ΙΤΑΛΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι 8 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στο Nuove Proposte.

Οι διαδικασίες επιλογής καλλιτεχνών για το 66ο φεστιβάλ μουσικής του Sanremo, βρίσκονται σε εξέλιξη και πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. Στις 27 Νοεμβρίου 2015 επί σκηνής του κινηματοθεάτρου Ariston, έλαβε χώρα ο τελικός του προκριματικού γύρου Giovani (νέοι) και αναμεταδόθηκε από το Rai1. Ειδικότερα, 12 καλλιτέχνες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούταν από τους Carlo Conti, Giovanni Allevi, Rosita Celentano, Piero Chiambretti, Andrea Delogu, Carolina Di Domenico και Federico Russo. Στους 6 από τους συνολικά 12 φιναλίστ, άνοιξε ο δρόμος για την συμμετοχή τους στο Nuove Proposte (ομάδα νέων καλλιτεχνών) του φεστιβάλ Sanremo 2016.

Μπορείτε να δείτε τους 6 προκριθέντες παρακάτω :

Επιπλέον οι 2 νικητές του Area Sanremo που μπορείτε να δείτε παρακάτω, θα προστεθούν στους 6 του προκριματικού γύρου Giovani, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διαγωνιζομένων για το Nuove Proposte στους 8.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2015, κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού σόου L’Arena, ο Carlo Conti θα αποκαλύψει τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα διαγωνισθούν στο Campioni, το οποίο αποτελεί την κατηγορία των «established artists». Όπως είναι γνωστό, στον μεγάλο νικητή του Campioni, θα προσφερθεί το χρυσό εισιτήριο για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2016 στην Στοκχόλμη.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα για την Ιταλία ΕΔΩ

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ