ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Με το βαρύ πυροβολικό στη Στοκχόλμη!

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γερμανικής μουσικής σκηνής επέλεξε η κρατική τηλεόραση της χώρας για την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision 2016. Πρόκειται για τον Xavier Naidoo, έναν καλλιτέχνη με είκοσι χρόνια σπουδαίας καριέρας, με δισκογραφικές δουλειές που έγιναν όλες χρυσές ή πλατινένιες και πολλά τηλεοπτικά μουσικά βραβεία.

Οι πιο σημαντικοί συνθέτες και μουσικοί παραγωγοί στη Γερμανία έχουν κληθεί να γράψουν τραγούδια και στις 18 Φεβρουαρίου στην εθνική επιλογή “Unser Song für Xavier” το τηλεοπτικό κοινό θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6 δημιουργίες το κομμάτι που ο Xavier Naidoo θα ερμηνεύσει στη Σουηδία. Αν και η απόφαση θα ανήκει αποκλειστικά στο τηλεοπτικό κοινό, στη βραδιά τα τραγούδια θα σχολιάσουν 3 επαγγελματίες μεταξύ των οποίων η νικήτρια της Eurovision 2010 Lena.

Τα 6 τραγούδια που θα ακούσουμε στον τελικό θα επιλέξει ειδική επιτροπή μουσικών και καλλιτεχνών με τη συμμετοχή και του ερμηνευτή στις 15 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια τα 6 κομμάτια θα παρουσιαστούν σε ακαδημίες τεχνών και κινηματογράφου ώστε να καταθέσουν οι σπουδαστές προτάσεις για την παρουσίασή τους στη σκηνή, οι ιδέες των οποίων θα ενσωματωθούν στην εμφάνιση των τραγουδιών.

Ένα φιλόδοξο project της γερμανικής τηλεόρασης που δείχνει να παίρνει πολύ σοβαρά το φετινό διαγωνισμό. Ο υπεύθυνος της γερμανικής τηλεόρασης NDR Thomas Schreiber δήλωσε ότι επέλεξαν έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της χώρας και το γεγονός ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση δημιουργεί μεγάλη ευθύνη στο κανάλι να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για την εμφάνισή του στη Σουηδία. Για αυτό ζητήθηκε από γνωστούς συνθέτες να καταθέσουν τις δημιουργίες τους και από νέους σπουδαστές να ντύσουν με τις ιδέες τους τα τραγούδια. Η νίκες της Lena, της Loreen και του Måns Zelmerlöw απέδειξαν ότι μόνο η προσωπικότητα του καλλιτέχνη και η δυναμική του τραγουδιού δεν είναι αρκετά. Απαιτείται σύγχρονη και πρωτοποριακή εμφάνιση.

Ο Xavier Kurt Naidoo γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1971 και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο είναι Kobra. Είναι συνθέτης, καλλιτέχνης και παραγωγός μουσικής Soul και R&B ενώ έχει υπάρξει και ηθοποιός. Έχει στο ενεργητικό του 8 προσωπικές συλλογές, 4 live albums, έχει εμφανιστεί σε 2 ταινίες και 2 musicals, ενώ έχει κερδίσει 9 μουσικά βραβεία. Οι θρησκείες αποτελούν πάντα ένα πεδίο αναζήτησης για τον Xavier Naidoo μέσα από τη μουσική του ενώ στις δημιουργίες του ενυπάρχουν στοιχεία της γερμανικής και της ασιατικής κουλτούρας του.

Η γερμανική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα και promo video της εθνικής επιλογής.

Λουκάς Βλαβιανός

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λοιπόν, εγώ προσωπικά δεν τον γνώριζα τον Xavier Naidoo αλλά σήμερα άκουσα αρκετά από τα τραγούδια του. Όλα όσα άκουσα είναι αξιόλογα, ωστόσο δεν νομίζω πως κάτι σε τέτοιο στυλ θα έχει πέραση στην Eurovision, ιδιαίτερα στο κοινό. Από ΄κει και πέρα εάν το κομμάτι είναι καλό, πολύ πιθανόν να πάει καλά, ωστόσο προσωπικά εμένα μόνο το όνομα δεν με απασχολεί, εξάλλου η ίδια η Γερμανία-ξανά σε σουηδικό έδαφος-το 2013 έστειλε πάλι μεγάλο όνομα (και αξιόλογο κατ’εμέ τραγούδι) αλλά bottom 10 τερμάτισε. Ακόμη, όσο κι αν δεν θέλουμε να αναμειγνύουμε τα πολιτικά (κι έτσι πρέπει) δυστυχώς καμιά φορά είναι αναπόφευκτο… Φέτος εμένα το Black Smoke μου άρεσε αρκετά, αλλά… το μηδένισε το κοντέρ…
    Επομένως, αναμένουμε το τραγούδι, διότι ακόμη και το πιο ισχυρό “πυροβολικό” αν δεν έχει πυρομαχικά, είναι άχρηστο….
    Σε κάθε περίπτωση, Καλή Επιτυχία!

  2. Θα τα πάει σίγουρα καλύτερα από πέρσι, πιστεύω θα πάρει τουλάχιστον 1-3 πόντους…έστω 5 χαχαχα… πλάκα κάνω, αλλά το λέω επειδή το τραγούδι τους πέρσι μου άρεσε και πήρε 0 βαθμούς!!!
    Οι βαθμοί που πήρε πιστεύω είναι οι συμπάθεια της Ευρώπης για την Γερμανία !!!

  3. Η νίκες της Lena, της Loreen και του Måns Zelmerlöw απέδειξαν ότι μόνο η προσωπικότητα του καλλιτέχνη και η δυναμική του τραγουδιού δεν είναι αρκετά. Απαιτείται σύγχρονη και πρωτοποριακή εμφάνιση.

    η loreen και ο mans οκ οντως να το δεχτω ειχαν πρωτοποριακες εμφανισεις.. η lena που ακρινβως κολλαει σε ολο αυτο? ουτε κανενα τραγουδι masterpiece ειχε ουτε καμια παρουσια εντυπωσιακη.. λολ εχω πεθανει στα γελια!!! :’)

  4. Συμπαθής ο καλλιτέχνης! Για να δούμε αν θα καταφέρει κάτι καλό για τη Γερμανία, που με τίποτα δεν άξιζε φέτος (όπως και η Αυστρία) το ολοστρόγγυλο μηδενικό!!!

  5. Για να δουμε αν ειναι τοσο βαρυ πυροβολικο οσο φαινεται, γιατι δεν συγκινει.Το περυσινο δεν μαρεσε καθολου πολυ σπαστικο ακουσμα μπλιαχ ηταν,τουλαχιστον να μαζεψει 20,30 βαθμους να φτασει 20 θεση!!/

  6. Όσο μεγάλο όνομα και αν στείλει μια χώρα, εάν το τραγούδι δεν “τραβάει” θα πάει άπατο. Το φετινό που έστειλε η Γερμανία μου άρεσε, αλλά οι Ευρωπαίοι σφύριξαν αδιάφορα και έτσι η Γερμανία πήρε την κουλούρα της και πάτωσε. Γενικότερα, η Γερμανία δεν έχει και πολλές συμπάθειες στον διαγωνισμό και απόδειξη είναι ότι τις περισσότερες χρονιές έχει τερματίσει εκτός εικοσάδας. Μένει να ακούσουμε και το τραγούδι για να εκφράσουμε μια ολοκληρωμένη γνώμη….

  7. ομολογω οτι δεν το ξερω αλλα οσο και βαρυ πυροβολικο κι αν ειναι αν το τραγουδι δεν αξιζει θα πατωσει….. (πχ μπονυ ταιλερ….)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ