ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι 10 συμμετοχές του Unser Lied für Stockholm!

Ύστερα από την περιπέτεια με την αρχική επιλογή του Xavier Naidoo ως εκπροσώπου της Γερμανίας στη Eurovision 2016 και την απόσυρση της συμμετοχής του λόγω των αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν, η Γερμανική τηλεόραση αποφάσισε τη διεξαγωγή εθνικού τελικού με 10 συμμετοχές. Η τελική βραδιά της επιλογής για τη Σουηδία Unser Lied für Stockholm θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου στις 21:15 ώρα Ελλάδος στην Κολωνία με παρουσιάστρια για μία ακόμη χρονιά την Barbara Schöneberger.

Το αποτέλεσμα θα προκύψει αποκλειστικά μέσω τηλεψηφοφορίας, ενώ θα υπάρξουν δύο γύροι για την τελική επιλογή. Οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης της χώρας NDR σε συνεργασία με τους νεανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του καναλιού ARD, δισκογραφικές εταιρείες και την εταιρεία παραγωγής Brainpool κατέληξαν, μέσα από περίπου 150 συμμετοχές, στους 10 καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα παλέψουν για το εισιτήριο για τη Στοκχόλμη και είναι τα εξής:

1. Avantasia – Mystery Of A Blood Red Rose

2. Alex Diehl – Nur ein Lied

3. Ella EndlichAdrenalin

4. Gregorian – Masters Of Chant

5. Jamie-Lee Kriewitz – Ghost

6. Joco – Full Moon

7. Keøma – Protected

8. Laura Pinski – Under The Sun We Are One

9. Luxuslärm – Solange Liebe in mir wohnt

10. Woods of Birnam – Lift Me Up (From The Underground)

Το συγκρότημα Avantasia είναι δημιουργία του τραγουδιστή και συνθέτη Tobias Sammet, ο οποίος περιγράφει το στυλ του ως “bombastrock”! Η τελευταία δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο Mystery Of Time ανέβηκε ψηλά στα charts αρκετών χωρών και έφτασε μέχρι το Νο. 2 στη Γερμανία ενώ η νέα τους δουλειά, η ροκ όπερα Ghostlights, θα είναι έτοιμη στο τέλος του μήνα. Στη συνέχεια το συγκρότημα ετοιμάζεται για εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Alex Diehl ασχολείται από πολύ μικρός με τη μουσική. Παίζει κιθάρα, πιάνο και ντραμς ενώ γράφει ο ίδιος τα τραγούδια του. Από τα σχολικά χρόνια ξεκίνησε τις εμφανίσεις σε μουσικά στέκια με συγκροτήματα στα οποία συμμετείχε αλλά και ως σόλο τραγουδοποιός. Το 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Ein Leben lang, που συνοδεύτηκε από περιοδεία στη Γερμανία με πολλές επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις. Το τραγούδι Nur ein Lied ήταν η προσωπική του αντίδραση στα γεγονότα του Παρισιού. Το τραγούδι το ηχογράφησε απλά μέσω κινητού και το ανέβασε στο Facebook όπου μέσα σε λίγες ώρες είχε χιλιάδες views. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι ότι είμαστε Ευρωπαίοι, κομμάτι αυτού του κόσμου και είμαστε ενάντια στο μίσος και τον πόλεμο.

Η Ella Endlich είναι διάσημη για τα τραγούδια τους που συνδυάζουν την ποπ μουσική με τα γερμανικά schlager. Έχει σπουδάσει υποκριτική, φωνητική και musical και έχει εμφανιστεί σε αρκετές θεατρικές παραγωγές. Ερμήνευσε το τραγούδι των τίτλων της ταινίας Drei Haselnüsse für Aschenbrödel, το οποίο παρέμεινε στα γερμανικά charts για πάνω από ένα χρόνο και έγινε χρυσό. Δήλωσε ενθουσιασμένη και άφωνη από το γεγονός ότι επιλέχτηκε να λάβει μέρος στην εθνική επιλογή για τη Eurovision, ένα γεγονός γεμάτο Αδρεναλίνη!

Πιστή η Γερμανία στην ποικιλία των ήχων που συμμετέχουν στον εθνικό τελικό επέλεξε φέτος τη χορωδία Gregorian που δημιουργήθηκε στη βάση της ιδέας του μουσικού παραγωγού Frank Peterson να συνδυάσει τους γρηγοριανούς ύμνους με τη μοντέρνα ποπ μουσική. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 15 cds και 6 dvds μέχρι τώρα, ενώ το Φεβρουάριο ξεκινάει τετράμηνη παγκόσμια περιοδεία τους. Οι μοναδικές και εντυπωσιακές ζωντανές εμφανίσεις τους έχουν προσελκύσει πάνω από 2 εκατομμύρια θεατές, από την Ευρώπη έως την Ιαπωνία.

Η Jamie-Lee Kriewitz είναι η νικήτρια του γερμανικού The Voice για το 2015 και αμέσως έφτασε στο νούμερο 1 των iTunes download charts. Αυτή την περίοδο κάνει περιοδεία στη Γερμανία μαζί με τους συμπαίκτες της που έφτασαν στον τελικό. Θα είναι μια υπέροχη εμπειρία για εκείνη και είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να το φανταστεί πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις της.

Το indie-pop ντουέτο Joco αποτελείται από δύο αδελφές από το Αμβούργο, την Cosima και την Josepha. Σπούδασαν στην Ολλανδία και η μουσική τους συνδυάζει πιάνο, κιθάρα, ντραμς και φωνητικά. Η πρώτη τους συλλογή με τίτλο Horizon ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios, και την παραγωγή υπέγραψε ο βραβευμένος με Grammy Steve Orchard. Το ντουέτο δήλωσε ότι ανυπομονεί να εμφανιστεί μπροστά στο μεγάλο πλήθος του εθνικού τελικού για τη Eurovision.

Οι Keøma δημιουργήθηκαν ένα βράδυ στην Κολωνία από την folk τραγουδίστρια από το Σύδνεϋ Kat Frankie και τον γερμανό ροκ μουσικό Chris Klopfer. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα και θα βασίζεται σε κιθάρες, μπάσο, synth ήχους και φωνητικά. Περιγράφοντας το μουσικό τους ύφος είπαν ότι δημιουργούν τον ήχο μιας κοσμοπολίτικης και σύγχρονης Γερμανίας.

Η Laura Pinski παίζει κιθάρα και πιάνο και το 2012 έφτασε μέχρι τον τελικό του talent show Das Supertalent. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στον εθνικό τελικό Under The Sun We Are One είναι δημιουργία των “βετεράνων μύθων της Eurovision” Ralph Siegel και John O’Flynn. Η νεαρή ερμηνεύτρια δήλωσε ότι ίσως, με λίγη τύχη, το όνειρό μου να εκπροσωπήσω τη Γερμανία στη Eurovision να πραγματοποιηθεί.

Το ποπ – ροκ συγκρότημα Luxuslärm είναι ήδη υποψήφιο για τα βραβεία ECHO, έχει κερδίσει το ραδιοφωνικό βραβείο 1LIVE Krone και πήρε την 4η θέση στον μουσικό διαγωνισμό Bundesvision του Stefan Raab. Το συγκρότημα αποτελείται από την κεντρική ερμηνεύτρια Janine “Jini” Meyer, τον David Müller στο μπάσο, τον Christian Besch στα keyboards, τον Freddy Hau στην κιθάρα και τον Jan Zimmer στα ντραμς. Αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη γερμανική μουσική σκηνή και τα τραγούδια τους Unsterblich and Mehr Gewicht αποτέλεσαν τεράστιες επιτυχίες στο παρελθόν. Εμφανίστηκαν ανυπόμονοι για τη συμμετοχή τους, που θεωρούν ότι είναι μεγάλη τρέλα!

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Woods of Birnam είναι ένα ποπ συγκρότημα του ηθοποιού και τραγουδιστή Christian Friedel και του γκρουπ Polarkreis 18. Από το 2012 συνοδεύουν την παράσταση Hamlet του Σαίξπηρ στο Dresden State Playhouse, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Christian Friedel. Το τραγούδι τους I’ll Call Thee Hamlet ήταν το τραγούδι των τίτλων της διάσημης γερμανικής ταινίας Honig im Kopf.

Λουκάς Βλαβιανός

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη, η Γερμανία πειραματίζεται και καλά κάνει (άλλωστε αρνητικό σκορ δεν μπορεί να πάρει, ό,τι ήταν να πάθει το έπαθε). Έχω ακούσει τα 4 από αυτά, περιμένω να βγουν και τα υπόλοιπα. Θέλω πολύ να ακούσω το κομμάτι των Gregorian ολόκληρο (έχω βρει μόνο απόσπασμά του, όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει κλικ στο link https://youtu.be/nq13_4Bqi1k). Κατά τ’άλλα αναμονή και υπομονή…

  2. Νομίζω η Γερμανία θέλει να κερδίσει οποσδήποτε,μετά από τα χάλια του 2015. Το τραγουδι τους μου άρεζε πολύ, οπότε νομίζω με τίποτα δεν κερδίζουν !!

  3. Avastasia παίδες, τί να λέμε τώρα!

    Θα μπορούσα να ζήσω και με Keøma βέβαια!

    Σε γενικές γραμμές, ένας προσεγμένος εθνικός τελικός!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ