ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Επιλέγει απόψε τραγούδι!

Έχουν απομείνει ελάχιστες ώρες πριν τον τελικό του 51ου Festival da Canção  που θα αναδείξει το φετινό εκπρόσωπo της Πορτογαλίας στη Eurovision. Οι ημιτελικοί της Τρίτης και Πέμπτης ανέδειξαν τα 6 τραγούδια που θα διαγωνιστούν απόψε για το πολυπόθητο εισιτήριο της Βιέννης. Τα υποψήφια κατά σειρά εμφάνισης είναι (πατήστε πάνω στους τίτλους για να τα ακούσετε):

  1. Leonor Andrade – Há um mar que nos separa
  2. Yola Dinis – Outra vez primavera
  3. Gonçalo Tavares – Tu tens uma mágica
  4. Teresa Radamanto – Um fado em Viena
  5. Simone de Oliveira – À espera das canções
  6. José Freitas – Mal menor (Ninguém me guia à razão)

Το νικητήριο τραγούδι θα αναδειχθεί από τη ψηφοφορία του κοινού, χωρίς την παρουσία της επιτροπής που χρησιμοποιήθηκε στους ημιτελικούς. Οι παρουσιαστές της βραδιάς Júlio Isidro και Catalina Furtado θα κάνουν ειδικό αφιέρωμα στο Zé da Ponte, γνωστό συνθέτη στους φίλους της Eurovision και του Festival da Canção  (1986: Não sejas mau para mim,1991: Lusitana paixão και 2005: Amar) που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, μόλις πριν από 2 μήνες.

Η Πορτογαλία είναι μία απ’ τις χώρες που έχουν ατυχήσει να δουν βραβείο ή πολύ υψηλή κατάταξη, από το 1964 που συμμετέχουν έως και σήμερα. Παρόλα αυτά, στις καλές της επιδόσεις μπορούμε να αναφέρουμε την 6η θέση του O meu coração não tem cor  (1996) με ερμηνεύτρια τη Lucia Moniz, το οποίο συγκέντρωσε δύο 12άρια (Κύπρος, Νορβηγία) καθώς και τη 2η θέση στο Β’ ημιτελικό του 2008 για το Senhora do mar με τη Vânia Fernandes με τα δύο επίσης 12άρια (Ελβετία, Γαλλία).

Να ευχηθούμε τα καλύτερα για τη φετινή επιλογή του Festival da Canção  το οποίο και μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 23:30 (ώρα Ελλάδας) εδώ και εδώ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντως, προς το παρών η Ελλάδα είναι 9η στα στοιχήματα, αλλά όλα αυτά είναι απλές προβλέψεις δίχως βάση.

    Η Ελλάδα στέλνει για πρώτη φορά μπαλάντα από το 2006, και είναι η πρώτη φορά που θα διαγωνιστεί μπαλάντα για τη χώρα μας μετά την είσοδο των επιτροπών στη διαδικασία της τελικής ψηφοφορίας.

    Μη το ξεχνάτε.

  2. Simone de Oliveira – À espera das canções!!! 10/10!
    Mα πόσο συγκινητικό τραγούδι! Και οι στίχοι σκέτη ποίηση!

    • Το οποίο ερμηνεύει μια συμπαθέστατη ηλικιωμένη κυρία. Αν και στο πρώτο άκουσμα νομίζεις πως ακούς άντρα να τραγουδάει! Είναι η διάσημη Simone de Oliveira τραγουδίστια και ηθοποιός που μάλιστα εκπροσώπησε την πορτογαλία στη eurovision του 1965 και 1969.
      Θα είχε ενδιαφέρον να την δούμε και στην Βιέννη. Το τραγούδι πράγματι έχει ένα βαθύ συναίσθημα, αξίζει να νικήσει απόψε!

  3. Προσωπικά δεν βρίσκω κάποιο κομμάτι ενδιαφέρον αλλά θα ήθελα να δώ στην Βιέννη την Simone de Oliveira. Όπως και να το κάνουμε είναι ένας “ζωντανός θρύλος” της Eurovision. Βέβαια κάπου διάβασα πως αν κερδίσει δεν σκοπεύει να πάει, αλλά ελπίζω να μην ισχύει.
    Καλή Επιτυχία Πορτογαλία!

  4. Η Ελλαδα ειναι 9η στα στοιχηματα
    Η Σλοβενια ειναι 5η στα στοιχηματα!(μπραβο!)
    Η Σερβια ειναι 14η στα στοιχηματα
    Η Ιταλια ειναι 1η στα στοιχηματα
    Η Εσθονια ειναι 2η στα στοιχηματα

  5. H επιλογή τους μάλλον τους οδηγεί πάλι σε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Ποτέ δεν κατάφερε η Πορτογαλία να με κερδίσει με κάποια συμμετοχή της.
    Η αποκλεισμός ή φλερτάροντας με τις τελευταίες θέσεις του πίνακα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ