Ο OGAE GREECE παρουσιάζει τη συμμετοχή της Τσεχίας 2015!

Η Τσεχία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2015 από τους Marta Jandová και Václav Noid Bárta και το τραγούδι Hope Never Dies σε μουσική του Václav Noid Bárta και στίχους της Tereza Šoralová και θα ερμηνευτεί στα Αγγλικά.

Η Marta Jandová γεννήθηκε στην Πράγα στις 13 Απριλίου 1974 και είναι κόρη του Petr Janda, ενός από τους πιο διάσημους μουσικούς της ροκ στην Τσεχία. Το 1993 μετακόμισε στη Γερμανία και έγινε η κεντρική ερμηνεύτρια του συγκροτήματος Die Happy με το οποίο το 2000 κυκλοφόρησε το album “Supersonic Speed”, για να ακολουθήσουν άλλα 8. Παράλληλα κυνήγησε και σόλο καριέρα. Το 2005 και 2007 συμμετείχε στον γερμανικό Bundesvision Song Contest, όπου συνεργάστηκε με τα συγκροτήματα Apocalyptica και Oomph, αντίστοιχα. Το 2008 επέστρεψε στην Πράγα όπου εργάστηκε σαν παρουσιάστρια στην τηλεόραση και ως τραγουδίστρια σε αρκετές διάσημες στη Γερμανία και την Τσεχία μπάντες. Έλαβε επίσης μέρος στα musicals “Mona Liza” και “Hamlet”, στο οποίο συνεργάστηκε με τον Václav Noid Bárta. Από το 2010 είναι μέλος της επιτροπής στο show Popstars στο γερμανικό κανάλι Prosieben αλλά και coach στο The Voice στην Τσεχία.
Ο Václav Noid Bárta γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1980 από γονείς μουσικούς και τραγουδιστές. Σε ηλικία 17 ετών έγινε τραγουδιστής στη ροκ μπάντα Dolores Clan, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε αρκετά musicals όπως Aida και Jesus Christ Superstar. Σήμερα είναι διάσημος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ηθοποιός, ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του album στο οποίο συνεργάστηκε με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την κορυφαία βιολονίστα Gabriela Demeterová.
Οι 2 ερμηνευτές γνωρίζονται πολύ καλά καθώς έχουν συνεργαστεί με εξαιρετική επιτυχία αρκετές φορές στο παρελθόν.

Δείτε όλα τα άρθρα για την Τσεχία  εδώ.

Το Hope Never Dies  θα διαγωνισθεί στo 2ο ημιτελικo, που θα γίνει στις 21 Μαΐου 2015, στη θέση 8.

[youtube id=”P_o44RdxYTY” width=”600″ height=”350″]

Hope Never Dies

Wait for me, don’t cross the sea of pain
Wait for me, I’m lost, I’ve gone astray
Ravens calling my name, their wings so dark
Soon they’ll take me away, I have their mark
They never miss their prey

There is no light to pray for
Cold and dim are the skies
Wounded, lying, running out of life
Out of life

In your eyes I could see
Our hopes and our future
Now we must let go

Find me where the night turns into day
Turns into day, your love as a torch shows us the way
The way how to be whole again

There is no light to pray for
Cold and dim are the skies
Wounded, lying, running out of life
Out of life

In your eyes I could see
Our hopes and our future
Now we must let go

Must let go
Must let fade away
Or we can rise and fight

For a light to live for
Fire in our hearts
Through our pain
Through all the, all the lies

We will walk, walk reborn
Hope never dies
Never let me go

Never let me go

Η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ

Περίμενέ με, μη διασχίζεις τη θάλασσα του πόνου
Περίμενέ με, είμαι χαμένος, έχω χαθεί
Κοράκια φωνάζουν το όνομά μου με φτερά τόσο μαύρα
Σε λίγο θα με πάρουν μαζί τους, έχω το σημάδι τους
Δε χάνουν ποτέ τη λεία τους

Δεν υπάρχει φως για να προσευχηθώ
Οι ουρανοί είναι κρύοι και σκοτεινοί
Πληγωμένος, στο έδαφος, να μου φεύγει η ζωή
Να μου φεύγει η ζωή

Στα μάτια σου μπορούσα να δω
Τις ελπίδες και το μέλλον μας
Τώρα πρέπει να τα εγκαταλείψουμε

Βρες με εκεί που η νύχτα γίνεται μέρα
γίνεται μέρα, η αγάπη σου σαν πυρσός μας δείχνει το δρόμο
Το δρόμο να γίνουμε πλήρεις πάλι

Δεν υπάρχει φως για να προσευχηθώ
Οι ουρανοί είναι κρύοι και σκοτεινοί
Πληγωμένος, στο έδαφος, να μου φεύγει η ζωή
Να μου φεύγει η ζωή

Στα μάτια σου μπορούσα να δω
Τις ελπίδες και το μέλλον μας
Τώρα πρέπει να τα εγκαταλείψουμε

Πρέπει να τα εγκαταλείψουμε
Πρέπει να μαραζώσουμε
Ή να αναστηθούμε και να παλέψουμε

Για ένα φως για το οποίο θα ζούμε
Φωτιά στις καρδιές μας
Μέσα από τον πόνο μας
Μέσα από όλα, όλα τα ψέματα

Περπατάμε, περπατάμε ξαναγεννημένοι
Η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ
Μη μ’αφήσεις ποτέ

Μη μ’αφήσεις ποτέ

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Λουκάς Βλαβιανός
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραια ντουετα φετος μετα απο Εσθονια κα Νορβηγια Τσεχια.Καλυτερα τα δυο πρωτα αλλα σαφως καλυτερα απο τα περισσοτερα τραγουδια φετος.

  2. Αξιοπρεπέστατη συμμετοχή με ωραία ενορχήστρωση και δύο εξαιρετικές φωνές. Για τα δικά μου γούστα, το μεγάλο πλην του τραγουδιού, είναι η αλλαγή τόνου στο τελευταίο ρεφρέν, που δίνει μια υπερβολή στο κομμάτι η οποία δεν είναι απαραίτητη. Η ελπίδα, λοιπόν, δεν έχει πεθάνει για την Τσεχία, θα είναι όμως πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει σε έναν δυνατό ημιτελικό, με πολύ καλύτερες μπαλάντες από αυτήν. 6/10, #18/40 και δέκατο στον ημιτελικό.

  3. Kαλό σε σχέση με τα Τσέχικα εκτρώματα του παρελθόντος αλλά και πάλι ανέμπνευστο. Οι δε στίχοι ειδικά, η επιτομή της “ξαναζεσταμένης” στιχουργικής…
    6.5/10
    #17/40
    #9/17
    Πρόβλεψη : Δε νομίζω να τα καταφέρουν ούτε και φέτος οι Τσέχοι. 14-17 στον ημιτελικό!
    Καλή επιτυχία!

  4. Πιθανόν μετά απο τρεις αποτυχημένες προσπάθειες της Τσεχίας για πρόκριση στον μεγάλο τελικό, ίσως έχει η ώρα για αυτό.
    Ένα απο τα καλύτερα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού,
    Σίγουρα αξίζει να προκριθεί στον τελικό. Παρότι σε έναν δύσκολο ημιτελικό έχει πιθανότητες για πρόκριση.
    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία Τσεχία….

  5. Τελικα καποια τραγουδια τα αδικησα….το συγκεκριμενο οσο το ακουω τοσο πιο πολύ μου αρεσει!!!!

  6. ΤΣΕΧΙΑ:
    (#15/40)
    ημιτελικός: #7/17
    τελικός: #18/27
    σχόλια:
    εξαιρετική συμμετοχή! η πρώτη φορά που η Τσεχία ανήκει στους φιναλίστ μου!

  7. 8η κατα σειρα στο 2ο ημιτελικο η τσεχια! καταρχας καλως ηρθες ξανα στο διαγωνισμο τσεχια επειτα απο πεντε χρονια! το “hope never dies”ειναι σαφεστατα η πιο ομορφη κι αξιοπρεπη συμμετοχη της τσεχιας! μου αρεσει πολυ το κομματι,εχει ενα δυναμισμο κι ενα μυστηριο ταυτοχρονα! για μενα ειναι μια παρα πολυ καλη μπαλαντα(αν κι γενικα εχω αδυναμιες στις μπαλαντες!).επισης πολυ ωραιες φωνες….δενουν αρκετα μεταξυ τους!!! δινω στην τσεχια την 7η θεση στον ημιτελικο οπου διαγωνιζεται κι την 15η στην γενικη μου καταταξη!το θελω πολυ τελικο…τωρα θα περασει…;;;θα δουμε…
    προβλεψη:ημιτελικος:δεδομενου της αρκετα καλης συμμετοχης,της σχετικα καλης θεσης που εμφανιζεται(μεση),του πολυ απροβλεπτου ημιτελικου που διαγωνιζεται κι η συμμετοχη χωρων που θα την στηριξουν αρκετα σε αυτο τον ημιτελικο πχ πολωνια γερμανια κι αλλες χωρες κυριως της κεντρικης κι βορειας ευρωπης,θεωρω πω η τσεχια η θα περασει οριακα η θα αποκλειστει οριακα…8η-13η θεση! αν κι εφοσον προκριθει πιστευω πως στον τελικο θα περιοριστει στις τελευταιες θεσεις…20η-27η!
    καλη επιτυχια στην τσεχια!την πανεμορφη αυτη χωρα 🙂

  8. Μου αρέσει υπερβολικά πολύ η Τσεχία φέτος. Ασφαλώς είναι η καλύτερη ever συμμετοχή της με διαφορά, αλλά προσωπικα την θεωρώ και μια από τις καλύτερες συμμετοχές φέτος. Η αλήθεια είναι πως η φωνή και των δύο τραγουδιστών είναι love or hate κι εγώ απ ότι φαίνεται ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Μου αρέσει επίσης που το κομμάτι έχει κάποιες μεσαιωνικες πινελιές στην ενορχήστρωση του. Πάντως πάρ’ότι φέτος η Τσεχία έχει τη “βούληση” να πάει τελικό, δεν ξερω αν θα τις το επιτρέψουν οι συγκυρίες. Αν περάσει θα είναι πολύ οριακά (10η), και δεν νομίζω να βρεθεί πάνω από την 20η θέση (δυστυχώς). Επίσης, έχουμε πει πως φέτος πολλές συμμετοχές θα κριθούν από τις “ορέξεις” των επιτροπών, η “τύχη” της Τσεχίας όμως θα κριθεί κυρίως από το televoting και με τα τωρινά δεδομένα δεν νομίζω να ψηφιστεί, εκτός από Γερμανία και Πολωνία.
    Στο top μου βέβαια είναι πολύ ψηλά (#4/40).
    Καλή Επιτυχία!!!

  9. H kaluteri summetoxi tis Tsexias ston diagwnismo alla auto mallon den tha apodeixtei arketo gia tin prokrisi…par’ola auta wraia prospatheia…6/10 apo mena kai menei ston imiteliko…

  10. Βαθμολογια: 7.0/10
    Θεση: 20/40
    Σχολιο: Προφανως η καλυτερη συμμετοχη της Τσεχιας στο διαγωνισμο. Ξεκιναει πολυ ωραια, ατμοσφαιρικα και μελωδικα. Ομως στη συνεχεια γινεται λιγο μακροσυρτο, καθως το ρεφραιν δεν ξεχωριζει πολυ απο τα κουπλε. Δυο πολυ ομορφες φωνες παντως, και πιστευω οτι μπορουν να δωσουν στην Τσεχια το πολυποθητο εισιτηριο.
    Προβλεψη: Θαρρω πως θα ειναι ο bordeline qualifier. Πιστευω οτι θα παρει την 9η-10η θεση στον ημιτελικο, και δεδομενου οτι ολοι θελουν η Τσεχια να μεινει, μπορει να υπαρξει μια ευνοια. Στον τελικο πιστευω πως στην καλυτερη θα αποφυγει το bottom 5.

  11. η καλυτερη συμμετοχη της τσεχιας στο διαγωνισμο. μου αρεσει πολύ το τραγουδι. τωρα το θεμα είναι τι θα καταφερει να κανει στο δευτερο ημιτελικο. αλλα μπορει και να περασει εστω και οριακα. ποτε δεν ξερεις. από μενα 9/17 και 17/40!

  12. Εμένα αυτό το τραγούδι μου αρέσει πάρα πολύ κι ας μην αρέσει τόσο πολύ στους άλλους απ’ότι βλέπω…..10η θέση στο τοπ 40 μου…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ