ΑΥΣΤΡΙΑ: Απόψε ο τελικός!

Το 32ο από τα συνολικά 40 τραγούδια της φετινής Eurovision, θα μάθουμε απόψε με την διεξαγωγή του Αυστριακού τελικού. Συνολικά 6 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο της διοργανώτριας χώρας και αυτοί και οι τίτλοι των τραγουδιών τους είναι οι εξής:

The Makemakes – I Am Yours

Celina Ann – Utopia

DAWA – Feel Alive

Folkshilfe – Who You Are

Johann Sebastian Bass – Absolutio

Zoe – Quel Filou

Ο νικητής θα αποφασιστεί από 50% televoting και 50% επιτροπή. Τον τελικό μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στις 21:15 εδώ.

Αντώνης Καρατζίκος

Photo: ORF/Thomas Ramstorfer

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλλος ενας μετριος τελικος. Κακα τα ψεματα φετος εμενα μονο 2 τραγουδια μου αρεσουν τρομερα (Εσθονια-Ιταλια) και αυτα της Λετονιας, της Σλοβενιας, της Μαλτας και της Γεωργιας παλεύονται. Το επιπεδο φετος πιστευω ειναι πολυ χαμηλο δυστηχως. Ακουω στο youtube τραγουδια απο eurovision 2008-2009 και πραγματικα ειναι θλιβερο. Αν οι επιτροπες δεν αλλαξουν σταση,να ειναι πιο ανοικτες σε συγχρονα ακουσματα,πιο uptempo τραγουδια, η eurovision θα χασει σταδιακα το ενδιαφερον της οπως και γίνεται…Ελπίζω στις εναπομήναντες χώρες να υπάρχει κάτι καλο, μέχρι τώρα μόνο Εσθονία για νίκη και αυτη αν νικησει θα ειναι για μενα απο τα πιο αδυναμα τραγουδια που θα εχουν νικήσει..Περσυ το επιπεδο ηταν πολυ υψηλο και με τρομερο ενδιαφερον ασχετως αν κερδισε ενα μετριο τραγουδι..Πραγματικα για μενα το συνολικο επιπεδο τραγουδιων δεν ειναι πανω απο 5,5 ενω η βραδια μαλλον θα ειναι τρομερα βαρετη. Ετσι οπως εξελισετε το πραγμα, ενω στηριζα Μαρια Ελενα εξ’ αρχης ηΣαγια θα ειχε περισσοτερες ευκαιριες. Σε ενα διαγωνισμο με 25 απο τα 30 τραγουδια να ναι μπαλαντες ενα εθνοποπ καλο τραγουδι θα ξεχωριζε. Παρ’ολ’αυτα, η εμφανιση της ηταν αθλια και σε ενα τετοιο διαγωνισμο δευτερες ευκαιριες δεν δινονται…Οπως και να χει, καλη επιτυχια στη Ελλαδα!!!

    • Φίλε μου συμφωνώ οτι φέτος είναι μέτριο το επίπεδο των τραγουδιών αλλά:
      Δεν είναι θέμα επιτροπών αλλά εποχής. Όταν μια ολόκληρη δεκαετία ακούσαμε αμέτρητα εθνοποπ ήρθε ο κορεσμός. Δεν έχουν πέραση πια αυτά τα τραγούδια ούτε καν στις βαλκανικές χώρες. Μη ξεχνάς οι επιτροπές την Χαντισέ το 2009 την είχε 4η παρακαλώ. Άρα δεν είναι θέμα επιτροπών.
      Πιστεύεις πως αν οι χώρες έστελναν τραγούδια τύπου euphoria και γενικά πιο ψαγμένη ποπ μουσική δεν θα τις ψήφιζαν? Μήπως είναι λίγες οι μπαλάντες που πατώνουν και στις επιτροπές?
      Το 2012 χωρίς επιτροπή το euphoria θα νικούσε με μόνο 12 βαθμούς διαφορά από τις γιαγιάδες.Το 2013 το εξαιρετικό τραγούδι της Μολδαβιας λόγω επιτροπών βγήκε 11ο αφού το κοινό το είχε από τα τελευταία. Το ίδιο το 2009 η τεράστια Πατρίσια Καας βγήκε 8η λόγω επιτροπών.
      Θέλω να πω οι επιτροπές πολλές φορές ισσοσταθμίζουν τα πράγματα.Δεν έχουν κάνει μόνο ζημιά που πολλοί υποστηρίζετε. Σαφώς εμείς σαν Ελλάδα μόνο χάσαμε από επιτροπές.
      Το τραγούδι της Κοντσίτας είναι από τα πιο καλοδουλεμένα τραγούδια και μια από τις καλύτερες μπαλάντες που έχουν νικήσει.
      Και αν νικήσει η Εσθονία δεν θα είναι από τα μέτρια νικητήρια. Θυμήσου τα νικητήρια τραγούδια του 2001,2002,2010,2011 και πολλά ακόμα και θα καταλάβεις τι μετριότητα έχει νικήσει!

      • Κοιτα εν μερει μπορει να εχεις δικιο καθως εγω παρακολουθώ eurovison από το 2004. Απλως φετος περα απ την Εσθονια κανενα άλλο τραγουδι δεν με εχει ενθουσιασει. Παντα οι μπαλαντες ηταν μερος της eurovision αλλα φετος παραεγινε. Μπορει όπως ειπες να είναι θεμα εποχης αλλα πιστυω ότι πρεπει να παραδεχθούμε ότι κατι πρεπει να αλλαξει σε ένα θεσμο 60 χρονων.(δεν είναι μιζερος οποιος λεει την αποψη του, απλος εχω περασει την φαση του τρομερου ενθουσιασμου και δεν προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου για ένα εξαιρετικο διαγωνισμο) Ιδανικο π.χ. θα ηταν η EBU να ορισει ότι κάθε χωρα πρεπει να συμμετεχει με την γλωσσα της και ετσι θα είχαμε έναν πολυπολιτισμικο διαγωνισμο που θα ειχε τρομερο ενδιαφέρον… Κατι πρεπει να αλλαξει. Δεν είναι ανησυχητικο ότι ο ελληνικος τελικος πηγε απατος..Ουσιαστικα μια τρομερη μειωψηφια επελεξε το ελληνικο τραγουδι… Πραγματικα είμαι θερμος υποστηρικτης μπαλαντων όπως της Ισλανδιας το 2009 του Αζερμπα:ιτζαν το 2010 και 12 , Αλβανια 2013 και γενικα δεν ειναιι αυτό το θεμα μου ισα ισα που τις προτιμω από εθνοποπ κομματια, απλως παρακολουθώντας ξανα άλλες Eurovision πιστευω ότι ο διαγωνισμος αυτος σταδιακα χανει το ενδιαφερο του. Πολλες μπαλάντες φετος είναι απλως κακιες απομοιμησεις παλιων επιτυχημένων συμμετοχων (μια φορα πηγε καλα η Ολλανδια και θα την ξαναακουσουμε 50 φορες) ενώ άλλες συμπεριλαμβανομένου κακα τα ψεματα και της δικιας μας είναι το λιγοτερο ανιαρες, χωρις τρομερο ενδιαφερον. Καατι πρεπει να αλλαξει και η EBU πρεπει να το καταλαβει. Τελος, φυσικα οι επιτροπες είναι αναγκαίες και σε καμια περιπτωση δεν εχουν κανει μονο κακο, όμως καποιες φορες πρεπει να βασιζονται και στη γνωμη του κοινου και να στηριζουν συμμετοχες πιο συγχρονες, συμμετοχες όπως του Μαυροβουνιου του 2013 που ο κοσμος θελει να ακουει.

        Αυτά, μπορει να κανω και λαθος απλως οι εξυπνάκηδες που προσπαθουν να πεισουν τους εαυτους τους ότι η Eurovision είναι ενας δαγωνισμος τρομερα υψηλου επιπεδου, δεν πρεπει να βιαζονται να κρινουν. Αν καποιος εδώ μεσα είναι λατρης των slow κομματιων, αυτος είμαι εγω, απλώς προτιμω ένα διαγωνισμο με ποικιλια, χαρακτήρα κα ενδιαφερον!!! .

  2. Το αντίθετο έχουμε υψηλό επίπεδο τραγουδιων πραγματικά ουτε ενα σίγουρο φαβορί φέτος δεν καταλαβαίνω γιατί είναι χαμηλό το επίπεδο επειδή έχουμε μπαλάντες? Σιγά το πράγμα! Και επι σκηνής το κάθε τραγουδι θα αποκτήσει το δικό του ενδιαφέρον μην είστε μιζεροι.

  3. Το επίπεδο φέτος είναι υψηλότατο. Πραγματικά δεν ξέρω πιο τραγούδι να διαλέξω, υπάρχουν τουλάχιστον 15 που μου αρέσουν πάρα πολύ και τουλάχιστον 5 που σε άλλες χρονιές το καθένα θα μπορούσε να είναι ο νικητής μου !

    Η Εσθονία θα συνέχιζε απλά την σειρά εξαιρετικών νικητών που έχουμε από το 2009 (με εξαίρεση το 2011 βέβαια..) και μάλιστα θα ανέβαζε και τον πήχη ! Μακάρι να κερδίσει ! Και το Βέλγιο θα ήταν εξαιρετικός νικητής και η Σλοβενία.

    Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο διαγωνισμός, έχει πάρει ανάσα τα τελευταία χρόνια.

    Όσο για Αυστρία : Zoe, Celina Anna, Dawa. Και οι τρεις πολύ καλοί. Ελπίζω να μην κερδίσουν οι Johann Sebastian Bass.

  4. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο το πρωτο. Ειναι το πιο χαμηλό επίπεδο τραγουδιών φετος εδω και χρονια. Μόνο Ιταλία , εσθονια και Σλοβενία μου κανει κέφι να τα βαλω και να τα ακούσω . Ολα τα αλλα ανεμπνευστες συνθέσεις και μπούρδες. Φετος τα μισά τραγουδια δεν εχουν καν ρεφρεν , δεν εχουν καν δομη τραγουδιου. Ακατάσχετη μουσικη φλυαρία να γεμίσει το τριλεπτο. Η ελλαδα θα μπει δεκάδα παρα το γεγονός οτι δεν ειναι η Κομματαρα.

  5. Παιδιά είναι γεγονός ότι φέτος από μπαλάντες θα χορτάσουμε και πολλούς τους απογοητεύει αυτό. Είναι επίσης φανερό ότι το επίπεδο των τραγουδιών είναι χαμηλό και χωρίς κανένα ενδιαφέρον (υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις). Πιστεύω ότι φέτος πολλές χώρες διάλεξαν μπαλάντα λόγω επιτροπών, αφού βλέπουν ότι τα δυναμικά-χορευτικά κομμάτια πατώνουν γιαυτό και φέτος όλοι τείνουν προς τις μπαλάντες.

  6. Συμφωνώ απόλυτα. Ενδιαφέρουσες συνθέσεις, πολύ καλές φωνές, πολύ καλές σκηνικές παρουσίες. Δυστυχώς για πολλούς το γεγονός ότι δεν είναι όλα εθνοποπ χορευτικά σημαίνει χαμηλή ποιότητα ενώ είναι μάλλον το αντίθετο. Υπάρχουν καταπληκτικά uptempo κομμάτια από Βέλγιο Δανία Λιθουανία για να αναφέρω μερικά μέσα στα πολύ καλά πιο slow κομμάτια.

    Είναι η καλύτερη χρονιά μουσικά από το 2009 και ακόμα δεν έχουμε ακούσει καν όλα τα τραγούδια !

  7. Χαχαχαχαχα… γελάω με τα σχόλια περί ποιότητας. Είναι στο αυτί του καθενός να θεωρεί ποιοτικό μια μπαλάντα ή το εθνοπόπ τραγούδι.

  8. Ποια χρονια ειναι η υψηλότερη?Φετος? χαχαχαχαχ..Συμφωνο απολυτα με τον John.Οι χρονιες 2008-2009 ήταν κορυφη για την Γιουροβιζιον και δεν ειναι μονο θεμα του εθνοποπ..ακομα και οι μπαλάντες σκευτήτε μπαλαντες που ειχαμε τότε και αυτές που έχουμε τωρα..καμια σχέση τωρα όλες ανιαρες ανευρες και μοιαζουν παρομοιες μεταξυ τους αφου καμια σχεδον δεν προσφέρει κατι διαφόρετικο εκτός από την μπαλάντα της Μάλτας.Γενικα φέτος ξεχωρίζω (χωρις να γινομαι και απολυτος) Μάλτα,Σλοβενία και Ισραήλ(το οποιο άν ήταν στο 2009 θα το θεωρουσα μετριο οχι πως φέτος αλλάζει η αξια του αλλά για φέτος ξεχωριζει αναμεσα σε τοσες μπαλάντες.Παντως όντως αν συνεχισει έτσι η Γιουροβιζιον θα χάσει το ενδιαφέρον και την απίχηση της..και μην ξανακουσω οτι τα εθνοποπ είναι τραγουδια προηγουμενης δεκατιας και δεν εχουν περαση διοτι και οι μπαλάντες ακουγονται από το 60 αλλά μια χαρα τις βρισκετε.Αν παραδειγμα το Always(Azerbaijan 2009) κλασσικο παραδειγμα εθνοποπ διαγωνιζόταν φέτος παλι θα πήγενε εξισου καλά οσο το 2009 μην πω και καλύτερα

  9. Εγώ πάλι πιστεύω ότι με το φετινό επίπεδο τραγουδιών το ενδιαφέρον θα συνεχίσει να αυξάνεται συνεχώς και η απήχηση του διαγωνισμού. Από το 2009 συνεχώς σε ανοδική πορεία βρίσκεται (αν και η αλήθεια είναι ότι πιο χαμηλά από τα σκοτεινά χρόνια 2004-2008 όπου πλέον είχε χαθεί κάθε ενδιαφέρον από το μεγαλύτερο ποσοστό της Ευρώπης δεν γίνεται). Πέρυσι υπήρξε ρεκόρ θεαματικότητας και αρκετά τραγούδια ακούστηκαν μετά σε ευρωπαικό επίπεδο (Αυστρία, Ολλανδία (πολύ), Αρμενία, Ουγγαρία κτλ) και πάλι ακούγαμε τα ίδια περί χαμηλής ποιότητας.

    Τα εθνοποπ προφανώς και είναι προηγούμενης δεκαετίας, είναι μία ορισμένη συνταγή (το Ισραήλ φέτος την ακολουθεί απόλυτα). Η μπαλάντα δεν είναι ένα είδος μουσικής, έχει πολλές προεκτάσεις και αυτό ειδικά φαίνεται φέτος (π.χ.η δικιά μας δεν έχει καμία σχέση με την ροκ μπαλάντα της τσεχίας).

    Μακάρι να συνεχίσει έτσι και τα επόμενα χρόνια, με ενδιαφέρον και προσπάθεια από τους εθνικούς ραδιοτηλεπτικούς σταθμούς. Να δω και εμείς πότε θα ξυπνήσουμε, ελπίζω φέτος να το πήρε το μήνυμα η κρατική τηλεόραση και να ακούσουμε και κάτι άλλο του χρόνου εκτός από έθνικ στα πάντα.

  10. Οτι και να στειλουν οι Αυστριακοι δεν θα τα πανε καλα. Ειναι μετρια ολα τα τραγουδια του Αυστριακου τελικου.

  11. Το επιπεδο φετος είναι υψηλο. Το επιπεδο φετος είναι χαμηλο. Και τουμπαλιν. Ο καθενας είναι στο αυτι του καθενος.

  12. η διοργανωτρια φετος(οπως συνηθιζεται τα τελευταια χρονια) εμφανιζεται αρκετα πιο αδυναμη απο τη χρονια που κερδισε….προσωπικα ακουω 6 τραγουδια απο κακα εως μετρια,που κανενα δε θα μπορεσει θεωρω να μπει στην 20αδα….
    τελος παντων καλη επιτυχια στους διοργανωτες!!!
    Υ.Γ:προσωπικα το φετινο επιπεδο δε το θεωρω ουτε ιδιαιτερα υψηλο ουτε κι χαμηλο ομως απλα ειναι τα περισσοτερα πανω κατω του ιδιου μουσικου επιπεδου….δηλαδη υπαρχουν,κατα εμε παντα,3-4αρκετα καλα καμια 10αρια αξιολογα 5-6 μετρια προς καλα 5-6 μετρια κι καποια αδιαφορα,βαρετα,αισχρα,αδυναμα,σαχλα…
    για εμενα μακραν η πιο δυνατη χρονια ηταν το 2008! 😀
    …βεβαια τωρα μουσικα γουστα αυτα που ποικιλουν 😀

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ