ΓΕΩΡΓΙΑ: Αυτά είναι τα πέντε υποψήφια τραγούδια!

Ύστερα από την επιλογή της κρατικής τηλεόρασης της Γεωργίας να αναθέσει την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision 2016 στο συγκρότημα Nika Kocharov & Young Georgian Lolitas, ξεκίνησε η αναζήτηση του κατάλληλου τραγουδιού με ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Πάνω από 100 ήταν τα τραγούδια που προτάθηκαν και ειδική επιτροπή επέλεξε τα 5 καλύτερα τα οποία θα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκπομπή απόψε.

Τα πέντε υποψήφια τραγούδια είναι τα εξής (σε παρένθεση οι δημιουργοί):

  • Sugar And Milk (Gia Iashvili)
  • Midnight Gold (Kote Kalandadze)
  • Right Of Wrong (Sandro Sulakvelidze)
  • Pain In My Heart (Giorgi Sikharulidze)
  • Weagree  (Nika Kocharov & Vazha Marri)

Από αύριο έως και τις 15 Φεβρουαρίου το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει το αγαπημένο του. Την ίδια περίοδο διεθνής επιτροπή ειδικών θα αξιολογήσει τα τραγούδια και θα δώσει τη δική της βαθμολογία. Ο νικητής θα προκύψει κατά 50% από την ψήφο του κοινού και κατά 50% από την ψήφο της επιτροπής. Στις 15 Φεβρουαρίου στο Communicator show θα ανακοινωθεί το τραγούδι που θα εμφανιστεί στο δεύτερο ημιτελικό της 12ης Μαΐου και θα αποτελέσει τη δέκατη εκπροσώπηση της χώρας στο διαγωνισμό.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

[youtube id=”gLESIl3Uqw0″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”i1wwpUTlyE8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”B8y7j8xj9zg” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”b9ma0bA6vP0″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”odujKuu_LPM” width=”600″ height=”350″]

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προβλέπεται βροχή αρνητικών σχολίων για την επιλογή του συγκεκριμένου συγκροτήματος και τραγουδιών από τη Γεωργία…
    Εμένα ωστόσο η ανάθεση αυτή μου φαίνεται όαση σε μία έρημο ατέλειωτου ποπ που μας σερβίρεται κάθε χρόνο! Μπράβο στους υπεύθυνους στην Γεωργία για την “against the flow” προσέγγιση !
    “We agree” FTW !

  2. Μου αρέσουν όλα. Το We agree όμως είναι κορυφαίο.
    Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα φέρουν το Μάϊο, αλλά οπωσδήποτε συμβάλλουν τα μέγιστα στην ποιοτική αναβάθμιση του διαγωνισμού.

  3. Αρχικά να πω πως εξεπλάγην θετικά. Περίμενα πολύ χειρότερα τραγούδια. Απο ‘κει και πέρα προσωπικά με αφήνουν και λίγο αδιάφορο. Πάντως, προτιμώ το Pain In My Heart.

  4. Ολα τοσο μονότονα.. για το γουστο μου παντα. Με το weagree δε κοιμαμαι άνετα.. και δεν το λεω απαραιτητα για κακο. Ισως μου αρεσει λιγο περισσοτερο απο τα υπολοιπα το pain in my heart αλλα και πάλι.. πάντος ακουγοντας τη ροκ κατευθυνση που ακολουθει φετος η Γεωργια δε μπορω παρα να μη θυμηθω την υπεροχη συμμετοχη τους το 2011. One more day. Εκεινο μάλιστα

  5. Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία των Γιουροφαν θα κατακρίνει αυτή τη συμμετοχή, γιατί πολύ απλά έχει συνηθίσει σε dance κομμάτια! ! Αλλα νομίζω ότι λίγη ποιοτική μουσική ανάμεσα στο καρακιτσαριο δεν βλάπτει!

  6. To Midnight gold είναι συμπαθητικό μέχρι το 1.40 περίπου.Το weagree εμένα προσωπικά μου φαίνεται κάπως μονότονο ενώ το Pain in my heart ακούγεται πιο εύκολα σε σχέση με τα υπόλοιπα.Θετικό στοιχείο κατα τη γνώμη μου είναι το διαφορετικό μουσικό άκουσμα κάτι που ελπίζω να εκτιμηθεί φέτος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ