ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι καλλιτέχνες!

Έτοιμη και η Σλοβενία να πέσει στη μάχη των εθνικών επιλογών. Μόλις σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το κρατικό κανάλι RTVSLO, τα 10 υποψήφια ονόματα για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision στη Στοκχόλμη.

Οι τραγουδιστές σε αλφαβητική σειρά είναι οι παρακάτω:

Anja Baš
Anja Kotar
D Base
ManuElla
Nuša Derenda
Raiven
Regina
SAN Di EGO
Sebastijan Lukovnjak
Žan Serčič

Τη Nuša Derenda τη θυμόμαστε από τη σκηνή του Parken Stadium το 2001, με το ιστορικό “Energy” (Ne, ni res) ενώ στα προκριματικά της Σλοβενίας έχει συμμετάσχει συνολικά 6 φορές, η πιο πρόσφατη το 2010. Η Regina είναι επίσης βετεράνος εκπρόσωπος με 7 παρουσίες (1993 μέχρι 2005) στις εθνικές επιλογές EMA ενώ στη σκηνή του Oslo Spektrum ερμήνευσε το “Dan najlepših sanj” το 1996, καταλαμβάνοντας την 21η θέση.

Οι παραπάνω δέκα υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο στον τελικό του φεστιβάλ EMA που θα λάβει χώρα στις 27 Φεβρουαρίου ώρα 20:00 CET. Όλα τα τραγούδια θα αξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών και τα 2 πρώτα σε κατάταξη θα δοθούν στο κοινό προς ψηφοφορία. Το νικητήριο τραγούδι θα είναι ένα από αυτά τα δύο και θα επιλεγεί μόνο με televoting,

Η Σλοβενία μετρά συνολικά 21 συμμετοχές στο διαγωνισμό της Eurovision και μόλις 2 απουσίες, το 1994 και το 2000. Ας θυμηθούμε την συμμετοχή του 2015, “Here for you” με τους Maraaya.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΕΛΕΙΑΑΑΑ η περσινη συμμετοχη με τους maraaya η 14η θεση ηταν τεραστοα αδικια αλλα ποστευω οτι δεν εντυπωσιασε τηλεοπτικα αν και το τραγουδι ηταν αριστουργημα…τελεια τελειο τελειο…
    η σλοβενια γενικως πρεπει να βελτιωσει την παρουσια των τραγουδιων της διοτι χανει πολλες θεσεις οπως:

    το 2011 θα μπορουσε να ειναι 10αδα
    το 2012 θα μπορουσε να μπει τουλαχιστον τελικο
    το 2013 αν και πολλοι το μισουν το τραγουδι θα επρεπε να ηταν το λιγοτερο 11η στον ημιτελικο αλλα οριακα
    το 2014 θα μπορουσε να ειναι 15αδα
    το 2015 θα μπορουσε σιγουρα να περασει την 7η και καλητερη τους θεση!!!

    καλη επιτυχια και ευχομαι να μπει ξανα στην δεκαδα και μαλιστα να περασει την 7η θεση….φαινεται οτι οι σλοβενοι τον τελευταιο καιρο παιρνει στα σοβαρα τον διαγωνισμο και ελπιζω να συνεχισουν ετσι και να περνανε τελικο συχνα….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ