EUROVISION 2015: Οι πρώτες πρόβες της Φινλανδίας, Εσθονίας και Π.Γ.Δ.Μ.!

Μετά από το μεσημεριανό διάλειμμα, επιστροφή στις πρόβες. Είναι η σειρά της Φινλανδίας στη σκηνή με το μικρότερο σε διάρκεια τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού, μόλις 85 δευτερόλεπτα. Οι Pertti Kurikan Nimipäivät παρουσιάζουν το “Aina mun pitää” όπως ένα ροκ συγκρότημα με τους προβολείς από πίσω να δίνουν την αίσθηση της συναυλίας και να εναλλάσσονται σε ελαφρώς κίτρινα και μπλε χρώματα κι όλα αυτά σ’ένα σκηνικό με πυκνούς καπνούς. Φωνητικά είναι όπως ακριβώς τους έχουμε ακούσει και στο cd.

Το σκηνικό της Εσθονίας είναι αρκετά καταθλιπτικό με εγκατελειμμένα κτίρια σε μια περίεργη διάταξη και η ώρα είναι νυχτερινή. Η Elina Born είναι ντυμένη στα μαύρα και ο Stig Rasta με μαύρο κοστούμι και γραβάτα, λευκό πουκάμισο και παίζει κιθάρα. Φωνητικά είναι καλοί όπως τους έχουμε συνηθίσει σε όλες τους τις εμφανίσεις για το “Goodbye To Yesterday”.

Σε φθινοπωρινά χρώματα κινείται η συμμετοχή της ΠΓΔΜ. Το σκηνικό είναι αρχαιοπρεπές με τεράστιους κίονες μαι μια μεγάλη πύλη όπου φαίνονται τα χρώματα του ουρανού. Φύλλα που πέφτουν δεσπόζουν πίσω καθ’όλη τη διάρκεια του “Autum Leaves”. Ο Daniel Kajmakoski συνοδεύεται από 3 χορωδούς που κινούνται στην ίδια ευθεία μαζί του επί σκηνής. Φωνητικά είναι πολύ συμπαθητικό.

Αντώνης Καρατζίκος

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραίο το stage…συναυλιακό!!!
    Όσον αφορά τη Φινλανδία θα περάσει σίγουρα στο τελικό…θα είναι πενταδα στο televoting,αλλά και στη κριτική επιτροπή πιστεύω θα είναι δεκαδα…

  2. Για τη Φινλανδία δεν θα μετρήσει η σκηνική παρουσίαση όσο καλή ή κακή κι αν είναι. Αυτό που θα μετρήσει είναι πόσο “sympathy vote” μπορεί να εισπράξει από το κοινό και πως θα “αντιδράσουν” οι επιτροπές, οπότε τσάμπα και ο φωτισμός και ο καπνός…

  3. Rehearsal 5: #Finland

    Θυμίζει οπτικά την παρουσία στον τελικό τους. Αλλά έχω μια απορρία… βρε παιδιά 85 δευτερόλεπτα τραγούδι ποιός θα το θυμάται για να το ψηφίσει; Βέβαια δεν θεωρώ τον αποκλεισμό σίγουρο γιατί eurovision είναι αυτή…..

    • επίσης γιατί είναι τόσο σκοτεινά; το παρατήρησα και στην Ολλανδία αυτό

  4. Ωραια σκηνικα το τραγουδι της φινλανδιας. Ωστοσο, σαν τραγουδι δε λεει και τιποτα.
    3/10

  5. Ρε παιδιά μια ερώτηση,γιατί επέτρεψαν να συμμετάσχει τραγουδι πολυυ μακρια απ το τριλεπτο?? Υ.γ. καλη επιτυχία Ελλάδα,τρελό άγχος για το rehearsal

  6. ενταξει δεν περιμενα και τιποτα παραπανω απο την Φινλανδια… λογικα θα περασει και μαλλον θα ειναι μεσα στην 10αδα… και οχι λογω τραγουδιου.. ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΚΑΚΟΣ.. σειρα εχει η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ…. εχω ενα καλο προαισθημα… ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΕΛΕΙΑ!!!

  7. Τι σημασία έχει πόσα δεύτερα είναι το τραγούδι της Φινλανδίας. Καμιά από τις ψήφους που θα πάρει δεν θα ναι για το τραγούδι.

  8. Το τραγουδι είναι απαίσιο ότι πάρει θα είναι για άλλους γνωστούς λόγους

  9. Το απόλυτο απόλυτο αίσχος ως τραγούδι…Για τους ανθρώπους όμως που έχουν δικαίωμα λόγω “διαφορετικότητας” να κανουν αυτό που θέλει η ψυχούλα τους…απέραντος σεβασμός!

  10. Στεναχωριέμαι πολύ όταν βλεπω αυτή την συμμετοχη….απορω γιατι εβαλαν αυτά τα παιδια σε τετοια ψυχοφθορα διαδικασια….πραγματικα λυπάμαι!!!!

  11. Εσθονία:άψογοι φωνητικά,πολύ ωραίο ντύσιμο,από εκεί και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο,αν και δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο,έχουν πολύ δυνατό τραγούδι…
    Σκόπια:το τραγούδι είναι καλό,αλλά λίγο αδιάφορη η σκηνική παρουσία…

  12. Γιατί ρε παιδιά φέτος οι αναμεταδόσεις σας, σε ένα άρθρο ομαδικά 4-5 χώρες μαζί? Χάνουμε τον μπούσουλα με τα σχόλια και αφήνετε μια εντύπωση “ξεπέτας” φέτος σε σχέση με τις πάντα έγκυρες ανταποκρίσεις σας τις προηγούμενες χρονιές.

  13. οι εσθονοι και με πιζαμες να βγαινανε το ιδιο τελειο θα ηταν!απλα το λατρευω!!

  14. Συγγνωμη αλλα..η Εσθονια τωρα θεωτειται φαβορι;;..Δεν εχουν που δν εχουν χημεια…Τουλαχιστον ας εβρισκαν κατι πιο εξυπνο στη σκηνικη παρουσια (βλεπε Ολλανδια)…Απο αυτο το λιγο που ειδα..θα εβγαζα την Εσθονια απο την 5αδα κ θα εβαζα το Βελγιο!

  15. η Εσθονία που είναι το #1 στη λίστα μου και το αγαπημένο μου τραγούδι φέτος, με απογοήτευσε στο 100% … βρε Stig μου, γιατί δεν το δούλεψες το κομμάτι; πολλά φωνητικά λάθη. η Elina απο την άλλη μια χαρά το είπε… πφφ δεν ξέρω.. αμφιβάλλω ολο και πιο πολλύ αν θα το πάρει η Εσθονία φέτος

  16. Δεν μου η Εσθονία που αγαπώ τόσο το τραγουδι της φωνητικα ηταν καλοί και δυο

  17. Φυρομ δεν μου λεει κατι ουτε σαν τραγουδι αλλα ουτε και η σκηνικη παρουσια….οσον αφορα την Εθονια είναι το καλυτερο τραγουδι μακραν,σημερα ηταν αρτιοι και θα είναι μεγαλη αδικια φετος αν δεν νικησει….πιστευω ότι τους αξιζει η νικη εκατο τοις εκατο….

  18. 5. Φινλανδία : Απαίσιο…απλά απαίσιο.

    7. Εσθονία : Το τραγούδι είναι ωραίο αλλά κινδυνεύει να μην πάρει καλή θέση. Φωνητικά καλοί είναι αλλά τους λείπει χημεία μεταξύ τους. Έτσι είναι δύσκολο να πείσουν τον τηλεθεατή που το ακούει πρώτη φορά.

    8. ΠΓΔΜ : Όπως σχεδόν κάθε χρόνο η σκηνική τους παρουσία είναι χάλια με ένα πολύ μέτριο προς χάλια τραγούδι…ακριβώς όπως και πέρυσι

  19. ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΕΝΑ ΒΟΥΗΤΟ ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ EVER.. ΕΣΘΟΝΙΑ ΑΘΛΙΑ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. ΦΥΡΟΜ ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ…

  20. Φινλανδία: Αξιέπαινοι όλοι οι άνθρωποι για την προσπάθειά τους μεν, ηχορύπανση αμιγώς το τραγούδι δε (και έχω ακούσει στο παρελθόν και punk και metal), ενώ αν λάβουμε υπόψη ότι τα παιδιά είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης από αυτούς που τους επέλεξαν για εμπορικούς σκοπούς καθιστά το όλο αποτέλεσμα ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΕΜΕΤΙΚΟ… Ωστόσο τελικό θα βρίσκεται και να μου το θυμηθείτε!
    Εσθονία: Μακράν το καλύτερο φετινό τραγούδι! Αλλά από τα 30 δεύτερα το λιγότερο που μπορώ να πω είναι… ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Φωνητικές αστάθειες και κυρίως τα σκοτεινά στατικά γραφικά τα οποία δεν κολλάνε στο τραγούδι και σαφώς δεν σε προδιαθέτουν θετικά για νικητήριο τραγούδι… Ελπίζω μόνο να μην έχει στον τελικό την κατάληξη που είχε πέρσι το Η.Β…
    Σκόπια: Το τραγούδι ενώ μου αρέσει και φωνητικά είναι o.k., τα γραφικά με τους κίονες (no comments) τελείως αταίριαστα (μόνο τα φθινοπωρινά φύλλα κολλάνε) και το χορευτικό που φαίνεται να διαδραματίζεται ψιλογραφικό για ένα τέτοιου είδους τραγούδι. Δεν το βλέπω για τελικό, άπατο θα πάει… Ή μάλλον στον πάτο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ