ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Όλα έτοιμα για το UMK 2012!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της δημόσιας τηλεόρασης της Φινλανδίας εν όψει της διεξαγωγής του UMK 2012, της διαδικασίας μέσω της οποίας θα αναδειχθεί η συμμετοχή της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

Η ως σήμερα εξέλιξη του συγκεκριμένου project υπήρξε μακρά και πολύπλοκη, αφού ο αριθμός των συμμετοχών που είχαν αρχικά κατατεθεί στο κρατικό κανάλι ανέρχετο σε 540. Ειδική κριτική επιτροπή ανέλαβε το δύσκολο έργο της διαλογής των 40 τραγουδιών που εισήλθαν στη δεύτερη φάση, τα οποία αποτελούν και την απαρχή για την σειρά των ημιτελικών και του τελικού της διοργάνωσης. Οι συνθέσεις αυτές είναι διαθέσιμες για ακρόαση στην ιστοσελίδα του YLE και μπορείτε να τις ακούσετε πατώντας εδώ (τα τραγούδια βρίσκονται ακόμα υπό τη μορφή demo, ακολουθώντας τους φετινούς κανόνες).

Μια ακολουθία τηλεοπτικών εκπομπών τύπου reality show θα προηγηθεί των διαγωνιστικών μεταδόσεων, για να προβάλλει τις διεργασίες μέσω των οποίων οι κριτές κατέληξαν στις 40 αυτές συμμετοχές. Στις 27 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, στον οποίο θα ανακοινωθούν τα 12 τραγούδια που εισέρχονται στην τρίτη φάση του διαγωνισμού. Έπειτα, τα τραγούδια αυτά θα ηχογραφηθούν εκ νέου, για να παρουσιαστούν στην τελική τους μορφή. Στον δεύτερο ημιτελικό οι υποψήφιες συμμετοχές θα μειωθούν σε έξι, οι οποίες θα είναι και αυτές που θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Μπακού. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Wallu Valpio, Anna Laine, Tomi Saarinen και Jorma Hietamäki, ενώ κάθε εβδομάδα θα συμμετέχει κι ένας κριτής-έκπληξη, ως guest star.

Ο εθνικός τελικός της χώρας θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ το αποτέλεσμα θα προκύψει αποκλειστικά από televoting.

Θανάσης Νάκος

 

Το επίσημο trailer του YLE για το UMK 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ