EUROVISION 2015: Πρώτη πρόβα για Μάλτα, Νορβηγία, Πορτογαλία και Τσεχία!

Επιστρέφοντας από το διάλειμμα έρχεται η σειρά του δεύτερου “Warrior” στον διαγωνισμό. Η Μάλτα φέτος εκπροσωπείται από την Amber η οποία φοράει ένα μακρύ μαύρο δαντελωτό φόρεμα. Είναι μόνη της στη σκηνή και τα χρώματα είναι μπλε και μαύρα. Έντονο γαλάζιο στο background σε διάφορους σχηματισμούς και χρήση τω lazer από ψηλά. Προς το τέλος του τραγουδιού η σκηνή παίζει στα χρώματα της φωτιάς. Πολύ δυνατή φωνητικά.

Σειρά έχει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και δημοφιλή τραγούδια του διαγωνισμού, το “Monster In Me”. Οι Mørland & Debrah Scarlett που εκπροσωπούν τη Νορβηγία είναι μόνοι τους επί σκηνής ο ένας δίπλα στον άλλον. Ενδυματολογικά είναι πολύ εξεζητημένοι καθώς ο Mørland φοράει ένα άσπρο σακάκι με μια άσπρη μπλούζα που καταλήγει κομμένη διαγώνια και μαύρο στενό παντελόνι. Η Debrah φοράει ένα λευκό σύνολο το οποίο μαζί με το μαλλί της αποπνέουν μια ελαφρά πιο μοντέρνα και ρομαντική αισθητική 60’s. Πορτοκαλί, γαλάζιο και γκρίζο είναι τα χρώματα που επικρατούν στη σκηνή και φωνητικά είναι πολύ καλά δουλεμένο.

Ακολουθεί η Πορτογαλία με την Leonor Andrade. Τίτλος του τραγουδιού “Há Um Mar Que Nos Separa” και έχουμε άλλο ένα μαύρο σύνολο επί σκηνής στο οποίο ξεχωρίζουν δύο μεγάλες μακριές μανίκες. Τέσσερα άτομα συνοδεύουν φωνητικά το τραγούδι, δύο άντρες και δύο γυναίκες, στα μαύρα και αυτοί φορώντας καπέλα. Στο background μια πόλη σε μπλε χρώμα και πολλές δεσμίδες λευκού φωτός. Φωνητικά είναι καλή.

Η Marta Jandová και ο Václav Noid Bárta θα κλείσουν την πρώτη μέρα των προβών του δεύτερου ημιτελικού για την Τσεχία. Τίτλος του τραγουδιού “Hope Never Dies”. Ο Václav φοράει ένα μαύρο κοστούμι και η Marta είναι ξυπόλητη φορώντας ένα μαύρο μίνι φόρεμα με μία μακριά ουρά που ξεκινάει από την πλάτη. Στο background φαίνονται πολλοί καθρέφτες ν’ανοιγοκλείνουν κι από πίσω τους σύννεφα. Μπλε, μωβ και κίτρινο στη βάση της σκηνής και τα φωνητικά τους είναι πολύ καλά.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Διαματάρη για την βοήθεια στις πρώτες πληροφορίες.

Αντώνης Καρατζίκος

72 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάλτα:Από τα αγαπημένα μου τραγούδια για φέτος…όπως φαίνεται και από τη πρόβα μια χαρά δυναμικό παραμένει το κομμάτι,γιατί πολλοί έλεγαν ότι έχασε τη δυναμική του με τη νέα έκδοση που είχαμε ακούσει…άλλο το live και άλλο το βίντεο κλιπ…θα περάσει στο τελικό…

  2. Εξαιρετική φωνη και εξαιρετικό τραγουδι δεν μπορω να καταλάβω γιατί είναι και αυτή μόνη της και η δυο “πολεμίστριες” το ίδιο μου αρέσει και το τραγουδι

  3. Θέλω ενα ανατρεπτικό τοπ 10 αφήνοντας εξω Σουηδία ,Νορβηγία τουλαχιστον αξίζει η Μάλτα μια απο αυτές της θέσης όπως και η Ελλάδα και εξω απο τοπ θέλω και Αυστραλία πράγμα δύσκολο

  4. Μάλτα: Πολύ βελτιωμένη η Amber φωνητικά, δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή η πρόβα μου θύμισε περισσότερο την αρχική και πιο δυναμική έκδοση του τραγουδιού. Τα γραφικά, για άλλη μία φορά, έχουν θέμα, είναι λίγο σκοτεινά. Σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση.

  5. μωρέ μπράβο η Μάλτα ωραία το είπε το τραγούδι…. σε κάτι τέτοιες αδιάφορες Εurovision τρυπώνει καλά στην 10αδα, μην πω 5αδα, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν μπει και φέτος !

  6. Νορβηγία:ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ…Το αγαπημένο μου για φέτος….τραγουδαρα….Μαρέσει το ντύσιμό τους!!!Το background δεν κατάλαβα ακριβώς τι δείχνει…Μοναδικό πρόβλημα η φωνή της Morland…είναι ολίγον άφωνη…

    • Λουκα τεινω να συμφωνω και παλι μαζι σου. Και για το τραγουδι και για το ντυσιμο. Ακομα και για τη φωνη της κοπελιας. Ο τυπος εχει φωνη ομως.

  7. Απά Πα ΠΑ χαλιά φωνητικά η Νορβηγοί χαλιά background το βίντεο κλιπ τους αναδεικνύει λαϊβ δεν μου αρέσουν αν και αξίζει πρόκριση αφού έχει ενα συμπαθητικό τραγουδι και να μην περάσει δεν με ενδιαφέρει

  8. Νορβηγία: Η ίδια λιτή, απέριττη εμφάνιση που είδαμε στο Melodi Grand Prix. Το τραγούδι έχει μία ποιότητα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι εκτελείται φωνητικά άψογα στο live. Η ίδια λιτότητα μεταφράζεται και στο background, το μεγάλο ερώτημα όμως είναι, αν το όλο πακέτο θα είναι τηλεοπτικά ελκυστικό. Νομίζω πρόκριση δίχως ιδιαίτερη δυσκολία.

  9. η νορβηγια πραγματικα θελω να πατωσει!!δεν βρισκω τιποτα ενδιαφερον στο εν λογω κομματι!μια κλισεδιαρικη αδιαφορη μπαλαντα και τιποτα περισσοτερο!απορω πια τι του βρηκατε και το βγαλατε φαβορι!οσο για την εμφανιση απλα τραγικη

  10. To backround de maresei allo ena fabori peftei sta matia mou enw endymatologika meta th rwsida kai thn ellada einai mexri stigmhs oti kalutero polu wraio ntysimo maresei pou einai monoi tous..alla apo apopsh aisthitikhs to olo skhniko einai xalia gia mia toso dunath mpalanta.kati prepei na kanei o skhnotheths kai h debra prepei na diorthwsei ligo th fwnh ths stis psiles notes.sthn arxh tou binteo paraeinai psila tonika.

  11. Μεχρι στιγμης,ολοι δουλευουν υπερ της Σουηδιας…!!!..Μα ειναι δυνατον σε ενα τοσο σκοτεινο τραγουδι,να φορανε ασπρα;;..Τι επαθαν ολοι φετος;;

  12. Εγώ πάντως έχω να κάνω ένα γενικό σχόλιο, Η σκηνή αυτή θάβει όλα σχεδόν τα τραγούδια…Κλειστοφοβική, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες και τα γραφικά είναι κάπως παλιακά και ανέμπνευστα εκτός ελάχιστων περιπτώσεων που ίσως κάποιες χώρες φρόντισαν οι ίδιες για αυτά. Η συγκεκριμένη σκηνή ίσως να ευνοεί κατα τι παραπάνω τις μπαλάντες οπότε μάλλον είμαστε στους τυχερούς.

    • Μπα δεν θα το’λεγα αφού εκτός από τις Ισραήλ,Σουηδία, Αυστραλία όλα τα άλλα σαν μπαλάντες μου φαίνονται. Η αλήθεια πάντως είναι οτι θα κάνουμε χρόνια να δούμε σκηνή αντάξια της Κοπεγχάγης.

  13. Προλαβαίνει η νορβηγική αποστολή να πετάξει έξω την τραγουδίστρια, να πάει να φάει κανα λουκάνικο εκεί στη Βιέννη, και να αφήσει τον τραγουδιστή να το πει μόνος του (πραγματικά ο τύπος το απογειώνει το τραγούδι) μπας και πλασαριστεί καμιά 5άδα? Γιατί με αυτήν…δεν σε βλέπω καλά Νορβηγία

    • Η μόνη λύση είναι να της κλείσουν το μικρόφωνο και να προσλάβουν για backing vocalist την Βικτώρια Χαλκίτη.

  14. Πορτογαλία:Μαρέσει το background,αλλά το τραγούδι η επιτομή της αδιαφορίας…δεν περνάει στο τελικό…
    *Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο…30 δευτερόλεπτα βίντεο βλέπουμε και χωρίς καν καλή ανάλυση…πέρσι δηλαδή εντυπωσιάστηκε κανείς από την Ολλανδία με το βίντεο από τις πρόβες…εσείς έχετε βγάλει τα αποτελέσματα από τις πρόβες…κάντε ένα σχόλιο,αλλά μην το παρακάνετε κιόλας…

    • Κ ομως!!!!Εγω μαζι με αλλα 2-3 ατομα..πιστεψαμε απο την αρχη στην Ολλανδια κ στο τελος μας δικαιωσε!!!..Προσωπικα κ στις προβεε ηταν φανταστικοι..καμια σχεση με την φετινη Νορβηγια..

    • Και εγώ την Ολλανδία τη λάτρευα πέρσι…πρώτη στο τοπ μου ήταν,αλλά από τις πρόβες δεν είχα καταλάβει πως ακριβώς θα είναι το live τους…Και η Νορβηγία που είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια φέτος,δεν ενθουσιάστηκα με αυτό που είδα στο βιντεο,αλλά δεν μπορώ να βγάλω και πολλά συμπεράσματα…ας περιμένουμε να τους δούμε στη τηλεόραση…περισσότερο για να πάρουμε μια ιδέα είναι τα βιντεακια αυτά…

  15. Απογοητευση απο ακομα ενα μεγαλο φαβορι. Κακοι φωνητικα, και εντελως αδιαφοροι σκηνικα. Τα ρουχα τους γραφουν ωραια στην καμερα αλλα μεχρι εκει. Καμια σχεση με την ατμοσφαιρα που βγαζει το βιντεο κλιπ. Ολα αυτα για την Νορβηγια φυσικα.

  16. Πορτογαλία: Το τραγούδι είναι λίγο χλιαρό, αλλά φωνητικά είναι σχεδόν άριστο. Τα γραφικά είναι φτωχά και σκοτεινά για άλλη μία φορά (κουράστηκα να το επαναλαμβάνω), δύσκολη η πρόκριση στον τελικό.

  17. Μάλτα : Φαίνεται πολύ βελτιωμένη η Amber από τον εθνικό τελικό της Μάλτα που ήταν χάλια! Φωνητικά λοιπόν ακούγεται άψογη (αν και σε κάποιους δεν αρέσει η φωνή της) και γαμάτο backround που θυμίζει Αυστρία 2014!

    Νορβηγία : Η Debrah ακούγεται παράφωνη όμως ο Morland είναι μια χαρά φωνητικά.Το backround τίποτα το ιδιαίτερο…Άραγε θα καταφέρουν να πείσουν το κοινό που ακούει το τραγούδι πρώτη φορά ; Είναι πάντως ένα τραγούδι που πρέπει να το ακούσεις πολλές φορές για να σου αρέσει!

    Πορτογαλία : Το νούμερο 39 για εμένα φέτος…Η Leonor φαίνεται βελτιωμένη (όχι και τέλεια όμως) ενώ το backround μου θυμίζει αυτό της Λευκορωσίας! Πάντως την βλέπω τελευταία-προτελευταία στον ημιτελικό της!

    Μέχρι στιγμής : 1. Ιρλανδία
    2. Μάλτα
    3. Μαυροβούνιο
    4. Νορβηγία
    5. Άγιος Μαρίνος
    6. Πορτογαλία
    7. Λιθουανία

  18. πόσο βαριέμαι, σήμερα!!! -_- Αύριο, έρχονται απανωτά τα καλύτερα……. μέχρι τώρα δεν με έχει εντυπωσιάσει και καμιά χώρα θετικά… ούτε καν αρνητικά.. και αυτό με κάνει να βαριέμαι πιο πολύ… ασύγκριτα καλύτερη η περσινή σκηνή… δύσκολα ξεπερνιέται… γιατί τόσο λιτότητα, φέτος, ρε παιδιά; ούτε χορευτικά, ούτε ευρήματα… ΒΑΡΕΜΑΡΑ!!! Η Ελλάδα μέχρι τώρα μου άρεσε οπτικοακουστικά.. Η Αρμενία, επίσης, το Βέλγιο με εντυπωσίασε και μπορεί να χτυπήσει και 3άδα (φρέσκο, μοντέρνο, στυλάτο, μίνιμαλ), η Εσθονία απλή και απαραίτητη.. ίσως, όμως, πολύ απλή… Λευκορωσία, απλή και απαρατήρητη, ενώ σαν τραγούδι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και οπτικά… Αλβανία, το αγαπημένο μου, φέτος, χάλια η παρουσίαση.. κλασική Αλβανία.. χωρίς φαντασία, που λέει και ένας εδώ μέσα, συνεχώς!! 😉 Ρωσία, απλά οκ… δεν τρελαινόμουν κιόλας από πριν… 3 χρόνια τώρα η ρωσία τραγουδάει για την ειρήνη… βαρεθήκαμε ΜΌΝΟ να το ακούμε..!!! Μάλτα, η παρουσίαση με απογοήτευσε.. Νορβηγία, νυστάζουν;;;; Βαριούνται.;;; πόσο μάλλον εμείς.!!! πολύ αδύναμη η παρουσίαση… ίδωμεν.. και ες αύριο τα σπουδαία!!!

  19. 1. RUSSIA
    2. GREECE
    3. ALBANIA
    4. GEORGIA
    5. MALTA
    6. NORWAY
    7. ESTONIA
    8. BELGIUM
    9. THE NETHERLANDS
    10. SERBIA
    11. IRELAND
    12. LITHUANIA
    13. MONTENEGRO
    14. BELARUS
    15. ROMANIA
    16. PORTUGAL
    17. SAN MARINO
    18. ARMENIA
    19. FYR MACEDONIA
    20. DENMARK
    21. MOLDOVA
    22. HUNGARY
    23. FINLAND

  20. πραγματικα θα ξαναπω ότι εντυπωσιαστηκα με τη μαλτα. μεχρι τωρα το ειχα 11ο στο τοπ μου του 2ου ημιτελικου αλλα μπορει να ανεβει, αναλόγως και τους υπολοιπους. παντως αρχιζει να γινεται σιγουρη η προκριση της εκτος αν γινει το περσινο ισραηλ. η νορβηγια σαν τραγουδι μ’αρεσει αλλα όχι Live. όπως και να εχει δε θελω να περασει γιατι δε χωραει στο τοπ 10 του 2ου ημιτελικου. μαυρο ρουχο και η πορτογαλια, φετος μεχρι τωρα οι πιο πολλες συμμετοχες είναι στα μαυρα.

  21. δεν ξέρω ρε παιδιά έχω απογοητευτεί λίγο φέτος. Πολλές χώρες με μόνους τους τους τραγουδιστές, χωρίς φρου φρου και αρώματα. Τα γραφικά μέτρια και ανέμπνευστα στις περισσότερες συμμετοχές. Μπορεί να φταίει ότι είναι πρώτη πρόβα και το ότι έχουμε μόνο 30 δευτερόλεπτα. Ελπίζω τα πυρετοχνήματα που θα χρησιμοποιήσουν μερικές χώρες και αυτό το μηχάνημα πάνω από την σκηνή που θα παίρνει σχήματα(και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα) να δώσει χρώμα στον διαγωνισμό που με τόσες μπαλάντες είναι από μόνος του μονότονος

  22. Η Πορτογαλία έχει ενα μέτριο φόντο όλα τα άλλα είναι πέρα ως πέρα άθλια

  23. Η Μάλτα για εμένα είναι οτι καλυτερο έχω δει μέχρι στιγμής. 10/10. Η Νορβηγία επίσης μου αρεσε παρα πολύ σε αντίθεση με τους περισσότερους από εδώ από οτι διαβάζω… 9/10. Η πορτογαλια αντιθέτως ηταν τόσο αδιάφορη που ουτε τα 30 δευτερόλεπτα δεν αντεξα 1/10 ….

  24. xa xa ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΟΜΠΡΕΡΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΕΚΙΛΑ Η ΟΛΗ ΦΑΣΗ ΒΑΜΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

  25. Πέρα από την τα καλυτερα γραφικά έως τώρα τα έχει η Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία

  26. Τσεχία: Ένα τραγούδι που δεν το υπολόγιζε κανείς, έκανε μία πολύ καλή πρόβα. Ωραίο background, κίνηση, εξαιρετικοί φωνητικά. Αξίζουν να περάσουν, αν και η Τσεχία δεν τα πάει καλά με το televoting…

  27. -Μάλτα.Όσο και να ουρλιάζει η Άμπερ δεν με πείθει.Όχι οτι δεν έχει φωνή αλλά πολύ κακό για το τίποτα.Δεν γεμίζει τη σκηνή σε αντίθεση με την Μαρία Έλενα ας πούμε που είναι ντίβα και κούκλα. Η μοναχικότητα στην σκηνή θέλει άλλο εκτόπισμα φωνής και εξωτερικής εμφάνισης. Μοιάζει φτωχό μαζί με τα γραφικά.Αβέβαιη η πρόκριση.
    -Νορβηγία.Είναι άδικο να κρίνουμε τις εμφανίσεις σύμφωνα με το τι γραφικά έχουν αλλά δυστυχώς το κάνουμε.Ναι είναι λιτό και ουσιαστικά η μόνη συμμετοχή χωρίς backround αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ δυνατό τραγούδι.Φωνητικά μου άρεσαν αλλά και η Νορβηγία μετά το φαβορί Εσθονία άφησε χλιαρές εντυπώσεις.
    -Πορτογαλία.Λογικά ξέρουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν στον τελικό.
    -Τσεχία.Τι να λέμε τώρα.Φωνάρες απλά.Η φωνή του Βarta είναι συγκλονιστική όπως και η ερμηνεία.Σε σύγκριση με το ντουέτο της Νορβηγίας πολύ πιο καθηλωτικοί.Και πολύ όμορφο και διαφορετικό backround.Εύχομαι να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να περάσουν στον τελικό.

  28. υπεροχη η προβα της τσεχιας. μου αρεσε παρα πολύ. αψογη ερμηνεια, ωραια παρουσια. παντως φετος πολύ μαυρο ρουχο!

  29. Το καλυτερο τραγουδι που έχει στείλει η Τσεχία έως το 2015 το κατέστρεψαν όχι φωνητικά που τραγούδησαν αρκετά καλά αλλά σκηνικά το background με ζάλη το κοιτούσα και μου φάνηκε παλιό, η κοπελα ηταν ξυπόλυτη ήταν κάτι που δεν έχει ουσία καμια σχέση με Δανία 2013 η Σουηδία 2012 που το απαιτουσαν τα τραγούδια δυσκολη η πρόκριση, κρίμα

  30. Τσεχία:Δεν είμαι φαν του τραγουδιού,αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση το live τους…ΦΩΝΑΡΕΣ!!!
    Έχουν πιθανότητες πρόκρισης,αν και δεν θα είναι εύκολο…

  31. Δεν με εκπλήσσει το λιτό της Νορβηγικής συμμετοχής. Είχαν πει ότι δίνουν έμφαση στη μουσική κι όχι στην οπτικοποίηση της μουσικής. Νομίζω το παιχνίδι είναι με τις κάμερες. Φωνητικά δεν μπορώ να κρίνω από λίγα δεύτερα αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά.
    Από όλες τις σημερινές πρόβες καλύτερη της Τσεχίας

  32. Μαλτα και Τσεχια εσκισαν…..πολύ καλες προβες….ειδικα το τσεχικο τραγουδι εχει γινει από τα αγαπημενα μου….οσον αφορα τη Νορβηγια άλλο ένα φαβορι το οποιο με αυτή τη σκηνικη παρουσια και ερμηνεια καταστρέφεται….τωρα η Πορτογαλια περασε και δεν ακουμπησε!!!!

  33. οι φωνές των Τσεχων είναι τρομερές, και δένουν απολυτά η μια με την άλλη αξίζει τον τελικό και είμαι σίγουρος ότι θα πάει, και το τραγούδι αρκετά κάλο.

  34. Καλύτερες φωνές για σήμερα οι Τσέχοι κρυστάλλινες,υπέροχες, με τρομερό γρεζη στα λαρυγγια τους και μετα έρχεται η Μάλτα όλα τα αλλα μετριααα

  35. Πάντως πρεπει να βελτιώσουν οι Τσέχοι λίγο το background γιατί θέλω να περάσουν πολύ

  36. Τσεχία : Ουαου! Το καλύτερο για σήμερα ! Απλά φωνάρες…και το έχω και εκτός τελικού…θα δυσκολευτώ πολύ την βραδιά του 2ου ημιτελικού….να δω ποιούς θα περάσω….

    Μακάρι να μπορούσαν να περάσουν 12 χώρες γιατί είναι τραγούδια που αξίζει να τα δούμε για 2η φορά αλλά δεν γίνεται αναγκαστικά κάποια μένουν έξω…ενώ στον 1ο ημιτελικό 8 ξέρω’γω αξίζουν να είναι στους 27 καλύτερους και είναι κρίμα για χώρες όπως η Τσεχία ας πούμε να μείνουν έξω μόνο και μόνο επειδή ήταν άτυχες με την κλήρωση…

    Η κατάταξη μου για σήμερα : 1. Τσεχία
    2. Ιρλανδία
    3. Μάλτα
    4. Μαυροβούνιο
    5. Νορβηγία
    6. Πορτογαλία
    7. Άγιος Μαρίνος
    8. Λιθουανία
    Οι Qualifiers μου για τον 2ο ημητελικό πριν τα shows είναι : Σουηδία , Λετονία , Νορβηγία , Ισραήλ , Αζερμπαιτζάν , Σλοβενία , Ελβετία , Ιρλανδία , Ισλανδία και Μάλτα αλλά θα χαρώ αν περάσει η Τσεχία,η Κύπρος,το Μαυροβούνιο η και ο Άγιος Μαρίνος. Στα λάιβ λογικά θα βάλω και την Τσεχία στους 10 qualifiers.

  37. Egw re paidia meta apauto to ligo pou akousame apta 23 mexri stigmhs nomizw thanai adikia mhn termatisoume sth dekada fetos.akoma k an sthn arxh de mou polugemize to mati to tragoudi.einai h monh mexri stigmhs pou marese toso san olo to paketo.fwnh backround rouxo.h tsexia tha perasei an kai de pisteya pws tha to pw.fwnara o typos.to aksizoun.h malta xm kalh fwnh mexri ekei.tha perasei aparathrhto nomizw.san marino ok kamia elpida.maurobounio duskolo na perasei.perimena kai kalytera skhnika.ayrio thanai polu super h mera.ante na doume posa fabori tha xantakwthoun me ta skhnika kai poia outsider tha aneboun.blepe israel..

  38. Το τοπ 8 αυτων των προβων για μενα απο το λιγο που ειδαμε και απο αυτα που ακουσα εχει ως εξης:
    1. Ιρλανδια
    2. Τσεχια
    3. Μαυροβουνιο
    4. Μαλτα
    5. Νορβηγια (το νουμερο 1 μου για φετος)
    6. Λιθουανια
    7. Σαν Μαρινο
    8. Πορτογαλια

  39. Το σημερινό μου τοπ από τις πρόβες:
    1.Ιρλανδία
    2.Τσεχία
    3.Μάλτα
    4.Λιθουανία
    5.Νορβηγία
    6.Πορτογαλία
    7.Μαυροβούνιο
    8.Σαν Μαρίνο

  40. Φέτος θα δούμε την ΕΛΛΆΔΑ 100% μέσα στην 10αδα
    Για να μην πω 5αδα.!!! 😀
    <3 GO GREECE <3

  41. Οι φετινές συμμετοχές είναι κάτω του μετρίου και το αποτέλεσμα μπορεί να μας δικαιώσει φέροντας την Ελλάδα ξανά στη δεκάδα.Βέβαια η φετινή διοργάνωση είναι βαρετή από όλες τις απόψεις.Δε μου αρέσει η σκηνή που είναι πολύ περιορισμένη και άβολη.Δε μου αρέσουν τα γραφικά, τα background και ο φωτισμός.Δε συμφωνώ που χορευτικά κομμάτια δεν αποτελούνται από χορευτικό.Επίσης δε μου αρέσει η ενδυμασία πολλών χωρών που έχουν επιλέξει το μαύρο χρώμα.Αυτά.

  42. Lol αμα δειτε τωρα τα προγνωστικα ειμαστε στην 27 θεση προβλεψη νικης και εσεις ονειρευεστε τοπ10.. κ εγω θελω εννοειτε αλλα δεν νμζω να γινονται θαυματα δυστυχως για εμας 🙁

  43. τελος κι αυτη η μερα λοιπον….
    λιθουανια:πιασαρικο καλοι φωνητικα ωραια σκηνικη παρουσια αν κι ειναι στα ορια του παιδικου
    ιρλανδια…ωραιο μελαγχολικο το ολο συνολο κι καλη φωνητικα
    αγιος μαρινος,καλοι φωωνητικα αν κι θελουτν δουλιτσα ωραιο αν κι συνηθισμενο μπαραουντ αλλα με τετοιο τραγουδι…δεν!
    μαυροβουνιο,με χαλαει αφανταστα το μπαραουντ,ωστοσο καλο φωνητικα
    μαλτα,παρα πολυ δυνατη ερμηνεια κι καλη σκηνικη παρουσια
    νορβηγια,για μενα κι για τους περισσοτερους ακομα μια απογοητευση..το τραγουδι καλο αλλα ως μπαλαντα επρεπε να υπηρχε κατι που να το κανει να ξεχωριζει κι αυτο δεν εχει καν μπακραουντ…μετα απο εσθονια κι αλβανια αλλο ενα φαβορι που “σκαει” επισης η κοπελα πρεπει αν δουλεψει λιγακι τη φωνη της
    πορτογαλια…η ευχαριστη εκπληξη,καλη φωνητικα ωραια σκηνικα,λιγο φειλ τα καπελα αλλα το τραγουδι…οχι..
    τσεχια…μου αρεσε παρα πολυ!νομιζω το καλυτερο για σημερα,αξιζουν τη προκριση καλη φωνητικα,ομορφο κομματι κι ωραια σκηνικη παρουσια…
    η σημερινη μου καταταξη:8.αγιος μαρινος 7.πορτογαλια 6.λιθουανια 5.μαυροβουνιο 4.νορβηγια 3.ιρλανδια 2.μαλτα 1.τσεχια
    οσο για εμας,τα στοιχηματα δεν μας εχουν κι σε ιδιαιτερη εκτιμηση σχεδον καθε χρονο! προωθουν για φαβορι ακομα κι με μετριες σκηνικες παρουσιες χωρες που δεν το αξιζουν για να παιρνουν τα λεφτα του κοσμου! να σας θυμισω…που αμς εδιναν το 2008..2011…2013! η κατι πιο “προσφατο”που εφερναν την ολλανδια περυσι….
    για μενα μια μπαλαντα συμπαθητικη,αρκετα καλη αλλα ναι δεν ειναι αριστουργημα,με μια φρωνη φωναρα κι με μια τετοια σκηνικη παρουσια συν της δυναμικης που εχουμε ως χωρα στο θεσμο(ομογενεια,συμμαχιες)μια θεση στη 15αδα τουλαχιστον την αξιζουμε!!!
    …εγω απλως κοιταω τη γνωμη του κοσμου,στο youtube που απο τις χωρες του πρωτου ημιτελικου μαζι με τη γεωργια εχουμε τα πιο πολλα λαικ,το κλιμα που απο σχεδον αρνητικο εχει γινει κατι παραπανω απο φιλικο κι τα σχολια σε ολα τα σαιτ που ασχολουνται με τη eurovision που στη πλειοψηφια ειναι θετικοτατα! και φυσικα τη ψηφοφορια των δημοσιογραφων που ειναι μεσα στο χωρο… 🙂

  44. Άπειρες χρονιές ειμασταν κάτω απο 25 θέση και καταληγαμε δεκάδα δεν πιστεύω τα στοιχήματα έχουν πολύ πιο πανω Λευκορωσία, Ηνωμένω Βασίλειο, Φυρομ, Αρμενία ,Γαλλία καθόλου λογικές καταταξεις ΜΗΝ έχετε εμπιστοσυνη μην τα πιστεύεται

  45. @vampire diary τα προγνωστικα δεν μου λενε τιποτα απολυτως…ακομα δεν εχει καθοριστει τιποτα…πιστευω θα δουμε πολλες ανατροπες ..βλεπε ελλαδα-ρωσια-γεωργια να πανε πολυ καλυτερα απο οσο πιστευαμε…και εσθονια-νορβηγια-αυστραλια χειροτερα! απο τις 24 χωρες που εχουμε δει πιστευω ειμαστε ανετα μεσα στις 8 καλυτερες…οποτε ποτε δεν ξερεις…η δεκαδα δεν φανταζει τοσο μακρινη για εμενα πλεον!!

  46. ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΟΠΟΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

  47. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΣΟΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ 5-6 ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ “ΦΑΒΟΡΙ” ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ. ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ, ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ/ΤΗΣ. Η ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΧΩΘΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΗ ΕΧΟΥΜΕ!!
    ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ Η ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ!!!

  48. Μην υπερτιματε τους bookies, εχουνε πεσει πολλες φορες πολυ εξω. Να, ας πουμε στα στοιχηματα για το ποιος περναει απο τον 1ο ημιτελικο, εχει περασει μια μερα και ακομα να συνειδητοποιησουν οτι η Ουγγαρια μετα απο τετοια παρουσιαση θα περασει ανετα. Εμας δε, το 2011 δεν μας ειχαν καν να περνανε, αλλα ειχαν κατι μπουμ μπουμ τσακα τσακα και κατι χαμπα χαμπα. Δεν πειραζει, ας μην εχουμε πειστει για 10αδα και ας βρεθουμε προ εκπληξεως. Καλυτερα απο το να το πιστευεις και να ερχεται απροοπτα μια πολυ χαμηλοτερη θεση (βλ. περυσι). Εγω το μονο που θελω ειναι να περασουμε τον ημιτελικο, οχι μονο για να διασκεδασω περισσοτερο στον τελικο, αλλα και επειδη το αξιζουμε. Δεν υπαρχουν με κανενα τροπο 10 πιο αξια τραγουδια στον πρωτο ημιτελικο.

    • Διαφωνω. Οι μπουκερς θελουν και πεφτουν εξω. Σκοπος τους ειναι να μπερδευψουν τον κοσμο. Λεφτα θελουν να βγαλουν. Οι εταιριες στοιχηματων δεν ειναι φιλανθρωπκα ιδρυματα.

  49. Έσπαγα το κεφάλι μου να βρω ποιο τραγούδι μου θυμίζει η συμμετοχή της Τσεχίας και το βρήκα! Yohio-Heartbreak Hotel. Τι λέτε;;;

  50. Τελιωνει αυτή η μέρα με την προβα της Τσεχία η οποία κατα την γνώμη μου είναι απο της καλύτερες που έχουμε δει. Οποτε, ίσως να είναι αυτή η φορά που η Τσεχία θα δει τον τελικο… Γιατί όχι;

    Σήμερα για εμένα ηταν παρα πολύ καλη μέρα. Κανένα δεν με απογοήτευσε. Αντίθετα με εξέπληξαν ευχαριστα όλες. Το τοπ μου είναι:

    1) Μάλτα
    2) Τσεχία
    3) Λιθουανία
    4) Νορβηγία
    5) Μαυροβούνιο
    6) Ιρλανδία
    7) Αγιος Μαρίνος
    8) Πορτογαλία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ