EUROVISION 2015: 1η πρόβα της Ισπανίας!

Πρώτη πρόβα για την Ισπανία και το σουηδικής προέλευσης Amanecer. Η Edurne ξεκινάει καλυμμένη με έναν κόκκινο μανδύα καθισμένη δίπλα στον ξαπλωμένο χορευτή. Το στήσιμο και η κινησιολογία έχουν μια υπερβολή από αυτές που μας έχει συνηθίσει δυστυχώς η Ισπανία. Φυσικά δεν λείπει και το κλισέ με την αλλαγή φορέματος, αφού ο χορευτής κάποια στιγμή τραβάει το μανδύα της τραγουδίστριας η οποία μένει με ένα φόρεμα σε χρυσαφί απόχρωση. Στο φόντο βλέπουμε βροχές, δέντρα, καταρράκτες, σύννεφα και πολλά ακόμη και όλα μοιάζουν σαν να βρίσκονται μέσα σε μια μαγική σφαίρα. Φωνητικά η ερμηνεύτρια είναι πάρα πολύ καλή και σταθερή ακόμη και σε δύσκολες κινήσεις.

[youtube id=”vScKMhkqdR8″ width=”600″ height=”350″]

λέξανδρος Λιάπης

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αγαπαω ισπανια!!μια χωρα που την τελευταια δεκαετια αδικειται ασυστολα στη γιουροβιζιον!το τραγουδι μου αρεσει απιστευτα!!θα ηθελα πολυ να ειναι ακομη και το νικητηριο!VAMOS ESPANA!!!!!!!!

  2. μαγευτικο,καθηλωτικο,υπεροχο!η ισπανια παει για μεγαλα πραγματα φετος!καλη επιτυχια ολοψυχα

  3. Μια χαρά τα φωνητικα η σκηνική παρουσία ειανο δύσκολο να κριθεί σε τοσα λιγα δευτερόλεπτα αν ηταν να πω κάτι θα έλεγα οτι ηταν καρακλισε και αυτό με το φόρεμα και το φόντο το τραγούδι απο τα καλυτερα τους

  4. Xα, χα, Ισπανία μου το έκανες πάλι το θαύμα σου. Το πήρες όλο λάθος, σε ένα τραγούδι που είχε δυνατότητες για κάτι καλό (που στα κομμάτια σκέφτηκαν τις σαπουνόφουσκες;;;). Γιατί έχεις εμμονή στο να στριμώχνεις με το ζόρι τα παραδοσιακά σου στοιχεία ακόμα και εκεί που δεν κολλάνε. Στις τελευταίες θέσεις θα είσαι, και δεν σου φταίει κανένας.

  5. Ωραίο τραγούδι,φωνάρα η Edurne,φοβερό το background…νομίζω τα υπόλοιπα ήταν λίγο περιττά..θα προτιμούσα να βγει μόνη της στη σκηνή…δύσκολο να προβλέψεις πως θα τα πάει…αν και πιστεύω πως για πρώτη φορά φέτος η Ισπανία θα είναι σχετικά ψηλά στο televoting…για τα δεδομένα της πάντα…

  6. Την αγαπώ!!!!Θα χαρώ πολύ αν κερδίσει.Οκ 30 δεπτερόλεπτα είδα βέβαια αλλά έχει φωνάρα και το γεγονός οτί τραγουδά στα Ισπανικά που είναι και από τις ωραιότερες γλώσσες το ανεβάζει πολύ το κομμάτι!!!!!Εχω διχαστεί τρομερά φέτος…………

  7. ολοκληρη την εμφανιση δεν την εχουμε δει αλλα φωνητικα ακουγεται σαν playback! την θελω νικητρια,να κοντραροχτυπηθει με την ιταλια μεχρι την τελευταια χωρα και να κερδισει!

  8. ΩΠΑ! Εγώ περίμενα να ναι απλα μ ένα μικροφωνο η με φωνητικά αλλα οι ισπανοι ειναι απ τις λιγες φορές που κανουν τέτοιο στήσιμο. Top 10 material αν και ολίγον κιτς

  9. Maresei maresei maresei.mono aytes oi fouskes de maresoun alla mporei san sunolo an to dw olo na maresei perissotero.fwnara edurne
    ..toxw pei edw kai polu kairo pws ayto to tragoudi tha kanei kalh skhnikh parousia.kai me douleuate.einai upokeimenikes oi gnwmes bebaia.kai sebastes.tha einai dekada me ta 1000 paidia..epiko kommati.h mousikh einai foberh..e as to paradextoume.

  10. Το φόρεμα μου θύμισε αυτό που είχε φορέσει η Monetta το 2013. Ασφαλώς, είδαμε μόνο ένα πολύ μικρό απόσπασμα, αλλά περίμενα κάτι παραπάνω.

  11. Τι ειναι αυτες οι φουσκες???..Μηπως επιβεβαιωνουν οτι η φετινη συμμετοχη ειναι απο μονη της μια φουσκα?

  12. φουσκες,ταυρομαχοι που παιζουν με το κοκκινο φορεμα-πανι της τραγουδιστριας..απο οσο ξερω θα αλλαξει και φορεμα..απο ολα εχει το μενου…δεν ξερω πολυυυυς ντορος για το τιποτα μου φαινεται… πολυ υπερεκτιμημενη συμμετοχη και αυτη…και με εκνευριζουν οι ισπανοι που κατακλυζουν τα social media παντουυυ,στο φβ,στο youtube και γενικα βλεπουν το κομματι τους σαν την κομματαρα του αιωνα…μετα τους αλβανους φαν ερχονται και οι ισπανοι να μας ζαλισουν..ωχ θεε μου!

  13. eirinaki λογικο ειναι καθε χωρα υπερασπιζεται το τραγουδι της και το στηριζει. Βεβαια η Ισπανιδα μου δινει την εντυπωση οτι προσπαθει να αντιγραψει στις κινησεις τη Λοριν.

    • καλα δεν εχουν ολες οι χωρες τοσο φανατικο κοινο,καποια στιγμη κατανταει λιγο εκνευριστικο…οι εσθονοι πχ που θεωρουνται φαβορι δεν κανουν τετοιο χαμο…και εγω μολις ειδα τις φωτο αυτο ακριβως σκεφτηκα..οτι μου θυμισε πολυ λοριν…εντομεταξυ μου θυμισε αυτη η κοκκινη μπαλα φωτιας στο κεντρο το δικο μας ΄΄ματι΄΄…

  14. Οι Ισπανοί κάθε χρόνο στηρίζουν υπερβολικά τις συμμετοχές τους και όντως τις παρουσιάζουν σαν τραγούδια αριστουργήματα που θα πάρουν την νίκη αλλά δεν.. Δεν θα ξεχάσω τη συμμετοχή του 2009 που είχαν κάνει ολόκληρη εκστρατεία και παντού έλεγαν Μαδρίτη 2010! Αλλά και το 2012 και πέρσι.
    Η Εdurne έχει φωνάρα και άψογξ ερμηνεία και δεν το αμφισβητεί κανείς. Αλλά θα μπορούσαν να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση πιο artistic ακόμα και στο backround.Γενικά μου αρέσει αλλά δεν νομίζω πως θα πάει καλύτερα από πέρσι.Στην καλύτερη 8η.Δεν θα είναι και μικρή επιτυχία για την Ισπανία.Αλλά ίσως πάθει ότι έπαθε η υπερεκτιμημένη Soraya το 2009!,
    Αλλά ας περιμένουμε να το δούμε ολοκληρωμένο στην δεύτερη πρόβα.
    Καλή επιτυχία.

    • αυτό το 2009 το θυμάμαι και εγώ μπορεί να ήταν και η χρονιά που το πίστευαν ποιο πολύ.. χαχα τη ήταν αυτό που παρουσίασαν…. πάντως το 2012 δικαιολογημενος το έλεγαν άλλο που δεν πήρε την θέση που άξιζε.. εγώ περίμενα 5αδα!

      • Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα euphoria δεν ελπίζεις σε νίκη. Αλλά κι εγώ πιστεύω πως έπρεπε να ήταν 5αδα η Pastora.
        Πράγματι το 2009 το πίστευαν απίστευτα οτι θα πάρουν την πρωτιά.Οι ισπανοί eurofans είναι οι πιο φανατικοί πάντως.

    • ε πήραν το final 4 σήμερα με την ρεαλ όποτε μια χαρά για φέτος, eurovision του χρόνου να βρούνε κάτι κάλο γιατί αυτό δεν πάει πουθενά..

  15. αν τραγούδια όπως του 2012 και του 2014 αν και δεν συγκρίνετε με του 2012 τέλος πάντων μπήκαν με τα χίλια ζόρια 10αδα τώρα αυτό το τραγούδι θα βγει στην 5αδα η 10αδα ? γελάω για έμενα ούτε 15αδα άλλα λόγο των τραγουδιών που είναι πάρα πολύ μέτρια μπορεί να μπει 10αδα η να μείνει έξω οριακά άλλα είναι χάλια και αυτή μου θυμίζει αυτή π παρουσίασε τον Ελληνικό τελικό που βλέπετε την ομορφιά δεν καταλαβαίνω…

  16. Γενικά αδικημένη χώρα στο θεσμό η Ισπανία…ειδικά από τους θεατές…δεν γίνεται το αριστούργημα του 2012 να έρχεται 18ο στο κοινό???πάλι καλά που η κριτική επιτροπή το είχε 5ο…

    • πολυ αδικημενη λουκα οντως!δεν θα ξεχασω το 2009 που βγηκε προτελευταια ενω η τουρκια με ενα παρομοιου υφους τραγουδι πηρε την 4η θεση!ελπιζω φετος να παρει ρεβανς για ολες τις αδικιες που εχει υποστει!ελπιζω μαδριτη 2016!

  17. Νομίζω θα μπεί οριακά στην δεκάσα κάπου 7η με 9η! Το αξίζει! Αψογη φωνητικ και ωραια παρουσιαση επίσης!!

  18. Στο διαδίκτυο έχει διαρρεύσει η πλήρης πρόβα της Ισπανίας και μάλιστα στην κανονική τηλεοπτική μετάδοση. Εκτός από το ξεπερασμένο πλέον τρικ με την κάπα που τραβάει ο χορευτής και αποκαλύπτεται το χρυσό φόρεμα από κάτω, η Εdurne χορεύει κιόλας μαζί του. ΤΟ γέλιο….

    • αυτο δεν απαγορευετε;; μηπως θα εχεις επιπτωσεις στην συμμετοχη της;; δεν το βρηκα πουθενα..ξερεις αν κατεβηκε;;;

      • Κι γω το έψαχνα αλλά δεν το βρήκα ίσως το πήραν πρέφα και το κατέβασαν πριν είναι αργά

      • δεν ισχυουν αυτα που γραφει…κανενα βιντεο δεν ανεβηκε,ουτε η τραγουδιστρια χορευει…ελεος..

    • Λουκα διαβασα και απο ξενους οτι διερευεσε ολοκληρο το βιντεο και πως το ειδαν..για ποιο λογο να πει ψεματα;;; λολ

  19. μαριε που ακριβως βρηκες την προβα ολοκληρη γιατι εχω ψαξει τα παντα και μου βγαζει μονο τα 30 δευτερα..επισης και ακομα αν χορευει μαζι με τον χορευτη η εντουρνε που ακριβως ειναι το αστειο?

  20. Δεν καταλαβαινω προς τι ο ενθουσιασμος. Βρισκω τοσο το τραγουδι οσο και την παρουσιαση (απο το ιγο που ειδαμε) αρκετα ανιαρη και υπερβολικη.

  21. Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω το link, αλλά δεν είναι στο Youtube. Της Ρωσίας πάντως υπάρχει η κανονική τηλεοπτική μετάδοση στο Youtube μέρες τώρα.

    • και εγω μολις βρηκα της Ρωσσιας..της Ισπανιας δεν την βρηκα..καλα τηλεοπτικα ειναι απλα υπεροχο το αποτελεσμα,μαγικο..καμια σχεση με τα βιντεο που ειδαμε…φαινεται και το πατωμα που εχει led και δεν φαινοταν…αχ ανυπομονω να ερθει η τριτη…ελπιζω και της ελλαδας να ειναι τοσο ωραια τα πλανα 😀 αντε 2 μερουλες εμειναν 😀

  22. ειλικρινα απορω πως ενθουσιαστηκαν ολοι με αυτη τη προβα…ενταξει δεν ειναι κι χαλια αλλα δεν με τρελανε κι ολας! το τραγουδι το χω κοντα στην 10αδα μου(13η θεση) μετα τη δευτερη θεση θα δω αν το ανεβασω η το κατεβασω…παντως απο αυτο το λιγο της πρωτης δεν τρελαθηκα…σκηνικα μετριο,φωνητικα καλο,αλλα το ολο αποτελεσμα λιγακι αδυναμο….αν η ισπανια δε ηρθε πιο πανω απο την 10η θεση περυσι κι το 2012 δε βρισκω λογο να το κανει φετος…10η-15η στον τελικο!

  23. από την προβα της ρωσιας που ειδα παντως,ο σκηνοθέτης δεν συγκρινεται με τον περσινο..πολύ λαθος πλανα!

    • είδα και εγώ κάποια που ήταν πολύ σταθερά ιδικά στο τέλος.. άλλα αυτά είναι στην πρώτη πρόβα και μάλιστα στα πρώτα τις λεπτά όλα θα έχουν διορθωθεί..άλλα και πάλι δεν μπορεί να συγκριθεί με πέρυσι άλλο πέρυσι άλλο φέτος άλλα και τα δυο είναι μια χαρά!

  24. Είναι τραγικό που μια χώρα με τη μουσική παράδοση της Ισπανίας αγοράζει τραγουδι από Σουηδό δημιουργό! Για άλλη μια φορά κατάφεραν να έχουν μια πολλή κακή σκηνική παρουσία χωρίς κεντρική ιδέα, ουσία και έμπνευση, απλά μια συρραφή τρικ από παλαιότερες συμμετοχές!
    Άλλη μια αλλαγή ρούχου επί σκηνής δε θα αντέξω….

  25. Έξοχη ερμηνεύτρια και παρουσία. Φαβορί.
    Ας πάψουν οι κακίες από κομπλεξικούς/ες .

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ