ΓΕΩΡΓΙΑ: Με ένα συγκρότημα στη Στοκχόλμη!

Οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης της Γεωργίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2016 θα είναι το συγκρότημα Nika Kocharov & Young Georgian Lolitas. Για μία ακόμη χρονιά λοιπόν η Γεωργία επιλέγει με απευθείας ανάθεση τον εκπρόσωπό της. Το τραγούδι ωστόσο που θα ερμηνεύσουν στη Στοκχόλμη θα προκύψει από ανοιχτή διαδικασία.

Το εναλλακτικό αυτό συγκρότημα από τη Γεωργία είναι γνωστό για την indie-style μουσική που αγαπά και επιλέγει. Σε αυτό το στυλ θα πρέπει να είναι και τα τραγούδια που θα καταθέσουν όσοι συνθέτες επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ανοικτή επιλογή που ξεκινά από σήμερα και ολοκληρώνεται στις 8 Ιανουαρίου. Συγκεριμένα, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις, αναζητούνται μελωδικά κομμάτια που να βασίζονται στην εναλλακτική και indie rok μουσική και στοιχεία ηλεκτρονικών και post disco ήχων. Σκοπός των διοργανωτών είναι να βρουν τραγούδια που να ταιριάζουν στο στυλ του συγκροτήματος.

Μέλη του συγκροτήματος είναι ο κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Nika Kocharov, ο κιθαρίστας Levan Shanshiashvili, ο μπασίστας David Svanidze και ο ντραμίστας Guram Makalatia. Από το 2000 που δημιουργήθηκε το συγκρότημα έχουν λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ, κυρίως ροκ μουσικής, τόσο στη χώρα τους όσο και σε γειτονικές χώρες. Η πρώτη τους δισκογραφική συλλογή κυκλοφόρησε το 2004 με τίτλο “Lemonjuice”.

Από τα τραγούδια που θα συγκεντρωθούν θα επιλεγούν 5 και τηλεοπτικό κοινό και επιτροπή θα κληθούν να επιλέξουν αυτό που θα ακούσουμε στη Σουηδία σε μια βραδιά που ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί.

Λουκάς Βλαβιανός

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Well, χωρίς τραγούδι δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Αλλά καμιά φορά το πράγμα φαίνεται εξ’αρχής…Προφανείς νομίζω οι ομοιότητες με 2014. Πρώτον τι ζήλεψε το GPB από το 2014 και δεύτερον νομίζουν πως έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από τότε και έχει διαγραφεί εντελώς από τη μνήμη μας; Η Γεωργία είναι μια χώρα που είχε κάνει ένα εξαιρετικό ντεμπούτο (Visionary Dream 2007) αλλά τα χρόνια που ακολούθησαν αυτού, δεν…Είχαμε ένα “lucidum intervalum(φωτεινό διάλειμμα)” το 2011 (One More Day-εξαιρετικό) αλλά ειδικά μετά το 2012, τίποτα και πάλι. Κρίμα. Ασφαλώς, μπορεί ξαναλέω το τραγούδι να είναι καλό, αλλά προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός. Αναμονή!
    Υ.Γ.1 Το γεγονός ότι το 2014 οι επιτροπές είχαν την κομματάρα του Ισραήλ (Same Heart) αλλά και το κομμάτι της Ιρλανδίας νομίζω (Heartbeat) πίσω από το “Three Minutes To Earth” απλώς με ξεπερνάει…
    Υ.Γ. Με ξεπερνάει επίσης που πολλοί προσδοκούσαν πως σήμερα θα “άκουγαν” το όνομα της Τάμτα ως εκπροσώπου της Γεωργίας…

  2. Της Κυπρου το συγκροτημα ξεχωριζει για την ροκια.Της Γεωργιας κοιμουνται ορθιοι,απο το Μαυροβουνιο θα δειξει.Μονο μην πειτε και εμεις συγκροτημα.Κανα νεο για την Ελλαδα αληθεια???

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ