ΑΥΣΤΡΙΑ: Η ZOË στη Στοκχόλμη!

Η περσινή διοργανώτρια αποφάσισε πριν λίγο πως η 49ος εκπρόσωπός της στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision που θα λάβει χώρα σε τρεις μήνες στη Στοκχόλμη θα είναι η 19χρονη ZOË με το γαλλόφωνο τραγούδι “Loin d’ici”!

Μέσα από έναν εθνικό τελικό, ο οποίος έφερε το όνομα “Wer singt für Österreich?” (Ποιος τραγουδά για την Αυστρία;) και στον οποίο έλαβαν μέρος δέκα καλλιτέχνες, το τηλεοπτικό κοινό αλλά και η κριτική επιτροπή, μέλος της οποίας ήταν και η Conchita Wurst, απέκλεισαν αρχικά οχτώ τραγούδια. Τα δύο επικρατέστερα, το Loin d’ici της ZOË και το I’ll Be Around (Bounce) της Elly V, διαγωνίστηκαν εκ νέου σε έναν σούπερ τελικό, όπου το λόγο τον είχε εξ ολοκλήρου το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο και ανέδειξε νικήτρια τη ΖΟË.

Η Αυστρία θα διεκδικήσει μια θέση στο μεγάλο τελικό της 14 Μαΐου στον πρώτο ημιτελικό της 10ης Μαΐου.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή επιλογή από τους Αυστριακούς, αλλά δυστυχώς ήταν πιο πολύ “στους τυφλούς ο μονόφθαλμος”. Η Elly V βέβαια ήταν άξια αντίπαλος αλλά το τραγούδι της θα χανόταν τον Μάιο μεταξύ των 18. Το ίδιο δεν αποκλείεται να συμβεί και με την ΖΟΕ αλλά έχει το “avantage” του ότι δεν είναι αγγλόφωνο και όπως πάει το πράγμα τα τελευταία χρόνια, πλέον τα μη αγγλόφωνα τα ψάχνουμε με τα κυάλια. Φέτος προφανώς δεν θα είναι εξαίρεση καθώς η Ισπανία θα τραγουδήσει εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά για πρώτη φορά, αλλά και η Γαλλία επίσης θα έχει και γαλλικά και αγγλικά. Γι’αυτό το λόγο ελπίζω το δικό μας να έχει κυρίως Ελληνικά (και Ποντιακά εκ των πραγμάτων) και τα αγγλικά να είναι περιορισμένα, μια-δυο φράσεις. Βέβαια, φαίνεται πως πολλές χώρες το ξαναεξέτασαν το περσινό “φιάσκο” με μόνο 5-6 τραγούδια μη αγγλόφωνα και ήδη στον ημιτελικό μας η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει δηλώσει πως θα τραγουδήσει στα Βοσνιακά, η Αυστρία μόλις μάθαμε πως θα πάει με Γαλλικά και βέβαια εμείς μάλλον με δίγλωσσο τελικά. Επίσης στον ημιτελικό μας η Αυστρία γίνεται η δεύτερη χώρα που διαλέγει τραγούδι μετά τη Μάλτα (η οποία βέβαια μάλλον πάει για αλλαγή ή πολύ ριζικό remastering). Πλέον το top μου έχει ως εξής:
    1.Ισπανία
    2.Αλβανία
    3.Ιρλανδία
    4.Αυστρία (“bonne chance!”)
    5.Μάλτα
    6.Λευκορωσία
    7.Βέλγιο
    Y.Γ.: Αύριο αναμένουμε με αγωνία Ελβετία και Δανία, καθώς και τον καλλιτέχνη της Ιταλίας (ίσως και το τραγούδι).

  2. Το τραγούδι δεν είναι εντελώς αδιάφορο, αλλά ούτε και εκπληκτικό. Μεταξύ των δύο αντιπάλων μας στον πρώτο ημιτελικό προτιμώ μουσικά τη Μάλτα. Επίσης το τραγούδι είναι λίγο μονότονο και ίσως χαθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα.
    Αναμένουμε για τις επόμενες χώρες …..

  3. Το τραγούδι της πέρυσι ήταν αρκετά καλύτερο.

    Η χρονιά δεν εξελίσσεται και πολύ ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής.

    Αλβανία
    Ισπανία
    Βέλγιο
    Αυστρία
    Μάλτα
    Λευκορωσία
    Ιρλανδία

  4. Το περσινό της Αυστρίας μου άρεσε πάρα πολύ, οπότε δεν πιστεύω ότι θα δουν φέτος τελικό οι Αυστριακοί…
    7. Λευκορωσία
    6. Μάλτα
    5. Ισπανία (απορώ πως αρέσει σε πολλούς)
    4. Αυστρία
    3. Αλβανία
    2. Βέλγιο
    1. Ιρλανδία

  5. Αν και δε βλέπω το λόγο να εκπροσωπηθεί η γερμανόφωνη Αυστρία μ΄ένα γαλλόφωνο κομμάτι (όπως η Κύπρος το 2007, που από φαβορί, τελικά παρέμεινε στον Ημιτελικό), είναι όμως το καλύτερο απ΄όσα έχουν επιλεγεί μέχρι τώρα! Καλή τύχη στην περσινή διοργανώτρια, που άδικα τέλειωσε με 0 βαθμούς!!!

  6. Καλη επιλογή για εμενα πολυ καλο και μελωδικό και ωραια η γαλλική γλώσσα σε αυτο το τραγουδι καλη επιτυχια Αυστρία!
    1. Βέλγιο
    2. Αυστρία
    3. Ιρλανδία
    4. Λευκορωσία
    5. Ισπανία
    Μαλτα, Αλβανία περιμενω τι θα αποφασίσουν αν θα αλλάξουν η αν θα κανουν αλλαγές στα ηδη επιλεγμένα οποτε δεν τα κατατάζω… Περιμένουμε Ιταλία, Ελβετία, και Δανία που θελω Simone!!!!!

  7. Kαλό προς χλιαρό
    Ireland : 8/10
    Belgium : 7/10
    Spain : 7/10
    Austria : 7/10
    Albania : 6/10
    Malta : 4.5/10
    Belarus : 4/10
    Τίποτα συναρπαστικό μέχρι στιγμής…
    Τίποτα που θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στη δεκάδα…

  8. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Στέλνει υπέροχο μελωδικό ποπ κομματι η Αυστρια !! Πρωτη φορα μαρεσει τραγουδι απο αυστρια ! Ωραια φωνη στο βιντεο που βάλατε στο άρθρο και υπέροχο τραγουδι ! Μπράβο και δεν το περίμενα με τιποτα καθως δεν ειχα μπει καν στον κόπο να ακούσω τα υποψήφια Αυστρίας. Αν το πει καλα στο λάηβ , θα ειναι δεκάδα τελικου το Μάιο και μάλιστα ψηλα στη δεκάδα. Ποιοτικη ποπ. Αυτο που θελει ο διαγωνισμος αλλα και ο συνδυασμός κοινου – επιτροπων.ΥΓ: θάψουμε δικαιολογημένα τη δικια μας ΕΡΤ για τη φετινη απαράδεκτη διαδικασια της ΑΛΛΑ ελεος ρε παιδια μην κατακρίνουμε και την μοναδική καλη της κινηση το τραγουδι μας να ειναι μισο αγγλικα και μισο ελληνικα ! Χρειαζεται το αγγλικό ρεφρεν για να μενει το τραγουδι στον τηλεθεατη και να ειναι λιγο εύηχο ! Θα τα ακούσετε τα ελληνικα στα κουπλε , σταματήστε να ειστε τοσο εθνικια. Βαρυ έθνικ θα στείλουμε και το μισο στα ελληνικα , ειναι σωστη η αποφαση τα ρεφρεν να ειναι αγγλικα . Απλα κάποιος να τους πει να αλλάξουν λιγο την έκφραση rise of the rising sun γιατι περιέχει δυο φορες λέξη με την ίδια ρίζα δηλαδη το -rise και ειναι λαθος . Ο ημιτελικός μας θα ειναι δύσκολος αλλα θα πάει σουπερ η αυστρια και μακάρι και εμείς ….

  9. ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΛΩΣΣΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΑ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  10. Μου αρέσει πολύ το κομμάτι της ZOË, αν και δεν είναι τόσο καλό όσο το Quel Filou με το οποίο διαγωνίστηκε πέρυσι, όπως και να ‘χει όμως, άξιζε τη νίκη και χάρηκα που τελικά τα κατάφερε!
    Μέχρι στιγμής:
    1. Ισπανία
    2. Ιρλανδία
    3. Αυστρία
    4.Βέλγιο
    5. Μάλτα
    6. Αλβανία
    7. Λευκορωσία

  11. πολυ ευχαριστο και πολυ καλοκαιρινο το φετινο τραγουδι της Αυστριας παιρνει το 12αρι απο μενα

  12. Η κοπέλα είναι πανέμορφη, υπέροχο σκηνικό αλλά το τραγούδι δεν μου αρέσει καθόλου! Θεωρω πως ειναι αρκετά μονότονο.. μακάρι να πάει καλά αλλά δεν μου αρέσει!

  13. Δεν είναι κακό. Όμορφη μελωδία αλλά απλό γλυκανάλατο τραγουδάκι.Θα το προτιμούσα πάντως για συμμετοχή της Γαλλίας!
    Εγώ πάλι νομίζω πως μέχρι στιγμής το επίπεδο είναι συμπαθητικό και κάπως καλύτερο με το περσινό αυτή την χρονική στιγμή. Να θυμίζω την γκρίνια όλων πέρσι για τις αμέτρητες μπαλάντες και τις αδιάφορες συμμετοχές.
    Κανένα όμως δεν έχει πάρει το 8αρι μου μέχρι στιγμής.
    1.Ισπανία 7/10
    2.Βέλγιο 7/10
    3.Αυστρία 6/10
    4.Ιρλανδία 6/10
    5.Αλβανία 6/10
    6.Μάλτα 5/10
    7.Λευκορωσία 4/10

  14. Ήταν το μοναδικό υποψήφιο τραγούδι που είχα ακούσει. Το βρίσκω πολύ μελωδικό και φυσικά αγαπώ τη γαλλική γλώσσα, αν και βρίσκω το ρεφρέν κάπως μονότονο! Εύχομαι καλή επιτυχία! Το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής.

  15. @Eurovision Fan
    Η Αυστρία είχε κερδίσει άλλη μια φορά πριν την Κοντσιτα το 2014 .
    Η πρώτη της νίκη ήταν με γαλλικό τραγούδι “Mon chérie “

  16. η καλυτερη επιλογη που ειχαν!!!μελωδικοτατο κομματι, γλυκια κοπελα με πολυ καλη φωνη,και τα γαλλικα του πανε πολυ!!!βεβαια ειναι λιγο μονοτονο κι υπερβολικα στημενο(για εμενα)για την ωρα 7+/10!θεωρω πως αν περασει θα περασει οριακα η οριακα θα κοπει παντως αν προκριθει θεωρω θα χαθει μεταξυ 26τραγουδιων οποτε θα βρεθει στις τελευταιες θεσεις του τελικου αν και εφοσον προκριθει…

  17. Έχω κολλήσει με το τραγούδι.Πολύ καλοστημένη η όλη εμφάνιση της νεαρής τραγουδίστριας.Γλυκό τραγούδι, πανέμορφη η κοπέλα, υπέροχη γλώσσα τα γαλλικά.Θα πάει καλά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ