ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Οι 12 συμμετοχές για τη Στοκχόλμη!

Η κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας ανακοίνωσε σε ειδική συνέντευξη τύπου τις 12 συμμετοχές της εθνικής επιλογής της χώρας για τη Eurovision 2016. Πάνω από 90 τραγούδια κατατέθηκαν, τόσο από Ρουμάνους συνθέτες όσο και από δημιουργούς από το εξωτερικό, και στην τελική λίστα κατέληξε ειδική επιτροπή ειδικών από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός, από τον οποίο 4 τραγούδια θα προκριθούν βάσει της επιλογής της επιτροπής και 2 βάσει της τηλεψηφοφορίας. Στον τελικό της 6ης Μαρτίου το λόγο θα έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό, που θα επιλέξει το νικητή και εκπρόσωπο της χώρας στη Στοκχόλμη.

Σκηνοθέτης ημιτελικού και τελικού ο Dan Manoliu, ενώ παραγωγός της διοργάνωσης και υπεύθυνη της αποστολής της χώρας θα είναι η Iuliana Marciuc, η οποία δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενη που όλο και περισσότερα νέα ταλέντα ενδιαφέρονται για το διαγωνισμό κάτι που αποδεικνύει ότι η Eurovision είναι το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός στην Ευρώπη και ένα show που προσφέρει ελπίδα και έμπνευση στους συμμετέχοντες.

Οι 12 συμμετοχές της εθνικής επιλογής είναι:

1. Alexandra Sipos – Superhuman


2. Andra Olteanu – Nai Nai


3. Doru Todorut feat. Irina Baiant – The voice


4. Dream Walkers – Let it shine


5. Florena – Behind the shadows


6. Hayley Evetts – Brand new day


7. Irina Popa – Lasa-ma, et te las


8. Jukebox – Come on everybody


9. Mihai Bajinaru – Never too late


10. Mihai Traisariu – Paradisio


11. Ovidiu Anton – Moment of silence


12. Vanotek feat. the Code & Georgian – I’m coming home

Μεταξύ των καλλιτεχνών συναντάμε τον Mihai Traistariu, ο οποίος εκπροσώπησε τη Ρουμανία στη Eurovision 2006 στην Αθήνα με το τραγούδι Tornero καταλαμβάνοντας στον τελικό την 4η θέση με 172 βαθμούς.

Λουκάς Βλαβιανός

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί διοργανώνουν εθνικό τελικό. Νομίζω όλοι μας είχαμε υποψιαστεί πως θα πάει ο Traistariu. Τώρα νομίζω απλά επιβεβαιώθηκε. Το τραγούδι δεν είναι κάτι εξαιρετικό και για μένα είναι υποδεέστερο του Torneró-που είναι πλέον μιας δεκαετίας. Όμως παίζει χωρίς αντίπαλο, τα άλλα είναι υποδεέστερα του Paradisio συν του ότι οι διοργανωτές έβγαλαν εκτός τα άλλα μεγάλα ονόματα που απέστειλαν τραγούδι όπως Otilia ή Ramona Nerra.
    Συνεπώς καλή επιτυχία στον Mihai Traistariu και στο Paradisio στην Στοκχόλμη!

  2. Γενικά πολυ χαμηλο το επιπεδο του τελικου.. μονο ενα ξεχώρισα!!!(αποψη μου)
    Florena – Behind the shadows…υπεροχο τραγουδιι!!! και πολυ καλη φωνη!!καλη επιλογη για τη ρουμανια!!!!
    Mihai Traisariu – Paradisio…καμια σχεση με το υπεροχο τραγουδι του το 2006!!

  3. πολλά καλά τραγούδια από Ρουμανία και με ποικιλία από είδη μουσικής σε πολύ κάλο επίπεδο η διαδικασία για Ρουμανία φέτος, τα 4ρα καλύτερα θεωρό ότι είναι αυτά που διάλεξα πάρα κάτω, άλλα μια μια πολύ καλή θέση πιστεύω πως τα 2 πρώτα είναι εξαιρετικά και έχουν προσδοκίες για πολύ ψιλή θέση εννοείτε ανάλογα με την σκηνική παρουσία και φωνητικές αποδόσεις.. από την άλλη ο Traistariu αν επιβεβαιωθουν τα προγνωστικά και πάει Στοκχόλμη πιστεύω ότι θα έχει παρόμοια τύχη με.
    1 points Florena – Behind the shadows
    2 points Ovidiu Anton – Moment of silence

    3 points Dream Walkers – Let it shine
    4 points Mihai Traisariu – Paradisio

  4. Δε ξεχωρίζει κανένα ιδιαίτερα (ίσως αυτό των Jukebox). Όλα μέτρια. Παρεμπιπτόντως, έλεος μ’αυτή την εισαγωγή με το πιάνο σχεδόν σε όλα.

    Η Ρουμανία είναι μια χώρα με τεράστια μουσική παράδοση, δυστυχώς αυτό όμως δε φαίνεται μέσα από τις συμμετοχές της στη γιουροβίζιον, οι οποίες είναι συνήθως ανέμπνευστες έως φτηνιάρικες, και εξόχως υπερεκτιμημένες, με πρώτες και καλύτερες αυτές του 2006 και του 2010 (μ’αυτήν ειδικά βγάζω φλύκταινες. Η επιτομή του ότι ακριβώς σιχαίνομαι στη μουσική). Είμαι από τους λίγους που θεωρούν το De la capat ίσως την καλύτερη συμμετοχή τους.

  5. Όλα τα υποψήφια τραγούδια(και το λέω χωρίς υπερβολή) είναι άθλια έως ανύπαρκτα.Κάποια από αυτά ξεπερασμένα και ενοχλητικά.Ειδικά το Come on everybody.Τρισάθλιο.Σκέτη ηχορύπανση.Όποιο τραγούδι και να εκπροσωπήσει φέτος τη Ρουμανία, δεν έχει ελπίδα να καταλάβει αξιόλογη θέση στον τελικό.

  6. Μέτριο επίπεδο.
    Το τραγούδι του Mihai Traisariu (γιατί σ’αυτόν πέφτεί το ενδιαφέρον των φανς) είναι μέτριο, αδιάφορο και πολύ γλυκανάλατο για τα γούστα μου. Αν επιλεγεί όντως θα έχει την τύχη των Paula και το Ovi το 2014 και εδώ που τα λέμε 12η θέση με τόσο αδιάφορο τραγούδι δεν είναι και άσχημα.
    Υπάρχουν λίγα ενδιαφέροντα κομμάτια αλλά γενικά μετριότητα.
    Θα προτιμήσω το 5. Behind the shadows (φωνάρα) και το 12. I’m coming home.

  7. Xandra, Mihai και Florena τα καλύτερα. Ένα από τα 3 θα κερδίσει. Η Xandra μάλλον όχι, γιατί το έγραψαν Σουηδοί (κάνει μπαμ) και δεν θα το προτιμήσουν. Μοιάζει με το περσινό Superman (επίσης σουηδικό) που πάτωσε.

  8. Η Ramona Nerra έπρεπε να πάει στον τελικό.Πώς προτίμησαν το αδιάφορο τραγούδι του Traistariu δεν μπορώ να το καταλάβω. Αυτό που ξεχωρίζει λίγο είναι το τραγούδι της Florena.

  9. Εαν η Ρουμανια θελει να ξεσηκωσει πρεπει να παει με την Αndra olteanu κ το Nai Nai εαν παλι θελει να μπει 10 ισως κ 5αδα πρεπει να παει με την florena κ το behind the shadows

  10. Ο Doru Todorut ειναι ο τραγουδιστης των Deepcentral που ειχαν κανει τραγουδι με την Ελευθερια Ελευθεριου πριν 2 χρονια το raindrops.Ειχε παιξει πολυ εκεινο το καλοκαιρι

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ