Ο OGAE GREECE παρουσιάζει τη συμμετοχή του Μαυροβουνίου 2015!

Το Μαυροβούνιο θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2015 από τον Knez και το τραγούδι Adio που έχει γράψει ο Željko Joksimović σε στίχους των Marina Tucaković και Dejan Ivanović  και θα ερμηνευτεί στα Σέρβικα.

Ο Knez κατά κόσμον Nenad Knežević, γεννήθηκε στις 5 Δεκέμβρη του 1967 στο Cetinje του Μαυροβουνίου και είναι ένας από τους πιο πετυχημένους τραγουδιστές στη χώρα του με βάση το Βελιγράδι. Στη διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών του χρόνων ασχολείται με τη μουσική και ιδρύει συνολικά 3 συγκροτήματα (“Milan i Luna”, Visoka frekvencija και The Moon Band). Το 1992 ξεκινάει σόλο καριέρα και κυκλοφορεί συνολικά 8 στούντιο άλμπουμς: Kao magija (1994), Iz dana u dan (1996), Automatic (1997), Daleko, visoko (2001), Ti me znaš (2003), Vanilla (2005), Otrov i med (2008) και Opa Cupa (2012) καθώς και 3 συλλογές επιτυχιών. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ τραγουδιού στη χώρα του αλλά και στις πρώην δημικρατίες της Γιουγκοσλαβίας κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.

Δείτε όλα τα άρθρα για το Μαυροβούνιο εδώ.

Το Adio θα διαγωνισθεί στo 2ο ημιτελικo, που θα γίνει στις 21 Μαΐου 2015, στη θέση 4.

[youtube id=”4giAO-2aICo” width=”600″ height=”350″]

Adio

Nebo mi te donijelo, nebo mi te uzelo
Još me boli što je boljelo
Dani su mi zidovi, noći su mi okovi
Još ti služim moja ljubavi

Još te ne dam maglama sa planina
Još te ne dam vodama iz dubina
A ti kažeš pusti me, živ mi bio
Zaboravu predaj me, sad adio

Procvjetao ruzmarin, savio se bijeli krin
Meni sve na tugu miriše
Probam da zaboravim, da na tebe ne mislim
Al’ za tobom srce uzdiše

Još te ne dam maglama sa planina
Još te ne dam vodama iz dubina
A ti kažeš pusti me, živ mi bio
Zaboravu predaj me

A…
Još te ne dam maglama sa planina
Još te ne dam vodama iz dubina
A ti kažeš pusti me, živ mi bio
Zaboravu predaj me, sad adio

Αντίο

Ο ουρανός σε έφερε σε μένα, ο ουρανός σε πήρε από μένα
Ακόμα με πονάνε αυτά που με πληγώνανε
Οι ημέρες μου είναι τα τείχη, οι νύχτες μου είναι τα δεσμά
ακόμα σου προσφέρω την αγάπη μου

Εξακολουθώ να μη σε δίνω στις ομίχλες των βουνών
εξακολουθώ να μη σε δίνω στα έγκατα της θάλασσας
και εσύ μου ζητάς να σε αφήσω να φύγεις για πάντα
να σε βυθίσω μέσα στη λήθη και να πω αντίο

Το δενδρολίβανο έχει ανθίσει, το λευκό κρίνο έχει λυγίσει
Ολα μυρίζουν σαν θλίψη
Προσπαθώ να ξεχάσω, να μη σε σκέφτομαι
αλλά η καρδιά μου ακόμα πονάει για σένα

Εξακολουθώ να μη σε δίνω στις ομίχλες των βουνών
εξακολουθώ να μη σε δίνω στα έγκατα της θάλασσας
και εσύ μου ζητάς να σε αφήσω να φύγεις για πάντα
να σε βυθίσω μέσα στη λήθη να να πω αντίο

ααα

Εξακολουθώ να μη σε δίνω στις ομίχλες των βουνών
εξακολουθώ να μη σε δίνω στα έγκατα της θάλασσας
και εσύ μου ζητάς να σε αφήσω να φύγεις για πάντα
να σε βυθίσω μέσα στη λήθη να να πω αντίο

 

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Λουκάς Βλαβιανός
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ όμορφοι στίχοι, δεν τους είχα προσέξει! Ανεβαίνει στην εκτίμησή μου όμως μυρίζει Željko από χιλιόμετρα και η συνταγή αυτή έχει χιλιοφορεθεί. Δε ξέρω κατά πόσο θα συγκινήσει ξανά ειδικά 2η χρονιά καπάκι από την ίδια χώρα όταν μάλιστα πέρσι αυτό το είδος εκπροσωπήθηκε πολύ καλύτερα κατ’εμέ! Τουσ δικαιολογώ απόλυτα όμως. Όταν δοκίμασαν εναλλακτικό σύγχρονο ήχο το 2013 οι επιτροπές τους γύρισαν την πλάτη!
    6/10
    #22/40
    #10-13 στον ημιτελικό (δεν έχω καταλήξει αν το θέλω στους φιναλίστ μου)
    Πρόβλεψη : 8-13 στον ημιτελικό
    Καλή επιτυχία!

  2. Μας έχουν κουράσει με αυτό τον βαλκανικό ηχο. Φτάνει.. Η φωνη καλη αλλα το τραγούδι τελειωμένο.. 4/10 16ο στον ημιτελικό και 38ο my top. Μακάρι να μη περάσει γιατί πιστεύουν πως ο Ζέλικο μπορεί να κανει παντα θαύματα με τον γραφικό πλεον ήχο του. Λυπάμαι 🙂

  3. Αν και το περσινο του Μαυροβουνιου ηταν καλυτερο, αυτο μπορει να περασει στον τελικο.

  4. μια απο τις αγαπημενες μου συμμετοχες για φετος.οι αλλες ειναι η ιταλια το ισραηλ και η ισπανια!ενα τραγουδι αισθαντικο,συναισθηματικο με υφος,ηθος και βαλκανικη ταυτοτητα!καλη επιτυχια στο μαυροβουνιο!!

  5. Στην αρχή το άκουσα με το ζόρι…
    Αρχίζω να το συμπαθώ το τραγούδι, αλλά σε αυτό τον ημιτελικό έχει πολύ λίγες ελπίδες!! Αν περάσει θα είναι από τις επιτροπές και προβλέπω θέση 8-12.. Είναι δημιουργία του Ζέλικο, και ίσως να παίξει ρόλο.. πέρυσι το ίδιο στυλ, από την ίδια χώρα δεν συγκίνησε πολύυ…!! πρέπει η παρουσίαση να είναι κάτι το ωωωωωωωωωωωω για να περάσει και να μπει 15΄δα!!! :O :@ Καλή επιτυχία, πάντως!!
    τοπ μου: 24-27!

  6. μαυροβουνιο!!!αυτη η χωρα ποτε δε τα παραα κι δικαιωθηκε περυσι πανηγυρικα!!! μου αρεσουν πολυ οι συμμετοχες της χωρας το 2009,2013,2014…και η φετινη! αν κι θα συμφωνησω πως το κομματι θυμιζει εντονα zeljko μου αρεσει αρκετα,ωστοσο το περυσινο μου αρεσε πιο πολυ! ωραια,βαλκανικη μπαλαντα με ομορφους στιχους,ωστοσο ο zeljko εχει γραψει πολυ καλυτερα κομματια! δινω στο μαυροβουνιο την 10η θεση τςη καταταξης μου στον ημιτελικο,συγγνωμη αλλα ειναι πολυ δυσκολος ο ημιτελικος αυτος,υπαρχουν πολλες συμμετοχες που μου αρεσουν,και την 22η της γενικης μου καταταξης! ωστοσο ευχομαι κι το θελω να βρεθει στο τελικο,κατι που αν ηταν στο πρωτο ημιτελικο θα το θεωρουσα δεδομενο(λογω υπαρξης πολλων βαλκανικων χωρων!)σε αυτο τον ημιτελικο η προκριση ειναι δυσκολη αλλα οχι κι ακατορθωτη αφου μοναδικο 12αρι κι σταθερη συμμαχος αποτελει η σλοβενια,παντως θεωρω θα παρου καποιους ψηφους απο αρκετες χωρες κι θα ευνοηθει πολυ απο τις επιτροπες,ισως λογω zeljko!
    εκτιμηση:ημιτελικος,οριακη προκριση η αποκλεισμος:8η-12η θεση τελικος:αν κι εφοσον,νομιζω θα βρεθει μεταξυ των θεσεων 17-23!
    καλη επιτυχια στο μαυροβουνιο!!!! 😀

  7. Θα περάσει 2ο μετά τη σουηδική μετριότητα και θα πάρει θέση στην πρώτη δεκάδα!!! Υπέροχο, απλά…10/10

  8. Άρτια ενορχήστρωση, ωραία κλιμάκωση, αλλά αυτός ο Željko συνεχώς επαναλαμβάνεται. Πιθανόν να είναι στον τελικό, δεν πιστεύω όμως εκεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα. 6/10, 20ο/40 και ενδέκατο στον ημιτελικό.

  9. Μου αρεσει πολυ οπως μου αρεσουν γενικα οι βαλκανικες μπαλαντες ο τραγουδιστης εχει φωναρα αλλα το προβλημα μου εδω ειναι οτι η ολη αυρα εμφανιση του δεν με προδιαθετει θετικα προτιμω να το ακουω απο να το βλεπω.
    Παντως απο τα πιο ωραια τραγουδια ξεχωριζει απο τις αμερικανιες κ.τ.λ.

  10. Ειναι αυτο που λεμε ενα οκ τραγουδι. Αφου ο Ζελικο εβαλε το χερι του στη συμμετοχη του Μαυροβουνιου πιστευω καλα θα τα παει

  11. Από τα ωραιότερα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού !Το υπεραγαπώ!! Ο Ζέλικο είναι πάντα εγγύηση..λατρεύω τα τραγούδια του κι αυτό το είδος μουσικής γενικότερα..Κατά την γνώμη μου πολύ καλύτερο από το περσινό..Μακάρι να περάσει και να μπει στη δεκάδα..

  12. Στην αρχή έλεγα “μια από τα ίδια” όμως τελικά άρχισε να μου αρέσει. Ο Zeljko έχει γράψει και καλύτερα, αλλά και χειρότερα. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα γιατί στέλνουν για 2η χρονιά σερί, βαλκανική μπαλάντα. Και μάλιστα σε ημιτελικό χωρίς συμμάχους, πλην Σλοβενίας ίσως (θέλω να πιστεύω βέβαια πως Αζερμπαϊτζάν, Άγιος Μαρίνος και Ιταλία θα βοηθήσουν λίγο την κατάσταση). Και αυτή η συμμετοχή-ειδικά αυτή- είναι στο έλεος των επιτροπών (λόγω περιορισμένης υποστηριξης από το televoting, όπως και πέρυσι). Αν το έχουν μεταξύ 7-9 μάλλον θα περάσει οριακά, με 10 και κάτω όμως “καίγεται”. Θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρει, το θέμα είναι όμως πως μου αρέσουν κι άλλες χώρες που είναι στην “κόψη του ξυραφιού”…
    Στο top μου είναι το #24/40.
    Καλή επιτυχία κι ελπίζω να μην μας πει από νωρίς “Αντίο”.

  13. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ:
    #12/40
    ημιτελικός: #06/17
    τελικός: #10/27
    εξαιρετικότατο!! δεν με νοιάζει που η συνταγή είναι χιλιοακουσμένη. Ότι έχει γράψει αυτός ο άνθρωπος (Zeliko) είναι ευγλογημένο!
    για εμένα πέρυσι δεν άξιζε να είναι στον τελικό. μετά το 2009 φέτος είναι η 2η φορά που είναι στους φιναλίστ μου.
    Καλή επιτυχία

  14. Βαθμολογια: 8/10
    Θεση: 14/40
    Σχολιο: Πανεμορφη μουσικη. Πανεμορφοι στιχοι και ο ερμηνευτης το εκτελει αρτια. Ομως κατι με κανει να μην το λατρευω. Ισως ειναι ο αργος τροπος με τον οποιο μπαινει το ρεφραιν. Ενω ολα ειναι αψογα απο μονα τους, ολα μαζι δεν μου κολλανε εντελως. Τα πρωτα 40 δευτερολεπτα ομως ειναι απλα μαγεια.
    Προβλεψη: Ειναι λιγο απροβλεπτο, αλλα πιστευω οτι θα παλεψει για μια απτις τελευταιες θεσεις για τον τελικο. Θεωρω οτι τη 10η θεση στον δευτερο ημιτελικο θα την παρει ή αυτο ή η Τσεχια. Δεν μπορω ακομα να αποφανθω γιατι εξαρταται απο τη σκηνικη τους παρουσια.

  15. Επαναλαμβάνεται ή όχι αυτά είναι τραγούδια με ταυτότητα. Και τι θα πει φτάνει αφού αυτή είναι η μουσική των Βαλκανίων. Μακάρι να στέλναμε κι εμείς κάτι παραδοσιακό ή λαικό.
    Μπορεί να μην με ξετρελαίνει αλλά σεβομαι αφάνταστα αυτόν τον εξαιρετικό συνθέτη που ξέρει πως η πρόκριση δεν θα είναι το ίδιο εύκολη όπως τις άλλες φορές.
    Το σίγουρο είναι οτι διαφοροποιείται και μακάρι να ακούσουμε και κάτι διαφορετικό στον τελικό.

  16. δεν είναι κακο τραγουδι αλλα δεν είναι και τιποτα το ιδιαιτερο. είναι χιλιοακουσμενο στη eurovision. από μενα 33/40 και 16/17. δε νομιζω να περασει αλλα ποτε δεν ξερεις.

  17. allo ena kommati apo ton Željko alla prepei na ginei kai mia pausi giati fainetai oti exei korestei…5,5/10 apo mena kai den pernaei apo ton imiteliko…

  18. Χαλι μαυρο. Εχει χιλιοφορεθει. Βαριεμαι αυτα τα δακρυβρεχτα τραγουδια με τη σλαβικη προφορα που εξυμνουν την αγαπη…και καλα. Επιτηδευμενος και ρηχος στιχος κατ εμε. Σε δινω στην ομιχλη, δε σε δινω στη θαλασσα, το λευκο κρινο λυγισε και το δενδρολιβανο ανθισε. Ε….δε το λες και ΚΑΒΑΦΗ…

  19. Ένα τραγούδι το οποίο δεν αρέσει σε πολλούς αλλά αρέσει σε εμένα….15η θέση στο τοπ 40 μου..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ