ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το NDR οπισθοχωρεί!

Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της γερμανικής τηλεόρασης,  οι υπεύθυνοι του NDR ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο Xavier Naidoo δεν θα είναι τελικά ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2016.

Ο Xavier Naidoo κατηγορείται ως ρατσιστής και ομοφοβικός και η ανακοίνωση του γερμανικού καναλιού ξεσήκωσε τους φανς του διαγωνισμού αλλά και γενικότερες αντιδράσεις.

 Ο εκπρόσωπος της γερμανικής τηλεόρασης Thomas Schreiber δήλωσε: “ο Xavier Naidoo σύμφωνα με τη γνώμη μου δεν είναι ούτε ρατσιστής ούτε ομοφοβικός. Ήταν σαφές πως η ανακοίνωση της επιλογής του θα δημιουργούσε πόλωση, αλλά είμαστε έκπληκτοι από την τόσο έντονη αρνητική υποδοχή της απόφασής μας. Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός χαράς και στόχος του πρέπει να είναι η κατανόηση ανάμεσα στους Ευρωπαίους. Το χαρακτηριστικό αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος. Η διαρκής συζήτηση γύρω από τον Naidoo θα μπορούσε να χαλάσει τον ίδιο τον διαγωνισμό. Για αυτό το λόγο ο Naidoo δεν θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στη Σουηδία. Άμεσα θα αποφασίσουμε πως θα επιλεγεί η συμμετοχή της Γερμανίας στη Eurovision 2016”.

Λουκάς Βλαβιανός

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν και είναι πολύ άδικο να λες σε κάποιον ότι “θα μας εκπροσωπήσεις” κι ύστερα να τον αφήνεις “στα κρύα του λουτρού”, δεν μπορώ να πω πως η απόφαση του NDR είναι λάθος. Είδαν πως δεν τραβάει το πράγμα (σε όποιο site σχετικό με Eurovision κι αν έμπαινε κάποιος, μόνο αρνητικά σχόλια διάβαζε για τον Naidoo) και πρόλαβαν ένα “trainwreck”. Πιστεύω πως τελικά θα διοργανώσουν εθνικό τελικό και ελπίζω η επιλογή τους να είναι καλύτερη. Προσωπικά, θεωρώ πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αν πήγαιναν Στοκχόλμη οι Blitzkids.mvt, που ήταν υποψήφιοι και το 2013. Ο ήχος τους είναι πολύ διαφορετικός (ειδικά για Eurovision) και νομίζω πως θα έπαιρναν αρκετές ψήφους από τα νεανικά κοινά (κι εγώ θα τους ψήφιζα αν είχαν καλό τραγούδι)…Anyway, προς το παρόν, υπομονή!
    Υ.Γ. Μακάρι να υποχωρούσαν και σε άλλα θέματα με τέτοια ευκολία οι Γερμανοί…

  2. το ποιοι ειναι ρατσιστες και ομοφοβικοι το εχει κρινει απο καιρο η ιστορια κοιταξτε στο καθρεφτη σας Γερμανοι.κριμαπαντως ο Naidouειναι εξαιρετικος μουσικος και εγω νομιζα οτι προκειτε για μουσικο διαγωνισμο αλλα εκανα λαθος μαλλον!!!

  3. Ρατσιστής δεν ξέρω αν είναι, αλλά ομοφοβικός μπορεί…τεσπα εγώ δεν ξέρω καν γιατί συμμετέχει η Γερμανία στον διαγωνιμό…

  4. Το να κρίνεις κάποιον για τις απόψεις του και όχι για την μουσική του σε έναν υποτίθεται μουσικό διαγωνισμό δεν είναι δηλαδή ρατσιστικό Ε ? Μονο για Κοντσιτες δηλαδή είναι ο διαγωνισμός ? Κρίμα και νόμιζα ότι ζω στον 21ο αιώνα

  5. Καλά έκαναν και τον απέσυραν. Σε παλιότερα του τραγούδια αν διαβάσετε την μετάφραση θα φριξετε με αυτά που λέει… και γενικά οι απόψεις του δεν είναι οι καλύτερες… σωστή απόφαση πήραν

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ