Ο OGAE GREECE παρουσιάζει τη συμμετοχή της Φινλανδίας 2015!

Η Φινλανδία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2015 από τους Pertti Kurikan Nimipäivät και το τραγούδι Aina Mun Pitää που έχουν γράψει οι ίδιοι και θα ερμηνευτεί στα Φινλανδικά.

Οι Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) είναι ένα punk συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2009. Ο Pertti Kurikka, ο κιθαρίστας και αρχηγός του γκρουπ, γράφει τους στίχους με τον τραγουδιστή Kari Aalto και συνθέτει και τη μουσική. Τα άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος είναι ο μπασίστας Sami Helle και ο ντράμερ Τόνι Välitalo.
«Τα μέλη της μπάντας μας είναι τέσσερις μεσήλικες, διανοητικά ανάπηροι άνδρες. Η μουσική είναι, φυσικά, η φινλανδική πανκ ” δηλώνουν  οι Sami Helle και Pertti Kurikan Nimipäivät.
Η μπάντα κάνει ντεμπούτο με το Kallioon και από τότε έχει κυκλοφορήσει 7 EP’s, 2 singles και δύο συλλογές. Τον Μάιο του 2015, οι PKN θα κυκλοφορήσουν μια νέα συλλογή Greatest Hits που θα περιλαμβάνει όλες τις ηχογραφήσεις της μπάντας μέχρι σήμερα. Οι PKN είναι επίσης δημοφιλής εκτός της Φινλανδίας και έχουν περιοδεύσει σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τον Καναδάς και την Ολλανδία. Το συγκρότημα ήταν το αντικείμενο ενός βραβευμένου ντοκιμαντέρ, με τίτλο Kovasikajuttu (Το σύνδρομο Punk), που έκανε πρεμιέρα την άνοιξη του 2012.

Δείτε όλα τα άρθρα για τη Φινλανδία εδώ.

Το Aina Mun Pitää θα διαγωνισθεί στoν 1ο ημιτελικo, που θα γίνει στις 19 Μαΐου 2015, στη θέση 5.

[youtube id=”OR6BixXmo08″ width=”600″ height=”350″]

Aina Mun Pitää

Aina mun pitää siivota
Aina mun pitää tiskata
Aina mun pitää käydä töissä
Aina mun pitää käydä lääkärissä

Ei saa mennä koneelle
En katsoa telkkarii
En saa edes nähdä mun kavereita

Aina mun pitää olla kotona
Aina mun pitää hoitaa tehtäviä
Aina mun pitää syödä kunnolla
Aina mun pitää juoda kunnolla

En saa syödä karkkia, juoda limua
En saa edes juoda alkoholia

Aina mun pitää levätä
Aina mun pitää nukkua
Aina mun pitää herätä
Aina mun pitää käydä suihkussa

Πάντα πρέπει

Πάντα πρέπει να καθαρίζω
Πάντα πρέπει να πλένω τα πιάτα
Πάντα πρέπει να δουλεύω
Πάντα πρέπει να πηγαίνω στο γιατρό

Δεν επιτρέπεται να κάτσω στον υπολογιστή
Δεν επιτρέπεται να βλέπω τηλεόραση
Δεν επιτρέπεται να βλέπω τους φίλους μου

Πάντα πρέπει να είμαι σπίτι
Πάντα πρέπει να κάνω δουλειές
Πάντα πρέπει να τρώω καλά
Πάντα πρέπει να πίνω καλά

Δεν μπορώ να τρώω γλυκά, να πίνω σόδα
Δεν μπορώ ούτε να πιω αλκοόλ

Πάντα πρέπει να ξεκουράζομαι
Πάντα πρέπει να κοιμάμαι
Πάντα πρέπει να ξυπνάω
Πάντα πρέπει να κάνω ντουζ

————————————————————————————————————————————-

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Λουκάς Βλαβιανός
Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι στίχοι μιλλανε πως περνάνε την καθημερινότητα τους !Θα συζητηθεί παρα πολυ 50-50 αν θα περάσει φυσικά και δεν μου αρέσει αυτό είναι εκμετάλλευση απο τις δισκογραφικες,η προσπάθεια τους αξίζει ενα μπράβο! Τελείως ηχορύπανση 0/10

  2. Δεν είναι καλό το τραγούδι….Συγκινητική η προσπάθειά τους,αλλά εδώ είναι διαγωνισμός τραγουδιού….Πλασαρίστηκε ως φαβορί για τη νίκη,αλλά ήδη έχει πέσει πάρα πολύ…Από τη πρώτη θέση,που ήταν στα στοιχήματα,πλέον είναι στην 6η….Οι επιτροπές θα το έχουν χαμηλά,αλλά όχι στις τελευταίες θέσεις,στο κόσμο θα είναι δεκάδα….Πιστεύω θα προσεγγίσει τη δεκάδα στο τελικό….

  3. Τι να πω τώρα για την Φινλανδία.. Ενώ είχαν πολλές καλές επιλογές στο UMK φέτος ( π.χ. Mustelmat, Crossroads) επιλέγουν αυτό το “τραγούδι”. Για εμένα είναι μια ηχορύπανση διάρκειας 1:30 λεπτού και οι στίχοι απίστευτοι (με την κακή έννοια). Φαίνεται ξεκάθαρα πως η επιλογή αυτή έγινε με σκοπό να πάρουν ψήφους από το ευαισθητοποιημένο κοινό. Πάντως μπράβο στους τραγουδιστές μιας και από ό,τι φαίνεται έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία στην Φινλανδία (και όχι μόνο). Το No. 40 στο Top μου. Αν και πιστεύω πως θα περάσουν στον τελικό, δεν είμαι της άποψης ότι θα τα πάνε καλά εκεί. Σίγουρα κάτω από την 20η θέση.

  4. μαλιστα…κι παμε στην πιο ιδιαιτερη συμμετοχη για φετος…τη φινλανδικη!
    προσωπικα σεβομαι τη προσπαθεια αυτων των ατομων κι γι αυτο τους αξιζουν πολλα συγχαρητηρια! ωστοσο το τραγουδι,ειναι εντελως εκτος απο τα γουστα μου,αλλα κι παλι ειναι μια σκετη ηχορυπανση… ευτυχως διαρκει μονο 1.30 λεπτο! η συμμετοχη αυτη στοχευει μονο σε ψηφους απο ευαισθητοποιημενους ανθρωπους,χωρις να σημαινει οτι οι αλλοι ειναι ακραδοι,ωστοσο ας μη ξεχναμε οτι ειναι μουσικος διαγωνισμος κι αυτο που με φοβιζει ειναι οτι φετος ειναι η φινλανδια κι σε λιγα χρονια ισως κι αλλες χωρες να στειλουν ατομα με ιδιαιτεροτητες,εκμεταλλευοντας τα!
    40η θεση στη καταταξη μου κι 16η στον ημιτελικο μας!
    ωστοσο δε νομιζω να τερματισουν τελευταιοι,εκτιμηση:ημιτελικος:13η-15η θεση…δε νομιζω κι δε θελω να περασει στο τελικο αυτη η συμμετοχη!
    καλη επιτυχια στη φινλανδια(αν κι ειχα τουλαχιστον 3-4 κομματια που μπορουσαν να της φερουν μια πολυ καλη θεση στο διαγωνισμο φετος) και πολλα συγχαρητηρια στους ανθρωπους αυτους!!!

  5. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ:
    -Θέση στο Top μου: #40/40 (και πολύ είναι)
    -Θέση στον ημιτελικό: #16/16
    -Θέση στον τελικό: –
    -Σχόλια: και τώρα αυτό το πράγμα θα το δείτε που θα είναι στην πεντάδα του τελικού! τι να πω… αίσχος και πάλι άισχος. Νομίζω το χειρότερο τραγούδι στα 60 χρόνια της eurovision. Η Φινλανδία πέρυσι πέτυχε ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα και φέτος τα χαλάει ολα.

  6. Δεν ξέρω τι να πω γι αυτή την συμμετοχη πραγματικά. Δεν μου αρέσει καθόλου σαν τραγούδι δήλωση 1/10 μονο και μονο για την κούραση. Αλλα πιστεύω θα περάσει στον τελικο, τώρα εκεί δεν πιστεύω δεκάδα, θα ηταν ΑΔΙΚΙΑ! Υπαρχουν πολύ πολύ πολύ πολύ καλύτερα τραγούδια που αξίζουν την δεκάδα (μέσα στην δεκάδα κ η Ελλάδα φυσικά).
    Αχ Ελλάδα μου, μακάρι να τα πάμε καλά!!!! Δεκάδα!! Ή έστω αν οχι δεκάδα να είμαστε 11-12. Εστω. Το αξίζουμε.

  7. Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων και να τους επαινέσουμε, αυτό όμως δεν αλλάζει τα πράγματα. Το τραγούδι είναι κάκιστο και θα ήταν αδικία να προκριθεί εις βάρος άλλων χωρών που το αξίζουν περισσότερο. Πρέπει, λοιπόν, να κρίνουμε αντικειμενικά τη συμμετοχή αυτή, όπως και όλες τις υπόλοιπες. 0/10, 40ο/40 στο top μου.

  8. Ενω σαν ειδος ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου…το μονο αξιοσημειωτο που βλεπω σε αυτην την συμμετοχη,ειναι η προσπαθεια των παιδιων…Γιατι αποτι ειδα απο τους στιχους,κανενας τεμπελχανας θα τους εγραψε..

  9. polu kako tragoudi…apo ta xeirotera pou exoun perasei stin istoria tis eurovision…to thema einai me ti mati tha to dei o kosmos kai oi epitropes…tha to krinoun kathara kai mono san kommati kai tha to agnoisoun fernwntas to teleutaio ston imiteliko ‘h mono kai mono epeidi exei tin idiaiterotita twn melwn tou sugkrotimatos tha to uperpsifisoun?an ginei to prwto tha einai kai to swsto kathws einai adikia na faei thesi enanti allou tragoudiou ston imiteliko mas…an ginei to deutero kai perasei tote h eurovision tha xasei kathe aksiopistia kathws meta kathe xwra tha frontizei na stelnei kati mono kai mono gia na kanei ntoro…vathmologia den vazw kan giati tha einai san na trollarw ton eauto mou kai kanonika prepei na meinei imiteliko…se periptwsi pou perasei pantws tote tha paei psila…

  10. ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ.ΤΩΡΑ ΣΑΝ GROUP EINAI MIA ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΩΣ ΚΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ PUNK ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ EUROVISION EVER ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΟ.ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 3ΛΕΠΤΟ???????????/

  11. ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΟ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΩ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ 7-8ΘΕΣΗ.ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ Ο OGAE ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΚΗΝΟΘΕTHΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΡΗΜΑΔΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ;

  12. Και “φτάσαμε” στην αμφιλεγόμενη Φινλανδία. Κατ αρχην ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά είναι εμφανές πως υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση από τους Φινλανδούς, κάτι που προσωπικα το θεωρώ απαράδεκτο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν μέτρια προς κακά αποτελέσματα και λένε ας δοκιμάσουμε την “ψήφο ελεημοσύνης”. Ενδεχομενως το κοινό να το ψηφίσει αρκετά, αλλά σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού πρέπει να κρίνονται όπως όλοι ισότιμα και μόνο για το τραγούδι τους. Προσωπικα δεν είμαι οπαδός της punk αλλά αυτό είναι μια κακή απομίμηση της punk. Όπως ξαναεγραψα αν οι επιτροπές το “περάσουν” τελικό, πρέπει την επόμενη να καταργηθούν. Αν αυτό το κομμάτι (και αναφέρομαι μόνο στο τραγούδι) πάει τελικό ή κερδίσει (όπως θέλουν να μας πείσουν τα πρακτορεία στοιχημάτων) τότε αυτό ίσως και να σημάνει την αρχή του τέλους για τον διαγωνισμό. Οι μόνοι που μπορούν να το αποτρέψουν είναι οι επιτροπές και ευελπιστώ πως θα κάνουν αυτό που πρέπει, θα αξιολογησουν τα τραγούδια! Και είναι γεγονός πως στη Eurovision έχουν τερματίσει ψηλά ή και κερδίσει συμμετοχές που δίχασαν. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα ούτε για το “Diva” του’98 ούτε για το “Hard Rock Halleloujah” του 2006, ούτε και για το Rise Like A Phoenix πέρυσι, από άποψη μουσικής ή και στίχων.
    Για μένα ασφαλώς είναι το #40/40. Ελπίζω να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

  13. Εύχομαι να μην ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι αυτοί από την όλη διαδικασία.
    Εύχομαι επίσης, όσοι μισούν τη γιουροβίζιον, να βρουν κάτι άλλο να ψηφίσουν για να τρολάρουν και να δείξουν την απέχθειά τους στο “πλαστικό και κοσμοπολίτικο πανηγυράκι”.
    -Οι “στίχοι” με συγκίνησαν πάντως!!

  14. Να σας ρωτησω κατι? Ειναι ολοκληρο το τραγουδι??? Γιατι εγω νομιζα επρεπε να ειναι στα πλαισια των τριων λεπτων;;;
    Ειναι χαλια το ¿τραγουδι? επισης ειναι χειροτερο και απο το ‘εξω απο τα δοντια’
    Λετε να ειναι τυπου Ρωσια 2012? Μπαα τουλαχιστον εκεινο ειχε ρυθμο!

  15. Πάντως εγώ πιστεύω ότι αυτό το τραγούδι όσο αδιάφορο και αν φαίνεται σε εμάς ότι θα καταφέρει να περάσει στον τελικό. Για μένα 1/10 και 15/16 στον ημιτελικό.

  16. 1/10 (για την προσπάθεια μόνο)
    40/40 στο top μου
    16/16 στον ημιτελικό
    Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάει καλά…εδώ βγήκαν οι γιαγιάδες της Ρωσίας δεύτερες…και πολλά άλλα παραδείγματα…

  17. Βαθμολογια: 1/10
    Σχολιο: Πιστευω ειναι σαν τραγουδι οτι χειροτερο εχει περασει απο το διαγωνισμο. Υπαρχουν κι αλλα πολυ κακα, αλλα σε αυτο το βαθμο κανενα. Ειναι σκετη ηχορρυπανση και η μοναδα που δινω ειναι για την προσπαθεια αυτων των ανθρωπων που σεβομαι μεν απολυτα, ομως δεν μπορει να με κανει να συμπαθησω το τραγουδι.
    Θεση: 40/40
    Προβλεψη: Δεν θεωρω εντελως απιθανο να περασει στον τελικο, λογω ψηφων συμπαθειας. Ωστοσο, πιστευω οτι η ηχορρυπανση ξεπερνα την προσπαθεια και θα εχει αδοξο τελος (15η θεση στον ημιτελικο).

  18. Διάρκεια 1:33, το μικρότερο σε διάρκεια γιουροτράγουδο όλων των εποχών!!!
    2/10…και ηχορύπανση το λες!!!

  19. Δεν μου αρέσει αλλά δεν είναι και η χειρότερη από τις 40 φετινές συμμετοχές. Δεν θα με πείραζε επίσης να το δω στις πρώτες θέσεις ή ακόμα και να κερδίζει το διαγωνισμό, αν και δεν πιστεύω πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

  20. Σαν μαμα ενός παιδιου εξι χρονων με διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη πιστευω ότι εχω ολο το δικαιωμα να είμαι εντελως αντιθετη και θυμωμενη με αυτή την συμμετοχη….διαφωνω καθετα με την συγκεκριμενη συμμετοχη….θεωρω ότι πανε να εκμεταλλευτουν την ιδιαιτεροτητα αυτων των παιδιων για να κερδισουν χρηματα και βαθμούς….τους ξεφτυλιζουν ακομα και με το απαισιο τραγουδι που τους εδωσαν για να ερμηνευσουν….είναι κριμα γιατι αυτά τα παιδια δεν μπορουν να καταλαβουν για ποιο λογο τους χρησιμοποιουν και γιατι και πολύ φοβάμαι ότι η υπερβολικη εκθεση στα μμε θα τους κανει μεγαλο κακο!!!!

  21. Κατάθλιψη και ηχορύπανση . Γιατί σώνει και καλά πρέπει όλοι να “περνάνε το μήνυμα ” τους απο τη σκηνή ενος ελαφρού μουσικού διαγωνισμού ;

  22. με μια λεξη, απαισιο. 0/10, 16/16 στον ημιτελικο, 40/40, το χειροτερο τραγουδι στην ιστορια του διαγωνισμου.

  23. Καταλαβαινω οτι τα ατομα με ειδικες ικανοτητες πρεπει να επαινουνται για τις προσπαθειες τους κ.τ.λ αλλα δεν βρισκω σωστο οτι πρεπει να σε ενα διαγωνισμο να παρει μεγαλυτερο βαθμο λογω αυτου τοτε του χρονου να στειλουμε ατομα με αλλες ειδικες ικανοτητες δεν βγαζει πουθενα ολο αυτο ελπιζω οι επιτροπες να μην πεσουν στην μπλοφα που εχει στρωσει η Φιλανδια…!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ