ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Επιστρέφει στον διαγωνισμό!

Η EBU ανακοίνωσε σήμερα, αυτό που πολλοί υποψιαζόμασταν από την πρώτη στιγμή: Η Αυστραλία επιστρέφει στον διαγωνισμό της Eurovision για το 2016! Αν και η EBU μας διαβεβαίωνε πως η εμφάνιση της Αυστραλίας ήταν για μία και μόνο χρονιά για τα 60χρονα της Eurovision, σήμερα με μια ανακοίνωση τα πάντα άλλαξαν.

Η Αυστραλία όπως δηλώνει η EBU δεν έχει εξασφαλίσει την μόνιμη συμμετοχή της στο διαγωνισμό. Φέτος θα περάσει από την διαδικασία των ημιτελικών όπως και οι υπόλοιπες χώρες. Επίσης σε λίγες μέρες θα κάνει το ντεμπούτο της και στην Junior Eurovision που πραγματοποιείται στη Σόφια της Βουλγαρίας. Οι αντιδράσεις των εξοργισμένων fans είναι πολλές καθώς το κανάλι SBS δεν είναι μέλος της EBU. Όμως πολλά είναι και τα πανηγυρικά σχόλια ειδικά από Αυστραλούς fans του διαγωνισμού. Η Αυστραλία στην πρώτη της συμμετοχή με τον Guy Sebastian και το τραγούδι “Tonight Again” κατέλαβε την 5η θέση στον διαγωνισμό του 2015.

Οι συμμετοχές για την Eurovision του 2016 αναμένεται να είναι 41 συνολικά. Οι 35 από αυτές θα περάσουν από την διαδικασία των ημιτελικών.

Αντώνης Καρατζίκος

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το υποψιαζόμουν ότι η 41η χώρα ήταν η Αυστραλία. Ήταν να μη κάνει την αρχή, τώρα θα διαγωνίζεται κανονικά στους ημιτελικούς. Πέρυσι με απογοήτευσε που δεν μας ψήφισε, ελπίζω του χρόνου να μας στηρίξουν περισσότερο.
    Υ.Γ.: Αφού έκανε την καλή αρχή η Αυστραλία, ίσως γλυκαθούν και άλλες χώρες: Κίνα (πέρσυ παρακολουθούσαν τον τελικό), Αμερική κλπ 🙂

  2. Μόλις βρήκαμε άλλον έναν λόγο για εμφυλιοπολεμικό κλίμα στη Eurovision. Νομίζω είναι πολύ βεβιασμενο το να γίνει τόσο γρήγορα η Αυστραλία ουσιαστικά μόνιμο μέλος εφ’όσον δεν είναι καν στα Active Members της EBU. Δεν θα έχουν δίκιο να είναι στα κάγκελα και κάμποσες άλλες χώρες που παλιά είχαν αποκλειστεί γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο; Επίσης η Αυστραλία ως Associate Member πληρώνει τα ίδια χρήματα με τις υπόλοιπες χώρες ή την βγάζουν τσάμπα; Είμαι πραγματικά διχασμένος με αυτή την απόφαση. Πέρυσι είχα ενθουσιαστεί πολύ με την ανακοίνωση της συμμετοχης της, τώρα είναι αλλιώς τα δεδομένα. Δεν νομίζω πως έχουν ωριμάσει τόσο οι συνθήκες ώστε να γίνει η Eurovision global.Πάντως θετικό που θα συμμετάσχει ισότιμα με τις άλλες χώρες, αλλά ελπίζω να μην της χαριστεί απλόχερα η πρόκριση από τις επιτροπές, μόνο αν το αξίζει.
    Περιμένουμε επίσης με ανυπομονησία τελική απάντηση από Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη (δεν νομίζω πως θα συμμετασχουν), Λίβανο και Μαρόκο(;).

  3. Διαφωνώ κάθετα με τη συμμετοχή της Αυστραλίας φέτος. Πέρσυ δεν με πολυένοιαζε γιατί ήταν για τα 60 χρόνια Eurovision. Τώρα χάνεται εντολός το νόημα “Euro”. Εντάξη, έχουμε το Ιζραήλ και το Μαρόκο το ’80, αλλά αυτό έχει να κάνει με τα μέλη της EBU.

  4. Με το καλό λοιπόν! Η παρθενική της εμφάνιση μου ήταν συμπαθητική…Και η 5η θεση πολύ καλή για την Αυστραλία! Καλό θα ήταν πάντως να υπάρξει διαφάνεια για τον τρόπο που επιλέχθηκε και αν τηρεί όλες τις προϋποθέσεις! Και η Κίνα έχει δηλώσει ενδιαφέρον…Θα μπορεί και η ίδια να το κάνει?
    Για την Ελληνική συμμετοχή ξέρουμε κάτι ή είναι πάρα πολύ νωρίς?

  5. συγγνωμη περυσι δεν ειχαν πει οτι η αυστραλια συμμετεχει για πρωτη και τελευταια φορα..καταλαβα τα εβγαλα τα συμπερασματα μου..πλεον δεν υπαρχει ο λογος να λεγεται γιουροβιζιον!εννοειται οτι ειμαι αρνητικος στη συμμετοχη της αυστραλιας..και ειμ αι βεβαιος οτι περυσι αν το τραγουδι της αυστραλιας εκπροσωπουσε την κυπρο π.χ τα αποτελεσματα θα ηταν τελειως διαφορετικα…και φετος κατι μου λεει οτι θα προωθηθει τρελα!!οσο για την ebu εχει μασει πλεον καθε υποληψη στα ματια μας!

  6. Kala kanei h EBU egw to vlepw alliws,einai ena eurwpaiko vraveio,as to diekdikisei i australia p mporei na min aniki stin ebu,eyrwpi omws oi australoi to agapane to show,to vlepoune fannatika k kanane dikia tous psifoforia!

    • Το ότι οι Αυστραλοί το αγαπάνε το σόου είναι ένα παραμύθι.Κάποιοι hardcore fans την παρακολουθούν.Φέτος με την δική τους συμμετοχή στον τελικό την παρακολούθησαν 592.000 άτομα.

  7. Δεν μου αρέσει καθόλου το γεγονός οτι η Αυστραλία θα συνεχίζει να διαγωνίζεται στη eurovision. Βέβαια ήταν κάτι που όλοι το περιμέναμε.
    Θεωρώ ότι έτσι η eurovision χάνει την αίγλη της.
    Επίσης αν ήθελε η EBU όπως η ίδια λέει να θεωρείται οτι όλα γίνινται για το καλό, τότε θα έπρεπε χώρες όπως η Κροατία, η Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Ανδόρρα και άλλες που δε συμμετέχουν για καθαρά οικονομικούς λόγους, να τις βοηθήσουν

  8. Αν θα συμμετεχει και η αυστραλια στο εξης(χωρις καν το καναλι της χωρας να ναι μελος της ebu)εχει καθε δικαιωμα να ζητησει και οποιαδηποτε αλλη χωρα εκτος ευρωπης να συμμετασχει…..ειχαν πει για τα 60 χρονια(προσωπικα περιμενα αυτη τη καταληξη απο τη πρωτη στιγμη)…..ειναι ευρωπαικος διαγωνισμος αν συμμετεχει ολη η υφηλιος δεν υοαρχει λογος να λεγεται “eurovision” ας το πουν το θεσμο “globalvision”…. προσωπικα κατακρινω τη δευτερη συνεχη συμμετοχη της χωρας,σε καποια αλλη απετειο των 65,70,75 δε θα ελεγα οχι! τουλαχιστον θα διαγωνιστει σε ημιτελικο!!!

  9. Money makes the world go round.Οι κανόνες της ίδιας της EBU δεν επιτρέπουν την συμμετοχή μη ενεργών μελών αλλά οι ίδιοι αλλάζουν τους κανόνες κατά το δοκούν.Έγραψαν στο twitter:Οι κανόνες είναι δικοί μας οπότε και τους αλλάζουμε αν θέλουμε.Θα την βρουν μπροστά τους αυτή την αναξιοπιστία.Η Αυστραλία μπορεί να πάρει την θέση στον τελικό μιας χώρας που είναι ενεργό μέλος της EBU.

    • Συμφωνώ απόλυτα ότι αυτή την αναξιοπιστία, και το θράσος,θα έλεγα εγώ, θα τη βρουν κάποια στιγμή μπροστά τους. Όπως επίσης συμφωνώ ότι είναι λίγο παραμύθι (στα όρια της προπαγάνδας από συγκεκριμένους κύκλους που πρόσκεινται στην EBU, θα έλεγα), ότι υπάρχει κάποια εξαιρετική αγάπη για τον διαγωνισμό στη συγκεκριμένη χώρα.
      Κατά τα άλλα, δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τη συμμετοχή της Αυστραλίας, αυτή καθ’αυτή, αλλά με τον απροσχημάτιστο και χοντροκομμένο τρόπο που αυτή προωθείται.

  10. …kai opos leei kai to laikon asma, gia ta lefta ta kaneis ola gia ta lefta me paratas, tosa xronia paideuontai kapoies xores tis “europis” opos lixnestain ouzmpekistan kai as po kai to kosovo, alla i EBU kuria, oxi tous leei, den eisaste kures mou energa meloi, de mporeitai na erthoute eis tin iera etoutoi eurovision, erxete to Australo KURIA MEN alla ektos EBU de kai tis stonei kai kokkino xali….

  11. Δεν μου αρεσει η ιδεα καθολου, δεν ειναι ευρωπη ρε παιδια δεχτηκαμε περσι λογο των 60 χρονων ως μια γκεστ εμφανιση αλλα οχι παλι ελεος…-_-‘

  12. Είτε συμφωνούμε είτε όχι, η Αυστραλία θα διαγωνιστεί και φέτος, αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο του ημιτελικού. Επίσης, θα ήθελα να μην ευνοηθεί επειδή τη θέλει ο διαγωνισμός, αλλά να περάσει με την αξία της! Το περσινό της τραγούδι π.χ. ναι μεν μου άρεσε, αλλά δεν θεωρώ ότι ήταν για πεντάδα, αλλά μπήκε επειδή πήρε ψήφους “καλωσορίσματος”.
    – Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τη δική μας συμμετοχή ?

  13. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαγωνιστεί η Αυστραλία κανονικά αφού περνάει από το στάδιο των ημιτελικών…. Αλλά θεωρώ τελείως φάουλ ότι εδώ και πόσα χρόνια λένε σε χώρες όπως Κορέα, Κίνα, Ουζμπεκιστάν, Λιχτανστάιν, ακόμα και το Κόσοβο ένα τεράστιο όχι και για την Αυστραλία λέμε ναι… Καλό θα ήταν να στείλει πρόσκληση εδώ και τώρα και στις υπόλοιπες αυτές χώρες που εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν.

    Υ.Γ. Ξέρουμε αν ισχύει ακόμα ότι σε περίπτωση νίκης της Αυστραλίας αν θα διεξαχθεί εντώς των Ευρπαϊκών συνόρων ο διαγωνισμός?

  14. Κανονικά ο τίτλος του άρθρου έπρεπε να είναι ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Παραμένει στο Διαγωνισμό, και όχι επιστρέφει!!!

  15. ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ANN, ΕΙΝΑΙ, ΝΟΜΙΖΩ, ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ… SOMEWHERE IN EUROPE (IRELAND 1990). ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ 2η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΕΙΣΤΑΝΤΑΙ !
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ EBU ΔΕ ΘΆ ΤΑΝ ΑΣΧΗΜΗ.
    ΑΥΤΑ.

  16. Δεν μου αρεσει καθολου . Θα ξαναπω ακομη μια φορα αυτό που ειχα πει τον μαιο , για την χωρα τοτε που θα εμενε εκτος δεκάδας λογω της συμμετοχης της Αυστραλίας . Τωρα ας σκεφτουμε την χωρα που θα μεινει εκτος τελικου για τον ιδιο λογο . Γιατι δεν φανταζομαι ότι θα ξεκινησουν από την ακρη του κοσμου για να βρεθουν απλα σε έναν ημιτελικο . Και μετα εμεις ψανχομαστε και συζηταμε για αντικειμενικη ψηφοφορια . Ας γελασω ….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ