ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Οι 24 υποψήφιοι!

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Μολδαβίας TRM έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα τα 24 τραγούδια που επιλέχθηκαν από εντεταλμένη κριτική επιτροπή του σταθμού στη σημερινή φάση των ακροάσεων και που θα διαγωνιστούν στους ημιτελικούς για την επιλογή του φετινού εκπροσώπου της χώρας που θα γίνει το Μάιο στη Στοκχόλμη.

Οι 24 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν είναι οι εξής και μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια του εδώ:

  1. Andrei Ioniţa & Onoffrei
  2. Diana Brescan
  3. Felicia Dunaf
  4. Katherine and Litesound
  5. Rodica şi Ivan Aculov
  6. Big Flash Sound
  7. Doiniţa Gherman
  8. Valeria Paşa
  9. Lidia Isac
  10. Viola
  11. Cristina Pintilie & Alex Calancea Band
  12. Valentin Uzun
  13. DoReDoS
  14. Max Fall & Vozniuc Dan & Malloy
  15. Maxim Zavidia
  16. Chris Maroo
  17. ELLE
  18. PRIZA
  19. Beatrice
  20. Anna Gulko
  21. Che-MD
  22. Emilia Russu
  23. Criss Jeff
  24. Nadia Moşneagu

 

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 23 και 25 Φεβρουαρίου, ενώ ο εθνικός τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και θα μάθουμε ποιος θα είναι ο 13ος εκπρόσωπος της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Στοκχόλμης.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλο φαβορί θεωρώ την Lidia Isac. Το τραγούδι της “Falling Stars” έχει γιουροβιζιονικό στύλ και ωραίο ρυθμό. Από τα υπόλοιπα δεν ξεχώρισα ιδιαίτερα κάποιο άλλο. Νομίζω ότι Στοκχόλμη θα ταξιδέψει η Lidia Isac …….

  2. Θεωρώ ότι η Lidia Isac έχει το καλύτερο τραγούδι. Αν βελτιώσει λίγο τις ψιλές της νότες θα σκίσει.

  3. Καθόλου καλά τα πράγματα για τη Μολδαβία. Όλα είναι μέτρια (μην πω κάτω του μετρίου). Πάντως ξεχωρίζω δύο από τα ethnic τους και εννοώ τα: Vodă e cu noi, που έχει και ένα “medieval feel” και νομίζω μπορεί να τους πάει τελικό (κυρίως λόγω κοινού) αλλά και το FunnyFolk, που βέβαια δεν του ταιριάζουν καθόλου τα αγγλικά και η αλήθεια είναι πως μου θύμισε και λίγο την δικιά μας “Καραγκούνα” ή γενικά κάποια δημοτικά μας τραγούδια. Επίσης ενδιαφέρουσες και οι συνθέσεις του Γιώργου Καλπακίδη (Rewind & Never Let Go), αλλά νομίζω θέλουν κι άλλη δουλειά. Επομένως, δεν θέλω να κάνω δυσάρεστες προβλέψεις, αλλά με τα τωρινά δεδομένα θεωρώ πιθανότερο τον τρίτο συνεχή αποκλεισμό, παρά την πρόκριση! Αλλά δεν προδικάζω γιατί υπάρχουν και πολλοί παράγοντες τους οποίους δεν γνωρίζουμε ακόμα. Εντούτοις, τους βλέπω και τους Μολδαβούς του χρόνου να πηγαίνουν για απευθείας ανάθεση, όπως το 2007 (σε καλό τους είχε βγει τότε)
    Υ.Γ. Όσο για εμάς κάτι φήμες περί “Sleeping Pillow” ελπίζω να είναι απλά ονοματολογία. Δεν είναι αυτό το είδος μουσικής αντιπροσωπευτικό της ελληνικής μουσικής (όπως δεν ήταν το One Last Breath) και δεν νομίζω πως θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, με τον όρο “ελληνική μουσική” αναφέρομαι σε καλλιτέχνες τύπου Ασλανίδου, όχι τύπου Πάολα. Ελπίζω να την φωτίσει την ΕΡΤ το Άγιο Πνεύμα και να εστιάσουν σε τέτοιου είδους καλλιτέχνες, και όχι στους Sleeping Pillow (και δεν το λέω υποτιμητικά, απλά δεν θεωρώ πως με τέτοιο στυλ θα τα πάμε καλά στην Eurovision. Δεν είμαστε βόρεια χώρα ή χώρα της κεντρικής-ανατολικής Ευρώπης. Είμαστε μια χώρα κυρίως μεσογειακή με επιρροές από Βαλκάνια και την Εγγύς Ανατολή. Να το θυμάται η ΕΡΤ αυτό)

    • Τσάμπα το σχόλιο για τους Sleeping Pillow. Οι ίδιοι διαψεύδουν πως έχουν επιλεγεί για τη Στοκχόλμη. Παρ’όλα αυτά οι δύο τελευταίες φράσεις μου στο προηγούμενο σχόλιο εξακολουθούν να ισχύουν…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ