ΙΤΑΛΙΑ: Επιλέχθηκαν 12 καλλιτέχνες για το φεστιβάλ του Sanremo 2016!

Ο Εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιταλίας RAI, ανακοίνωσε την επιλογή 12 καλλιτεχνών, οι οποίοι πρόκειται να διαγωνιστούν στον προκριματικό γύρο Giovani (νέοι) του φεστιβάλ Sanremo 2016. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην σκηνή του κινηματοθεάτρου Ariston και θα μεταδοθεί ζωντανά από το RAI1 στις 27 Νοεμβρίου 2015. Ειδικότερα, από τους 12 καλλιτέχνες, θα προκριθούν 6 για το Nuove Proposte (ομάδα νέων καλλιτεχνών). Στη συνέχεια μία επιτροπή θα επιλέξει 2 επιπλέον καλλιτέχνες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του γκρουπ στους 8. 

Μπορείτε να ακούσετε τις 12 συμμετοχές παρακάτω :

  1. Beatrice Visconti – Paulette
  2. Cecile – N.E.G.R.A
  3. Chiara Dello Iacovo – Introverso
  4. Ermal Meta . Odio le favole
  5. Francesco Gabbani – Amen
  6. Francesco Guasti – Io e te
  7. Irama – Cosa resterà
  8. Michael Leonardi – Rinascerai
  9. Rumor – Il grande salto
  10. Siberia – Gioia
  11. Una – Amare stanca
  12. Valeria e Piero Romitelli – Mai abbastanza

Όπως κάθε χρόνο έτσι και στο 66ο φεστιβάλ μουσικής του Sanremo, θα διαγωνιστούν δύο διαφορετικές ομάδες συμμετεχόντων, τα γκρουπ Campioni «established artists» και Nuove Proposte «newcomers» αποτελούμενα από 20 και 8 καλλιτέχνες αντίστοιχα.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε πέντε συνεχόμενες βραδιές, αρχομένης από  9 μέχρι και 13 Φεβρουαρίου 2016 (Μεγάλος τελικός).

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

           1ηβραδιά,  9 Φεβρουαρίου 2016 :

  • Campioni:  10 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα πρωτότυπα τραγούδια τους για πρώτη φορά.

           2η βραδιά, 10 Φεβρουαρίου 2016:

  • Campioni:   10 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα πρωτότυπα τραγούδια τους για πρώτη φορά.
  • Nuove Proposte: 4 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε τραγουδιστική μονομαχία και οι δύο νικητές θα προκριθούν στον τελικό του Nuove Proposte της 4ης Βραδιάς.

           3η βραδιά, 11 Φεβρουαρίου 2016:

  • Campioni: και οι 20 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν διασκευές Ιταλικών επιτυχιών. Ο νικητής θα λάβει ένα βραβείο.

  • Nuove Proposte: 4 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε τραγουδιστική μονομαχία και οι δύο νικητές θα προκριθούν στον τελικό του Nuove Proposte της 4ης Βραδιάς.

    4η βραδιά, 12 Φεβρουαρίου 2016:

  • Campioni: και οι 20 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα πρωτότυπα τραγούδια τους για δεύτερη φορά. Οι ψήφοι της πρώτης και δεύτερης βραδιάς, θα προστεθούν στους ψήφους της παρούσας για την ανάδειξη των πρώτων 15 καλλιτεχνών, που θα προκριθούν στην βραδιά του μεγάλου τελικού. Ένας δεύτερος γύρος ψηφοφορίας μεταξύ των τελευταίων καλλιτεχνών, θα προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία σε έναν από αυτούς, δίνοντάς του εισιτήριο για την βραδιά του μεγάλου τελικού. 

  • Nuove Proposte: θα πραγματοποιηθούν τραγουδιστικές μονομαχίες  μεταξύ των τεσσάρων καλλιτεχνών, για την ανάδειξη νικητή του Nuove Proposte που θα ανακοινωθεί εκείνο το βράδυ.

            5η βραδιά Μεγάλος Τελικός, 13 Φεβρουαρίου 2016:

  • Campioni: οι 16 φιναλίστ θα ερμηνεύσουν τα πρωτότυπα τραγούδια τους για την πρόκριση των 3 πρώτων που θα οδηγηθούν στον υπερτελικό για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή.

Η ψηφοφορία τις τρεις πρώτες  βραδιές θα αποτελείται κατά 50% από ψήφους κοινού και κατά 50% από κριτική επιτροπή διαπιστευμένων δημοσιογράφων για το Sanremo 2016, οι οποίοι θα ψηφίσουν απευθείας από το κινηματοθέατρο Ariston.  

Στις τελευταίες δύο βραδιές κριτική επιτροπή 300 ατόμων αποτελούμενη από προσωπικότητες της μουσικής, διασκέδασης και κουλτούρας, θα ψηφίσουν ατομικά δια μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας. Η εν λόγω ψηφοφορία θα αποτελείται κατά 40% από ψήφους κοινού και κατά 30% από ψήφους, για κάθε ένα από τα γκρουπ κριτών που αναφέρεται παραπάνω. 

Ο μεγάλος νικητής του Sanremo 2016 θα έχει την δυνατότητα να αποφασίσει για το εάν θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον επερχόμενο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision που θα λάβει χώρα στη Στοκχόλμη. Το μουσικό τρίο Il Volo ως νικητής του μουσικού φεστιβάλ Sanremo 2015, εκπροσώπησε την Ιταλία στον μουσικό διαγωνισμό στη Βιέννη με το τραγούδι Grande Amore και  κατέκτησε την 3η θέση.

[youtube id=”1TOMqZV2jA8″ width=”600″ height=”350″]

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα για την Ιταλία ΕΔΩ

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενταξει τωρα ο αληθινος νικητης ηταν η Ιταλια φετος θα ηθελα κατι που να ξεφευγει λιγο απο την ιταλικη κουλτουρα αν και ειναι καλο που πανε στα ιταλικα ξεχωριζουν αλλα μια αλλαγη ισως και να μην βλαψει καλο τραγουδι να υπαρχει βεβαια αυτο εχει σημασια !!!

  2. η Ιταλια νικησε στο televoting
    η Σουηδια νικησε στη κριτικη επιτροπη
    και νικητης ειναι Σουηδια και οχι Ιταλια χαλια τραγουδι ηταν το Grande Amore
    πάμε Ρωμη 2017 !!!

  3. δεν μου άρεσε καθόλου το περσινό και απορώ γιατί είχαν τρελαθεί πολλοί με αυτό το τραγούδι κατά την δίκη μου άποψη και υπερεκτιμιμενο για την 3τη θέση δεν ήταν με την καμιά όμως….

  4. Πραγματικά δεν ξέρω αν μπορούν να ξεπεράσουν το περσινό τους τραγούδι. Έχει θέσει τα στάνταρ πολύ ψηλά ειδικά και μετά την πρωτιά στο τελεβοουτινγκ. τεσπα καλή επιτυχία τους εύχομαι (και να πάρουν το αίμα τους πίσω για πέρσι)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ