Ο OGAE GREECE παρουσιάζει τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν 2015!

Το Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2015 από τον Elnur Huseynov και το τραγούδι Hour Of The Wolf που έχουν γράψει οι Nicolas Rebscher, Nicklas Lif και Lina Hansson σε στίχους των Sandra Bjurman, Nicolas Rebscher, Nicklas Lif και Lina Hansson και θα ερμηνευτεί στα Αγγλικά.

O Elnur Huseynov είναι ένας Αζερoς τραγουδιστής, που γεννήθηκε το 1987. Στην ηλικία των πέντε, o Elnur είχε την πρώτη του εμπειρία με τη μουσική, όταν άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και φωνητικής. Αργότερα άρχισε να πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ μουσικής, όπως κλασική, τζαζ και ποπ. Εργάστηκε στο Azerbaijan State Academic Opera & Ballet Theatre και στο State Philharmonic Hall. Έλαβε μέρος στην Eurovision του 2008, ως μέρος του ντουέτου Elnur & Samir με το Day After Day που κατέλαβε την όγδοη θέση στον Τελικό. Μετά το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η μουσική του καριέρα είχε μια αναπάντεχη τροπή. Έπαιξε το ρόλο του Φοίβου στην Αζέρικη έκδοση του έργου Η Παναγία των Παρισίων, ενώ το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, κέρδισε την τέταρτη σεζόν της τουρκικής έκδοσης του The Voice. Στην τελική μάχη δημιούργησε ένα ρεκόρ στην ιστορία televoting του σόου με πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους.

Δείτε όλα τα άρθρα για το Αζερμπαϊτζάν εδώ.

Το Hour Of The Wolf  θα διαγωνισθεί στo 2ο ημιτελικo, που θα γίνει στις 21 Μαΐου 2015, στη θέση 11.

[youtube id=”kYsj1fFE1Xw” width=”600″ height=”350″]

Hour Of The Wolf

I hold my breath, I’m on the edge
Storming hills, I’ve been lost and found
I hope they’re coming, I can hear them running

I once met peace, he said that he
Soon would have the answers to this hurt
And my mind was made up, I would never give up

No, I won’t sleep tonight
If tomorrow comes I’ll lose my mind
I won’t give up my right
I know every heart deserves a fight

I will beat on the drum, rise above with me
I will go till I’m numb, rise above with me
No, I won’t sleep tonight

They whine and roar, hungry for more
Yellow glowing eyes, I’m hypnotized
I feel brave yet scared, but I’ll stay prepared

Oh, have my soul, it’s destined
It’s written in the sky
Let me not be blinded by this hurt
Set him loose, I’m ready for the stars to guide me

No, I won’t sleep tonight
If tomorrow comes I’ll lose my mind

No, I won’t sleep tonight
If tomorrow comes I’ll lose my mind
I won’t give up my right
I know every heart deserves a fight

I will beat on the drum, rise above with me
I will go till I’m numb, rise above with me
No, I won’t sleep tonight

No, I won’t sleep tonight
If tomorrow comes I’ll lose my mind

Η ώρα του λύκου

Κρατώ την ανάσα μου, είμαι στο όριο
Θυελλώδεις λόφοι, χάθηκα και βρέθηκα
Ελπίζω να έρχονται, τους ακούω που τρέχουν

Κάποτε βρήκα την ηρεμία, είπε ότι
σύντομα θα είχε απαντήσεις γι’αυτόν τον πόνο
Και το αποφάσισα, δε θα εγκατέλειπα ποτέ

Όχι, δε θα κοιμηθώ απόψε
Αν το αύριο έρθει, θα χάσω το μυαλό μου
Δε θα εγκαταλείψω το δικαίωμά μου
Ξέρω πως κάθε καρδιά δικαιούται μια μάχη

Θα συνεχίσω να χτυπώ το τύμπανο, ξεσηκωθείτε μαζί μου
Θα συνεχίσω μέχρι να μουδιάσω, ξεσηκωθείτε μαζί μου
Όχι, δε θα κοιμηθώ απόψε

Ουρλιάζουν και βρυχώνται, πεινασμένοι για περισσότερα
Κίτρινα μάτια που γυαλίζουν, με υπνωτίζουν
Νιώθω γενναίος, αν και φοβισμένος, μα θα μείνω προετοιμασμένος

Ω, έχω την ψυχή μου, έχει προορισμό
Είναι γραμμένο στον ουρανό
Ας μην πληγωθώ από τον πόνο αυτόν
Χαλάρωσέ τον, είμαι έτοιμος να με καθοδηγήσουν τ’αστέρια

Όχι, δε θα κοιμηθώ απόψε
Αν το αύριο έρθει, θα χάσω το μυαλό μου

Όχι, δε θα κοιμηθώ απόψε
Αν το αύριο έρθει, θα χάσω το μυαλό μου
Δε θα εγκαταλείψω το δικαίωμά μου
Ξέρω πως κάθε καρδιά δικαιούται μια μάχη

Θα συνεχίσω να χτυπώ το τύμπανο, ξεσηκωθείτε μαζί μου
Θα συνεχίσω μέχρι να μουδιάσω, ξεσηκωθείτε μαζί μου
Όχι, δε θα κοιμηθώ απόψε

Όχι, δε θα κοιμηθώ απόψε
Αν το αύριο έρθει, θα χάσω το μυαλό μου

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Λουκάς Βλαβιανός
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέτριο ουτε κρύο ουτε ζέστη το Αζερμπαϊτζάν…Τουλαχιστον 2 3 συμμετοχες έχουν την λεξη τύμπανο μέσα όλη την ίδια έμπνευση είχαν;

  2. Το αγαπω!!!!Θα περασει σιγουρα απο τον ημιτελικο και μαλιστα σε υψηλη θεση (1-5) καιστον τελικο θα παει καλα (3-9) .Elnour good luck!!!

  3. Ωραιο τραγουδι αφου εχουν λεφτα και αγοραζουν οτι μπορουν και στο στουντιο μου αρεσει παρα πολυ αλλα χτες στο λαιβ στην Ολλανδια εχασε και αυτος ειναι υπερβολικα αδυνατος υπερβολικααααα!Επειδη εχει φωνη και θα εχει φωνητικα πιστευω θα παει καλα.

  4. Ομορφο τραγουδι. Σαφως καλυτερο απο την περσυνη αποτυχια. Ο τελικος ειναι σιγουρος 3/17 και εντος δεκαδας στον τελικο.

  5. Azerbaijan statherh a3ia!To persino tragudi marese poli!An kai live dn marese poli,sigura dn a3ize auth thn thesh(opws kai h Ellada)!
    To fetino tragudi einai arketa kalo…#11 sto top m..
    Pistevw oti meta ta live tha anevei kai allo…mias kai o tragudisths einai fwnara…!

  6. Ποτέ δεν συμπάθησα το Αζερμπαϊτζάν. Ποτέ, ουτε τα ψεύτικα τραγούδια της. Ευτυχώς πέρυσι έπιασε πάτο. Εύχομαι να μη περάσει γιατί μη ξεχνάτε το σκάνδαλο το 2011 με την νίκη της κ τους πληρωμένους βαθμούς και ακόμη κι αν δεν ισχύει αυτό, το τραγούδι δεν ηταν καθόλου καλό! Ποτέ μα ποτέ. 2/10, 16ο και 38ο.

  7. Αυτός είναι με το άσπρο το μαλλί η με το εξτέ που μάκρυνε μισό μέτρο απο τον ημιτελικό μέχρι τον τελικό;Τέλος πάντων καλό το τραγουδάκι όχι και τίποτα το ιδιάιτερο βέβαια αλλά θα πάει καλά,Αζερμπαιτζάν είναι αυτό βλέπεις.Ακόμα πιστεύω οτι η περσινή κατρακύλα ήταν απλώς για ξεκάρφωμα.Anyway good luck……

  8. Το Αζερμπαϊτζάν επιμένει στην ίδια συνταγή. Μπαλάντα made in Sweden. Γιατί όχι; Μόνο μια φορά απέτυχε και δεν ήταν και τόσο “δυναμική” όσο οι προηγούμενες. Νομίζω πως θα πάει καλά, αρκεί να ακούγεται καλά live γιατί πέρυσι το Start A Fire έχανε πολύ live. Πάντως ειλικρινά, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνουν φέτος επί σκηνής, τα έχουν κάνει όλα, ίσως βέβαια να δούμε κανένα λύκο στο background. To δύσκολο βέβαια στοίχημα για το Αζερμπαϊτζάν φέτος είναι η πρόκριση, διότι φαινομενικά τουλάχιστον, έχει έλλειψη συμμάχων. (Βέβαια, θα πάρει πόντους-και ίσως και μεγάλους πόντους-από Λιθουανία, Σαν Μαρίνο, Μάλτα, Μαυροβούνιο και ίσως και Ισραήλ και Κύπρο). Άπαξ και περάσει λοιπόν μετά πάει “καρφωτά” για 10άδα (ίσως και 5άδα, αλλά είναι δύσκολη χρονια-εκτός φυσικά αν κάνουν και πάλι κάτι υπερπαραγωγή on stage).
    Στο top μου είναι το #19/40.
    Καλή Επιτυχία!

    • Δεν εχει συμμαχιες το Αζερμπαιτζαν;;;Ολοι οι τουρκοι ανα την ευρωπη Αζερμπαιτζαν ψηφιζουν. Ειδικα τωρα που δε συμμετεχει η Τουρκια. Ειναι πολυ δυσκολο το Αζερμπαιτζαν και η Τουρκια να μενουν εκτος τελικου, οσο ακυρα τραγουδια και να στειλουν. Ειναι σα να λες οτι δε θα ψηφισει η Κυπρος την Ελλαδα.

      • Κατ’αρχήν διευκρίνισα πως “φαινομενικά” δεν έχει συμμάχους, λόγω του γεγονότος πως ο β’ ημιτελικός είναι πιο φιλοδυτικός. Από ‘κει και πέρα, σίγουρα όλοι οι Τούρκοι της Ευρώπης ψηφίζουν πλέον Αζερμπαϊτζάν, όμως για να μεταφραστεί αυτό σε βαθμούς πρέπει να συνδράμουν κι οι επιτροπές, καθώς εάν δεν τους αρέσει ένα τραγούδι εύκολα πια μπορούν να το “ακυρώσουν”. Κι επίσης αναμφίβολα και η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι πολύ δυνατές χώρες, όμως αφ’ενός η Τουρκία έχει ήδη εναν αποκλεισμό στην πλάτη της (2011-λόγω επιτροπών) κάτι που μπορεί να επαναλαμβανόταν το 2012, εάν ήταν σε εφαρμογή το τωρινό σύστημα, αλλά και το Αζερμπαϊτζάν πέρυσι ζορίστηκε να περάσει και αν ήταν 100% televoting θα έμενε στον ημιτελικό, στην 11η θέση.
        Πάντως, αν θές την γνώμη μου, νομίζω πως φέτος πράγματι θα περάσει, αλλά όχι “πανηγυρικά” , στην καλύτερη των περιπτώσεων το βλέπω να τερματίζει 4ο.

      • Με 100 εκ τουρκους στην ευρωπη, περιλαμβανομενης και της Τουρκιας, το Αζερμπαιτζαν μην το κλαις. Δεν εννοω φετος, αλλα γενικα. Οσον αφορα τον αποκλεισμο της Τουρκιας απο τις επιτροπες το 2011….ακομα το φυσανε οι επιτροπες…

  9. ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ:
    (#11/40)
    ημιτελικός: #5/17
    τελικός: #12/27
    σχόλια:
    καλούτσικο, ίσως το έχω λίγο υπερεκτιμήσει αλλά οκ… το περσυνό φιάσκο… :O
    κρίμα εξαιτίας της τραγουδίστριας να χαθεί ένα τόσο όμορφο τραγούδι
    Καλη επιτυχία!

  10. Πόσο δε τη χώνευω αυτή τη χώρα! Το τραγουδάκι είναι αντιγραφή του one last time της ariana grande μέτριο..εύχομαι να πατωσει γιατί έχει υπερτιμηθει

  11. Κομματαρα!!!Η καλυτερη μπαλαντα για φετος!!Ενω στην αρχη δεν μου αρεσε κ πολυ,…Πλεον εχει ανεβει στο Νουμερο #2 του τοπ μου,μετα απο την Σουηδια!

  12. Αγαπημένες μου συμμετοχές αυτές του 2009 και 2012. Και μετά το κλασικότατο αλλά δυνατό του Κοντόπουλου το 2013.
    Το φετινό έχει βλέψεις για 10αδα ξανά.Είναι καλό τραγούδι με δυνατή σύνθεση.Μου αρέσει αλλά δεν είναι από αυτά που επιλέγω να ακούω φέτος.
    Όσο για το οτι είναι Αζερμπαιτζαν και έχει δεδομένη την επιτυχία αυτό δεν ισχύει και καταρίφθηκε πέρσι αυτός ο μύθος.

  13. Ωραίο κομμάτι, καθαρά φεστιβαλικό, που δε νομίζω να το ακούω μετά τον Μάιο. Έχει, ωστόσο, πολύ όμορφη και ολοκληρωμένη ενορχήστρωση και προδιαγραφές για μια εξαιρετική σκηνική παρουσία. Μετά την περσινή κατάληξη της χώρας στη βαθμολογία, κρατάω κάποιες επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα, αν και για μένα, αξίζει δεκάδα. 8/10, #8/40 και τρίτο στον ημιτελικό.

  14. πολυ ωραιο τραγουδι! και ο ερμηνευτης εχει αρκετα καλη φωνη! με μια καλη σκηνικη παρουσια μπορει να βρεθει πολυ ψηλα…ακομα κι στη 5αδα!(παντως ακομα δε μπορω να καταλαβω πως το περυσινο βγηκε μολις 22ο…αν κι θα συμφωνησω πως ισως να ηταν για ξεκαρφωμα οπως ειπωθηκε)τελος παντω η φετινη συμμετοχη μου αρεσει πολυ! δινω στο αζερμπαιτζαν την 3η θεση απο τις 17 του δευτερου ημιτελικου και την 9η στη γενικη καταταξη μου!
    προβλεψη:ημιτελικος:βεβαιη προκριση…3η-6η θεση
    τελικος:5η-13η θεση
    καλη επιτυχια στο αζερμπαιτζαν!!!

  15. Βαθμολογια: 8.1/10
    Θεση: 13/40
    Σχολιο: Ωραια ξεκιναει, τα κουπλε ειναι εξαιρετικα. Ομως το ρεφραιν μου φαινεται λιγο οκνηρο και υποτονικο. Οι στιχοι δεν βγαζουν εντελως νοημα. Παραμενει πολυ ευχαριστο σαν ακουσμα και ο Elnur το αποδιδει αρτια.
    Προβλεψη: Θα περασει αρκετα ευκολα (4η-5η) γιατι θα ειναι πολυ ευνοημενο κ απτις επιτροπες. Στον τελικο θεωρω οτι θα παρει μια θεση στην κατωτερη 10αδα (7ο-8ο).

  16. ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΝΟΥΡ
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    Α, ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ” ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2013, ΚΥΡΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΔΕΝ ΦΕΝΕΤΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ>

  17. Apo tis toses mpalantes pou exoume fetos anikei se autes pou einai ontws kales…polu wraia h fwni tou Elnur kati pou eixe fanei kai apo tin eurovision tou 2008 pou eixe parei meros pali…7/10 apo mena,pernaei apo ton imiteliko kai ston teliko logw tou oti einai Azerbaijan tha paei psila(me eksairesi tin persini xronia)…

  18. Ωραίο τραγούδι και χαίρομαι που επέστρεψε στον διαγωνισμό ο Elnur! 16η θέση στο τοπ 40 μου..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ