EUROVISION 2015: Τα charts της Μεγάλης Βρετανίας!

Αργά χθες βράδυ Κυριακής όπως συνηθίζεται, κυκλοφόρησε ο κατάλογος με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια στην Μεγάλη Βρετανία. Ο περσινός διαγωνισμός είχε σημειώσει ρεκόρ νέων εισόδων στα Βρετανικά charts για τα τραγούδια της Eurovision. Συγκεκριμένα 12 συνολικά τραγούδια μπήκαν στη λίστα των επιτυχιών την εβδομάδα που έληγε στις 18 Μαΐου του 2014. Ένα από αυτά μάλιστα ήταν και το “Rainmaker” με την Emmelie De Forest, το οποίο δεν ακούστηκε στο διαγωνιστικό μέρος.

Φέτος το σκηνικό άλλαξε πολύ έντονα. Συγκεκριμένα μόλις 3 από τα τραγούδια που ακούσαμε στον τελικό του Σαββάτου κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο εισόδου στα 100 πρώτα. Τα τραγούδια αυτά είναι: το βραβείο για την Σουηδία “Heroes” με τον Mans Zelmerlow στο νούμερο 11, η συμμετοχή του Βελγίου “Rhythm Inside” με τον Loic Nottet στο νούμερο 69 και η συμμετοχή της Ρωσίας “A Million Voices” με την Polina Gagarina στο νούμερο 97. Να σημειώσουμε πως πέρσι την υψηλότερη θέση κατέλαβαν οι Common Linettes αφού το τραγούδι τους “Calm After The Storm” έφτασε μέχρι το νούμερο 9. Η Conchita Wurst με το περσινό βραβείο “Rise Like A Phoenix” είχε φτάσει μέχρι το νούμερο 17.

Αντώνης Καρατζίκος

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. απλως καλο ειναι οι αγγλοι να ακουνε και τραγουδια σε αλλη γλωσσα εκτος απο τη μητρικη τους!!οτι απουσιαζει η κομματαρα της ιταλιας και οτι ειναι μεσα η πωλινα γκαγκαρινα αυτο λιγακι πρεπει να τους προβληματισει!!οσο για τη σουηδια η αληθεια ειναι οτι το ακουω και στην ελλαδα πολυ!μπραβο και δεν του το χα παντως!απλα αρεσει!!!!

  2. Συγχαρητήρια.Μου προκαλεί εντύπωση που τραγούδια σαν της Λετονίας, της Εσθονίας και της Νορβηγίας δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα.Στην Ελλάδα, τι απήχηση είχαν τα φετινά τραγούδια;Μπράβο Ogae Greece που μας κρατάτε ενήμερους ακόμα και μετά το τέλος του διαγωνισμού.Καλό μήνα παρεμπιπτόντως.

  3. Της Ελλαδας φαντάζομαι θα είναι κάπου στην 300ή θεση, αλλα κατα τη γνώμη μου έπρεπε μα ειναι εντός των 100, μα είναι τόσο δύσκολο. Ουτως ή άλλως όλα αυτά θα αλλάξουν εντός ωρών, σιγά μην μείνει το χαζόheroes τόσο ψηλά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ