ΠΟΛΩΝΙΑ: Επιλογή εκπροσώπου με εθνικό τελικό!

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στην Πολωνία, αποτελούμενη από φημολογίες αλλά και εξελίξεις που σηματοδοτούν αλλαγές, για τους φίλους της Eurovision και όχι μόνο. Όπως ανακοινώθηκε στον τύπο, ο επικεφαλής της Πολωνικής αποστολής Mikolaj Dobrowolski απολύθηκε. Την θέση του προαναφερόμενου κατέλαβε η Ewa Nowicka η οποία διορίστηκε αντιπρόεδρος του TVP και Πολωνικού ραδιοφώνου.

Σύμφωνα με την τακτική που ακολουθούσε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας τα τελευταία έτη, την περίοδο αυτή βρισκόμασταν σε αναμονή, για την ανακοίνωση του εκπροσώπου της Πολωνίας με απευθείας ανάθεση. Μόλις δύο μέρες πριν ο επικεφαλής του TVP Jan Pawlick με ανάρτηση στο twitter είπε «Ας αφήσουμε τους τηλεθεατές να αποφασίσουν ποιος θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στην Eurovision. To TVP1 θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό στις 5 Μαρτίου».

Στη συνέχεια ο TVP ανακοίνωσε επίσημα ότι ο εκπρόσωπος για το μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2016, πρόκειται να επιλεγεί από το τηλεοπτικό κοινό με 100% τηλεψηφοφορία, πλαισιωμένη από την μορφή εθνικού τελικού Krajowe Eliminacje. Το κοινό θα αποφασίσει για την επίδοση του χρυσού εισιτηρίου, μεταξύ ενός αριθμού που θα κυμανθεί από 5 έως 10 υποψηφιότητες. Ο τελικός θα αναμεταδοθεί ζωντανά στις 5 Μαρτίου και ώρα Ελλάδος 10:25 μ.μ.

Την τελευταία φορά που η χώρα διοργάνωσε εθνικό τελικό ήταν το 2011, όταν η Magdalena Tul έλαβε το εισητήριο για τον μουσικό διαγωνισμό στην Γερμανία με το τραγούδι Jestem, τερματίζοντας τελευταία στον πρώτο ημιτελικό.

[youtube id=”6u4uznE0GxI” width=”600″ height=”350″]

Τα τραγούδια που πρόκειται να λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό θα επιλεγούν από ομάδα ειδικών και δημοσιογράφων μουσικής κατεύθυνσης. Οι πλήρεις κανόνες του εθνικού τελικού θα δημοσιευτούν στο eurowizja.tvp.pl τις προσεχείς ημέρες.

Η Πολωνία εκπροσωπήθηκε το 2015 στην Βιέννη από την Monika Kuszyńska με το τραγούδι In The Name Of Love και κατέλαβε την 23η θέση στον μεγάλο τελικό.

[youtube id=”VBI8TQXi–M” width=”600″ height=”350″]

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τεράστια αδικία το jestem!!!!!! Έπρεπε να περάσει και να τα πάει καλά. Το in the name of love το ήθελα 10άδα!!!!!

  2. Γενικά είμαι υπέρ των εθνικών τελικών, αλλά είμαι ακόμα πιο “υπέρ” του να επιλέγονται καλά τραγούδια. Το γεγονός πως τα 2 τελευταία χρόνια η Πολωνία κατάφερε να πάει τελικό λόγω των απευθείας αναθέσεων και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να “αποφασίσει το κοινό” το αντιλαμβάνομαι περισσότερο σαν μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μας δείξουν πως όλα γίνονται δημοκρατικά για να ξεχάσουμε τον σάλο που προκλήθηκε πριν μόλις λίγες μέρες με τη νέα τους νομοθεσία για τα ΜΜΕ. Σταματώ εδώ γιατί δεν πρέπει να ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα πολιτικά στην Eurovision, αλλά μερικά πράγματα βγάζουν μάτι… Φυσικά ελπίζω να διοργανωθεί ένας αξιόλογος εθνικός τελικός με καλά κομμάτια και να νικήσει το καλύτερο!

  3. ειμαι συμφωνος με τη διαδικασια των εθνικων τελικων αλλα οπως γινεται στις περισσοτερες χωρες με 10+υποψηφιοτητες που εκπροσωπουν διαφορετικα μουσικα ειδη.ελπιζω ετσι να ναι κι ο εθνικος τελικος της πολωνιας….παντως και οι απευθειας αναθεσεις δε τους βγηκαν σε κακο(μαλλον τους εφεραν πολυ πιο καλα αποτελεσματα απο οτι οι εθνικοι τελικοι)ειδικα το 2014(αγαπημενη συμμετοχη) αλλα κι περυσι(οχι ββεβαια τοσο καλη οπως το “Slavic girls”)τελος παντων καλη επιτυχια στην πολωνια!!!
    Υ.Γ ακομα απορω πως το jestem οχι μονο αποκλειστηκε το 2011,αλλα κατεταγη και τελεταιο-43ο-σε ολη τη διοργανωση….

  4. Κατά τη γνώμη μου οι καλύτερες συμμετοχές της Πολωνίας στον διαγωνισμό:
    2006
    2011
    2014
    2015 (μπορεί η ερμηνεία να μην ήταν ότι καλύτερο αλλά ήταν ευχάριστη η μελωδία).

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ