ΜΑΛΤΑ: Η Ira Losco στη Στοκχόλμη!

Η Μάλτα αποφάσισε! Μετά από έναν εθνικό τελικό όπου διαγωνίστηκαν συνολικά 14 τραγούδια, η κριτική επιτροπή με ποσοστό 80% και το τηλεοπτικό κοινό με ποσοστό 20% αποφάσισαν να στείλουν στη Σουηδία την Ira Losco με το τραγούδι “Chameleon (Invincible)“. Μετά από τη δεύτερη θέση που κατέλαβε το 2002 στο διαγωνισμό στο Τάλιν με το τραγούδι “7th Wonder“, η δημοφιλέστατη στη χώρα της 35χρονη Ira επιστρέφει στο διαγωνισμό και δε μένει παρά να περιμένουμε μέχρι το Μάιο για να μάθουμε αν θα έχει παρόμοια τύχη!

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εμενα δεν μου αρεσε ουτε οπως εμφανιστηκε στον εθνικο τελικο της χωρας της ουτε το κομματι μου αρεσει ελπιζω στον διαγωνισμο να αλλαξει πολλα!

  2. το περίμενα όλοι νομίζω, μου είναι πολύ συμπαθής η Ήρα έχει πολύ ωραία φωνή, το 2002 με το 7th Wonder για έμενα έπρεπε να είχε κερδίσει και όχι η Λετονία… να είναι καλά το ανατολικό μπλοκ… τώρα στο 2016 το τραγούδι είναι κάλο μπορώ να πω ότι το συμπαθώ όλο και πάρα πάνω κάθε φορά που το ακούω σε συνδυασμό με την εξαιρετική φωνή τις Ήρα και με μια καλή παρουσία μπορεί να απειλήσει, καλή επιτυχία στην αγαπημένη μου Μάλτα και στην πιο αγαπημένη μου Ήρα!

  3. αναμενομενο οσο δε παει…..το τραγουδι δε λεω καλο ειναι ακουγεται αλλα καταντα επαναλαμβανομενο….η σκηνικη παρουσια υπερφτωχη και η φωνη της οχι και η καλυτερη για εμενα,με τιποτα δε συγκρινεται με τη συμμετοχη της το 2002!!θεωρω πως αν δεν ηταν το ονομα δε θα πηγαινε με τιποτα φετος.αντικειμενικα υπηρχαν(για εμενα τουλαχιστον 3 με 4 τραγουδια καλυτερα απο αυτο….οπως τα:”golden””kingdom””alive””falling glass”…επομενως κατα τη γνωμη μου λαθος επελεξαν διοτι βασιστηκαν στο ονομα ξεχνωντας που κατεληξε η chiara το 2009….αν και προτρεχω θεωρω πως το κομματι αυτο θα ναι το φαβορι των bookers και τελικα θα πατωσει πλησιαζοντας στη καλυτερη τη δεκαδα…παντως επιβαλλεται ολοκληρωτικη αλλαγη στη σκηνικη παρουσια…για μενα το περισσινο”warrior”ηταν μακραν καλυτερο… τζαμπα τα χρηματα και τα ταλαντα που χαθηκαν με τη διαδικασια του τελικου αφου ηταν σιγουρο δυστυχως…7/10 για την ωρα και…
    1.αλβανια
    2.μαλτα
    3.βελγιο
    4.ιρλανδια
    5.λευκορωσια

  4. Kaliopi-ΠΓΔΜ 2012 (&1996)
    Deen-Bοσνία&Ερζεγοβίνη 2004
    Bojan Jovović-Μαυροβούνιο 2005 (No Name)
    Και τώρα…Ira Losco (Μάλτα 2002)
    Και κάτι μου λέει πως δεν θα σταματήσει εδώ…
    Λοιπόν, το τραγούδι radio-friendly μεν, μετριότατο δε. Επίσης το staging πολύ φτωχό, κάτι πρέπει να κάνουν για να ξεχωρίσει. Φωνητικά βέβαια πολύ καλή. Πάντως,-αν και νομίζω πως έχουν το δικαίωμα-δεν θεωρώ πως θα το αλλάξουν εξ ολοκλήρου, καθώς το Chameleon βγήκε πρώτο και στο κοινό και στα 3/5 της επιτροπής, σπάνια συμβαίνει αυτό με τη Μάλτα, οπότε μάλλον οδεύουμε προς ένα γενναίο remastering. Ευελπιστώ όχι σαν το περσινό, που εν πολλοίς το χάλασαν το κομμάτι…
    Αν και τα ως τώρα 5 κομμάτια δεν είναι αριστουργήματα, είναι καλά κομμάτια, αξιοπρεπή και χαίρομαι που δεν είναι τυπικές φεστιβαλικές μπαλάντες, τουλάχιστον φαίνεται πως θα έχουμε ποικιλία φέτος…
    Top 5
    1.Αλβανία
    2.Ιρλανδία
    3.Μάλτα
    4.Λευκορωσία
    5.Βέλγιο

  5. Η καλυτερη επιλογη γιατι ολα ηταν κατω του μετριου
    1.Αλβανια
    2.Μαλτα
    3.Ιρλανδια
    4.Βελγιο
    5.Λευκορωσια

  6. Το 2002 μ’ ένα μετριότατο τραγούδι, αλλά με μια πολύ προσεγμένη σκηνική εμφάνιση, έγινε το…7th wonder, και ναι μεν έφτασε ως τη δεύτερη θέση, πλην όμως δε νίκησε, αφού το τραγούδι της Λετονίας ήταν σαφέστατα καλύτερο!
    Φέτος, όμως, επιστρέφει πιο ώριμη, και μ’ ένα όμορφο κομμάτι, που αξίζει να σκοράρει ψηλά!
    Καλή τύχη, Ira!!! Good luck, Malta!!!

  7. είναι ένα καλό τραγούδι! Πρέπει να προσέξει πολύ μην το χάσει στην σκηνική παρουσία.. Πιστεύω πάντως πως θα πάει καλά.. Δεν είναι τραγούδι πρωτιάς.. αλλά τί σημασία έχει? Ούτε το Heroes ήταν…

  8. εντελως αδιαφορο κομματι που δε λεει τιποτα για μενα!νομιζω οτι η ιρα λοσκο θα την πατησει ασχημα στη στοκχολμη καθως δε νομιζω να δει τελικο…το 2002 μου ειχε αρεσει αρκετα ηταν πολυ γλυκο και τρυφερο το κομματι της οτι πρεπει για εκεινη την εποχη!αλλα φετος δεν..κριμα μαλτα!

  9. Η Μάλτα έχει πάρει τον διαγωνισμό στα σοβαρά τα τελευταία χρόνια από ότι φαίνεται..Έπειτα και από την δεύτερη νίκη μέσα στα τρία χρόνια στην Eurovision junior έχει βάλει στόχο την νίκη και στην μεγάλη Eurovision.
    Προφανώς και έκαναν τα πάντα για να πάει η Ira..άλλωστε ήταν υποψήφια και με δύο τραγούδια και εκτός αυτού η επιτροπή είχε το 80% της επιλογής στα χέρια της.
    Από ότι βλέπω γενικά φέτος θα είναι μια εύκολη σχετικά Eurovision τουλάχιστον κρίνοντας από τα 5 πρώτα κομμάτια, οπότε η Μάλτα φέτος μπορεί να ελπίζει. . .το τραγούδι βέβαια θέλει κάποιες αλλαγές για να γίνει πιο δυνατό!

  10. Το “7th wonder” ήταν καλό – για τα δεδομένα του 2002 πάντα… Τούτο εδώ ούτε για το 2002 δεν κάνει, πολλώ δε μάλλον για το 2016. Κρίμα!

  11. Μονο εγω το θεωρω υπερβολικα flat σαν ακουσμα?
    Μετριοτητα!
    Γενικα παντως μεχρι στιγμης δν εχει βγει καποιο κομματι που να κανει εστω κ λιγο τη διαφορα. Ελπιζω να μν συνεχιστει αυτο…

    • συμφωνω απολυτα..περυσι υπηρχαν πολλα κομματια που ειχαν το κατι διαφορετικο-ειτε αρεζε σε καποιους ειτε οχι-δεν υπηρχε περιπτωση να μπερδεψεις λετονια,βελγιο .ιταλια,νορβηγια με κατι αλλο(αναφερω μερικα παραδειγματα).ελπιζω στα εναπομειναντα 38 τραγουδια να βρεθουν καποια καλα γιατι παμε για την πιο φλατ χρονια απο επιπεδο τραγουδιων αν συνεχιστει αυτο

  12. Αναμενόμενη επιλογή, φάνηκε άλλωστε και από την απήχηση που είχε στην αίθουσα, και όχι μόνο, ότι θα κέρδιζε. Προσωπικά, ξεχώρισα από την βραδιά του τελικού ως νικήτριά μου τη Brooke, που είχε μια πιο ολοκληρωμένη συμμετοχή. Όσον αφορά το Chameleon, το βρίσκω ενδιαφέρον μέχρι το πρώτο ρεφρέν, από εκεί και μετά όμως μετατρέπεται σε ένα κοινό pop άκουσμα και δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη. Επιπλέον, σκηνικά είναι απίστευτα αδιάφορο. Δεν θεωρώ ότι είναι κακό κομμάτι, πιστεύω ότι έχει κάποια δυναμική, απλώς χρειάζεται πολύ δουλειά μέχρι το Μάιο. Προς το παρόν:
    1.Ιρλανδία 6,5/10
    2.Μάλτα 6/10
    3.Βέλγιο 6/10
    4.Αλβανία 6/10
    5.Λευκορωσία 5/10

  13. Αποτι διαβασα στο oikotimes, η τελεοραση της Μαλτας δηλωσε πως ενδεχεται να μην στειλουν αυτο το τραγουδι… βασικα επελεξαν ερμηνευτη….

  14. Πολύ ωραίο τραγούδι! Ελπίζω να πάει καλά.
    Μου άρεσε από το 1ο άκουσμα κιόλας. 7,5/10
    Buena suerte Malta!!!

  15. πολυ ωραιο ποπ τραγουδι απο την Μαλτα με καλοκαιρινη αυρα το τοπ 5 μου ειναι: Βελγιο 10,Μαλτα 8,Λευκορωσια 8,Ιρλανδια 7 και Αλβανια 7

  16. Είχε καλύτερες συμμετοχές αλλά και αυτή προσωπικά δεν με χαλάει.Για Μάλτα είναι καλό
    και φέτος μάλλον θα δει τελικό!

  17. Και μονο για τη νιλα που επαθε το 2002 της ευχομαι δεκαδα. Μεχρι και την τελευταια χωρα που ψηφιζε (και μαλιστα Λιθουανια ;( – is my turn to announce the winner?) ηταν ισοπαλη με τη Μαρι. Και ξαφνικα “στα πεναλντι” να το δωδεκαρι και το τιμημενο στη Μαρι (το αξιζε βεβαια. Να μαστε αντικειμενικοι. Απο τα ωραιοτερα νικητηρια) και στη Ιρα μια πικρη γευση καταραμενης γειτονικης ψηφου….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ