EUROVISION 2015: Απόψε ο μεγάλος τελικός!

 

Η στιγμή που όλοι οι fans του διαγωνισμού της Eurovision περιμένουν κάθε χρόνο έφτασε! Απόψε στις 22.00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί εδώ, στην όμορφη Βιέννη ο Μεγάλος Τελικός του 60ου διαγωνισμού της Eurovision! H Ελλάδα, παρούσα και φέτος στον τελικό, θα εμφανιστεί 15η, ενώ η Κύπρος, μετά από τρία χρόνια από τον τελικό, θα εμφανιστεί 11η.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον αποψινό τελικό είναι οι εξής:

  1. Σλοβενία
  2. Γαλλία
  3. Ισραήλ
  4. Εσθονία
  5. Ηνωμένο Βασίλειο
  6. Αρμενία
  7. Λιθουανία
  8. Σερβία
  9. Νορβηγία
  10. Σουηδιά
  11. Κύπρος
  12. Αυστραλία
  13. Βέλγιο
  14. Αυστρία
  15. Ελλάδα
  16. Μαυροβούνιο
  17. Γερμανία
  18. Πολωνία
  19. Λετονία
  20. Ρουμανία
  21. Ισπανία
  22. Ουγγαρία
  23. Γεωργία
  24. Αζερμπαϊτζάν
  25. Ρωσία
  26. Αλβανία
  27. Ιταλία

Tο σόου θα μεταδοθεί στην Ελλάδα από το κρατικό κανάλι ΝΕΡΙΤ στις 22:00 και διαδικτυακά από το eurovision.tv εδώ. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο!

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

162 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλη επυτιχια στην ελλαδαρα μας και στην μαρια ελενα♥ επισεις ελπιζω και η ελλαδα και η κυπρος να πιασουν 15αδα μια τολμηρη προβλεψη για 10αδα

    ιταλια
    σουηδια
    εσθονια
    ρωσσια
    νορβηγια
    αυστραλια
    σλοβενια
    αζερμπαιτζαν
    αλβανια
    ελλαδα

  2. Αυστραλια και Ιταλια θα χτυπηθουν για την νικη.. Στην 39η χωρα θα κριθει.. Οσο για τον Σουηδο θα αρκεστει με μια ακομα 3η θεση!! Δυνατα Ελλαδαρα παμε για 10αδα αν και λιγο δυσκολο.. Παντως, ενα φαβορι που θα χαντακωθει (οπως ειναι εθιμο καθε χρονο) πιστευω θα ειναι η Λετονια!!

  3. ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΥΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ?. ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ 4οι .http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CE%A4%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D_Eurovision_2015#2.CE.BF.CF.82_.CE.B7.CE.BC.CE.B9.CF.84.CE.B5.CE.BB.CE.B9.CE.BA.CF.8C.CF.82

    • Που την είδες καλέ την κατάταξη; Αν και θα ναι σίγουρα ψεύτικη θέλω να τη δώ!!

    • εντομεταξυ για την σλοβενια λεει 3η θεση και για την πολωνια 8η θεση στον ημιτελικο…λολ..λετε να κανανε κανα λαθος και να βαλανε τις θεσεις που προκριθηκαν και τωρα να τις σβηνουν;; γιατι για Ελλαδα τωρα δεν λεει κατι…περιεργο μου φαινεται βεβαια,δεν παιζει..:/

  4. Καλη επιτυχία Ελλάδα & Κύπρο! Ελληνες του εξωτερικού ψηφιστε για την Ελλάδα μας!

    *Πιστεύω πως αξίζουμε μια θέση στη δεκάδα, αλλα είναι πολύ δύσκολο φέτος! Ίσως 11-15 να παιχτεί η θέση μας. Εύχομαι το καλυτερο δυνατόν αποτέλεσμα!

  5. ενας τελικος που πραγματικα περασαν αυτοι που αξιζαν(απο τους ημιτελικους)πιστευω οτι ειναι εντελως αμφιρροπος καθως κατι μου λεει οτι θα εχουμε πολλες εκπληξεις στην πρωτη δεκαδα!τραγουδια που δεν τα περιμενουμε θα ειναι πολυ ψηλα και αλλα που νομιζουμε οτι ειναι φαβορι δεν θα τα καταφερουν…τα δικα μου 10 αγαπημενα τραγουδια ειναι
    ΙΣΠΑΝΙΑ
    ΙΣΡΑΗΛ
    ΙΤΑΛΙΑ
    ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
    ΣΟΥΗΔΙΑ
    ΣΕΡΒΙΑ
    ΑΡΜΕΝΙΑ
    ΕΛΛΑΔΑ
    ΣΛΟΒΕΝΙΑ
    ΠΟΛΩΝΙΑ
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    • εσυ την Ελλαδα την εκραζες,τωρα ειναι στα αγαπημενα σου τραγουδια???

  6. Καλη επιτυχια στην Ελλαδα μας για αποψε το βραδυ!!! Ελπιζω και ευχομαι να ημαστε στην αριστερη στηλη του βαθμολογικου πινακα 🙂

  7. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα, κσλη επιτυχία στην αποστολή μας. Δυνατά και σε όποια θεση βρεθούμε. Ξερουμε ότι υπάρχει φωναρα. Καλή επιτυχία και στη Κύπρο. Σήμερα ετοιμαστείτε για την ανατροπη.

  8. Για νίκη : Σουηδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ρωσία, Λετονία
    Τοπ 10 : Eσθονία, Αυστραλία, Νορβηγία, Σλοβενία, Σερβία/Γεωργία/?
    Θα επιστρέψω αργότερα με ολοκληρωμένη πρόβλεψη!

    • α για το ισραηλ δεν θα σχολιασεις?εσυ δεν ησουν που ελεγες οτι ενα τετοιο τραγουδι ειναι ξεπερασμενο και αποκλειεται να περασει τελικο?εν τελει μια χαρα τα καταφερε και αφησε απ εξω χωρες με πιο “συγχρονα” για σενα ακουσματα!καλο ειναι να παραδεχομαστε τις λαθος προβλεψεις μας.

      • Παραδέξου εσύ πρώτα την πρόκριση της Ελλάδας και της Αλβανίας κι άλλων τόσων που έλεγες πως θα κοπούν…
        Το Ισραήλ το έιχα να περνάει 9ο τον ημιτελικό του. Μόνο την Πολωνία δεν έπιασα!

      • thraki boy
        ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ.ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΥΚΟΛΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Η ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ.

        ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΟΤΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

    • Το Αζερμπαιτζαν δεν το βαζεις μεσα???
      μας ειχες ζαλισει τοσο καιρο με τη τραγουδαρα του Αερμπαιτζαν και τωρα κωλοτουμπα???
      Οχι βεβαια πως αξιζει να ειναι δεκαδα μετα το αθλιο live του….

  9. KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ , ΤΟΝ ΤΖΩΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ……ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΝ….ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 2!!!!!!!

  10. πολύ καλή επιτυχία στη χώρα μας και στην Κύπρο.. το τραγούδι μας αντικειμενικά δεν είναι δυνατό.. αυτή η κοπέλα όμως έχει θεσπέσια φωνή και το απογειώνει.. θα ήθελα περίπου έτσι τα αποτελέσματα :
    1. Ιταλία
    2. Ισπανία
    3. Εσθονία
    4. Σουηδία
    5. Σλοβενία
    6.Αυστραλία
    7. Ισραήλ
    8.Βέλγιο
    9. Ελλάδα
    10. Λετονία

  11. Δυσκολα θα χασει σημερα ο Μανς..Δεν πιστευω κ πολυ στα στοιχηματα..αλλα για να τον εχουν εδω κ 2 μηνες πρωτο κ μαλιστα να παραμενει σ αυτη τη θεση κ μετα τους 2 ημιτελικους,μονο τυχαιο δεν ειναι..Αν ομως τελικα δεν κερδισει..τοτε θα προτιμουσα το Βελγιο..σε καμια περιπτωση Ιταλια κ Ρωσια..Βαρεθηκαμε τα τραγουδια του περασμενου αιωνα!

  12. To epipedo fetos…pistevw einai para poli anevasmeno!
    Den 3erw pios tha parei thn nikh..alla egw stirizw Italy!!
    Russia elega edw kai ena mina oti tha einai sigura 3ada..kai oti tha pe3ei gia nikh!
    Twra oson afora tin 10ada m exun ginei arketes allages alla dn exw katala3ei!
    Apogoiteutika apo Albania kai Netherlands
    enw pragmatika to pio kathilotiko live skinika kai fwnitika to eixe h Latvia!

  13. Καταρχάς, καλή επιτυχία στην ΕΛΛΑΔΑ μας και στη Μαρία Έλενα Κυριάκου!!!! Τώρα, η δική μου ολοκληρωμένη πρόβλεψη ως προς τη νίκη έχει ως εξής (ως προς τις περισσότερες πιθανότητες):
    1.)Σουηδία: Οι Σουηδοί έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο επαγγελματίες και έξυπνοι είναι! Σε ένα απ’ τα πιο αδύναμα MelFest των τεελευταίων χρόνων κατάφεραν να φέρουν ένα καλό τραγουδάκι, ως βασικό υποψήφιο για τη νίκη! Αν και πρωσοπικά δεν με τρελαίνει, είναι χορευτικό, εύπεπτο, και το όλο show σε καθηλώνει με την πρώτη ματιά! Είναι σίγουρα ένα stand out που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών!!!
    2.)Βέλγιο: Το Βέλγιο έχει ανέβει πολύ μετά τον ημιτελικό! Είναι ένα κομμάτι πολυ διαφορετικό για τι eurovision! Ειναι κάτι που -τουλάχιστον σε αυτό το διαγωνισμό- δεν το ‘χουμε ξαναακούσει! Θαα τα πάει τρομερά στο televoting αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες για το τι θα καταφέρει να κάνει στις επιτροπές που έχουν δείξει αποστροφή σε τέτοοιου είδους σύγχρονα κομμάτια!
    3.)Ρωσία: Αν και αρχικά δεν μου άρεσε το κομμάτι,το live είναι πολύ εντυπωσιακό! Έχει φωνάρα και η σκηνική παρουσίαση είναι καταπληκτική! Τα πάει περίφημα στα social media και είναι σιγουράκι για πεντάδα! Μπορεί εύκολα να ξεφύγει και να πάρει τη νίκη!
    4.)Εσθονία: Οκ, δεν ξέρω τι λέτε αλλά για μένα, το αγαπημένο μου κομμάτι, δεν θα πάψει ποτέ να διεκδηκεί την πρωτιά! Νομίζω ότι θα σαρώσει στις επιτροπές, το θεωρώ πολύ εύκολο να περάσει για πλάκα το Βέλγιο και το όλο show είναι τόσο απλό και συνάμα τηλεοπτικό που μαγνητίζει! Αν και εμφανίζεται στην αρχή, θα ξεχωρίσει σίγουρα αφού τα τραγούδια που το περιτυγυρίζουν είναι πολύ χαμηλής αισθητικής!!!
    5.)Ιταλία: Αν και το τραγούδι αξίζει την πρωτιά και θα είναι σίγουρα πρώτο στις επιτροπές, έχω σοβαρές αμφιβολίες για τους εξής δύο παράγοντες:
    α.)Την απήχηση που θα έχει στο κοινό στο πρώτο άκουσμα
    β.)Νομίζω ότι η σειρά εμφάνισηςτου είναι πάρα πολύ άσχημη!!
    Συνεπώς, δυσκολεύομαι να πιστεύσω ότι θα διεκδηκήσει την πρωτιά επάξια!
    6.)Λετονία: Ξεχώρισε στον ημιτελικό, έχει ευνοική σειρά εμφάνισης, θα αγαπηθεί από επιτροπές αλλά και κοινό, μπορεί να είναι το επόμενο “Calm after the Storm” αν και καθόλου “Calm” δεν το λές μάλλον αυτό είναι το πρίν το Storm!!
    7.)Αυστραλία: Πολύ επαγγελματική σκηνική παρουσία και εξαιρετικό κομμάτι αλλά στην πιθανότητα νίκης της Αυστραλίας κάτι δεν μου κολάει!!! Θα φανεί λίγο στυμένο, λίγο περίεργο!! Παρ’ολ’αυτά σίγουρα θα ξεχωρίσει και δεν αποκλείω τίποτα!!!!!!!!!!!

    Νομίζω ότι γενικά δεν υπάρχει άλλο κομμάτι που να διεκδηκεί την πρωτιά! Αμέσως μετά ακολουθούν για καλές θέσσεις οι εξής χώρες:
    Νορβηγία
    Σλοβενία
    Σερβία
    Γεωργία
    Ισπανία
    Αζερμπαΐτζαν ή και Ισραηλ 😛 🙂 loL!

  14. Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο!!! Για το βραβείο απ’ ότι φαίνεται θα παλέψουν οι εξής: Σουηδία, Ιταλία (η δική μου νικήτρια), Ρωσία, Αυστραλία, Βέλγιο. Τη δεκάδα μάλλον θα συμπληρώσουν Λετονία, Εσθονία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν και κάποια ακόμη χώρα έκπληξη ίσως Γεωργία, γιατί όχι και Ισπανία. Αναμένουμε με αγωνία το αποψινό show!!!

  15. Σύμφωνα με το blog βρετανικής εφημερίδας Guardian οι συντάκτες του προβλέπουν ως φετινό νικητή:
    1Αρμενια
    2Σερβια
    3Σουηδια
    4Αιζερμπαιτζα .
    5Ελλαδα
    6Ρωσια
    7Ουγγαρια
    8Βελγιο
    9Γεωργια
    10Νορβηγια. Η μονη χώρα που φαίνεται οτι ισως κανει την έκπληξη είναι η Αυστραλία!!!!!

  16. Ηθελα να ήξερα που θα δώσουμε βαθμούς. Είναι κριμα να μη δώσουμε στο Βέλγιο. Οι Έλληνες μας στο εξωτερικό ας ψηφίσουν. Πάντως σας λέω στη βαθμολογία θα γίνει χαμός.

  17. πολυ δυσκολος ο τελικος για προβλεψεις!το μονο σιγουρο ειναι οτι παει για πρωτια η ιταλια.απο εκει και περα η πολωνια θεωρω οτι θα ειναι μια απο τις εκπληξεις οπως και το ισραηλ!!εμας μας βλεπω καπου στη μεση και την κυπρο δυστυχως δεν τη βλεπω για μεγαλα πραγματα!!εγω θα ψηφισω ισπανια και ισραηλ!καλη προβολη να εχουμε!

  18. Αν νικήσει η Σουηδία…. μεγάλη ξενέρα!!!!
    Εγώ λεω οτι φέτος θα το σηκώσει η Ιταλία παιδιά!! Μπορεί να έχει το μειονέκτημα να εμφανίζεται τελευταία θέση αλλά το τραγούδι είναι μαγικό..
    Οτι και να γίνει απόψε, το σίγουρο είναι οτι θα επιστρέψουμε στον νότο… καιρός να φύγουμε απο τον βορρά! Καλή επιτυχία σε Ελλάδα κ Κύπρο
    θα ψηφίσω Ελλάδα και Ιταλία!
    Μην ξεχνάμε οτι και η Πολωνία παίζει για νίκη!!!!!!!

    • Θα σε συμβούλευα να ψηφίσεις όσο πιο πολύ μπορείς την Ελλάδα και όχι την Ιταλία για να μην μοιραστούν οι ψήφοι

    • η πολωνια γιατι παιζει για νικη????αδιαφορο κομματι εχουν οσο δεν παει….η τραγουδιστρια φωναρα δεν την λες….εχουν απλα μια συμπαθητκη σειρα εμφανισης…

  19. Η σειρά με την οποία θα ψηφίσουν οι χώρες απόψε, σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα των επιτροπών.

    1) Montenegro (Andrea Demirović)

    2) Malta (Julia Zahra)

    3) Finland (Krista Siegfrids)

    4) Greece (Helena Paparizou)

    5) Portugal (Suzy)

    6) Romania (Sonia Argint Ionescu)

    7) Belarus (Teo)

    8) Albania (Andria Xhahu)

    9) Moldova (Olivia Fortuna)

    10) Azerbaijan (Tural Asadou)

    11) Latvia (Markus Riva)

    12) Serbia (Maia Nikolić)

    13) Estonia (Tania)

    14) Denmark (Basim)

    15) Switzerland (Laetitia Guarino)

    16) Belgium (Walid)

    17) France (Virginie Guillaume)

    18) Armenia (Lilit Muradyan)

    19) Ireland (Nicky Byrne)

    20) Sweden (Mariette Hanson)

    21) Germany (Barbara Schöneberger)

    22) Australia (Lee Lin Chin)

    23) Czech Republic (Daniela Pisarovicova)

    24) Spain (Lara Siscar)

    25) Austria (Kati Bellowitsch)

    26) F.Y.R. Macedonia (Marko Mark)

    27) Slovenia (Tinkara Kovac)

    28) Hungary (Csilla Tatar)

    29) United Kingdom (Nigella Lawson)

    30) Georgia (Natia Bunturi)

    31) Lithuania (Ugné Galadauskaite)

    32) Netherlands (Edsilia Rombley)

    33) Poland (Cleo)

    34) Israel (Ofer Nachshom)

    35) Russia (Dmitry Shepelev)

    36) San Marino (Valentina Monetta)

    37) Italy (Federico Russo)

    38) Iceland (Sigridur Halldorsdottir)

    39) Cyprus (Loukas Hamatsos)

    40) Norway (Margrethe Røed)

    Φαίνεται ότι στην αρχή ψηφίζουν χώρες “φιλικές” προς την Ιταλία, αλλά προς στο τέλος αυτές που συνήθως ψηφίζουν Σουηδία.

    • Απο τη σειρά που θα ψηφίσουν οι χώρες φαίνεται ποιος έχει κερδίσει στις επιτροπές..και δυστυχως είναι το EBU pet…

  20. Καπου 11-13 πιστευω οτι θα καταληξει σημερα η ελλαδα οπως ολα δειχνουν τουλαχιστον…

  21. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ & ΕΛΛΔΑ …… ΝΙΚΗΤΡΙΑ 5δα ΘΑ ΕΙΝΑΙ

    ΙΤΑΛΙΑ
    ΒΕΛΓΙΟ
    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
    ΣΟΥΗΔΙΑ
    ΡΩΣΙΑ ή ΑΡΜΕΝΙΑ

  22. 38 και 40 ψηφιζουν σκανδιναβικες (νορβηγια και ισλανδια) και αν δειτε στο 37 κ στο 39 είναι σαν μαρινο και κυπρο που σιγουρα θα εχουν ψηλα την ιταλια…θρίλερ μυριζει…. αλλα και παλι από τη σειρα ψηφοφοριας δεν βγαζουμε μεγαλη ακρη! το καλο είναι ότι στο τελος θα παρουμε και εμις 12 και θα μας ανεβασει οπου και να ειμαστε…

  23. Από το voting order φαίνεται πως δεν τα έχουμε πάει καλά και δεν μας περιμένουν ψηλά. έτσι έγινε και πέρισυ, εμφανιστήκαμε 2οι ενώ φέτος 4οι. Κρίμα και πίστευα στις επιτροπές θα ήμασταν ψηλά

  24. Καλησπερα!! Η δικη μου δεκαδα ειναι:
    10. Νορβηγια
    9. Γαλλία
    8. Ελλαδάρα
    7. Γεωργία
    6. Ρωσία
    5. Αρμενία
    4. Αζερμπαιτζαν
    3. Σουηδία
    2. Εσθονία
    1. Λετονία

    • Αν ισχυει οτι η Σλοβενια πηρε 93 βαθμους ως τριτη στον ημιτελικο της, αυτο σημαινει οτι εγινε μαχη αναμεσα στην Νορβηγια και τη Σουηδια για τη πρωτια και αυτο θα φανει και σημερα.

  25. Υπάρχουν 5 χώρες που θα συμπληρώσουν την 5αδα και έχουν αρκετές πιθανότητες νίκης… Η πρόβλεψή μου:
    1.Εσθονία (1-3)
    2.Ρωσία (1-3)
    3.Σουηδία (1-3)
    4.Ιταλία (2-5)
    5.Αυστραλία (2-5)
    —————————-
    6.Βέλγιο (4-10)
    7.Σερβία (5-10)
    8.Λετονία (5-10)
    9.Νορβηγία (7-12)
    10.Αζερμπαϊτζάν (7-12)
    11.Ελλάδα (9-15)
    12.Αλβανία (9-15)
    13.Ισπανία (10-17)
    14.Σλοβενία (10-17)
    15.Αρμενία (10-17)
    16.Ισραήλ (10-17)
    17.Γεωργία (10-17)
    Προβλέπεται θρίλερ και μου αρέσει! 😀 … Μην ξεγράφετε ωστόσο την Εσθονία! Μπορεί να μην δείχνει τόσο δυναμική όσο έδειχνε αλλά είναι θεωρώ το dark horse μαζί με τη γειτόνισσα Λετονία! Η Σουηδία δεν θα το πάρει για τον απλό λόγο ότι δεν έχει τραγούδι για νίκη και η Ιταλία θα περιοριστεί στις επόμενες από την πρώτη θέση γιατί το τραγούδι είναι παλιακό και δεν απευθύνεται σε ευρύ κοινό… μπορεί στους νότιους να ακούγεται καλό όμως οι βόριοι δεν θα το εκτιμήσουν!

  26. Μη περιμένετε τα αναμενόμενα! !!! Σήμερα θα αλλάξουν πολλά!!!!! Θεωρω θα έχουμε πολλά outsiders στη δεκάδα.

  27. χριστε μου τι διαβαζω εδω μεσα!!! αν ειναι δυνατον….τη μια η σειρα παρουσιασης των χωρων στο τελικο δειχνει ποιες τα πηγαν καλα στους ημιτελικους,την αλλη η σειρα ψηφοφοριας δειχνει τα αποτελεσματα αρα αφου ψηφιζουμε 4οι δεν τα πηγαμε καλα!δηλαδη ειλικριξνα,τα πιστευετε αυτα;;;;και περυσι στις πρωτες 10χωρες ψηφισαν οι :δανια ρωσια ολλανδια και ρουμανια κι οι πρωτες τρεις μπηκαν στην 10αδα ενω η ρουμανια εφτασε πολυ κοντα(12η για 2βαθμους!)…φτανει πια με αυτα!ολα σχετικα ειναι!!!
    προς το αποψινο τελικο,τον οποιο θεωρω κι γω των πιο αμφιρροπο των τελευταιων ετων θεωρω πως θα εχουμε μαχη για τη νικη! επισης πολλα φαβορι κι αουτσαιντερ θα βρεθουν χαμηλοτερα κι υψηλοτερα αντιστοιχα απο το αναμενομενο!καθαρος νικητης δεν υπαρχει νομιζω!! τωρα αναφορικα με την ελλαδα,αν ακομα η ψηφοφορια γινεται αξιοκρατικα,θεωρω πως μια θεση στην 15αδα την αξιζουμε τουλαχιστον…αν οχι τοτε μια θεση αναλογη της περυσινης ειναι αναποφευκτη αλλα πολυ μα πολυ αδικη….!!!θελω να ελπιζω σε μια θεση αναμεσα στη 11η με 15η για εμας χωρις να αποκλειω κι μια οριακη θεση στη 10αδα(7η-10η) αν οι επιτροπες εκριναν με βαση τη φωνη κι τη σκηνικη παρουσια βαζοντας μας οριακα στη 10αδα τους(8η-10η θεση)κι το κοινο κρινει με τα ιδια κριτηρια διναντας μας μια θεση οριακα εντος η εκτος 10αδας 9η-12η!!! 🙂 τελικο αποτελεσμα,αν η ψηφοφορια γινει αξιοκρατικα,η ελλαδα εκτιμω πως θα βρεθει απο την 7η ως την 14η θεση! οπως κι να εχει ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ!ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!! 😀 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!! (και στη κυπρο μας φυσικα!!!) 🙂

    • Η Ελλαδα για ΕΜΕΝΑ αξίζει μια θέση έως 11 αλλά πιστεύω οτι κάτω απο 15 δεν παει

      • και για εμενα μια τετεοια θεση αξιζει η ελλαδα φετος,πρωτη ορα στελνουμε κατι καινουριο σαν χωρα,διοτι στελναμε συνεχει εθνικ κομματια η απτεμπο καποια απο τα οποια ηταν τελειως φθηνα,και παντα πηγαιναμε με οπλο το να τους ξεσηκωσουμε ακομα κι αν οι εκπροσωποι μας ηταν αφωνοι….ε φετος παμε με οπλο τη φωνη και με κατι πολυ αξιοπρεπες κι αυτο πρεπει να εκτιμηθει!!!! αλλα προσωπικα αισθανομαι οτι οι εξελιξεις στη χωρα μας θα επηρεασουν τοσο το κοινο οσο και τις επιτροπες…..δε ξερω μακαρι να κανω λαθος! ειναι κριμα και αδικο σε ενα μουσικο διαγωνισμο η ψηφοφορια να επηρεαζεται απο τα πολιτικα και τα οικονομικα θεματα της καθε χωρας….

      • Ναι μεν αλλά με αυτή την λογική η Ρωσία πρεπει να είναι εκτός πενταδας

      • ναι αλλα η Ρωσια βρεξει χιονισει θα χει μεγαλη στηριξη απο τις πρωην σοβιετικες….(μαμα Ρωσια ειναι αυτη) ενω η ελλαδα τι;;;πολλες φορες μεχρι κι βαλκανικες χωρες που παραδοσιακα μας δινουν υψηλους βαθμους μας γυρνανε τη πλατη…. :/

      • Λοιπόν αν είναι να πάμε καλά θα πάμε πχ το 2013 πήγαμε καλά το 2014 πήγαμε χάλια δεν είναι όλες οι περιπτώσεις όμοιες

  28. Παιδιά μην τρλαινεστε που ψηφιζουμε 4οι. Και το 2011 η Ιταλια 4η ψηφιζε και στο jury voting βγηκε 1η με διαφορα απο το Αζερμπαιτζαν 70 ολοκληρους ποντους!!!! Αστειο επισης ειναι πολυ το οτι το 2011 το Αζερμπαιτζαν που ηταν 2ο στο televoting ψηφιζε 20ο. Φετος 20οι θα ψηφισουν οι Σουηδοι…. Δεν τρεφω ελπιδες οτι θα νικησουμε, αλλα δεν θεωρω δυσοιωνα τα πραγματα. Η Κυπρος ψηφιζει 39η φετος που σημαινει οτι θελουν ενα απο τα τελευταια 12αρια να δοθει στην Ελλαδα, και νομιζω οτι αυτό λεει κατι. Θελω τις αποψεις σας.

  29. Πάντως αυτό με τη σειρά ψηφοφορίας δεν μπορώ να καταλάβω πως μαρτυρά τη θέση που πήραμε στον ημιτελικό. ειλικρινά. Από αυτά που ξέρω τουλάχιστον είναι ότι η σειρά ψηφοφορίας των χωρών στον τελικό γίνεται με κλήρωση (αν και τα τελευταία χρόνια και αυτό το αποφασίζουν άλλοι παράγοντες). όπως επίσης ξέρω από τώρα ότι απόψε κάποιες χώρες θα μας γυρίσουν την πλάτη για ευνόητους λόγους πράγμα που είναι άδικο αλλά τι να κάνουμε η κάθε χώρα θα ψηφίσει αυτό που θέλει. Αν και απ ότι είδα η σειρά ψηφοφορίας δεν μας ευνοεί και πάρα πολύ, καθώς στην αρχή ψηφίζουν χώρες που μας δίνουν χαμηλές βαθμολογίες ή και 0. Και το δωδεκάρι θα αργήσουμε να το πάρουμε γιατί η Κύπρος ψηφίζει προς το τέλος και δεν ξέρουμε εκείνη τη στιγμή σε ποιά θέση θα βρισκόμαστε και αν θα μας βοηθήσουν οι 12 βαθμοί να ανέβουμε… τεσπα απόψε θα τα μάθουμε όλα

  30. Όχι μονο ψήφους σε Σουηδιες και Ισπανιες και Κύπρο έτσι είναι το δίκαιο

    • γιατι υπαρχει περιπτωση να μην παρει η κυπρος το 12 απο την ελλαδα?τι αγχεσαι και μας καλεις να την ψηφισουμε,φοβασε μην παρει 4 ποντους π.χ?παρακολουθεις γιουροβιζιον χρονια η ειναι πρωτη σου φορα?

      • Χαίρω πολύ τι μου λες απλα φαίνεται οτι αρχίζει να ξεθωριάζει η ανταλλαγή με τα 12 καρια καθώς πολύ διαμαρτύρονται αμέσως πήρες φορα και άνοιξες το κουτάκι

  31. Παρατηρείστε τους viewers στο youtube. Η Ελλάδα έχει περισσότερους από την Σουηδία σχεδον τους ίδιους με την Εσθονία. Η Ιταλία έχει λιγότερες από τη Σουηδία,και περίπου τους ίδιους με τη Σερβία.Το Βέλγιο και η Ρωσία έχει πολλους viewers. Οπότε όλα παίζονται! !!!!!!!!

    • Η Σουηδια μεσα σε 2 μερες πλησιαζει στα 1 εκατομυρια views…Απο κει κ περα λογικο η Ελλαδα να χει προβαδισμα..ο ημιτελικος της εγινε 2 μερες πιο πριν!

      • Και τι σχέση έχουν τα views? Μήπως κι αυτά ”καθορίζουν” το αποτέλεσμα όπως και τα στοιχήματα που πολλοι νομίζετε?

    • Τα views δεν εχουν και πολύ σημασία διότι πολύ απλά μπορεί κάποιοι να βλέπουν το τραγούδι όχι απαραίτητα για καλό σκοπό. Μπορεί κάποιος να το είδε και να μην του άρεσε.Μην μου πείτε τώρα ότι εκτός απο τα στοιχήματα (που κάποιοι δίνετε πολύ βάση) ο νικητής κρίνετε απο τα views γιατί αν είναι έτσι η Έλλαδα ας βγεί πιο πάνω απο την Σουηδία αφου έχει περισσότερα views!Ό,τι να ναι δηλαδή!

  32. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό έκρινα ότι θα μαζέψουμε 79 points είναι καλά;;;;; Καλή επιτυχία Ελλαδάρα, αξίζει να επιβραβευτεί ο κόπος της ελληνικής αποστολής!!!!!

  33. Nα πω κι εγω τα προγνωστικα μου; Ελλαδα 15η-17η
    5η Εσθονία
    4η Αυστραλία
    3η Ρωσία
    2η Ιταλία (το αγαπημενο μου) and the winer is…………………………….

    1η Σουηδία

  34. Η πρόβλεψη μου για δεκάδα:
    1)Σουηδία:Στον δεύτερο ημιτελικό με την εμφάνισή του έδειξε,ότι έχει αέρα νικητή…καλό τραγούδι,τρομερή live performance…έχει και συμμαχίες η Σουηδία,φαίνεται πώς θέλει να κερδίσει και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη…
    2)Ιταλία:Η μοναδική συμμετοχή,που μπορεί να κοντράρει τον Μανς…πιστεύω θα είναι ψηλά όχι μόνο στις επιτροπές,αλλά και στο κόσμο…θα γίνει μάχη,αλλά η 27η θέση,που θα τραγουδήσουν δεν μου άρεσε…
    3)Ρωσία:Το τραγούδι δεν μου αρέσει,αλλά η Γκαγκαρίνα έχει φωναρα και φαίνεται πώς έχει κερδίσει συμπάθειες…είναι και οι συμμαχίες στη μέση…
    4)Εσθονία:Έχει πέσει λίγο στα στοιχήματα τελευταία,αλλά νομίζω λίγο άδικα…πιθανότατα να ήρθε 4η στον ημιτελικό της,αλλά μην ξεχνάμε πως ήταν σε έναν ημιτελικό χωρίς συμμαχίες και ότι στους ημιτελικούς οι διαφορές σε βαθμούς είναι μικρές…εύκολα μπορεί να κάνει την ανατροπή και να ανέβει μερικές θέσεις στο τελικό…έχει μπόλικες συμμαχίες και λογικά στις κριτκές επιτροπές θα είναι ψηλά…δύσκολα πάει για νίκη,αλλά θα είναι τετραδα…
    5)Βέλγιο:Εντυπωσιακό live,πολύ καλός ερμηνευτής ο Loic και μοντέρνο τραγούδι…πρέπει να ήταν στη τριάδα στον ημιτελικό και γενικά ήταν από τις συμμετοχές,που έκαναν το μπαμ αυτές τις μέρες…θα είναι σίγουρα δεκάδα και αρκετά ψηλά…τον βλέπω στη 5η θεση…
    6)Σερβία:Πάντα μπαίνει στη δεκάδα και μια χώρα έκπληξη…Η Σερβία πιστεύω θα είναι αυτή…
    7)Λετονία:Τραγουδάρα και η Αμινατα τρομερή…πρέπει να ήταν τριάδα στον ημιτελικό,αλλά δεν πιστεύω πως έχει ελπίδες για τη νίκη,μια θέση στη δεκάδα θα είναι αρκετή…
    8)Αυστραλία:Ωραίο τραγουδάκι,πολύ καλή φωνή ο Σεμπαστιαν,αλλά κάτι μου λέει,ότι δεν θα πάει τόσο καλά όσο περιμένουν οι περισσότεροι…δεκάδα θα μπει σίγουρα,αλλά αποκλείεται να είναι τόσο ψηλά,όσο τον δίνουν στα στοιχήματα…
    9)Σλοβενία:Την έβαλαν να ανοίξει το πρόγραμμα σήμερα…ωραία τραγουδάκι,φωνάρα η τραγουδίστρια,πιστεύω θα είναι δεκάδα…
    10)Ισπανία:Σήμερα ίσως είναι η πρώτη φορά που η Ισπανία πάει καλά στο televoting…τη βλέπω κοντά στη δεκάδα..αν η κριτική επιτροπή στηρίξει για ακόμη μια φορά την Ισπανία η κουκλάρα Edurne θα μπει δεκάδα…

  35. Και κάτι άλλο παιδιά! !!! Μιλάμε για συμφωνίες και εμεις πρώτοι το κάνουμε με τη Κύπρο. Ας δώσουμε 10κάρια μεταξύ μας.Να δούμε αν θα ξανά πούνε κάτι. Να λέμε και την αλήθεια.

  36. Φέτος για 2 πράγματα σίγουρος.
    1ον) Θα απολαύσω (μετά από αρκετά χρόνια) το κομμάτι της ψηφοφορίας, καθώς δεν υπάρχει το απόλυτο φαβορί!
    2ον) Θα απολαύσω (όπως κάθε χρόνο) τα κομμάτια της πίτσας που θα φάω με την παρέα μου! 🙂
    Άντε και καλά να περάσουμε!!!

  37. Το My number one ψηφίστηκε πρωτο στό BBC ως το καλύτερο τραγούδι της eurovision και τα 60 χρόνια του θεσμού.

  38. ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΗΚΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΚΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΣΥ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ. ΗΜΑΣΤΑΝ 4οι . ΣΤΟΝ 1ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ 1Η Η ΡΩΣΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 1 ΠΟΝΤΟ ΑΠΟ ΕΣΤΟΝΙΑ. Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΗΡΘΕ 11Η ΓΙΑ 1 ΠΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ 10Ο. ΣΤΟΝ 2Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ 1Η ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΠΛΗΞΕ ΗΤΑΝ Η ΛΕΤΟΝΙΑ ΜΕ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΩΣ 7Η.

    • ελαααα ρε συ..κ εγω μπηκα πιο πριν και ειχαν μονο την σλοβενια στην 3η θεση και πολωνια στην 8η…και μετα που ξαναμπηκα ειχαν διαγραφτει και αυτα…την αναλυτικη βαθμολογια και ολη την 10αδα δεν την εγραφε;;; περσυ οντως η δεκαδα ηταν οπως τα ειχες δει στο wiki πιο πριν;;; αν ειναι ετσι τοτε μπορει να ισχυουν….λετονια πρωτηηη;;; wow! θελω αναλυτικη 10αδα 😛

    • 20 βαθμουε μπροστα απο την σουηδια η λεττονια???? στην αρχη εβγαλα την σαμπανια απο την καταψυξη και μπηκα στο oddschecker να φχαριστηθω την μεγαλη ανατροπή….τζίφος…σκέφτηκα το ενδεχομενο οι bookies να μην ξυπνανε πρωι πρωι σαν και σενα…απλο ενδεχόμενο…το γεγονός οτι τα ληγμένα θερίζουν στις μέρες μας,δυστυχώς, με γειωσε…έβαλα τη σαμπάνια στο ψυγείο, αν το βραδυ η λεττονία μπει 5αδα θα την ανοίξω.

      • αν οντως ειχαν γινει ολα αυτα,οι μπουκ θα ειχαν αλλαξει ολες τις αποδοσεις…και η Λετονια θα ηταν μεγαλο φαβορι για τη νικη…καποιο λαθος εκανε η βικιπεδια και δεν ισχυει τιποτα….

  39. Εγώ λέω να δώσουμε το 10κάρι στη Κύπρο και το 12κάρι στο Βέλγιο. Αν και μάλλον από εμας θα πάει. 8 Αλβανία 10 Ιταλία και 12 Κύπρο. Σαν να το βλέπω.

  40. ΙΤΑΛΙΑ …το απολυτο φαβορι..πηγαινει για πρωτια..και επιτελους ενα μη αγγλοφωνο τραγουδι θα παρει το βραβειο…. and 12 poinds from greece with GRANDE AMORE going to ITALY..

  41. Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο.
    Είναι δύσκολη χρονιά για να προβλέψουμε νικητή. Προσωπικά δε πιστευω θα είναι η Σουηδία. Έχει στείλει και καλύτερα τραγούδια απο αυτό χωρίς να κερδίσει (πχ πέρσυ).
    Ελπίζω πάντως και στη ψηφοφορία να μην ξεκαθαρίσουν νωρίς τα πράγματα να έχει λίγη αγωνία!

  42. Loipon h dikh m 10ada (prin ton teliko) kai oxi h telikh,einai:
    1.Italy
    2.Belgium
    3.Norway
    4.Estonia
    5.Latvia
    6.Sweden
    7.Georgia
    8.Russia
    9.Spain
    10.Israel

  43. μολις επαιξα ιταλια για νικη επειδη μ αρεσει και πιστευω οτι θα την ψηφισουν αρκετες μεσογειακες χωρες.θα ειναι αδικια αν αυτο το τραγουδι δεν βγει πρωτο.το 10 επαιξα γερμανια το 11 εκτος το ισραηλ,το 12 επαιξα την λοριν το 13 την δανια το 14 σουηδια και μας τα χαλασε η κοντσιτα φετος που εβαλα ιταλια δεν πιστευω να βγει η σουηδια.μονο η ελλαδα αν κερδισει δεν θα λυπηθω τα χρηματα που εβαλα.

  44. παντως το 10 της ελλαδας και κυπρου στην ιταλια.ας στηριξουμε μια χωρα που εχει χρονια να ξανακερδισει.

  45. Οι ευρωπαιοι δεν ειναι ΟΥΤΕ τυφλοι, ΟΥΤΕ κουφοι. Σιγουρα ειμαστε στη ΔΕΚΑΔΑ. Θα μαζεψουμε πολλα 2αρακια, 3αρακια. Φασουλι το φασουλι…
    Τα αγαπημενα μου με τη σειρα ειναι μακραν μπροστα το Βελγιο, και μετα Νορβηγια, Λετονια, Ρωσια, με τη Λετονια και τη Ρωσια φαβορι για τη νικη κατ εμε.

    Οι αυστριακοι εβαλαν την Ιταλια στο τελος γιατι ειναι γειτονες, μεγαλο φαβορι και θελουν να την αβανταρουν. Μη λετε σαχλαμαρες οτι η τελευταια θεση ειναι μειονεκτημα. Προσωπικα δεν ακουω αυτο το ειδος της μουσικης και δεν θα το ψηφιζα. Σουηδια…ντροπη να στελνεις στη γιουροβιζιον καποιον ομοφοβικο και να θες και να κερδισεις.

    ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΗ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΩΣ ΛΑΟ. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΑΜΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ….

    • Αν γινει το μεγαλο μπαμ φετος θα ειναι μονο απο τη Σερβια. Η γιουροβιζιον λατρευει τις ιδιαιτεροτητες. Ισως να ειναι Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΣΩΜΩΝ φετος.
      Με απολυτο σεβασμο στους ευτραφεις / Νικος

      • Δεν νομιζω δεν θα έχει εκτιμηθεί και πολύ απο τις επιτροπές και παλι καλά που πέρασε

      • Δε νομιζω να κερδισει, αν και θα ειναι πολυ ψηλα. Ειναι σοου γουμαν η γυναικα και φωναρα.

  46. 1. οχι παλι μαλμε του χρονου! ας γινει στοκχολμη, γκετεμποργκ, ουψαλα βρε αδερφε.
    2. αν και ειμαστε βγαλμενοι από όνειρο και μαζι με τα εσθονάκια οι κινηματογραφικοτεροι, μας βάλατε support των νικητων. ας ειναι. αφου μεχρι και οι ογκαε μας γουσταραν, εμεις ( οι νορβηγοι ) θα την χτυπησουμε την πενταδα.
    3.αναμεσα σ’ ένα σωρό απο σκουπιδια θα λάμψει το γοητευτικότερο και μυστηριακότερο πλάσμα του διαγωνισμου. go latvia go.
    4. θυμάστε την τρισμέγιστη μολλυ, το london 2015, τη νικητρια που εκλεισε το show περσι και κατέληξε κάπου κάτω απ’ το τραμπολίνο μας. ας προσεξουν οι αντιστοιχων προδιαγραφων νεοι παβαροτιδες, γιατι έχει αρκετό χώρο και για τους τρεις κάτω απ το πιάνο μας.
    5. αν και διαχρονικοι πρωταθλητες στην κατασκευη μουσικων σουπων και παρα την εκδηλη αντιπάθεια των δυτικών, η κεκτημενη ταχυτητα με την οποία ψηφίζουν το ξανθο γένος, πρωην υπηκοοι και λοιποι ορθόδοξοι, τους φερνει παντα κοντα στην κορυφη. το ιδιο δυστυχως προβλεπεται και για φέτος.
    6. τους τουρκους τους γουσταρω, αλλά 100 χρόνια μετά την μεγαλύτερη γενοκτονία του 20ου αιωνα, ενωνω κι εγω την φωνή μου: don’t deny. Kαλη επιτυχία στο συγκινητικότερο τραγουδι φέτος ( λιγοτερο eye candy και καλύτερα κοστουμια θα ενδυναμωναν το concept, η περιπλανηση των τραγουδιστων- προσφύγων είναι υπερακετη). αν και το αρτιστικ για τη γιουροβιζιον, ειναι οτι το σκόρδο για τον δρακουλα, ελπιζω οτι θα χτυπησουμε 10αδα.
    7 η πεναδα των ονειρων μου: 1.φινλανδια ( γιατι ετσι ! ) 2. νορβηγια ( και τις σιχαινομαι τις μπαλαντες που να πάρει..) 3 αρμενια 4 λεττονια 5.uk ( γιατι θέλω να χορεψω αρκετα πριν πεθάνω).
    μετα ξυπνησα 1. σουηδια 2-4 ρωσια, νορβηγια, εσθονια 5.(cross my fingers) λεττονια.

  47. αν λανουμε υποψιν μας ότι από τοτε που καθιερωθηκε αυτος ο τροπος ψηφοοφοριας οι νικητριες ψηφιζουν από τη μεση και μετα παλι δεν βγαζουμε ακρη αφου σουηδια,αυστραλια,ισπανια ρωσια ιταλια ψηφιζουν από το και μετα…μονο λετονια και βελγιο ψηφιζουν νωρις…

  48. εγω εχω ενα προαισθημα οτι θα νικησει η ισπανια φετος… εχει ολο το πακετο… φωνη, σκηνικη παρουσια…. τα παντα ολα

  49. Παντως απο τις 15 στοιχηματικες εταιρειες..στις 13 η αποδοση για νικη της Σουηδιας εχει πεσει στο 1 κ κατι…ακολουθει η Ρωσια με λιγοτερες,.ενω η Ιταλια δεν εχει καποια αλλαγη..Πανω κατω υπαρχει μια εικονα το πως θα διαμορφωθει το αποτελεσμα!

    • Εσυ φανταζομαι θα κλαις με μαυρο δακρυ αμα κερδισει η Ελλαδα (που δεν υπαρχει περιπτωση) αποψε. Ελεος!!! Μας τα επρηξες με τη Σουηδια!!!!
      Και στο λεω εγω που ειμαι κατοικος Σουηδιας!!!! Αμαν πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Εγω κλαιω ηδη με αυτο που εγραψες!!!Πλεον δεν θα χρειαστει να κλαψω το βραδυ!!

  50. sosta tzouli paparizou epidi esi epekses stixima 8a peksoume lipon souidia mias kai to onoma sou lei polla gia soudia…xaxaxa

      • και ειναι ξαδέλφη της βιολέτας κατράκη…λίγος σεβασμός στους μεγάλους του παρελθόντος δεν βλάπτει

      • grexit…δε μου λεει τιποτα αυτο. Αδιαφορω.
        Αντιθετως μου λεει πολλα το νικ νειμ σου. Σεβασμιο…
        Βιμ…καλη γιουροβιζιονοβραδυα <)

  51. Αξιοσημείωτο οτι φέτος δεν έχουμε αλλαγές στα στοιχήματα ούτε μετά τους ημιτελικούς όπως έγινε πέρσι.Σουηδία εδώ και μήνες ακλόνητη στην πρώτη θέση, Ρωσία και Ιταλία από κοντά και μόνο το Βέλγιο ανέβηκε στην 4η και η Σερβία στην 7η.Η Λετονία αν και την περίμεναν να ανέβει πολύ είναι μόλις στην 9η θέση για τη νίκη.
    Πάντως η 37η θέση που ψηφίζει η Ιταλία μου λέει οτι πρέπει να ήρθε πρώτη στις επιτροπές.Ίσως.
    Εξακολουθώ να πιστεύω πως η Σουηδία είναι αυτή που θα νικήσει απόψε.Θα στηρίξω την Ιταλία με την ψήφο μου αλλά δεν πιστεύω οτι θα καταφέρει να πάρει τη νίκη.Το Βέλγιο θα βρεθεί πολύ ψηλά και η Λετονία θα είναι κοντά στην 5αδα.
    Η Ελλάδα θα αρκεστεί στις θέσεις 13-18 πιστεύω αλλά μακάρι να είμαστε μέσα στην 15αδα.Κι αυτό επιτυχία θα είναι.
    Παιδιά και πέρσι λέγαμε οτι θα υπάρχει θρίλερ στην ψηφοφορία αφού δεν υπήρχε απόλυτο φαβορί αλλά είδαμε πως σχετικά από την αρχή η Αυστρία ξεχώρισε και σταθερά ήταν στην πρώτη θέση.Ο συνδυασμός επιτροπές+κοινό αποτρέπουν στο να γίνει η ψηφοφορία θρίλερ.Είναι πολύ δύσκολο.

  52. opws vlepete uparxoun 2 dialeimmata.t 1 prin th souhdia k t allo prin ap emas…dn mporw n katalavw gti ta valane toso dipla…k akolou8oun mea tosa tragoudia :/

    • Ειμαστε οι 2 χωρες *κραχτες*.
      Δε διαννοειται γιουροβιζιον χωρις Ελλαδα και Σουηδια. Γι αυτο εχουν και οι 2 χωρες πολλα αρνητικα σχολια.

  53. και περυσι ολοι ετσι λεγανε οτι μετα απο χρονια θα εχει ντερμπι η ψηφοφορια και νικησε περπατωντας η αυστρια..μην εκπληχτειτε αν γινει το ιδιο με την σουηδια μιας που εχει αυτο το κατι διαφορετικο που στην γιουροβιζιον μετραει πολυ..

  54. Aπό αυτά που είδα ως τώρα με εντυπωσίασαν σκηνικά και φωνητικά Βέλγιο, Λεττονία, Ρωσία. Αναμένω και τους big7. Πολλά αλλάζουν στην ζωντανή παρουσίαση. Και τα 3 δεν ήταν στην αρχική λίστα προτίμησής μου.
    Ο Loic παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι εξαιρετικός performer (και αφού κατάφερε να τραγουδήσει το Chandelier της Sia μαγκιά του).
    Η Aminata καθηλωτική ερμηνευτικά σ’ενα ιδιαίτερο άκουσμα έξω από μασημένες συνταγές του διαγωνισμού. Και είναι από τη Μπουρκίνα… αγαπάμε Μπουρκίνα!
    Τέλος η Πολίνα είναι μια λαμπερή παρουσία και το όλο κονσπετ αναδεικνύει το τραγούδι περισσότερο από αυτο που του αξίζει.

    Αγαπημένη εξακολουθεί να είναι και η Νορβηγία όσο κι αν δεν μου αφήνει κάτι οπτικά. Αλλά θα προβληματιστώ πολύ που θα ρίξω τελικα το κουκί (δεν ανήκω στη κατηγορία που ρίχνουν 20 ψήφους μονοκούκι). Στηρίζω αυτό που μου αρέσει απ’όπου κι αν προέρχεται.
    Τώρα αν το πάρει η Σουηδία νομίζω το βραβείο πρέπει να σηκώσει ο Production Manager γιατί το τραγούδι βασίζεται κατα κύριο λόγο στα οπτικά εφέ του.

    • Έκανες πέρασμα και από Μπουρκίνα? Δεν το θυμόμουν αυτό! Και από την Ζανζιβάρη να ήταν πάλι θα την αγαπούσες! Εξακολουθεί να με ενοχλεί στα αυτιά αυτή η φωνή αλλά ναι θα είναι ψηλά.Έχει όλο το πακέτο.Εκκεντρική εμφάνιση,εξωτική όψη,τσιριχτή φωνή,απόκοσμο τραγούδι!
      Κόλλησες με τη Νορβηγία.Είπαμε απόψε θα ψηφίσεις Piero, Ignazio και Gianluca!!!
      Πάντως ολόσωστο αυτό που λες για τη Σουηδία.Το βραβείο στον Production Manager.Νικητής δεν θα είναι το τραγούδι αλλά τα οπτικά εφέ!

  55. Δεν μου αρεσει η Σουηδια, εκτος απο την πaρουσιαση που οντως ειναι εντυπωσιακη με το μπαρρμπαδακι, το τραγουδι ειναι ενα απλο τραγουδακι. Η Ιταλία πρωτη επιτροπες (οχι σιγουρα), αλλα καπου στην 5αδα. Για μενα αξιζει η εσθονια. Απιστευτοι στιχοι, σουπερ παρουσιαση, η τραγουδιστρια εχει μαγευτικο βλεμμα, και οι ματιες που ριχνει στον τραγουδιστη….ταιριαζουν τοσο με κονσπτ και το νοημα του σονγκ. Μακαρι νακερδισει. Εγω επαιξα να μπει στην 4άδα…πολυ καλη αποδοση, 3.75. go Estonia. καλη επιτυχια και στην Ελλαδα

  56. Η Σουηδια οσο περναει η ωρα τοσο ποιο πολυ πεφτει η αποδοση της…πλεον ειναι το μεγαλο φαβορι…Η Ρωσια την ακολουθει,ενω η Ιταλια,η Αυστραλια και το Βελγιο ειναι αρκετα μακρια…Η Εσθονια παει καλα τις τελευταιες ωρες,αλλα και παλι εχει μεγαλη αποσταση…

  57. Γεια σας όλους από τη Βιέννη♥Η ένταση και το άγχος ανεβαίνουν συνεχώς εδώ.Ένα έχουμε να σας πουμε.Ότι ο σημερινός τελικός είναι ο πιο δύσκολος τελικός και απρόβλεπτος τελικός των τελευταίων ετών.Πραγματικά.Είμαι απόλυτα ενθουσιασμένη για τη βραδιά.Δε βλέπω την ώρα να μπω μέσα στην αρένα.Μια τολμηρή πρόβλεψη για τη σημερινή βραδιά
    1.Σουηδία 2.Ιταλία (η πρωτιά θα παιχτεί μεταξύ τους,δε ξέρω όμως ποιοι τελικά θα επικρατήσουν) 3.Ρωσία 4.Βέλγιο 5.Αυστραλία 6.Ισπανία (θέλω να πιστεύω όμως ότι θα παίξει στις 3 πρώτες θέσεις) 7.Νορβηγία 8.Εστονία 9.Λετονία 10.Σλοβενία 11.Αζερμπαιτζάν 12.Σερβία 13.Ισραήλ 14.Γεωργία 15.Ελλάδα

    Πραγματικά δε ξέρω τι να πω.Δε μπορώ να βρω θέσεις για να βάλω τα τραγούδια.Το επίπεδο είναι τόσο ψηλό που δεν μπορείτε να φανταστείτε τι άγχος που έχω.Φέτος ΟΛΑ είναι πιθανά.Μένουν εκτώς δεκάδας υπέροχα τραγούδια γιατί υπάρχουν ακόμα πιο υπέροχα στη 10αδα.Να δούμε τι θα δούμε…ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

  58. Εγω κατεληξα οτι θα παιξω για νικη Σουηδια και Εσθονια, και πιστευω οτι δε θα υπαρξει νικητης με τεραστια διαφορα ποντων. Προβλεψη:
    1-5: Σουηδια, Εσθονια, Ρωσια, Ιταλια, Νορβηγια
    6-10: Λεττονια, Αυστραλια, Βελγιο, Αζερμπαιτζαν, ΕΛΛΑΔΑ
    11-15: Ισπανια, Αρμενια, Γεωργια, Σλοβενια, Σερβια
    16-20: Κυπρος, Γαλλια, Ουγγαρια, Αλβανια, Ισραηλ
    21-27: Πολωνια, Λιθουανια, Αυστρια, Ρουμανια, Γερμανια, Μαυροβουνιο, Ηνωμενο Βασιλειο
    Καλη επιτυχια Μαρια-Ελενα!!! Αξιζουμε μια πολυ καλη θεση και θα ναι αδικια να πεσουμε κατω απο τη 15αδα.
    Και τελος μια προβλεψη για τις ψηφους της Ελλαδας:
    12- Κυπρος
    10- Ιταλια
    8- Ρωσια
    7- Αλβανια
    6- Αρμενια
    5- Σουηδια
    4- Αυστραλια
    3- Αζερμπαιτζαν
    2- Γεωργια
    1- Ρουμανια

  59. Aπό τη σειρά που θα ψηφίσουν οι Χώρες, καταλαβαίνουμε πως απόψε η βραδυά, θα είναι ένα πραγματικό θρίλερ. Έχουν βάλει πρώτες τις “φιλικά προσκείμενες” στην Ιταλία-Νότο και στο τέλος ψηφίζουν οι “φιλικά προσκείμενες” σε Σουηδία-Βορρά.
    Δυό λόγια για τ’ αγαπημένα μου.
    Ιταλία. Παίδαροι, φωνάρες, τραγουδάρα. Προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο τραγούδι φέτος και θέλω να κερδίσει.
    Λετονία. Φοβερό κομμάτι. Ιδιαίτερο. Σικάτο. Αξίζει τριάδα.
    Αυστραλία. Επαγγελματίας με τα όλα του.
    Ισπανία. Τραγουδίστρια-τα κάνω όλα πάνω στη σκηνή. Πανέμορφη και φωνάρα.
    Εσθονία. Καταπληκτικό τραγούδι, πολύ ωραία παρουσιασμένο.
    Κύπρος. Συγκινητικό, αγαπησιάρικο, λιτό. Χωρίς φανφάρες, σε γοητεύει μέσα στην απλότητά του.
    Καλή επιτυχία, επίσης, στην Ελλάδα μας και στην Μαρία-Έλενα. Ίσως να έχουμε μια έκπληξη εδώ και να μπει τελικά στη δεκάδα, γιατί φέτος ψηφίζουν και 1,5 εκατομμύριο Έλληνες της Αυστραλίας… 🙂
    Καλή μας διασκέδαση απόψε! (Cezar λείπεις). 😛

    • Απορω που το ειδες το σικατο στην Λετονια. Τιποτα το σικατο δεν εχει! Μια συνεχης ηχορρυπανση χωρις κανενα ενδιαφερον, και τρομερα ενοχλητικο. Για τα υπολοιπα συμφωνω απολυτα.

      • Τί να κάνουμε Gorgio μου? Γούστα είναι αυτά! 🙂
        Μου αρκεί, που συμφωνείς σε όλα τα υπόλοιπα…Να ‘σαι καλά. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας. 🙂

  60. Ενταξει τωρα ειδα απο το webtv alpha τον προεδρο που ηταν στο πρωινο και ενω η ανιδεη παρουσιαστρια σε μια συζητηση ειπε ποσο μας κοστισε που δεν πηραμε το 12αρι της Κυπρου περσυ ολοι αναφωνησαν μα ψηφισαν και απαντα και ο ειδικος ναι ψηφισε….!!!!
    Σε αλλο μεσημεριανο σημερα αλλος ειδικος γιουροβιζιονολογος σημερα μεσα στο τοπ5(που θα βγει μαλλον) εβαλε και την Λιθουανια ελεος δηλαδη…!

  61. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!
    άντε να δούμε εγώ θα ψηφίσω 12 φόρες σύνολο!
    1 Κύπρο
    1 Νορβηγία
    1 Ισραήλ
    1 Ρωσία
    8 Σουηδία

  62. molis epaixa stegna kai sti zoula ola ta lefta twn goniwn mou (100 xiliarika), oti i sverige tha mpei 10ada. Se liges wres, abadista kai abiasta, tha xw bgalei 2 xiliarika kai oi goneis mou tha lene bravo paidi mou, eisai megalo epixeirimatiko myalo. an pali kati stravwsei kai me apoklirwsoun, skasila mou megali, afou den tha tous exei meinei mia. Kala den ekana?

  63. Όποια χώρα εκτός Σουηδίας κ Αυστραλίας (απαίσια τραγούδια και τα 2) νικήσει απόψε θα είμαι ευχαριστημένος.
    Για την ελλάδα προβλέπω θέση 9-16
    Η Κύπρος μπορεί να τα πάει κ καλύτερα απο εμας.
    Για να μην τα πολυλογώ, σε μια απο τις παρακάτω χώρες βρίσκεται ο φετινός νικητής:

    Σουηδία, Ρωσία, Ιταλία, Αυστραλία, Ισπανία, Πολωνία, Σερβία, Βέλγιο
    Ελπίζω η Γερμανία ΦΕΤΟΣ να δώσει κάτι στην Ελλάδα. Οχι όπως πέρυσι που μας ψήφισα 14 φορές (14!!! παρακαλώ+ το promote που έκανα σε ξένους) και στο τέλος… βλέπω Γερμανία: 0 πόντους για την Ελλάδα! Άτιμες επιτροπές!!!!

  64. Νομίζω πως δεν είναι τόσο πολύ ξεκάθαρο ποιος θα νικήσει, όπως πχ το 2012 με τη Loreen που μηνες πριν το ξέραμε! Θα θελα πρώτη την Ιταλία και 2η τη Ρωσία πάντως.

  65. Στο wikipedia που λετε μερικοι,ο καθενας μπορει να μπει κ να γραψει τα δικα του αποτελεσματα(αν κ μετα απο λιγο τα σβηνουν)…Τα αληθινα αποτελεσματα των ημιτελικων,θα βγουν μετα τον τελικο..ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε..

  66. Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή! Αρχικά να πω καλή επιτυχία στην Ελλάδα!!! Εύχομαι πραγματικά ο,τι καλύτερο! Ωστόσο, ο τελικός φέτος είναι πολύ δύσκολος κι απρόβλεπτος και προσωπικα θα χαρώ με μια θέση στη 15άδα. Μακάρι και 10άδα αλλά δεν το θεωρώ αυτονόητο… Όσο για την νίκη: νομίζω θα είναι ντέρμπι μεταξύ Ιταλίας Σουηδίας, ενώ το Βέλγιο αποτελεί dark horse. Δεν νομίζω πως θα νικήσει η Ρωσία, αλλά δεν αποκλείω να είναι top 3, αλλά και η Αυστραλία δεν βλέπω να έχει “ρεύμα”, οπότε με ένα top 5 θα πρέπει να νιώθουν πολύ ικανοποιημένοι οι Αυστραλοί… Προσωπικα θα ήθελα να βγει κάποια χώρα που δεν πολυπεριμενουμε όπως η Εσθονία ή η Λεττονία. Όμως πιστεύω πως και οι δύο θα αλληλοακυρωθουν, καθώς είναι και οι δύο βαλτικές και θα “μοιραστούν” οι ψήφοι (αλλά μακάρι να διαψευστώ). Πάντως φέτος στοιχηματικά δεν έχουν γίνει ραγδαίες αλλαγές από τους ημιτελικούς και αυτό ίσως να σημαίνει κάτι. Μένει να το δούμε. Ένα μεγάλο ερωτηματικο για μένα είναι ποιος θα βγει.. τελευταίος. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα πάντως, εγώ όμως δεν θα απέκλεια την Ουγγαρία. Επίσης θεωρώ πως Ισραήλ και Σερβία έχουν υπερτιμηθεί μόνο και μόνο επειδή είναι πιο χορευτικα. Μεγάλο αίνιγμα για μένα είναι και η Κύπρος. Με 12 πόντους guaranteed τελευταία δεν θα είναι αλλά πραγματικά δεν ξέρω που κυμαίνεται. Όλα αυτα βέβαια θα τα ξέρουμε σε μερικές ώρες. Καλή Eurovision να έχουμε και πολύ θα ήθελα μια βαθμολογία θρίλερ, αλλά και μια αξιοπρεπή θέση για την Ελλάδα.
    Υ.Γ. Εγώ θα ψηφίσω Νορβηγία και Λετονία

  67. Ας νικήσει κάποιος κοντά, να μαζευτούμε να πάμε όλοι γιατι έχουμε πλάκα. Σας το είπα και θα το πω πάλι, μη κοιτάτε τα γραφεια στοιχημάτων. Πολλά outsiders θα μπουν δεκάδα. Στο Guardian μας εχουν 5ους αρα γύρω στο 10 λέω εγώ. Χαμός σήμερα, φτιάχνω και σουφλέ.

  68. Πιστεύω πως θα δούμε πολλά αουτσαιντερ ψηλά σήμερα, για αυτό ετοιμαστείτε..όλα είναι πιθανά..μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι συμμαχίες μεταξύ χωρών..η δική μου 5αδα όπως θα την ήθελα:
    1.Ιταλία
    2.Ισπανία
    3.Εσθονία
    4.Σουηδία
    5.Βέλγιο
    δεν νομίζω να βγουν έτσι όμως, θα δούμε πολύ ψηλά την Νορβηγία και την Λετονία..Καλή επιτυχία στη χώρα μας να πάρει μια καλή θέση!

  69. Η δική μου πρόβλεψη:

    1) Σουηδία
    2) Ιταλία
    3) Ρωσία
    4) Αυστραλία
    5) Βέλγιο
    6) Εσθονία
    7) Αζερμπαϊτζάν
    8) Νορβηγία
    9) Ελλάδα
    10) Λετονία

  70. Μου αρέσει πολύ o φετινός διαγωνισμός διότι δεν υπάρχει κάτι δεδομένο για το ποιος θα είναι ο νικητής (π.χ 2009,2012) που φαινόταν ξεκάθαρα ποιος θα πάρει την πρωτιά.Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο σήμερα. Πάντως, χθες που καθόμουν και έβλεπα τα βιντεάκια στο you tube την συμμετοχή που ήθελα να τη βλέπω ξανά και ξανά είναι της Λετονίας.Είναι τόσο μουσικά ενδιαφέρον και πολύ προσεγμένο σκηνικά 🙂

  71. Kαλη, επιτυχια σε ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ, και ειθε να κερδίσει η Ιταλια! Αλλα, Βεγλιο, Ισπανια, Νορβηγια και Ρωσία να κερδίσουν καθολου δεν θα με πειραξει!
    Εκτός της Αυστραλίας που συμμετέχει φέτος άλλα οχι του χρόνου αν δεν κερδίσει ( που κάλλιστα μπορεί και να συμβει) και… η ΚΙΝΑ ( ναι καλά διαβάσατε) ενδιαφέρεται να συμμετάσχει του χρόνου ως guest! Kαι αν πληρεί τα το καταστατικού της ΕΒU…τοτε θα την δούμε του χρόνου! Αληθεια εινια αυτό που γράφω και οχι τρολια…

    • xaxa kalo. egw to blepw alliws. tha paei o kinezos ston geitona mou ton jan ola, de xreiazetai na tou milisei agglika, gallika, souidika i germanika, apla tha tou grapsei s ena xarti ton arithmo ton newn tiletheatwn, an diagwnistei i kina. amesws tha sfixoun ta xeria kai o jan ola tha tou pei: ” eimai sigouros oti to tragoudi sas tha nai sketo aristourgima. Tha kanonisw na kerdisei. Beijing 2017, what a splendid idea”

  72. H φετινη χρονια, μου θυμιζει αυτη του 2010. Και τοτε η νικη παιζοταν αναμεσα σε 3 χωρες ( Αζερμπαιτζαν, Γερμανια, Τουρκια) με το θεωρητικα φαβορι να ειναι το Αζερμπαιτζαν που ηρθε τελικα πεμπτο, και το αουτσαιντερ τη Γερμανια να ερχεται πρωτο με διαφορα 70 ποντων απο το δευτερο κομματι. Γι’αυτο καλο ειναι να κραταμε μικρο καλαθι και να μη δινουμε πολυ σημασια στα προγνωστικα, που πολλες φορες εχουν αποδειχτει οτι ειναι παγιδα.

  73. Καποιες σκεψεις για σημερα το βραδυ.
    Η Σουηδια πολυ δυσκολα θα χασει σημερα. Ειναι η συμμετοχη που μπορει να παει εξισου καλα σε κοινο και επιτροπες. Μαλιστα πολλες στοιχηματικες εταιριες εχουν ριξει την αποδοση της πολυ κοντα στο 1. Το μοναδικο μειονεκτημα της (αν μπορει να θεωρηθει μειονεκτημα) ειναι οτι εμφανιζεται νωρις, οπου σε ενα τελικο με 27 συμμετοχες μπορει να παιξει καποιο ρολο. Ο κυριως αντιπαλος της ειναι η Ρωσια. Καταρχας ειμαι απο τους λιγους οπου ενω μου αρεσει το τραγουδι δεν μου αρεσει η live εκτελεση του. Θα εχει την πληρη στηρηξη του ανατολικου μπλογκ με ηψηλες βαθμολογιες (και ελειψη της Ουκρανιας που κακατα ψεματα ειναι η μονη που της εκοβε αρκετους ποντους). Το σημειο κλειδι θα ειναι την ανταποκριση που θα εχει απο την δυτικη Ευρωπη (περισσοτερη απο περιση αυτο ειναι σιγουρο) και αν αυτο ειναι ικανη ωστε να απειλησει την Σουηδια.
    Το μεγαλο στοιχημα για την Ιταλια θα ειναι κατα ποσο θα εκτιμηθει απο το κοινο (κατα 90% θα ειναι top 3 στις επιτροπες.) Παντος η 27 θεση στον τελικο δεν βοηθαει αρκετα.
    Το Βελγιο ειναι η μονη χωρα απο τις υπολοιπες που μπορει να μπει σφηνα αναμεσα σε αυτες τις 3 αλλα δεν νομιζω πως θα διεκδικησει την νικη. Η Εσθονια θα ειναι σιγουρα top 5 αλλα μεχρι εκει.(δυστυχως γιατι ειναι η αγαπημενη μου συμμετοχη)
    Στις θεσεις 6-10 θα βρισκεται σιγουρα η Αυστραλια και η Σερβια. Νορβηγια, Λετονια, Αζερμπαιτζαν, Σλοβενια, Ισπανια, Γεωργια. Θα παλεψουν για τις υπολοιπες θεσεις της δεκαδας με φαβορι τις 3 πρωτες που ανεφερα.
    Οσο γαι την Ελλαδα να ειμαστε ρεαλιστες καθως εχει ελαχιστες πιθανοτητες να μπει δεκαδα(το ευχομαι βεβαια) αλλα πιο πιθανο να βρισκεται στις θεσεις 14-20.
    Καλη επιτυχια σε ολους!!!
    Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο

  74. Λοιπόν πως πιστεύω ότι θα έρθουν τα πράγματα στην βαθμολογία:
    1. Σουηδία 240
    2. Ρωσία 224
    3. Ιταλία 209
    4. Εσθονία 176
    5. Βέλγιο 157
    6. Λετονία 133
    7. ΕΛΛΑΔΑ 104
    8. Αυστραλία 91
    9. Γεωργία 87
    10. Ρουμανία 83
    11. Σερβία 76
    12. Σλοβενία 76
    13. Ισπανία 76
    14. Μαυροβούνιο 71
    15. Αλβανία 66
    16. Νορβηγία 56
    17. Κύπρος 53
    18. Γαλλία 43
    19. Αρμενία 42
    20. Ουγγαρία 41
    21. Ισραήλ 33
    22. Αυστρία 22
    23. Ηνωμένο Βασίλειο 26
    24. Αζερμπαϊτζάν 26
    25. Πολωνία 17
    26. Γερμανία 11
    27. Λιθουανία 9

    Υ.Γ. Με την Ελλάδα μπορεί να ήμουν και λίγο πιο ευγενικός οπότε υπολογίστε το πολύ -20 από όσο της έβγαλα. Επίσης πιστεύω ότι το Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν θα είναι πιο πάνω.

  75. Καλησπερα. Κι εγω Ιταλια θα επιθυμουσα για νικητρια. Επειδη ομως παρακολουθω πολλα χρονια στοιχημα και ασχολουμαι, πλεον κλειδωσε η νικη στη Σουηδια καθοτι επεσε στον απολυτο 1. Αυτη ειναι η επιβεβαιωση και δεν αλλαζει καλως η κακως! Καλη τηλεοπτικη βραδια να εχουμε. Προταση στοιχημα για δωρακι: 10αδα Ισραηλ αποδοση 2,25

  76. FINAL PREDICTION
    1)Italy
    2)Sweden
    3)Russia
    4)Belgium
    5)Estonia
    6)Australia
    7)Norway
    8)Latvia
    9)Serbia
    10)Slovenia
    11)Georgia
    12)France
    13)Israel
    14)Azerbaijan
    15)Spain
    16)Romania
    17)Greece
    18)Cyprus
    19)Albania
    20)Lithuania
    21)Poland
    22)Armenia
    23)Austria
    24)Montenegro
    25)Germany
    26)Hungary
    27)UK

    • Μα ρε Ντόνι μέσα στο μυαλό μου.Το μόνο που αλλάζω είναι Λετονία με Εσθονία (αν και ως Γιάννης προτιμώ την δική σου κατάταξη). Η μητέρα μου που δεν ασχολείται καθόλου με τον διαγωνισμό είδε όνειρο ότι κέρδισε η Σουηδία και δεν ήξερε ότι είναι φαβορί, μετά με ρώτησε. Ελπίζω να μην βγει αληθινή. Forza Italia!!!!

  77. Καλη επιτυχια Ελλαδαρα μου!!!Μαρια-Ελενα μην φοβασε τιποτα!!Παμε για το καλυτερο δυνατο!!!!

  78. Πηγα πείρα Bake Rolls για να περάσει η ώρα γιατί η αγωνία στο φουλ εύχομαι καλη επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο και οσοι είστε εξωτερικο ριξτε μπολικους ψήφους στην Ελλάδα!!!!!

  79. Έτσι πιστεύω πως θα είναι πάνω κάτω η κατάταξη:

    1.ITALY
    2.SWEDEN
    3.RUSSIA
    4.AUSTRALIA
    5.NORWAY
    6.BELGIUM
    7.AZERBAIJAN
    8.SPAIN
    9.ESTONIA
    10.SERBIA
    —————————
    11.SLOVENIA
    12.LATVIA
    13.MONTENEGRO
    14.CYPRUS
    15.GREECE
    16.GEORGIA
    17.ALBANIA
    18.ISRAEL
    19.GERMANY
    20.AUSTRIA
    21.FRANCE
    22.ARMENIA
    23.ROMANIA
    24.HUNGARY
    25.POLAND
    26.LITHUANIA
    27.UNITED KINGDOM
    —————————
    Το δικό μου τοπ 27 είναι πάντως:

    1.SWEDEN
    2.RUSSIA
    3.ITALY
    4.SERBIA
    5.AUSTRALIA
    6.ISRAEL
    7.SPAIN
    8.ALBANIA
    9.BELGIUM
    10.GREECE
    —————————
    11.SLOVENIA
    12.NORWAY
    13.ESTONIA
    14.AZERBAIJAN
    15.GERMANY
    16.LATVIA
    17.GEORGIA
    18.AUSTRIA
    19.ROMANIA
    20.CYPRUS
    21.FRANCE
    22.MONTENEGRO
    23.ARMENIA
    24.HUNGARY
    25.POLAND
    26.LITHUANIA
    27.UNITED KINGDOM

  80. Σε ολες τις στοιχηματικες εταιρειες η Σουηδια επεσε στο 1!…Μαλλον εδω τελειωνουν ολα!!!Η Ιταλια αντι να ριξει αποδοση..αποτι βλεπω την ανεβασε!

  81. Σε ένα σάιτ είδα μόλις τώρα ότι η ΣΟΥΗΔΙΑ θα νικησει σιγουρα… (προμελετημένο) και ότι η ΕΛΛΑΔΑ θα αρκεστεί στην 14η θέση… το γράφω γτ αν βγει αυτό αληθινό, κάτι γίνεται παιδιά… :/ Εν τω μεταξύ, στο doodle της, η GOOGLE εμπεριέχει μόνο την σημαία της ΛΕΤΤΟΝΙΑΣ… Τυχαίοοοοοο;;;; (ίσως)… Εγώ, απόψε, θέλω να νικήσει το ΒΕΛΓΙΟ.. Μ’ αρέσει, όμως, και η ΕΣΘΟΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ (για νίκη , μιλάμε..) και για 5άδα ΣΟΥΗΔΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ. Επειτα, εντός 10ας θα είναι, λογικά: ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΛΕΤΤΟΝΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ.. Οσον αφορά την ΕΛΛΑΔΑ, πιστεύω ότι θα τερματίσει γύρω στο 13-20… μέχρι εκεί.. εκτός κι αν μαγέψει με τη φωνή της και καταφέρει να μπει 10άδα.. δύσκολο… παρ όλα αυτά ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΆΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :* :* :*

  82. πως περναει ο καιρος…..σε λιγη ωρα αλλη μια γιουροβιζιον θα περασει στην ιστορια…..οτι και να γινει σημερα η μαρια ελενα εκανε το χρεος της…..μας εφερε ακομα μια χρονια τελικο…….δεν χαλασε την παραδοση……..καλη επιτυχια και οτι καλυτερο!!!

  83. Οχιιιι σουηδιααααα οχι οχι οχι παλιιι 🙁
    Ολη μου την τυχη στην Ιταλια να κερδισει τον σουηδο να μην παμε παλι εκει πανω :/
    Καλη επιτυχια Ελλαδαρα και Κυπρο γιατι το αξιζουνε και οι δυο χωρες

  84. Ελλαδάρα καλή επιτυχία!!!!!!! Παιδιά η Λετονία ήταν άπαιχτη. Για να δούμε.

  85. Η δεκαδα μου με βάση την άποψη μου γοα απόψε μετα την εμφανιση των τραγουδιών με τυχαία σειρά:
    Ισραήλ
    Εσθονία
    Σουηδία
    Ισπανία
    Λετονια (θα κάνει τη μεγαλη εκπληξη παιζει για νικη)
    Αυστραλία
    Ελλάδα
    Σερβία
    Ισπανία
    Βέλγιο

  86. Πληρώνεις για καλλίτερο background??? Γιατί εάν δεν κοστίζει, ποιός διάλεξε το χειρότερο για το τραγούδι μας; Η Μαρία Έλενα στηρίχθηκε τελικά μόνο στην υπέροχη φωνή της

  87. ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ . ΤΕΛΙΚΑ Η ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ .

  88. Δεν το περίμενα 19? Τι να πω δεν πειράζει το πίστευα το τραγούδι μας παρα πολύ κρίμα, η Μαρια Έλενα ηταν Καταπληκτική

  89. Τραγικοοοοοο π κέρδισε η Σουηδία!!!! Απο του χρόνου παρακαλώ να αλλάξει ονομασία ο διαγωνισμός να λεγετε βόρειοι εναντίον νότιοι!!!!!ααααα κ απο του χρονου θα ηθελα να δώσω μια συμβουλή σε όλους τους καλη τέχνες π θέλουν να πανε στην Γιουροβίζιον κάντε copy paste τα αγαπημένα σας τραγούδια κ πηγενετε να διαγωνίστειτε!!κ πάλι έλεος!!!!!!!

  90. 19? Μπαα 12-14 έπρεπε. Μας πέρασε Αλβανία ? Λιθουανια ? Καλα για Μαυροβούνιο δεν θα σχολιάσω άκου εκεί 12! Βγαίνει 14 η υπέροχη Σλοβενία και 12 αυτό ? Why?

  91. ΣΕ ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ.ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΦΟΒΕΡΗ.ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ.

  92. Στο κοινό της Κύπρου ήρθαμε 1οι ενώ στις επιτροπές 6οι άρα ότι και να στέλνουμε κάθε χρόνο μας χαντακώνουν οι επιτροπές

  93. apla ta pragmata … Kyriakou thelate (diladi ta geronta tis kritikis epitropis ston ellhniko teliko) kai Kyriakou pirate!! kala na pathete. sas enoxlouse i Shaya kai i Apergi pou tis protimouse o kosmos … mia xara giname rezili. oute kan i Kypros den edose sto diko tis paidi 12. kala afto min to sxoliaso kalitera giati tha gino kakos. alla ego to perimena etsi pos mas evrizan oi Kypraioi edo kai mines …

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ