EUROVISION 2016: Οι Big 5 και η διοργανώτρια στους ημιτελικούς!

Την περασμένη εβδομάδα στο Eurovision Song Contest Reference Group που συναντήθηκε στο Βερολίνο, συζητήθηκαν πολλά θέματα για το κοντινό και μακρινό μέλλον του διαγωνισμού. Μία από τις αποφάσεις που οι υπεύθυνοι αποκάλυψαν σήμερα είναι πως οι χώρες που αποτελούν τις Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετέχουν στους ημιτελικούς του 2016 ζωντανά επί σκηνής, διατηρώντας όμως το δικαίωμα πρόκρισης στον τελικό! Αυτό σημαίνει πως οι τηλεθεατές δεν θα χρειαστεί να ψηφίσουν για αυτές, αλλά μόνο να τις παρακολουθήσουν.

Οι 6 χώρες θα εμφανιστούν στους ημιτελικούς που θα ψηφίσουν. Αυτό θα αποφασιστεί γύρω στο τέλος Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της κλήρωσης των ημιτελικών. Για οργανωτικούς λόγους η Γερμανία έχει ήδη αποφασιστεί πως θα συμμετέχει στον δεύτερο ημιτελικό. Επίσης δεν έγινε κανένας λόγος για 7η χώρα, όπως πέρσι με την Αυστραλία. Μένει να δούμε τι έχουν οι διοργανωτές στο μυαλό τους και αν η Αυστραλία θα συμμετέχει ξανά.

Αντώνης Καρατζίκος

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί στα κομμάτια η Γερμανία πρέπει να παίρνει αυτό που θέλει συνεχώς; Και γιατί δεν μπορούν να οργανωθούν στον ημιτελικό της Τρίτης και μπορούν στης Πέμπτης;

  2. Προσωπικά δεν είχα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο θέμα με το θεσμό των Big5 (χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι τον βρίσκω 100% δίκαιο). Έχω όμως την εντύπωση πως με αυτό το τελευταίο η ΕBU ξεπερνάει κάποια όρια. Γενικά νομίζω ότι οι όποιες αλλαγές έγιναν τα τελευταία χρόνια ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση, με αποκορύφωμα τον ανεκδιήγητο τρόπο βαθμολογίας των επιτροπών εδώ και 3 χρόνια (1-25 κλπ, αντί τοπ10).
    Με τη συμπεριφορά τους θα κάνουν έξαλλες πολλές χώρες. ‘Ολα έχουν κάποιο όριο.

  3. Συμβαίνει ελάχιστες φορές, αλλά τώρα συμφωνώ 100% μ’ αυτή την απόφαση της EBU! Από ένα άχρηστο και βαρετό διάλειμμα, καλύτερα τρία τραγούδια, λίγο πριν την ανακοίνωση των χωρών που προκρίνονται!!!

  4. Θεωρώ πως η αλλαγή αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρ’όλα αυτά δεν θεωρώ πως το πρόβλημα των Big 5 ήταν αυτό. Απλώς κατά κανόνα δεν στέλναν καλά τραγούδια, αν και ομολογουμένως κάποιες φορές αδικήθηκαν, όμως όχι απαραίτητα επειδή τα βλέπουμε για 1η φορά στον τελικό. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το 2010 η Γερμανία (big 5) κέρδισε και επίσης φέτος η Ιταλία κέρδισε το televoting. Συνεπώς καλοδεχούμενη η αλλαγή, δεν νομίζω όμως πως οι big 5 θα τα πάνε καλύτερα λόγω αυτού.

  5. Η αλλαγή αυτή δίνει τη δυνατότητα στις Big 5 να ακουστούν τα τραγούδια τους και πριν τον τελικό. Είναι μια αλλαγή ευχάριστη, αλλά ακόμα πιο καλό θα ήταν να φύγουν οι επιτροπές και να υπάρχει μόνο televoting.

  6. Καλη επιτυχια στις 6 αυτες χωρες
    το τοπ μου για φετος για τις big five και την διοργανωτρια ειναι:

    1. Γαλλια
    2. Ισπανια
    3. Ιταλια
    4. Γερμανια
    5. Αυστραλια
    6. Αγγλια
    7. Αυστρια

    Φετος περιμενω να κερδισουν χωρες οπου δεν εχουν ξανανικησει αλλα και χωρες οπου εχουν χρονια να νικησουν οπως ισπανια ολλανδια.
    απο τις χωρες που δεν εχουν ξανανικησει περιμενω να νικησει η σλοβενια η τσεχια η πορτογαλια η βουλγαρια γενικως τετοιου τυπου χωρες αλλα η σλοβενια να προσεξει διοτι την τελευταια φορα που ηταν σε σουηδικο εδαφος βγηκε τελευταια και καλο θα ηταν να περασουν τελικο και να μην τους ξανασυμβει

  7. Θεωρώ λογική αυτή την αλλαγή γιατί σίγουρα σημασία έχει το τραγούδι που στέλνει η κάθε χώρα, αλλά οι συγκεκριμένες χώρες ακούγονται μια φορά στον τελικό ενώ οι υπόλοιπες που περνάνε τελικό από τους ημιτελικούς ακούγονται 2.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ