ΕΛΒΕΤΙΑ: Οι τρεις υποψήφιοι του ιταλόφωνου δικτύου!

Το ιταλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο της Ελβετίας RSI έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα 3 υποψήφια τραγούδια του, τα οποία περνούν απευθείας στη φάση των ακροάσεων, η οποία θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Από τα τραγούδια που υποβλήθηκαν φέτος στο RSI τρία επέλεξε η εντεταλμένη επιτροπή, την οποία αποτελούσαν ο εκπρόσωπος της χώρας το 2008 Paolo Meneguzzi, ο εκπρόσωπος της χώρας το 2012 και μέλος των Sinplus Gabrielle Broggini και ο Ιταλός δημιουργός και τραγουδιστής Simone Tomassini (πηγή φωτογραφίας: rsi.ch). Από αυτά ένα μόνο θα προκριθεί στον εθνικό τελικό της 13ης Φεβρουαρίου. Τα τρία τραγούδια που επιλέχθηκαν είναι τα εξής και μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω:

 • Theo (Matteo Rossi) – Because of you
 • Elias Bertini – Elephant
 • Nathalie (Nathalie Cadlini) – Share love

Να θυμίσουμε ότι το γαλλόφωνο κανάλι RTS θα επιλέξει εσωτερικά άλλα έξι τραγούδια για τις ακροάσεις από τα 26 που έχει έχει στη διάθεσή της. Τα δεκαοχτώ τραγούδια των ακροάσεων θα συμπληρωθούν από την επιλογή εννέα ακόμα τραγουδιών από τα τηλεοπτικά δίκτυα SRFκαι RTR: το κοινό μπορεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου να ψηφίζει online τα αγαπημένα του τραγούδια και οι ψήφοι του θα προστεθούν στις ψήφους κριτικής επιτροπής, για να προκύψουν τα επικρατέστερα. Τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε αλλά και να τα ψηφίσετε εδώ.

Από τις ακροάσεις της 6ης Δεκεμβρίου θα προκύψουν 6 τραγούδια2 από το γαλλόφωνο RTS, ένα από το ιταλόφωνο RSI και 3 από τα SRF και RTR. Αυτά θα είναι και οι έξι φιναλίστ του εθνικού τελικού της 13ης Φεβρουαρίου, οπότε και θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο 57ος εκπρόσωπος της Ελβετίας στο διαγωνισμό.

[youtube id=»emQ0IZymUHg» width=»600″ height=»350″]

[youtube id=»zVpBf3B19YQ» width=»600″ height=»350″]

Nathalie (Nathalie Cadlini) – Share love

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

Written by 

Related posts

3 Thoughts to “ΕΛΒΕΤΙΑ: Οι τρεις υποψήφιοι του ιταλόφωνου δικτύου!”

 1. giorgos t.

  tipota to idiaitero! to mono pou ksexwrizei ligaki einai to share love!

 2. ESC8

  Θα τολμήσω να προβλέψω πως η φετινή Ελβετική συμμετοχή δεν θα προέλθει από τον Ιταλόφωνο φορέα. Ειλικρινά με αυτά τα κομμάτια δεν πάμε πουθενά (εκτός αν αλλάξουν τα πάντα!). Το μόνο που ξεχωρίζω λίγο είναι το Elephant, που έχει κάτι το διαφορετικό για Eurovision και φυσικά όπως και να το κάνουμε ο τίτλος είναι πρωτότυπος, θυμίζει προφανώς και Waves από Mr Probz (τουλάχιστον στο intro). Αν έπρεπε να διαλέξω υποχρεωτικά ένα εκ των τριών, αυτό θα ήταν το Elephant, όμως αν όντως πάει Στοκχόλμη η τύχη του είναι εξαιρετικά αμφίβολη και ίσως περάσει απαρατήρητο. (Άλλωστε όπως και να το κάνουμε για την Ελβετία μιλάμε..)
  Όσο για τα άλλα δύο: To Because Of You μου θυμίζει πάρα πολύ το Coming Home της Μάλτας 2014 (σε λίγο πιο γρήγορο tempo) που δεν μ άρεσε καθόλου και επίσης ο τίτλος αμέσως μου κάνει συνειρμό με το You της Σουηδίας 2013, που ήταν επίσης αποτυχία. Από την άλλη το Share Love (εμφανώς πιο up-tempo) έχει πάρει όλα τα κλισέ της Eurovision (ιδίως σε επίπεδο στίχων) και τα έχει μετατρέψει σε τρίλεπτο τραγούδι. Προσωπικά θεωρώ πως μετά το Euphoria η Eurovision θέλοντας και μη έχει ανέβει ένα επίπεδο όσον αφορά την ποιότητα (όχι οτι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις) και τραγούδια τύπου Share Love δεν έχουν πλέον θέση, σίγουρα όχι σε τελικό. Εξάλλου νομίζω πως ένα τέτοιο τραγούδι δεν θα είχε αντίκτυπο ούτε πριν μια 10ετία ακόμα και αν συμμετείχε στην Eurovision 2006 ή 2005.
  Άρα για την ώρα Elephant, αλλά ελπίζω οι Ελβετοί να έχουν κι άλλες πολύ καλύτερες προτάσεις. Η Ελβετία είναι μια χώρα που μπορεί να διοργανώσει (με αποκλειστικά οικονομικά κριτήρια) και είναι η πρώτη νικήτρια χώρα (1956). Φέτος θα έχουμε 2016..Ας προσπαθήσει λίγο περισσότερο….(Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει αδικηθεί σε αρκετές περιπτώσεις…)

 3. AlexEsc

  Κανένα από τα τρία τραγούδια δεν με εντυπωσίασε, αλλά ακόμα είναι νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα. Ίσως παρουσιαστούν καλύτερα κομμάτια που θα έχουν αυτό το κάτι που ζητάει η eurovision.

Comments are closed.