ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Η αποκάλυψη των 28 φιναλίστ!

Ένας ακόμη μαραθώνιος επιλογής εκπροσώπου της Λιθουανίας, για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, έχει ξεκινήσει ! Ο Εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας LRT, θα ακολουθήσει την συνταγή του δημοφιλούς  τηλεοπτικού  σόου Eurovizijos, για την επιλογή καλλιτέχνη που θα φέρει τα χρώματα της Λιθουανίας στην Στοκχόλμη. Την πλήρη λίστα με τα ονόματα των συμμετεχόντων σύμφωνα με την ανακοίνωση του LRT μπορείτε να δείτε παρακάτω:

  1. 4 Roses
  2. Alice Way
  3. Baiba Skurstene-Serdiuke
  4. Berta Timinskaite
  5. Deividas Zygas
  6. Gabriele Grigolaityte-Vasha
  7. E.G.O.
  8. HIT
  9. Ieva Zasimauskaite
  10. Milda Martinkenaite
  11. Neringa Siaudikyte
  12. Saulene Chlevickaite
  13. Donatas Montvydas
  14. Istvan Kvik
  15. Lawreigna
  16. Ruslanas Kirilkinas
  17. Vlad Kalugin
  18. Behind the Moon
  19. Catrinah
  20. Egle Jakstyte
  21. Elena Jurgaityte
  22. Erica Jennings
  23. Jurgis Bruzga
  24. Petunija
  25. Ruta Sciogolevaite
  26. Ugne Smile
  27. Valdas Lacko
  28. Aiste Pilvelyte

Μεταξύ των προαναφερόμενων καλλιτεχνών συμπεριλαμβάνονται διαγωνιζόμενοι όπως η Erica Jennings που εκπροσώπησε την Λιθουανία το 2001 ως μέλος των SKAMP, ο Donny Montell που επίσης εκπροσώπησε την χώρα το 2012 και ο Donatas Montvydas.

Στον εθνικό τελικό Eurovizijos,  μπορούν να συμμετέχουν μόνο Λιθουανοί ως ερμηνευτές ενώ αντίστοιχα οι συνθέτες, μπορούν να προέρχονται και από άλλες εθνικότητες. Το πρώτο επεισόδιο έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιανουαρίου 2016.

Από το Eurovizijos 2015 η συμμετοχή των Monika Linkytė και Vaidas Baumila ήταν αυτή, η οποία εκπροσώπησε την Λιθουανία στην Βιέννη με το τραγούδι This Time έχοντας καταλάβει την 18η θέση με 30 βαθμούς.

[youtube id=”xtB_slM63JA” width=”600″ height=”350″]

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωχ θεέ μου…. αρχίζει πάλι ο πιο βαρετός διαγωνισμός επιλογής τραγουδιού για να επιλέξουν πάλι μια πατάτα… Ελπίζω ότι φέτος θα επιλέξουν έστω κάτι που να ακούγεται…

  2. Γενικά η Λιθουανία δεν έχει καλά στατιστικά στον διαγωνισμό. Οι παλαιότερες συμμετοχές της είτε έμειναν εκτός τελικού, είτε τερμάτισαν πολύ χαμηλά στον τελικό. Η τελευταία φορά που η Λιθουανία μπήκε στη δεκάδα χάνεται στο μακρινό 2006, όταν κατέλαβε την έκτη θέση. Όσο για φέτος, το βλέπω πολύ πιθανό να επιλέξουν ξανά μπαλάντα ή κάτι χαμηλών τόνων.

  3. Την Λιθουανία την βρίσκω πιο υπερτιμημένη από ότι άλλες χώρες (όπως και την Σουηδία)… Δεν θα μιλήσω για τις θέσεις, αλλά πέρσι θεωρώ πως στον ημιτελικό έπρεπε να βγει εκτός δεκάδας! Μακάρι φέτος αν περάσει, να περάσει με την αξία του τραγουδιού…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ