Ο OGAE GREECE παρουσιάζει τη συμμετοχή της Νορβηγίας 2015!

Η Νορβηγία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2015 από τους Mørland και Debrah Scarlett και το τραγούδι A Monster Like Me σε μουσική και στίχους του Kjetil Mørland και θα ερμηνευτεί στα Αγγλικά.

Ο Kjetil Mørland γεννήθηκε το 1984 στη νορβηγική πόλη Grimstad αλλά τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του τα έχει ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που τον επηρέασε πολύ σαν καλλιτέχνη και δημιουργό. Οι The Shins, David Bowie, Elton John, Talking Heads και φυσικά οι Lennon/McCartney τον εμπνέουν πολύ. Με το συγκρότημα Absent Elk κυκλοφόρησε το 2009 το album “Caught In The Headlights”, σε παραγωγή του Toby Smith. Τα singles “Sun and water” και “Emily” έπαιξαν πολύ στο εθνικό ραδιόφωνο της Βρετανίας. Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η διασκευή που έκαναν στο τραγούδι της Lady Gaga “Poker Face”. Την ίδια χρονιά έκαναν support σε συναυλίες των The Script, The Hoosiers και Girls Aloud, πριν ξεκινήσουν δική τους περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι του 2009. Το περασμένο φθινόπωρο μετακόμισε στο Όσλο και ξεκίνησε να χτίζει την προσωπική του καριέρα με το όνομα Mørland. Ήδη εργάζεται για τη δημιουργία της πρώτης προσωπικής συλλογής που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.
H Debrah Scarlett γεννήθηκε στη Νορβηγία αλλά μεγάλωσε στην Ελβετία. Η μοναδική της φωνή έγινε γνωστή και αγαπητή όταν το φθινόπωρο του 2013 συμμετείχε στο νορβηγικό The Voice, στο οποίο κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση. Από τότε έχει κάνει πολλές εμφανίσεις τόσο στη Νορβηγία όσο και στην Ελβετία, συνεργαζόμενη με πολλούς καλλιτέχνες της jazz καθώς η jazz είναι η αγαπημένη της μουσική σε συνδυασμό με την neofolk, τη soul και τη funk. Από τον περασμένο Αύγουστο ζει μόνιμα στο Όσλο όπου και ελπίζει να χτίσει τη μουσική της καριέρα. Το φθινόπωρο του 2014 έλαβε μέρος στην Ελβετία στο project “The Rumours”, στο οποίο 13 καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά στυλ συναντήθηκαν στην ίδια σκηνή, ηχογράφησαν ένα album και πραγματοποίησαν μεγάλη περιοδεία.
Το ντουέτο που θα εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στη Eurovision 2015 έχει κάνει μαζί μια διασκευή της συμμετοχής της χώρας το 2009 “Fairytale”.

Δείτε όλα τα άρθρα για τη Νορβηγία  εδώ.

Το A Monster Like Me  θα διαγωνισθεί στo 2ο ημιτελικo, που θα γίνει στις 21 Μαΐου 2015, στη θέση 6.

[youtube id=”U1td70yaoS8″ width=”600″ height=”350″]

A Monster Like Me

Honey, I’m telling the truth
I did something terrible in my early youth
My mind went blank, I lost control
I was just a little boy, I did not know

I better let you go
To find the prince you thought you found in me
I better set you free and give you up
Just wave and say goodbye and let you live
Without a monster like me

Honey, what am I to you?
I have pulled the trigger on this awful truth
Oh, hold me now ’cause I’m burning up
Sing me something beautiful, just make it stop

I better let you go
To find the prince you thought you found in me
I better set you free and give you up
Just wave and say goodbye and let you live
Without a monster like me

Oh… oh…
Oh… oh…

Just go
To find the prince you thought you found in me
I better set you free and give you up
Just wave and say goodbye and let you live
Without a monster like me, oh

Without a monster like me

Ένα τέρας σαν εμένα

Γλυκιά μου, σου λέω την αλήθεια
Έκανα κάτι τρομερό όταν ήμουν μικρός
Το μυαλό μου θόλωσε, έχασα τον έλεγχο
Ήμουν μικρό παιδί, δεν ήξερα

Καλύτερα να σε αφήσω να φύγεις
Να βρεις τον πρίγκηπα που νόμιζες ότι βρήκες σε’μένα
Καλύτερα να σε αφήσω ελεύθερη και να σε εγκαταλείψω
Να σε αποχαιρετήσω και να σε αφήσω να ζήσεις
Χωρίς ένα τέρας σαν κι εμένα

Γλυκέ μου, τι είμαι για’σένα;
Τράβηξα την σκανδάλη σ’αυτήν την τρομερή αλήθεια
Ω, κράτησέ με τώρα γιατί καίγομαι
Τραγούδησέ μου κάτι όμορφο, κάν’το να σταματήσει

Καλύτερα να σε αφήσω να φύγεις
Να βρεις τον πρίγκηπα που νόμιζες ότι βρήκες σε’μένα
Καλύτερα να σε αφήσω ελεύθερη και να σε εγκαταλείψω
Να σε αποχαιρετήσω και να σε αφήσω να ζήσεις
Χωρίς ένα τέρας σαν κι εμένα

Ω…ω
Ω…ω

Απλά φύγε
Να βρεις τον πρίγκηπα που νόμιζες ότι βρήκες σε’μένα
Καλύτερα να σε αφήσω ελεύθερη και να σε εγκαταλείψω
Να σε αποχαιρετήσω και να σε αφήσω να ζήσεις
Χωρίς ένα τέρας σαν κι εμένα, ω

Χωρίς ένα τέρας σαν κι εμένα

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Λουκάς Βλαβιανός
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. υπεροχο υπεροχο υπεροχο!!!! μπραβο στην νορβηγια που μετα τις φρικτες χρονιες στο διαγωνισμο για εκεινη(2010-2012)στελνει απο το 2013 κι επειτα αρκετα καλα κομματια μεχρι κι αριστουργηματα(i feed you my love-2013)! η φετινη νορβηγικη συμμετοχη μου αρεσει παρα πολυ,ενω στην αρχη δεν ειχα ξετρελαθει,ισως γιατι δε με γεμισαν στο λαιβ τοσο! ωστοσο πολυ ωραιο κομματι με υπεροχη ενορχηστωση κι πολυ ωραιο βιντεο κλιπ! οι στιχοι απλα ενταξει…οχι κατι το ιδιαιτερο αλλα οχι κι κατι φρικτο! αυτη η συμμετοχη της νορβηγιας μου αρεσει περισσοτερο απο την περυσινη που ακομη διαφωνω για την θεση που ελαβε επρεπε να ηταν 3-4 θεσεις χαμηλοτερα….τελος παντων περυσινα ξινα σταφυλια 😛 φετος στη νορβηγια δινω την 2η θεση το 2ο ημιτελικο οπου διαγωνιζεται κι την 6η στη γενικη μου καταταξη! ειμαι βεβαιος πως θα προκριθει,κι μαλιστα σε καλη θεση κι με μια καλη σκηνικη παρουσια κι πιο δυναμικο λαιβ(σε σχεση με αυτο στη νορβηγικη επιλογη) μπορει να φτασει ακομα κι στην 5αδα!
    εκτιμηση:ημιτελικος:σιγουρη προκριση…1η-4η θεση τελικος:2η-8η θεση
    καλη επιτυχια στην νορβηγια!!!
    Υ.Γ :μονο εμενα μου θυμιζει αρκετα το “say somethin”απο A Great Big World και Christina Aguilera ;;;; 😛 (χωρις αυτο να το λεω για κακο….)

  2. Η Νορβηγία θα μπεί 5αδα ή θα αποκλειστεί στις θέσεις 11-16. Εμένα μου αρέσει πολύ και είναι #6 απο τα 17 του 2ου ημιτελικού.

  3. Για 2η χρονια η Νορβηγια εστειλε κομματαρα. Στον τελικο ειναι ηδη και σιγουρα θα ειναι στην τριαδα.

  4. Πολύ καλοφτιαγμένη μπαλάντα. Το 2011 και 2012 η Νορβηγία καταστράφηκε, το 2013 η MARGARET BERGER ηταν επική, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ κ το 2014 απλα όμορφη συμμετοχη που τα πήγε καλά ΚΥΡΙΩΣ στις επιτροπές αλλά κ κάπως αρκετά καλά στο Τηλεvoting. Φέτος η Νορβηγία το πάει για 3η φορά σερι πολύ καλά. 8,5/10, 2ο ημιτελικό και 7ο my top.
    ΜΠΡΑΒΟ Νορβηγία μετα την παρακμή σας το 2011 κ το 2012 που ήταν απαίσιες ειδικα ο Tooji.

  5. Παλεύει με τη Σλοβενία για το #1 της φετινής μου λίστας.
    Γενικά η Νορβηγία μάλλον είναι η αγαπημένη μου χώρα στο διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια.
    2013: #4
    2014: #1
    2015: #1-2

  6. Δυνατή συμμετοχη το τραγουδι είναι ωραίο απο την μια απο την αλλη το live στο εθνικό τους τελικο δεν με εντυπωσίασε κύριος το τραγουδι αναδείχθηκε περισσότερο μέσα απο το βίντεο κλιπ!Ελπίζω να μην είναι τόσο απλό σκηνικά όσο στον εθνικό τους τελικο θα καταντήσει βαρετό.Πρόκριση για την Νορβηγία θέση στον τελικο δεν μπορω να προβλεψω μου φαίνεται πολύ δύσκολο φέτος γενικά υπαρχουν τα φαβορί μεν αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρο οτι θα τα πάνε καλά η πιο σίγουρη συμμετοχη για μια παρα πολύ καλη θέση ίσως είναι η Ιταλία και πάλι δεν ορκίζομαι τα αλλά εκτός απο πέρυσι βλέπαμε τις συμμετοχες που είχαν καθαρά το πανω χερι.Φέτος τα λεγόμενα φαβορί είναι η Ισπανία,Ιταλία, Εσθονία, Σουηδία, Αλβανία μπορεί να ξεφυτρώσουν και αλλά αναπάντεχα όπως Κύπρος που θεωρειται με το ενα πόδι εκτός τελικού η και να περάσει στον πάτο ,η και η Ελλάδα που πρωσοπικα πιστεύω στο τραγουδι μας πολύ Ιρλανδία, Λετονία ολα τα αλλά πχ η Γεωργία ναι μεν μου αρέσει το τραγουδι πολύ αλλά μπορεί να στηριχτεί απο επιτροπές η Μάλτα πάλι πραγματικα δεν έχω ιδέα η Γαλλία αν και εχει χαμηλό πλασαρίσμα μπορεί να τα παει καλά!!!Αυτό που έχω να πω είναι καλη επιτυχία σε ολους!

  7. Από τα όμορφα τραγούδια φέτος!!
    #7 στο τοπ μου..
    99% είναι τοπ 10 ή και τοπ 5 !!! 😀
    Υπέροχοι στίχοι.. Μπράβο στον Μορλαντ για το τραγούδι που έγραψε, αλλά και για την ερμηνεία και από του 2!

    Υ.Γ: Θέλουμε νέα και φωτογραφίες από το στάδιο και τη σκηνή στην Βιέννη.. Επιπλέον… 😉

  8. Μου αρεσει τελικα πολυ λιγα τραγουδια μου αρεσουν φετος και τυγχανει τα 2 να ειναι ντουετα Εσθονια και Νορβηγια(και τσεχια δεν ειναι και απατηρητο).
    Δεν ξερω μηπως το ενα ακυρωσει το αλλο στον τελικο γιατι εχουν κοινα στοιχεια.
    Παντως ωραιο τραγουδι τελικα ο δευτερος ημιτελικος ειναι σαφως καλυτερος.

  9. Αρκετα καλο κομματι..ΑΛΛΑ στο live δεν ηταν κ κατι το ιδιαιτερο….Επισης,για μενα η περσινη μπαλαντα ηταν μακραν καλυτερη….Πενταδα δυσκολα θα μπει,αλλα δεκαδα επιβαλλεται..

  10. Τραγουδαρα!!!!!!!!!
    Το δεύτερο στο top μου…πιστεύω θα είναι στη δεκάδα και θα προσεγγίσει τη πεντάδα…όλα θα εξαρτηθούν από το live…

  11. απλως αδιαφορο!με δυσκολια το ολοκληρωσα!οσο για τους στιχους τι να πω επιεικως απαραδεκτοι!ουτε για γιουροβιζιον τζουνιορ

  12. Δεν μου αρεσει καθολου!ειδικά στο live ειναι πολυ αδυναμο! Τον τελικο τον εχει σιγουρο αλλα εκει αν εχει την ιδια αδιαφορη παρουσιαση πιστεύω θα μείνει εκτός δεκαδας!

  13. Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ο-Υ-Ρ-Γ-Η-Μ-Α. Όταν το πρωτάκουσα δεν μου έκανε εντύπωση και θεωρούσα πως στο φετινό Melodi Grand Prix υπήρχαν καλύτερα τραγούδια, αλλά με τον καιρό “με κέρδισε” και ειδικά όταν τους είδα live είπα “αυτό θα πάει πολύ ψηλά”. Δεδομένου πως στον σούπερ τελικό πήγαν κατώτερά του, ήταν απολύτως δίκαια η νίκη του (γιατί έγινε τόσος “χαμός” για το Thunderstruck ποτέ δεν θα το καταλάβω. Ευτυχώς δεν πήγε Βιέννη). Οι φωνές δένουν πολύ καλά αλλά το staging θέλει λίγο δουλειά. Δεν θέλω να έχουν υπερβολές, μόνο οι δυό τους (και τα φωνητικά), απλώς να υπάρχει κάποιος συντονισμός να μην πάνε όπου να’ναι γιατί αυτή την αίσθηση έδωσαν στον νορβηγικό τελικό. Επίσης το βίντεο το βρίσκω κάπως “άκυρο”, αλλά ποιος από τους (μέσους) τηλεθεατές του ημιτελικού θα το έχει δει; Όσο για τους στίχους, αν και τους βρίσκω ενδιαφέροντες, με ξενίζει κάπως το “I did something terrible in my early youth”… Αυτό που είναι “αξιοπερίεργο” είναι πως ενώ στην Eurovision έχουμε ξανακούσει τέτοια τραγούδια, κανένα ουσιαστικά δεν του έμοιαζε , ούτε το In A Moment Like This (2010), ούτε το νικητήριο Running Scared του 2011, ούτε το Never Forget (2012) και σε καμία περίπτωση το περσινό Calm After The Storm. Είναι “sui generis”. (Όπως και της Εσθονίας ασφαλώς)
    Είναι αναμφίβολα το αγαπημένο μου τραγούδι για το 2015 και-αν και το βλέπω πολύ χλωμό-θα ήθελα να κερδίσουν. Τουλάχιστον μια θέση στην 5άδα και να μην “αλληλοακυρωθούν” με το Goodbye To Yesterday. Πάντως, έχουν-για μένα-σίγουρη την πρόκριση και μια θέση στη 10άδα-ευελπιστώ και 5άδα, γιατί το αξίζουν.
    Τελικά η Νορβηγία δεν με απογοητεύει ποτέ. Δεν στέλνει πάντα αριστουργήματα, αλλά μου αρέσει που γενικά “πειραματίζεται” με τα μουσικά είδη. Π.χ ethnic το 2006, latin-pop το 2007, retro ’50s-style ballad το 2008, φεστιβαλική μπαλάντα το 2010, african το 2011, “ethno” pop το 2012 και electropop το 2013.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ! Μy #1!

  14. <3<3<3
    Διαφωνώ με το σχόλιο του thraki boy περί παιδικών στίχων. Το τραγούδι μιλάει για την αποκάλυψη ενός σκοτεινού μυστικού και πως μπορεί να επηρεάσει μια σχέση !
    Η Νορβηγία για άλλη μια χρονιά αξίζει δεκάδα! Μαζί με την Ιρλανδία ίσως οι πιο αξιόλογες μελαχγολικές μπαλάντες φέτος!

  15. Υπεροχο τραγουδι . Στη αρχη δεν με εντυπωσίασε και αναρωτιόμουν γιατι σε ολους αρεσει. Ομως αφου το ακουσα καλα καλα..4-5 φορες καταλαβα τι αριστούργημα εστειλε φετος οπως το 2013 και το 2009 . Μπραβο Νορβηγία !
    Βρίσκεται 4 στο τοπ μου .
    Ημιτελικός : 2-4 θεση
    Τελικος 4-8

    Καλη επιτυχια <3

  16. Εδώ και χρόνια έχω καταλήξει πως η Νορβηγία είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο, δηλαδή ή θα μου αρέσουν πάρα πολύ οι συμμετοχές της (π.χ., 2008) ή θα τις απεχθάνομαι (2011, 14)!!! Δυστυχώς και φέτος δεν την αντεχω την τόση δηθενιά της,και τούτο είναι το χειρότερο μου της χρονιάς! Θα περάσει δυστυχώς, αλλά πραγματικά δεν το αντέχω…1/10!!!

  17. είναι το μονο κομματι από αυτά που εχουν ξεχωρισει μεχρι τωρα,που οσες φορες και να τ ακουσω δε βρισκω κατι ιδιαιτερο….

  18. Βαθμολογια: 10/10
    Θεση: 1/40
    Σχολιο: Ενα πραγματικο αριστουργημα κατ’εμε. Αψογη συνθεση, που διατηρει το ενδιαφερον, αψογοι στιχοι που δημιουργουν μια σκοτεινη ατμοσφαιρα μελαγχολιας, και δυο καταπληκτικοι ερμηνευτες. Ισως ενα απο τα αγαπημενα μου ολων των εποχων.
    Προβλεψη: Θεωρω οτι θα τα παει πολυ καλα, περισσοτερο απ’οσο πιστευουν οι περισσοτεροι. Περναει με ανεση τον ημιτελικο (1η-2η) και πιστευω οτι στον τελικο θα ειναι οριακα 3η, ισως και οριακα 2η μπροστα απο τη Σουηδια. Καλη επιτυχια!

  19. ΝΟΡΒΗΓΙΑ:
    #3/40
    ημιτελικός: #1/17
    τελικός: #3/27

    ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ! το έχω κατεβάσει στο κινητό μου. Κατά την γνώμη μου δεν είναι καλύτερο απο το περσινό, αλλά παραμένει υπέροχο.
    2013,2014,2015 -Norway on the TOP!
    Καλή επιτυχία.

  20. stin arxi mou perase aparatirito kai kapws adiaforo alla akougwntas to ksana kai ksana pragmatika einai ena polu wraio kai idiaitero kommati…7,5/10 apo mena,pernaei sigoura ton imiteliko kai apo ekei kai pera an live to apodwsoun opws stin studio version tha mpei 10ada…

  21. Αυτό το τραγούδι μου αρέσει πάρα πολύ!!!! Το θεωρώ πάρα πολύ καλό, ωραίο και όμορφο!!!!! 3η θέση στο τοπ 40 μου!

  22. To φετινό κουκί μου μαζί με την Ιταλία, μακράν των υπολοίπων. Μόνο αν το σκοτώσουν ερμηνευτικά θα αλλάξω γνώμη. Θέλω όμως κάτι καλύτερο σκηνικά.
    Το βίντεο αν και δεν έχει άμεση σχέση με τους στίχους εντούτοις το βρήκα εξαιρετικό

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ