ΔΑΝΙΑ: Αντίο, Anders Frandsen!!!

Με την έλευση του 2012 είχαμε την πρώτη γιουροαπώλεια της χρονιάς, που αφορά στον Δανό καλλιτέχνη Anders Frandsen, o oποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, ενώ άγνωστα παραμένουν τα ακριβή αίτια του θανάτου, καθώς και η ημερομηνία!
Γεννημένος στις 8 Δεκεμβρίου 1960, γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως θεατρικός ηθοποιός (αν και δεν είχε τελειώσει Δραματική Σχολή) στα μέσα της δεκαετίας του 80, ως μουσικός και τραγουδιστής, αλλά και ως τηλεοπτικός παρουσιαστής στο Kanal 2.
Το 1991 κέρδισε στο Dansk Melodi Grandprix τον εθνικό τελικό της Δανίας για τη Eurovision, και στις 4 Μαϊου 1991 στη Ρώμη ερμήνευσε τη σύνθεση του φίλου του Michael Elo με τίτλο LIGE DER HVOR HJERTER SLAR (Εκεί που χτυπά η καρδιά), με διευθυντή ορχήστρας τον Henrik Krogsgaard.
Aν και το κομμάτι κατέλαβε την πολύ χαμηλή 19η θέση/22, με μόλις 8 βαθμούς (3 από Σουηδία και 5 από Νορβηγία), η δημοτικότητά του δεν εθίγη καθόλου και μάλιστα την επόμενη χρονιά (1992) υπήρξε ο παρουσιαστής του Εθνικού Τελικού στη Δανία.
Από το 1997 απείχε από την τηλεόραση, και επανέκαμψε με ένα τραγούδι στον τελικό της Δανίας για τη Eurovisionν 2001, τη χρονιά που τη διοργάνωση ανέλαβε το DR, μετά τη νίκη των αδελφών Olsen το 2000 στη Στοκχόλμη!
Μία σύντομη ζωή 51 ετών έφτασε αναπάντεχα στο τέλος της!
R.I.P. Anders!!!

Aλέξανδρος Ι. Ρούσσος

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ