ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τελικός απόψε για τη Βιέννη!

Έφτασε η μέρα για τον εθνικό τελικό στη Γερμανία Unser Song für Österreich με 8 καλλιτέχνες να διεκδικούν το εισιτήριο για τη Βιέννη. Το show θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στην TUI Arena , με παρουσιάστρια την Barbara Schöneberger και θα ξεκινήσει στις 21:15 ώρα Ελλάδος.

Καλεσμένοι στη βραδιά θα είναι η νικήτρια της Eurovision 2014 Conchita Wurst και ο γερμανός τραγουδιστής Mark Forster. Τον τελικό μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα daserste.de και το eurovision.tv.

Kάθε διαγωνιζόμενος θα συμμετέχει με 2 τραγούδια ενώ θα υπάρξουν 3 γύροι ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο οι 8 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ένα τραγούδι και το κοινό θα επιλέξει τους 4 καλύτερους. Στο δεύτερο γύρο οι 4 θα ερμηνεύσουν το δεύτερο τραγούδι τους και το τηλεοπτικό κοινό θα επιλέξει τους 2, που θα παλέψουν στον τρίτο γύρο ψηφοφορίας για τη νίκη και το εισιτήριο για τη Βιέννη. Σε όλους τους γύρους ψηφοφορίας τον λόγο θα έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών και οι τίτλοι των τραγουδιών τους, τα οποία μπορείτε να ακούσετε στην ειδική ιστοσελίδα της γερμανικής τηλεόρασης, είναι (σε παρένθεση οι δημιουργοί):

1. Fahrenhaidt: Frozen Silence (Andreas John, Erik Macholl, Amanda Pedersen) και Mother Earth (Andreas John, Erik Macholl, Alexander Freund, Fiora Cutler)

2. Faun: Hörst du die Trommeln και Abschied (Ingo Politz, Bernd Wendlandt, Faun)

3. Alexa Feser: Glück και Das Gold von morgen (Steve van Velvet, Alexa Feser)

4. Mrs. Greenbird: Shine, Shine, Shine (Chris Buseck, Sarah Nücken, Steffen Brückner) και Take My Hand (Sarah Nücken, Steffen Brückner)

5. Andreas Kümmert: Home Is In My Hands και Heart Of Stone (Andreas Kümmert, Christian Neander)

6. Laing: Zeig Deine Muskeln (Michael Vajna, Nicola Rost) και Wechselt die Beleuchtung (Nicola Rost)

7. Noize Generation: Song For You (Linnea Deb, Joyce Leong, Anton Malmberg Hard af Segerstad, Jewgeni Grischbowski) και Crazy Now (Grischbowski, Axel Ehnstorm)

8. Ann Sophie: Jump the gun (Beatgees, Katrina Noorbergen, Laila Samuels) και Black Smoke (Michael Harwood, Ella McMahon, Tonino Speciale)

Τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι καλλιτέχνες στην πρώτη τους εμφάνιση είναι (κατά σειρά παρουσίασης):

1. Mrs. Greenbird: Shine, Shine, Shine 

2. Alexa Feser: Glück 

3. Faun: Hörst du die Trommeln 

4. Noize Generation: Song For You 

5. Ann Sophie: Jump the gun

6. Fahrenhaidt: Frozen Silence 

7. Laing: Zeig Deine Muskeln

8. Andreas Kümmert: Home Is In My Hands

Λουκάς Βλαβιανός

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από Γερμανία θέλω είτε Fahrenhaidt με Frozen Silence είτε Faun με Hörst du die Trommeln . Τα άλλα δεν λένε κάτι. Άντε να δούμε…

  2. Δε κατάλαβα τη διαδικασία ψηφοφορίας και παρουσιάσης των τραγουδιών.Τώρα το βλέπω κια εχω μπερδευτεί λίγο…

  3. FAUN είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη Γερμανία.

    Το τραγούδι τους, μπορεί να μην είναι στο ίδιο επίπεδο όπως πχ με το diese kalte nacht ή το tanz mit mir αλλά δεν παύει να είναι ένα μικρό αριστούργημα!!!!

    • Marino επειδή σε σύμπαθώ όχι τίποτε άλλο, σου προτείνω να σταματήσεις να παρακολουθείς eurovision αφού σε χαλάει και εφόσον το 80% των τραγουδιών είναι μπαλαντες που μισείς.
      Προτείνω για θεραπεία να δείς όλα τα αγαπημένα σου μπιτάκια από eurovision την δεκαετία του 2000.
      Και προτείνω να πηγαίνεις σαβ/κα σε κλαμπάκια να ακούς όση dance μουσική γουστάρεις.

  4. O νικητής της ψηφοφορίας, Andreas Kümmert, αρνήθηκε να εκπροσωπήσει τη Γερμανία στη Βιέννη και παραχώρησε τη θέση του στη δεύτερη Ann Sophie. Αψυχολόγητη και ανέντιμη επιλογή κατ’ εμέ, αφού πετάαει στα σκουπίδια τις χιλιάδες ψήφους που πήρε και ματαιώνει όλη τη διαδικασία.

  5. Πρέπει επιτέλους αυτοί που γράφουν τραγούδια για την Eurovision στην Ελλάδα να καταλάβουν ότι έχουν περάσει οι εποχές του βλαχοέθνικ ποπ ( βάλε και λίγο μπουζούκι , κλαρίνο κλπ. κι ας μην ταιριάζει στο ύφος του κομματιού) ΓΡΑΨΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΨΙΟΠΡΕΠΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ !!! Σωστά, ολοκληρωμένα , σύγχρονα… κι ας είναι dance , παραδοσιακό , μπαλάντα ή οτιδήποτε. Έχουμε το υλικό ,αξιοποιήστε το . Εμείς πάλι τρωγόμαστε για το ποιο είναι το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να παθιαζόμαστε τόσο εάν μας σερβίρουν τέτοιο επίπεδο τραγουδιών. Εχθές απογοητεύτηκα γιατί εκτέθηκαν πολλοί και δεν βλέπω το λόγο να το παθαίνουν αυτό κάποιοι που θεωρούνται επαγγελματίες στο είδος τους. Εγώ παρόλαυτα θα συνεχίσω να βλέπω eurovision γιατί μ αρεσει με όλα τα καλά και τα κακά της , κάποιοι άλλοι όμως θα πάψουν να ασχολούνται και θα ζήσουμε πάλι εποχές του 80- 90. ΛΥΠΑΜΑΙ αλλά οι δισκογραφικές θέλουν να κρατάνε πολύ χαμηλό το επίπεδο στην Ελλάδα.

  6. Γιαννη ειμαι μεγαλος φαν της Γιουροβιζιον οσο και να με χαλουν τα τραγουδια δεν υπάρχει περιπτωση να μην τη δω.Και δεν με χαλουν οι μπαλάντες αλλά οι ΑΦΙΑΦΟΡΕΣ μπαλαντες,για παραδειγμα μπαλαντες οπως το Molitva, Oro,Lejla,Is it true,Hold on me now πολυ τις παω αλλά Eurovision το 2015 χωρις μπιτ και ποπ δεν ειναι Eurovision για μενα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ