ΕΛΒΕΤΙΑ: Η Rykka είναι η τελευταία του είδους της!

Η πρώτη νικήτρια χώρα στην ιστορία του θεσμού του διαγωνισμού της Eurovision επέλεξε απόψε τον 57ο εκπρόσωπό της! Το τηλεοπτικό κοινό μαζί  με την εντεταλμένη κριτική επιτροπή έδωσαν το εισιτήριο για τη Στοκχόλμη στην καναδικής καταγωγής 29χρονη Rykka και το τραγούδι “The Last of our Kind“. Τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα SFRRTS και RSI (το γερμανόφωνο, το γαλλόφωνο και το ιταλόφωνο αντίστοιχα) είχαν εδώ και καιρό επιλέξει τους έξι φιναλίστ, ο οποίοι απόψε, εκτός από το υποψήφιο τραγούδι, παρουσίασαν και μια διασκευή γνωστού τραγουδιού.

Η Ελβετία θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 12 Μαΐου, οπότε και θα διεκδικήσει την επιστροφή της, μετά από τον περσινό αποκλεισμό της, στο μεγάλο τελικό της 14ης Μαΐου.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι πάρα πολύ που νίκησε!! Περίμενα όμως περισσότερα από την εμφάνιση της… Θέλει δουλειά για να μπορέσει να διακριθεί στην Στοκχόλμη.

  2. Η μόνη σωστή επιλογή για απόψε (μέχρι στιγμής). Μπαίνει απευθείας πρώτο στο top μου αλλά για το Μάιο χρειάζεται αρκετή δουλειά και φωνητικά και στο staging (ίσως και στο styling διότι αυτό το style Marilyn Monroe (?) δεν ξέρω που αποσκοπεί). Το top μου πλέον έχει ως εξής
    1.Ελβετία (συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!)
    2.Ισπανία
    3.Αλβανία
    4.Δανία (αν διάλεγαν την Simone θα ήταν πρώτη)
    5.Ιρλανδία (μοιάζει με Δανία)
    6.Αυστρία
    7.Μάλτα
    8.Λευκορωσία
    9.Βέλγιο
    Περιμένουμε με ανυπομονησία την Ιταλία (και φυσικά το αν θα στείλει μέσω San Remo εν τέλει) και καλώς εχόντων των πραγμάτων σειρά έχει τη Δευτέρα η Γεωργία.

  3. To τραγούδι κακό δεν το λες, τη χροιά της φωνής της επισης…αλλά…παραφώνησε αρκετά…Ειδικά στις ψηλές της…το χασέ πολλές φορές! Θέλει δουλειά!

  4. TOP 7
    1. BΕΛΓΙΟ
    2. ΑΥΣΤΡΙΑ
    3. ΕΛΒΕΤΙΑ
    4. ΙΡΛΑΝΔΙΑ
    5. ΔΑΝΙΑ αν ηταν τις Simon το το είχα πρώτο με μεγάλη αποστάτη από δεύτερο..
    6. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
    7. ΙΣΠΑΝΙΑ

    ΜΑΛΤΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ περιμένω το τελικό τραγούδι.

  5. Μακράν το χειρότερο live από τα 9 επιλεχθέντα τραγούδια για Στοκχόλμη μέχρι τώρα. Η δε συγκεκριμένη κάνει τον Λευκορώσο να ακούγεται αηδόνι…
    Δεν υπάρχει ουδεμία ελπίδα για πρόκριση.
    3/10…

  6. Τον λευκορωσο εννοειτε δεν τον φτανει,κανείς δεν μπορεί άλλωστε!
    Ενδιαφερον ως άκουσμα αλλά όντως η κοπελιά το κάνει να φαίνεται υπερβολικα μονότονο.. προοπτικες για να ξεχωρίσει ασφαλώς και δεν έχει αλλά σε μια πρόκριση μπορεί να φτάσει με λίγο σπρώξιμο.

  7. Υπεροχοοοοοο!!περίμενα πως περίμενα να το επιλέξει η Ελβετία!!απο το πρώτο άκουσμα το ειχα ξεχωρίσει!! Μπράβο και πάλι Μπραβο!! Κατευθείαν παει στη θέση 2 μετα την υπέροχη Barei!

  8. Ωραίο τραγουδάκι.. θελει δουλεια στην παρουσίαση που θα κανει τον Μάιο.. παρόλα αυτά πολύ καλύτερο απο πολλα άλλα!!!

  9. ενταξει συμπαθητικο σαν κομματι αλλα ειναι τοσο αδιαφορο επι σκηνης,πολυ βαρετο στησιμο….μετα απο ενα σημειο περιμενεις απλα να τελειωσει η rykka μετριοτατη φωνητικα,πολυ αδυναμη….
    δυσκολα θα προκριθει μεταξυ 19 αλλων τραγουδιων…
    για την ωρα 6/10

  10. Δυστυχώς, μετριότατος προς κακός και ο φετινός τελικός της Ελβετίας. Το κομμάτι δεν είναι άσχημο, στο σύνολό της όμως η συμμετοχή, ”μπάζει” από παντού. Θέλει πολύ δουλειά κυρίως φωνητικά και κατόπιν σκηνικά. Μέχρι στιγμής:
    1.Ιρλανδία 7/10
    2.Ισπανία 7/10
    3.Αυστρία 7/10
    4.Δανία 6,5/10
    5.Βέλγιο 6,5/10
    6.Μάλτα 6/10 (Κατά πάσα πιθανότητα η Ira θα αλλάξει κομμάτι)
    7.Αλβανία 6/10
    8.Ελβετία 5/10
    9.Λευκορωσία 4/10

  11. Συμπαθητικό τραγούδι που αν το έλεγε καμιά φωνάρα ίσως και να ξεχώριζε. Ωραία φυσιογνωμία το κορίτσι αλλά υπερβολικά αδύναμη φωνητικά. Αν υπάρξει βελτίωση σκηνικά και κυρίως φωνητικά δεν είναι απίθανο να προκριθεί.
    6/10

  12. Συμπαθητικό τραγούδι, γλυκιά φυσιογνωμία η τραγουδίστρια αλλά φωνητικά πολύ κακό… Αν βελτιωθεί εκεί έχουν πιθανότητες να προκριθούν.

  13. Έξυπνη επιλογη. Διάλεξαν τραγουδι . Σου λεει φωνητικα δεν ηταν καλη αλλα φαινεται οτι “το χει”. Ενα τριλεπτο τραγουδι ειναι στην τελικη. Με πολυ δουλεια μπορει να το πει αξιοπρεπώς το Μάιο και να παει σχετικα καλα. Με αλλη φωνη ισως να απογειώνονται βέβαια. Αλλα να μην ξεχνάμε οτι φωνητικα μπορει να βελτιωθεις αμα δεν εθσαι ΤΕΛΕΙΩΣ αίσχος ενω αντιθέτως ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ 🙂

  14. Το παραπάνω video θα μπορούσε να είχε την περιγραφή “Η Διονυσία Καρόκη (εντελώς ίδιο το μαλλί όμως) ερμηνεύει Sia” ” 😛 Ήταν το καλύτερο τραγούδι του τελικού τους αλλά πολύ μέτριο σαν άκουσμα, πολύ δύσκολα θα περάσει τελικό.

  15. Υπέροχο τραγούδι!! Η Ελβετία έκανε τη σωστή επιλογή. Βέβαια το live έχει ένα θέμα το οποίο πρέπει να βελτιωθεί. Γενικά η Ελβετία στέλνει καλά τραγούδια αλλά τις περισσότερες φορές μένει εκτός τελικού. Αναμένουμε!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ