ΠΓΔΜ: Η Kaliopi στη Στοκχόλμη!

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στην κρατική τηλεόραση της γειτονικής μας χώρας, MRT,  η εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στο διαγωνισμό της Eurovision τον ερχόμενο Μάϊο στη Στοκχόλμη θα είναι η γνωστή Kaliopi! Η καλλιτέχνης έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού άλλες 2 φορές, τη μία το 1996 με το τραγούδι Samo Ti όπου όμως δεν κατόρθωσε να φτάσει στη σκηνή του Όσλο μιας και προηγήθηκε ένας εσωτερικός ημιτελικός 29 χωρών όπου κατετάγη 26η με 14 πόντους (προκρίθηκανν οι 22 πρώτες) και τη δεύτερη το 2012 με το Cnro i belo που με 71 βαθμούς έφτασε στην 13η θέση του Τελικού. Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΠΓΔΜ θα παρουσιαστεί σε ειδική εκπομπή στα τέλη Φλεβαρη και θα είναι σε σύνθεση και στίχους της ιδίας μαζί με τον παραγωγό Romeo Grill, με τον οποίο συνεργάστηκε και το 2012 στο τραγούδι Crno i belo.

[youtube id=”zo4C6STN8n8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”rydVezxCoW8″ width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βλέπουν που αποκλείονται κάθε χρόνο και πάνε στα ίδια τουλάχιστον πάνε τελικό δεν μου αρέσει καθόλου αυτή έμενα πάντως!..

  2. πραγματικα πολυ καλη επιλογη..!! την λατρεψα το 2012!! αν εξαιρεσουμε βεβαια τα πολιτικα σχολια της περι μακεδονιας…!!! σγρα θα ππαει ψηλα!!

    • αμέ πως δεν υπάρχει? να βγαίνουν και να λένε την ώρα τις ψηφοφορία 100 φόρες Μακεδονία μπας και το πιστέψουν και οι ίδιοι..

  3. πολυ καλη κινηση!!!! η kaliopi εχει φωναρα και πολυ αξιολογα κομματια,με ενα τραγουδι σαν το crno i belo το 2012 τα σκοπια θα ξα βρεθουν στο τελικο(καιρος ηταν) και μπορουν” να σπασουν” τη καλυτερη επιδοση τους,τη 12η θεση το μακρινο πια 2006…η συγκεκριμενη με ενα τοσο αξιολογο κομματι(το 2012 το χα στην 10αδα μου) μπορει να φτασει το χωρα στη δεκαδα….καιρος ειναι ποσοι αποκλεισμοι πια?? 😛
    καλη επιτυχια!!

  4. καλα οταν βλεπω σχολια τυπου σιγουρα θα παει καλα χωρις καν να ακουσουμε τραγουδι τι να πω απλως απορω να το πω ευγενικα..εχουμε δει καλλιτεχνε ςκαι καλλιτεχνες να πατωνουν διοτι απλα το κομματι δεν τραβουσε…ενταξει και σιγα τη θεση που πηρε η καλιοπη 13η!!σιγα τα ωα!

  5. Καλό πάτο εύχομαι χαχα απλά γελάω κάθε φορά που ψηφίζουν good evening from Macedonia we welcome you in Macedonia we are fine here in Macedonia now let’s she the votes from Macedonia χαχαχαχα κάνουν μόνοι τους πλύση εγκεφάλου μίας και το πιστέψουν

  6. Όντως η καλύτερη συμμετοχή τους ever αυτή του 2012. Και του 2004 καλούτσικη ήταν. Πέραν αυτών των δύο όμως, μόνο μετριότητες. Το 2006 ειδικά… ας μη σχολιάσω καλύτερα το τραγούδι τους.

    ΥΓ: Θεωρώ το ύφος ορισμένων σχολίων εδώ μέσα απαράδεκτο. Καμία απολύτως σχέση με αυτό που λέμε eurovision spirit.

  7. Αξιόλογη καλλιτέχνις η Kaliopi ωστόσο νομίζω πως το MRT το εξετάζει από λάθος σκοπιά το θέμα…Αν έχει καλό τραγούδι, σίγουρα αξίζει να περάσει….Όμως εγώ νομίζω πως επελέγη μόνο και μόνο για το “βαρύγδουπο” όνομα. Με το “όνομα” δεν περνάς τελικό (πολλώ δε μάλλον, δεν κερδίζεις eurovision). Το Crno I Belo συμμετείχε το 2012 και προκρίθηκε (πράγματι το άξιζε). Τώρα θα έχουμε 2016. Με καλύτερο τραγούδι από το Crno I Belo πιθανώς πάει τελικό. Με ισάξιο, wannabe ή χειρότερό του μένει εκτός (μόνο εάν όλα τα υπόλοιπα 40κάτι κομμάτια είναι χειρότερα θα περάσει, τότε τι να πω, μπράβο..).
    Δυστυχώς η ιστορία της Eurovision μας έχει “διδάξει” πως όποιος επιστρέφει στον διαγωνισμό αυτό, δύσκολα πάει καλύτερα από πριν (με εξαιρέσεις φυσικά). Αν μπορέσουν κάτι καλύτερο από το ’12 συγχαρητήρια, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ήδη η Kaliopi έχει μείνει εκτός (με άλλα δεδομένα βέβαια, αλλά και πάλι..)
    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία!

  8. Ξανά η Kaliopi για τα Σκόπια λοιπόν….. για να δούμε εάν θα καταφέρει κάτι καλύτερο από τη 13η θέση το 2012. Το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε τότε ήταν αξιόλογο. Να δούμε αν και φέτος θα πει κάτι εξίσου καλό ή αν θα περάσει απαρατήρητη.

  9. Πολύ καλή τραγουδίστρια η Καλλιόπη η Μπουκλέ, μπράβο τους! Και δεν είναι σλάβα. Είναι βλάχικης καταγωγής (δείτε wikipedia ποιοι είναι οι βλαχόφωνοι/αρμάνοι).
    Εξού και το ελληνικό όνομα Καλλιόπη. Τον 19ο αιώνα οι περισσότεροι βλαχόφωνοι ένοιωθαν έλληνες και έδιναν αρχαιοελληνικά ονόματα στα παιδιά τους. Όσοι πέσανε στα νύχια της προπαγάνδας άλλων χωρών, τους έγινε πλύση εγκεφάλου. Και ο Τόσε Προέσκι, βλάχος ήταν, και τους είχανε αλλάξει το όνομα στην οικογένεια, από Πρόγια (τόσους Πρόγιες έχουμε εμείς στην Ελλάδα). Γι’αυτό αγαπούσε την Ελλάδα και ήξερε λίγο και τη γλώσσα.

  10. Εξαιρετική επιλογή, μου άρεσε πάρα πολύ η συμμετοχή του 2012 αλλά και του 1996 δεν ήταν κακή. Η FYROM προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να δει ένα καλό αποτέλεσμα. Αγαπημένη μου συμμετοχή αυτή του 2006 ενώ μ’αρέσουν πάρα πολύ 2002, 2004, 2007. Βέβαια χωρίς να έχουμε το τραγούδι μπροστά μας δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, ούτε να κάνουμε πρόβλεψη για το αν θα πάει καλά. Πολλές φορές συμμετέχοντες 2η και 3η φορά δεν τα έχουν πάει καλά όπως την 1η. Αυτό που δε θέλω να δω είναι κάτι παρόμοιο με το crno i belo μόνο και μόνο επειδή αυτό πήγε καλά!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ