ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Απόψε ο Β’ ημιτελικός! Τα αποτελέσματα!

Στις τελικές προετοιμασίες βρίσκεται το RTP για το Β’ ημιτελικό που λάβει δράση απόψε στις 23:00 ώρα Ελλάδος. Η σημερινή βραδιά θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα 60 χρόνια της Eurovision. Παρουσιαστές θα είναι οι Sílvia Alberto και José Carlos Malato. Στο διαγωνιστικό μέρος θα δούμε και πάλι 6 υποψήφια τραγούδια με 3 να προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου (2 από televoting και 1 από επιτροπή). Απόψε θα δούμε σε σειρά εμφάνισης τα παρακάτω:

1. Rubi Machado – Quando a lua voltar a passar (Sebastião Antunes)

2. José Freitas – Mal menor (Ninguém me Guia à Razão) (Churky -Diogo Rodrigues-)

3. Teresa Radamanto – Um fado em Viena (Fernando Abrantes / Jorge Mangorrinha)

4. Simone de Oliveira – À espera das canções (Renato Jr./ Tiago Torres da Silva)

5. Filipe Gonçalves – Dança joana (Héber Marques)

6. Diana Piedade – Maldito tempo (Carlos Massa)

Να κάνουμε μία σύντομη αναφορά στο δημιουργό του Um fado em Vienna που είναι ο Fernando Abrantes μέλος του συγκροτήματος Kraftwerk και μετέπειτα συνεργάτης της Sandra στο Maria Magdalena καθώς και στη Simone de Oliveira, εκπρόσωπο της χώρας το 1969 με τη μεγάλη επιτυχία στην Πορτογαλία Desfolhada portuguesa. Η Simone de Oliveira με βιογραφικό πλούσιο σε επιτυχίες από την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο επιχειρεί να επιστρέψει στο διαγωνισμό 46 χρόνια μετά από την πρώτη της εμφάνιση. Η Diana Piedade τέλος είναι γνωστή στο νεανικό κοινό από την επιτυχία της στην 3η σεζόν του Idolos, τη δική του εκδοχή του Pop Idol.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Β’ ημιτελικό εδώ και εδώ.

Στον τελικό του Σαββατου περάσαντα :

Simone de Oliveira – À espera das canções

Teresa Radamanto – Um fado em Viena

José Freitas – Mal menor

Γιώργος Φούκος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η καημένη η Πορτογαλία έχει περάσει εντελώς απαρατήρητη αυτές τις μέρες (και λογικό ok), προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα κομμάτι της, ούτε αυτά που είναι πλέον τελικό. Πάντως της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και μπράβο της που επιμένει Πορτογαλικά!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ