EUROVISION 2015: Η Σουηδία μεγάλη νικήτρια!!!

 

Μετά από έναν υπέροχο Μεγάλο Τελικό, όπου διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά 27 χώρες, και μια ακόμα πιο συγκλονιστική ψηφοφορία, κατά το μεγαλύτερο μέρος της οποίας η Σουηδία και η Ρωσία έδινε μάχη στήθος με στήθος, μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ανακηρύχθηκε η Σουηδία με τον Måns Zelmerlow και το τραγούδι του “Heroes” με 365 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη τη Ρωσία με 303 βαθμούς και τρίτη την Ιταλία με 292 βαθμούς. Η Αυστραλία, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά για να τιμήσει τα 60 χρόνια του διαγωνισμού, κατέληξε στην πέμπτη θέση, ενώ η Ελλάδα κατέλαβε τη 19η θέση με μόλις 23 βαθμούς.

Η αποψινή αποτελεί την έκτη νίκη της Σουηδίας στην ιστορία του θεσμού. Συγχαρητήρια Σουηδία!

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

323 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβοοοο!!!!Κριμα για εμας αλλα ηταν πολλες οι μπαλαντες φετος.
    Ψηφισα 5 φορες σουηδια,2 εσθονια και 1 νορβηγια!!
    Το αξιζε Η ΣΟΥΗΔΙΑ!!!!Ξανα λοιπον μετα απο 2 χρονια Σουηδια του χρονου!!!!!!!!!!!!!!

  2. Απο τους χειροτερους νικητες!Η Ιταλια ηταν η καλυτερη και αξιζε τη νικη!Η Ισπανια η μεγαλυτερη απογοητευση..παντως χαρηκα για τη Λετονια

    • Συμφωνώ. ΙΤΑΛΙΑ με χίλια. Προκλητικά τα εφέ των Σουηδών σκηνοθετών και θα πρέπει κάποιοι επιτέλους να διαμαρτυρηθούν. Πόση εύνοια η Σουηδία. Φτάνει πια. Άσε που πιστεύω πως τραγούδησε με playback όπως τον ημιτελικό. Ωραίο τραγούδι, αλλά νικήτρια έπρεπε να ήταν η Ιταλία.

      • Kοιταζω τα αποτελέσματα στο eurovision tv! H Iταλία σαρωτικά πρώτη στο κοινό….6η στις επιτροπές! Η Αλβανία 9η στο κοινό και 26 στις επιτροπές…. τι να πω… σκανδαλώδες!
        Νιώθω χαζός που ψήφισα… σαν να μου έκλεψαν τα 0,615… αφού έτσι και αλλιώς άλλοι διάλεξαν τον νικητή!!!!!

    • Στο eurovisionTV βγήκαν τα πλήρη αποτελέσματα!
      Ο Ιταλία σάρωσε στο televoting κερδίζοντας με 80 βαθμούς τη δεύτερη Ρωσία! Οι expert juries ερίξαν τους Ιταλούς στην 6η (ωραίοι ειδικοί)!!!!!

  3. Τραγικοοοοοο π κέρδισε η Σουηδία!!!! Απο του χρόνου παρακαλώ να αλλάξει ονομασία ο διαγωνισμός να λεγετε βόρειοι εναντίον νότιοι!!!!!ααααα κ απο του χρονου θα ηθελα να δώσω μια συμβουλή σε όλους τους καλη τέχνες π θέλουν να πανε στην Γιουροβίζιον κάντε copy paste τα αγαπημένα σας τραγούδια κ πηγενετε να διαγωνίστειτε!!κ πάλι έλεος!!!!!!!

    • Δεν ψηφισαν μονο οι βορειες τη Σουηδια και οι νοτιες εδωσαν.Απλα θελω να πω οτι ενα τραγουδι μονο με τις συμμαχιες δεν βγαινει νικητης.Πρεπει να εχει ψηφους απο ολες τις χωρες και οι Σουηδια ειχε!Μην τα βαζουμε κατευθειαν με το θεσμο!Ελεος δηλαδη!

  4. Τουλαχιστον ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ η Εσθονία που λυσσαγαν όλοι! Οχι οτι ηθελα τρελά και την Σουηδία, αλλα την προτιμούσα! Εγώ Ιταλια ηθελα….αλλα τι να γινει! Στην 3η θεση! Πολύ κρίμα ομως για την Ελλάδα, που δεν της άξιζε η 19η θεση! Μονο τρεις χώρες μας ψηφίσαν απο τις 40!!! Και με την Κύπρο να μας δίνει για πρωτη φορα…8 βαθμούς! Ούτε καν 10! Με Κύπρια τραγουδίστρια παρακαλώ να μας εκπροσωπεί, που πέρσι λυσσαξαν να την βγάλουν πρωτη στο The Voice! Tεσπα! Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική αποστολή, και στην Κυπριακή και σε όλους όσους μόχθησαν και για αυτην μας την συμμετοχή! Και του χρόνου παιδιά να τα ξαναπούμε από εδώ! Ευχαριστουμε και τον OGAE GREECE για την παρέα που μας κράτησε όλους αυτούς τους μήνες! Και του χρόνου…

  5. Να δίνεις στις φωναρες της Ιταλίας 1-2 βαθμούς και στην παταταρα της Ρωσίας 12 απλά επειδή συνορευετε… Μααααστα…. Κατά τα άλλα ψιλοαναμενομενο αποτέλεσμα. Κρίμα για τη Μαρια Έλενα γιατί το πάλεψε πολύ.Εσθονία και Λετονία (αυτό κι αν ηταν έκπληξη) προσωπικά μου αγαπημένα. Άντε και του χρονου.

  6. Από τους κορυφαίους τελικούς!!!
    Πολύ ωραία τραγούδια…πρώτη φορά δεν βαρέθηκα…ειδικά στον πρώτο γύρο ήταν πραγματικά φανταστικά…ok πολλές μπαλάντες,αλλά με μοντέρνο ήχο…μόνο εμείς στείλαμε μια παλιομοδίτικη μπαλάντα και πατώσαμε…από τις χειρότερες στιγμές της Ελλάδας στη γιουροβίζιον…μας βαθμολόγησαν μόνο 3 χώρες και δεν πήραμε ούτε 12ρι από τη Κύπρο…πέρσι με περισσότερους βαθμούς ήρθαμε 20οι και χωρίς τη Κύπρο κιόλας…πρέπει να αλλάξουμε τροπάρι και να εκσυγχρονιστούμε μουσικά…
    Όσον αφορά τη Σουηδία δεν μπορώ να πω,πως κέρδισε άδικα…είχε αέρα νικητή και οι Ιταλοί είχαν πολύ άγχος…Πάλι καλά που δεν κέρδισε η υπερκτιμημένη συμμετοχή της Ρωσίας…Χάρηκα για το Βέλγιο και τη Λετονία…ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ…Ενώ η Εσθονία και η Νορβηγία έπρεπε να είναι ποιο ψηλά…
    Πάλι Σουηδία του χρόνου λοιπόν!!!!!!!

    • Πραγματικα, τα ειπες όλα όπως τα έχω στο μυαλό μου. Επιτελους μια Eurovision που εδωσε σημασία στη φωνή και στο τραγούδι και όχι στο μόνο στο θέαμα που είχαμε τα τελευταια χρόνια (γι’ αυτό και φαντάζομαι ότι βαρέθηκαν όσοι ασχολήθηκαν με τη Eurovision αυτα τα 10-12 χρόνια μιας και ειχαν συνηθίσει σε κάτι άλλο). Θα διαφωνήσω μόνο ότι το τραγούδι μας ήταν δεν ήταν απο τα καλύτερα που στείλαμε. Δε με κέρδισε αλλά η φωνή της Κυριάκου είναι ανεπανάληπτη. (Κατι ντιρι ντιρι του Μπίγαλη; Νομιζω αυτός ειναι ο νικητης χειρότερου τραγουδιού).

  7. Συγχαρητήρια στην Σουηδία για την νίκη δώρο της Ρωσίας. Και βέβαια το άξιζε η σκανδιναβική χώρα αλλά να την πήγε της EBU μην τυχόν και αλλάξει η χώρα φιλοξενίας του επόμενου διαγωνισμού!

    Μπράβο και στην Μαρία Ελενα Κυριάκου για την προσπάθεια τουλάχιστον! Δεν θέλω να πυροβολήσω το δέντρο (Μαρία Έλενα) και να χάσουμε το δάσος (MAD/ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ/ΔΤ).Έκανε τα αδύνατα δυνατά και δυστυχώς η θέση μας αδίκησε!

    Χάρηκα πάρα πολύ που δεν ανταλλάξαμε 12άρια με Κύπρο γτ καμιά μας δεν το άξιζε και 2ον βουλώσαμε πολλά στόματα απόψε! Ήταν έτοιμοι για γιουχάρισμα! Την αφορμή έψαχναν οι ευρωπαίοι!

    Βαρετή η βαθμολογία αλλά και το διαγωνιστικό κομμάτι! Με χίλια ζόρια κρατήθηκα να μην κοιμηθώ!

  8. Paidia to ergaki me thn souidia prwth kai thn rwsia deyterh to exoume xanadei opote …… emena mou arese to spasimo ths symaxias me thn kypro gia na stirixoume italia ( paromiws kai h kypros) pou htan h pragmatikhnikitria xwra…. 🙂

  9. Νομιζω οτι ειναι THE ONE LAST BREATH OF GREECE IN EUROVISION SONG CONTEST…πιστευω θα αποχωρησουμε του χρονου

  10. Nick εννοείτε πως έπρεπε να κερδίσει η Ιταλία ήταν απο τα ωραιότερα τραγούδια των τελευταίων ετών κ φωνάρες αλλα βλέπετε οι ευρωπαίοι βόρειοι προτίμησαν να ψηφίσουν ενα τραγουδι π βγήκε κ το ακούνε απο το 2013!!!οσο κ να αλληλοστηριχτουμε εμείς οι νότιοι οι βόρειοι θα ειναι παντα περισσότεροι κ ο διαγωνισμός θα πηγενει σε αυτούς μεχρι να βαρεθούν να τον διοργανώνουν!!!

  11. Τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα. Τα 8 καλύτερα τραγούδια κατέλαβαν τις 8 πρώτες θέσεις. Αυτό είναι πολύ καλό για τον διαγωνισμό. Κρίμα μόνο για την Σλοβενία.
    Χάρηκα ιδιαίτερα για τη Λετονία και το Βέλγιο.
    Η Ελλάδα κατέληξε εκεί που θα περιμέναμε, ή έπρεπε να περιμένουμε. Δεν μπορούσε να ήταν πιο πάνω. Του χρόνου καλύτερα.
    Η διοργάνωση και η παραγωγή φέτος δεν ήταν καλές. Από τη σκηνή, μέχρι τους παρουσιαστές και τη ροή του προγράμματος. Πολλά λάθη και αμηχανία. Η Σουηδία θα δώσει του χρόνου μαθήματα τηλεόρασης και πάλι.

    • nai idame ta xalia tous to 2013 … apo ta xirotera pou idame pote, kai to apediksan kai ta noumera tiletheasis (se oli tin evropi). itan ena “melodifestivalen international” pou poli apla prepi na eisai poli “ABBA” (opios katalave katalave) gia na anteksis ena tetio show pano apo 10 lepta.

  12. Χάρηκα για τη θέση της Λετονίας. Απογοητεύτηκα για τη θέση που κατέλαβε η Ισπανία – Κρίμα. Τι συνέβηκε φέτος και διχάστηκε ο Ελληνισμός με την ανταλλαγή 8 και 10 και όχι δωδεκάρια?
    Συγχαρητήρια στη Σουηδία, μου άρεσε πολύ το τραγούδι!!!

  13. Ξεκάθαρα η Ιταλία χαντακωθηκε απο τ σειρα εμφανισης στο κοινό! Κριμα ηταν εξαιρετική . έπρεπε ν ειναι νικητρια…ηταν τ φαβορί μ τς λιγοτερες συμμαχιες κ πηρε 12αρια σπαζοντας τις υπόλοιπες οπως τη δικια μας ελλαδα κυπρο

  14. Επίσης, στα πολύ θετικά η μη ανταλλαγή 12 με την Κύπρο. Αυτή η γελοιότητα έπρεπε να είχε σταματήσει χρόνια πριν. Ειδικά φέτος θα ήταν σκάνδαλο αν συνέβαινε.

    • γιατι να σταματησει?νομιζεις ειμαστε οι μονοι που το κανουμε αυτο?τακτικη της γιουροβιζιον ειναι αυτη

    • Giati na stamatisi? Ego xerome kai psifizo kathe xrono tin ellada mou giati kathe xrono tis axizi… Den xerw ti egine fetos…

  15. Tα πιο προβλέψιμα και σκυλοβαρετά αποτελέσματα EVER. Δίκαια όμως.

    Μπράβο στη Σουηδία, αν και θα παραμείνει ένα μέτριο κομμάτι για μένα.

    Η θέση της Ελλάδας ρεαλιστική.

    Μπράβο σε Βέλγιο και Λετονία για τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα πολύ καλά αποτελέσματα!

    Πάλι Σουηδία του χρόνου. Οκ, ελπίζω σε μια καλή διοργάνωση τουλάχιστον! 😀

  16. Από τους χειρότερους νικητές του διαγωνισμού. Ιταλία ή Ρωσία έπρεπε να κερδίσει. Τέλος πάντων. Εγώ πιστεύω ότι του χρόνου δεν πρέπει να συμμετέχουμε, ή για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον. Επιστρέφουν Τουρκία και Ουκρανία του χρόνου και μάλλον μπαίνει και η Κίνα στο παιχνίδι ενώ η Αυστραλία φαίνεται να γίνεται μόνιμα υποψήφια. Κάτι μου λέει ότι του χρόνου θα έχουμε νίκη της Τουρκίας ώστε να κατέβει ο διαγωνισμός νότια.

  17. Και να κάνω μια δυσάρεστη πρόβλεψη! Η Ελλάδα δύσκολα θα πάει του χρόνου Σουηδία! Ο λόγος, η κατάργηση του αυτοδιοίκητου της δημόσιας ραδιοφωνίας, την θέση της κυβέρνησης απέναντι στον διαγωνισμό αλλά και η 3η κακή θέση μέσα σε 4 χρόνια! Εξάλλου το είχε δηλώσει και η ΝΕΡΙΤ/ΔΤ πως αν δεν αλλάξει κάτι η χώρα μας δεν θα συμμετάσχει!
    Του χρόνου μάλλον φαβορί θα είναι η Δανία. Τις τελευταίες 2 διοργανώσεις επί Σουηδικού εδάφους νικήσε την επομένη η Δανία!

  18. Χάρηκα παντως για Λετονία Βέλγιο κ Ρωσία!!! Κ επιβεβαιώθηκα για τν Ισπανία!!!στεναχωρηθηκα πολυ για εμάς δν αξίζαμε αυτήν τν θεση!!! Ειμαι εξαλη που δν κέρδισε η Ιταλία!!!αυτα κ του χρονου να μαστε καλα!!!!

  19. Τι θέση περίμενε το φαν κλαμπ της Κυριακου ; Δεκάδα ;
    Δυστυχώς πρέπει να το καταλάβετε ότι ΚΑΙ το τραγούδι Δεν ήταν καλό ΚΑΙ η τραγουδίστρια την είδε “φωνάρα ” ΚΑΙ καμία χώρα πλέον δεν συμπαθεί την Ελλάδα που νομίζει ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος. Λυπηρό , αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.

  20. οι σουηδοι καθε χρονο ανεβαζουν τον πηχη ολο πιο ψηλα!!!αξιζε την νικη!!!!με διαφορα η καλυτερη συμμετοχη…….παρα πολυ καλη και η ιταλια…….αν τον εστηναν λιγο καλυτερα ισως να διεκδικουσαν κατι καλυτερο……….δεν μπορω να καταλαβω γιατι η αυστραλια πηγε τοσο ψηλα………πολυ αδικο αποτελεμα για την ισπανια….τι αλλο πρεπει να κανει για να παει καλα……αδικο αποτελεσμα και για γαλλια και για γερμανια……δεν ηταν σιγουρα για 0……..και η σλοβενια πολυ χαμηλα……και η εσθονια……..οσο για μας ενα πολυ μεγαλο μπραβο στην μαρια ελενα……ηταν υπεροχη………40 χωρες συμμετειχαν ηρθαμε 19η…ειμασταν αξοιπρεπεστατη……οι εποχες που διεκδηκουσαμε την νικη εχουν περασει δυστηχως………..μονο η προκριση στον τελικο ηταν μεγαλη επιτυχια…….

  21. Νικητές της Βραδιάς οι Ιταλοί με τη συγκλονιστική τους ερμηνεία και το υπέροχο τραγούδι τους.Είχα μια ελπίδα για νίκη.Κόντρα όμως σ’αυτούς που μιλούσαν για παλιομοδίτικο άκουσμα και πως η Ευρώπη αδιαφορεί για τέτοια τραγούδια και έκαναν συγκρίσεις με τον Γάλλο το 2011, οι Il Volo βγήκαν τρίτοι με τους απίστευτους 292 πόντους. Πραγματικά με συγκίνησαν και σε όλη τη διάρκεια έζησα την αγωνία σαν Ιταλός! Άξιζαν τη νίκη και ήθελα απόψε να νικήσει η μουσική,το τραγούδι και όχι τα εφέ!
    Ήταν η πιο συναρπαστική ψηφοφορία εδώ και πολλά χρόνια.Την απόλαυσα και στην τελική δεν ενοχλήθηκα που βγήκε η Σουηδία.Άλλωστε ήταν το απόλυτο φαβορί.Κατα την εξέλιξη της ψηφοφορίας κατάλαβα πως προτιμώ Σουηδία από Ρωσία. Απίστευτη συγκομιδή βαθμών για τις 3 πρώτες. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο.
    Η 9η θέση του Ισραήλ προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου.Γιατί όλοι ξαφνικά γίναμε κουλτουριάρηδες και μας αρέσουν ακούσματα ψαγμένα τύπου Λετονίας και Βελγίου και τραγούδια σαν του Ισραήλ τα θεωρούμε ξεπερασμένα και παρακμιακά. Μπράβο του και με το σπαθί του.Όπως και η Σερβία.
    Χάρηκα για Νορβηγία και Εσθονία που μπήκαν στην 5αδα. Το άξιζαν γιατί είναι εξαιρετικά τραγούδια και τα δύο.

  22. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΑΦΕΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ.ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΑΣ.

    ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΗΣΟΥΝ ΦΟΒΕΡΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

    • γιατι η καλομοιρα που ειχε βγει 3η στην σκανδιναβια μεγαλωσε?οι κοζα μοστρα?ο αλκαιος?ο γιωρκας?μην ψαχνουμε να βρουμε φτηνες δικαιολογιες!το τραγουδι μας δεν αρεσε γι αυτο και δεν περπατησε!ηταν μια εντελως αδιαφορh μπαλαντα και καποιοι το φωναζαμe απο την πρωτη στιγμη εδω μεσα!υπηρχαν πολυ καλυτερα τραγουδια απο το δικο μας και γι αυτο βρεθηκαμε εκει που βρεθηκαμε!πλεον εχω καταλαβει οτι οποτε στελνουμε αγγλικο στιχο και μιμουμαστε δυτικα ακουσματα παμε ακλαφτοι βλεπε μαντω,ρακιντζης,rise up,κυριακου!

      • thraki boy

        ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ,ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΛΑ;
        ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΜΕ.ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ Ή ΕΘΝΙΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΥΤΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ.ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΑ,ΡΩΣΙΑ ΚΛΠ.ΕΙΧΑΝ ΝΤΟΠΙΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΟΙ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

        ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ.Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΨΗΦΩΝ,ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΛΠ.ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.

  23. μπραβο στην Μαρια-Ελενα… εχω να πω πως αν του χρονου συμμετεχουμε στον διαγωνισμο.. μια θερμη παρακληση απο το mad,ert… ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.. ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.. αρχιζω και πιστευω εν τελει πως η Ελλαδα στην eurovision βλεπει ασπρη μερα μονο αν στειλει κατι ελληνικο.. (2005(περιπου),2010,2011,2013) και πολλες αλλες.. Δεν θελω να πιστεψω πως η Θωμαη μαλλον ηταν η πιο καταλληλη… ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..

  24. Τελευταίο σχόλιο (μάλλον)! Χάρηκα για την θέση της Ισπανίας (αντιγραφή Euphoria), περσινό στραπάτσο Ιταλίας (το είχα προβλέψει βέβαια)! Επίσης χάρηκα για τους 5 βαθμούς του Ην. Βασιλείου και τους 0 της Γερμανίας (αυτή τι περίμενε, με τον πεσμένο κόλο να την ψηφίσουμε?). Μπράβο σε Λετονία, Βέλγιο και Ισραήλ!
    Καλά να πάθει και η Γαλλία! Η πρόκριση της Πολωνίας φάνηκε καθαρά στις αντιδράσεις των Eurofans που δεν πέρασε η Φινλανδία. Οι 10 βαθμοί αυτό λένε πάντως!

  25. Πάλι στην Σουηδία ο διαγωνισμός. Κέρδισε μόνο και μόνο για την παρουσίαση. Μεγάλη απογοήτευση… Η Μαρία Έλενα είχε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία, η 19 θέση εμένα προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου.

  26. Μάλιστα… Αυτό ήταν λοιπόν και φέτος! Το νικητήριο τραγούδι μου άρεσε, αλλά μου την ψιλοέσπασε που ο διαγωνισμός του χρόνου θα ξαναγίνει στη Σουηδία τόσο σύντομα. Η Ελλάδα αδικήθηκε αλλά ήμουν υποψιασμένος για κάτι τέτοιο. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο. Εξεπλάγην που δεν ανταλλάξαμε 12άρια. Βέβαια είναι κάπως θετικό αυτό, γιατί ψηφίσαμε για τραγούδια και όχι για χώρα. Οι χώρες της δεκάδας μου άρεσαν, αν και θα προτιμούσα Εσθονία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία λίγο ψηλότερα. Η Αυστρία πάντως ξεφτίλα, έκανε και καινούργιο ρεκόρ: η πρώτη διοργανώτρια χώρα που καταλήγει τελευταία και με 0 βαθμούς! Όπως και να ‘χει, ο φετινός διαγωνισμός αποτελεί πλέον παρελθόν. Αντίο Βιέννη και… Σουηδία, σου ερχόμαστε!

  27. Βγηκαν τα αποτελεσμα των ημιτελικων:
    Πρωτος Ημιτελικος
    1.Ρωσια
    2.Βελγιο
    3.Εσθονια
    4.Γεωργια
    5.Ρουμανια
    6.Αρμενια
    7.Ελλαδα
    8.Ουγγαρια
    9.Σερβια
    10.Αλβανια
    11.Μολδαβια
    12.Λευκορωσια
    13.Δανια
    14.Ολλανδια
    15.Σκοπια
    16.Φινλανδια

    Δευτερος ημιτελικος
    1.Σουηδια
    2.Λετονια
    3.Ισραηλ
    4.Νορβηγια
    5.Σλοβενια
    6.Κυπρος
    7.Λιθουανια
    8.Πολωνια
    9.Μαυροβουνιο
    10.Αζερμπαιτζαν
    11.Μαλτα
    12.Ιρλανδια
    13.Τσεχια
    14.Πορτογαλια
    15.Ισλανδια
    16.Σαν Μαρινο
    17.Ελβετια

    • Η Ελλάδα στον ημιτελικό βγήκε 6η με 81 βαθμούς, ενώ η Αρμενία 7η με 77. Απλώς στη Βικιπαίδεια έκαναν λάθος και τα έβαλαν ανάποδα.

  28. συμφωνω με ολα με τον λουκα……απολυτα…..παλιακο κοματι το δικο μας αν και αξιοπρεπεστατο αλλα τυπου 90s και κατω.
    λετονια βελγιο πολυ δυνατα και ο σουηδος εκανε μπαμ οτι θα το παρει απο ιταλια και ρωσια..και του χρονου… και αν παμε να παμε με κατι αλλιωτικο…ηταν η πιο ωραια eurovision που εχω δει κι αυτο γιατι καθε χωρα φετος εστειλε κατι διαφορετικο….

  29. Του χρόνου αν πάμε μακάρι να μας εκπροσωπήσει η Ελενα Παπαρίζου. Ή τουλάχιστον να εκπροσωπήσει την Σουηδία. Του χρόνου θα ήθελα να την δω να διαγωνίζεται!!!

  30. Πριν την ψηφοφορία είχα κάνει πρόβλεψη οτι θα βγούμε 18οι. Επεσα μια θέση έξω. Ηταν αναμενόμενο αυτό που έγινε και είδαμε πως ψηφίζονταν μόνο συγκεκριμένες χώρες. Δηλαδή λίγους βαθμούς παραπάνω και θα ήμασταν 15αδα. Εδώ το Αζερμπαιτζάν και μάζεψε 49 βαθμούς. Νομίζω πως εφόσον πάρουμε του χρόνου μέρος πρέπει να επιλεγεί κάτι ελληνικό κάτι με ταυτότητα αλλά αξιοπρεπές. Μια φωνή κρύσταλλο δεν αρκεί αν έχεις μια αμερικάνικη συνταγή μπαλάντας.Δεν είναι αδικία. Άρεσαν συγκεκριμένα τραγούδια και από τη 13η θέση και κάτω όλα είχαν μικρές διαφορές βαθμών.
    Δεν σοκαρίστηκα από το 10 και το 8 της Ελλάδας και κύπρου. Άλλωστε πάντα ήμουν κατά αυτής της στανταρ ανταλλαγής άσχετως τραγουδιού. Καλά έκανε και το κοινό ψήφισε αυτό που πραγματικά ήθελε. Θέλω να δω βέβαια τι ψήφισαν ξεχωριστά κοινό και επιτροπές.
    Πάντως ασχέτως θέσης πέρσι το rise up τα πήγε καλύτερα. 10 χώρες μας ψήφισαν και 31 βαθμούς χωρίς Κύπρο!

    • Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι η επιτυχία είναι θέμα είδους. Οτιδήποτε μπορεί να πάει καλά. Είναι θέμα καοφτιαγμένου τραγουδιού για αυτό που θέλει να δείξει. Και το κιτς αν είναι καοφτιαγμένο μπορεί να πάει καλά

  31. Κατ’αρχην συγχαρητήρια στη Σουηδία αλλά και στην Ελλάδα, που έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Πολλά μπορεί να πει κανείς για απόψε, αναμφίβολα πολύ ενδιαφέρουσα βράδια και με ανατροπές, ωστόσο για να σχολιάσω περαιτέρω θέλω πρώτα να εχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και θα πω περισσοτερα μόλις δω αποτελέσματα κοινού-επιτροπής. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως φέτος το κοινό βαρέθηκε τις άπειρες μπαλάντες και νομίζω θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ξαναστειλουμε μπαλάντα

  32. Ένα μεγάλο μπράβο στην Μαρία-Έλενα. Αξιοπρεπής εμφάνιση με ένα μέτριο και ξεπερασμένο τραγούδι. Εδωσε το 100% που μπορούσε. Αυτό που πρεπει να κοιτάξουμε δεν είναι να φύγουμε από το διαγωνισμό γιατί έτσι, αλλά να μέινουμε και να κάνουμε ένα δυνατό comeback. Είμαστε από τις πιο πετυχημένες χώρες από το 2004 που μπήκαν οι ημιτελικοί και 8 φορές συνεχόμενα δεκάδα. Οπότε αφήστε εκεί στην ΝΕΡΙΤ/ΕΡΤ τις βλακείες και κοιτάξτε να κάνετε πραγματική δουλειά που θα αποδώσει καρπούς

  33. οχι αννα οτι ηταν να δωσει η ελενα το εδωσε!!!!δεν υπαρχει λογος να ξαναπαει με την ελλαδα…….θα ειναι για παντα στις καρδιεσ μας………

  34. Θα σχολιάσω και εγώ με τη σειρά μου τον τελικό της Eurovision 2015 που μου άφησε πικρή γεύση. Αυτά που έχω να πω είναι πολλά γιαυτό ζητώ συγνώμη που σίγουρα θα κουράσω κάποιους εδώ, θα αριθμήσω τις παρατηρήσεις μου:
    1. Η Σουηδία φάνηκε εδώ και μήνες ότι θα κέρδιζε απλά εμείς δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Σαν άκουσμα δεν με ενθουσίασε αλλά αυτό που πρέπει να παραδεχτώ εγώ προσωπικά, είναι ότι τα γραφικά ήταν επαγγελματικού επιπέδου και σε κάτι τέτοια οι Σουηδία είναι βήματα μπροστά. Θα προτιμούσα την Ιταλία νικήτρια αλλά ότι ήταν να γίνει έγινε.
    2. Πάμε στην ψηφοφορία: Από τις 40 χώρες πήραμε βαθμούς από 3 (Αλβανία, Αρμενία και Κύπρος). Εκεί που ξαφνιάστηκα είναι το 10 που δώσαμε στην Κύπρο, αλλά και το 8 που πήραμε από την Κύπρο. Απορώ τι παίχτηκε τι έγινε και δεν ανταλλάξαμε δωδεκάρια όπως συνήθως? Επίσης, μου φαίνεται απίστευτο και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι δεν μας ψήφισε ούτε καν η Αυστραλία (δεν περίμενα μεγάλο βαθμό, αλλά έστω ένα 5, 6 ή 7 στην τελική). Και να πεις ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ομογενείς υπάρχουν και πολλοί μάλιστα, Αλλά απ’ ότι φάνηκε δεν τους εντυπωσιάσαμε. Μη μιλήσω καλύτερα για τις υπόλοιπες χώρες γιατί δεν έχει νόημα. Τελικά μόνο η Αλβανία μας στήριξε με τον μεγαλύτερο βαθμό και την ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!
    3. Σε καμία περίπτωση δεν της άξιζε η 19η θέση στη Μαρία Έλενα αλλά δυστυχώς δεν είχα καλό προαίσθημα καθώς δώσαμε μάχη σε δύσκολο τελικό. Όσο για την Κύπρο και στην περίπτωσή της το αποτέλεσμα μίλησε από μόνο του. Βέβαια δεν περίμενα με τίποτα να πάμε καλύτερα από την Ισπανία (αλλά θα μου πει κάποιος σίγα τη διαφορά). Αξίζουν πολλά μπράβο στην ελληνική αποστολή για την προσπάθεια. Αν κρίνω απο το αποτέλεσμα και στις επιτροπές δεν κάναμε τίποτα 🙁
    4. Στην τελική δεκάδα μπήκαν τραγούδια που το άξιζαν. Δεν μπήκε κάποια χώρα που δεν το άξιζε πραγματικά. Αυστρία και Γερμανία 0 βαθμοί στην τελευταία θέση (αυτό και αν είναι έκπληξη).
    ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Ήταν από πολλές απόψεις δύσκολη βραδιά και αυτο φάνηκε. Στην Ελλάδα άξιζε να είναι τουλάχιστον στη 15άδα αλλά τι να κάνουμε δεν πειράζει. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ 🙂

  35. Εγραψα όλους τους ψήφους και τους κοιτάω συνέχεια. Τι να πώ!!!!! Λοιπόν Μπράβο στην αποστολή μας. Εισαι φωνάρα. Και κατι ακόμα, το αστείο με τις επιτροπές πρέπει να σταματήσει. Αντε και του χρόνου, να μαζευτούμε όλοι να πάμε Σουηδία. Μέσα;

  36. Απίστευτο μόνο 8 πόντους από Κύπρο, ακόμα και Αλβανία μας έδωσε περισσότερα. Το ΜAD η νεριτ η ερτ πρέπει να κάνει μια καλύτερη δουλειά του Κρόνου (ναι πιστεύω ότι θα είμαστε στην Σουηδία) και να ανέβει το επίπεδο αν και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε εθνικό τελικό. Πιστεύω ότι διάλεξαμε το καλύτερο απο τα πέντε αλλά αρχίσουμε να χάνουμε το φημη μας που είχαμε απο το ’04 μέχρι το 2011. Στο δικό μου γνώμη, πρέπει να στέλνουμε ενα τραγούδι με εθνική ήχου αλλά χωρίς να είναι ολο Χαρούμενα (jazz kai sirtaki, sunshine, aphrodisiac) η Ευρώπη εκεί περάσει αυτα και κάτι πιο σκοτεινόη περίεργο μπορεί να πάει καλά.
    Μπράβο Μαρία Έλενα όμως, έκανες καλή δουλειά με ένα καλό μπαλάντα σε δύσκολη θέση και δύσκολη χρόνο.

    Σουηδία είναι καλό νικήτρια και έχω χαρά που κερδισαν για το σωστό λόγω, οκι όπως πέρυσι. 0 για Γερμανία και Αυστρία εκεί πλάκα αλλά μακάρι να ειταν και το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί τους.

    Το αγαπημένο μου τραγούδι ήταν το Μαυροβούνιο, δεν ξέρω το γλώσσα αλλά κατάλαβα όλα και ήταν πολύ καλό εμφάνιση μαζί με καλό ρυθμό απο ένας περήφανος να εκπρόσωποι το χώρα του.

    • Θελουμε πολυ δουλεια του χρονου. Ειναι πλεον φανερο οτι μετρια τραγουδια δεν εχουν τυχη. Χρειαζεται ενα ποιοτικο τραγουδι, με μοντερνο ηχο, ωραιο στιχο και ομορφα παρουσιασμενο.

  37. Kala eda3i twra paizei ka8ara rolo kai to politiko periexomeno tou diagonismou ALLA GIA MENA KATHARA STIMENO EINAI EDAXI ELEOS TWRA EKAN BAM APO TIN ARXH Gia prwti ofra i Italia den edwsa kan to 12 stin Alvania pou pada to edine. i kypros 8 stin Ellada??? gt i Ellada 10 stn kypro? WTF Mono kai mono apo auta katalaveneis ti pezei ali8eia! kai to allo pou 3afnika arxisan ta 12 na peftoun vroxi se Souidia kai Rossia? as min to sxoliasoume kalitera… A.W opws kai na exei padws Gongrats. ALLA ELEOS……….

    • Τα μονα τραγουδια που αξιζαν φετος για τη νικη οπως παρουσιαστηκαν ολοκληρωμενα στον τελικο ηταν η Σουηδια, η Ρωσια, η Ιταλια και ισως το Βελγιο.
      Τα αλλα μυριζαν……..δευτεραντζα….απο μακρια. Οποτε αξια τα πηραν τα 12αρια και απο την Ελλαδα και απο την Κυπρο και απο την Αλβανια κλπ. Δεν αρεσε της Κυπρου φετος. Γιατι να δωσουμε 12αρι, δεν καταλαβα…

  38. Grattis Sverige!!! Οι περισσότεροι κατακρίνουν την Σουηδία αδίκως. Η σουηδική τηλεόραση και οι fans δίνουν τον καλύτερο τους ευατό τους, για την προετοίμασια και την εκπροσώπηση του σουηδικού τραγουδιού κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια. Σπαταλούν 2 μήνες με τους ημιτελικούς του Melodifestivalen, και είναι από τις ελάχιστες χώρες που κρατούν τα ίδια σκηνικά μέχρι τέλους. Άρα αυτό με τα εφέ, και τα σκηνικά που ανέφεραν πολλοί εδω μέσα- ότι ευνοούσαν την Σουηδία δεν ισχύει. Το σκηνικό και η χορογραφία είναι από τον Μάρτιο ετοιμη…Välkommen till Sverige Eurovision 2016!

    • Ο λογος που κατακρινεται η Σουηδια ειναι οτι μας γιουχαρουν εμας και την Κυπρο καθε χρονο, ενω κανουν τα ιδια και χειροτερα με τις αλλες σκανδιναβικες χωρες. Απλα υποκριτικο και φθηνο. Γι αυτο. Η νικη της ομως φετος αξια.

  39. Καταρχας λεμε πολλα για τα στοιχηματα αλλα φετος επεσαν μεσα στην δεκαδα. Εμενα δεν με πειραζει ιδιαιτερα η νικη της Σουηδια αν και θα προτιμουσα Ιταλια.(εδω φανηκε η ελλειψη ισχυρων συμμαχιων). Επισης το γεγονος οτι η Ρωσια και η Ιταλια διαγωνιστικαν αρκετα κοντα επαιξε καποιο ρολο επειδη εκοψε η μια ποντους απο την αλλη.(κυριως στις χωρες της κεντρικης Ευρωπης που δεν εκπρωσοπουν καποιο μπλογκ)
    Χαρηκα πολυ για την θεση του Βελγιου καθως την αξιζε.Η Αυστραλια ηταν αναμενομενο οτι θα εμπαινε top5.
    Απογοητευτικα απο την θεση της Εσθονιας αλλα η θεση που τραγουδησε σε συνδυασμο με την παρουσια της Λετονιας(μοιραστηκανε οι βαθμοι μεταξυ τους ) δεν τη βοηθησε. Οι υπολοιπες θεσεις στην δεκαδα και αυτες οριακα εκτως αυτης ηταν αναμενομενες.
    Η μεγαλη αρνητικη εκπληξη ηταν η Ισπανια που ουτε αναμενοταν ουτε αξιζε να βρισκεται τοσο χαμηλα.
    Παντος το γεγονος οτι ολες οι δυνατες συμμετοχες ηταν στο πρωτο μισο και στο τελους του δευτερου ειχε ως αποτελεσμα να χαθουν οσες βρισκοταν στην μεση. Δηλαδη οι περισσοτεροι μετα το πρωτο μισο περιμεναν να ακουσον Ρωσια και Ιταλια και αδιαφορησαν για τις περισσοτερες που βρισκοταν ενδιαμεσα(συμπεριλαμβανομενου και της Ελλαδας)
    Για μας δυστυχως ηταν ψιλοαναμενομενο οτι δεν θα τα παμε καλα απλως μας περιμενα λιγο ψηλοτερα.Παντος η Μαρια Ελενα εκανε αρκετα καλη εμφανιση.
    Τελος συγχαρητηρια στο Η.Β που απεφυγε τη τελευταια θεση.

    • Στην ουσια ο διαγωνισμος φετος ηταν 3 ταχυτητων.
      Πρωτες ηταν η Σουηδια, Ρωσια και η Ιταλια που αν δεν κανω λαθος ψηφιστικαν απο ολες τις χωρες. Σε αυτη ανηκουν και το Βελγιο η Αυστραλια και η Λετονια που πηραν τους μεσαιους βαθμους απο τις περισσοτερες χωρες. (για αυτο ειχαν και συγκομηδη πανω κατω απο τους 200 βαθμους)
      Στην δευτερη κατηγορια ειναι η Εσθονια, Νορβηγια και το Ισραηλ που ψηφιστικαν απο τους συμμαχος τους (ειδικα οι 2 πρωτες) και επαιρναν κατι ηψηλα απο τις υπολοιπες.
      Και στην τριτη κατηγορια ειναι ολες οι υπολοιπες που δεν ειχαν και μεγαλες διαφορες μεταξυ τους.

  40. Στο Μάλμο πάλι του χρόνου η διοργάνωση μιας και ο νικητής κος Mans ειναι κάτοικος Μαλμο και φανατικός οπαδος της ομάδας και της πόλης . Γεννημένος στο Lund , ενα προάστιο λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Μάλμο , και μεγαλομενος στο Μάλμο ειναι μια απο τις πιο γνωστές πρωσοπικώτητες της πόλης . Εξάλλου πια εχει και το knowhow η παραγωγή , αφού στο Μαλμο φιλιξενιθηκε και ο διαγωνισμός πριν απο 2 χρόνια . Όσοι δεν βρειτε να μείνετε Μάλμο θα έχετε εναλλακτική λυση την Κοπενχαγη . 20 Λεπτά με το τραίνο . Καλή διασκέδαση . ( Σημ. : Αφου δεν κέρδισε η Ιταλια φέτος ε δεν θα κερδίσει ποτέ )

  41. Παιδια του χρονου ελληνικα ακουσματα στις συμμετοχές! Οι ευρωπαιοι ετσι μας ξερουν ετσι μας ψηφιζουν…

    • Του χρονου ενα σοβαρο τραγουδι, μοντερνο ασχετως γλωσσας. Μην μπερδευεσαι. Φετος ψηφιστηκαν τα καλα τραγουδια.

  42. Ηθελα την Ιταλια!!! ή το Βελγιο!!! ευτυχως τουλαχιστον που δε βγηκε η Ρωσιδα…

  43. Καταρχάς τα αποτελέσματα γενικοτερα ηταν ψηλοαναμενόμενα και τα προγνωστικα έπεσαν μέσα, αν και δεν περίμενα Σουηδία νικήτρια.
    Η Δεκάδα ακριβώς όπως την έδινα τα στοιχήματα τις τελευταιές μέρες με εξαίρεση το Ισραήλ για το οποιό επαληθέυτηκα και χάρηκα απίστευτα που βρέθηκε στη δεκάδα διότι το άξιζε αναμεσα σε τόσα βαρετα μπαλαντοειδές κομμάτια, βέβαια αν δεν υπήρχαν επιτροπες που πιστευω πως είναι ωρα να φέυγουν απο το διαγωνισμο δίοτι το έχουν κανει να χάσει το νόημα του, το Ισραήλ θα ήταν άνετα στην πεντάδα με βάση το κοινό.
    Επισης χάρηκα δίοτι όλα τα πόπ ρυθμικά κομμάτια βρέθηκαν στη δεκάδα (Βέλγιο,Αυστραλία, Λετονία, Σερβία, Ισραήλ) διοτι αυτο φανερώνει πως ο κόσμος βαρεθηκε τις μπαλαντες και τη μιζέρια.
    Όσο για την Κύπρο περίμενα αυτο το απότελεσμα όμως ξαφνιαστηκα για το 10 απο Ελλάδα και για το 8 για την Έλλαδα.
    Για την Μαρια Έλενα είχα μια αίσθηση πως θα μπενε δεκάδα μου φάνηκε πολυ δυναμική και άψογη ερμηνευτικα και λόγω συμμαχιων την είχα ψηλά (προσωπικη αποψη πολυ καλήτερο τραγουδι απο το Rise Up).Από την άλλη όμως ανακουφίστικα αφου την Ελλάδα ήθελα εξαρχης να την εκπροσωπήσει η Shaya αφου το τραγουδι ηταν σαφες καλύτερο και σαφες θα πήγενε 100% πολύ καλύτερα γιατι είχε αρωμα Ελλάδας, και διοτι θα ξεσηκωνε το σταδιο όλο.
    Σαφώς αδικημένες Εσθονια (επρεπε να είναι νικητρια), Ισπανία (δεκαδα), και κατα εμενα και το Ισραήλ αξιζε πιο ψηλά φέτος.
    Υπερκτιμημενη η Ιταλία αλλά και η Ρωσία.
    οσο για το νικητηριο ηθελα Εσθονια αλλα ενταξει ειναι ενα οκ ποπ κομματο που απογειωθηκε λόγω σκηνικης παρουσίας.
    Η τελευταία θέση της Γερμανίας δεν ήταν και δίκαιη.
    Αυτα.Ευχομαι του χρονου να έχουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΡΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΠ να επιστρεψει και ο διαγωνισμος στα καλά του επίπεδα Eurovision χωρίς ρυθμό δεν υπάρχει.Καλό Βράδυ.

  44. Επισης να κανω και ενα σχολιο για τη μεταδοση του Καπουτζιδη και της Κοζακου….νομιζω ηταν η χειροτερη που εχουν κανει…ειδικα την ωρα της βαθμολογιας ηταν εκνευριστικοι..δεν σταματουσαν να μιλανε…ισως χρειαζεται μια αλλαγη και εκει του χρονου…

    • Έχεις απόλυτο δίκιο.Και εμένα μου’σπασαν τα νεύρα. Από 3 χώρες ξηφιστήκαμε όλες και όλες και την Αρμενία σχεδόν ξέχασαν να την αναφέρουν ότι μας ψήφισε!!!. Επίσης ήταν αρκετά ηλίθιο που νόμιζαν πως θα κερδίσει η Ρωσία. Η διαφορά με την Σουηδία ήταν πολύ μικρή και ακολουθούσαν δυτικές και Σκανδιναβικές χώρες. Φώναζε από μακρυά η νίκη της Σουηδίας.

  45. 1) Μπραβο στη Σουηδια!
    2) Ρωσια, Ιταλια και Σουηδια εξεπεμπαν λαμψη νικητη. Αξιες οι 3 πρωτες θεσεις.
    3) Το βελγικο τραγουδι ηταν κατ εμε το καλυτερο, αλλα δεν ειχε αερα νικης. Κατι του ελειπε.
    4) Μπραβο στην Μαρια Ελενα. Φωναρα, εκανε οτι καλυτερο. Το τραγουδι *παλιομοδε*, αλλα ελπιζαμε ως ελληνες…Δεν πειραζει. Προσωπικα επεσα πολυ εξω απο αυτο που υπολογιζα για τη συμμετοχη μας. Ισως απο υπερβολικη αγαπη.
    5) Η διοργανωση αθλια, με πολλα λαθη και απαισια μουσικη γεφυρα στο διαλειμμα. Δεν μπορει να εχεις κατω γκει κοινο και να βαζεις κλασικη μουσικη. Γιουροβιζιον ειναι, οχι το Σαν Ρεμο.
    6) Υπηρχαν τουλαχιστον 12 (παρουσιασεις τραγουδιων) καλυτερες απο τη δικη μας. Οποτε δικαιοι οι λιγοι ποντοι μας.
    7) Αυτο ομως που θα πρεπε να μας προβληματισει εναι το γεγονος οτι η αιγλη της Ελλαδας εχει καταρακωθει τα τελευταια χρονια και δεν μας χαριζονται εστω με 2αρια και 3αρια οπως παλια. Αρα θα πρεπει να στειλουμε καλυτερα τραγουδια αν θελουμε να δουμε μια καλη θεση στο μελλον.
    8) Το επιπεδο ειναι πολυ ανεβασμενο και κερδιζουν οντως τραγουδια μοντερνα, με ωραια ενορχηστρωση, ενδιαφερον στιχο και ομορφα παρουσιασμενα (βλεπε Ρωσια< πως ενα απλα ωραιο τραγουδι γινεται φαβορι για τη νικη).
    9) Ειναι θεμα ΕΡΤ πλεον αν ενδιαφερεται να συμμετεχουμε σοβαρα οπως θα θελαμε ολοι, η αν εχουν σκοπο να πηγαινουμε σα τον φτωχο συγγενη. Η σουηδικη τηλεοραση δινει μαχη ολο το χρονο τα τελευταια χρονια για να εχει αυτα τα αποτελεματα. Τιποτα δεν ερχεται μονο του.
    10) Ας μην περιμενουμε γκλαμουρατη γιουροβιζιον απο τη Σουηδια. Θα γινει λιτα.

  46. Αναμενόμενα τα αποτελέσματα και για Σουηδία και για Ελλάδα…άδικα τοσο ψηλά η σερβία… υπήρχαν χώρες που μπήκαν στο ίδιο σακί… στις τελευταίες χώρες, αδίκως… ισπανία τοσο χάλια;;; γτ?? την πέρασε η λιθουανία… -_- η κύπρος μια χαρά τα πήγε… η γερμανία έπρεπει παραπάνω.. και η αυστρία.. άδικα τελευταίες… η αγγλία ήταν η χειρότερη… ελλάδα και κύπρος 10 + 8 στις ψήφους.. δε με πείραξε.. χειρότερα θα ήταν να ανταλλάσσαμε 12άρια… θα τρώγαμε δικαίως κράξιμο… το βέλγιο μου άρεσε στην 4η θέση.. κ η λεττονια δικαιώθηκε.. εσθονία χαμηλά… έπρεπε 5η θέση τουλάχιστον… γεωργία οκ… εκεί της άξιζε.. δίκαιο.. κάτι έλειπε φέτος από το διαγωνσμό… 2013 και 2014 ήταν καλύτεροι… δεν υπήρχε χιούμορ και υπήρχε προχειρότητα… η σκηνή ήταν έτσι κι έτσι, όπως και η σκηνοθεσία… αυτά θα ξεχαστούν του χρόνου… ειδικά αν αναλάβει η Πέτρα Μέντε….. 😀 😀 😀

    • εν τω μεταξύ δώσαμε 4 στη σουηδία, οπότε της δώσαμε τους λιγοτερους πόντους.. μετά πήρα κάτι 5άρια… πολύ άκυρη η παρουσία μας φέτος… γενικά.. περάσαμε και δεν ακουμπήσαμε… μόνο η παπαρίζου ήταν μια θετική νότα όσον αφορά την ελλάδα… ελπίζω του χρόνου να έχουμε μια αισθητική, αλλά και αισθητική παρουσία γενικά στο διαγωνισμό…

      • H Παπαρίζου ήρθε σε πολύ ευνοϊκές χρόνιες για μας, με αποηχο Ολυμπιάδας και με επιτυχία στο Euro. Τώρα το κλίμα δεν είναι υπέρ της Ελλάδας, τα ξέρουμε όλοι αυτά…..οι Ευρωπαίοι μας γύρισαν την πλάτη, δεν έφτιγε το τραγούδι μας.

  47. Θεωρώ πως πρέπει να αποχωρήσουμε από τον διαγωνισμό. Έστω για ένα χρόνο όπως το 2000. Ούτε φέτος πίστευα πως έπρεπε να συμμετέχουμε. 3 φορές στα 4 τελευταία χρόνια πήραμε πολύ κακές θέσεις τι άλλο περιμένουμε για να αποχωρήσουμε;
    Εάν δείτε τα split results ευνοηθήκαμε από επιτροπές ενώ στο κοινό στις περισσότερες χώρες είμαστε από τους τελευταίους!
    Όσο για τον νικητή, εξαιρετική παρουσίαση για ένα μετριότατο-κλεμμένο τραγούδι. Κρίμα διότι η Ιταλία άξιζε πραγματικά τη νίκη. Αλλά euro-vision είναι αυτή, πιό πολύ μετρά το θέαμα παρά το άκουσμα.
    Για Ελλάδα νομίζω πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Δλδ τι περιμένατε, 10άδα; Μην τρελαθούμε. Ήταν εξαιρετική ερμηνεία for sure αλλά το τραγούδι στους περισσότερους δεν έλεγε πολλά(ναι ήμουν από τους Shaya υποστηρικτές που ψήφισαν Μαρία-Έλενα διότι η Shaya ήταν τραγική live).
    Ελπίζω να απέχουμε του χρόνου μπας και βάλουμε μυαλό και λείψουμε ωστε να κάνουμε δυνατό comeback. Καληνύχτες!!!

    • Επιπλέον να σημειώσω πως μπορεί να μην περίμενε κανείς να μην ανταλλάξουμε 12άρια με Κύπρο αλλά είναι πολύ θετικό το οτι αυτό δεν έγινε. Σίγουρα είναι ένα είδος “ξεβολέματος” γιατί μια χαρά μας καθόταν το 12 κάθε χρόνο αλλά δεν ήταν σωστό.
      Βέβαια είναι διπλό χτύπημα για την Μαρία-Έλενα διότι είναι Κύπρια αλλά την δουλειά την έκαναν οι Κυπριακές επιτροπές. Οι Κύπριοι 12 μας έδωσαν στο televoting ενώ εμείς 8!

  48. Εγώ πάντως είμαι χαρούμενη που δεν ανταλλάξαμε 12άρια με τη Κύπρο. Πρώτον για να κλείσουμε ορισμένα στόματα και δεύτερον γιατι η Ιταλία άξιζε όλα τα 12 άρια του κόσμου. Το Σουηδικό τραγούδι τραγικό απλά. Τι σαν είχε καλά γραφικά; Διαγωνισμός τραγουδιού είναι, δε θα έπρεπε τα γραφικά να είναι τόσο καταλυτικός παράγοντας. Αν είναι, να βγει ο γραφίστας να παραλάβει το βραβείο.

    • To pio petyxhmeno sxolio pou akousa.pragmatika wraia ta efe k ta grafika tou alla de to thewrw kommati pou thapairne alliws me tipota th prwtia.an to pame etsi tote kai h edurne eprepe na ferei live ton tigrh gia na nai dekada.adikhthike fetos eixe polu kalo kommati k exairetikh panw sth skhnh.epishs na pw oti epeidh egw uposthriza kathara rwsia k italia to ekana gt kathara autoi exan dikaiws ton aera nikhth me xwris fanfares me oplo th fwnh kai thn enorxhstwsh o mans m bgaze oti eixe ton
      Aera nikhth mono k mono gt einai souhdia exei grafika ena antegrameno kommati tou david guetta pou kanei epityxia k polu promo.den hthela na ksanapaei boreia fetos katholou k eidika mayto to pop.k emeis steilame persi pop alla den eida na mas eunohse kaneis k ksafnika oloi psifisan pop?sugxarhthria sth maria elena kai auto me th kupro ontws fetos de tha eprepe na dwthei dwdekari gt de to aksizame oute emeis oute ekeinoi na leme k thn alhtheia k dikaiws ta dwasame allou.

    • Το τραγουδι της Σουηδιας αρεσε οπως και της Ιταλιας. Βλεπεις, δεν ψηφιζεις μονο εσυ κι εγω, αλλα και αλλοι. Οποτε πρεπει να σεβαστουμε και τις γλωμες των αλλων. Και ηταν πολλεεεεεςς αυτες υπερ της Σουηδιας.

      • Niko leme akribws to idio pragma me diaforetika logia.k fysika sebomai thn gnwmh twn allwn h opoia anadeixthike apo totelevoting omws an erxotan prwtos o mans stous tosous p psifise o kosmos apto spiti tha to boulwna de mporoun omws na akurwnoun ousiastika saranta anthrwpoi ths kritikhs epitrophs ta lefta tou kosmaki p parakolouthei epeidh theloun to diagwnismo pali sto bora.aksize h souhdia poly de diafwnw.alla o kosmos thnebgale trith.k auto nai einai ena skandalo

      • tania γι’ αυτό ακριβώς έχουν μπει οι επιτροπές για να ακυρώνεται ενίοτε η γνώμη του κοινού. Αν ήταν να ψηφίζουν πάντα τα ίδια ποιός ο λόγος να υπάρχουν;

      • Τανια, σκανδαλο ηταν που ανταλλασαμε 12αρια με την Κυπρο τοσα χρονια, οπως βεβαια κανανε και τα υπολοιπα κρατη. Δε λεω οτι το συστημα τωρα ειναι καλυτερο, αλλο το ειχαμε δει και το πριν…

  49. Σχολιο μεσα απο wiwigibloggs…………..

    Surprise, surprise!! Guess that being handsome, having a great stage presentation and an average song is the key for winning eurovision. Italy and Russia (and many many others) were way more deserving than Sweden…

    Εχει δικιο…..τι θα ηταν το συγκεκριμενο τραγουδι χωρις τα γραφικα? Τιποτα…….
    Για μενα που παρακολουθω το διαγωνισμο απο το 1977, ο μεγαλος χαμενος ειναι η Ιταλια.
    Το επιπεδο φετος ηταν πραγματι ανεβασμενο……και υπηρχαν πολυ ομορφα τραγουδια. Αυτα που εγω ξεχωρισα ηταν Ιταλια, Νορβηγια, Λετονια, Βελγιο, Σλοβενια. Μετα θα εβαζα Ρωσια, Αλβανια [ αν και ειχε στυλιστικο προβλημα και στον ημιτελικο δεν ηταν και τοσο καλη φωνητικα ] Αρμενια, Κυπρο, Ελλαδα, Ισπανια.
    Συγχαρητηρια στη Μαρια Ελενα και στον Τζων Καραγιαννη, ειχαν αξιοπρεπεστατες εμφανισεις και βελουδινες φωνες.
    Κι αφου τελικα δεν μας παει κανενας…..θα στεναχωρηθω βεβαια …….αλλα μηπως πρεπει να απεχουμε 1-2 χρονια? Αν παμε
    του χρονου λεω να τους ξενερωσουμε οπως εμας οι Ευρωπαιοι φετος……με ενα παραδοσιακο δημοτικο!!!!!!

    • Στη δημοκρατια σεβομαστε τη γνωμη των πολλων. Και οι πολλοι ψηφισαν ετσι. Ουτε εμενα μου αρεσε της Σουηδιας για 1η θεση, αλλα αυτο του Βελγιου, αντε και της Ρωσιας. Ομως δεν ψηφιζω μονο εγω.

      • Οσον αφορα το δικο μας ηταν 90ς. Σορρυ. Οι πολλοι ειχαν δικιο. Πρεπει του χρονου να παμε με μοντερνο τραγουδι, οπως αυτα που ειχαν οι πρωτες 5 χωρες φετος.

  50. Επισης βλεποντας τα αποτελεσματα κοινου και επιτροπων μεγαλη εντυπωση μου κανει το γεγονος πως πολλες επιτροπες μαυρισαν την Ιταλια.Δηλαδη η Ιταλια μαλλον κερδισε τo televoting.

  51. Γιατί κάθεστε και σκάτε ? ε? Έτσι και αλλιώς από ημιτελικό θα περάσουμε. Μπορει να λες ότι το τραγούδι μας ηταν παλιομοδικτικο αλλά είχαμε αξιοπρεπή εμφάνιση αγαπητέ χρηστη. Και πάλι αν πηγαινε η Σάγια τα ίδια σχεδόν αποτελέσματα θα είχαμε. Από τη μια φταίει η Γιουροβίζιον πρέπει να αλλάξει τους κανονισμους και να κάνει και αλλες αλλαγες και από την άλλη φταιμε και εμείς που δεν είχαμε και αλλα υποψηφια τραγούδια….

  52. Για αρχή να δηλώσω τη τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθω αφού καταφέραμε και δεν ξαπλώσαμε στην 20η θέση -ΝΑΙ, τσιρίζω-. Ένας από τους πιο πληκτικούς, αδιάφορους και σοκαριστικά κουλούς τελικούς ever, ίσως με έναν -αντικειμενικά- από τους χειρότερους νικητές -μα, 365 πόντοι, ΓΙΑΤΙ; ΚΑΛΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;- αλλά με μια τρομερά εντυπωσιακή εμφάνιση που θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα 3D Eurovision εποχή -και που να ξέρατε ότι η Beyonce όσο το βλεπε έκοβε τα νύχια των ποδιών της-. Εν πάση περιπτώσει, δεν με ενόχλησε καθόλου που νίκησε η Σουηδία. Αν και ο Σουηδός, μου άρεσε περισσότερο από το τραγούδι.
    ΚΑΛΕ, η Ρωσία, πως -οκ, παθαίνω εγκεφαλικό- κατέληξε δεύτερη ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΕΚΛΑΙΓΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ; ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΧΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΟ ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ; ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ;
    Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα μετά την εμφάνιση τους, οι Ιταλοί να είναι οι νικητές. Συνήθως, τη βραδιά του τελικού τον νικητή τον αναδεικνύει ανεπίσημα η φωνή του κοινού στην αρχή και στο τέλος του τραγουδιού και αυτό δω που λέτε κάπως φάνηκε απόλυτα στη περίπτωση της Ιταλίας, που εν τέλει αρκέστηκε στη τρίτη θέση.
    Για το Βέλγιο είχα πει την άποψη μου και ήμουν σίγουρος ότι θα κατέληγε κάπου στην πεντάδα. Η Αυστραλία, έλεος κάπου πέμπτη με το στανιό γιατί κάνει παρθενική εμφάνιση. Περίμενα πιο πάνω την Εσθονία (!). ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΣΚΑΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΓΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΧΑΜΟΥΛΗ ΕΝΩ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΩΝΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΚ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΒΑΝΔΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ. ΟΚ, σκάω. 25 πόντοι. Αυτό.
    Απογοητεύτηκα με την Αυστρία η οποία εντάξει, ήταν υπέροχη, ίσως η καλύτερη αυστριακή συμμετοχή ever -ίσως ο πιο ωραίος Αυστριακός ever- και ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ,πάλι καλά που το Ισραήλ είχε λίγη τρασιά και εθνικ τρολιά ,εποχής Ρουβά και ελευθερίας ελευθερίου, και κούνησα λίγο τα δάχτυλα μου γιατί για να είμαι ειλικρινής πέντε ώρες πριν ξεκινήσει ο τελικός, με είχε πάρει ήδη ο ύπνος απτηβαρεμάραμου.
    ΚΑΙ ΚΟΝΤΣΙΤΑ ΒΟΥΡΣΤ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΥΤΟ ΄ΔΩ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΤΕ Ο ΡΟΥΒΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΚΕΠΕΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ. ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΦΗ ΘΩΦΗ ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ.

  53. Παρακολουθώ Eurovision ανελλιπώς από το 1978!!! Μεγάλος fan με λίγα λόγια. Ακόμα και νεοσύλλεκτος στη Τρίπολη κατάφερα να μη χάσω το τελικό με walkman μέσα στον θάλαμο με καμιά 20αριά άλλους γύρω μου να κοιμούνται!

    Αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια με έχει κάνει να ξενερώσω τη ζωή μου. Δε θα επεκταθώ ιδιαίτερα γιατί θα βγει τεράστιο και θα κουράσει. Επιγραμματικά μόνο: block που υποστηρίζονται απροκάλυπτα, πολιτική στη χειρότερη μορφή της (φέτος τα γιούχα και οι επευφημίες, σε Ρωσία και Σουηδία αντίστοιχα, ήταν αηδία), αδιαφανείς διαδικασίες (ορισμός σειράς εμφάνισης, επιτροπές κλπ).

    Κάποτε ο διαγωνισμός ήταν τελείως απρόβλεπτος και οι εκπλήξεις ήταν κάθε χρόνο δεδομένες και πολλές. Τα τελευταία 3-4 χρόνια ξέρουμε το νικητή, μήνες πριν το διαγωνισμό. Ειδικά φέτος τη τριάδα των νικητών την έβλεπα στο oddschecker (σωστή εννοείται) από τότε που σκέφτηκα να κοιτάξω.

    Η Σουηδία κέρδισε τελικά με ένα μέτριο τραγούδι που στο ράδιο δε πρόκειται να ακούσει κανείς. Μόνο και μόνο επειδή είχε τη θέληση και τους πόρους να στήσει επί σκηνής ένα σόου από εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Το χειρότερο είναι πως τη νίκη αυτή την μάντευαν και οι πέτρες πριν καν οι αποστολές φτάσουν στην Βιένη.

    Αν η EBU θέλει ένα προκάτ διαγωνισμό στον οποίο θα διακρίνονται μόνο όσοι “τα χώνουν” (συνήθως από Βορρά/τέως ΕΣΣΔ, βεβαίως βεβαίως) τότε ας συνεχίσει έτσι. Είναι σε καλό δρόμο. Ας μην απορούν μόνο, αν σε λίγο καιρό τα προβλήματα αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και δε μπορούν πια να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι…

    ΥΓ: Η Ελλάδα έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια και πήγε όπως περίπου περίμενα ότι θα πάει (και ναι δεν είμαι μάγος!). Η Μαρία Έλενα έκανε ότι μπορούσε αλλά το τραγούδι δεν ξεχώριζε. Η εμφάνιση όμως ήταν αξιοπρεπέστατη και το γεγονός πως πέρασε με άνεση τον ημιτελικό τα λέει όλα. Όλα καλά, πάμε για άλλα.

  54. Δεν πειραζει για τη μαρια ελενα! Ηταν υπεροχη!!!! Η σουηδια καλη αλλα θα προτιμουσα ιταλια!!!

    Δεν ειδα την ψηφοφορια. Ισχυιει ομως οτι δεν ανταλλαξαμε 12 με τη κυπρο?

    • Ισχύει ότι δεν ανταλάξαμε 12αρια.Η Κύπρος έδωσε 8αρι σε εμάς και εμείς τους δώσαμε 10αρι.Και κάτι ακόμα.

      Η Γερμανία και η διοργανώτρια Αυστρία πήραν δύο μεγάλα μηδενικά.

  55. Καποιος που να μετρησε τους βαθμους televoting και των επιτροπων και ξερει ν μς πει τις καταταξεις εκει????

    • Based only on televotes, rankings are as follows:
      1. Italy 366
      2. Russia 286
      3. Sweden 268
      4. Belgium 195
      5. Estonia 154
      6. Australia 132
      7. Latvia 100
      8. Albania 93
      9. Israel 92
      10. Serbia 86
      ————–
      11. Armenia 77
      12. Romania 69
      13. Georgia 51
      14. Azerbaijan 48
      15. Poland 47
      16. Lithuania 44
      17. Norway 43
      18. Montenegro 34
      19. Slovenia 27
      20. Spain 26
      21. Greece 24
      22. Hungary 21
      23. Cyprus 8
      24. UK 7
      25. Germany 5
      26. France 4
      27. Austria 0

  56. Κάποτε ήταν τα χορευτικά κ οι ανεμιστήρες, οι εξτρίμ εμφανίσεις… Τώρα τα γραφικά και τα φώτα. Η «εικόνα» της eurovision εχει αλλάξει άρδην, δεν ξέρω αν μου αρέσει απόλυτα. Ακόμη και το χαρακτηριστικό κιτς της eurovision εχει γίνει τύπου εναλλακτικό όπως της Λετονίας. Δυστυχως για τη Σουηδια νομίζω οτι ως τραγούδι θα εχει την πιο άοσμη και αχρωμη νίκη. Ψήφισα Βέλγιο κ Ιταλία, πραγματικά της αξιζε. Ρωσια έλεος, προσευχόμουν να μη νικήσει!! Όσο για την Ελλάδα, κάναμε ό,τι καλυτερο μπορουσαμε. Η Μαρια Ελενα ηταν πιο όμορφη από ό,τι στον ημιτελικό, ειδικα τα μάτια της. Το τραγούδι το ειπε καταπληκτικά, κι εκει τέλειωσε η ιστορία. Ας κρατησουμε τα θετικά και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε του χρόνου. Άκουσα την Τάμτα να λέει οτι το τραγούδι που έβγαλε τώρα προοριζοταν για τη eurovision, αλλα δεν πρόλαβαν ημερομηνίες. Ελπίζω του χρονου να συμμετάσχει. Επίσης το mad που στα βραβεια του κανει παπάδες, καιρος ειναι να τους κάνει και στη eurovision και να αφησει τις ξεπέτες.

  57. Λυπηθηκα για Ιταλια, Ισπανία και Σλοβενια. Χαρηκα πολυ που την ωρα που τραγουδουσαν οι Ιταλοι οι υπολοιποι διαγωνιζομενοι πανηγυριζαν και αυτοί.Οσο για την Ελλαδα δικαιη η θεση..εχουμε αρχισει να “ξεθωριαζουμε”. Αν παμε του χρονου ισως πρεπει να κανουμε back to the basics.
    Του χρονου τωρα..καλο καλοκαιρι!!

  58. Θα σταθώ μόνο σε δύο πράγματα που αφορούν την Ελλάδα και το βραβείο. Δεν πειράζει που δεν πήγαμε καλά φέτος. Τόσα χρόνια δεκάδα μπαιναμε. Ας το κοιτάξουμε λίγο πιο σοβαρά – εφόσον το επιτρέψει και η κατάσταση της χώρας – και τα ξαναλέμε. Πολύ καλή η Κυριάκου. Το βραβείο είναι βραβειαρα. Το δε μήνυμα του τραγουδιού συγκλονίζει. Ο τύπος είναι καλλιτεχναρα και πολύ χαρισματικός. Αυτό με τα δωδεκαρια με Ελλάδα και Κύπρο πρέπει όντως να σταματήσει. Από τους ωραιοτερους τελικούς με ελάχιστα μέτρια τραγούδια. Χρόνια είχα να δω τόσο ανεβασμένο επίπεδο. Και τέλος η Αυστραλία πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συμμετάσχει μόνιμα

  59. Δεν μ’ άρεσε καθόλου το τραγούδι της Σουηδίας, μουρμουρητό και στο ρεφρέν πέταγε και ένα οοοοοο, ακόμα και η ιδέα με τον προτζέκτορα ήταν κλεμμένη.
    Επιπλέον χθές αποδείχτηκε περίτρανα για ακομα μια χρονια οτι οι “συμμαχίες” απο τις οποίες εξασφάλιζε η Ελλάδα βαθμούς ειναι παραμύθι και μη μου πείτε οτι φταίνε οι επιτροπές γι’ αυτο, οι δυο σταθερές συμμαχίες ειναι αυτες της Αλβανίας και της Κύπρου. Επίσης ειναι παραμύθι και η υποτιθέμενη στήριξη απο την ομογένεια, απο χώρες που ζουν χιλιάδες Έλληνες δεν πήραμε ούτε ένα βαθμό.

  60. Διαβασα πιο πανω οτι η Μαρια Ελενα “την ειδε” φωναρα…
    Λοιπον, ταρακουνηθειτε λιγακι, βγειτε μπαλκονι για καφεδακι, τσιγαρακι, να επανελθουν τα οιστρογονα σας σε κανονικα επιπεδα, να συνελθετε λιγο.. Η κοπελα εκτος απο φωναρα, ειναι κι απ τους πιο low profile εκπροσωπους που ειχαμε ποτε..εξαιρετικη προσπαθεια, τα εδωσε ολα, μπορουσαμε να εχουμε λιγο καλυτερη σκηνικη παρουσια.
    Ενταξει, κοριτσια.. Δε λεω.. Ο σουηδος θεος, ναι! Ναι ρε παιδι μου τον βλεπεις και λες πωωωωω γιατι θεουλη μου αλλους τους επλασες κι αλλους τους εκλ@σες!!! Αλλα το τραγουδι μαπα οσο δεν παει και δεν καταλαβαινω γιατι τρελαινονται ολοι με τα γραφικα…ποσο πισω ειμαστε στην ευρωπη, ειλικρινα..
    Για εμενα Βελγιο και Ιταλια οι πραγματικοι νικητες..
    Ισραηλ και Αρμενια δεν ηθελα να βρεθουν τοσο ψηλα..πολυ χαμηλα η Ισπανια, φυσικα και αξιζε 10αδα..

  61. τα αποτελεσματα νομιζω οτι σε γενικες γραμμες ηταν δικαια!αν εξαιρεσω την σκανδαλωδης υψηλη θεση της ρωσιας που για μενα δεν το αξιζε!η σουηδια ειχε ωραιο τραγουδι και πολυ καλο ερμηνευτη οποτε δεν με χαλασε καθολου που βγηκε!περιμενα και υποστηριζα ιταλια βεβαια αλλα δεν πειραζει τουλαχιστον βγηκε 1ο κατι που αξιζει!το καταχαρηκα απιστευτα που το ισραηλ κοντρα στα πρωγνοστικα χωρις κανενα συμμαχο καταφερε με το σπαθι του επαξια και μπηκε 10αδα!ηταν μια ηχηρη απαντηση σε ολους αυτους που ελεγαν οτι το εθνο ποπ εχει ξεπεραστει,οπως φανηκε αυτο που εχει ξεπεραστει ειναι οι αοσμες,αχρωμες αμερικανικες μπαλαντες τυπου one last breath που πλεον δεν συγκινουν κανεναν!χαρηκα που ειδα ψηλα το βελγιο και την αυστραλια και πιστευα οτι επρεπε να ειναι ψηλοτερα μαυροβουνιο και ισπανια!

  62. Οι τρεις πρώτες θέσεις πήγαν δίκαια στις χώρες που άξιζαν! Ο Σουηδός ήταν υπέροχος και η παρουσίαση ενδιαφέρουσα, αυτό φάνηκε από την αρχή. Το μήνυμα για το bullying πέρασε με έξυπνο τρόπο. Η Ρωσίδα επίσης καταπληκτική, όπως και η λιτή αλλά εναρμονισμένη φωνητικά και οπτικά παρουσίαση του τραγουδιού. Το ίδιο και οι Ιταλοί αν και με σαφώς κατώτερο τραγούδι,κατά την άποψή μου.
    Η συμμετοχή της Κύπρου ασχολίαστη, δεν άξιζε τίποτα.Όσο για την επίσης Κύπρια ερμηνεύτρια του δικού μας τραγουδιού, έμοιαζε πολύ αγχωμένη, η προφορά της στις καταλήξεις απαράδεκτη( breath) και είχε επιθετική κινησιολογία, ανεξήγητη γι’αυτό το ξεπερασμένο, πεθαμένο άκουσμα που στείλαμε. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα των τελευταίων ετών, μια και ψηφιστήκαμε μόνο από Αλβανία, Κύπρο και Αρμενία.
    Του χρόνου καλύτερα και μια καλύτερη διοργάνωση από τους πιο έμπειρους Σουηδούς.

  63. Αν στέλναμε εμείς το σουηδικό τραγούδι θα βγαίναμε πρώτοι; Ούτε κατά διάνοια! Η υπόθεση-κρίση μας έχει τσακίσει κανονικά. Η eurovision είναι κυρίως παιχνίδι επικοινωνίας και εντυπώσεων το οποίο εμείς έχουμε χάσει. Πρέπει να αποσυρθεί το mad από την επιλογή του τραγουδιού και δε συμφωνώ να επιστρέψουμε στα έθνικ επ’ουδενί. Χρειάζονται απλά πιο ψαγμένα ακούσματα..

  64. Gia na stamatisi afto me tous psifous… To koino tis kyprou edose 12ari stin ellada…. Prosopika psifisa 17 fores tin Ellada…. Tora oi epitropes an edosan 6… Megalo lathos tous ntropi

  65. Παιδιά γιατί τόσο κράξιμο στη Σουηδική συμμετοχή; Η Ελλάδα πότε κέρδισε;οταν έκανε κατι καινούριο ηχητικά με τη λύρα συνδυασμένο με μια υπέροχη χορογραφία. Κάθε χρόνο κερδίζει κάτι το καινοτόμο. Και η Σουηδια φέτος το έκανε με τα εφέ. Τι να κάνουμε. Οσο για την Ελλάδα κρίμα για μια τέτοια φωνή να υπάρχει τοσο κακό τραγούδι. Τέλος χάρηκα πολύ με το 12αρι στην Ιταλία

  66. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

    Την τελευταια 5ετια οποτε στειλαμε ελληνικοτατο τραγουδι τα πηγαμε αψογα! Αλκαιος,Λουκας 7οι και Αγαθωνας 6ος! Τις υπολοιπες χρονιες που δοκιμασαμε την πεπατημενη καταληξαμε στον πατο…. Aphrodisiac, Rise up και one last breath…

    Φετος ειδαμε τραγουδια στην εθνικη τους γλωσσα οπως Μαυροβουνιο, Ισραηλ, Ιταλια (!!!) και Ρουμανια να πηγαινουν οανω απο εμας!

    Για αυτο η σταματαμε να πηγαινουμε Eurovision η επιτελους ας ασχοληθουμε οποως πρεπεει με τον διαγωνισμο. Ας στελναμε Θωμαη και ας βγαιναμε και τελευταιοι…. Να βαλουμε μυαλο παιδια…

    • Ελεος. Μοντερνο τραγουδι χρειαζομαστε. Οχι το *αστοιο* τραγουδι που τραγουδισε η Θωμαη. Την οποια και συμπαθω. Το τραγουδι ηταν μαπα.

  67. Σε καμία των περιπτώσεων δεν αξιζαμε την 19 θέση όμως δεν πειράζει ,και να που δώσαμε 10 στην Κύπρο και η Κύπρο 8 σε εμας με την Μολδαβία κανονικά να δείνει 12 στην Ρουμανία ,το οτι κέρδισε η Σουηδία ξανά είναι πρόβλημα διότι κάθε χρόνο είναι παρα πολύ ψηλά στις επιτροπές λες και τα χουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους αι

  68. Μπράβο στην ελληνική αποστολη ηταν μια αξιολογοτατη προσπάθεια πίστευα οτι θα πάμε καλά γιατί είχαμε ενα πακέτο τέλος πάντων του χρόνου εις ανωτερα,…Την πάτησε και η Ισπανία όχι μονο εμείς πρεπει να πήγε χειρότερα περαστικά τους!!!!!!!Ξανά του χρόνου, ποσο γρήγορα περνάει ο καιρός σαν σφαίρα!

    • μαλιστα!ειδες τελικα που το ισραηλ τερματισε πιο πανω απο εμας??μια χωρα με καμια συμμαχια με ενα σουπερ χορευτικο και ρυθμικο τραγουδι καταφερε να αφησει πολυ πισω την αδιαφορη μπαλαντα της κυριακου..οσο για την αποψη σου οτι θα χτυπουσαμε πρωτια απλα για γελια!!!

      • Πολύ το έξυπνο δεν κανεις;Ποτέ δεν είπα για πρωτιά και το αγαπημένο σου Ισραήλ έκανε πολλάααα χρόνια να μπει τελικό πέρναγε η Αλβανία και αυτό έμενε απ’εξω και σου ξαναλεω οτι το Ισραήλ ηταν τυχερό μέσα σε αυτόν τον ογκόλιθο απο μπαλάντες οκ πήγε καλά τι θες να κάνουμε να τον προσκυνήσουμε; Την φωνη που έχει η Μαρία Έλενα και η φωνη του φαινομενικά 25 ισραηλινού δεν συγκρίνονται με τίποτα.Εν τέλει αφού σου αρέσει τόσο το Ισραήλ να ζήσεις εκεί πάρε και Ισραηλινή υπηκοότητα να σε φορτωθούν άλλοι να δουν την γλύκα.

      • εγω κανω τον εξυπνο η εσυ που 3 μηνες προσπαθουσες να μας πεισεις οτι η μαρια ελενα και το τραγουδι της θα κανουν ολην την ευρωπη να παραμιλαει και οτι θα πεφτουν βροχη τα 12αρια!!παρε τωρα την 19 θεση και τις μολις 3 χωρες να μας δινουν κατι για παρηγορια!η χειροτερη ελληνικη επιλογη ηταν της κυριακου και πραγματικα λυπηθηκα ολους εσας που νομιζατε οτι η ευρωπη περιμενε το ανουσιο σαχλοτραγουδο της κυριακου!ελεος

      • Έτσι πίστευα οτι θα πάμε καλά πρέπει να απολογηθω επειδή μου άρεσε ;Οταν εσύ ελεγες οτι η Ισπανία μπορεί να νικήσει και βγήκε κάτω απο την 20 θέση τι τώρα θες να γίνει να στοχοποιουμε καταστάσεις ;Κίαν πιστεύεις οτι η χθεσινή βαθμολογία ηταν αντικειμενική μονο και μονο για το Ισραήλ ε λολ

      • thraki boy
        ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ ΣΟΥ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ ΜΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ.ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 13 ΘΕΣΗ.
        ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΘΕΛΑΝΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΟΥΗΔΙΑ.ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ.ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝ.

        ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ TELEVOTING ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΨΗΦΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ.ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ,ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ;ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ 5ΑΔΑ 6 ΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΟΝΟΡΒΗΓΙΔΑ,ΕΛΛΗΝΟΣΟΥΗΔΕΖΑ,ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΡΟΥΒΑ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ KNOW HOW ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
        ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ DIE FOR YOU ΤΟ 2001.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΠΑ.
        ΑΥΤΑ

  69. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα στημένο υπέρ της Σουηδίας…Δεν γίνεται οι επιτροπές να βγάζουν 6η την Ιταλία και 1η τη Σουηδία…Επίσης αν ακόμα και με τέτοιο τραγούδι οι επιτροπές μας μαυρίζουν απορώ με τι τραγούδι θα μας ψηφίσουν

    • Δηλαδή τι περίμενες να μας κάνουν οι επιτροπές; Το τραγούδι μας ήταν χειρότερο από τα υπόλοιπα 26.

  70. To κοινό και οι επιτροπές έβγαλαν διαφορετικό νικητή. Απίστευτο!!!
    Στο televoting ήρθε πρώτη η Ιταλία με διαφορά, ενώ οι επιτροπές την είχαν πιο κάτω. Υποτίθεται ότι οι επιτροπές μπήκαν στον διαγωνισμό, για να υπάρχει και το μουσικό κριτήριο και να μην ψηφίζονται χαζοτράγουδα, αλλά εδώ συνέβη το αντίθετο. Το κοινό είχε το αλάνθαστο ένστικτο και ψήφισε το πιο ποιοτικό τραγούδι, ενώ οι επιτροπές ψήφισαν πιο εμπορικά (5 άτομα από κάθε χώρα επικράτησαν έναντι εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν). Νομίζω πρέπει να φύγουν από τον διαγωνισμό. Αυτό είναι σκάνδαλο.

    • Ακόμα και η Ισλανδία αλλά και η Γερμανία έδωσαν το δωδεκάρι τους στην Ιταλία και οι επιτροπές το κατέταξαν 11ο και 18ο αντίστοιχα μειώνοντας την τελική βαθμολογία. Αυτό που έγινε φέτος είναι μια κατάφορη αδικία κατά της Ιταλίας. Αν είναι δυνατόν να έχουν δώσει οι Ισλανδοί 12 σε μια μεσογειακή χώρα, που παίζει να είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει και οι επιτροπές να προμοτάρουν τη Σουηδία όσο δεν πάει.Και καλά μπήκαν οι επιτροπές για να σπάσουν τα μπλοκ αλλά φαίνεται πως είναι αυτές που συντηρούν τα μπλοκ. Οι επιτροπές δεν έχουν θέση στην Eurovision.

    • Έχεις σκεφτεί πως το σουηδικό μπορεί να είναι πιο ποιοτικό από το ιταλικό; Οι Ιταλοί τραγούδησαν μια ποπ-όπερα. Αυτό το πάντρεμα για τους ανθρώπους της κλασσικής μουσικής θεωρείται περισσότερο ύβρις και λιγότερο ποιότητα. Συγκεκριμένα τέτοια τραγούδια χαρακτηρίζονται σκουπίδια και έχουν κατακριθεί στο παρελθόν μεγάλοι ερμηνευτές που επιχείρησαν κάτι τέτοιο.

  71. Δεν συμφωνω με αυτους που λενε οτι πρεπει να αποχωρησουμε του χρονου. Γιατι.??? Επειδη ηρθαμε 19οι?
    Απλα του χρονου πρεπει να στειλουμε ενα καλοδουλεμενο τραγουδι και μια ενδιαφερουσα σκηνικη παρουσια. Δωξα το θεο καλλιτεχνες εχουμε.
    Υ.Γ.: Απο τα τραγουδια που ακουμε σημερα στα ραδιοψωνα ποιο πιστευεται οτι αν πηγαινε θα πηγαινε που καλα? Ακουω γνωμες

    • To skoupise t podia sou k perase..tou pantelidh.oxi ntaksei plaka kanw.thathela etsi gia th plaka gia to gamwto na dw enan oikonomopoulo..mh me brisete proswpikh apopsh..axaxaxaxa na leei ena tou styl eksaitias sou.sigoura de tha xane ksanakousei kati tetoio.tha phgaine h pato h poli kala.egw tha to euxaristiomoun pantws.

    • παολα μηδεν
      οικονομοπουλος εξαιτιας σου
      χατζιδου δε θα σε περιμενω
      καλιδης εχω γιορτη
      σχοινιας ομορφαινεις τη ζωη μου
      κοκκινου ματια κλειστα
      παντελιδης γινεται(αυτο θα τους ξεσηκωνε ολους)

  72. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ TELEVOTING ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΗΡΘΕ 6Η. ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΙ? ΈΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ? Η ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ Η EBU?

  73. Εχετε συνειδητοποιησει τα χθεσινα αποτέλεσμα? ? Τους σχεδον 100 βαθμούς στο τελεβοιτινγκ της ιταλιας???? Τ οτι αυτο τ τραγούδι ψηφιστηκε μαζικα απο ολη την Ευρώπη και οι επιτροπες τ ειχαν στην 6η θεση…? Πραγματικά δν μπορω ν τ πιστεψω…οτι εντυπωσιασττηκαν οι ειδικοι της επιτροπής απο τ Τραγούδι της σουηδιας κ τν εβγαλαν πρωτο κ μ διαφορα??

  74. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ eurovision..όχι επειδή βγήκαμε 19η, δεν με ενδιαφέρει καν μιας κ η Μαρία Έλενα ηταν ΑΨΟΓΗ. η χειρότερη γιατί υπήρχε ΑΔΙΚΙΑ!!! ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0;;; Ισπανία τοοοσο κάτω;; ηταν Κουκλαρα η Edurne, η Ελλάδα τόσο κάτω;
    Χάρηκα για τη Λετονία. Για καμια αλλη..

    ****Ελλάδα , Ισπανια ,Γαλλία , Γερμανία πρέπει να αποσυρθούν για 1-2 χρόνια ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ήταν ΑΔΙΚΟ! Στημένο. Μακάρι να αποσυρθούμε για 2 χρόνια. Μακάρι όλες οσες ανέφερα.

  75. Παιδια καποιοι τι κάθεστε και λετε πως δεν περιμένατε το 12αρι της Κύπρου που μας ψηφίζει? στο κοινο της Κύπρου ειχαμε την πρωτη θεση! Στις επιτροπες ειμασταν 4 ομως γιαυτο πηραμε 8
    Και μπραβο στην μαρια ελενα <3

  76. Tα απότελέσματα επιτροπών και κοινού μόνο οργή προκαλούν.
    Οι ”ποιοτικές” επιτροπές χαντάκωσαν την Ιταλία και έβαλαν το χεράκι τους να νικήσει η αγαπημένη τους Σουηδία. Προκλητική πρωτιά της Σουηδίας στις επιτροπές και τεράστια σύγκρουση απόψεων με το κοινό.
    Παραδείγματα.
    Η επιτροπή του Βελγίου είχε 10η την Ιταλία και το κοινό την ψήφισε 1η.Της Εσθονίας είχε 14η την Ιταλία και στο κοινό 3η!Της Φινλανδίας είχε 19η την Ιταλία ενώ στο κοινό 3η.Της Γαλλίας έβγαλε 15η την Ιταλία ενώ το κοινό την εβγαλε 1η! Η επιτροπή της Γερμανίας είχε 18η την Ιταλία και το κοινό την είχε 1η!Της Ουγγαρίας είχε στην 20η θέση την Ιταλία και στο κοινό ήρθε 1η.Το televoting της Ισλανδίας είχε 1η την Ιταλία ενώ η επιτροπή την είχε 11η.Η Ελβετική επιτροπή είχε 14η την Ιταλία ενώ στο κοινό ήταν 2η.Και πολλά ακόμα παραδείγματα.
    Η μεγαλύτερη ξευτίλα.Η Ιταλία σάρωσε στο televoting.
    1.Ιταλία – 366
    2.Ρωσία – 286
    3.Σουηδία – 279
    Ενώ στις επιτροπές
    1.Σουηδία – 363
    2.Ρωσία – 240
    3.Ιταλία – 183
    Η απήχηση του Grande Amore είναι μεγαλύτερη και από το euphoria.Kι όμως.Το euphoria στο κοινό είχε κάτω από 300 βαθμούς με μόνο 12 διαφορά από το δέυτερο.
    Το κοινό εκτίμησε και αγάπησε αυτό το αριστούργημα και οι επιτροπές θαμπώθηκαν από το περιτύλιγμα της Σουηδίας και όλα στημένα για να πάει ξανά εκεί ο διαγωνισμός.Έφεραν τις επιτροπές υποτιθετε για να ψηφιζονται καλά τραγούδια αλλά μάλλον μας κοροιδεύει η ebu και αλλοιώνει μια χαρά τα αποτελέσματα με τις επιτροπές.
    Αυτό βεάβαια είναι μια τρανή απάντηση στην άποψη οτι τέτοια τραγούδια είναι ξεπερασμένα στο κοινό της Ευρώπης.Ορίστε κύριοι.
    Ιταλία με 366 πόντους στο κοινό.Ρεκόρ.
    Και πάλι ξευτίλα για τις επιτροπές και το στημένο αποτέλεσμα.Έχασε μια θριαμβευτική νίκη η Ιταλία αλλά στις καρδιές όλης της Ευρώπης είναι οι αληθινοί νικητές!

    • Να ένας λόγος να αποσυρθούν οι επιτροπές! Εγώ Ιταλία ή Εσθονία ήθελα!

    • Στημενο ε??..Εδω ουτε την Ρωσια δεν περασε για ποιο ρεκορ λες???Η Ιταλια δεν εχει αυτη τη στιγμη τη δυνατοτητα να διοργανωσει εναν τετοιο διαγωνισμο..εχουν κ εκει κριση…Περιμεναμε το αντιθετο..αλλα απο οτι λες η Ιταλια στο κοινο κ η Σουηδια στις επιτροπες..που το βλεπεις το στημενο?

    • Κανονικά θα έπρεπε να έχουν πάρει όλα τα site φωτιά. Αυτό είναι σκάνδαλο. Αν είναι δυνατόν να είχε τόσο μεγάλη απήχηση η Ιταλία και να χαντακώνεται.Αντί να μιλάνε όλοι για μια ψεύτικη και άδικη νίκη λένε τι καλός που είναι ο Mans. Μιλάμε για νικητή που ήρθε οχι πρώτος ούτε δεύτερος αλλά τρίτος στο televoting.Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και αντί να τον κράζουν όλοι λένε δικαιώθηκε το φαβορί.Ενώ η Ιταλία χθες το βράδυ ήταν η χώρα που κατέκτεισε αποδεδειγμένα την Ευρώπη. Πραγματικά αυτοί οι κριτές που ψήφισαν χθες τοοοσο ψηλά τη Σουηδία τι είναι? Δεκαπεντάχρονες μαθήτριες?

      • K exeis k apoluto dikio.de mporei to koino p xalaei ta lefta tou na to fernei prwto ths italias k na termatizei trith.h meģaluterh adikia sth eurovision k apta megalytera skandala.eurofan epeidh se blepw trelameno ok to phre o souhdos p uposthrizes stamata na milas gia hrwikh nikh me kapoion p solh thm eurwph sto televoting bghke tritos me ekato kai kati bathmous diafora kai bale kalutera to prwtotypo kommati na akouseis tou david guetta pou einai k kalutero apth kopia auth.me olh th kalh diathesh sto lew.giati de mporei na to blepei olh h eyrwph
        pws htan milhmeno na paei ekei k esu na epimeneis pws htan o kaluteros olwn.htan polu anebasmeno to epipedo fetos k stamata na bgazeis ola ta ypoloipa tragoudia axrhsta.

    • τι να πω ρε giannismits ? η χειροτερη eurovision η πιο προκλητικη απο ολες οσες εχω παρακολουθησει …ντροπη τους ρε….ας το διαργανωνουν μονοι τους να μαλωνουν μονοι τους φτανει πια….μας πρηξατε τα αρ…. α!!!

      στο ποδοσφαιρο ξερουν να ψαχνουν για στημενα εδω που ειναι ολοφανερο κανενας δεν μιλαει….και κονομανε οι ιδιοι και οι ιδιοι …

      και κατι τελευταιο…..ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ….ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ

    • ΓιαννιΣμιτ, χωρις να θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου το ιδιο συμβαινει και στην αντιπερα οχθη.
      Ο Καρατζικος, εδω του Ογκαε, ειχε τη Σουηδια στην 18η θεση ενω το κοινο στην 7η και τελικα η Σουηδια ηρθε πρωτη. Μαλλον πρεπει κι εμεις να καθαρισουμε λιγο τα αφτια μας!!!

  77. Μη λυσσατε η Ελλαδα εδωσε 12 στην Ιταλια
    Εγω ψηφισα σουηδια και χαρηκα που το πηρε!!
    Ηταν απο τους καλυτερους τελικους με την εννοια οτι γινοντουσαν συνεχως εναλλαγες στην πρωτη θεση
    Και ξερουμε οτι το χρονου η σουηδια θα κανει εναν υπεροχο διαγωνισμο!!!

  78. Επισης νομιζω οτι η Ελλαδα για να ξεκολησσει απο αυτες τις θεσεις πρεπει να στειλει κατι δυνατο του χρονου

  79. Εγινε το αναμενομενο!!!Το πραγματικο φαβορι κερδισε κ μαλιστα κανοντας παρτυ!!!Εκλεισε πολλα στοματα που τον κατηγορουσαν κ απεδειξε αυτο που περιμεναμε..οτι καμια χωρα δεν μπορουσε να τον κοντραρει!!Η Ιταλια για μενα ηταν ψευτο-φαβορι κ αποδειχθηκε…Δεν μπορεσε να περασει ουτε καν την Ρωσια..αν κ εδω την Θεοποιουσατε..,Δηλαδη ηταν αυτη εμφανιση τους για 3η??Οχι βεβαια!Και μην ακουσω για συμμαχιες,γιατι την ψηφισαν σχεδον ολες οι χωρες..Αυτα απο μενα!Σορυ που δεν θα παμσ Ρωμη..Τα λεμε Στοκχολμη 2016!!

    • Βασικα καποιες χωρες οπως η ιταλια και η ρωσια μια χαρά την κοντραραν και η ιταλια ειναι αληθινή νικητρια αλλα λεμε τωρα….

      • Η Ρωσια στο 1ο μισο ναι..αλλα η Ιταλια απο που κ ως που??Την καθαρισε πολυ νωρις ο Μανς…Ο αληθινος νικητης βγηκε με 365 ποντους..ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες!

    • Televoting results

      1. Italy – 366
      2. Russia – 286
      3. Sweden – 279
      4. Belgium – 195
      5. Estonia – 144
      6. Australia – 132
      7. Israel -104
      8. Latvia – 100
      9. Albania – 93
      10. Serbia – 86
      11. Armenia – 77
      12. Romania – 69
      13. Georgia – 51
      14. Azerbaijan – 48
      15. Poland – 47
      16. Lithuania – 44
      17. Norway – 43
      18. Montenegro – 34
      19. Slovenia – 27
      20. Spain – 26
      21. Greece – 24
      22. Hungary – 21
      23. Cyprus – 8
      24. United Kingdom – 7
      25. Germany – 5
      26. France – 4
      27. Austria – 0

      Δυστυχώς οι επιτροπές θα κρατούν αιωνίως το διαγωνισμό στο Βορρά και εμείς ο φτωχός νότος θα είμαστε απλά οι κομπάρσοι στο δικό τους παιχνίδι! Δείτε πως εξελίσσετε από το 2009 που μπήκαν!

      Στο β ημιτελικό οι επιτροπές πέταξαν έξω την 10η Τσεχία κράτησαν τα πετροδόλαρα του Αζερμπαϊτζάν!

      Οσο για μας εδώ τα τελευταία 7 χρόνια στείλαμε 7 τελείως διαφορετικά τραγούδια, κανένα μα κανένα δε μπήκε στη 10 των επιτροπών, αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις!

    • Να αλλάξεις το όνομα σου απο eurofun σε swedenfun σου ταιριάζει απόλυτα εχεις σιγουρα δει οτι η Σουηδία ήρθε 3 στο κοινό ενώ η Ιταλία πρώτη αυτή είναι η πραγματική απόδειξη του νικητη ,διαφορετικά αν δεν υπήρχαν οι επιτροπές θα νικαγε η Ιταλία και έτρωγαν την σκόνη τους οι Σουηδοί ο φίλος ο Σουηδός είχε και κλεμμένο τραγουδάκι τόσο αξιόλογος

      • ΘΑ ΘΑ ΘΑ….Με την ιδια λογικη αν η Σουηδια εμφανιζοταν σε μια απο τις θεσεις της Ρωσιας κ Ιταλιας,θα σαρωνε κ στο κοινο!

  80. ΟΡΓΗΗΗ ΜΟΝΟ ΟΡΓΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 6η ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ 1η ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ?
    ΑΙΣΧΟΣΣΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗ EBU ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ..ΑΙΣΧΟΣ ΜΟΝΟ..ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΑΛΙ!
    ΕΛΕΟΣΣ..ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ!! ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ Τ ΟΔΙΚΟ ΜΑΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ.ΚΡΙΜΑ..ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ)..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..! ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΧΑΡΗΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΛΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟ..ΕΣΘΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.! ΑΥΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΕΛΟΣ!

  81. καμια εκπληξη για την δικη μας θεση!οταν στελνεις ενα τοοοοσσσοοοο ανυπαρκτο τραγουδι καπου εκει θα καταληξεις..το τραγουδι της κυριακου δεν αρεσε ουτε σε κοινο ουτε σε επιτροπες!φανταστειτε οτι στο televoting της γερμανιας που παντα ημασταν στην τριαδα(λογω μενταναστων)φετος βγηκαμε 13οι!απλα το τραγουδι μας δεν αρεσε.δεχτειτε το επιτελους!πιστευω οτι με απεργη θα ημασταν σιγουρα ψηλοτερα!

    η ιταλια και η σουηδια ειχαν εξαιρετικες συμμετοχες και δικαια ψηφιστικαν απο κοινο και επιτροπες μετα μανιας!θετικη εκπληξη το ισραηλ που με ενα κεφατο μεσογειακο ποπ καταφερε και βρεθηκε στην9η θεση και στον ημιτελικο του βγηκε 3ο με 150 βαθμους!!!!!!!ημουνα σιγουρος οτι θα πηγαινε καλα καθως το εθνοποπ εχει παντου τους θαυμαστες του!η ισπανια ηταν η μεγαλη αδικημενη της βραδιας οπως και η αρμενια…..στο συνολο ηταν ενας υπεροχος διαγωνισμος και με σωστα αποτελεσματα κατ εμε….α και ελπιζω του χρονου να παμε με κατι πιο χαρουμενο και πιο ελληνικο!

  82. Η Σουηδια ειχε στειλει μια απο τις καλυτερες συμμετοχες φετος , η Ρωσια καλη αλλα
    υπερτιμημενη και σιγουρα οχι για 2ρη.
    Η Ιταλια καλη αλλα οχι για πρωτη ειχε παντως αψογη εμφανιση ωστοσο τπ τραγουδι λιγο
    παλιας κοπης.
    Πολυ καλο το Βελγιο , εξαιρετικη η Λετονια που τη θεωρω και πραγματικο νικητη μαζι
    με το Βελγιο.
    Καλη η Εσθονια , πολυ αδικημενη η ισπανια .
    Οσο για την Ελλαδα ειχε αψογη εμφανιση και μια απο τις 10 καλυτερες συμμετοχες φετος.
    Οι επιτροπες παντως ειναι ενα σοβαρο θεμα ειδικα οταν εμφανιζουν μεγαλες αποκλισεις
    απο το κοινο.

    • Εδώ παρουσιάζουν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ τους. Τελικά με ποια κριτήρια ψηφίζουν δεν θα καταλάβουμε ποτέ.

  83. Τελικα πολυ ωραιο το νικητηριπ τραγουδι. Και ειμαι σιγουρος πως οι σουηδοι θα κανουν εκπληκτικη διοργανωση!!!!!

    Ας στειλουμε του χρονου κατι ελληνικο μπας και παρουμε καλη θεση.

    Παντως συγχαρητηρια στη μαρια ελενα!

  84. Απογοητευτηκα τρελα!!
    Η νικη της σιυηδιας ητανε απο τα πιο ενοχλητικα πραγματα (για εμενα παντα).
    Η Ρωσια δεν ξερω για ποιον λογο απο το πουθενα εκτοξευτηκε τοσο πανω ενω το Βελγιο η η Εστονια εμειναν αρκετα πιο κατω!!
    Η Ιταλια ητανε για εμενα η νικητρια αυτο το κομματι με εχει αγγιξει πραγματικα και δεν ειμαι η μονη!!Ντααξ καθε περσυ και καλυτερα.. αμα ξεραμε τι παιχνιδια παιζονται απο πισω, δεν θα ρισκαραμε καν.. οπως ειπε και η μαρια ελενα!!
    Τεραστια απογοητευση,απαισιος νικητης

  85. Το οτι τ κοινο σας ειχε τριτους εσας τς φανς της σουηδιας τ εχετε καταλαβει? Τ 100αρα στς βαθμους την ειδατε??? Γ ν μν λεμε κ οτι θέλουμε. ..οι ιταλοι μονο μ τς φωνες τς εκαναν περιπατο !!!αλλα οι επιτροπες εντυπωσιαστηκαν μ τ γραφικα..δν ειχαν δει μαλλον τη μπιγιονσε πριν 4 χρονια

  86. ΞΕΦΤΙΛΑ. Μόνο αυτό. Τι άλλο θέλουν επιτέλους για να διώξουν τις επιτροπές; Τις έβαλλαν για να κατευθύνουν αποτελέσματα και όχι για “μουσικά κριτήρια”. Ειδικά η Ιταλία που είναι και μέλος των Big 5 πρέπει να κάνει κάτι γι’αυτό. Δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια απόκλιση και να μην σέβονται την άποψη του κόσμου.

  87. Μια εξήγηση για την σχετικά κακή θέση της Ιταλίας στο jury σε αντίθεση με televoting είναι πως αναμεταδόσεις από blogs για την jury πρόβα του τελικού ανέφεραν πως ένας από τους τρείς ήταν εκτός τόνου σε σημείο που οι άλλοι 2 τον κοίταζαν live… Μια σκέψη.

    • Και η Loreen το 2012 στην jury rehearsal είχε καταπιεί χιόνι και έβηξε live. Δεν είδα όμως να της στερούν την πρωτιά.

      • Αυτό όμως που λες δεν έχει να κάνει με το πόσο καλή τραγουδίστρια είναι, είναι μια τεχνική κακοτυχία, σε αντίθεση με του Ιταλού. Μου άρεσε η Ιταλία, απλά προσπαθώ να σκεφτώ λογικές εξηγήσεις πέρα από συνωμοσιολογίες.

    • Η ίδια επιτροπή που έδωσε στο αγαπημένο μου, αλλά άφωνο ,κακά τα ψέματα, Ισραηλ τόσο υψηλή βαθμολογία ,δεν νομίζω να κατάλαβε καν ότι ένας τενόρος έχασε καναδύο νότες. Για να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας.

      • Στο televoting Ισραήλ ήρθε 7ο, στην τελική κατάταξη 9ο άρα οι επιτροπές το έριξαν, οπότε, τουλάχιστον συγκριτικά, το εκτίμησαν λιγότερο. Οπότε δε στέκει ιδιαίτερα αυτό που λες.

    • Συγνώμη αλλά απο την ερμηνεία που είχε το Ισραήλ όχι να το ”ευνοήσει λιγότερο” αλλά να πατώσει στις επιτροπές έπρεπε. Πολλές επιτροπές κατέταξαν την Αλβανία πολύ χαμηλότερα από το Ισραήλ.Αν είναι δυνατόν !!!

  88. Είναι πολύ άδικο το τι έγινε χθες. Να υπάρχουν κριτικές επιτροπές που να έχουν 26 η την Ιταλία;Στο κάτω κάτω γιατί να ψηφίζουν άλλη βραδιά ,ο κόσμος βλέπει την τελική βραδιά. Ας μη γίνεται τοτε ετσι και να ψηφίζουμε βλέποντας τα video clips. Πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μου άρεσε και η Σουηδία ,αλλά όχι όσο η Ιταλία και κάποιες άλλες. Η μεγαλύτερη κλοπή. Και θα πρέπει τωρα αμέσως να καταργηθούν οι κριτικές επιτροπές.

  89. Καταρχας, πολλα συγχαρητηρια στην Μαρια Ελενα, που ηταν για αλλη μια φορα εκπληκτικη. Οπως φανηκε απλα δεν αρεσε το τραγουδι, μην αρχιζουνε ομως μερικοι για Σαγιες και Απεργες γιατι ολοι ειδαμε τι ειχε γινει στο live. Γουστο μας καπελο μας. Συγκλονιστικη η απηχηση της Ιταλιας στο κοινο, ανεξηγητη η ελλειψη συμπνοιας των επιτροπων. Το μονο καλο που εκαναν φετος ηταν οτι εκοψαν τη Φινλανδια απτον τελικο, η οποια αν ειχαμε μονο televoting θα περναγε 10η. Το Αζερμπαιτζαν για αλλη μια χρονια σωθηκε απο τις επιτροπες ενω το κοινο δεν το περναγε καν στον ημιτελικο, αποδειξη οτι ο,τι σουηδικη συνταγη παρασαρουν δεν περναει. Προσωπικα δεν συγκινηθηκα ποτε απτη Ρωσια, αλλα οπως φανηκε ειχε μαζικη απηχηση. Καλυτερα ομως που δεν νικησε γιατι την κοπελα θα την μαζευαμε απτα πατωματα, ανακοπη θα παθαινε με τοσο υπερβολικες εκδηλωσεις. Η Σουηδια ηταν τραγουδι που το πιανεις απτο πρωτο ακουσμα, αλλα εντυπωσιαστηκα που οι επιτροπες του εδωσαν τη νικη. Υπηρξαν γενικα πολλες αδικιες. Το Βελγιο και η Αυστραλια δεν ηταν για 200+ βαθμους, (και για μενα ουτε η Σουηδια και η Ρωσια για 300+). Δεκαδα επιανε κανεις με 50 ποντους φετος, ελεος. Ψηφιστηκε η σερβια απτο Μαυροβουνιο, τη Σλοβενια, τα Σκοπια και ψιχουλα απτους αλλους και επιασε 10αδα δηλαδη. Ντροπη η 25η θεση της Γαλλιας μετα απο μια συγκλονιστικη ερμηνεια, απορω τι κανουν οι επιτροπες. Αναξιο και το 0 της Αυστριας και της Γερμανιας. Το Ισραηλ επωφεληθηκε οντας σχεδον το μονο uptempo της βραδιας, ομως πηρε αξια τη θεση του. Γενικα θεωρω οτι η τεραστια συγκομιδη ποντων των πρωτων 9 δεν ηταν ρεαλιστικη, και οτι θα επρεπε να ειχαν μοιραστει περισσοτερο οι βαθμοι (αν και χαρηκα πολυ για τη Λεττονια). Αυτα απο μενα, αν θελουμε να συμμετεχουμε το χρονου να το κανουμε με σοβαροτητα και οχι με αρπα κολλα εθνικους τελικους που τους γεμιζουν με guest acts για να νιωθουμε οτι κανουμε διοργανωση. Ανοιχτη επιλογη τραγουδιου και οχι παιχνιδι δισκογραφικων, αλλιως να απεχουμε.

  90. η πιο αχωνευτη νικη μετα το 2008 πραγματικα.ο κυριος κερδισε οχι λογω τραγουδιου αλλα εμφανισης στην σκηνη.αλλοι ειναι οι νικητες,αν εμφανιζονταν και οι μεγαλες χωρες την τριτη η πεμπτη θα ειχαν περισσοτερη υποστηριξη.παντως στο youtube αρχιζουν και το μαυριζουν το βιντεο με ολη την διοργανωση

  91. Eurofan συγχαρητήρια για το πουλέν σου τη Σουηδία,αλλά τσέκαρε τα αποτελέσματα στο televoting,πρώτη με διαφορά η Ιταλία και τρίτη η Σουηδία.οι επιτροπές απαρτίζονταν από 200 άτομα (40 χώρες x 5 άτομα), οι περισσότερες εκ των οποίων χαντάκωσαν την Ιταλία,ενώ εκατομμύρια κόσμου την αποθέωσαν.μεγαλύτερη σημασία έχει η κοινή γνώμη από κάτι επιτροπές,που μη μου πεις ότι αποτελούνταν από σύγχρονους Μπετόβεν, γιατί θα τρελαθώ, ειδικά στις υπανάπτυκτες ανατολικές και βαλτικές χώρες βάζουν μέσα κάτι ψευτοcelebrities!

    • Ευχαριστω πολυ!!!Η ιστορια ομως εγραψε οτι το βραβειο το πηρε η Σουηδια με 365 ποντους..!Αυτο που μετραει ειναι η 1η θεση…Ολοι θα θυμουνται τον νικητη κ οχι τον 1ο στο televoting!

  92. Τις επιτροπές πρέπει να τις καταργήσουν. Πρέπει να το καταλάβουν, χαντακώνουν τραγούδια. Μερικοι γράφουν πως δεν πρέπει να πάμε του χρόνου και δε το καταλαβαίνω. Φυσικά και να πάμε. Η Μαρία Έλενα έχει φωναρα απλώς δεν άρεσε το τραγούδι. Δε πειράζει! !!!

  93. Επισήμως ξενερωσα με τη Γιουροβιζιον. Ειναι δυνατον να βγαινουν πρωτοι με διαφορα οι Ιταλοι στο televoting και να τους θαβουν ετσι οι επιτροπες; Σαπίλα φιλες και φιλοι. Η σουηδια το αγαπημενο παιδι των επιτροπων τα καταφερε με ενα μετριο τραγουδι λοιπον…. Μονο ντροπη…. Πραγματικα ηθελα να ηξερα ποσο το χαιρεται αυτος που ηρθε 3ος στο televoting?? Εγω δεν θα το χαιρομουνα καθολου παντως. Αυτη ειναι μια τρανη αποδειξη οτι η Ιταλια δεν θα νικησει ποτε το διαγωνισμο, αφου δεν μπορεσε να κερδισει με αυτο. Όσον αφορα εμάς προφανως και δεν αξιζαμε 19η θεση. Του χρονου κατι εναλλακτικο να στειλουμε τυπου Κοσμιδου, Μονικα ή κάτι ποιοτικό με ελληνικό στιχο αν θελουμε να ειμαστε στην αριστερη στηλη του βαθμολογικου πινακα. Εγω προσωπικα ειμαι περηφανος με την παρουσία της Μαριας Ελενας. Ειναι ξεκαθαρο πλεον οτι μονο χωρες με συμμαχιες θα νικανε (Ρωσια), ή χωρες σε μπλοκ (π.χ Σκανδιναβικό), ή χωρες που στελνουν κατι κραυγαλεο (Κοντσιτα-Αυστρια). Οι υπολοιποι ολοι θα ειμαστε να μας κλαινε οι ρεγγες. Απαραδεκτη η επιτροπη της Κυπρου που την εβγαλε 6η, ειναι μεγαλοι ξεφτυλες οι τυποι… Μηπως εμεις που βγαλαμε τον χιπστερα 2ο στις επιτροπες το αξιζε;;;; Μην τρελαθουμε κιολας… Απλα οι Κυπριοι βγαλαν ολο τους το κομπλεξ. Επισης μεγαη ξεφτυλα που η Αυστρια δεν πηρε ουτε 1 ποντο, το ιδιο και η Γερμανια… Δηλαδη τι κακο ειχανε αυτες οι συμμετοχες για να βγουν τελευταιες; Hμαρτον. Πραγματικα περισσοτερο αηδια και ξενερα δεν εχω νιωσει στη Γιουροβιζιον. Κριμα και παλι κριμα.

    • Πόσο συμφωνώ! Δε νομίζω να είναι και το πιο ευχάριστο να είσαι νικητής ενώ είσαι 3ος στο κοινό(και με τόση μεγάλη διαφορά!). Κρίμα διότι έτσι ακυρώνεται ουσιαστικά το televoting. Ας υπάρχουν μόνο επιτροπές γιατί να ξοδεύει τόσα λεφτα το κοινό; Ξεφτιλισμένοι.
      Η eurovision ο,τι είναι το οφείλει στα εκατομμύρια τηλεθεατές της, δεν γίνεται να τους ακυρώνεις έτσι πετώντας τόσες ψήφους διότι χωρίς αυτό το κοινό θα ήταν ένα τίποτα. Ντροπή

  94. Δεν έχουν νόημα οι γκρίνιες για το σύστημα βαθμολογίας. Αυτό έχει επιλεγεί να είναι και είναι αποδεκτό από τους συμμετέχοντες. Και υπάρχει λόγος που υπαρχουν και επιτροπές και televoting. Δοκιμάστικαν διάφορα συστήματα τα τελευταία χρόνια και καταλήξαμε σε αυτό ως το πιο ισορροπημένο. Κάποια χρονιά θα συνέβαινε να υπάρχει απόκλιση στον νικητή μεταξύ τους. Αυτό δεν κάνει το αποτέλεσμα άδικο.

  95. Είναι ολοφάνερο ότι οι επιτροπές μπήκαν από την EBU για να ελέγχουν το νικητή. Η Ιταλία μολίς πέρσι κέρδισε και απέρριψε να διοργανώσει την Junior Eurovision, μάλλον το ίδιο θα έκανε και για την “ενήλικη”. Στην Ρωσία, δεν θα το ρίσκαραν να το διοργανώσουν για ευνόητους λόγους. Οπότε ,πιστεύω ότι αυτές οι πολύ χαμηλές θέσεις της Ιταλίας στις επιτροπές, δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα του κοινού καθαρά, είναι πολύ καλύτερα από τα συνδυαστικά. Δεν πειράζει, για εμάς, και για ακόμη περισσότερους σε όλη την Ευρώπη, νικήτρια είναι η Ιταλία.

  96. Το ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν αντάλλαξαν 12,αλλά αμφότερες ψήφισαν Ιταλία,αυτό κάτι δείχνει….και μαγκιά τους που φέτος έσπασαν την παράδοση,οι ξένοι ήταν έτοιμοι να μας αποδοκιμάσουν,μέχρι που σοκαρίστηκαν από το 10 και το 8!τρελο γέλιο!

  97. Gian συμφωνώ μαζί σου. Τρελάθηκαν!!!! Πάντως χθες όλος ο νότος συσπειρώθηκε αλλά δε πειράζει.

  98. πολυ χαμηλη ηθικη πλεον η γιουροβιζιον . απευθυνεται πλεον ‘σε ατομα συγκεκριμενου π’ροσανατολισμου , ντροπη’ γ’ια τα πλανα του’ σκηνοθετη . χθες καταλαβα για πιο λογο ηταν η λιθουανια στον τελικο .σαν διοργανωση …..ουτε μηδεν . ουτε καν ερασιτεχνες για τον νικητη ? ντροπη αισχος και αιδια . το βλεμα των ιταλων στο τελος τα λεει ολα . την καταλληλη στιγμη βγαλανε εκτως και την ρωσια που δεν αξιζε για τοσο ψηλα . οκ τρεις χωρες , οι υπολοιπες γιατι ηταν εκει ? τρεις χωρες κοντα 300 βαθμους ? αλλα το σκανδαλο ηταν κατα την προσωπικη μου γνωμη για την ισπανια . με εντυπωσιασε περισσοτερο και απο τους ιταλους . ισπανια ιταλια να αποσυρθουν και γιατι οχι κι εμεις . μην ακουω αλλο τα βαρετα πρικροχολα σχολια των γνωστων . δεν ειμασταν για τοσο χαμηλα . ειμαι ομως ευχαριστημενος για την αξιοπρεπεστατη προσπαθεια . !!! μπραβο σε οσους ηταν εκει . οχι σε εκεινους που ηταν εδω και οπως αποδειχτειικε τους αφησαν μονους. για τις δυο ελληνικες επιτροπες λεω μονο οτι εξεθεσαν την ελληνικη ομαδα που ηταν εκει . σαννα τους χρησιμοποιησαν . να χαρω εγω αντικειμενικοτητα . τωρα θα καταφερουμε τσι να ισιωσουμε την γιουροβιζιον και να δωσουμε καλο παραδειγμα ??????????? σλοβενια γιατι τοσο κατω ? αλλα η ισπανια βρε παιδια ???? τι αλλο να κανει πια αυτη η χωρα ?????? σκανδαλο . να αποσυρθουμε γιατι δεν δεχομαι πως οοοολοι ανεξαιρετως οι ελληνες του εξωτερικου δεν ψηφισαν οπως και περυσι και δεν πειραμε ουτε μοναδες . οποτε πολιτικες εξελιξεις επηρεαζουν . να φυγουν οι επιτροπες και να ταχθουμε διπλα στην τουρκια που το φωναζει χρονια τωρα !

    • Μην γίνεσαι υπερβολικός και ρατσιστής, η Γιουροβίζιον ενώνει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως διαφορών. Άλλη ιστορία η αδικία της Ιταλίας, που νομίζω έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της χώρας. Όσο για την Ελλάδα, απλά τα πράγματα: Είχε ένα από τα χειρότερα τραγούδια του τελικού.

  99. οι ξενοι δεν αποδοκιμαζουν ποτε την βορεια συμμαχια . αυτο δεν σου λεει τιποτα ?

  100. Μέχρι τώρα παιδία αυτές οι χώρες έχουν ανακοινώσει συμμετοχή για το 2016:
    Δανία
    Σουηδία
    Φινλανδία
    Ολλανδία
    Άγιος Μαρίνος
    Ουκρανία
    Ουγγαρία
    Τουρκία
    Κύπρος
    Ελλάδα

  101. Pavlos με καλυψες . διαφωνω μονο στο οτι η κυπριοι εβγαλαν το κομπλεξ τους . εμεις το ξεκινησαμε χθες και το εχουμε ξανα κανει . ντροπη που ανταπεδωσαν . αν δεν συνεβει αυτο τοτε απλα ηταν ρυθμισμενο απο πριν . εξεθεσαν τις δυο αξιοπρεπεστατες συμμετοχες , τις ποιο αξιοπρεπεις ισως που εχουμε στειλει , χωρις να υποτιμω καμια απο τις προηγουμενες . τελικα ειχαν δικιο οσοι ελεγαν για στημενη σειρα ψηφου . εξακολουθω να θεωρω αυτο που εγινε με ιταλια και ισπανια σκανδαλο . ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΒΕΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ .

    • Mα πως ειναι δυνατον να μην εβγαλαν το κομπλεξ τους; Ειναι δυνατον να βγαζουν την Κυπρια 6η; Εμεις δωσαμε τη 2η θεση στην κυπρο στις επιτροπες με την προσμονη να την βγαλει πρωτη το κοινο και αρα να δωσουμε το 12αρι μας

  102. Πάντως στο wikipedia λέει πως και η Ελλάδα και η Κύπρος θα συμμετέχουν του χρόνου

  103. Απορω για ποιο λογο μιλατε για δικια!!!Και η ιδια η Ιταλια δεν εδωσε το 12 στη Σουηδια??..Δηλαδη κ οι Ιταλοι το εστησαν???..Και οι επιτροπες δεν αποτελουνται πλεον απο κατι γερους που ψηφιζουν την κλασσικη μουσικη…εχει απο ολες τις ηλικιες κ απο ολατα ειδη της μουσικης…Μιλαμε ΜΕΓΑΛΗ πικρα σας αφησε ο Μανς!

  104. Επίσης διαβάζω σχόλια για άψογη διοργάνωση… ας γελάσω! Τα τεχνικά προβλήματα στη ψηφοφορία ήταν τοστ συχνά όσο και τα κρύα αστεία των άνοστων και άοσμων παρουσιαστών!!
    Φανταζόσασταν να υπήρχαν τόσα προβλήματα στη ESC της Αθήνας… θα μας είχαν φάει ζωντανούς!!
    Και μιας και μιλάμε για του χρόνου ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε και το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής! Ας δούμε βέβαια πρώτα τι αποφάσεις θα ληφθούν τον Ιούνιο για του χρόνου και βλέπουμε …..

  105. Κύριε Καρατζίκο είστε ο πρόεδρος του Ogae Greece,σας παρακαλούμε γράψτε τη γνώμη σας!!!!!Ευχαριστώ! !!!

  106. ΠΡΩΤΗ Η ΙΤΑΛΙΑ στους ψήφους του κοινού
    , τρίτη η Σουηδια . Οι επιτροπές μαύρισαν το ιταλικό κομάτι . “Καθαρή ” πάλι η νίκη της Σουηδίας…

  107. Αρχικά να πω πως το γεγονός οτι δεν ανταλλάξαμε 12αρια με την Κυπρό εγώ το περίμενα και αν το κάναμε θα ήταν σκάνδαλο γιατί πραγματικά κανένα απο τα δύο δεν ήταν για δωδεκάρι(μιλάω για τα τραγούδια και όχι τις ερμηνείες).Δεύτερον φέτος φάνηκε ξεκάθαρα οτί οι επιτροπές μπήκαν για να μην φύγει ο διαγωνισμός απο τον βορρά το ξέραμε αλλά φέτος μας βγήκαν τα μάτια.Τέλος να πω πως το τραγούδι που κέρδισε απο μία απο τις αγαπημένες μου χώρες στον διαγωνισμό ήταν καλό αλλά όχι για πρώτο.Αν με το ίδιο τραγούδι χώρις τα εφέ διαγωνιζόταν η Λιθουανία π.χ. 10ο και πολύ θα του ήταν.Αν δεν αντιδράσουν οι χώρες με την αδικία που έγινε φέτος τότε δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει.Φέτος τον νικήτη τον έβγαλαν οι επιτροπές και άσε τα ζώα να δίνουν τα λεφτά τους.Τέλος να πω πως ήταν ο πιο ώραιος τελικός από άποψη τραγουσιών και σασπένς αλλά η χειρότερη διοργάνωση που έχω δεί ποτέ και πιστεύω οτί σε συνδυασμό με το άθλιο τραγούδι η Αυστρία γι’αυτο κατέληξε με το κουλούρι.Οσο για τήν Γερμανία αν και δεν της άξιζε νομίζω οτι η Ευρώπη της είπε πλαγίως οτι δεν την χωνεύει.Αντε και του χρόνου να είμαστε καλά……

  108. mono stenaxwria k orgi gia ta xthesina apotelesmata. stenaxwre8ika pou nikise h souidia an kai htan favori hmoun sigouros oti tha ginotan h anatropi kai tha nikouse allh….2013 Sweden, 2014 Denmark, 2015 Austria, 2016 Sweden!

    apo tous xeiroterous nikites stin istoria tou diagwnismou pou kanonika h italia nikise alla h agapiti se olous epitropi frontise pali na ta katastrepsei ola… allh mia xronia tzampa lefta edwsa psifizwntas ellada! tipota den pire apo germania. oso gia to xameno 12 tis kuprou arxika sokaristika meta katalava oti oi ellinikes epitropes den tha mporousan na valoun stin koryfi tn kupro giati tha eixan provlima me tin EBU.
    euxomai o epomenos diagonismos na min thimizei TIPOTA apo Malmö 2013. allh poli, allh parousiastes, allh arena. kai ligoterh diafimisi stin souidia.
    oso gia tin ellada fusika stenaxwre8ika gia ta apotelesmata alla to pio apogoiteutiko eine oti kathe xrono to endiaferon tis ERT tha meionete olo kai pio polli me tetia apotelesmata…. h ellada meta ta xthesina kateru4e olous tous muthous gia dekades ktlp. 2012 (17th), 2014 (20th), 2015 (19th) !!! allh mia fouska pou 3efouskwse. egw pisteua poly stin elliniki sumetoxi kuriws giati eixame mia sovari emfanisi kai oxi tsirko medrano opos perusi..h ERT eine melos tis EBU opote me tin sumetoxi mas den uparxei thema, to thema eine na valoume mualo kai na stiloume kati sovaro.

    to mono kalo apo tin fetini eurovision eine oti ksekoumpistike h australia! alla tora theloun na feroun kina kai kanada..opote…tha zisoume megales stigmes.

    STOCKHOLM 2016 h protasi mou! kai makari na dwsoume to paron!
    PS: oi epitropes prepei na katargithoun edw kai twra! den eine 50% auto, auto eine 90% !!

  109. Βέβαια το φτωχό μου το μυαλό σκέφτεται ότι ΕΒU θέλει να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο, οπότε οι επιτροπές ήταν η δικλείδα ασφαλείας για να μην βγει η Ιταλία (για οικονομικούς λόγους, διότι δεν μπορούσε να κάνει show αντάξιο της Δανίας, Σουηδίας, Αυστρίας) και η Ρωσία (για πολιτικούς λόγους). Όπως και να έχει δεν είναι λογικό να υπάρχει τέτοια απόκλιση. Τί άκουσαν 200 άτομα των επιτροπών (και λιγότεροι μη σας πω γιατί οι επιτροπές 10 τουλάχιστον χωρών ψήφισαν πολύ ψηλά την Ιταλία) και δεν το άκουσαν 200 εκατομμύρια άνθρωποι? ας μου λύσει κάποιος αυτή την απορία.

  110. 1. Συγχαρητήρια στην Σουηδία, Καλοδουλεμένο, πιασάρικο αλλά υπερεκτιμημένο κατά την γνώμη μου τραγούδι σε σχέση με 2-3 άλλες συμμετοχές. Τους αξίζουν συγχαρητηρία για τον επαγγελματισμό και την ευρηματικότητά τους.
    2. Λυπήθηκα για Ιταλία πολύ. Ε δεν γίνεται να σαρώνει στον κόσμο και να την ρίχνουν οι επιτροπές. Ακόμη και αν η jury rehearsal ηταν κακη ε πόσο κακή ήταν πια! Οι επιτροπές εκεί βρήκαν να εξαντλησουν τον “επαγγελματισμό” τους? Υποτίθεται εντάχθηκαν στην διαδικασία για να προσδίδουν μια αντικειμενικότητα κόντρα στις συμμαχιες και το ‘προσωπικό γουστο’ και εδω βλέπουμε να γίνεται το ανάποδο.
    3. Χάρηκα με την μη ανταλλαγή 12αριων Ελλαδας-Κυπρου. Επιτέλους!
    4. Η Μαρία-Ελενα καταπληκτική ερμηνεύτρια. Οντως το τραγούδι ήταν μέτριο και κάπως φλάτ αλλα η κοπέλα ήταν φωνητικά άψογη.
    5. Ωραιός διαγωνισμός, ωραία εικόνα,ωραία σκηνή, βαρετές παρουσιάστριες, η Κοντσίτα καλύτερη από τις υπόλοιπες.
    6. Ποιοτικά ο διαγωνισμός ήταν ανώτερος άλλων ετών αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει με τις επιλογές των επιτροπών, με την κλήρωση της σειράς εμφάνισης όσο και με τον ρόλο των bookies που προφανώς έχουν πληροφόρηση εκ των έσω. πχ.καλλιτεχνική επιφοίτηση τους ήρθε και ανεβασαν 4αδα το Βελγιο λίγο μετα τον ημιτελικό? Όπως ειπώθηκε και από άλλους δεν γίνεται να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα μήνες πριν..Τεσπα εγω ήθελα να νικήσει η Ιταλία που ειχε κάτι το αισθαντικό, λίγο στυλ, τέλεια γλώσσα, όμορφη ερμηνεία λίγο ελεύθερη όχι κάτι τόσο rehearsed αλλα οκ αυτά είναι προσωπικά γούστα,

  111. Συγχαρητήρια στη Σουηδία! Αν και δεν περίμενα να στηριχθεί τόσο από επιτροπές, ώστε να πάρει την πρωτιά, πρέπει να παραδεχθούμε, συμφωνώντας με τον Καπουτζίδη, ότι με αυτή τη ‘χάρμα οφθαλμών’ σκηνική παρουσίαση προσέφερε και φέτος, όχι ένα λιθαράκι, αλλά μία κοτρώνα, ώστε να πάει βήματα μπροστά ο διαγωνισμός… Επίσης, υποδειγματικά επαγγελματική η παρουσίαση του Βελγίου που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα αντίστοιχες καλλιτεχνών παγκοσμίου βεληνεκούς… Οι φίλοι που βλέπαμε χθες τον τελικό έμειναν με το στόμα ανοιχτό με Βέλγιο και ακολούθως Σουηδία και Αυστραλία (επίσης εκπληκτικό live και επαγγελματική παρουσίαση).
    Σαφώς ήθελα νικητή Ιταλία, που έκανε εξαιρετικό live, αλλά από το να το πάρει η Ρωσία με ένα τόσο αδιάφορα πλαστικό τραγούδι…1000 φορές Σουηδία! Τέτοια στήριξη στη Σουηδία κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δεν περίμενα ότι θα την έκανα… Την Ελλαδάρα μας την περίμενα λίγο ψηλότερα κάπου στο 15, αν και το ερμήνευσε πολύ ωραία, ενώ απρόσμενη, αλλά καθόλου τυχαία, και η μη ανταλλαγή 12ριών με την Κύπρο. Στο ΤΟΡ-5 έπεσα 100% μέσα 🙂
    Δεν περίμενα να τα πάει τόσο καλά Λετονία (ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ, ΦΩΝΑΡΑ! ΕΥΤΥΧΩΣ εκτιμήθηκε), Ισραήλ (μια χαρά!), Σερβία (φάνηκε ότι άρεσε, αλλά…no comments!), Νορβηγία (ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ, αλλά σκηνικά ήταν λίγοι…), Μαυροβούνιο (ξεχώρισε και μπράβο τους!), Αζερμπαιτζάν (να’ναι καλά οι Τούρκοι και η διασπορά, ΟΥΤΕ για 15αδα ήταν…) και Γεωργία (ομοίως με τους Αζέρους).
    Άξιζαν καλύτερες θέσεις: Εσθονία (το live δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά το τραγούδι για μένα ήταν ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, μια θέση στο ΤΟΡ-5 την άξιζε αντί Ρωσίας, η οποία δεν άξιζε ούτε ΤΟΡ-10), Σλοβενία (απλά αγαπώ!), Αλβανία (πιο καλή φωνητικά, στα συν η αλλαγή ρούχου), Γαλλία (η καλύτερα παρουσιασμένη μπαλάντα, αχ καημένη μου Γαλλία…), Ισπανία (ο.κ. δεν ήταν για ΤΟΡ-10 τελικά, η σκηνική παρουσίαση δεν ήταν μαγική, αλλά 15αδα ίσως…), ενώ και η Γερμανία δεν άξιζε 0, αλλά το πολιτικό μήνυμα δόθηκε…
    Εν κατακλείδι, για μένα τα τραγούδια που προσέφεραν ΜΟΥΣΙΚΑ στον διαγωνισμό ήταν Λετονία, Εσθονία, Ιταλία, ενώ αυτά που προσέφεραν ΟΠΤΙΚΑ Σουηδία – Βέλγιο και η Αυστραλία αρτιότατη στο σύνολο και ΜΠΡΑΒΟ τους, ΜΑΚΡΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

  112. του χρονου πιστευω πρεπει να γινει μεγαλη διοργανωση απο τη σουηδια και το SVT! λετε να γινει Friends Arena τελικα του χρονου;; που ωραια θα ηταν πεθυμησα ενα τετοιο γηπεδο απ το ντυσελντορφ με τεραστια σκηνη και πολυ κοσμο οχι οπως απ το ’13 που στριμωχνουν μεσα σε ενα σταδιακι 10.000 και κατι και νομιζουν ειναι και πολυς! θελω παλι τουλαχιστον 18.000 κοσμο να γινει πανικος

  113. παει και η φετινη eurovision(δυστυχως), υπομονη χρειαζεται και παλι!! παμε παλι σουηδια λοιπον. παντα υπαρι το ενδεχομενο να κερδισει μια χωρα που ξανακερδισε τελευταια. παρεμπιπτοντως ο mans εφτασε πολύ κοντα στο σκορ της loreen, 365 εκεινος και η loreen 372, οποτε και παλι συντριπτικη νικη για τη σουηδια. παντα πιστευα ότι μπορει να κερδισει η σουηδια φετος και αν όχι νικη σιγουρο τοπ 3. μετα τις χθεσινες εμφανισεις πιστεψα λιγο πιο πολύ στη ρωσια, γιατι αφηνε αισθηση, και για μενα τουλάχιστον ηταν πιο ωραια από τη σουηδια. τωρα οσο για το heroes σιγουρα εχει καταπληκτικη και πρωτοτυπη σκηνικη παρουσια αλλα το τραγουδι από μονο του δεν ηταν τιποτα το ιδιαιτερο, ουτε κορυφωση ειχε. οσο για την ιταλια που ηρθε τριτη, σιγουρα ηταν φαβορι για πρωτια αλλα μετα την εμφανιση που ηταν πολύ ωραια κατι μου ελεγε μεσα μου ότι δεν θα το παρει αλλα σιγουρα θα βγει τοπ 3. γενικα μετα τις εμφανισεις το τοπ 3 ηταν σιγουρο εστω και με λαθος σειρα. και είχαμε και ρεκόρ στις ψηφους των πρωτων χωρων, δεν εχει ξαναγινει. 5η η αυστραλια με 196 βαθμούς, δεν εχει ξαναγινει, όπως και 6η η λετονια με 186, δεν το εχουμε ξαναδει. και οι 2 πρωτες με 300αρα, πρωτη φορα κι αυτό.

  114. Ελπιζω να πηραμε το μυνημα και να μην στειλουμε αλλη φορα μια τετοια κοιμισμενη μπαλαντα.Αυτοι περιμενουν απο μας κατι που να ειναι πιο καντο στα δικα μας ακουσματα(το τραγουδι της θωμαη θα ηταν ιδανικη επιλογη αλλα τεσπα)απο του χρονου λοιπον ψηφιζουμε τα πιο εθνικ κοματια και κατα προτιμηση σε ελληνικο στιχο

    • ποσο συμφωνω μαζι σου!ειναι αυτο που ελεγα απο την πρωτη στιγμη οτι με ελληνικο στιχο και εθνικ μουσικη εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να παρουμε βαθμους!τελικα κριμα που δεν στειλαμε τη θωμαη!θα ημασταν δεκαδα σιγουρα!ελπιζω του χρονου να επιλεξουμε το the song και οχι to the voice!

  115. Ελπιζω να μην ξανασυμβει αυτο δηλ να μην ανταλλαξουμε 12αρια με τη κυπρο. δε θα χασουμε ξαφνικα το μοναδικο σιγουρο 12αρι μας.αν και εμαθα οτι στο televoting της κυπρου ειμασταν πρωτοι ομως μας εριξαν οι επιτροπες.Ισως περιμενουν αλλα απο εμας.

  116. Οι επιτροπές είχαν την Ελλάδα στην δεκάδα.Άρα φταίει το κοινό της Ευρώπης και όχι οι επιτροπές.

  117. Μπράβο στην Σουηδία και το Mans που πήρε την 1η θέση διότι ήταν πολύ εντυπωσιακό αυτό που έγινε επι σκηνής και δεν μπορείς να πεις ότι δεν άξιζε και καθόλου να κερδίσει.Αν΄και η διαίσθηση μου λέει πως μυρίζεται στημένο παιχνίδι γύρω απο αυτό αλλά τεσπα .
    Θέλω 3 πράγματα απο τους Σουηδούς :
    1) Επειδή η διοργάνωση του 2013 δεν μου άρεσε καθόλου απο το stage μέχρι τα τραγούδια (αν είναι δυνατόν απο τα πόσα τραγούδια συμμετείχαν τότε μόνο της Ελλάδας και της Νορβηγίας μου άρεσαν ) θέλω καλύτερη σκηνή με πιο ωραία εφέ και όχι αυτή η μαυρίλα που υπήρχε λες και έπεσε ο γενικός .
    2) Να γίνει Στοκχόλμη
    3) Με παρουσιάστρια εννοείται την υπέροχη Petra Mede 🙂

    Υ.Σ 1. Συμφωνώ όσο δεν πάει με κάποια σχόλια ότι ο Mans είναι πιο ωραίος απο το τραγούδι
    Υ.Σ 2. Αγαπάω Μαρία-Έλενα και ας βγήκε 19η. Γιατί κάτι μου λέει όμως ότι με την Θωμάη θα πηγαίναμε καλύτερα;
    Υ.Σ 3. Αν είναι δυνατόν η συμμετοχή της Αυστρίας με 0 ;;;;;;;; Ήταν απο τα καλύτερα τραγούδια του χθεσινού τελικού .Καλά το ότι βγήκε 1η στο κοινό η Ιταλία και 6η στις επιτροπές ασχολίαστο .
    Υ.Σ 4. Θα πρότεινα του χρόνου να στέλναμε κατι σε στυλ Νατάσα Μποφίλιου (Εν Λευκώ , Σ’έχω βρει και σε χάνω εννοείται στα ελληνικά ) . Ποια είναι η γνώμη σας ;

  118. Pragmatika ti na pw..!
    H Suidia enw einai h agapimenh m xwra ston thesmo..gia kanena logo dn htan gia nikh!
    Pws ginete na einai h Italia 1h sto televoting kai 6h stis epitropes..!Enw oloi perimenan ton antitheto..oti kai kala apo tis epitropes tha stirixtei perissotero!
    Nomizw oti einai h prwth xronia pou epitropes kai koino vgazun diaforetiko nikhth..megalh adikia rr file!
    Italia kathara htan h kaliterh..apo ta kalitera tragudia ston thesmo!Kala kanei h Tourkia kai dn summetexh edw kai 3a xronia!
    Krima..poli krimaa..!

  119. δηλαδη το κοινο επελεξε τις φωνες και το τραγουδι και οι επιτροπες την χορογραφια και το show;;;;εδω η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα……..υποτιθεται οτι οι επιτροπες μπηκαν για να δωσουν μια ποιοτητα στην γιουροβιζιον και για να κερδιζουν τα καλα τραγουδια…εμεισ γιατι ψηφιζουμε και δινουμε τα ωραια μας λεφτακια;;;μου αρεσει παρα πολυ η σουηδια αλλα ειναι αδικο 20-30 να αποφασιζουν και οχι ο κοσμος……6η οι ιταλοι στις επιτροπες;;;;;;κατι δεν παει καλα στις ψηφοφοριες τα τελευταια χρονια……..αρχιζει και χανει την αξοιπιστια του ο διαγωνισμος……….

  120. οσο για τις υπολοιπες συμμετοχες, χιλια μπραβο θελω να πω στην αγαπημενη μου λετονια οπου ειχε χρονια να περασει τελικο και να δει καλη θεση και χθες εσκισε με την 6η θεση με 186 βαθμούς, πραγματικα εσκισε και ελπιζω να συνεχισει ετσι!! μπραβο στο ισραηλ που ειχε 4 συνεχομενους αποκλεισμούς και επεστρεψε στον τελικο και μαλιστα στη δεκαδα με την 9η θεση. μπραβο στο βελγιο οπου μετα απ πολλα κακα αποτελέσματα χτυπάει 4η θεση με ρεκόρ για αυτή τη θεση, 217 βαθμούς! η εσθονια τελικα δεν τα πηγε τοσο ψηλα αλλα σιγουρα είναι μια χαρα η η θεση. αναμενομενο το τοπ 5 της αυστραλιας.τοπ 10 και για νορβηγια και με αυτά και με κεινα τρυπωσε στη δεκαδα και η σερβια!! μπραβο στη γεωργια με την 11η θεση, είναι από τις καλυτερες που εχει παρει, και να πουμε ότι το μαυροβουνιο πετυχε το καλυτερο αποτέλεσμα του με την 13η θεση. και η σλοβενια τα πηγε ικανοποιητικα με την 14η θεση. για μενα η μεγαλυτερη αδικια της βραδιας ηταν η γερμανια και μετα η γαλλια και η ισπανια.

  121. Κι εμένα μου άρεσε η συμμετοχή της Ιταλίας αλλά δυστυχώς ο ένας τενόρος βγήκε από τον τόνο και “ζεστάθηκε” στο δεύτερο λεπτό.Σαφώς οι δύο είχαν μεγαλύτερη έκταση,οπότε δεν λειτούργησε το ensemble τέλεια, όπως θα έπρεπε. Έχω σπουδάσει κλασσικό τραγούδι.
    Δεν εκπλήσσομαι με τα αποτελέσματα. Περίμενα ψηλότερα την Εσθονία(άλλαξαν λίγο την παρουσίαση, προτιμούσα εκείνη του ημιτελικού) και την Ισπανία(βρίσκω ότι δεν τραγούδησε άσχημα).
    Για την ελληνική συμμετοχή θα προτιμούσα ελληνικό στίχο και ειλικρινή(όχι φτιαχτή) άνεση, στο μέλλον. Μετριότατη φωνητικά η Κυριάκου, έχει σοβαρό πρόβλημα στις χαμηλές.

  122. Ρε παιδια μην γκρινιαζεται με τις βαθμολογιες…ok και μενα μου κανει εντυπωση που ηταν 6η στις επιτροπες η Ιταλια,σιγουρα την αδικησαν…τουλαχιστον επρεπε να ειναι τριαδα…αδικημενη και η Αλβανια που ηταν 9η στο κοινο και 26 στις επιτροπές,ενω και η Εσθονια ηταν 5η στο κοινο και 11η στις επιτροπες…αλλα αυτο ειναι το συστημα,τι να κανουμε τωρα…οσον αφορα τις συμμαχιες που λετε νομιζω φετος βελτιωθηκε η κατασταση…η Σουηδια ψηφιστηκε απο ολες τις χωρες και με μεγαλους βαθμους κιολας,το ιδιο και η Ρωσια..σιγουρα παιζουν ρολο οι συμμαχιες αλλα οχι οπως παλια…

  123. Ξενέρα. Μόνο αυτό:
    1.Επιτροπές. Τις θεωρώ άδικες. Ο κόσμος, το κοινό είναι η δύναμη της eurovision. Δίχως αυτό θα ήταν ένα τίποτα οπότε ποιος ο λόγος ύπαρξης των επιτροπών όταν δεν σέβονται την ψήφο του κοινού; Κοινό παρακολουθεί, κοινό έχει κάνει την eurovision δημοφιλή, κοινό πρέπει να ψηφίζει. Τόσο δημοκρατικά, τόσο απλά (Η άποψη περί θέσπισης επιτροπών για ορθή-μουσική κρίση και κατάργηση block και ανταλλαγές ψήφων σε γειτονικές χώρες ΔΕΝ επιβεβαιώνεται από το αποτέλεσμα οπότε ακυρώνεται ο λόγος ύπαρξής τους).
    2.Αποφασίζουν μόνοι τους την σειρά εμφάνισης. Δηλαδή προωθούν με λίγα λόγια αυτούς που θέλουν οι διοργανωτές. Σίγουρα ένα καλό τραγούδι δεν το χαντακώνει η θέση αλλά ποιος θα ήθελε να εμφανιστεί, άλλωστε, πρώτος; Κανείς. Ας μην κοροιδευόμαστε, δεν είναι σωστό.
    3.Η Τουρκία πιστεύω πως έχει κάνει το καλύτερο. Ως διαμαρτυρία για τις επιτροπές και τα αποτελέσματα αποσύρθηκε. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς και πολλές άλλες χώρες γιατι αλλιώς δεν θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.
    4.Δεν θεωρώ άδικη την θέση μας. Η Μαρία-Έλενα είναι αναμφισβήτητα εξαιρετική αλλά το τραγούδι μετριότατο. Πλέον η πορεία μας δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη δεκαετία και έχουμε γυρίσει σε εποχές προ 2001. Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα για να λείψουμε και να μας λείψουν ώστε να γυρίσουμε πίσω δυναμικά.
    5. Eurovision δίχως trash δεν γίνεται, πώς και γιατί την είδαν φέτος όλοι ποιότητα; Μόνο το Ισραήλ θύμισε κάτι από παλιά καλή eurovision.
    Ok, καλά τα ποιοτικά τραγούδια αλλά η eurovision θέλει και λίγο χαβαλέ ο οποίος φέτος έλειπε.
    Ελπίζω να καταργήσουν τις επιτροπές. Τόσα χρόνια επηρέαζαν μόνο τις θέσεις σε κάποιες χώρες (και έχουν στερήσει πολλές καλές-ψηλές θέσεις από την Ελλάδα) αλλά φέτος στέρησαν τον νικητή και αυτό είναι το πιο απαράδεκτο.

    • εγω.εχω γραψει πολλες φορες εδω μεσα οτι του χρονου πρεπει να στειλουμε ελληνικο και υο λεω αλλη μια λοιπον

  124. ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΤΖΙΚΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ?

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ…..ΜΠΡΑΒΟ

  125. Συγχαρητήρια στη Σουηδία , το ξέραμε ότι η EBU δε θέλει να το δώσει στην Ιταλία… Προβλέπω Γκέτεμποργκ για το 2016 και όχι Στοκχόλμη ! Αναφορικά με την Ελλάδα θεωρώ οτι το κρατικό μας κανάλι από τη στιγμή που θέλει να συμμετέχει να το κάνει με προγγραματισμό και στόχο… Η προχειρότητα θα συνεχίσει να φέρνει αυτά αλλά και χειρότερα αποτελέσματα.. Απαιτείται νέα προσέγγιση στο διαγωνισμό με συμμετοχές που θα αφήνουν το στίγμα τους.. Δεν εννοώ βέβαια επιστροφή σε ανέμπνευστα κλαρινοεθνοπόπ για να ξεσηκώσουμε τους ομογενείς.. Ψαγμένες προτάσεις τύπου Aminata – Love injected !

    • Και συγχαρητήρια στη Μαρία Έλενα για την ερμηνεία της .. Μια λιτή και αξιοπρεπής συμμετοχή!

  126. οσο για την εμφανιση της ελλαδας και τη 19η θεση, σιγουρα αξίζαμε κατι καλυτερο, γυρω στη 15αδα. πηραμε βαθμούς μολις από 3 χωρες και ολη την ωρα περιμεναμε περιμεναμε περιμεναμε και μετα καταλάβαμε ότι μας ξεχασαν τελειως. από ένα σημειο και μετα ψηφιζονταν οι χωρες στην αριστερη στηλη. η μαρια ελενα εκανε μια εξαιρετικη εμφανιση, πιστευω ότι αυτό που ελειπε, αφου τη φωνη την είχαμε, ηταν το κατι που θα ξεχωριζε. οι κινησεις της ηταν πολύ καλες, το τραγουδι στο αργο μερος ηταν λιγο αδιαφορο αλλα μετα ηταν πολύ δυνατο. οσο για την κυπρο που πολλοι λεγανε ότι παει για τοπ 10 στον τελικο, και μονο που περασε ηταν θαυμα και εννοείται ότι δεν αξιζε να περασει. εγω δεν είμαι από αυτους που θελω να αποσυρθούμε από τη eurovision αλλα τουχρονου να παμε στη σουηδια και να στειλουμε κατι ξεχωριστο. ο διαγωνισμος πλεον θελει ιδιαιτερες συμμετοχες που δεν εχει ξανακουσει όπως η τραγουδαρα της λετονιας.!! ραντεβού του χρονου λοιπον και ελπιζω να ειμαστε κι εμεις στη σουηδια!!!!

  127. Eurofan, δυστυχώς είσαι λάθος, σε βάθος χρόνου δεν θα θυμούνται τον νικητή του 2015, το ότι καταγράφεται ως νικήτρια η Σουηδία, δεν σημαίνει ότι το τραγούδι θα είναι διαχρονικό και θα το θυμάται ο κόσμος. βλ. Eurovision 1958, κανείς δεν θυμάται τον νικητή τότε, αλλά την Ιταλία που πήρε την τρίτη θέση “Nel blu dipinto di blu” ή άλλως “Volare”. Στην ιστορία μένουν τα καλά κομμάτια.
    Εξάλλου οι il volo κάνουν διεθνή καριέρα, τον mans θα τον δεις του χρόνου ξανά να ανοίγει τη Eurovision 2016 και μετά μην τον είδατε. Δεν πρόκειται να κάνει διεθνή καριέρα.

    • Μπα οχι..τους τριτους θα θυμουνται..δεν αμφισβητω την καριερα των Il Volo..Μα ποση κακια κ χολη μπορει να βγαλει ενας ανθρωπος πια??Να φανταστω κ σε νικη της Ρωσιας τα ιδια θα λεγες!!Κ προφανως θα αστειευοσουν οποιος παρακολουθει Γιουροβιζιον τους νικητες θυμαται..κ η νικη αυτη θα απογειωσει τον Μανς !

  128. Ελεος πια σταματηστε αυτο το πραγμα με το συστημα βαθμολογησης.Το ξερω δεν το αποδεχονται πολλοι αλλα αυτο εχουμε τι να κανουμε..Ολοι οι Ελληνες και γενικοτερα ο νοτος ειχαν ξετρελαθει με το ακουσμα της Ιταλιας,για αυτο ολοι ψηφισαν Ιταλια και πηρε 12αρι και 10αρι η Κυπρος. ΟΚ,σεβαστο,ειχε ενα απο τα ωραιοτερα τραγουδια του διαγωνισμου η Ιταλια.Εγω παντως υποστηριζα Σουηδια(απο τους λιγους μαλλον) εδω και δυο μηνες ,και απλα χαρηκα πολυ με την νικη του,δευτερο αγαπημενο μου το Βελγιο,τριτο πολλα ταυτοχρονα!Η μεγαλη αδικια η Ισπανια,και η Αυστρια (0 βαθμους)!Στοκχολμη η Μαλμε δεν με ενδιαφερει ,ΣΟΥΗΔΙΑ 2016!!! Οι τυποι ειναι πολυ μπροστα !!

  129. H Σουηδια μπορει να νικησε…αλλα πανευρωπαικη επιτυχια θα γινει το τραγουδι της Ιταλιας…GRANDE AMORE….

  130. Άξιξε τη νίκη το τραγούδι της Σουηδίας.Πρωτόπυτο,εντυπωσιακό,νεανικόΤο ιταλικό,το ρώσικο και το ελληνικό για μένα αποτελούν παλιομοδίτικες και άχρωμες μπαλάντες χωρίς τίποτε το ξεχωριστό.

  131. Δεν αρκεί να είσαι φαβορί για μια νίκη πρέπει και να το δείχνεις. Προφανώς η RAI επιθυμούσε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά δεν είχε καμία διάθεση για οργάνωση του διαγωνισμού. Θα αναρρωτηθεί κανείς επηρρεάζει αυτό την απόφαση των επιτροπών; Μόνοι οι ίδιοι μπορούν να απαντήσουν. Δεν ξέρω αν υπάρχει σχετική ντιρεκτίβα από την EBU…
    Εγώ βρήκα τους il Volo απλώς διεκπεραιωτικούς. Καμία χημεία μεταξύ τους ως και αμηχανία.
    Στον Måns αυτό που ενοχλούσε ήταν ο αέρας του πιθανού νικητή. Πάντως ίδιο σενάριο παίχτηκε και στο Melodifestivalen. Οι διεθνείς επιτροπές τον ψήφισαν σωρρηδόν σε αντίθεση με το σουηδικό κοινό.
    Για τη δική μας συμμετοχή αξιέπαινη η προσπάθεια, μπράβο της, αλλα για κάτι περισσότερο δεν το έκοβα. Αν δεν ήταν και οι δικές μας συμμαχίες νομίζω θα είχε κατρακυλήσει ακόμα χαμηλότερα στο πινακα. Τα μηνύματα ήταν δεδομένα. Ούτε οι επιτροπές OGAE την πρόκριναν ούτε και τα στοιχήματα.
    Τι να πει κι η Ισπανία…

  132. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΓΕΩ/ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (ΟΥΦ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ) ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΤΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΑΦΩΣ ΕΙΧΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ.Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΑΦΩΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΞΙΖΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ.ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΑΛΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ?

  133. Για όλον τν κόσμο π ψήφισε στην Ευρώπη νικητήρια χώρα ειναι η Ιταλία τελος!!!! Ξινή τους βγήκε η νίκη στους Σουηδούς!!!!!

    • Απο που κ ως που ξινη???Το καταχαρηκαν!!!!!Στο τελος παντα μετραει η νικη!

  134. παντως διαφωνω απολυτα με τις ψηφους της ελληνικης επιτροπης!ειναι δυνατον να χαντακωσουν χωρες οπως το ισραηλ?ειμαστε η μοναδικη μεσογειακη χωρα που δεν εδωσε ουτε ενα βαθμο στο ισραηλ!αλλα τι να περιμενα απο την επιτροπη που απαρτιζοταν απο τον νακασιαν την ευστρατιου και καποιο αγνωστο μανατζερ!λες και χαθηκαν οι εγκριτοι μουσικολογοι!

  135. πραγματικα δε σας καταλαβαινω οσους λετε οτι πρεπει να σταματησουμε να ανταλαζουμε 12 με τη κυπρο.οι υπολοιποι τι νομιζετε οτι κανουνε ρε?ξυπνηστε

  136. Φοβάμαι ότι κάνουμε υπερβολικά σοβαρές αναλύσεις για τραγούδια που δεν είναι η επιτομή του σημαντικού. Μιλάμε για απλά ποπ κομμάτια, περισσότερο ή λιγότερο καλοφτιαγμένα. Το ότι η Ιταλία έβαλε τρεις τενόρους να το τραγουδήσουν δεν αλλάζει ότι μιλάμε για μία τυπική ιταλική μελωδία, παλιακή και απολύτως προβλέψιμη, που το στοιχείο της όπερας την κάνει να ξεχωρίζει για τα δεδομένα της Eurovision αλλά που ως είδος δεν είναι τίποτα καινούριο και δεν ξεφεύγει από την ελαφριά ποπ.
    Το τι μείνει διαχρονικό θα το ξέρουμε σε 20 χρόνια. Αυτό που μπορούμε να δούμε το επόμενο διάστημα είναι τι πορεία μπορούν να έχουν στα charts και στα ραδιόφωνα τα φετινά τραγούδια. Και τα πρώτα στοιχεία από τα iTunes charts δείχνουν ότι το Hero είναι ο νικητής με την μεγαλύτερη ανταπόκριση στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

  137. Γυρίζουν του χρόνου Ουκρανία και Τουρκία! 11 χώρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον!

  138. re paidia poso pio sthmenos borei na ginei o diagwnismos apo tote pou bikan oi kritikes epitropes? i i ltalia den 9elei na kerdisei kai oi kritikes epitropes tin vgazoun 6oi… uphrxe pote periptwsh atoma “upsilou epipedou” opws einai ta atoma twn kritikwn epitropwn na min vgaloun 1h thn italia me ena tetoio tragoudi kai tetoies fwnes? kai mou vgalan prwth thn italia to 2011?? diladi eleos. pleon vlepoun poios 9elei na diorganwsei tin eurovision kai oi epitropes to kanonizoun..

  139. Αυτο ηταν και φετος.Φοβερος διαγωνισμος σε ολα απο την διοργανωση,το σταδιο,τα τραγουδια με το υψηλο επιπεδο μεχρι και την βαθμολογια.Ειδαμε μια eurovision που περασε σε μια αλλη διασταση και πλεον αποκταει αλλο ενδιαφερον και επιπεδο κατι που σαν eurofan με ευχαριστει παρα πολυ χωρις να αδικω προηγουμενους θεσμους!Δεν θα σχολιασω το αποτελεσμα γιατι η Σουηδια ειχε παρα πολυ καλο τραγουδι απλα ισως να ηθελα Ρωσια πιο πολυ και Ιταλια!Αλλα αυτα ειναι λεπτομεριες!Αυτο που θελω να σχολιασω ειναι η Ελλαδα!Δεν θα πω για την Μαρια-Ελενα στην οποια αξιζουν χιλια μπραβο απλα πρεπει σαν χωρα να οργανωθουμε και να καταλαβουμε οτι αλλα περιμενουν απο εμας και οτι δεν μας ταιριαζει αυτο το στυλ.Ετσι του χρονο καλως εχοντων των πραγματων πρεπει να στειλουμε κατι ποιοτικο,ξεσηκωτικο και πανω απο ολα με καλο συνδυασμο ελληνικου στοιχειου και εξυπνο συνδυασμο.Αυτααα!!Φιλια πολλα Αντιο στην πανεμορφη Βιεννη και ραντεβου (ξανα) στην εντυπωσιακη Σουηδια!!

    *και μια προβλεψη Eurovision 2016,Stockholm!!!

  140. Mάλλον κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν.
    Την Ιταλία δεν την ψήφισε μόνο ο νότος.Πήρε από το televoting 366 βαθμούς.Πολλούς περισσότερους από το euphoria.Η καραμέλα οτι είναι παλιομοδίτικο και δεν αφορά κανέναν εχει καταριφθεί.ΟΛΕΣ οι χώρες της Ευρώπης από Ισλανδία και σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης υπερψήφισαν την Ιταλία.Το τραγούδι άρεσε σε ΟΛΟΥΣ άσχετα με γεωγραφική περιοχή και κουλτούρα.Σάρωσε.Πόσο πιο κατανοητό να γίνει?
    Επίσης ποιοί ήταν αγχωμένοι και διεκπεραιωτικοί? Τα παλικάρια ήταν αριστούργημα.Οι 366 πόντοι στο televoting μιλάνε από μόνοι τους.Δεν είναι απλά απόψεις αλλά δεδομένα πράγματα.
    Και ξαναλέω οι απόψεις που υποστήριζαν οτι το τραγούδι είναι παλιάκο, η Ευρώπη δεν ακούει τέτοια,και είναι φαβορί μούφα γκρεμίστηκαν πανηγυρικά.
    Ναι να δεχτούμε τη νίκη της Σουηδίας αλλά να μη διαβάζουμε ασυναρτησίες και προκλητικές ασάφειες!

    • Και εγω η Ιταλια ηθελα να κερδισει,αλλα χθες ηταν πολυ αμηχανοι και φανηκε αυτο…ειχαν πολυ αγχος…επισης επειδη τους ηξερα απο πριν τους Il Volo,εχουν πολυ καλυτερα τραγουδια απο το Grande Amore…παντως συμφωνω οτι η κριτικη επιτροπη τους χαντακωσε…δεν γινεται να ειναι πρωτοι στο κοινο και έκτοι στην επιτροπη…επρεπε να υπαρχει ισορροπία στα αποτελεσματα…

      • Nαι αλλά το ζητούμενο είναι αυτό το τραγούδι τους που σάρωσε στο κοινό με πρωτοφανή απήχηση γιατί δεν μιλάμε για ένα υπέρτατο hit σαν το euphoria αλλά μια οπερετική μπαλάντα με απλό στήσιμο επί σκηνής. Εμένα προσωπικά με εντυπωσιάσε αυτή η απήχηση του τραγουδιού σε όλες τις χώρες ανεξαιρέτως. Δεν διέκρινα αμηχανία αλλά ακόμα και να είχαν αυτό δεν μέτρησε από τη στιγμή που όλοι ψήφισαν με βάση το τραγούδι και μόνο.
        Όταν πολλές χωρες μια αντικειμενικά ποιοτική συμμετοχή την κατατάσουν στις χειρότερες αλλά το κοινό την θεωρεί την καλύτερη είναι ακραία η αλλοίωση αποτελέσματος.

    • giannismits. Όσοι είναι φίλοσουηδοι δεν θα το καταλάβουν ποτέ, σαφως και ηταν πολύ καλύτερη η Ιταλία αν η Σουηδία αν δεν είχε τα εφέ θα ηταν ενα μέτριο ποπακι χωρίς πιθανότητα νίκης η Ιταλοί εβαλαν την αληθινοί τέχνη φωναρες και τραγουδαρα αυθεντικό καθαρό ταλέντο ολόκληρη η Ευρώπη ήθελε την Ιταλία ,σύμφωνο μαζί σου.

    • Εσύ δεν θες να καταλάβεις. Το κοινό δεν έχει γνώσεις μουσικής. Στο παρελθόν έχει φέρει σε καλές θέσεις τραγούδια που ήταν πραγματικά για πέταμα. Και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που μπήκαν οι επιτροπές. Καλώς ή κακώς το τραγούδι της Ιταλίας ήταν μέτριο και μπόρεσε να εντυπωσιάσει μεν το μη μουσικό αυτί του κοινού αλλά όχι τους ειδικούς που έχουν ακούσει χιλιάδες καλύτερα τραγούδια απ’ αυτό. Οι μόνες επιτροπές που τους άρεσε το ιταλικό τραγούδι είναι αυτές των χωρών του νότου που είναι φίλα προσκείμενες στην Ιταλία και που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν και πολλά από κλασσικής μουσική.
      Αν δεν θες να το καταλάβεις δεν πειράζει, συνέχισε να πιστεύεις σε αδικίες και σε επιτροπές που τα “πήραν” για να βγει πρώτος ο Σουηδός.

  141. Όσον αφορά το σύστημα βαθμολογίας, το 50/50 είναι το πιο δίκαιο που μπορούμε να έχουμε. Μην ξεχνάμε ότι φτασαμε σε αυτό μετά από χρόνια γκρίνιας και καταγγελιών για “στημένα” televoting που έδιναν μαζικά βαθμούς σε χώρες και όχι σε τραγούδια.

    Αυτό που μπορεί να γίνει είναι βελτιώσεις στο κομμάτι των επιτροπών. Καταρχάς αύξηση του αριθμού των μελών τους σε πχ 8. Δεύτερον διασφάλιση ότι δεν υπάρχει έστω και σε γενικές γραμμές συνεννόηση των μελών μίας επιτροπής για το τι θα ψηφίσουν. Και κυρίως, θα μπορούσε να επανέλθει η ψήφος μόνο στα 10 καλύτερα τραγούδια για κάθε κριτή και όχι η υποχρεωτική κατάταξη όλων των τραγουδιών. Γιατί όταν έχεις να κατατάξεις όλα τα τραγούδια δεν επιλέγει πια μόνο τα αγαπημένα σου αλλά αρχίζεις να λειτουργείς και τιμωρητικά σε αυτά που δεν σου αρέσουν και τα τοποθετείς στο τέλος. Αυτό ίσως δεν είναι σωστό, όπως η ψήφος του κοινού δεν τιμωρεί τραγούδια αλλά μόνο επιβραβεύει αυτά που του αρέσουν.

    • Ποτέ δεν θα μάθουμε αν η ebu έρχεται σε συννενόηση με τις επιτροπές κάθε χώρας.Ποτέ.
      Φέτος ο κόσμος έβαλε τα γυαλιά στις επιτροπές γιατί ψήφισε με βάση τι του αρέσει.Όταν η Ισλανδία και πόσσες ακόμα βόρειες ψηφίζουν Grande amore σημαίνει πως αδιαφορούν αν η Ιταλία δεν είναι συμμαχία τους ή απέχει χιμιομετρικά ή σαν κουλτούρα.Ψήφισαν απλά τραγούδι.
      Και όταν το televoting μιας χώρας βγάζει πρώτη την Ιταλία αλλά η επιτροπή την έχει και εκτός 10αδας ή ακόμα και στην 20η θέση δηλαδή στα χειρότερα από τα 27 κάτι δεν πάει καλά.Μη ξεχνάμε οι επιτροπές ήρθαν για να διασφαλίσουν την ποιότητα.Έδω γελάμε.Όταν έχουν υπερψηφίσει κάτι Γαιτάνες ή άφωνες Χαντισέδες με Dum tek tek!!!

      • Δεν υπάρχει περίπτωση να στήσεις συνομωσία με 200 άτομα, είναι αστείο και να το λέμε. Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι επιτροπές, που δεν αποτελούνται μόνο από μουσικούς αλλά και ανθρώπους των media, είχαν μία άλλη άποψη. Πιθανώς υπερψήφισαν ένα πιο πιθανό hit και ένα πιο σημερινό άκουσμα από ότι θα ήταν η Ιταλία. Και εξάλλου, οι επιτροπές δεν μπήκαν για να ταυτίζονται σώνει και καλά με την οπτική του κόσμου. Αν ήταν έτσι δεν υπήρχε λόγος να μπουν, το televoting ήταν αρκετό.

  142. Θελω να πω οτι ειναι ο ορισμος της αδικιας να στειλουνε οι ιταλοι ενα απο τα πιο ομορφα και αξιοπρεπες τραγουδια που εχουν σταλει γενικα εδω και καποια χρονια, με μια πανεμορφη ερμηνεια, τα παλικαρια ταλαντουχα, υπεροχη εμφανιση,εξαιτιας των επιτροπων να μην νικησει!!Να δω ποτε θα ξαναπαει τετοια αποστολη στον διαγωνισμο!!
    Ολο το βραδυ αυτα τα παιδια σκεφτομουνα!!
    Πιο πολυ λυπηθηκα για αυτους οαρα για την Ελλαδα!!
    Οτι πιο εξεφτιλιστικο και ταπεινωτικο εχω δει ποτε χωρις καμια υπερβολη!!
    Λυπαμαι απλα..

  143. AN H ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΉΣΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΘΕΣΗ (ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΡ10) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
    1. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
    2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    3. ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
    4. ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
    5. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΜΟ (ΟΧΙ VIDEO CLIP ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΦΕΤΟΣ)

  144. κατια μου μα ξινη πολυ ξινη,δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο οτι οι σουηδοι δεν την ηθελαν παλι,ειναι χαζο αυτο που λενε μερικοι οτι οι επιτροπες δεν ψηφισαν ιταλια επειδη δεν ηθελε να την διοργανωσει

  145. Καποιες επιτροπες αλλοιώνουν το αποτέλεσμα. Επισης έλεος πια με τα στοιχηματα. Ξέρουμε το νικητή μήνες πριν. Τα odds ηταν απολύτως όμοια με την πραγματικότητα με το Βέλγιο να εκτοξεύεται μετά τον ημιτελικό. Τί εγινε το εκτίμησαν οι bookers? οχι βέβαια ξέρουν απο μεσα τι παιζει. Ρωσια και Σουηδια θα χτυπανε νική με αξιοπρεπή τραγούδια και μόνο αν πατώνουνε ή στειλουν αδιάφορες συμμετοχές θα έχει πιθανότητες και κανας Νότος να σταυρώσει νίκη. Αυτή είναι η πραγματικότητα ανεξάρτητα από την αξία του φετινού νικητή και τα προσωπικά μας γουστα.

  146. Και ας μη μιλάμε για καριέρες.Ποιός νίκησε και έκανε καριέρα?Ναι το τραγούδι μπορεί να είναι στα charts για βδομάδες.Και?
    Το euphoria που αντικειμενικά είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η eurovision έφτιαξε καμιά καριέρα στην Lorren?H αφύσικη απήχηση του Fairytale έκανε φίρμα τον Rybak? Το επιτυχημένο Satellite εξασφάλισε καμιά πανευρωπαική καριέρα στη Lena?
    Μη λέμε οτι θέλουμε. eurofan ο Μans είναι άλλος ένας νικητής της eurovision και μπράβο του που θα συνεχίσει να είναι επιτυχημένος εντός συνόρων Σουηδίας.Όπως και όλοι οι προηγούμενοι νικητές.
    Οι il Volo δεν περίμεναν την eurovision να τους μάθει η Ιταλία ή οι άλλες χώρες.Αντικειμενικά αν και πολύ νεαροί έχουν οργώσει ολο τον τον κόσμο και έχουν πολλές επιτυχίες και διακρίσεις παγκόσμιες στην πλάτη τους.Απλά η πρώτη θέση θα ήταν άλλη μια μεγάλη διάκριση.Όχι οτι δεν το πέτυχαν με την 3η.Κάθε άλλο.Απέδειξαν πως με όπλο μόνο τη φωνή τους και ένα εξαίσιο τραγούδι μάγεψαν όλη την Ευρώπη, όλους τους τηλεθεατες, ακροατές κάνοντας ρεκόρ televoting με 366 πόντους μετά το 378 του Rybak και ακολουθεί το Euphoria με 343.Αυτά.

    • Μπραβο τους!!!δεν ειπα κατι γιαυτο…ουτε μανατζερ του Μανς ειμαι για να με νοιαζει η καριερα του…Αυτο που μετραει για μενα ειναι οτι κερδισε μια συμμετοχη που υποστηριζα εδω κ πολυ καιρο…Τωρα το televoting ειναι δικαιολογια των ηττημενων…Απο την στιγμη που δεν πηραν το βραβειο..Ολα τα αλλα ειναι….!

      • Ok ομως eurofan,η εκτη θεση της Ιταλιας στην επιτροπη ηταν ψιλοαπαραδεκτη…δεν λεμε πως δεν κερδισε δικαια ο Μανς,αλλωστε ηταν ψηλα και στο televoting,αλλα σιγουρα προκαλει ερωτηματα η σταση της επιτροπης…το λογικο ηταν να ειναι πρωτοι στις επιτροπες και έκτοι στο κοινο οι Ιταλοι….π.χ αν σου ελεγα πριν το τελικο οτι οι Ιταλοι θα ερχονταν πρωτοι στο κοινο και εσυ θα μου ελεγες οτι λογικα θα κερδισουν τοτε…Οι επιτροπες ηξεραν οτι οι Ιταλοι ηταν στα φαβορι και επρεπε να ειναι πιο προσεκτικοι στις βαθμολογιες τους,οπως ηταν με τη Σουηδια…

      • Λουκας..
        Η ψηφοφορια των επιτροπων γινεται μια μερα πριν…Οπως λες κ συ κ οι επιτροπες θα πιστευαν οτι η Σουηδια θα κερδιζε στο κοινο!οποτε ποιος ο λογος?…Επισης δεν γνωριζουμε αν οι il volo τα πηγαν καλα στο dress rehearsal,γιατι κατι μου λεει οτι εκει εχασαν!

    • Μίλησα για επιτυχία σε τραγούδια, όχι σε καλλιτέχνες. Τα περισσότερα τραγούδια των των τελευταίων ετών είχαν απήχηση και σε πωλήσεις και σε airplay στα ραδιόφωνα.
      Ήμουν ανάκαθεν υποστηρικτής της όπερας στη Eurovision. Τη συμμετοχή της Ιταλίας όμως τη βρήκα παρωχημένη και τυποιημένη ιταλική συνταγή. Και οπτικά και ηχητικά θα μπορούσε να ήταν μία συμμετοχή του ΄93.

  147. O πραγματικός νικητής χθες ήταν μια χώρα…η ΙΤΑΛΙΑ! Απόδειξη? Η ψήφος του κοινού που την κατέταξε πρώτη και με διαφορά από Ρωσία κ Σουηδία! Χθες διαπράχθηκε έγκλημα που δεν κέρδισε αυτή η χώρα εξαιτίας της διαφθοράς και της νοθείας από πλευράς κριτικών επιτροπών! Άμα παρατηρήσετε ήταν υποψιασμένα τα αποτελέσματα ήδη από τα στοιχήματα(η πρώτη 5αδα των στοιχημάτων είναι ακριβώς η ίδια με την 5αδα των χθεσινών τελικών αποτελεσμάτων). Και δεν ήταν η μόνη χώρα η οποία σφαγιάστηκε(Εσθονία κ Αλβανία επίσης) Καλό θα ήταν να αποσυρθούν άμεσα οι επιτροπές,δεν επιτρέπεται να έχεις χαώδης διαφορά από την άποψη του κοινού,αλλιώς να αποσυρθούν όλες οι χώρες του νότου όπως έκαναν φέτος Τουρκία,Βοσνία κ Κροατία!

  148. Eπίσης, για εμένα ο διαγωνισμός ως concept και τηλεοπτικό show έχει κλείσει πλέον έναν ακόμα μεγάλο κύκλο. Αρχίζει να γίνεται πάλι τυποποιημένος και προβλέψιμος για τον τηλεθεατή. Ειδικά μετά τη φετινή κακή ως παραγωγη διοργάνωση (από τους παρουσιαστές και τα γραφικά, μέχρι την υπερπροβολή της Conchita, τα τεχνικά προβλήματα και την έλλειψη έμπνευσης). Είναι το σημείο που χρειάζεται πάλι μία νέα ανάσα. Όπως έγινε το 2000.
    Από καθαρά τεχνική λοιπόν άποψη, η σουηδική τηλεόραση είναι η μόνη που μπορεί πάλι να την προσφέρει. Φοβάμαι ότι με την Ιταλία θα καταλήγαμε σε μία διεκπεραιωτική διοργάνωση, ξεπερασμένης φεστιβαλικής προσέγγισης τύπου San Remo. Ελπίζω επομένως η EBU να μην χάσει αυτή την ευκαιρία, αφού τελικά κέρδισε η Σουηδία.

  149. thraki boy και σια ηρθε η ωρα να χαρειτε λιγο κι εσεις . εμεις θα χαιρομαστε καθε χρονο γιατι το προσεγγιζουμε διαφορετικα . μονο που χθες σε δυο διαφορετικα αρθρα ελεγες οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μπουμε δεκαδα και στο αλλο στο τοπ 10 σου οτι ειμαστε μεσα. ετσι για να καλυψεις ολα τα ενδεχομενα . το πιο ενοχλητικο ειναι να θαβουμε εμεις οι ιδιοι την συμμετοχη μας . οι μονοι που το κανουμε στην γιουροβιζιον .

    • απο την πρωτη στιγμη που βγηκε αυτο το τραγουδι της κυριακου ημουν σιγουρος οτι θα πηγαιναμε ακλαφτοι!το εγραφα εδω μεσα για την λαθος επιλογη και μου τη λεγατε..χθες στο αρθρο μου εγραψα οτι ευχομαι να ειναι στα δεκα πρωτα αλλα οτι δυστυχως δεν το βλεπω!το τραγουδι απλα δεν αρεσε!περασε και δεν ακουμπησε ουτε σε κοινο ουτε σε επιτροπες!δεν ξερω αν ειδατε αλλα στις μισες χωρες στο κοινο ειμαστε στην τελευταια 3αδα.μηδενικη ανταποκριση για την κυριακου!κι αυτο διοτι οποτε παμε να μιμηθουμε δυτικα ακουσματα με αμιγως αγγλικο στιχο παντα πατωνουμε βλεπε μαντω,ρακιντζης,rise up!ελπιζω το φετινο παθημα να εγινε μαθημα σε καποιους και του χρονου να επιλεξου με κατι σε πιο μεσογειακο-ελληνικους δρομους!

    • Πάντα έτσι κανει για να κραξει ελεύθερα μετά όποιος υποστήριζε το αντίθετο απο κείνον

  150. με επιτροπες η οχι παντα θα περναει το δικο τους . ακουσα πως χθες δεν μας ψηφισε το κοινο . δηλαδη κανεις ελληνας που ζει σε αγγλια , σουιδια βελγιο γερμανια ρουμανια ιταλια αυτσραλια … ουτε ενα βαθμο δηλ ? δεν ειναι λογικο . σε ολες ανεξαιρετως τις χωρες ψηφιζονταν παντα μα παντα τα ιδια τραγουδια . μην προσπαθητε εσεις που εχετε μουσικο αυτη να με πεισετε πως η ρουμανια η αρμενια η γεωργια η αλβανια το μαυροβουνιο το αζερμπαιτζαν η λιθουανια ακομη και το ισραηλ συγκηνισαν πιο πολυ απο εμας .

  151. Υποστήριζα Σουηδία αλλά εκνευρίστηκα απο την γενική τάση που υπηρξε να μην κερδίσει η Ρωσία. Από την άλλη αυτ’ες οι επιτροπές τι ψηφίζουν;; Πιστευω οτι αν εμείς στέλναμε το heroes δεν υπήρχε περίτπωση να παμε καλά στις επιτροπές.
    Χαιρομαι που Ελλάδα και Κύπρος δεν έδωσαν 12αρια και ξεκβράκωσαν τυς κομπλεξικούς βόρειους οι οποίοι γιουχαραν τα σοβιετικά 12αρια αλλα εκαναν μοκο στα σκανδιναβικα.
    Η Ελλάδα με όλη την καταταση που επικρατεί (προχειρη δουλειά εντός) και την κακη εικόνα μας λόγω κρίσης εκτός, έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ στον διαγωνισμό. Προσωπικά πρέπει να αποχωρήσυμε όχι γιατι δεν μας ψηφίζουν οι ξένοι αλλά γιατι η προχειροδουλειά που γίνεται δεν τιμά τη χώρα.
    Επίσης για μένα η Γιουροβίζιον θα έπρεπε να είναι μουσικός διαγωνισμός και οχι πολιτικά παιχνίδια και κυρίως τόπος επιβεβαίωσης ατόμων με άλλες προτιμήσεις…. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτι θέλει αλλά το να επιβάλλει την άποψη σου σε αυτό που εσύ κάνεις δεν ειναι δημοκρατικό.

  152. Η Ελλάδα πρέπει να τελειώνει με τους “εθνικούς τελικούς”. Μεγάλα ονόματα πια δεν συμμετέχουν, μεγάλες δισκογραφικές επίσης, τα τραγούδια φθήνουν από χρονιά σε χρονιά, η τηλεθέαση πέφτει. Απευθείας ανάθεση σε γνωστούς συντελεστές και τέλος. Τί χειρότερο θα της κάτσει από τις 19ες και 20ες θέσεις πλέον;

  153. Thomas
    Προφανώς δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένος.Η 11η θέση της Γεωργίας, δεν αποτελεί την καλύτερη θέση που έχει καταβάλει.Το 2008 κατέβαλε επίσης την 11η θέση ενώ το 2010 και το 2010 κατέβαλε την 9η θέση.

    • αν προσεξεις καλυτερα το σχολιο μου θα δεις ότι ειπα ότι είναι από τις καλυτερες θεσεις, δεν ειπα η καλυτερη. η καλυτερη είναι η 9η το 2010 και 2011. η 11η που πηρε φετος καθως και το 2008 είναι η δευτερη καλυτερη για τη γεωργια, οποτε είναι από τις καλυτερες της αφου δεν εχει παει πιο ψηλα μεχρι τωρα!!

  154. Δημήτρη ποιοι 20-30;Η κριτική επιτροπή(5 άτομα σε κάθε χώρα) των 40 χωρών, αποτελείται από 200 άτομα.

    • Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος που είδε τα αναλυτικά αποτελέσματα,είτε υποστήριζε Ιταλία, είτε υποστήριζε Σουηδία, πρέπει να μούδιασε!!!!!!!!!!!!
      Να γράψουμε τι;
      Όλα γίνονται τόσο απροκάλυπτα πλέον…
      Του χρόνου πάμε στη Σουηδία να κάνει κουμάντο πάλι ο Μπγιοργκμαν,
      να προμοτάρει η οικοδέσποινα κάποια από τις γειτόνισσές της,και πάει λέγοντας.
      Κι ΑΜΑ μας αρέσει !
      Αν δεν μας αρέσει, τα μπογαλάκια μας και δρόμο !
      Θα βρούνε αυτοί χώρες να συμμετάσχουν

  155. και για να τελειώνουμε φανς της σουηδιας (οι 10 που δεν μπορειτε να το καταλάβετε) οι ιταλοι χθες ΚΕΡΔΙΣΑΝ το κοινο…δεν ηρθαν 2οι,3οι ξερω γω.κερδισαν χωρις το κομματι να εχει περασει από ημιτελικο που του δινει την αβαντα ότι εχει ακουστει και το ξερει ο κοσμος και πηραν ψηφους σπαζοντας συμμαχιες που υπαρχουν χρονια….το αν η εbu θελησε να δωσει το διαγωνισμο στη σουηδια επειδή θελησε να εξασφαλισει καλη διοργανωση του χρονου,επειδή πι ιταλοι δεν ηθελαν(δεν νομιζω να ισχυει,εχω φιλη κολλητη που σπουδαζει στην ρωμη και μ ειπε ότι ο κοσμος και τα καναλια ηταν όπως είμασταν εμεισ το 05 με την ελενα που τ θελαμε σαν τρελοι αλλα οκ) είναι άλλο θεμα που δεν το κανονίζουμε εμεις.ο μανς(δεν τα εχω με αυτόν,προς θεου ηταν εξαιρετικος και αν δεν υπαρχαν οι ilvolo ναι επρεπε να κερδισει,αλλα με την αποστολή της σουηδιας και την ebu) θα γραφτει σαν νικητης στην ιστορια αλλα οι φανς που κρατανε αυτόν τον διαγωνισμο εκει που είναι αλλα και τα εκατομμύρια κοσμου που τους ψηφισαν και εχουν λυσσαξει σμρ στα social media θα ξερουν παντα ότι είναι ο μονος νικητης που ο κοσμος τον εβγαλε τριτο ουτε καν δευτερο!ακομα και το αζερμπαιτζαν το 11 που ολοι λενε ότι κερδισε στημενα ενώ επρεπε να κερδισει η σουηδια,στο κοινο βγηκαν πρωτοι(εστω και με τους τουρκους να τους στηριζουν επειδή ελειπε η τουρκια,ηταν πρωτοι) ο μανς όχι! και επειδή η σουηδια στη γιουροβιζιον είναι επαγγελματιες και όχι ερασιτεχνες σαν τους υπολοιπους που πανε για να πανε και κανουν πρωταθλητισμο αυτό το ξερουν και θα τους πειραζει…ΑΥΤΑ! οσο για το φιασκο της ebu ελπιζω αυτό να είναι η αρχη για καποια αλλαγη προς το καλυτερο! και αγαπημενη σουηδια αφου πηρες το διαγωνισμο από καποιους αλλους που τον αξιζαν περισσοτερο φροντισε του χρονου να μην μας απογοητεύσεις και να ξαναβαλεις τη πετρα παρουσιαστρια!οποια άλλη θα φανει λιγη μπροστα της!

  156. Οι επιτροπές χαντακωσαν όλα τα καλά τραγούδια! ειναι ΟΛΑ στιμένα, παροτι δεν μ αρεσει καθολου το τραγουδι της Ιταλίας εφοσων στο μεγιστο όρο του ευρωπαικου κοινου αρεσε και ψηφιστηκε 1ο αυτο έπρπε να το πάρει.ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΦΈΤΟΣ ΚΙΟΛΑΣ.ΕΚΙΟΛΑΣ.ΕΛΕΟΣ

  157. Παιδιά, αξίζαμε τη 19η ελάτε τώρα. Η Μαρία Ελαν ήταν τέλεια αλλά το κομμάτι αδιάφορο. Όπως και της Κύπρου. Δικαίως δεν ανταλλάξαμε 12άρια φέτος. Ελληνικό κομμάτι χρειαζόμαστε με ελληνικό ήχο. Είδαμε το Ισραήλ πόσο καλά πήγε! Βέβαια, δν μπορούμε να κάνουμε πολλά εμείς σαν κοινό. Ό,τι διατάξουν οι δισκογραφικές που έχουν τα λεφτά. Ας γινόταν ένας ανοιχτός ελληνικός τελικός με καλούς και γνωστούς τραγουδιστές, όποιοι ήθελαν. Έτσι θα πηγαίναμε καλά. Το να ξεθάβουμε γκρουπ όπως οι c-real δε νομίζω να είναι τόσο σπουδαίο. Ανοιχτός διαγωνισμός λοιπόν να πάμε με ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ και ελληνικό κομμάτι.

    By the way, η Αυστρία γενικότερα στη Eurovision δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Νίκησε απλά και μόνο για το παρουσιαστικό της Κοντσίτα πέρυσι. Μη μας ξαφνιάζει το 0 που πήρε…

  158. Εάν το γεγονός οτι η Ιταλία πήρε ύστερα από το Fairytale τους περισσότερους ψήφους στην ιστορία του θεσμού, περνώντας ακόμα και Euphoria, και παρόλ’αυτά δεν κέρδισε, δεν τραντάξει τους διοργανωτές και δεν τους κάνει να αναθεωρήσουν για τις επιτροπές από το 2016 αυτό σημαίνει πως είναι στημένο όλο αυτό με τις επιτροπές και λειτουργούν για να κατευθύνουν τον διαγωνισμό εκεί που θέλουν οι “λίγοι”.
    Η eurovision ό,τι είναι το οφείλει στο κοινό της και τα εκατομμύρια τηλεθεατών. Δεν γίνεται να ακυρώνεις έτσι την απόφασή τους και να μην αφήνεις να κερδίσει μία συμμετοχή που (αριθμητικά τουλάχιστον)είναι η δεύτερη πιο πετυχημένη στην ιστορία της eurovision. Ξεφτίλα.
    -όσο για την Ελλάδα, πιστεύω πρέπει να αποστασιοποιηθούμε για 1-2 χρόνια. Ας μην λάβουμε μέρος και έναν χρόνο δεν θα πάθουμε και τίποτα (είδαμε και τώρα που συμμετέχουμε τα χάλια μας).

    • Το Euphoria πήρε 372 βαθμούς στο σύνολο, η Ιταλία ακόμα και μόνο στο televoting (οπότε κακώς το συγκρίνουμε) 366. Μην λέμε λοιπόν ανακρίβιες.

      • Ακριβώς.Όχι ανακρίβιες. Προφανώς και μιλάμε για televoting.Για την απήχηση στο κοινό.Όπου το euphoria πήρε 348 πόντους. Αλλά ψιλά γράμματα και να χαμε να λέγαμε.

      • Δεν έχει νόημα να μιλάμε για την απήχηση τραγουδιών από άλλες χρονιές, με άλλους αντιπάλους και άλλες συνθήκες. Για παράδειγμα, αν η φετινή συμμετοχή της Ιταλίας είχε να συναγωνιστεί τις γαγιάδες της Ρωσίας του 2012, θα μάζευε τόσους βαθμούς;

  159. Η αληθεια ειναι μια, η Σουηδοι εχουν το καλυτερο και πιο προηγμενο εθνικο τελικο για τη eurovision. Και αυτη ειναι η μαγκια των Σουηδων, γιατι καταφεραν να μεταμορφωσουν ενα συνηθισμενο pop τραγουδι σε ενα κομματι με εξαιρετικη σκηνικη παρουσια και σε αυτο κυριως οφειλει τη νικη. Τι να κανουμε , δεν κερδιζουν συνεχεια τα καλα κομματια οπως νομιζουμε οι περισσοτεροι.

    • και όμως χθες κερδισε….το ότι δεν πηρε το βραβειο και την διοργανωση σπιτι του,ειναι άλλο θεμα!

  160. Thraki boy πραγματικα ειναι ενοχλητικο να μιλας ολη την ωρα και να εξυμνεις αυτην την πατατα του ισραηλ αναδεικνυοντας τη σε υψιστο αριστουργημα!Ελεος!Το aphrodisiac ηταν κλασεις ανωτερο…Συγγνωμη αλλα δεν αντεξα να μην το πω…

  161. τα λεγαμε οτι θα νικησει ευκολα η σουηδια 😛 ; Αξια καταα την γνωμη μου 100%…

    το τραγουδι μας παλι ενω η μαρια ειχε φωναρα ηταν λιγο αδιαφορο..δεν ειαι τραγουδι που θες να το ξανακουσεις για αυτο και ηρθαμε τοσο χαμηλα..

    ελπιζω του χρονου να επιστρεψουμε στην πρωτη 10αδα…

    υγ…διαφωνω καθετα με αυτους που λεγαμε για τρομερα δυσκολο επιπεδο φετος..που το ειδαν;;; συγκρινεται η φετινη γιουροβιζιον με την γιουροβιζιον του 8 η του 9 πχ;; πιο χαμηλο απο ποτε ηταν το επιπεδο…ισως να υπερβαλλω αλλα οχι οτι ηταν καμια τρομερη γιουροβιζιον..

  162. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΕΦΤΑ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΦΕ ΠΟΥ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΚΟΣΤΙΣΑΝ 60.000 EURO ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΣ.Η ΙΤΑΛΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟ.ΑΔΙΚΙΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΙ ΨΗΛΑ ΚΑΤΙ ΚΟΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΤΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΦΩΝΑΡΕΣ.ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ BOOSTARISMA ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΣΩΣΤΗ Η ΠΡΩΤΗ 10ΑΔΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΡΩΜΗ.

  163. Δεν θα σταθώ στη σύγκριση Σουηδίας-Ιταλίας. Απλά θα θυμίσω ότι όταν η Ιταλία ευνοήθηκε σκανδαλωδώς από τις επιτροπές το (άθλιο από κάθε άποψη) 2011, το ψιλοκάναμε γαργάρα. Συν του ότι την ίδια χρονιά ο νικητής ήταν ακόμα πιο στημένος από τον φετινό… Και με ακόμα πιο βρώμικο τρόπο… Και με ακόμα πιο μέτριο κομμάτι… Αυτά για όσους θεωρούν τη φετινή eurovision ως την πιο άδικη ever.
    -Όσο αφορά τη χθεσινή βραδιά, είμαι κι εγώ πικραμένος, αλλά για την κατάταξη των δικών μου αγαπημένων και μόνο: Εσθονία, Σλοβενία και Γερμανία τερμάτισαν κάτω από τις προσδοκίες μου (και των περισσοτέρων ίσως).

  164. Εγω θα σταθω σε κατι που ενιωσα χθες βραδυ βλεποντας τα αποτελεσματα: η αιγλη και η αυθεντικοτητα του διαγωνισμου εχεο χαθει απο τοτε που μπηκαν οι επιτροπες. Πολλα καλα τραγουδια αδικηθηουνται και αλλα δεν προκρινονται ουτε καν στον τελικο. Αυτο που θεωρω αποστημα μεγαλο ειναι οτι υπαρχει televoting και αυτο ειναι που προκαλει τις συμμαχιες και τα ευκολα δωδεκαρια σε καποιες χωρες. Το να ξερεις απο πριν οτι μια χωρα οπως η Σουηδια θα δωσει δωδεκα μονο σε γειτονικη χωρα δεν σου κανει εντυπωση. Θα μπορουσε ξερω γω η Νορβηγια π.χ. να ψηφισει την Ελλαδα η καποια αλλη χωρα ετσι θα ηταν σωστος ο διαγωνισμος δηλαδη να ψηφιζεις μια χωρα οταν εχει ωραιο τραγουδι και οχι μονο τον γειτωνα σου η τους γυρω γυρω. Κατα τη γνωμη μου οι επιτροπες θα πρεπει να καθοριζουν το αποτελεσμα αλλα οι ειπτροπη αυτη να απαρτιζεται απο ατομα που μπορουν να κρινουν και να αξιολογησουν ενα τραγουδι με τα σωστα κριτηρια δηλαδη να μη κοιταζουν πολιτικα οικονομικα και κοινωνικα προβληματα (βλ. Φινλανδια).

  165. Οι στίχοι του τραγουδιού της νικήτριας χώρας αναφέρονται σε ένα κοινωνικό πρόβλημα,το bullying,και η παρουσίασή του με τα μέσα της νέας τεχνολογίας ήταν εξαιρετική.Μου άρεσε πάρα πολύ! Αντίθετα το ελληνικό τραγούδι το βρίσκω καταθλιπτικό! Κάθε φορά που το ακούω κάτι σαν να με πνίγει!

    • Ο κυριουλης προσπάθησε να πατήσει επανω σε ευαίσθητες χορδές και τα κατάφερε πούλησε παρα πολύ καλά το προϊόν πατώντας επανω σε σοβαρότατο θεμα ώστε να προκαλέσει την συγκινήσει του κόσμου δεν ξέρουμε κατα ποσο λέει αλήθεια ,είναι ενα παρα πολύ σοβαρό θέμα το bullying το έκανε προϊόν σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές της Ευρώπης,θεωρώ οτι έπαιξε βρώμικα γιατί όλα ακούστηκαν λίγο πριν τον τελικο ενω τα γραφικά που έλεγε οτι συμβολίζει τον εναν και μοναδικό φίλο του που είχε στο σχολείο ηταν κλεμμένα, ήξερε τι έκανε με διπλωματια σωστών κινήσεων!

      • Δηλαδη για σενα ειναι πολυ παραξενο το να πεσει καποιος θυμα bullying ε??Σας επεσε πολυ βαρια η ηττα τελικα,δεν εξηγειται αλλιως!

      • Καθόλου παράξενο αντίθετα παρα πολύ σοβαρό όταν αυτός ο κύριος λέει οτι είναι ομοφοβικός χάνεται ο λόγος του υποτιθεται ότι τον κορόιδευαν οπότε και αυτος κοροϊδεύει οτι αντίθετο απέναντι απο εκείνων που βοσκει η ευαισθησια οεο?χρησιμοποίησε μια ύπουλη μέθοδο μονο για το συμφέρον!!!

    • Αφού αντέχεις και το ακούς λογικό να σε πνίγει. Εγώ δεν άντεξα να το δω ολόκληρο ούτε καν στον τελικό. Αίσχος από κάθε άποψη.

  166. Μας έφαγε η “στημένη” λιτότητα και ξεχασαμε την αξιοπρέπεια. Η κοπέλα χθες ήταν μια χαρά φωνάρα, άλλα φταίνε. Δε με νοιάζει αν το τραγούδι του χρόνου θα πάει με ελληνικό ή ξένο στίχο , αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ακούγεται, να είναι ωραίο. Μη κολλάμε στα παλιά, οι εποχές αλλάζουν και ας στείλουμε γιατί όχι και μοντέρνο. Τοσα τραγούδια βγαίνουν και γίνεται χαμός και μόλις φτάνει η eurovision στερεύουμε; Έλεος

    • Kαι πέρσι που επιλέξαμε μοντέρνο, 20οι βγήκαμε. Αντίθετα η μελωδία της Ιταλίας φέτος ήταν παλιομοδίτικη. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα μοντέρνου ή κλασσικού λοιπόν. Είναι θέμα καλού τραγουδιού. Η Ελλάδα δεν έχει καλά τραγούδια στους εθνικούς της τελικούς. Αναγκάζεται να διαλέγει μέσα από μετριότητες, όποιο και αν είναι το είδος τους.

      • Τα χεις μπερδεψει. Περυσι μοντερνο στειλαμε….αλλα με 1,5 τραγουδιστη αντι για 2. Ποιος θα μας ψηφιζε;;
        Παλιομοδιικη η μελωδια της Ιταλιας;;; Τ ακουσαμε κι αυτο!

  167. ενταξει το να βλεπω σχολια τυπου “με την απεργη θα πηγαιναμε σιγουρα δεκαδα” ειναι ξεφτιλα!
    μα την απεργη? σιριουσλι? η κοπελα δεν μπορει να βγαλει νοτα. που θα πηγαινε με τετοια “φωνη” ?
    καταλαβενεται οτι ΔΕΝ γινεται να στελνουμε ΚΑΘΕ χρονο συρτακι? δηλαδη αν φετος η απεργη πηγαινε καλα του χρονου τι θα στελναμε? παλι εθνικ? μεχρι να βγουμε πρωτοι? η μπαλαντα (εστω και αυτου το στυλ) ηταν ενα διαλειμα απο ολο αυτο το τσιρκο!
    φετος ο μονος λογος που η απεργη ΜΠΟΡΕΙ και να τα πηγαινε καλα ειναι οτι ειχαμε απειρες μπαλαντες και στην ουσια μονο το Ισραηλ και η Σερβια ηταν up tempo..!! αμα διαγωνιζωταν ομως η απεργη πχ το 2012 η το 2011 θα ηταν τελιως διαφορετικα τα πραγματα! εξαρταται απο την χρονια. προσωπικα αν υπαρξει του χρονου τραγουδι σε στυλ jazz και συρτακι δεν θα το στηριξω! καιρος να εκσυγχρονιστουμε πια!!

    • συμφωνω για την Απεργη…η κοπελα ειναι αφωνη και το τραγουδι της ηταν σκουπιδι,αλλα οχι πως η μπαλαντα της Κυριακου ηταν ωραια…ηταν η επιτομη του αδιαφορου και ανεμπνευστου τραγουδιου…

      • ενω η κυριακου που ειναι φωναρα την ψηφισαν 3 χωρες και αυτες χαριστικα!πολυ απλα στη γιουροβιζιον παιζει περισσοτερο ρολο το τραγουδι και η παρουσιαση πλεον και οχι τοσο η φωνη!επισης με εθνικ συμμετοχες τυπου αλκαιου,γιωρκα, κοζα μοστρα να θυμισω οτι τα πηγαιναμεπεριφημα για οσους ξεχνουν. και οτι περνουσαμε 1οι στους ημιτελικους και μετα ημασταν 10αδα με πανω απο 100 ποντους!αυτο δειχνει οτι στους ευρωπαιους αρεσει η χωρα μας να στελνει εθνικ!

  168. Διαγωνισμός της Eurovision θα γίνεται όπου υπάρχει χρήμα, δύναμη και μια καλή παρουσίαση της χώρας. Όλα τ’άλλα είναι περιττά πλέον. (τραγούδι, ερμηνεία, ποιότητα…).
    Τουλάχιστον όσο υπάρχει οικονομική κρίση στην Ευρώπη αυτό θα συμβαίνει. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών αυτό μαρτυρούν! Καλά τραγούδια στέλνουν αρκετές χώρες, λεφτά όμως έχουν λίγες…

  169. Πείτε με τρελό αλλά απο τα πιο μετρημενα τραγούδια που εχουν παει για την Ελλάδα το φετινο αδικήθηκε η Κυριάκου ρεαλιστικά στελναμε όλο τσιρκολικια τι 2014,2012,2013 μπορεί να πείρε καλη θέση όμως το τραγούδι ηταν μέτριο μας έσωσε που δεν καταλάβαιναν τι έλεγε μετάφραση ηταν αδύνατον να δωθεί ποιος θα μετέφραζε μας πήρε η τρικυμία μέσα στην εγνατία μποφορια μας τραβανε στα ανοιχτα σαν λάθος να ναι είναι ρωτα ποιος παιζει με τα φώτα η πλωρη μας τραβάει για Γρεβενά το έσωσε παρα πολύ ακόμα η σκηνική παρουσία και η ευδιαθεσια που το διεκατειχε

  170. αν θυμαμαι καλα καποιο μελος της ebu δεν ειχε δωσει προσφατα συνεντευξη και ειχε πει πως οι πολιτικες σκοπιμοτιτες προσδιδουν στην γιουροβιζιον μια ιδιατερη γοητεια ? και ψαχνουμε μετα εμεις να βγαλουμε ακρη ?????? σιγουρα η διοργανωση αφηνει πολλα κερδη , κυριως σε εταιριες .

  171. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ.ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΛΕΝΑΣ.ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΩΤΗ
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΡΑΚΙΤΖΗ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΣΤΑ.Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ.12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ 2002.

  172. του χρονου ας παει ο νικητης του φετινου the voice αλλα με τραγουδι καλα δουλεμενο οχι προχειροτητες

  173. δεν με νοιαζει ποιος θα μας εκπροσωπησει του χρονου.τοσα χρονια θα επρεπε να καταλάβουμε ότι το ονομα δεν εχει τοσο μεγαλη σημασια οσο το κομματι,το staging τρανο παράδειγμα ο φετινοσ νικητης (,γελανε οι 366 ποντοι των νικητων, δεν ξερω σε ποσα εκατομμύρια ψηφους μεταφραζονται) και το Timing που θα το στειλεις…επομένως του χρονου παμε με κατι Uptempo και σιγουρα με εντονο αρωμα ελλαδος(μονο ετσι ψηφιζει η ομογενεια,κοιτα που βγηκε αληθινη η σουλιωτη που ελεγε περυσι για τον μαρτακη) δεν με χαλαγε και κατι σαν το λουκα το 2011 χωρις το ραπ!

    • Σκεψου κατι πριν το γραψεις ολο αυτο που εκανε ο Σουηδος για να γινει και να το φερουν ξερεις ποσες χιλιαδες ευρω εκανε?Εξαλλου λυπαμαι οσους επεσαν θυμα της εικονας που στοιχιζει χιλιαδες ευρω και δεν μπορουν οι περισσοτερες χωρες να υποστηριξουν.Στο τελος μονο οι πλουσιες χωρες θα πηγαινουν καλα θα αγοραζουν τραγουδια τα περισσοτερα αντιγραφες σκηνικα επιτροπες και τελειωσε…!

  174. Καταρχας να πω οτι νιωθω υπερηφανεια για την εκπροσωπηση μας δεν ειμαι απο αυτους που θα την φανε την κοπελα αν και ειχα καποιες ενστασεις αλλα ολα τα τραγουδια του ελληνικου τελικου ηταν χαλια ενω την ειχα τελευταια ειπα αυτη αξιζει.Μακαρι απλως να της εγραφε μια ποπ μπαλαντα καποιος μουσικος Κοντοπουλος παραδειγμα και θα πηγαινε πολυ ψηλα γιατι ειχε τα παντα εκτος απο το τραγουδι το οποιο αργουσε παρα πολυ να κορυφωθει.Εγω ειμαι ικανοποιημενος απλως την επομενη φορα μην χαραμιζουν τετοια ταλεντα με μετριοτατα εως κακα τραγουδια.
    Τωρα για το τελικο αποτελεσμα ενταξει καταλαβε οτι οποιος θελει αγοραζει τον διαγωνισμο αρκει να εχει πιασαρικο τραγουδι οι Σουηδοι βγαλανε νομους μονο και μονο για να μπορουν να καθοριζουν το αποτελεσμα γιατι κανεις δεν αντεδρασε?Δεν θα πω ψεμματα αλλα ενα μεγαλο μερος αγαπης που ειχα για τον διαγωνισμο χαθηκε απο στημμενα αποτελεσματα απο απαραδεκτες συμπεριφορες γκει ατομων μεσα στην αρενα απαραδεκτα γιουχαρισματα ας το κανουν γκει πραιντ να τελειωνει ο διαγωνισμος θα επρεπε να αντανακλα ολη την οικογενεια εμενα αυτα τα αγενεστατα ατομα μεσα στην αρενα δεν με εκπροσωπουν γιουχαρισματα μονο σε χωρες που αυτοι γουσταριζαν αλλα οταν παιζοταν το στημμενο παιχνιδι της σκανδιναβιας και των βαλτικων μουγκα μωρε τι δημοκρατες τι επιπεδο.
    Καποτε σχολιασα οτι καποιες χωρες που μας ψηφιζουν θα επρεπε και εμεις να τις στηριζουμε γιατι καποια στιγμη δεν θα μας ψηφιζει ανθρωπος πεσατε να με φατε αλλα μια χαρα χωνεψατε την στημμενη νικη ελεος δηλαδη ενας χαριτωμενος νεαρος μην πω τι αλλο με ενα ευρημα πολλων χιλιαδων ευρω στο σταιτζ και με μια αντιγραφη και ολοι τρεχατε.
    Τελος να πω οτι μεσες ακρες μια χαρα ψηφισε η Ελληνικη επιτροπη και οι Ελληνες μπραβο μας που δεν ειμασταν μερος του βρωμικου παιχνιδιου.
    Πραγματικα οποιος πραγματικα αγαπα τον διαγωνισμο δεν μπορει να χαιρεται με οσα εγιναν η γιουροβιζιον για εμενα πεθαινει και αυτοι που την αγαπουν περισσοτερο απο ολους οι Σουηδοι ανοιξαν τον ταφο της δεν το ειχαν αναγκη ως χωρα ειναι πολλα χρονια μπροστα σε πολλα το ηθος που ειναι μπορουν και πανηγυριζουν εγω θα ντρεπομουν.
    Ευχαριστω για την ομορφη παρεα σας αρκετα μελη ειχαν σοφη σκεψη και ωραιο γραπτο λογο ασχετα αν δεν συμφωνουσα στα παντα μαζι τους οταν ο αλλος εχει ενα επιπεδο στην εκφραση σε βαζει να σκεφτεις.
    Ελπιζω να μην καταστρεψουν ενα τετοιο ταλεντο οπως η Μαρια Ελενα στο τελος μετρα κατα ποσο νιωθεις οτι σε εκπροσωπησε κατι με ηθος και αξιοπρεπεια και οχι η θεση ασχετα αν και εγω συμφωνω οτι το τραγουδι ηταν μετριοτατοοοοο!

  175. ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.

  176. Toυ χρόνου χρειάζεται ένα Angel σαν της Τζωρτζίνας ή ένα “Πεταλούδα στην Αθήνα”.ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ GEORGINA

  177. Ααα και να είστε σίγουροι ότι του χρόνου θα γεμίσουμε up tempos με “μοντερνο ήχο” και μπλα μπλα και θα νικήσει μπαλάντα 😉 όπως έγινε τις προηγούμενες χρονιές.Νικάει το διαφορετικό.Όχι αυτό που βασίζεται στα πρότυπα του νικητή της προηγούμενης χρονιάς.

    • Ακριβώς αυτό! Όπως πλασαρίστηκε ψηλά το Ισραήλ (που σε εμένα προσωπικά δεν άρεσε) αλλά και η Λετονία (η οποία είχε ένα ασυνήθσιτο άκουσμα τύπου Bjork όχι μόνο για το διαγωνισμό αλλά και τα μουσικά γούστα γενικώς). Το κάτι διαφορετικό πάντα τραβάει το μάτι.

  178. Βασικά το τραγούδι μας ήταν πολύ καλό. Κατά μια έννοια ήθελε να αναπαράξει κάτι από το τραγούδι της Κοντσίτα. Η διαφορά είναι ότι ο συνθέτης θέλοντας να δώσει μια κορύφωση πήγε τη μελωδία σε άλλη κατεύθυνση και δεν επανέλαβε το χαρακτηριστικό μοτίβο τόσο ώστε να μείνει στη μνήμη του ακροατή. Επίσης, δυστυχώς, η σύνθεση του τραγουδιού πρέπει να είναι δομημένη έτσι ώστε στο recap να αφήνει μια όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη εικόνα (όχι τα τσιρίγματα της κορώνας, αυτά απωθούν το τηλεοπτικό κοινό, ας το καταλάβουν επιτέλους). Το Raise like a phoenix ακούστηκε ως φράση πολλές φορές με διαφορετικούς τρόπους μέσα στο τραγούδι (εισαγωγή, ρεφραίν, παραλλαγμένο) ενώ το Οne last breath έδειχνε να χάθηκε στη διαδρομή. Είναι μαγκιά η σύνθεση τραγουδιού για τη eurovision, κσκά τα ψέμματα. Ελπίζω να κερδίσουμε του χρόνου στη Σουηδία!

  179. Σας διαβάζω όλους όλο αυτον τον καιρό και πρώτη φορά αποφάσισα να πω κι εγω την άποψη μου .Ο φετινός διαγωνισμός είναι απογοητευτικός για μένα.Ψήφισα μεν την Εσθονία γιατι σαν τραγούδι το αγάπησα τους τελευταίους μήνες αλλά η νίκη για μένα έπρεπε να είναι Ιταλική.Το τραγούδι τους θα μείνει στα χρονικά του διαγωνισμού ,ενω η Σουηδία έχει στα χέρια της μια έντονα αμφιλεγόμενη νίκη απο πολλές πλευρές που δεν την χρειαζόταν κιόλας.Το τραγούδι μας το ψήφισα με βαριά καρδιά στον ελληνικό τελικό γιατι δεν ήθελα να ξαναπεράσω τον περσινό πανικό μου οταν πρωτοάνοιξε το στόμα του ο Riskykidd.

  180. Οσο για επόμενη συμμετοχή μας θα προτιμούσα να ανατεθεί σε εναν αξιόλογο συνθέτη τύπου Ρεμπούτσικα,Θαναση Παπακωνσταντίνου ή με ξένο στιχο στην φαφούτη.Εχω ενα τραγούδι στο μυαλό μου που όπτε το ακούω λέω μα χάθηκε να το στέλναμε? https://www.youtube.com/watch?v=FFT69ZpSTz0

    • ΣΥΜΦΩΝΩ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΣΜΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ Ή ΣΑΜΠΑΝΗΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.ΝΑ ΠΑΝΕ 10 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ.

    • Μαριαννα, ευχαριστω πολυ για το λινκ. Δεν το ειχα ακουσει το τραγουδι. Υπεροχο!

  181. Προσωπικά, για του χρόνου, θα έλεγα να ανατρέξουμε στο 1993 και τη νορβηγική συμμετοχή Alle mine tankar.

  182. η ιταλια εσεις λετε οτι αξιζε, ο κοσμος το εδειξε αυτο μεσο απο τις ψηφους,πολλες χωρες οπως η εσθονια αδικηθικαν αλλα εγω θεωρω οτι το τραγουδι αξιζε γιατι το ρεφρεν σου μενει στο μυαλο κ ειναι καλο αυτο

  183. ωραίο το τραγούδι που κέρδισε το διαγωνισμό και καλλίφωνος ο τραγουδιστής. Όσο για την Ελλάδα… ας επιλέγουμε κάτι Ελληνικότερο και λιγότερο βαρύγδουπο.

  184. https://www.youtube.com/watch?v=7A3IS5lTf_I

    η συνταγη ειναι να εισαι βορειος, να κλέβεις και να εχεις επιτροπες να σ εβγαζουν πρωτο.. … ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΚΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ…

    • δεν ξερω τη συνταγη του βορρα .θα σου εξηγησω ομως τη συνταγη του να εισαι νοτιος να στελνεις ενα αχρωμο τραγουδακι με τιτλο one last breath σε απταιστα αγγλικα,να εχεις την πιο στατικη και αδιαφορη παρουσια της βραδιας και να παιρνεις επαξια την 19η θεση!και πολυ μας ειναι λοιπον!

  185. Πάψτε πια να σχολιάζετε κλοπές και υποκλοπές, κακές φωνές, εξαγορασμένες επιτροπές κ.α.
    Ας μάθουμε να χάνουμε. Πα-τώ-σα-με. Χωνέψτε το.
    Πρόταση για του χρόνου —) να μην υπάρξει συνταγή. Να συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες και να διαλέξουμε κάτι αυθεντικό και πρωτότυπο(για τα κυβικά του διαγωνισμού) σαν άκουσμα.
    Προσωπικά βρήκα φέτος συμπαθητική τη συμμετοχή της Σλοβενίας , άσχετα με τον τρόπο που παρουσιάστηκε. Είχε ένα ενδιαφέρον ηχόχρωμα η κοπέλα, διαφωνείτε;

  186. Μίλησα για αδικία κατά της Ελλάδας… Διαβάστε καλύτερα θα έλεγα πριν τι γράφεται…

  187. Ισως κοπεί απο τον διαχειριστή αλλά η eurovision δεν είναι πολιτική και ούτε τρόπος ψυχολογικής υποστήριξης “ομάδων”… αλλά ίσως για να νοιωθουν κάποιοι μια βδομάδα οτι υπα΄ρχουν δεν τους νοιαζει η μουσική…

  188. ποσο ευκολο να κρινει κανεις …αλωστε στη ν χωρα μας ολοι ειμαστε ειδικοι . δεν πατωσαμε . απλα εσιες μερικοι σας αρεσει να το βλεπετε ετσι γιατι αυτοεπιβεβεωνεστε . τι προσπσθητε να μας ειτε οτι ολα τα τραγουδια που πηραν καλυτερη θεση ηταν καλυτερα ? ακομη και η λιθουανια ?????? η να πιατεψω οτι κανενας ελληνας του εξωτερικου δεν μας ψηφισε ? η ακομη και την αυστρια και την γερμανια ? ειναι λογικο μηδεν μαθμους ? τοσο χαλια τραγουδια ηταν ??? ε οχι δα …. ολες οι χωρες εδιναν απολυτως την ιδια βαθμολογια , ακομη και στις χαμηλες θεσεις . ποσο αντικειμενικο …. ακυρωσαν δυο χωρες για την ιδια βαθμολιγια . γιατι δεν ξανακανουν τον διαγωνισμο αφου ολοι ψηφισαν τα ιδια κατα 90 τα εκκατο ????? βρε ουτε την ισπανια ???? για να μην λετε οτι κολλαμε στην ελλαδα μονο ….. απλα καποιοι περιμενατε πως και πως …. και δευτερη θεση να περναμε παλι θα λεγατε για ποιο λογο δεν βγηκαμε πρωτη και αν ειμασταν και πρωτοι θα λεγατε οτι αδικηθεικαν αλλες χωρες . κομπλεξ εινια αυτα . μηνες τωρα ….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ