ΤΟΥΡΚΙΑ: Αυτοί είναι οι πέντε υποψήφιοι για το Μπακού!

Ύστερα από τον μεγάλο αριθμό πληροφοριών και φημών που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου εδώ και αρκετούς μήνες, η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας εξέδωσε σήμερα επίσημη ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί τα ονόματα των πέντε καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2012.

Είχαν προηγηθεί αρκετές υποτιθέμενες “διαρροές” ονομάτων, ανάμεσα στα οποία διακρίνονταν και αυτά των Hadise (Τουρκία 2009), Kirac κ.ά. Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα του καναλιού είχε διενεργηθεί ειδικό γκάλοπ, στο οποίο οι fans κλήθηκαν να ψηφίσουν τους καλλιτέχνες εκείνους που θα ήθελαν να αναλάβουν την εκπροσώπηση. Δίνοντας οριστικό τέλος στην παραπληροφόρηση, το TRT ανακοίνωσε σήμερα τους ερμηνευτές με τους οποίους βρίσκεται στο στάδιο των τελικών διαπραγματεύσεων, με σκοπό την απ’ ευθείας ανάθεση -σε έναν εξ’ αυτών- για την συμμετοχή της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου (escdaily.com), ο κρατικός σταθμός απευθύνθηκε σε συνολικά 25 τραγουδιστές, καταλήγοντας στην τελική πεντάδα των υποψηφίων εκπροσώπων, η οποία αποτελείται από τους εξής: Atiye, Hande Yener, Şebnem Ferah, Murat Boz και Erhan Güleryüz. Οι καλλιτέχνες αυτοί αποτελούν επί σειρά ετών τον “διακαή πόθο” των Τούρκων fans, καθώς είναι ιδιαιτέρως γνωστοί στην χώρα και καταξιωμένοι στο τοπικό μουσικό στερέωμα.

Πληροφορίες από τους ιθύνοντες του τμήματος του TRT που ασχολείται με την Eurovision αναφέρουν ότι η τελική επιλογή είναι θέμα ημερών, ενώ η επικρατέστερη ημερομηνία για την παρουσίαση του φετινού εκπροσώπου είναι η 15η Ιανουαρίου.

Θανάσης Νάκος

 

 

 

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λοιπόν, εμένα απο αυτούς μ’αρέσει περισσότερο η Sebnem Ferah, αλλά πριν 2 χρόνια είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε να πάει Εyrovision. Ελπίζω να έχει αλλάξει γνώμη, είδωμεν.

  2. Μου κανει εντυπωση πως το Τουρκικο καναλι με ΜΗΔΕΝ ενδιαφερον πια στην Τουρκία για τη Γιουροβίζιον, κατάφερε να καταλήξει σε μια λίστα οπου σχεδόν όλοι είναι πολύ μεγάλα ονόματα στη Γείτονα χώρα…Η Ερτ γιατί κοιμάται πάλι? Θέλουμε αξιόλογο καλλιτέχνη και τραγούδι φέτος αλλιώς να αποσυρθούμε !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ