ΕΛΒΕΤΙΑ: Οι έξι φιναλίστ!(UPD)

Μετά από την υποβολή μέσω διαδικτύου περισσότερων από 200 τραγουδιών, την επιλογή των 19 επικρατέστερων από εντεταλμένη επιτροπή και τη αποψινή ζωντανή ακρόαση και αξιολόγησή τους στη Ζυρίχη, τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα SFRRTS και RSI (το γερμανόφωνο, το γαλλόφωνο και το ιταλόφωνο αντίστοιχα) ανακοίνωσαν τους 6 φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Ελβετίας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στις αρχές Μαΐου στη Στοκχόλμη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ανακοίνωση των εθνικών τηλεοπτικών δικτύων της Ελβετίας οι έξι φιναλίστ για το 2016 είναι οι εξής:

  • Bella C – Another World
  • Vincent Gross – Half A Smile
  • Stanley Miller – Feel The Love
  • Kaceo – Disque d’or
  • Rykka – The Last Of Our Kind
  • Theo – Because Of You

Ο εθνικός τελικός της Ελβετίας έχει προγραμματιστεί για την 13η Φεβρουαρίου, οπότε και θα μάθουμε ποιος θα είναι ο 57ος εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

[youtube id=”vcPwb0NjO9M” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”OYJCysmgU6I” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”5AUPl_Q63S8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”29HWYHEPy84″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”tvLasLk1a_w” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”emQ0IZymUHg” width=”600″ height=”350″]

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φέτος η Ελβετία με αυτό το line-up έχει μόνο μία επιλογή. Να πω αρχικά πως δεν έχω δει τις ερμηνείες live, παρά μόνο των 6 που προκρίθηκαν. Φανταζόμουν ένα πολύ διαφορετικό line-up αλλά δεν μπορώ να ξέρω πως ήταν το live των άλλων. Από ‘κει και πέρα, τα δύο υποψήφια του γαλλόφωνου φορέα (Another World και Perché mi guardi cosi?) είναι εντελώς outsider (και δεν είναι καν στα γαλλικά) και πρόκειται για 2 τυπικές φεστιβαλικές μπαλάντες. Η Bella C είναι φωνάρα, αλλά με αυτά τα τραγούδια δεν προκρίνεσαι, ειδικά αν είσαι Ελβετία. Ο ιταλόφωνος φορέας με εξέπληξε (δυσάρεστα), θεωρούσα σίγουρο το Elephant. Το Because Of You που επελέγη είναι συγκερασμός του Coming Home (Μάλτα 2014) και του Me And My Guitar (Βέλγιο 2010), εν ολίγοις boring! Αν πάει, θα περάσει απαρατήρητο…
    Όσο για τον γερμανόφωνο φορέα, το “Feel The Love” είναι το τυπικό europop/eurοdance κομμάτι που συμπληρώνει το line-up όλων των εθνικών τελικών. Εφ΄όσον είχαν κι άλλα τραγούδια να διαλέξουν, δεν ξέρω γιατί αποφάσισαν να είναι αυτό ένα από τα τρία δικά τους που θα πάνε τελικό. Το “Half A Smile” βλέπω (διαβάζω για την ακρίβεια) πως έχει αρκετή απήχηση (αλλά ελπίζω να μην είναι το νικητήριο). Είναι η νέα τάση της Eurovision, “easy-listening, radio-friendly” κομμάτια (τύπου Heroes) που οι επιτροπές φαίνεται να τα λατρεύουν. Το radio-friendly, όμως, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως είναι και καλό (και ασφαλώς καμία σχέση με το “Heroes”, απλώς είναι και αυτό radio-friendly). Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο, όπως θεωρώ πως θα αφήσει και τον μέσο τηλεθεατή (αν, ο μη γένοιτο, πάει Στοκχόλμη) και δεδομένου πως η Ελβετία δεν έχει ούτως ή άλλως δύναμη στο televoting, ούτε οι επιτροπές θα μπορέσουν να το σώσουν. Και άφησα το καλύτερο για το τέλος. The Last Of Our Kind. Η μόνη σανίδα σωτηρίας της Ελβετίας για τον τελικό (αρχικά). Ρηξικέλευθο δεν είναι σε καμία περίπτωση και θέλει δουλειά ακόμη. Ωστόσο, είναι ένα καλό τραγούδι, έχει προοπτικές και το βασικό η Rykka μπορεί και το βγάζει άνετα live. Αυτή είναι και η μοναδική καλή επιλογή που μπορεί να κάνει φέτος η Ελβετία, αν θέλει τελικό. Για νίκη ασφαλώς, ούτε συζήτηση ακόμα, αφ’ενός γιατί θέλει δουλειά, αφ’ετέρου γιατί δεν ξέρουμε τα τραγούδια των άλλων χωρών.
    Ελπίζω, οι Ελβετοί να μην το πάρουν “εθνικοπατριωτικά” το θέμα και στείλουν κάποιον δικό τους. Άλλωστε την τελευταία νίκη τους (από την οποία κοντεύουν 30 χρόνια-να το θυμούνται αυτό) την οφείλουν σε Καναδέζα αλλά και το μοναδικό top 10 τους εδώ και 20 χρόνια το οφείλουν σε Εσθονές (Vanilla Ninja-Cool Vibes, 2005).
    Καλή επιτυχία εύχομαι σε όλους, αλλά προσωπικά, εάν δεν στείλουν την Rykka, τους ξεγράφω ήδη από πιθανή πρόκριση σε τελικό. (Φέτος, θα έχουμε ημιτελικούς με 18 & 19 χώρες, δεν είναι παίξε-γέλασε για κανέναν…)

  2. Να πω και εγώ με τη σειρά μου τη γνώμη μου για τα 6 υποψήφια τραγούδια της Ελβετίας:
    Μια γενική παρατήρηση: Και πάλι το στοιχείο της μπαλάντας με συνοδεία πιάνου κυριαρχεί. Δεν ξετρελάθηκα με κάποιο τραγούδι πολύ και τα 6 κομμάτια είναι συμπαθητικά, αλλά θα ήθελα να υπάρχει και ένα πιο dance – pop κομμάτι ή κάτι τέτοιο για να σπάσει η μονοτονία. Όπως και νά χει σε λίγο καιρό θα μάθουμε τον εκπρόσωπο της Ελβετίας..
    Υ.Γ.: Με εμάς τι γίνεται ?

  3. Τα ΤΟΡ 6 μου

    6. Perché mi guardi cosi?
    5. Another World
    4. Feel The Love
    3. The Last Of Our Kind
    2. Because Of You
    1. Half A Smile

    Υ.Γ. τα 3 πρώτα μου αρέσουν το ίδιο !!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ