ΑΛΒΑΝΙΑ: Η Eneda Tarifa νικήτρια του Festivali i Këngës!

Η Eneda Tarifa είναι η νικήτρια του 54ου Festivali i Këngës και η 13η εκπρόσωπος της Αλβανίας στο διαγωνισμό της Eurovision. Το τραγούδι της “Përrallë” (Fairytale) κέρδισε το χθεσινό τελικό στον οποίο εμφανίστηκαν 22 συνολικά συμμετοχές. Να υπενθυμίσουμε ότι τα τραγούδια αυτά πέρασαν από την προκριματική φάση μέσω των 2 ημιτελικών στις 25 και 26 Δεκεμβρίου ενώ ο νικητής προέκυψε από ψηφοφορία της ειδικής επιτροπής.

Στα σύντομα βιογραφικά στοιχεία της Eneda Tarifa μπορούμε να αναφέρουμε ότι πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο Festivali i Këngës το 2003 με το τραγούδι “Qëndro” ενώ έχει παρουσιάσει το 2010 την εκπομπή Portokalli στο Top Channel, Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εκπρόσωπο της γειτονικής χώρας και να υπενθυμίσουμε ότι η Αλβανία έχει φτάσει ως την 5η θέση το 2012 με το τραγούδι “Suus” και τη Rona Nishliu.

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δυστυχως τιποτα το ιδιαιτερο.. ας ελπισουμε να βρει αλλο τραγουδι και οχι στα αλβανικα… δεν εχω κατι με τη γλωσσα αλλα ειναι αρκετα δυσαρεστη για τα αυτια του οποιουδηποτε ευρωπαιου..

  2. Πολύ καλή επιλογή μια με άριστη ερμηνεύτρια πάνω στην σκηνή και ένα δυναμικό τραγούδι! 8/10
    Γενικά ο τελικός είχε πολλά καλά τραγούδια,οποιαδήποτε από τα 4 πρώτα και να κέρδιζε δεν θα με χάλαγε. Περιμένουμε την νέα εκδοχή λοιπόν!

  3. Πολύ καλό το πρώτο τραγούδι που πηγαίνει για την Eurovision 2016. Μπορεί να μην ήθελα από την αρχή να έχει πολλές μπαλάντες, αλλά αυτή είναι αρκετά δυναμική, με έχει πείσει ότι το αξίζει και πιστεύω πως θα περάσει η Αλβανία στον τελικό!
    ΥΓ. Πιστεύω ότι είναι τόσο καλό που δεν χρειάζεται να το αλλάξουν την τελευταία στιγμή! 😉

  4. Καλή επιτυχία στη γειτονική μας χώρα! Ένα όμορφο και αξιόλογο τραγούδι που μπορεί να πάει πολύ καλά εάν έχει καλή σκηνική παρουσία. Περιμένουμε να ακούσουμε και τη νέα διασκευή για τη Σουηδία.
    Υ.Γ.: Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για πρόκριση στον τελικό, θεωρώ ότι και φέτος η Αλβανία έχει πολλές πιθανότητες να περάσει δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και γιατί όχι να πάρει μια καλή θέση…..

  5. Γιατί αντί για 18 συμμετοχές πέρασαν 22(αποφασίστηκε τελικά να προκριθούν 11 και όχι 9 συμμετοχές απo κάθε ημιτελικό);Άρα οι χώρες που δεν προκρίθηκαν είναι 8 αντί 12(4 από κάθε ημιτελικό και όχι 6).

  6. το Festivali i Kenges αν και το παρακολουθώ από το 2011 (μόνο τελικό) δεν μου έκανε καμιά εντύπωση και το θεωρούσα σαν να έχει βγει από την Eurovision του 1960, μπορώ να πω ότι από πέρσι είδα ότι κάπως άλλαξε το όλο θέμα αν και πέρσι δεν μου άρεσε κανένα τραγούδι, φέτος το παρακολουθισα με άνεση και ευχαρίστηση είναι και το ότι είναι η πρώτη επιλογή τραγουδιού κάθε χρόνο και το βλέπω άλλα ήταν πολύ κάλο και με κάποια καλά τραγούδια, τωρασ αν και δεν είχα παρατηρήσει καν το όνομα τις στην λιστα μέχρι την ώρα που τραγούδησε σαν παλιά γνώριμη στον Αλβανικό διαγωνισμό και στην παρούσα φάση με ένα κάλο τραγούδι φάνηκε πως θα κέρδιζε έχει ωραία φωνή και το τραγούδι αρκετά κάλο, αν και η τελική μορφή του νομίζω δεν θα έχει καμιά σχέση πιστεύω ότι μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει.

  7. Diel #2
    Για την ώρα 6/10.
    Καλή επιτυχία γείτονες…
    Ακόμη δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι το τραγούδι της Orgesa αποκλείστηκε από τον α ημιτελικό…

  8. Δεν το είχα ανάμεσα στα νικητήρια μου, αλλά ασφαλώς είναι ένα καλό κομμάτι με προοπτική. Αλλαγές προφανώς θα γίνουν και πρέπει να γίνουν. Ωστόσο δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξει γλώσσα, νομίζω θα το χαλάσουν λίγο τα αγγλικά (πάντως πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν τα “ω-ω-ω-ω-ω” ). Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα δυναμικό ξεκίνημα για την Eurovision 2016, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Νομίζω, σειρά έχει-εκτός απροόπτου-το Βέλγιο στις 17 Ιανουαρίου. Για να δούμε…

  9. To τραγούδι δεν είναι αριστούργημα αλλά ούτε κακό. Εμένα προσωπικά μου αρέσει γιατί είναι ιδιαίτερη μπαλάντα.Η φωνή της τραγουδίστριας πολύ καλή. Θεωρώ ότι θα πάει πολύ καλά. Βέβαια και το περσινό τραγούδι της Αλβανίας (το τελικό) ήταν πολύ καλό αλλά αδικήθηκε…

  10. Kalo kalo ..Poli kalo borw na pw..Kai poli wraia fwnh!An kai eipe se mia sunenteu3i ths oti tha to pei sta Agglika to tragudi egw tha protimusa na minei etsi opws einai!

    • Συμφωνώ, νομίζω πως στα Αγγλικά θα χαλάσει, όπως και το “Feel The Passion” το 2011, αλλά ας περιμένουμε την τελική version.

  11. Πολύ ωραίο τραγούδι !!!! Άψογη φωνητικά <3 ………………Αμα γίνει στα αγγλικά πιστεύω πώς αυτό το τραγούδι θα χάσει τη μαγεία του …….

  12. Μέτριο για το είδος του, προτιμούσα να κερδίσει το Infinit ή το Liroje zemrën (αν και το δεύτερο ήταν αρκετά αδύναμο στο live). Για την ώρα δίνω 6,5/10 και βλέπουμε…

  13. Διαφωνώ με όσους λένε ότι το τραγούδι πρέπει να ερμηνευθεί στα Αγγλικά. Στα αλβανικά είναι πιο ωραίο σαν άκουσμα. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει όλες οι χώρες να τραγουδάνε στα Αγγλικά?? Ποιος ο λόγος??? Στη Eurovision η κάθε χώρα πρέπει να στέλνει ένα τραγούδι με τη δική της ταυτότητα και με τη δική της γλώσσα….Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό νόημα του διαγωνισμού..η κάθε χώρα να στέλνει κάτι δικό της κάτι που να τη χαρακτηρίζει και ένα από αυτά είναι και η γλώσσα. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Αν είναι να πηγαίνουν όλοι στα Αγγλικά χάνεται το νόημα. Και για το επιχείρημα που ακούμε κάθε χρόνο “δε θα το καταλάβουν οι ξένοι” το βρίσκω τελείως λάθος… ίσα ίσα υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν το ότι μια χώρα δεν τραγουδά στα Αγγλικά αλλά στη δική της γλώσσα…..Για τη δική μου γνώμη, το τραγούδι να μείνει στην αλβανική γλώσσα είναι πιο ωραίο !!!

  14. το πρωτο τραγουδι ειναι γεγονος!!! και δεν ειναι κακο….η ερμηνευτρια πολυ δυνατη το τραγουδι σε γενικες γραμμες καλο εχει αρκετα καλα στοιχεια αλλα με καποιες αλλαγες μπορει να γινει ακομα καλυτερο! προσωπικα θα προτιμουσα τραγουδι στα αγγλικα οπως κι να το κανουμε η αγγλικη γλωσσα δεν ειναι κι η πια ευηχη…..
    παντως κατι σαν το i am alive η συγκεκριμενη νομιζω θα το απογειωνε! για την ωρα 7/10 καλη επιτυχια στη γειτονα χωρα!!!

  15. Με το πρώτο άκουσμα του δίνω 6/10! Μπορεί με κάποιες αλλαγές στην ενορχήστρωση να βελτιωθεί…καλή επιτυχία!!

  16. πολυ ιδιαιτερο τραγουδι σαν ακουσμα πολυ καλη συμμετοχη της Αλβανιας και φετος ο βαθμος μου ειναι 7

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ