ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Έφυγε ο συνθέτης Pedro Vaz Osorio!

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2012 έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας διάσημος στην πατρίδα του συνθέτης και μαέστρος, ο Pedro Vaz Osorio, σε ηλικία 73 ετών.
Συμμετείχε αρκετές φορές στο διαγωνισμό Festival da Cancao, τον οποίο κέρδισε 2 φορές ως συνθέτης (1968 – Verao σε στίχους του Jose-Alberto Diogo με ερμηνευτή τον Carlos Mendes,που στο διαγωνισμό της Eurovision στις 6/4/68 στο Λονδίνο κατέλαβε την 11η θέση με 5 βαθμούς, ενώ πολλά χρόνια αργότερα, στις 17/5/1996 στο Όσλο, η σύνθεσή του O Meu Coracao Nao Tem Cor, σε στίχους του Jose Fanha και ερμηνεύτρια τη χαριτωμένη Lucia Moniz χάρισε στην Πορτογαλία την υψηλότερη μέχρι σήμερα θέση της, την με 92 θαθμούς (12 από την Κύπρο και τη διοργανώτρια Νορβηγία και 10 από Κροατία, Ελβετία και Ισλανδία), ενώ ως μαέστρος συμμετείχε το 1975 – Madrugada και το 1984 – Silencio E Tanta Gente, που κατέλαβαν αντίστοιχα τη 16η και την 11η θέση.
Μόλις ένα μήνα πριν το θάνατό του κυκλοφόρησε το τελευταίο album του με τίτλο Cantos da Babilonia.
R.I.P. Pedro!

Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Kαλές οι δύο συνθέσεις του, αλλά προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο τα 2 κομμάτια που ενορχήστρωσε, και ειδικά το SILENCIO E TANTA GENTE (Σιωπή και τόσο πλήθος) του 1984, με την υπέροχη κυρία Maria Guinot!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ