Ο OGAE GREECE παρουσιάζει τη συμμετοχή της Λιθουανίας 2015!

Η Λιθουανία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2015 από τους Monika Linkytė και Vaidas Baumila και το τραγούδι This Time σε μουσική του Vytautas Bikus και στίχους της Monika Liubinaitė και θα ερμηνευτεί στα Αγγλικά.

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Vaidas Baumila γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1987 στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους. Είναι από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς στη χώρα του. Μετά από μια περίοδο κατά την οποία τραγουδούσε στο κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth, ξεκίνησε τις εμφανίσεις του σε θεατρικές παραγωγές και σημαντικά τηλεοπτικά projects όπως το reality show Dangus. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του album με τίτλο “What Do You Like?” το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η δεύτερη προσωπική συλλογή του με τίτλο “Listen to Me” κυκλοφόρησε το 2007 και του χάρισε το βραβείο του καλύτερου ερμηνευτή στη Λιθουανία. Το 2008 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τραγουδιστή για παιδιά στα βραβεία “Vaiku balso”. Παράλληλα αναπτύσσει την καριέρα του στην υποκριτική με τη συμμετοχή του σε αρκετά musicals και θεατρικές παραγωγές. Το 2009 ολοκληρώνει το πτυχίο του στο κλασσικό τραγούδι και φεύγει για την Αγγλία, όπου παράλληλα με τις μουσικές σπουδές σε σημαντικές σχολές συνεχίζει τις εμφανίσεις του τόσο στο τραγούδι όσο και στο θέατρο. Το 2014 συμμετείχε στη εθνική επιλογή για τη Eurovision τερματίζοντας τρίτος. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται και κυκλοφορεί το τρίτο του album με τίτλο “Is Naujo” (επανεκκίνηση).
Η Monika Linkytė γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1992 και μετά από πέντε συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες να εκπροσωπήσει τη χώρα της στη Eurovision κατάφερε φέτος να πάρει το εισιτήριο για τη Βιέννη. Από πολύ μικρή ξεκίνησε μαθήματα χορού καθώς πάντα ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα αλλά όταν ήρθε σε επαφή με το πιάνο και το τραγούδι κατάλαβε ότι η μουσική είναι το μεγάλο πάθος στη ζωή της. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ, διαγωνισμούς και τηλεοπτικές εκπομπές με πρώτες και δεύτερες θέσεις αλλά και διεθνείς διακρίσεις.

Δείτε όλα τα άρθρα για τη Λιθουανία  εδώ.

Το This Time  θα διαγωνισθεί στo 2ο ημιτελικo, που θα γίνει στις 21 Μαΐου 2015, στη θέση 1.

[youtube id=”1Cqk5ZdrfSk” width=”600″ height=”350″]

This Time

This time I think I’m falling in love
This time you’re sent from heaven above
Whoa-oh-oh, whoa-oh-oh-oh-oh

My God, stop for a minute and think
How about we just go out for a drink?
Whoa-oh-oh, whoa-oh-oh-oh-oh

‘Cause every time I close my eyes I feel you near

I’m feeling love
Love, love
Round and round and round and round and round we go
I’m feeling love
Love, love
Round and round and round and round and right in my heart

This time I hope you don’t mind
I help you put your troubles behind
Whoa-oh-oh, whoa-oh-oh-oh-oh

I know there’s a reason for this
One kiss…
And you will see what you missed
Whoa-oh-oh, whoa-oh-oh-oh-oh

I’m feeling love
Love, love
Round and round and round and round and round we go
I’m feeling love
Love, love
Round and round and round and round and right in my heart

Is this how it goes?
I don’t know

Whoa-oh-oh, whoa-oh-oh-oh-oh
Hey!

I’m feeling love
I’m feeling love
I’m feeling love
Round and round and round and round and round we go
Love
Round and round and round and right in my heart

Αυτή τη φορά

Αυτή τη φορά νομίζω ερωτεύομαι
Αυτή τη φορά είσαι σταλμένος από τον παράδεισο ψηλά
Ω ω ω ω ω ω

Θεέ μου, σταμάτα ένα λεπτό και σκέψου
Τι θα έλεγες απλά να βγούμε για ένα ποτό;
Ω ω ω ω ω ω

Επειδή κάθε φορά που κλείνω τα μάτια βλέπω εσένα

Νιώθω αγάπη
Αγάπη, αγάπη
Πάμε γύρω, γύρω, γύρω, γύρω, γύρω
Νιώθω αγάπη
Αγάπη, αγάπη
Γύρω, γύρω, γύρω, γύρω και κατ’ευθείαν στην καρδιά μου

Αυτή τη φορά ελπίζω να μη σε πειράζει
Σε βοηθώ ν’αφήνεις τα προβλήματά σου πίσω σου
Ω ω ω ω ω ω

Ξέρω ότι υπάρχει λόγος γι’αυτό
Ένα φιλί
Και θα δεις τι χάνεις
Ω ω ω ω ω ω

Νιώθω αγάπη
Αγάπη, αγάπη
Πάμε γύρω, γύρω, γύρω, γύρω, γύρω
Νιώθω αγάπη
Αγάπη, αγάπη
Γύρω, γύρω, γύρω, γύρω και κατ’ευθείαν στην καρδιά μου

Έτσι πάει;
Δεν ξέρω

Ω ω ω ω ω ω, ω ω ω ω ω ω
Έι!

Νιώθω αγάπη
Νιώθω αγάπη
Νιώθω αγάπη
Πάμε γύρω, γύρω, γύρω, γύρω, γύρω
Αγάπη
Γύρω, γύρω, γύρω και κατ’ευθείαν στην καρδιά μου

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Λουκάς Βλαβιανός
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρχικά δε με ενθουσίασε, αλλά τώρα κάθε φορά που το ακούω μου αρέσει όλο και περισσότερο. Μάλλον παίζει ρόλο και η πολύ καλή χημεία μεταξύ των δύο στα live, πράγμα πολύ σημαντικό για ντουέτο. #4 για φέτος στη λίστα μου.

  2. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ:

    Θέση στο top μου: #35/40
    Θέση στον ημιτελικό: #17/17 !!!!!!!
    Θέση στον τελικό: —
    σχόλια: τι να σχολιάσεις τώρα εδώ; το “τραγούδι” μιλάει απο μόνο του..

  3. Απλά καλό, οχι κάτι παραπανω. 6/10, 8ο στον ημιτελικό και 20αδα στον τελικο. Θα το ήθελα στον τελικο, είναι καλοί φωνητικα, η σκηνικη παρουσία πιθανόν να είναι ίδια με αυτή του τελικού της, απλή δηλαδή αλλα μου αρέσει. Θυμίζει ελαφρωωωως Αζερμπαϊτζάν 2011 η σκηνική τους. Αυτα. Καλη τύχη. 🙂

  4. Εξαιρετική χημεία επί σκηνής που θα μεταφραστεί σε πολλές ψήφους!!! (να τα βλέπεις Εσθονία!)
    7/10
    #12/40
    #6/17
    Πρόβλεψη : 2-5 στον ημιτελικό
    Καλή επιτυχία!

  5. Μετριοτατο και αδιαφορο για εμενα η αληθεια ειναι οτι μονο 4-5 τραγουδια μου αρεσουν δεν ξερω αν θα αντεξω να δω ολη την βραδια.Θεωρω οτι οι επιτροπες κατεστρεψαν την γιουροβιζιον τωρα οι περισσοτερες χωρες προσπαθουν να κερδισουν την ψηφο της επιτροπης ετσι λιγοτερες χωρες ρισκαρουν και για να λεω τα πραγματα οπως εγω τα βλεπω τον διαγωνισμο τον εβλεπα για την διαφορετικοτητα του ειχε μπαλαντες ωραια ποπακια ειχε χιουμοριστικες συμμετοχες κ.τ.λ τωρα καταντησε ΠΛΗΞΗ.

  6. Για τα δεδομένα της Λιθουανίας είναι πολύ καλή η συμμετοχή. Το φιλί στο δεύτερο κουπλέ, το έχουμε δεί από το 1957 (Δανία) ωστόσο είναι ακόμη σε θέση να κλέψει “ψηφαλάκια” και το “feel-good style” του τραγουδιού θα ξεχωρίσει, ανάμεσα στα άλλα τραγούδια του 2ου ημιτελικού. Αίνιγμα όμως παραμένει η αντίδραση των επιτροπών, αλλά αφού είχαν πέρυσι το Attention στην 11η θέση-πολύ κοντά στη πρόκριση-δεν βρίσκω το λόγο να καταποντίσουν το This Time. Επομένως, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μία από τις δέκα χώρες που θα πάνε τελικό. Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα φέτος, όμως με λίγη “καλή θέληση” (κυρίως από τις επιτροπές) δεν θα εκπλαγώ με ένα α λα 2012 αποτέλεσμα, νομίζω ωστόσο πως θα κινηθεί μεταξύ 15-22.
    Καλή επιτυχία!

  7. ωραια η συμμετοχη της λιθουανιας φετος, ωραιο τραγουδι και αψογη η χημεια των 2. στην αρχη, πριν ανακοινωθει οτι θα κανουν ντουετο μου φανηκαν αδιαφοες οι βερσιον ξεχωριστα των 2 τραγουδιστων. δυστυχως ομως δεν χωραει στο τοπ 10 μου του 2ου ημιτελικου, #12. ο δευτερος ημιτελικος εχει πολυ δυνατα τραγουδια οποτε μερικα θα μεινουν εκτος. οσο για προβλεψη, μαλλον θα περασει χωρις να ειναι σιγουρο αυτο.

  8. αχρωμο αδιαφορο πιο κλισε δεν γινεται!νομιζω οτι θετει μια απο τις πιο σοβαρες υποψηφιοτητες για την τελευταια θεση.και οι πιθανοτητες γι αυτην αυξανονται απο την στιγμη που θα εμφανιστει πρωτο!

  9. και παμε στον δευτερο,πολυ πιο απροβλεπτο κι δυναμικο,ημιτελικο,με πρωτη τη λιθουανια!
    η λιθουανια φετος στελνει ενα αρκετα πιασαρικο κι ευχαριστο κομματι!οι δυο καλλιτεχνες εχουν τρομερη χημεια κι ισως αυτο βοηθησει τη χωρα να προκριθει,παρ’ολο που εμφανιζεται πρωτη!το τραγουδι ευχαριστα το ακουω αλλα δεν ειναι απο τα αγαπημενα μου….(μου θυμιζει κι λιγο την περυσινη συμμετοχη της μαλτας) τελος παντων σε αυτο το δυσκολο ημιτελικο θα αναγκαστω να δωσω στην λιθουανια την 15η θεση της καταταξης μου,αλλα δε θα με πειραζε αν περναγε κι ολας…στη γενικη μου καταταξη ειναι στην 34η θεση,με ανοδικες τασεις!
    εκτιμηση:ημιτελικος:οριακη προκριση η οριακος αποκλεισμος,δεδομενου τις βορεις χωρες που θα την στηριξουν κι την 11η θεση που κατελαβα περυσι το πολυ χειροτερο,βασικα ο ορισμος του κιτς”attention!”….9η-13η θεση
    αν προκριθει δε νομιζω να μπει στην 20αδα….αλλα γενικα ειναι πολυ απροβλεπτο κομματι δεν μπορω να πω κατι με σιγουρια τουλαχιστον ως τις προβες 🙂
    καλη επιτυχια στη λιθουανια!!! 😀

  10. Βαθμολογια: 6.4/10
    Θεση: 24/40
    Σχολιο: Ευχαριστο τραγουδακι, αν και καταντα λιγο μονοτονο. Οι αριστες φωνητικες επιδοσεις των ερμηνευτων και η φοβερη χημεια τους σωζει το γλυκαναλατο τραγουδι τους.
    Προβλεψη: Θεωρω οτι η Λιθουανια φετος θα παει αρκετα καλα, γιατι ειναι “φρεσκο” σε σχεση με τα αλλα τραγουδια φετος. Ειναι απο τα λιγα uptempo και θα ευνοηθει. Τον ημιτελικο θα τον περασει ευκολα (5ο-6ο). Στον τελικο πιστευω οτι θα εχει μια θεση γυρω στη 15η-16η, εχοντας πολυ καλη αποδοση στο κοινο και χαμηλη στις επιτροπες ή μια μετρια αποδοση και στους δυο.

  11. Σαν τραγουδι δεν το λες αδιαφορο τελειως αλλα φυσικα ουτε και τραγουδαρα. Στο τοπ μου ειναι 17/40 αλλα πιστευω στον τελικο θα περασει.

  12. Μου αρέσει!!! Οι ερμηνευτές έχουν μεταξύ τους φοβερή χημεία (θα μπορούσαν να είναι ζευγάρι)και είναι και οι δύο συμπαθέστατοι. Το τραγούδι είναι πιασάρικο, κεφάτο και σίγουρα, για τα δικά μου γούστα, αυτή είναι η καλύτερη λιθουανική συμμετοχή. Πιστεύω ότι μπορεί να καταφέρει ακόμα και top 10 στον τελικό, ειδικά στο televoting. 7/10, 14ο/40 και έβδομο στον ημιτελικό.

  13. xarwpo kommati pou sou anevazei tin diathesi…einai apo ta liga up tempo opote exei auto to polu isxuro pleonektima…6,5/10 apo mena,pernaei apo ton imiteliko kai ston teliko kapou 16-22…

  14. 7/10…Όπως και το 2010, Μολδαβία και Λιθουανία ανοίγουν τους δύο Ημιτελικούς…τότε πέρασε μόνον η Μολδαβία στον τελικό, φέτος μάλλον θα τα καταφέρουν και οι δύο! Επίσης, ο περσινός Β’ Ημιτελικός ξεκίνησε με τη συμμετοχή της Μάλτας, με ανάλογο ήχο όπως αυτό εδώ!!! Ίδωμεν…ο απίστευτα βαρετός Β’ Ημιτελικός του 2015 μόλις ξεκινά!!!

  15. Ένα χαρούμενο γλυκανάλατο τραγούδι που επαναλαμβάνεται. Τα κουπλέ είναι συμπαθητικά. Το οτι δένουν σαν ντουέτο με αφήνει αδιάφορο αφού το τραγούδι είναι μια γνώριμη μετριότητα.
    Είναι από τα τραγούδια που περνούν στον τελικό και καταλαμβάνουν μια από τις τελευταίες θέσεις.
    Πιστεύω θα περάσει στον τελικό αν και δεν του αξίζει σε σύγκριση με τον δύσκολο ανταγωνισμό του β’ ημιτελικού.

  16. Ένα τραγούδι μέτριο κατά την άποψή μου χωρίς κάτι ιδιαίτερο παρ’όλα αυτά όμως δεν είναι πολύ βαρετό…32η θέση στο τοπ 40 μου…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ