Οι πρώτες πληροφορίες!

Πριν από λίγο έγιναν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες για την Ελληνική συμμετοχή δια στόματος Διονύση Τσακνή, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsit.gr και στον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μελά. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΡΤ αναφέρει:

“Ο ήχος του θα είναι βαλκανικός και πολύ χαρούμενος, δηλαδή δεν θα είναι ένα μίζερο τραγούδι, αλλά θα έχει έντονο ελληνικό μουσικό «άρωμα».  Σκοπός τους δεν είναι να πάμε στο διαγωνισμό με τραγούδι ξενόφερτου ακούσματος, αλλά με το δικό μας στιλ και «ταυτότητα». Ακόμα και μέσα από τους στίχους θέλουν να περάσουν αισιόδοξα την εικόνα της πατρίδας μας, αλλά με αναφορές στο προσφυγικό κίνημα και την οικονομική κρίση. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ μου τόνισε ξανά ότι δεν θα είναι ένα «λυπητερό» τραγούδι, αλλά πολύ χαρούμενο και αισιόδοξο με ξεσηκωτικό ήχο.”

“Όσο για το ποιοι θα το ερμηνεύσουν παραμένει ακόμα… μυστήριο, αφού δεν πρόκειται για κάποιους «γνωστούς» καλλιτέχνες, αλλά για μουσικούς με ταλέντο και μάλιστα από όσα μου είπε για αυτούς ο έμπειρος συνθέτης με κάνουν να πιστεύω ότι θα είναι αντάξιοι των μουσικών απαιτήσεων. Το… κλου της συζήτησής μας πάντως ήταν όταν του ζήτησα να μου πει αν ισχύουν οι πληροφορίες μου για «ποντιακό στίχο» μέσα στο τραγούδι αλλά μου είπε με νόημα ότι δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει, ούτε να επιβεβαιώσει…!”

Μένει να δούμε αν η φημολογία που θέλει τελικά το συγκρότημα των Sleeping Pillow να είναι οι φετινοί μας εκπρόσωποι (ή έστω άμεσα αναμεμειγμένοι) θα επιβεβαιωθεί!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Αντώνης Καρατζίκος

141 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγω λεω να αρχισουμε να στελνουμε μνμ-εμαιλς στην ΕΡΤ απο τωρα για να στειλουν τπτ της προκοπης,αυτη π τωρα ειναι ψηλα στην ΕΡΤ απαξιουν την eurovision,ειναι βλεπεις ποιοτικοι,Θα περιμενω το κομματι ,ας ελπισουμε σε κτ καλο!

  2. Ειμαι ενταξει με οσα ειπε και δε χρειαζεται ακομα να καταδικασουμε καποιον…απλως μηπως ποια οι βαλκανικοι ηχοι εχουν ξεπεραστει? Εννοω σιγα σιγα στην eurovision οι χωρες αρχιζουν και στελνουν πιο ψαγμενα και μοντερνα κομματια και εμεις θα παμε με μια καπως αντιγραφη του alcohol is free?! Παρολα αυτα ελπιζω να ειναι κατι καλο και να επιστρεψουμε στις παλιες καλες μας θεσεις.

  3. Μου αρέσει..Ας σκεφτείτε όλοι προν κρίνεται τι θέσεις πήραμε τα τελευταία χρόνια με ποπ-dance-μπαλάντα
    19-18-17
    Πήγε η Ελευθερίου με ποπ,χόρεψε,έκανε κ βγήκε 17η
    Πήγε η Κυριακου με μπαλάντα,φωνάρα κ ούτε η Κύπρος δεν έδωσε 12αρι
    Πήγε το dance rise up…κοντέψαμε να βγούμε απο τ δεξιά στήλη

  4. Απευθείας ανάθεση κάνεις σε γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Οι απευθείας ανάθεση σε παγκοσμίως αγνώστους απλά παραπέμπουν σε κολλητούς του προέδρου.

  5. Δεν νομίζω ότι απευθείας μετάθεση με ελληνικό στοίχο είναι κάτι σίγουρο για την Ελλάδα δεν είδα η Κύπρος να προπορεύεται όσες φορές πήγε κάνοντας αυτή την επιλογή! Οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ έπρεπε να κάνουν τα μαθήματα τους πριν πάρουν αυτή την απόφαση για μένα μεγάλο λάθος και αδικία για το ελληνικό κοινό, ας διάλεγαν έναν καλλιτέχνη με πολλαπλή επιλογή τραγουδιών!

  6. Συγγνώμη, ένα θέμα διαφάνειας του πως έγινε η επιλογή αυτών που θα κληθούν να πληρώσουν οι έλληνες, μόνο εγώ βλέπω;
    Να θυμίσω ότι η μοναδική φορά τα τελευταία 40 χρόνια που έγινε απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη και τραγούδι ήταν το 2004. Αλλά ήταν ο Ρουβάς.

    • Δεν θυμασαι καλα μαριε. Αναθεση σε τραγουδι και ερμηνευτή εγινε και με το τρεχαντηρι του μπιγαλη. Η ΕΡΤ τον επέβλεπε και με δικια της παραγγελία γράφτηκε το τρεχαντηρι.

      • Ήταν όμως ειδικές οι συνθήκες. Η ΕΡΤ είχε αποφασίσει να απέχει (λόγω Πάσχα) και την τελευταία στιγμή που αποφάσισε να συμμετάσχει δεν υπήρχε χρόνος για εθνικό τελικό.

  7. Γιατι Μαριε?Στην Κυπρο που εγινε αναθεση σε συγκροτημα ειναι γνωστό?Όταν πήγε η Ήβη Αδάμου ήταν γνωστή?οχι..τώρα είναι
    Μην λέμε ανακρίβειες κ χαζά

    • η ηβη αδαμου ηταν πασιγνωστη μιας και το 2009 συμμετειχε στο xfactor και ειχε βγαλει καποια cd πριν παει στη γιουροβιζιον!και οταν λεμε κατι καλο θα ειναι να το διασταυρωνουμε!

    • Ναι, στην Κύπρο το συγκρότημα είναι πολύ γνωστό εδώ και χρόνια. Και ναι, όταν επέλεξαν την Ήβη Αδάμου ήταν επίσης πια πολύ γνωστή λόγω X-Factor.

  8. Δεν θέλω να καταδικάσω ακόμα τίποτα αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός για το τι θα δούμε τελικά. Θεωρώ ότι φέτος θα είναι ένας πολύ δύσκολος διαγωνισμός και αν στείλουμε μια μετριότητα θα μείνουμε εκτός τελικού εύκολα. Θεωρώ ότι παρά τις όχι και τόσο καλές θέσεις, το ότι περνάμε πάντα τελικό κρατά ακόμα το ενδιαφέρον υψηλό. Αν χάσουμε και αυτό τότε η Eurovision θα χάσει τελείως το ενδιαφέρον της και θα γυρίσουμε σε εποχές προ 2004. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι φήμες του oikotimes περί χειρότερου ακούσματος ακόμα και από το S.A.G.A.P.O. Τι να πω μακάρι να γίνει η ανατροπή και να μας εκπλήξει η επιλογή του κ.Τσακνή

  9. ως ιδεα”ελληνικο με ταυτοτητα”μου αρεσει επισης θα ηθελα πολυ να ακουστει η ποντιακη μουσικη(λυρα κλπ)αλλα κι ποντιακοι στιχοι…ναι γιατι οχι;;;!!!θα ξεχωριζε….ειδικα αν αναφερεται στο προσφυγικο ακομα καλυτερα!!!θα ναι κι επικαιρο παντως αν ολα τα παραπανω ισχυουν δε θα μου αρεσε να χει κι βαλκανικο στοιχειο…θα μπερδευτει πολυ….τελος παντων ας μη κρινουμε εκ των προτερων….παντως απο τις περιγραφες φαινεται καλο….βεβαια θα συμφωνησω με ενα σχολιο πιο πανω,καθως απευθειας αναθεση δυσκολα κανεις σε τελειως “αγνωστους”καλλιτεχνες αν δεν υπαρχει μεσο….τελις παντων αν το αποτελεσμα ειναι καλο χαλαλι….εν αναμονει λοιπον!!!ποτε να περουμενουμε την ανακοινωση;;μεσα του μηνα τελη τον αλλο μηνα;;;
    προσωπικα το συγκροτημα sleeping pillow δε το ηξερα αλλα αφου ακουσα κομματια στο γιουτιουμπ ειναι αρκετα αξιολογο!!!καταρχην συνδεεουν εξαιρετικα τη ποντιακη μουσικη με πιο μοντερνα ακουσματα!!!ειναι τοσο σκοτεινο και συναρπαστικο ταυτοχρονα σα μουσικο αποτελεσμα!!!δε θα με πειραζε να μας εκπροσωπησουν η να εχουν συνθεσει το κομματι εκεινοι!!! 😀

  10. Δυστυχώς πλέον έχουμε μικρύνει πολύ στο θεσμό της Γιουροβιζιον..Οπότε μην περιμένετε ‘μεγάλα’ ονοματα.Πηγαινουμε απλά για την συμμετοχή και μόνο!

  11. 1) Δεν είναι σωστό να αναμειχθεί ποντιακός στοίχος ή έστω ποντιακή λύρα. Δεν είναι ο γάμος του Βαγγέλα του ταβερνιάρη η eurovision.

    2) τα υπόλοιπα στοιχεία μου ακούγονται θετικά, υπάρχουν δηλαδή προοπτικές για ενα καλό αποτέλεσμα ΑΝ και δεν ήταν ανάγκη να είναι μόνο χαρούμενο, θα μπορούσε να έχει και κάποιες έντεχνες πινελιές, μην αντιγράφουμε δηλαδή παλαιότερες συμμετοχές (βλ.2013)

    3) Υπάρχει καμία πληροφορία για ελληνικό/ξένο στοίχο; Επίσης πότε να περιμένουμε την παρουσίαση του τραγουδιού; σύμφωνα πάντως με το oikotimes, άνθρωποι που άκουσαν το τραγούδι δεν έχουν και τις καλύτερες εντυπώσεις. Και τέλος, δεν το θεωρώ σωστό το κοινό να μην έχει λόγο επάνω στην διαδικασία επιλογής. Στον ύπνο μου πάντως είχα δει παλαιότερα οτι η Ελλάδα θα βγει 16η στον τελικό. Για να δούμε……

    • Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους: Σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες το τραγούδι ΔΕΝ έχει ηχογραφηθεί ακόμα και δεν έχει πάρει την τελική του μορφή. Οπότε αποκλείεται να το έχει ακούσει κάποιος.

      Αντώνης Καρατζίκος

      • Θα δούμε, στο άρθρο πάντως λέει οτι βρίσκεται στην τελική του μορφή επεξεργασίας. Μακάρι να μην έχει ηχογραφηθεί ακόμη, να πάρουν λίγο παραπάνω χρόνο, να το σκεφτούν λίγο πιο σοβαρά εκει στην ΕΡΤ.

  12. Δεν νομιζω να ειναι οι Sleepin Pillow, εχουν ωραια τραγουδια αλλα δεν θα τα ελεγα “χαρουμενα” … Εν αναμονη λοιπον.. Εμενα μου αρεσει η ιδεα… Ειδαμε και τα χαίρια μας με τα ξενοποπ.. Αντε να δουμε και φετος… Ρε παιδια και να μην περασουμε στον τελικο(που δεν το νομιζω) σιγα το πραγμα, απλα εχουμε καλομαθει θα μας φανει καπως αλλα σιγα τωρα!!!

  13. Kostas Lio Gerente General at Adidas Originals
    Κατα Άποψη μου νομίζω οτι το ΟΝΟΜΑ που κρύβεται καλα ειναι η της Φουρειρας η του Αγερη..
    Για τον λόγο οτι η Ελένη Φουρειρα εχει ακουστεί πόλη τον τελευταίο καιρό και κανεις δεν εχει βγει ακομα να το διαψευσει 100%..
    Καθώς και το ονομα του Αγερη λογο της νίκης του στο Voice και σίγουρα του δυνατου του όπλου που ειναι η λύρα καθώς δίνει σίγουρα Χρώμα και άρωμα Ελλάδας στην συμμετοχή μας…
    Και οι δυο καλητεχνες μπορούν να ερμηνευσουν ενα χαρουμενο κομμάτι με εθνικ Βαλκανικό ήχο.!!
    Όσο για την απευθείας ανάθεση αυτο ειναι ενα θέμα που δεν ξέρουμε αν θα μας βγει σε καλο..
    Αλα σιγουρα μπορούμε με αυτα τα λευτα να βγαλουμε ενα video clip της συμμετοχής μας και να μην μεινουμε πάλη Ετσι. ..

  14. Για γελια!
    Δεν ελπιζω τπτ πλεον ψευτοκουλτπυρα θα στειλουν,θα πουλησουν και καλα το οτι πιο φτηνιαρικο για ποιοτητα!
    Δεν θελω να κανω την συγκριση αλλα ειναι αναποφευκτη και ειδικα με τον τροπο π συμβαινει το ολο σκηνικο φετος γ την εκπροσωπηση μας.
    Μια μπουρδα θα ειναι,ενας απλητος αριστερος που θα μπει με μιζα απο την ΔΗμΟΚΡΑΤΙΚΗ διακυβερνηση των αμορφωτων!
    Αντιο eurovision! :’)
    Μακαρι να διαψευστω αλλα το βρισκω κομματακι δυσκολο.

  15. Λοιπόν συμφωνώ με το να στείλουμε κάτι που να αποπνέει Ελλάδα και είμαι υπέρ του ελληνικού στίχου. Συνεπώς ως προς το concept συμφωνούμε με τον κύριο Τσακνή. Οχι “ξενόφερτα”.Εντάξει!. Αλλά προς Θεού το ξαναέχω πει, όχι τους sleeping pillows! Δεν είναι “προσωπικό” απλώς δεν νομίζω πως αντιπροσοπεύουν τα ελληνικά ακούσματα. Πάντως νομίζω πως οι ίδιοι έχουν διαψεύσει το ότι θα πάνε Eurovision… Ωστόσο ξέρουμε πως μάλλον δεν θα είναι ένας καλλιτέχνης, αλλά συγκρότημα ή κατι τέτοιο…

  16. Το θεμα δεν ειναι αν θα τα παμε καλα ή οχι. Το θεμα ειναι οτι ξεφτιλιζεται το θεμα της ανάθεσης φετος. Παμε με αναθεση σε άγνωστους και με τραγουδακι επιπέδου ντιρι ντιρι το τρεχαντηρι που ειναι παραγγελία της ΕΡΤ. Να που φτάσαμε για να μη μιλάμε τοσα χρονια…. Η κατάντια ξεκίνησε το 2012 συνεχίστηκε το 2014 και το 2015…. Και εκει που λέγαμε επιτελους φετος με την αναθεση θα παει κατι καλο , τσουπ σκάει μύτη ενα άγνωστο γκρουπακι που θα μας εκπροσωπησει το οποιο ειναι δικιας τους επιλογής οπως και το τραγουδι. Με μια παλαιομοδιτικη συνταγή ( βαλκανικό χαρούμενο έθνικ ) δε νομιζω οτι παμε πουθενα. Της Ιταλίας δηλαδη περσι που δεν ηταν χαρούμενο τραγουδι δεν ηταν Κομματαρα ;; Και τι εμπόδιζε την ΕΡΤ να κανει καλού κακού μια προκηρυξη για να διερευνήσει αν απο τα 300 περίπου τραγουδια που θα της στελνοντουσαν, υπηρχε μεσα κανα διαμαντακι απο καλο καλλιτέχνη ; Πολυ πιο δημοκρατική διαδικασια θα ηταν . Και αν δεν τους αρεσε τιποτα απο όσες συμμετοχές στελνοντουσαν, τοτε ας κανανε αναθεση σε οποιον άγνωστο θελανε. Τα προσχήματα εστω δεν κράτησαν. Κριμα.

    • Συμφωνώ απόλυτα. Θα έπρεπε να υπάρξει ανοιχτή διαδικασία επιλογής. Να μπορούν όσοι θέλουν να στείλουν τα κομμάτια τους και απο κει και πέρα να τα εξετάσει η ΕΡΤ και να αποφασίσει εαν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να εκπορωσοπήσει την Ελλάδα. Ή ακόμα να γίνει και μια ανοιχτή ψηφοφορία στο ert.gr για να πάρουν και την γνώμη του κοινού. Αλλά θα το επισημάνω ξανά, η ΕΡΤ δεν το πέρνει τόσο σοβαρά οσο θα έπρεπε.

  17. μαλιστα!θα κανουν απευθειας αναθεση σε αγνωστους καλλιτεχνες??το ακουσαμε κι αυτο!!απο που κι ως που????
    σκετη απογοητευση μεχρι στιγμης..ελπιζω να κανουν σε καποιον καταξιωμενο καλλιτεχνη εστω την τελευταια στιγμη

  18. Είναι που είναι λίγο δύσκολος ο ημιτελικός μας, εάν στείλουμε μια αδιάφορη συμμετοχή το χάσαμε το εισιτήριο για τον τελικό. Το συγκρότημα sleeping pillow πρώτη φορά το ακούω και γενικά μου είναι εντελώς άγνωστοι σαν καλλιτέχνες. Συμφωνώ να πάμε με ταγούδι που να έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο αλλά ρόλο παίζει και ποιος το ερμηνεύει. Πάντως εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα δε μας βλέπω καλά…

    • Μιλάει για άγνωστους καλλιτέχνες το άρθρο οπότε δεν νομίζω να είναι οι Koza Mostra, αν και το ύφος του τραγουδιού που περιγράφεται φαίνεται να τους ταιριάζει. Ούτε οι Sleeping Pillow νομίζω πως θα είναι, γιατί όλα τους τα τραγούδια είναι στα αγγλικά (αν και πολλά έχουν Ελληνικά έθνικ στοιχεία) και το στυλ τους είναι κάπως καταθληπτικό. Αυτό το τραγούδι τους που έχει ποντιακά στοιχεία μου αρέσει πάρα πολύ.
      https://www.youtube.com/watch?v=0_fp255_mKc

  19. Δεν μου πολυαρέσει το γεγονός ότι θα πάμε με ανάθεση, προτιμώ να έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ αρκετών τραγουδιών, αλλά εφόσον η ΕΡΤ τα έσπασε με MAD και δισκογραφικές δύσκολα θα έβρισκε συγχρηματοδότες για διοργάνωση εθνικού τελικού.
    Από την άλλη μου αρέσει η είδηση ότι θα πάμε με κάτι έθνικ, αρκεί να μην αντιγράφουμε τον εαυτό μας και να μην αγγίζει τα όρια του κιτς. Θα περιμένω να ακούσω το κομμάτι, δεν θα καταδικάσω ούτε θα κράξω κάποιον εκ των προτέρων. Υπομονή και θετική σκέψη παιδιά.

  20. Λοιπόν δεν συνηθίζω να αντιπαρατίθεμαι “δημόσια” (και ούτε πρόκειται) αλλά θέλω να πω ένα δυο πραγματα. 1ον έχει αποδειχθεί περίτρανα πως το “όνομα” όσο βαρύ κι αν είναι δεν κερδίζει μόνο του τη Eurovision. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα αλλά επειδή μερικοί επικεντρώνονται στον Σάκη, να θυμίσω πως ο Σάκης (έως τώρα τουλάχιστον) δεν έχει κερδίσει Eurovision, αλλά έχει στο ενεργητικό του μια αξιοπρεπέστατη 3η θέση (2004) και μια αξιοπρεπή 7η θέση (2009). Εν αντιθέσει άλλα “μικρα και ασήμαντα” ονόματα κερδισαν την Eurovision. Συνεπώς, απαραίτητη προΰποθεση για ένα καλό πλασάρισμα είναι το τραγούδι και η φωνή live του καλλιτέχνη και φυσικά εν μέρει και η σκηνική παρουσία. Όσο για το δίλημμα εθνικός τελικός ή απευθείας ανάθεση. Εντάξει είμαι υπέρ των εθνικών τελικών, αλλά τον Μάιο ο μέσος τηλεθεατής ούτε που ξέρει πως επελέγη ο καλλιτέχνης των αλλων χωρών και δεν τον ενδιαφέρει, και στην τελική η διαδικασία αυτή καθαυτή δεν λέει τιποτα. Με απευθείας ανάθεση επελέγη ο Loïc Nottet και βγήκε 4ος και με απευθείας ανάθεση επίσης επελέγη η Trintje Oosterhuis (που είναι και μεγάλο όνομα) και βγήκε 14η σε ημιτελικό των 16 χωρών. Στον αντίποδα με εθνικό τελικό επελέγη ο Måns Zelmerlöw και επισης με εθνικό τελικό επέλεγησαν οι The Makemakes της Αυστριας και οι PKN της Φινλανδίας. Συνεπώς και πάλι φαίνεται ολοκάθαρα πως δεν είναι θεμα ονόματος ή μεθόδου επιλογής αλλά τραγουδιού. Επίσης, όσο για το είδος. Για να είμαι ειλικρινής πάντοτε (και ακόμα) ήμουν υπέρ των δυτικού τύπου κομματιών. Αλλά είναι προφανές πως δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα με τέτοια κομμάτια. Να θυμίσω μόνο τι έγινε το 2014 και το 2015. Φυσικά αυτό δεν συνεπάγεται πως ότι ethnic και αν στείλουμε θα πάει καλά, αλλά ένα μέτριο ethnic μπορεί να πάει καλύτερα από ένα μέτριο αγγλόφωνο κομμάτι (όσον αφορά στην Ελλάδα). Αυτά για τώρα ελπίζω να άξιζε η αναμονή και να έχουν ετοιμάσει κάτι αξιόλογο στην ΕΡΤ. Ελπίζω τα λεφτά που θα γλιτώσουμε από τον εθνικό τελικό να επενδυθούν σε ένα καλό music video αλλά και στο promo tour…

    • Φυσικα και αυτος που θα παει eurovision εαν ειναι γνωστος ή οχι δεν παιζει κανενα ρολο ή δεν εχει καμμια σημασια για τον ευρωπαιο τηλεθεατη.
      ΩΣΤΟΣΟ ειναι θεμα Αξιοκρατιας η επιλογη. αναθεση σε αγνωστο καλλιτεχνη …δεν ειναι σωστο… πως να το κανουμε τωρα! Η Βικυ Λεανδρος το 2006 πηρε μερος σε τελικο στην Γερμανια…και η ΕΡΤ , μαλλον ο προεδρος της , κανει αναθεση σε αγνωστους? ,Με πιο κριτιριο και γιατι δεν εδωσε ευκαιρια και σε αλλους αγνωστους… Ετσι ειναι!!!

  21. Ας μην προτρέχουμε. Και πάνω απ’ όλα ας μην είμαστε αρνητικοί εκ προοιμίου. Ξέρω ότι η ελληνική φύση μας αυτό επιτάσσει, αλλά, ας δούμε πρώτα το κομμάτι και μετά το θάβουμε!

    • δεν εχει να κανει με το τραγουδι αλλα με την επιλογη… ειδικα που ειναι αγνωστοι…. εδω καποια Ριζου ειχε δεχτει προταση… αλλη και αυτη…

  22. Ποπο γκρινιαααα !! ρε ηρεμηστε λιγο ακομη δε γεννηθηκε Γιαννη τον βαφτισαμε !!!ΚΟΡΑΚΙΑΑΑΑΑ!!!!χαχαχα λοιπον λεω να αναμενουμε το τραγουδι και θα προτιμουσα τετοιο στυλ τραγουδιου να γινει αναθεση στον Σταυρο Σιολα να μαγεψει τα παντα σε ολο τον κοσμο!!!

  23. καλα το οτι θα κανουν αναθεση σε αγνωστο συγκροτημα με ξεπερναει.τι να πει κανεις…τοσους ταλαντουχους καλλιτεχνες εχουμε γιατι να γινει αναθεση σε συγκροτημα που ειναι στην αφανεια δεν καταλαβαινω..απογοητευση μου μυριζει και προχειροτητα μεχρι στιγμης..αντε να δουμε!

  24. εγώ θα ήθελα να είναι ένα project που θα έχει featuring τις αδελφές Βουγιουκλή.
    Παιδιά πάρτε το απόφαση, κάποια στιγμή ίσως δεν περάσουμε τελικό.
    Τουλάχιστον ας στέλνουμε τραγούδια εμπνευσμένα, απολαυστικά στο όποιο *είδος* τους.

    Όποιος ξένος αγοράζει το CD ή το mp3 στα itunes, να ακούει κάτι μεστό ηχητικά δίπλα στο όνομα Greece.

  25. Πιστευω πως πρέπει να σταματησουν καποιοι να χαρακτηριζουν την ποπ την ροκ ρην σαουλ και γενικα ολα τα ειδη μουσικης ξενοφερτα γιατί ακούγεται υποτιμητικο.Αυτα τα ειδη ανηκουν στην διεθνη μουσικη δηλαδη ειναι αποδεκτα απο ολους.Επισης ειναι εξαιρετικά βαρετο να στέλνουμε συνεχως η πολύ συχνά έθνικ κομματια.Καλο θα ηταν να πειραμαζομαστε μς διαφορα μουσικα είδη διότι διαθετουμε καλλιτεχνες που αντιπροσωπευουν πολλα διαφορετικα μουσικα ειδη.Οσον αφορα το one last breath η αποτυχια του οφείλεται καθαρα στην οικονομική κρίση (καταλαβαινεται φανταζομαι γιατι) και το afrodisiac δεν πηγε καλα διοτι ηταν ενα συνηθισμενο εθνικ ποπ και τετοιου στυλ είχαμε ξαναστειλει.Ειμαι υπερ του εθνικ αλλα οχι τοσο συχνα, ας στελνουμε και κομματια τζαζ, soul,εντεχνο , ροκ …

  26. Κάθε χρόνο παρακαλάμε για εθνικό τελικό με πολλά και αξιόλογα τραγούδια. Και τώρα μαθαίνουμε ότι θα γίνει ανάθεση σε άγνωστους μουσικούς με τραγούδι με βαλκανικό ύφος. Όχι ότι με τρομάζει αυτό αλλά η Eurovision θέλει πλέον ψαγμένα και μοντέρνα κομμάτια με καλή σκηνική παρουσία. Τέλος πάντων ας μην προδικάζουμε μέχρι ν’ ακούσουμε το τραγούδι…

  27. Κάτι μου λέει οτι με αυτές τις προχειρότητες, π έχουν κάνει όπως Γεωργία για παραδιγμα 2014 και κάτι τέτοια χαζά, κ ν θέλω ν είμαι αισιόδοξος δεν μπορώ όποτε το βλέπω πολύ πιθανό ν μείνουμε εκτός τελικού όλα τα κακά με κυβέρνηση αριστεράς μακάρι ν διαψευστώ αλλά ο ημιτελικός δεν θα ειναι τις πλάκας όπως κάτι χρόνια όπως 2014-2015 π πέρναγαν 10 και αποκλείονταν 5 η 6 εδώ περνάνε 10 μένουν 8-9 έξω κ στην παρούσα φάση την Ελλάδα δεν νομίζω οτι την πολύ θέλουν έξω κ εμείς πάμε Στοκχόλμη σαν μην πω τώρα…

  28. και οι κοζα μοστρα ειχα βαλκανικο και ελληνικο στοιχειο και μια χαρα πηγαν τα παιδια! Θεωρω πως αν παιρναει καποια μηνυματα το κομματι μας και εχει ελληνικα στοιχεια οτι θα ειναι μια χαρα! Βαρεθηκα τα ποπ με κανενα νοημα και ειναι ολα ιδια! Τα εχουμε στειλει ολα τα τελευταια χρονια παμε χαλια ας στειλουμε κατι διαφορετικο και επιπλεον αν δεν ακουσουμε το κομματι και δεν γνωρισουμε το συγκροτημα ας μην γκραζουμε απο τωρα γτ οταν κυκλοφορησει το κομματι μπορει να ειναι ωραια και να γινει και hit! ποτε δεν ξερεις…

  29. Νωρίς για συμπεράσματα, αλλά σαν απάντηση για τη γενοκτονία μου ακούγεται…Anyway πάντως, αν κρίνω από τα σχόλια, 9 στους 10 φαντάζομαι είναι δεξιοί με τέτοιο μακρόσυρτο κατηγορώ για την “αριστερή” κυβέρνηση. Όπως και να ‘χει, ακόμα μια φορά κοινωνικοπολιτική χροιά στη eurovision, ακόμα μια φορά κοινωνικοπολιτική χροιά στα σχόλια…τραγούδι σου λέει μετά…
    Οψόμεθα…

  30. paidia to sugkrotima legetai: ” ithikon akmaiotaton”. kanoun rossopontiaka anebastika kommatia me rap kai xip xop epirroes. sto kommati tha summetexei i Salina pou summeteixe sto dansing tis kuprou.

  31. Ελεος με το κραξιμο
    Και περυσι τα 9 στα 10 σχολια ηταν δεν θα δουμε τελικο..κ ομως..
    Απλα σκεφτειτε πως ο γνωστος για μας ειναι αγνωστος εξω..Η Βισση 9η,ο Ρουβας 7ος τη 2η φορα..
    Περα απο αυτο..με Αλκαιο,Γιορκα,Κοζα μοστρα σκισαμε..εννοω 10αδα
    Με Κυριακου,Ελευθεριου,Κ το αλλο το φρικι πατος
    Οσο για την αριστερα ας μην μιλησω
    40 χρονια κυβερνησε..Ζιμπαμπουε μας εκανε κ κατηγορουμε τον 1 χρονο αριστερα
    Ελεος..

  32. πιστευω πως ειναι η φουρειρα…κυκλοφηρει το νεο της κομματι σε λιγο με τιτλο “δεν σου χρωσταω αγαπη” που ταιριαζει στην φραση “Ακόμα και μέσα από τους στίχους θέλουν να περάσουν αισιόδοξα την εικόνα της πατρίδας μας, αλλά με αναφορές στο προσφυγικό κίνημα και την οικονομική κρίση.” Την μουσικη τη γραφει η Γιωργος Παπαδοπουλος και τους στιχους η Όλγα Βλαχοπούλου (Ο ήχος του θα είναι βαλκανικός και οι μουσικοι εχουν ταλέντο και μάλιστα για αυτούς ο “έμπειρος συνθέτης” = Παπαδοπουλος με κάνουν να πιστεύω ότι θα είναι αντάξιοι των μουσικών απαιτήσεων) Οσο για το “δεν πρόκειται για κάποιους «γνωστούς» καλλιτέχνες” ισως ειναι σταχτη στα ματια 😛

  33. Γεια σας φιλαράκια και γιουρο-συνοδοιπόροι! Είπα να γράψω το πρώτο μου φετινό σχόλιο μπας και ζεσταθώ λιγάκι, μιας και φέτος είμαι εκτός κλίματος. Λίγο ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος, λίγο τα αδιάφορα μέχρι στιγμής επιλεγμένα κομμάτια άλλων χωρών… μα πάνω απ’ όλα η τεράστια ξενέρα του ότι δεν θα έχουμε ελληνικό τελικό με τις καθιερωμένες επικές και άκρως διασκεδαστικές διαμάχες του δίπολου έθνικ vs ποπ!
    Πολύ παγωνιά φέτος λοιπόν. Εύχομαι να συμβούν πράματα και θάματα, αριστουργήματα και γελοιότητες, εντός και εκτός Ελλάδας, μπας και ξεβαρεθώ! Για να δούμε λοιπόν.

  34. αν δεν παει η φουρειρα τοτε θα παρουμε πουλους..καθε χρονο στελνουμε ολο και πιο αγνωστους στο τελος … ο τελικος της eurovision θα αγγιζει 20%

  35. Εγώ θα επαναλαβω σχόλιο που ήδη ακούστηκε αλλά με κάλυψε 1000%, οταν θελουμε να αναδειξουμε νεα ταλεντα,κανουμε εναν ανοιχτο θενικο τελικο,όταν παλι επιλεγουμε να κάνουμε απευθείας ανάθεση αυτό σημαίνει πως ο καλλιτέχνης που επιλέγουμε είναι αυτομάτως γνωστός,γι αυτό και κάνουμε την ανάθεση περιμένοντας σιγουρα πράγματα…όταν φτάνουμε σε σημείο να στέλνουμε απευθείας άγνωστα συγκροτήματα,αν όντως ισχύουν οι φήμες,αυτό περισσότερο φιλίες και γνωστοί σημαίνει παρά νέα ταλέντα…γενικότερα όμως το όλο ύφος της συμμετοχής μας φέτος με αφήνει παγερά αδιαφορο, ας μην προτρεχουμε αλλα με βλέπω να υποστηριζω μονο Νορβηγία φετος

  36. Είμαι και θα είμαι πάντα υπέρ “έντεχνης” ανάθεσης σε σύγκριση με αδιάφορους και φθηνούς Ελληνικούς “ποπ” τελικούς!
    Αρκετά με τζαζ κ συρτάκια, κλαρινογαζέλες και αφροδίσια σκιρτήματα…
    Οι μόνες “αξιόλογες” συμμετοχές μας την τελευταία 5ετία ήταν του Γιώρκα και των ΚΜ εξού και τα αντίστοιχα αποτελέσματα (θέση στην δεκάδα).
    Επίσης να ενημερώσω τους “παλλόμενους” ότι μία στις 4 Ευρωπαϊκές χώρες επιλέγει το τραγούδι της για τον διαγωνισμό μέσω ανάθεσης.
    Ευχαριστώ!

    • Επειδη ξεχνάς τα μισά. ΚΑΜΙΑ χωρα δεν εχει 13 συναπτά έτη να κανει ανοιχτο διαγωνισμο με προκηρυξη προς ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφερόμενους και επισης ΚΑΜΙΑ σοβαρη ευρωπαϊκή χωρα δεν εχει κανει απευθειας ΑΝΑΘΕΣΗ σε παντελώς άγνωστο καλλιτέχνη στη χωρα του. Ακομα και αποτυχημένες χώρες οπως πχ Γερμανία , κανουν συχνα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ τελικους ειτε βάζουν ακομα και ονόματα επιπέδου Βίκυ Λεανδρος να διαγωνιστούν. Δεν πιάνω καν στο στομα μου τις πιο δημοκρατικές χώρες όπως Σουηδία Δανία Νορβηγία Ιταλια Μαλτα κτλ Ακομα και οι υπανάπτυκτες καθε λιγο και λιγακι κανουν ανοιχτο τελικο προς ολους και οι αναθέσεις δεν ειναι στο πρωτο φιλαρακι που πετύχαμε το μεσημερι στο περίπτερο.

      • Κι ανοιχτή προκήρυξη να γίνει (όπως προτείνεις) πάλι μια επιτροπή θα πρέπει να επιλέξει τα 10 επικρατέστερα τραγούδια μέσα σε όλη τη ερασιτεχνική (πλειοψηφικά) σαβούρα που θα μαζευτεί… Οπότε πάλι θα γκρινιάζεις με βάση ποιο κριτήριο η “μιλημένη” “αριστερή” επιτροπή-λαμόγιο διάλεξε το Α τραγούδι αντί του Β…

  37. Η αναθεση θα ειναι ακριβως με τα ιδια κριτηρια προσληψεων των γνωστων συριζαιων. πως ο ραπερ εβαλε τη φιλη και τη μαμα στο δημοσιο ετσι και ο εντεχνος τσακνης θα αναθεσει σε καποιον ή καποιους παντελως αγνωστους να πανε να εκπροσωπησουνε την ελλαδα σε διαγωνισμο. κατα την αποψη μου απευθειας αναθεση γινεται σε μεγαλους σταρ της χωρας οπως ρουβας, παπαριζου, βισση, βανδη κλπ. ακομα και για τη φουρειρα εχω μια μικρη ενσταση στην απυθειας αναθεση αλλα επειδη ειναι εμπειρη θα ελεγα οκ. το να βαλουνε ομως απευθειας αναθεση αγνωστους καλλιτεχνες κανει μπαμ οτι ειναι καθαρη επιλογη τσακνη. και θεωρω αδικο ενας ολοκληρος λαος να μην μπορει να ψηφισει τι θελει και να παιρνει την αποφαση ο τσακνης. κακη αρχη καναμε για φετος με αυτα που διαβασα και προβλεπω να ξεπεσει πολυ ο θεσμος για εμας φετος

  38. Ότι δηλαδή:
    Tους Koza Mostra τους ξέρατε,
    έχετε ακούσει τη Φουρέιρα live και σας αρέσει,
    και δίνετε ακόμα βάση σε αυτά που γράφει το oikotimes.

    Νο ελπίς!

    Περιμένετε να ακούσετε το τραγούδι, και γκρινιάζουμε μετά όλοι μαζί. (Όπως κάθε χρόνο 🙂 )

    • Εισαι λαθος. Ο σκοπος δεν αγιάζει τα μεσα. Πιο έντιμο ίας ηταν ανοιχτή προκηρυξη και αν θέλαν αναθεση σε άγνωστο , ας αναθετανε στο καλυτερο κομματι που εστάλη . Πχ αν ημουν ΕΡΤ και ήθελα οπωσδήποτε ελληνικο χρώμα κτλ και ειχα παραλάβει το ” τις νυχτες μεγαλωνω ” με την Ατσοπάρδη , θα εκανα αναθεση εκει γιατι το ξεχώρισα μεσα πχ απο επιτροπη ειδικών και έχοντας ακούσει όλες τις μουσικές προτάσεις όσων δεν ειναι στα κυκλώματα και ήθελαν να εκπροσωπήσουν μουσικα την ελλαδα στο διαγωνισμο .

      • Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, εγώ πάντως θεωρώ πως η απευθείας ανάθεση σχετίζεται με την αποφυγή διοργάνωσης ελληνικού τελικού (και του σχετικού κόστους), και όχι σε κακές προθέσεις.

        Ο ανοιχτός διαγωνισμός που καταλήγει σε ανάθεση τραγουδιού (όπως περιγράφεις), είναι επίσης διαβλητός.

        Και σε ότι αφορά τα περίφημα “κυκλώματα”, δε μου άρεσε καθόλου η προσέγγιση των τελευταίων χρόνων, όπου ο ιδιοκτήτης της panick records ήταν και βασικός μέτοχος στο MAD. Για να τα λέμε όλα.

  39. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΩΣΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ Η ΕΡΤΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙ ΛΕΙ ΚΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑ Η ΕUROVISION ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΤΑΜΤΑ Η DEMY H FOUREIRA ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ 20 ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΟΜΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ GROUP ΣΤΥΛ ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΑΘΩΝΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΣΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ.

  40. αν το τραγουδι μας αναφερεται στο προσφυγικο και στην οικονομικη κριση δεν ενδεχεται να δημιουργηθει θεμα απο την ebu?
    το 2014 η λευκορωσια αναγκαστηκε να αλλαξει ενα στιχο γιατι αρχικα εκεινος ηταν “Google’s maps”…(αν δεν κανω λαθος)

  41. Δεν κρινω τιποτα αν δεν ακουσω το τραγουδι κ αν δε δω αυτον/αυτους που ειναι για να το τραγουδησουν. Νταξει οκ, φετος δε θα εχουμε ελληνικο τελικο, αλλα μηπως και τα προηγουμενα χρονια που ειχαμε ηταν μπορουσε ταχα να συμμετεχει οποιος ηθελε και ειχε καλο τραγουδι? Μονο τραγουδιστες δισκογραφικων συμμετειχαν. Οι περισσοτεροι αγνωστοι στο ευρυ κοινο. Οταν δηλαδη το ’13 μας παρουσιαστηκαν οι ΚΜ, η Τζωρτζινα και η Θωμαη, μηπως ηξερε η πλειονοτητα αν θα ειναι καλοι live ? Ας δουμε πρωτα το τραγουδι και τον καλλιτεχνη και μετα τον κρινουμε. Αν ειναι δυνατον προτου ακομα γινει επισημη ανακοινωση να διαβαζουμε “Δεν ξεκινησαν καλα τα πραγματα” , “Η Ελλαδα φετος θα πιασει πατο” και τα λοιπα. Συμφωνω απολυτα με τον Donnie Darko και τον afroAMERICAN. Δε λεω οτι η απευθειας αναθεση ειναι η καλυτερη λυση, αλλα αν μας γλιτωνει απο ελληνικους τελικους μετριας ποιοτητας την προτιμω, εφοσον βεβαια το τραγουδι και ο καλλιτεχνης εχουν επιλεγει με προσοχη, κατι που αυτη τη στιγμη δε γνωριζουμε.

  42. Απ οτι διάβασα το τραγούδι θα μιλάει για τους πρόσφυγες κ θα είναι πολύ ευχάριστο,όχι καταθλιπτικό
    Χαίρομαι για αυτό.Τη στιγμή που οι Δανοί τους παίρνουν τα πράγματα κ οι Αυστριακοί λένε πνίξτε τους,εμείς τους σώζουμε κ μιλαμε γι αυτούς…

  43. Διαβασα στο getgreekmusic πως ο κ τσακνης εδωσε συνεντευξη σε μια ελληνικη εφημεριδα και δηλωσε πως δε θα υπαρχουν εφε ουτε χορευτες…Εγω αυτο προσωπικα το βρισκω περιεργο καθως δυσχεραινει την θεση μας…Απο την μια θα παμε σαν τους φτωχους λεγοντας για την κριση και τους προσφυγες και απο την αλλη ας μη ξεχναμε πως η εμφανιση ειναι το μισο αποτελεσμα…Παρολα αυτα δε θελω να γρουσουζεψω τιποτα και ελπιζω να αλλαξει κατι.

  44. ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΚΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΠΡΕΣΣΟ. Μεταφέρω αυτούσια χωρις σχόλιο: “Ανέφερε ότι θα επιλεχθεί ένα κομμάτι με έθνικ στοιχεία – με βαλκανικό ήχο ή ποντιακό -, ενώ σε καμία περίπτωση, στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου, δεν θα υπάρχουν χορευτές, προκλητικές εμφανίσεις και εφέ.

    «Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση…” Το μονο δικο μου σχόλιο : χαρούμενο χορευτικο παραδοσιακό τραγουδι χωρις καν χορευτές ; Κριμα δεν ειναι;

  45. Οι εξελιξεις τρεχουν και αφήνω πρόλογο και αναφέρω πως η ιστοσελίδα YUPII αναφέρει το ονομα του γκρουπ. Ειναι παραδοσιακό γκρουπ απο θεσσαλονικη που λέγεται ΗΘΙΚΟ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟ. Επισης ο τσακνης πιέζει και τη Σαλινα να δεχτεί να συμμετεχει στο γκρουπ σαν φωνη ( η οποια Σαλινα ειναι μια τραγουδίστρια με λιγο βαμπιρ στυλ που βγήκε στην πάνια προςφατα και οι φωνητικές της δυνατότητες στο ζωντανο, τολμώ να πω ειναι κάπως περιορισμένες ) αυτα. Πηγή σε ολα αυτα το YUPII

  46. Καλή μας αρχή και φέτος!
    Εκτιμώ ως θετική την εξέλιξη σχετικά με το είδος του τραγουδιού: “καθαρό έθνικ”. Κάποιοι γράφουν φτάνει με τα ίδια ονόματα να ακούγονται ως επιθυμητοί εκπρόσωποι κάθε χρόνο (συμφωνώ και επαυξάνω!) και θα πρόσθετα: “Φτάνει με τα μουσικοπαντρέματα- προτάσεις κάθε χρόνο, τύπου ποκ και έθνικ, τζαζ και συρτάκι, ροκ και αμανές κοκ. Τολμώ να πω ότι και ο συνδυασμός ζειμπεκικο και ραπ (Γιώρκας) θα πήγαινε ακόμη καλύτερα αν ήταν το τραγούδι χωρίς τα ραπ κουπλέ.
    Αντίθετα βλέπουμε χώρες που επιλέγουν ένα στιλ ατόφιο (έστω και δύσκολο) με στρωμένο τραγούδι βέβαια όχι μπουρδοσυνθέσεις, να παν καλά (Ιταλία 2011, Ουγγαρία 2007-τζαζ, Αρμενία 2010, Τουρκία 1997 με ανατολίτικο καθαρό ..και πολλά ακόμη τραγούδια – ακόμη και η Ελλάδα το 2010 και φυσικά το 2013, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις -Ελλήνων και μη- φαν!
    Άρα προσωπικά αφήνω στην άκρη τα περί ανάθεσης, μιας και ανάθεση σε γνωστό ή μη ποσώς με ενδιαφέρει (γνωστός άλλωστε δε σημαίνει απαραίτητα καλλίφωνος και ταλαντούχος…) και αισιοδοξώ για κάτι καλό.
    Εύχομαι να μη διαψευστώ, γιατί τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη δεξιά στήλη θα μου πέσει βαριά (καλομάθαμε τι να κάνουμε!)

  47. πάλι βαλκανικό ή ποντιακό?

    έχουμε και άλλες μουσικές παραδόσεις που θα μπορούσαμε να προωθήσουμε. θρακιώτικους ζωναράδικους ρυθμούς, ηπειρώτικο τσάμικο ή πολυφωνίες, νησιώτικους μπάλους κλπ

    Πάλι τρομπέτα ή λύρα?

    • Σωστη παρατήρηση δεδομένου οτι το νησιωτικό ειναι πολυ πιο ευπεπτο απο το ποντιακό ακουσμα. Το συγκροτημα που σύμφωνα με το σημερινο ρεπορτάζ θα μας εκπροσωπησει ( ” Ηθικον Ακμαιότατον”) εχει πολυ βαρυ ποντιακό ηχο αν δειτε στο YouTube.

      • ααα ξέχασα νησιώτικη essence είχαμε στα 90s με το Ντίρι ντίρι και το Εμεις φοράμε το χειμώνα ανοιξιάτικα. εξαρτάται κι από το τραγούδι βέβαια, και πως θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του παραδοσιακού μέσα στην ενορχήστρωση.

        πάντως, γνώμη μου, και τα ηπειρώτικα και τα θρακιώτικα έχουν στοιχεία, που αν αξιοποιηθούν σωστά θα πρόσφεραν μια διαφορετική νότα, στις ως τώρα συμμετοχές μας.

  48. Λοιπον παιδια εγω λεω να σταματησουμε να κανουμε υποθεσεις και να περιμενουμε να ακουσουμε το κομματι αλλα κ αυτον/αυτους που θα μας εκπροσωπησουν γτ μπορει να ειναι ολα αξιολογα κ να γκρινιαζουμε τζαμπα

  49. Παιδιά αν είναι το συγκρότημα Ηθικόν Ακμαιότατον αυτό που θα μας εκπροσωπήσει είναι πολύ δύσπεπτο ακόμα και για Έλληνες που δεν ακούνε ποντιακή μουσική. Πολύ βαρύ… Χωρίς να υποννοώ πως δεν είναι καλοί στο είδος τους. όσο για την Σαλίνα δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Βοήθεια μας!!!

  50. ελπιζω αυτα που ακουμε για ηθικο ακμαιοτατο και σαλινα να ειναι κακογουστα σχολια και τιποτα παραπανω..αλλιως να καληνυχτισουμε τη γιουροβιζιον απο τωρα!και ναι προτιμω donnie darko τα τζαζ και συρτακια και τις κλαρινογαζελες απο το ασημους και αγνωστους καλλιτεχνες που προωθουνται απο μια ερτ του τσακνη διοτι εηω προτιμω τις δημοκρατικες διαδικασιες και οχι τα αποφασισομεν και διατασσομεν!

    • Oι άσημοι καλλιτέχνες και η απευθείας ανάθεση σε πειράξανε… Να υποθέσω πως είσαι οκ με τις “δημοκρατικότατες” ανακυκλώσεις Θωμαήδων, Μαρτάκηδων και Ζοσεφίνων…

  51. Αυτή η Σαλίνα ακούγεται σαν να μην πω πως….. Σεμνά πάντα…… Πάντως δεν θα προτιμούσα αυτό το συγκρότημα για την εκπροσώπηση μας θα προτιμούσα καλύτερα έναν καταξιωμένο καλλιτεχνη που είναι στο είδος του το εντέχνο. Μπορεί να είναι καλοί ως μουσικοί αλλά για Eurovision δεν νομίζω…. Ας περιμένουμε να ακούσουμε επίσημες δηλώσεις.

  52. Λοιπον ο γνωστος συνθετης που εχει γράψει το κομματι που θα ερμηνεύσουν οι” Ηθικόν ακμαιότατον ” ολα δείχνουν οτι ειναι ο κύριος “νυχτα γλυκιά με τζαζ και συρτάκι ” δηλαδη ο συνθέτης Χρήστος Παπαδοπουλος που το κοινο περισυ δεν ψηφισε το τραγουδι του να μας εκπροσωπησει. Ρε παιδια τη στοιχειώδη εξυπνάδα να είχατε σε συβδυασμο με τα δημοσιεύματα , θα καταλαβαίνατε οτι το γκρουπ που θα μας εκπροσωπούσε θα ηταν τέτοιου στυλ και οχι sleeping pillow και βλακειες … Εγω διαβάζοντας δηλωσεις τσακνη περίμενα οντως μια ρεμπέτικη κομπανία ή ενα παραδοσιακό γκρουπακι επαρχιακό οποτε θεωρω οτι το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του γιουπι κολλαει 100% με όλες τις αλλες πληροφοριες. Οσο για το συνθέτη , ρώτησα και μου ειπαν οτι αυτοι απο γνωστούς συνθέτες κυριως με τον χρηστο παπαδοπουλο συνεργάζονται οποτε θελουμε δε θελουμε αυτον θα εχουμε . Βέβαια εχω ενσταση και στην τραγουδίστρια γιατι με αυτο το γκρουπ η αρετή Κετιμε θα ηταν καλύτερη , ή ακομα και καμια βοσσου ή καμια Ραλλία. Η γκοθικ στυλ και ροκού ρεπερτοριακά Σαλινα δεν ειναι λιγο άκυρο ; Η κοπελα ειναι Κύπρια αλλα δεν κανει καριέρα ούτε Κύπρο.

    • Καλα…. θα γινει Σεισμος στην Ευρωπη μολις ακουσουν οτι εγινε αναθεση στη Σαλινα… ΝΤΡΟΠΗ!!! Πρωτη φορα…ας μη γραψω καλυτερα…

  53. κατα τα αλλα η ερτ μετα την δηλωση συμμετοχης στη φετινη eurovision εψαχνε για κατι πιο “εντεχνο”….
    ελπιζω μονο να ναι καλο η εστω αξιοπρεπες το κομματι..
    εν αναμονει λοιπον!!

  54. Σαλινα????
    Αυτη η άφωνη θα μας εκπροσωπησει??
    ΕΛΕΟΣΣΣΣΣ!!!!!
    Πόσο διαπλεκόμενα συμφεροντα? Κρίμα..
    Πάτος φέτος!! 🙁
    Αν δεν το κανουμε σωστα, ας μην στελνουμε καν τραγουδι κι ας αποσυρθουμε απτο να ξεφτιλιζομαστε…

  55. Λογικά αυτό με τη Σαλινα ισχύει γιατί το έγραψε σήμερα ένα κυπριακό site που είναι πολύ έγκυρο. Η συγκεκριμένη τραγουδιστρια δεν είναι και η καλύτερη επιλογή πιστεύω … αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως το τραγούδι να είναι καλό και να κάνει τη διαφορά. Οπότε καλό θα είναι να περιμένουμε

  56. Salina & Ηθικον Ακμαιότατον… εεε λογικο να πανε με Αναθεση… βλεπεις η Βικυ Λεανδρος το 2006 που συμμετειχε στον γερμανικο τελικο…. δεν ειναι της ιδιας αξιας με τους παραπανω… Ασχετα απο το τραγουδι το αποτελεσμα κτλ… απλα να δηλωσω οτι ειναι θεμα νοοτροπιας… φυσικα σε καμμια περιπτωση δεν ειμαι υπερ αναθεσης σε τραγουδιστες τυπου Φουρειρα κτλ… μη τρελαθουμε τελειως …. ποσο μαλλον σε Σαλινες κτλ…

  57. Καλησπερα και απο μενα, σας ακουω να γρινιαζετε ολους για τις κακες θεσεις που πηραμε τα τελευταια χρονια. Κατ αρχας πηγαμε χαλια επειδη ειχαμε κακα κομματια. One last breath – ισως οτι χειροτερο εχουμε στειλει. aphrodisiac- αισχος. περιμενετε να ψηφισουν αυτα τα τραγουδια? Αν ναι ειστε κουφοι. περιμενετε να ακουσετε τι θα στειλουμε και μετα καραζουμε απεριοριστα. μερικοι εδω θελουν Αγερη. το παιδι δεν εχει star quality, που θα παει? καταλαβατε ετσι δεν ειναι?

  58. Πωωω τζάμπα θα ξοδευτούν τα λεφτάκια μας φέτος…. Καλύτερα να το ακυρώσουμε λέω εγώ αν όντως ισχύουν αυτά περί “Ηθικόν ακμαιότατον” και “Σελίνα” δεν ξέρω. Τους είδα στο youtube και είναι πολύ βαρύ ποντιακό που δεν πρόκειται να αρέσει. Και αυτή δεν ταιριάζει με τίποτα με ένα τέτοιο συγκρότημα… Δεν ξέρω ρε παιδιά με φαίνονται λίγο ψέματα αυτά… Δεν γίνεται ο Τσακνής να λέει θα είναι χαρούμενο και ξεσηκωτικό και να ακούω αυτά τα άτομα με αυτά τα είδη μουσικής

  59. Αφου διαβασα ολοκληρο το αρθρο καταλαβα πως ο υπευθυνος για το τραγουδι ειναι ιδιαιτερα παραδοσιακος ( κατι το οποιο ειναι ενα μεγαλο ρισκο καθως οι ξενοι ποτε δεν γνωριζεις πως θα αντιδρασουν σε ενα διαφορετικο ηχο) …. το τραγουδι λενε πως θα μιλαει για το προσφυγικο και την οικονομικη κριση , δεν ξερω πως θα ακουγονται ολα αυτα μεσα σε ενα τραγουδι ποσο μαλλον σε εναν ξεσηκωτικο …. πιστευω πως το τραγουδι θα ειναι αρκετα κακο …. αρχισα ηδη να προετοιμαζομαι για τον επικειμενο πατο μας για πρωτη φορα απο τον ημιτελικο ….. τελος θα ηθελα να αναφερω το πιο σημαντικο … ειναι μεγαλη ανοησια και καθαρη αδικια που γινεται απευθειας αναθεση !

  60. Μ’ αρέσει που εμείς οι Έλληνες γίναμε ξαφνικά “ειδικοί” της Eurovision… Αν πατώσουμε, πατώσαμε! Εδώ ολόκληρη Σουηδία το 2010 αποκλείστηκε από τον τελικό, πράγμα ταπεινωτικό για μια εξαιρετικά επιτυχημένη χώρα στον διαγωνισμό. Εδώ η Ιρλανδία που κέρδισε 7 φορές τον διαγωνισμό και σήμερα 8 στις 10 φορές αποκλείεται από τον τελικό! Αν αποκλειστούμε, δεν πειράζει. Θα είναι μια αφορμή να στείλουμε κάτι δυνατό την επόμενη χρονιά (και σύγχρονο και πρωτότυπο, μιας και το ελληνικό μυαλό είναι συνηθισμένο στις πρωτότυπες ελληνικές πατέντες). Υπομονή, ας ακούσουμε πρώτα το τραγούδι και μετά μιλάμε…

    • Η Σουηδια επειδη ομως εφαρμοζει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ διαδικασιες ΠΑΝΤΑ, καταφερνει ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ του θεσμου να ειναι ψηλο στη χωρα αλλα και ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ να ειναι απο τις πιο πετυχημενες χωρες στο θεσμο με πολλες νικες. ΟΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ακομα και αν φερουν μια καλη θεση τωρα και μια καλη θεση μετα απο πεντε χρονια, ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ εχουν ριξει το ενδιαφερον της γιουροβιζιον στη χωρα μας και πλεον εχουν απαξιωσει το θεσμο. Ενδεικτικο μαλιστα οτι τα τελευταια 5-6 χρονια που γινονται οι σπασμωδικες κινησεις χωρις πλανο, εχουμε παρει την κατρακυλα οχι μονο σε ποιοτητα τραγουδιων (γιατι σχεδον παντα χαμηλου επιπεδου τραγουδια στελναμε και οχι κομματια τυπου Ιταλια 2015, Εσθονια 2009 κτλ) αλλα και στο ενδιαφερον του κοσμου και στην τελικη καταταξη. Αν εφαρμοζοντουσαν ανοιχτες δημοκρατικες διαδικασιες για ολους ειδικα τωρα που εχουν βγει πολλοι καλλιτεχνες στην ελλαδα την τελευταια δεκαετια, ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ η γιουροβιζιον θα αποκτουσε στην ελλαδα αλλη δυναμικη (και στη βαθμολογια και στο ενδιαφερον του κοινου). Πλεον με τις κινησεις της ερτ τα τελευταια χρονια, ο ελληνας ασχολειται με το ζορι με τη γιουροβιζιον για ενα βραδυ και μονο και δεν τον ενδιαφερει καν τη βλακεια θα στειλουμε. και οπως πολυ σωστα επισημαινει δημοσιογραφος του γιουπι σε χθεσινο του αρθρο, η απαξιωση του ελληνα για το διαγωνισμο δεν εχει σχεση ουτε με την κριση ουτε τιποτα. Μια χαρα ο ελληνας θα ασχοληθει και με σοβαρα θεματα σημερα αλλα και με πιο ελαφρα θεματα διασκεδασης οπως το Voice, κουτσομπολιστικες εκπομπες, αλλα σόους κτλ. Η αδιαφορια του ελληνα για το θεσμο εγινε λογω κακου χειρισμου του ολου προτζεκ απο την ερτ και αν δεν το καταλαβουν εγκαιρα τοτε σε 4-5 χρονια γιουροβιζιον στην ελλαδα δε θα υπαρχει. Αυτα.

  61. Απο που κι ως που ο κύριος Τσακνης λεει ότι δεν θα υπάρχουν χορευτές και εφέ;? Αυτά τα καθορίζει ο συμμετέχων πιστεύω!!..

  62. Οι απόψεις διίστανται.Ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να σχολιάσει και να κρίνει τις αποφάσεις της ΕΡΤ.Είχα ενθουσιαστεί που η ΕΡΤ είχε επιβεβαιώσει τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου τη συμμετοχή της χώρας μας και είχα κάποιες ελπίδες πως έχει προοπτικές να αντιμετωπίσει το διαγωνισμό με σοβαρότητα και σεβασμό προς τους Έλληνες πολίτες αλλά τελικά είναι χειρότερη και από τη ΝΕΡΙΤ.Το concept περί ελληνικού στοιχείου μου αρέσει αλλά ο βαλκανικός ήχος έχει ξεπεραστεί αφού ο διαγωνισμός έχει αλλάξει ύφος και έχει κάνει στροφή σε πιο σύγχρονα ακούσματα.Από την άλλη, δεν υφίσταται να κάνεις απευθείας ανάθεση σε αγνώστους.Καμία διαφάνεια πια;Όλα γίνονται τόσο απροκάλυπτα;Κρίμα που σιγά σιγά απαξιώνεται ο θεσμός του διαγωνισμού.Δε θέλω να προδικάσω την επιλογή αυτή πριν ανακοινωθεί ο/οι εκπρόσωπος/οι της χώρας μας αλλά ευελπιστώ το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Αν είναι καλό το τραγούδι θα το υποστηρίξω.Καλό θα ήταν με την ανακοίνωση, να βγει και το βίντεο κλιπ.Αρκετά ξεφτιλιστήκαμε 2 χρόνια χωρίς βίντεο κλιπ της συμμετοχής μας.Επίσης καλύτερα που δεν κάναμε εθνικό τελικό αφού πάλι θα είχαμε ένα κάκιστο από αισθητική παραγωγή με απαράδεκτη σκηνοθεσία, ηχοληψία, φωτισμό, επίπεδο συμμετοχών(ονομάτων και τραγουδιών) και θα επιλέγαμε το λιγότερο μέτριο από τα υπόλοιπα.

  63. Απλα ν σ αναφερω πως η eurovision απο αποψη τηλεθεασης που αθτο αφορα την ερτ…σκιζει
    Η Ελλαδα ειναι στις χωρες που εχουν την υψηλοτερη θεση στην τηλεθεαση…καθε χρονο

  64. Θα προσθέσω ένα τελευταίο σχόλιο όσον
    αφορά την ελληνική συμμετοχή με βάση τις έως τώρα πληροφορίες:
    1. Είμαι ΥΠΕΡ στο να στείλουμε με απευθείας ανάθεση έναν καλλιτέχνη στη Eurovision, όμως η απευθείας ανάθεση γίνεται σε κάποιον ο οποίος είναι γνωστός στη χώρα του. Το να στείλουμε άγνωστους καλλιτέχνες δεν σημαίνει ότι θα αποτύχουν απαραίτητα.
    2. Ήμουν πάντα ΥΠΕΡ στο να στέλνουμε κομμάτια με ελληνικό στίχο και κάτι που να θυμίζει Ελλάδα. Ο Αγγλικός στίχος ναι μεν είναι περισσότερο κατανοητός στα αυτιά του ευρωπαίου τηλεθεατή, ωστόσο είμαι της άποψης ότι κάθε χώρα πρέπει να στέλνει κάτι δικό της.
    3. Κάθε χρόνο οι ξένοι δημοσιογράφοι μας κάνουν την κλασική ερώτηση για την οικονομική κρίση, ενώ την έχουμε βαρεθεί και φέτος σκοπεύουμε να στείλουμε ένα τραγούδιπου

  65. ουτε η μανα της δε τη ξερει την κυρια σαλινα και τους κυριους ηθικον πως του λενε.. νομιζω φετος θα παμε ακλαφτοι. περυσι στειλαμε μια φωναρα αξια. θεωρω πως απο εδω και στο εξης κανενας τραγουδιστης δε θα δεχτει να παει eurivision εαν δει τον τσακνη να κανει αναθεση σε αγνωστους τραγουδιστες. μπραβο τσακνη. οσο αξιοκρατικα μπηκες εσυ στην ερτ ετσι αξιοκρατικα θα πανε και αυτοι οι αγνωστοι.

  66. Τζάμπα η χαρά που πήραμε το Καλοκαίρι όταν μάθαμε νωρίς νωρίς ότι θα λάβουμε μέρος και το 2916 στο Διαγωνισμό… Καλύτερα να είχαμε αποχωρήσει…
    Ξεφτίλα και διαπλοκή στο μεγαλείο της!!!
    Α ρε Melodie.. ΠΟΤΕ δεν θα σε φτάσουμε ούτε στο μικρό δαχτυλάκι σου…
    Σαλίνα και ποντιακά Ηθικόν Ακμαιότατον..
    Πωπω τρελό ξενέρωμα…

  67. τουs κοζα μοστρα και τον αγαθωνα τουs ηξερε η ευρωπη πριν πανε?
    τον Λουκαs Γιορκα?Και ομωs πηγαν πολυ καλα και μαλιστα με κολακευτικοτατα σχολια!
    Μπραβο στην ερτ για την φετινη επιλογη!

  68. ειδα σε μια σελιδα στο φέιτσμπουκ οτι θα μας εκπροσωπησει η σαλινα και το γκρουπ ηθικον κατι….δεν θυμαμαι….αληθευει αυτο;;;;….

  69. Στη Βικιπαίδεια αναφέρει ότι η γλώσσα που θα ερμηνευτεί το κομμάτι της Ελλάδας, θα είναι τα ελληνικά.

  70. Καλησπερα και απο εμενα ! Δεν με ενδιαφερει τοσο που θα γινει απευθειας αναθεση αλλα κατι δεν μου κολλαει στα λεγομενα του Τσακνη…..πως γινεται να στειλουμε ενα τραγουδι στα ποντιακα ή βαλκανικά που θα μιλαει για την προσφυγια και την οικονομικη κριση ενω συγχρονως θα ειναι και χαρουμενο ; Επισεις θελω να πιστευω οτι το “αγνωστο” συγκροτημα απο την Θεσσαλονικη δεν ειναι οι Ηθικων Ακμαιότατον αλλα (μακαρι) να είναι οι ΚΜ…..και αυτοι απο την Θεσσαλονικη ειναι…το “αγνωστο” μπορει να το ειπε ειρωνικα και καλα για να θολωσει τα νερα. Οι ΚΜ εχουν βαλκανικο ρεπερτοριο και ευχαριστο…τωρα η Σαλινα καλη ωραια φωνη (τουλαχιστον για μενα) και ωραια παρουσια ( ξεχωριζω το κομματι Ξερω καλα τι θελεις να κανεις και το ντουετο με Κοτσιρα)….μπορει να χρησιμευσει ως ο Αγαθωνας 😉 Ετσι θα καλυφθουν και οι 6 θεσεις που χρειαζονται…οποτε λογικο να μην χρειαζεται χορευτικό ή καποιο εφε(αυτο θα το δουμε)….ολο αυτο ενα μια δικια μου υποθεση… Δεν με νοιαζει ποιος θα μας εκπρωσοπησει και με ποιον τροπο θα επιλεχθει…..αλλα αυτο που με ενδιαφερει ειναι το τραγουδι και μονο.
    Υ.Γ …Ας σταματησουμε την γκρινια δεν κανει καλο…μονο θετικη σκεψη…τουλαχιστον μεχρι να ακουσουμε το τραγουδι….αν ειναι μαπα το καρπουζι τοτε κραχτε ελευθερα και εγω μαζι

  71. Είμαστε σίγουροι πως οι φετινοί μας εκπρόσωποι θα είναι η Σαλινα και οι ”Ηθικόν Ακμαιότατον” ??

  72. Για όσους λέτε οτι η Σαλινα ειναι καλη φωνη , την εχετε ακούσει λάηβ; Για βάλτε στο γιουτιουμπ τη ζωντανη της ερμηνεία στην πάνια πριν 2 μήνες στο Εψιλον. Φρικαραμε με τα φάλτσα. Βάλτε και την εκπομπη στη στεγανιδου που μιλαγε για τα one night stand…. Βάλτε τις ημιγυμνες εμφανίσεις της…. Αυτη ειναι η “ποιοτητα ” που θέλαμε για φετος ; Και με απευθειας αναθεση ;; Με απευθειας αναθεση ;; Και πρεπει να κανουμε τουπεκι με τη δικαιολογία οτι ” το τραγουδι του δικτάτορα μπορει να ειναι καλο”;

  73. Τι μιζερια και κλαψα ειναι αυτη απο μερικουs διχωs να ακουσουν το τραγουδι και κρινουν χωριs ακουσμα ?

  74. Θεωρώ άκρως φλύαρους τους περισσότερους εδώ στα σχόλια που σχολιάζουν κάτι σαν ειδικοί επιστήμονες χωρίς ακόμα να ξέρουν τι είναι…

  75. Δεν ειναι οι Sleepin Pillow ή οι Ηθικον Ακμαιοτατον με την Σαλινα οπως γραφει το oikotimes!

    Δεν ειναι μιζερια δεν ειναι γκρινια για κατι που δεν εχουμε ακουσει και για καποιους που δεν εχουμε δει!

    Ειναι ΚΡΙΤΙΚΗ σε μια διαδικασια που ακολουθειτε ,,, και εαν τελικα οντως γινεται αναθεση σε Αγνωστους… τοτε οσο καλα και να πανε… ειναι Ανηθικο! Αλλα εκτος απο αυτους που επελεξε ο κος Τσακνης… θεωρω οτι πρεπει να υπαρχουν σε αυτη τη χωρα και αλλοι αγνωστοι καλλιτεχνες αξιολογοι…οποτε το λογικο και το ηθικο ειναι να δινεις την ευκαιρια σε ολους !!! Και οσο αφορα το κοστος κτλ….ακροασεις γινονται και χωρις τηλεοπτικη καλυψη!

  76. εαν κανανε αναθεση σε βανδη, βισση, φουρειρα, ταμτα κλπ θα πεφτατε πανω να τις φατε λεγοντας δικαιολογια ποιες ειναι αυτες που θα πανε με απευθειας αναθεση? και ερχεται τωρα ο τσακνης να μας πει στελνω ενα αγνωστο συγκροτημα και μια ακομη πιο αγνωση μεσ-αλινα να εκπροσωπησουνε μια ολοκληρη χωρα. ουτε στη δικτατορια τετοιες κινησεις. οταν εγινε αναθεση στον μπιγαλη και τον ρουβα εγινε επειδη ηταν γνωστοι και καταξιωμενοι με επιτυχιες στο χωρο. η μεσσαλινα και αυτο το γκρουπ τι εχουνε προσφερει στο ελληνικο τραγουδι για να εχουνε τιμης ενεκεν και απευθειας αναθεση οταν ολα τα προηγουμενα χρονια γνωστοι ελληνες καλλιτεχνες θυσιαζαν μεγαλο στραπατσο στην καριερα τους την εσωτερικη και πηγαινανε και περναγανε ελληνικο προκριματικο. εαν ισχυει τελικα η φετινη αναθεση σε αυτα τα αγνωστα ατομα ας πανε να ξαναβρουνε γνωστους ελληνες τραγουδιστες να ξαναπανε. γιαυτο η eurovision απο φετος θα γυρισει σε εποχες αδιαφοριας. ακου εκει σαλινα

  77. Δεν ειναι κλαψα ουτε γκρινια… ειναι μια κριτικη σε μια Διαδικασια που ακολουθειτε… αυτο μονο. Δεν σχολιαζετε κατι το οποιο δεν ακουσαμε, απλα απο τα λεγομενα του κου Τσακνη, γινετε αναθεση σε καποιους αγνωστους…

    • Θα συμφωνήσω απολυτα. Αρκετα με την καραμέλα ” ας ακούσουμε το τραγουδι ” που ακολουθείται απο την καραμέλα ” ας δουμε πρώτα αν θα τα παει καλα” που ακολουθείται απο την καραμέλα ” ε δεν πειράζει που δεν πήγαμε καλα, δεν τρέχει και τιποτα”. Κανουμε ΒΑΣΙΜΗ κριτικη για τη διαδικασια που ακολουθείται με βαση επίσημες δηλωσεις του ίδιου του Τσακνη. Και τέτοια αδιαφανή διαδικασια μετα απο απανωτές αποτυχίες ειναι τραγικο να ακολουθείται !!! Αναθεση σε άγνωστους οταν εχουν να κανουν ανοιχτο τελικο 13 χρονια !! Και οσο για την καραμέλα του κόστους : αν μια κρατική τηλεοραση αδυνατεί να παράξει ΜΙΑ μουσικη εκπομπη για να επιλέξει το κοινο τραγουδι για το δημοφιλέστερο σόου της, τοτε ας το κλείσει το μαγαζάκι. Άλλωστε λεφτα για τη φιέστα που ετοιμάζουν στο ραδιομεγαρο για τα 50 χρονια ΕΡΤ εχουν. Και επισης για να χαρίζουν τα εσοδα απο το τελεβοτινκ της γιουροβιζιον σε φιλανθρωπικούς σκοπούς , τοτε ας μη μας πουλάνε αλλο λαϊκισμό για να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες αναθέσεις σε φιλους . Εγω που πληρώνω για τελεβοτινκ σε γιουροβιζιον το πληρώνω για να εχει να το διαθέτει σε διοργάνωση ανοιχτών και αξιοκρατικών ελληνικών τελικών.

      • Μωρέ όχι να το κλείσουν το μαγαζάκι, απλά ας αποσυρθούνε απο το διαγωνισμό να μην ξεφτιλιζόμαστε κι όλας..
        Προφανώς στην ΕΡΤ δεν έχουν τον σκοπό μια νίκη, ή μια ανταγωνιστική εμφάνιση με αξιώσεις, αλλά απλώς τη συμμετοχή για τη συμμετοχή… Για αυτό κι ενεργούν έτσι…
        Δεν δικαιολογείται αλλιώς..
        Άκου απευθείας ανάθεση σε ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ.. Τραγικό!!
        Στην τελική θες να δώσεις την ευκαιρία σε άγνωστα παιδιά να ανδειχθούν?Πολύ καλά θα κάνεις,αλλά όχι μόνο τα βυσματάκια που ξέρεις και για τους λόγους σου προωθείς..
        Κάνε ΑΝΟΙΧΤΟ διαγωνισμό με 10-15 τραγούδια να διαλέξουμε εμείς ποιο γουστάρουμε…Ολόκληρη Ελλάδα σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι ταλαντούχοι νέοι που δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα συμβόλαιο με μια δισκογραφική…

  78. Α ναι μαλιστα!Το να περιμενεις να ακουσεις το τραγουδι ειναι καραμελα κιαν αρεσει μετα ?Εκει θα υπαρξει η μεγαλυτερη πλακα.

    • Προσωπικα για μενα… και πρωτο να ερθει… η κριτικη που ασκω ειναι για τη διαδιακασια που ακολουθουν…. απλα τα πραγματα! Οπως ενας αθλητης που ντοπαρεται… και πρωτος να ερθει , παραμενει ανηθικος…. αυτα!

  79. Θα συμφωνήσω απόλυτα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται φέτος από την ΕΡΤ.Τέτοιες κινήσεις είναι αυτοκαταστροφικές.Όπως ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιό μου, δεν υπάρχει διαφάνεια και γίνεται απροκάλυπτα.Είναι μεγάλο θράσος να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις εν αγνοία των τηλεθεατών.Δηλαδή εμείς οι φαν και μη δεν έχουμε κανένα δικαίωμα στην επιλογή;Ας γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια ανοιχτή επιλογή με ακροάσεις όπως οφείλει να κάνει μια δημοκρατική χώρα.Ας μεταφέρει κάποιος τα οργισμένα σχόλια στην ΕΡΤ.Τι πάει να πει ο πρόεδρος αποφάσισε;Και που ξέρει αυτός τι είναι ιδανικό να εκπροσωπήσει μια ολόκληρη χώρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και κερδοφόρους διαγωνισμούς παγκοσμίως;Δηλαδή μετά από 2 σερί αποτυχημένων συμμετοχών(20η και 19η θέση αντίστοιχα) δεν φρόντισαν για κάτι καλό;Δε φτάνει που κάνει το κουμάντο για το ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, επέλεξε και εντελώς άγνωστα άτομα.Δηλαδή εκεί φτάσαμε ως χώρα;Αν δεν μας ενδιαφέρει ο διαγωνισμός, ας αποχωρήσουμε.Περισσότερο αξιοπρεπές θα είναι.Έχουμε υποβαθμίσει τη Eurovision.Ο κύριος συνεχίσει να προκαλεί λέγοντας ότι δε θα έχουμε εφέ, χορευτές και προσθέτει ότι το σόου το κάνουν καλύτερα άλλες χώρες.Πολύ υποτιμητικό.Έλεος δηλαδή.Πάλι σαν το φτωχό συγγενή θα πάμε.Παρακολούθησα χθες το Melfest και λέω γιατί ρε γαμώτο να μην έχουμε αντίστοιχη διοργάνωση και στην Ελλάδα;

  80. Γελάω πάρα πολύ με όλους αυτούς που ξαφνικά φέτος θυμήθηκαν τα δημοκρατικά τους φρονήματα και στηλιτεύουν την απόφαση Τσακνή για απευθείας ανάθεση σε άγνωστους καλλιτέχνες, ωστόσο οι ίδιοι μέχρι πέρσι δεν έβγαζαν άχνα για τις “δημοκρατικές” διαδικασίες της ΕΡΤ και του MAD να διοργανώνουν κλειστούς τελικούς με “ονόματα βαριά σαν ιστορία” όπως αυτά του Risky Kid (ποιου???) ή της Josephine (ποιαααας????).
    Οι oikotimes τώρα τα γυρίζουν και λένε ότι δε θα είναι ούτε οι ηθικόν ακμαιότατον. Μ’ αρέσει που πηγές τους είχαν ακούσει-και καλά-το τραγούδι.Χαχα!

    Πάντως εμένα δε θα με χάλαγε καθόλου να πηγαίναμε με κάτι σαν το στυλ των electro balkan jazz club – το έτερο project του Κώστα Καραγκιοζίδη από τους Η.Α.

    https://www.youtube.com/watch?v=p-eQCHV0VmY

    • Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Οι απευθείαν “αναθέσεις” σε Μαρτάκηδες και Θωμαήδες μέσω ΕΡΤ και Μad δεν τους πείραξαν…

  81. Αυτο που θα ηθελα ειναι να υπαρξει καλο τραγουδι ,στο τελος αυτο θα μετρησει.Αν ο Τσακνης κανει λαθη στην επιλογη του το μονο σιγουρο ειναι πως θα τα βρει μπροστα του.Φαινεται απολυτος σε μερικα πραγματα και αυτο δεν ειναι καλο αλλα ας περινουμε να δουμε γιατι αν το τραγουδι ειναι καλο το τωρινο κραξιμο χαραμιζεται διαφορετικα αν επιλεξει κανα μετριο ακουσμα τοτε θα του αξιζει!!!!Υπομονη για το τραγουδι!!!Γνωμη μου!!!

  82. το τραγουδι δεν εχει θεμα τουs μεταναστεs αλλα μιλαει για την μειωση των συνταξεων
    συμφωνα με τιs πληροφοριεs μου

  83. Αυτα που λεμε εμείς τα αναρωτιέται και ο απλός κόσμος. Στο πάνελ της Μενεγακη που μίλησαν για το θεμα 2-3 ατομα εξέφρασαν την αποψη που λεμε και οι περιςςοτεροι εδω. Αναθεση σε μη καταξιωμένους ; Ας έβαζαν 10 γκρουπακια σαν και αυτο και ας τα έβαζαν στο ραδιομεγαρο με ενα μικρόφωνο απλα να τους ακούσουμε και να πουμε πιο τραγουδι Προτιμαμε!!! Και επισης και ο Λιάγκας έγραψε άρθρο στο διαδίκτυο λέγοντας ανοιχτα πως το θεμα της γιουροβιζιον δείχνει ποσο το εχει ξεφτυλισει η τωρινή κυβέρνηση με τα ρουσφέτια . Νομιζω οτι υπαρχει θεμα. Βέβαια καθε χρονο υπηρχε θεμα με αδιαφάνεια αλλα το φετινό με το δικτάτορα τσακνη που κανει αναθεση σε οποιον άγνωστο του ειναι αρεστός, ξεπερνάει καθε οριο. Μονο που ο τσακνης δεν ειναι ΕΡΤ. Σημερα ειναι και αυριο δεν ειναι στην ΕΡΤ. Του δόθηκε μια εξουσία και ειπε να το ξεφτυλισει το θεμα. Το κρίσιμο στοιχείο εδω ειναι η απευθειας αναθεση σε παντελώς ασημους καλλιτεχνες στη χωρα μας . Για τη δε εμμονη του να ειναι και η Σαλινα στη συμμετοχη μας τι να πω … Πολυ ποιοτητα…. Στο λάηβ ειναι άφωνη και το ολο της στυλ παραπέμπει σε παρακμη και τρας. Βάλτε να δειτε τις ημιγυμνες φωτος της και την εκπομπη στη στεφανιδου που μιλάει για one night stand. Τελος να πω οτι η αρχική ιδεα να προσανατολιστεί η ελλαδα σε ποιοτικές συμμετοχές με βρίσκει συμφωνω . Σε ποιοτικές ομως. Και σίγουρα οχι ετσι και οχι με αυτο τον τροπο οπως εξήγησα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ