ΤΟΥΡΚΙΑ: Με τον Can Bonomo στο Μπακού!

Έπειτα από πλειάδα ονομάτων που “φιγουράριζαν” επί μήνες ως πιθανοί εκπρόσωποι της Τουρκίας στην Eurovision 2012, η δημόσια τηλεόραση της χώρας κατέληξε στον Can Bonomo, ως τον ερμηνευτή της 34ης συμμετοχής της στην ιστορία του διαγωνισμού.

Η διαδικασία επιλογής του φετινού εκπροσώπου πέρασε δια πυρός και σιδήρου, αφού ήδη από το περασμένο καλοκαίρι διάφορες πληροφορίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, οι οποίες αφορούσαν τόσο στα ονόματα των υποψηφίων καλλιτεχνών, όσο και στον τρόπο επιλογής, από πλευράς του κρατικού καναλιού. Μάλιστα, πηγές μέσα από το ίδιο το TRT έδωσαν πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα πέντε ερμηνευτών, με τους οποίους υποτίθεται ότι βρίσκονταν στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Εν τέλει, αποδεικνύεται ότι μάλλον οι συγκεκριμένες πληροφορίες στερούντο οποιουδήποτε αληθινού υπόβαθρου, καθώς η οριστική επιλογή του εκπροσώπου ουδεμία σχέση έχει με όσα είχαν μέχρι σήμερα δει το φως της δημοσιότητας.

Ως εκ τούτου, το TRT ακολούθησε για μία ακόμα χρονιά τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης, επιλέγοντας τον Can Bonomo για να ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν, για τον επερχόμενο διαγωνισμό. Ο νεαρός καλλιτέχνης ασχολείται με τη μουσική ήδη από την παιδική του ηλικία, ενώ οι σπουδές του περιλαμβάνουν -εκτός από το τραγούδι- και τα αντικείμενα της τεχνολογίας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ο ίδιος έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά διαφημιστικά spots για την μικρή οθόνη, ενώ το είδος της μουσικής που υπηρετεί “ακροβατεί” ανάμεσα στην εναλλακτική ροκ και την Indie (escdalily.com).

Επί του παρόντος, καμία άλλη πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή αναφορικά με το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στην σκηνή της Eurovision, ενώ η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής του Bonomo έγινε απόψε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TRT.

Θανάσης Νάκος

 

 

 

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eξαιρετική επιλογή από τη γείτονα χώρα, που μετά το περσινό Βατερλώ φαίνεται να έβαλε μυαλό, και στέλνει έναν χαρισματικό καλλιτέχνη, που θα τον ήθελα μ’ ένα τραγούδι σαν το Bana Bir Saz!
    Καλή τύχη!!!

  2. ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο Σ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΠΕΡΣΙΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΦΕΤΟΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ…! ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΤΟ 2013 ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΟΥ…!

  3. Όλα τα ξέρουν τα παιδιά εδω για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και τα συζητάνε μεταξύ τους αλλα εδω δεν μας λένε τίποτα. Με τις επιλογές που κάνει η ΕΡΤ στους υποψήφιους τα τελευταια χρονια, τα μαύρα χρονια ηρθανε.κανεις δεν ασχολείται εκτός απο φανς! Αλλα στην ΕΡΤ νομίζουν ότι η ελληνική μουσική ειναι οι άφαντοι…τριημητονιο και μια…Βαλαντω! Α! Ξέχασα! Το φαν κλαμπ μέσω του προέδρου του έδινε και συγχαρητήρια περσυ για αυτούς που επέλεξε η ΕΡΤ. Δεν πάμε καλα…Να βγαίνουν πρώτα ονόματα που τα ακούμε να πανε και η ΕΡΤ να ψάχνει στους…ανύπαρκτους να κάνει τελικό. Ούτε επιτηδες να το έκανε.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ