ΙΣΠΑΝΙΑ: Αυτοί είναι οι 6 υποψήφιοι!

Το κρατικό κανάλι της Ισπανίας που είναι υπεύθυνο για τη συμμετοχή στην προσεχή 61η Eurovision, TVE, ανακοίνωσε πριν από λίγο τα ονόματα των 6 νέων (σχετικά) καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στον Εθνικό Τελικό και θα διεκδικήσουν το χρίσμα της εκπροσώπησης της χώρας τους στο διαγωνισμό τον ερχόμενο Μάϊο. Η ανακοίνωση των ονομάτων συνοδεύτηκε και με κάποια στοχεία των συνθέσεων που θα ερμηνεύσουν. Οι συμμετέχοντες είναι :

Ο Xuso Jones που θα ερμηνεύσει μία σύνθεση δύο σουηδών δημιουργών, των Andreas Öhrn και Peter Boström, την οποία περιέγραψε ως πολύ ζωντανή και συναισθηματική, ο Salvador Beltran που θα συμμετέχει με ένα τραγούδι που έγραψε μόνος του με έντονα στοιχεία ισπανικής παραδοσιακής μουσικής και ο Maverick που θα συμμετάσχει με μία δημιουργία των Juan Magán, Darlyn Cuevas “DCS” και Luiggi Giussepe Olivares σε ρυθμούς ολοκληρωτικά λατίνο. Αυτοί αποτελούν τις αντρικές παρουσίες καθώς η εξάδα συμπληρώνεται από άλλες 3 θηλυκές που είναι η Electric Nana που περιγράφεται ως μία καλλιτέχνης της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, η Barei που θεωρείται εκπρόσωπος της ηλεκτρονικής ποπ και την πιο γνώριμη σε όλους μας Maria Isabel η οποία μας υπόσχεται ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για το διαγωνισμό. Να υπενθυμίσουμε ότι η Maria Isabel σε ηλικία μόλις 9 ετών είχε κερδίσει το 2004 το διαγωνισμό Junior Eurovision Song Contest με το τραγούδι Antes muerta que sencilla.

[youtube id=»bxXz7yEj3sY» width=»600″ height=»350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

Written by 

Related posts

4 Thoughts to “ΙΣΠΑΝΙΑ: Αυτοί είναι οι 6 υποψήφιοι!”

 1. Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

  Αν και θα έπρεπε να της κάνουν απευθείας ανάθεση, εύχομαι να επικρατήσει η λογική και να στείλουν τη μία και μοναδική Maria-Isabel!!!

 2. ESC8

  Οι υποψήφιοι είναι χωρισμένοι σε δύο «κατηγορίες»:
  Α) Latin-inspired μουσική & Latin-Pop (Salvador Beltran, Maverick, Maria Isabel )
  B) Pop, Dance-pop, και γενικά πιο global (Xuso Jones, Electric Nana, Barei)
  Δεν ξέρω ποια από τις δύο «φυλές» θα υπερισχύσει, πάντως προσωπικά θα ήθελα κάτι latin, και γενικότερα κάτι που να δηλώνει πως είναι Ισπανία και όχι κάτι «ξενόφερτο». Πιο συγκεκριμένα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν στέλναν την Maria Isabel με ένα τραγούδι τύπου «Dime» (2003). Αλλά ασφαλώς περιμένω με ανυπομονησία να τα ακούσω και τα 6 και μετά θα βγάλω συμπεράσματα…

 3. Alex

  Κάτι μου λέει ότι η Maria Isabel έχει πολλές πιθανότητες να πάει Στοκχόλμη, αλλά ας ακούσουμε και τα τραγούδια για να κρίνουμε ..

Comments are closed.