ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Το κοινό επιλέγει!

Σύμφωνα με άρθρο της Express, το BBC πρόκειται να αλλάξει την διαδικασία επιλογής τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον 61ο διαγωνισμό Eurovision, ο οποίος θα λάβει χώρα στην Στοκχόλμη το 2016. Ειδικότερα και σε αντίθεση με την τακτική της απευθείας ανάθεσης, θα δημιουργήσει επιτροπή στην οποία μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχές τόσο οι καταξιωμένοι όσο και οι νέοι καλλιτέχνες μέχρι τον Νοέμβριο του παρόντος έτους. Στη συνέχεια θα επιλεγούν τα καλύτερα τραγούδια, με στόχο να παρουσιαστούν τηλεοπτικά στα πλαίσια Εθνικού τελικού, ώστε το κοινό να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την εκπροσώπησή του στον 61ο διαγωνισμό Εurovision.

Το γνωστό στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας που ακούει στο όνομα Hugh Goldmsith έχοντας ήδη στο ενεργητικό του τις επιτυχίες των Atomic Kitten, Billie Piper και Blue, αναλαμβάνει επικεφαλής της προαναφερόμενης διαδικασίας επιλογής τραγουδιού ενώ ο Graham Norton θα μας χαρίσει ακόμη μία χρονιά την παρουσία του ως σχολιαστής, κατά την τηλεοπτική μετάδοση του διαγωνισμού από το BBC.

O Guy Freeman δήλωσε ότι πραγματικά αυτή τη χρονιά θα γίνει η μεγαλύτερη αναζήτηση τραγουδιού, δια μέσω ειδικών της μουσικής βιομηχανίας αλλά και Fans, ώστε το κοινό να έχει τον τελευταίο λόγο για επιλογή του τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη Σουηδία το 2016.

To Ηνωμένο Βασίλειο με απευθείας ανάθεση από το BBC εκπροσωπήθηκε στη Βιέννη το 2015, από το μουσικό ντουέτο Electro Velvet αποτελούμενο από τους Alex Larke και Bianca Nicholas, με το τραγούδι Still In Love With You που κατετάγη στην 24η Θέση έχοντας λάβει συνολικά 5 βαθμούς.

[youtube id=”k3I4pvfbqcQ” width=”600″ height=”350″]

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομιζω οτι φετος μαλλον θα ειναι φαβορι για την νικη αλλα ισως και νικητης μαζι με την ολλανδια και την σλοβενια

  2. εγω παντως ειμαι της αποψης η αγγλια να προχωρησει σε απευθειας αναθεση σε εναν απο τους δεκαδες δημοφιλεις καλλιτεχνες που διαθετει!ειναι κριμα η νο.1 μουσικη βιομηχανια της ευρωπης με τοσο δυνατα ονοματα να την εκπροσωπουν αγνωστα και αταλαντα γκρουπακια η καλλιτεχνες!οσο για το τι θα ψηφισει το κοινο καταλαβα αν αναλογιστω οτι το κοινο ψιφισε συμμετοχες τυπου cry baby,touch my fire και τους αεροσυνοδους του 2007 δεν ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξος!

    • ε θα είναι για 30 γύρους στις ψηφοφορίες τελευταίοι με 0 βαθμούς μέχρι να εμφανιστεί η γλυκιά ΜΑΛΤΑ όπως το 2007 και θα δώσει 12 χαχαχα ….

  3. Έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια ότι η Αγγλία δεν έχει πάρει ζεστά το θέμα EUROVISION και στέλνει τραγούδια απλά για να λένε ότι κάτι έστειλαν. Με το περσινό που έστειλαν ήταν δεδομένο ότι θα έπιαναν πάτο. Τελευταία φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε καλό τραγούδι ήταν το 2009 (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον), όλα τα άλλα χρόνια έστελνε αδιάφορες συμμετοχές.
    Όσον αφορά τα ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΝΑ δεν είναι δεδομένο ότι θα στείλεις τον σούπερ σταρ της χώρας σου και θα πάει καλά. Θυμηθείτε την Bonnie Tayler το 2013 που ήρθε 19η λόγω παλιομοδίτικης μπαλάντας χωρίς ενιδαφέρον. Να δούμε και το κοινό τι θα επιλέξει να στείλει………..

    • η μπονι ταηλερ πηγε ασχημα διοτι ειχε ενα εντελ ως αδιαφορο τραγουδι!!επισης ειναι μια καλλιτεχνης γνωστη μεν αλλα ειχε δεκαετιες ολοκληρες να ακουστει το ονομα της…πιστευεις οτι αν η βρετανια στειλει δημοφιλοι ονοματα τυπου adele,sam smith,james blunt δεν θα εχει συντριπτικα περισσοτερες πιθανοτητες να τα παει καλα? μιας και ολοι αυτοι οι καλλιτεχνες εχουν τεραστιο φαν κλαμπ πανευρωπαικως που θα τους στηριξει ετσι κι αλλιως…εξαλλου και το 09 την 5θεση την πηρε λογω βεμπερ και οχι τραγουδιου!οπως επισης και το 11 που ηρθε 4η στο κοινο ηταν ξεκαθαρα λογω αναγνωρισημοτητας των blue!

  4. Θέλω επιτέλους να ακούσω μια συμμετοχή από το ΗΒ και να πω ΟΥΑΟΥ. Το 2015 δεν ήταν χάλια αλλά θα μπορούσε να στείλει και κάτι πολύ καλύτερο. 2014 καλό τραγούδι αλλά σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα κερδίσει και στη σκήνη δε μου άρεσε. 2013 πολύ ωραίο τραγούδι αλλά η ερμηνεία της Bonnie ήταν κάπως. Ελπίζω επιτέλους να στείλει κάτι δυνατό και να πάρει μια καλή θέση!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ