ΣΟΥΗΔΙΑ: Τα αποτελέσματα του Α’ Ημιτελικού!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρώτος από τους τέσσερις Ημιτελικούς του Melodifestivalen 2016. Από τα 6 τραγούδια που διαγωνίστηκαν, 2 πέρασαν στον Τελικό της Στοκχόλμης και άλλα δύο στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τα αποψινά τραγούδια ήταν τα:

1. Samir & Viktor – Bada nakna
2. Pernilla Andersson – Mitt guld
3. Mimi Werner – Ain’t No Good
4. Albin & Mattias – Rik
5. Robin Bengtsson – Constellation Prize
6. Ace Wilder – Don’t Worry

Στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας αποκλείστηκε το τραγούδι Mitt Guld της Pernilla Andersson.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο γύρο ψηφοφορίας τα δύο τραγούδια που πέρασαν στον Τελικό ήταν τα:
Ace Wilder – Don’t Worry
Robin Bengtsson – Constellation Prize

Στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας πέρασαν τα:
Albin & Mattias – Rik
Samir & Viktor – Bada nakna

Αλέξανδρος Λιάπης

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φοβερός ημιτελικός! Η ACE WILDER τα σπάει στην σκηνή και το κομμάτι πολύ καλό!!! Το άξιζε να περάσει στον τελικό!!! το 2014 δεν νίκησε για 2 ψήφους!!!!!

  2. Αναμενόμενα τα αποτελέσματα. Καμιά έκπληξη για απόψε. Αν και περίμενα να προκριθούν οι Samir & Victor, αφού ξεσήκωσαν το κοινό στην αρχή της βραδιάς. Το “Don’t Worry” μόνο πιασάρικο ρεφρέν είχε και jazz playback ( κι’ αυτό όμως είχε ένα σταθερό χορευτικό ρυθμό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των Σουηδών).

  3. Συμπαθητικό το κομματάκι του Robin Bengtsson. Χάρηκα που πέρασε. Το κομμάτι της Ace Wilder δεν μπορώ να πω ότι το βρήκα ανώτερο απ’ της Mimi Werner που αποκλείστηκε, μέτρησε όμως το θέαμα και ο αέρας νίκης της Ace.
    Τα δυο τραγούδια της δεύτερης ευκαιρίας τα βρήκα αηδιαστικά.
    Η Pernilla Andersson πριν 5 χρόνια με είχε καταγοητεύσει με το υπέροχο desperados, φέτος όμως όχι.

  4. Super Saturday απόψε… Στη Σουηδία η πρόκριση της Ace Wilder ήταν παραπάνω από δεδομένη, αλλά δυστυχώς το “Don’t Worry” δεν είναι ισάξιο του Busy Doing Nothing και ελπίζω να μην είναι ό,τι καλύτερο έχουν για φέτος οι Σουηδοί. Εξεπλάγην που ο Robin Bengtsson πήγε “direkt till final” γιατί συνήθως οι Σουηδοί για να ψηφίσουν κάτι πρέπει να έχει και κάποια ιδιαίτερη σκηνική παρουσια και ο Bengtsson ήταν ολομόναχος (είναι φαίνεται το “Sanna Nielsen effect”). Απο ‘κει και πέρα ήθελα την Mimi Werner στο Andra Chansen αντί των Albin & Mattias αλλά παρόλα αυτά η ψηφοφορία δεν ήταν μη αναμενόμενη σε γενικές γραμμές και μάλιστα είχαν και ρεκόρ ψήφων απόψε.
    Καλή συνέχεια λοιπον και ελπίζω τα υπόλοιπα 21 τραγούδια να είναι καλύτερα από τα αποψινά
    Υ.Γ. Έχω μεγάλη αγωνία να ακούσω τη συμμετοχή της Isa. Στην ιστοσελίδα του Melfest στην περιγραφή του τραγουδιού γράφει “Show:100%”….
    Y.Γ.2: Ελπίζω να μην περνούν τα δύο τελευταία σε εμφανιση, απευθείας τελικό μόνο και μόνο επειδή εμφανίζονται τελευταία…

  5. Καλά ο Robin ήταν ο καλύτερος μακράν για μένα μαζί με την Ace !!! Απορώ πως πέρασαν οι Albin και Mattias και για κάποιον λόγο μου άρεσε πολύ η Mimi Werner… κρίμα που δεν πέρασε ουτε καν στην δεύτερη ευκαιρία…

  6. Επίσης για άλλη μια φορά οι προβλέψεις μου για τα αποτελέσματα έπεσαν έξω, μόνο 1/4 πέτυχα (τελικό για Ace Wilder, OK ήταν πριφανές)

  7. Δεν με άρεσε καθόλου ο Robin. Πιστεύω μόνο λόγο ονόματος πέρασε και μάλιστα κατευθείαν στον τελικό. Η Ace δυστηχώς δεν έφτασε τον πύχη τόσο ψηλά όσο περιμέναν όλοι. Οι Samir & Victor επίσης δεν έχουν το ίδιο αξιόλογο τραγούδι με πέρυσι αλλά άξιζαν σίγουρα να πάνε στην δεύτερη ευκαιρία. Απογοήτευση η Mimi που δεν πήγε ούτε καν στην δεύτερη ευκαιρία ενώ είχε το καλύτερο τραγούδι αλλά και εμφάνιση της βραδιάς. Οι άλλοι δύο είχαν τραγικό τραγούδι και το ζευγάρι που πέρασε στη δεύτερη ευκαιρία πέρασε ξεκάθαρα λόγο ονόματος
    Υ.Γ. Γενικά ένας μέτριος ημιτελικός (έχουμε δει και χειρότερους)

  8. Φαίνονταν πως θα ήταν τα αποτελέσματα ομολογούμενος τα καλύτερα ήταν αυτά π πήγαν τελικό πολύ ωραία κ τα δυο κ ξεχωριστά για εμένα λατρεύω το τραγουδι τις Ace!!!!

  9. Ο Robin ειχε το καλυτερο τραγουδι στον πρωτο ημιτελικό, αυτο φάνηκε και απο το κοινο μεςα στο scandinavium! Σουηδική ποπ και έντονα στοιχεία Σκανδιναβικης μουσικής που αγαπούν οι Σουηδοί…+++ Η σκηνική του παρουσία. Bra jobbat Robin!!! Η Ace μπορει να πήγε τελικό, αλλα δεν παει πιο ψηλα…παρόμοιο κομματι με το προπερσινο, ίδια σκηνική παρουσία κ πολλα εφέ οπως πέρυσι με τον Måns! Οι Σουηδοί ξέρουν να κρίνουν κ ολα αυτα ειναι μείον της! Περιμένω το τραγουδι της Molly pettersson!!! Hej då!

  10. Για μένα ο καλύτερος της βραδιάς ήταν ο Robin! !Όσον αφορά την Ace μου θυμίζει τον περσινό Eric ο οποίος ήταν ‘φαβορί’ λόγω ονόματος, αλλά το τραγούδι ήταν σούπα! ! Κατι μου λέει ότι τον ημιτελικό τον κέρδισε ο Robin κ όχι η Ace!

  11. Οντως καλυτερος ο Robin.Η Ace νομίζω οτι στον τελικό θα παθει οτι και ο Ερικ περσι..Για να θεωρείται η Molly τοσο φαβορι σιγουρα θα εχει πολυ καλυτερο τραγουδι απτην Ace!

  12. 1.Mimi : 7/10
    2.Robin : 6+
    3.Ace : 6 (Ωμή αντιγραφή από Paul Johnson – Get get down)
    4.Pernilla : 5
    5.Samir & Victor : 5
    6.Albin & Mattias : 4
    Άθλιος ο α ημιτελικός…Αυτό για όσους ζηλεύουν το MF…
    Eκτός κι αν κάποιος προτιμάει φθηνούς εντυπωσιασμούς επί σκηνής αντί για ποιοτική μουσική…

  13. Η κατάταξή μου μετά το χθεσινό live:
    1. Ace Wilder – Don’t Worry
    2. Robin Bengtsson – Constellation Prize
    3. Mimi Werner – Ain’t No Good
    4. Samir & Viktor – Bada nakna
    5. Albin & Mattias – Rik
    6. Pernilla Andersson – Mitt guld

  14. 1. Ace 7.5+/10
    2. Robin 7.5/10
    3. Mimi 6.5+/10
    4. Samir & Viktor 6.0/10
    (Himmel For Tva 4.5/10)
    5. Mitt Guld 4.5/10
    6. Rik 4.0/10
    Μετριος ημιτελικος, το μονο που θα αλλαζα βεβαια στα αποτελεσματα ηταν να περναγε η Mimi στη Δευτερη Ευκαιρια. Δεν νομιζω οτι ο νικητης θα προερχεται απτον 1ο ημιτελικο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ