Μια τελευταία ανάσα… για την Ελλάδα μας στη Βιέννη!

Η Ελλάδα αποφάσισε! Η καλλιτέχνις που θα αποτελέσει την 36η εκπροσώπησή μας στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision είναι η 31χρονη Μαρία Έλενα Κυριάκου, νικήτρια της πρώτης εκδοχής του δημοφιλέστατου talent show The Voice, με την μπαλάντα της “One Last Breath” που είναι μία σύνθεση του Ευθύβουλου Θεοχάρους και της Μαρίας Έλενας Κυριάκου, σε στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και της Εβελίνας Τζιώρα.

Ένα μοναδικό ελληνικό τελικό μας επεφύλασσε και φέτος η ΝΕΡΙΤ σε συνεργασία με το MAD TV με τίτλο Eurosong 2015- A Nerit & Mad show! Το σόου ξεκίνησε με τις παρουσιάστριες Ντορέτα Παπασημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη να συναντώνται σε ένα βίντεο με την Μπέσυ Αργυράκη, την Ελπίδα, τον Αλέξη Κωστάλα, τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και την Έλενα Παπαρίζου να τους δίνουν συμβουλές για την αποψινή παρουσίαση, ενώ μετά την έναρξη επί σκηνής και οι πέντε φετινοί υποψήφιοι τραγούδησαν μια διασκευή του “My number one”. Καθώς φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη μεγάλη νίκη μας, η Έλενα Παπαρίζου πήρε τη σκυτάλη και τραγούδησε “Rise like a phoenix” και το νέο της τραγούδι “Love till it’s over“.

Τη φετινή κριτική επιτροπή, της οποίας η ψήφος μέτρησε κατά το ήμισυ, αποτέλεσαν: ο πρόεδρός της Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης και διευθυντής στα μουσικά σύνολα της ΝΕΡΙΤ, οι συνθέτες Μιχάλης ΟικονόμουΓιώργος Νιάρχος και Τζικ Νακασιάν, η επί σειρά ετών διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ Λίτσα Πισκερά, η Ρεγγίνα Κουρή, διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων του MAD TV, και η εκπρόσωπος της χώρας μας στο διαγωνισμό το 1989 και το 1996 Μαριάννα Ευστρατίου.

Παρατείνοντας την αγωνία στη σκηνή ο Θανος Καλλίρης και οι Kings διασκεύασαν “Stop” (Ελλάδα 1987), ο Λούκας Γιώρκας μαζί με τα παιδιά από τα μουσικά εργαστήρια των παιδικών χωριών SOS διασκεύασαν “Watch my dance” (Ελλάδα 2011), ενώ μετά επανενώθηκαν επί σκηνής οι One με την αρχική τους σύνθεση (με frontman τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου) τραγουδώντας τη διασκευή του “Gimme” (Κύπρος 2002). Αμέσως μετά, οι παρουσιάστριες μαζί με την Κατερίνα Σουλιώτη και το Γιάννη Πουλόπουλο και δύο Eurofan και συντονιζόμενοι από το Φώτη Σεργουλόπουλο συμμετείχαν σε ένα challenge επί σκηνής με Eurovision Trivia, ενώ για το τέλος ο πρόεδρός μας Αντώνης Καρατζίκος επιμελήθηκε ένα medley δημοφιλών συμμετοχών όλων των εποχών, το οποίο “έντυσαν” χορευτικά ο Γιώργος Παπαδόπουλος και οι χορευτές του.

Στη συνέχεια και περνώντας στο διαγωνιστικό κομμάτι, επί σκηνής εμφανίστηκαν οι φετινοί υποψήφιοι με σειρά που είχε καθοριστεί με κλήρωση. Πρώτοι στη σκηνή εμφανίστηκαν οι C-Real με το τραγούδι τους “Crash and Burn” με την Τζο να φορά χρυσαφί κορμάκι με αέρινη φούστα και το γκρουπ να τη συνοδεύει με τα μουσικά τους όργανα. Δεύτερη στη σκηνή εμφανίστηκε η Θωμαή Απέργη με κατάλευκη ολόσωμη φόρμα, δύο χορευτές και δύο χορεύτριες, και το τραγούδι “Jazz και Συρτάκι“. Τη σκυτάλη πήρε ο Barrice, ο οποίος τραγούδησε “Ela“, πλαισιωμένος από τέσσερις χορεύτριες, ενώ στη συνέχεια η απαστράπτουσα στο χρυσαφί με κρόσια μίνι της Shaya τραγούδησε “Sunshine“, πλαισιωμένη από δύο χορεύτριες και δύο αγόρια με κλαρίνο και τύμπανο αντίστοιχα. Τελευταία στη σκηνή του Έναστρον τραγούδησε “One Last Breath” η Μαρία Έλενα Κυριάκου φορώντας κόκκινη τουαλέτα και έχοντας έναν πιανίστα να τη συνοδεύει.

Αφότου τελείωσε η παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών, ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού. Στη σκηνή, εν αναμονή του αποτελέσματος, εμφανίστηκαν οι περσινοί μας εκπρόσωποι Freaky Fortune ft. Risky Kidd τραγουδώντας μαζί με τις παρουσιάστριες μια jazz διασκευή του “Rise up“, ο φετινός εκπρόσωπος της Κύπρου Γιάννης Καραγιάννης με τη συμμετοχή του “One Thing I Should Have Done“, οι Boys’n’Noise που διασκεύασαν το “Die for You” των Antique (Ελλάδα 2001) και, φυσικά, η Έλενα Παπαρίζου που ερμήνευσε “Όταν Άγγελοι Κλαίνε“. Το αποτέλεσμα μεταφέρθηκε στη σκηνή από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, οπότε και ανακοινώθηκε το νικητήριο τραγούδι δια στόματος Έλενας Παπαρίζου.

Η Ελλάδα μας θα λάβει μέρος στον πρώτο ημιτελικό της 19ης Μαΐου, όπου και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό της 23ης Μαΐου.

Εμείς, ως OGAE GREECE, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στη νέα μας εκπρόσωπο και, φυσικά, να εγγυηθούμε ότι θα δώσουμε και φέτος το δυναμικό παρόν στη Βιέννη για να στηρίξουμε την ελληνική συμμετοχή και να φροντίζουμε για τη διαρκή ενημέρωσή σας.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

[youtube id=”W4h-1Dy-cJc” width=”600″ height=”350″]

253 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Wtf? αισχος..δυο μπαλάντες η Κύπρος φέτος και η Ελλάδα χωρις συμμετοχη…καλο πάτο!

    • Με την ελληνική σημαία θα διαγωνιστεί. Το σχόλιο περί 2ης συμμετοχής της Κύπρου άστοχο. Αν κέρδιζε η Σάγια δηλαδή θα θεωρούσες ότι συμμετέχει η Δανία με δυο τραγούδια; Έλεος με τον ρατσισμό. Κατά τα άλλα, χάλια το τραγούδι, συμφωνώ.

    • Exeis apolito dikaio.. Den mporo na katalavo ti lisaksane me to oti einai kirpia i maria elena… An evgene diladi i shaya (pou parepiptontos sto live itan katastrofi parolou pou arxika afto mou arese) tha itane kalitera.??? I shaya einai daneza.. Toulaxiston an diafonoume me to tragoudi as diafononoun san tragopudi-enorxistrosi-erminia.. kai oxi me vasi tin idieteri katagogi tou kalitexni. dioti tin shaya den tin les (vasi tou klarinou sto komati) vera Ipirotisa.. na leme ta sika sika kai tin skafi skafi..

  2. Συγχαρητήρια στην Μαρία-Έλενα και καλή επιτυχία στην Ελλάδα φέτος με όλη μου την καρδιά! Αυτή τη φορά πάμε με το κεφάλι ψηλά και με μι ΦΩΝΑΡΑ! Το show ήταν εξαιρετικό, γεμάτο, αστείο, με ωραίες ιδέες και διασκευές! Οι παρουσιάστριες ανταποκρίθηκαν στο 100% ενώ η Ελενάρα έδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι κορυφή!
    Στα αρνητικά της βραδιάς το άσχημο live performance της Shaya (απαίσια φωνή, ωραίο ρούχο και παρουσίαση) και της Θωμαής Απέργη (πολύ σκούρα η φωνή της live και άσχημη και λίγο κιτς παρουσίαση)
    Οι C:Real πάρα πολύ καλοί (ανέβηκαν 2οι στη σειρά προτίμησης μου μετά το live) και ο Barrice όπως ακριβώς τον περίμενα… δίκαια η Μαρία-Έλενα νικήτρια γιατί το live της ήταν απλά καθηλωτικό… μία τολμηρή πρόβλεψη για φέτος: πιστεύω χωρίς να έχω ακούσει τα άλλα τραγούδια ότι θα μπούμε οριακά 10αδα!
    Μετά την παρουσίαση:
    1. One Last Breath – Maria-Elena Kiriakou (πριν ήταν 2ο)
    2. Crash & Burn – C:Real (πριν ήταν 4ο)
    3. Sunshine – Shaya (πριν ήταν 1ο)
    4. Thomai Apergi – Jazz & Syrtaki (πριν ήταν 3ο)
    5. Ela – Barrice (πάντα 5ο)

  3. χαχαχχχα χαρείτε τωρα,οταν δεν περασουμε στον τελικο για πρωτη φορα φετος,να δω τι θα λετε….Μακραν η πιο βαρετη μπαλαντα για φετος,που θα περασει απαρατηρητη…

      • χαχαχ σε ειχα για σοβαρο ατομο,ανεξαρτητως αν αρκετες φορες διαφωνω μαζι σου…Και μονο που καθεσαι και ειρωνευεσε δεν σε τιμα ιδιαιτερα…Εγω οπως βλεπεις δεν κρυβομαι,υποστηριζα Σαγια,πιστευα πως θα κερδισει και επεσα εξω,αλλα εδω ειμαι και συνεχιζω να γραφω….

      • Δε σε ειρωνεύτηκα ωρέ! Ηρέμησε…
        Απλά επέμενες για το 1.10 και σου έλεγα ότι ακόμη και αυτό ανατρέπεται…

      • ok τοτε με συγχωρεις…ναι ειχες δικιο σε αυτο…βασικα εγινε χαμος σημερα…να φανταστεις σημερα το απογευμα γυρω στις 5:00 η Κυριακου εδινε 9,00 αποδοση και η Απεργη ειχε γινει το δευτερο φαβορι για τη νικη,ενω η Σαγια πλεον παρεμενε φαβορι,αλλα με πιο νορμαλ αποδοση(1,70)….Και ξαφνικα λιγο πριν αρχισει ο τελικος,η Κυριακου εγινε φαβορι για τη νικη και εφτασε τη Σαγια στη πρωτη θεση…ΟΤΙΝΑΝΑΙ!!!
        Ουσιαστικα οι book μας δουλευαν τοσο καιρο….Εβγαλαν μεγαλο φαβορι τη Σαγια να τη παιξει ο κοσμος και τη τελευταια μερα τα φεραν ολα τουμπα…

  4. Τελικά ναι η shaya δεν ήταν όσο καλή όσο θα έπρεπε και ξεχώρισε η Μαρία-Έλενα…Εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να ξεχωρίσουμε από τις τόσες μπαλάντες.Παρόλα αυτά ωραίο τραγούδι και εξαιρετική φωνή

  5. Ψήφισα Θωμαη Απέργη και Μαρία Έλενα. Ήθελα οπωσδήποτε ενα από τα δυο και έγινε. Ευτυχώς η Σαγια πηρε πόδι, creal, barrice επίσης, δρόμο!!

    Καλη επιτυχία.

  6. περισσοτερο κινδυνευει τωρα η προκριση μας :/ μας βλεπω να χαλαει το σερι 🙁

  7. δεν είναι τυχαίο που μόνο αυτή ακουγότανε κ κανείς άλλος…Τεσπα,φωνάρα με τραγούδι που δεν θα ξεχωρίσει..μου την σπάει η ξινίλα της γαμώ κ το γεγονός που για την Ελλάδα δεν εκφράζεται θερμά..καλή επιτυχία..

  8. Όπως εξελίχθησαν τα πράγματα ήταν μία αναμενόμενη επιλογή. Το τραγούδι δεν είναι τίποτα σπουδαίο, κανένα εξάλλου δεν ήταν, αλλά η Μαρία Έλενα ήταν η μόνη διασωθείσα ερμηνευτικά απόψε. Δεν ξέρω τι θα καταφέρει, αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι μία ντροπιαστική συμμετοχή.
    Το τραγούδι πάντως θέλει μία καλή αναμόρφωση ενορχηστρωτικά και η Μαρία Έλενα να το «πουλήσει» καλύτερα.
    Μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη η Σάγια. Πραγματικά αυτό που είδαμε και κυρίως ακούσαμε απόψε, εξέθεσε την καριέρα της.

  9. Ειμαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα. Για μενα ξεκαθαρα ηταν το καλυτερο μαζι με το Sunshine. Και οι δυο κοπελες ηταν για μενα εξαιρετικες. Το κομματι της Σαγια μου αρεσε περισσοτερο, αλλα προφανως ηρθε η ωρα να ξαναπαμε επιτελους με μια μπαλαντα, και αυτο το μπουχτισμα με τα εθνικ ποπ πιστευω οτι πληρωσε η Σαγια. Καλη επιτυχια στην Μαρια Ελενα. Δε θελω να κανω καμια προβλεψη για το πως θα παει στο τελος. Πιστευω πως ολα ειναι πιθανα στον τελικο. Θεωρω οτι τον ημιτελικο τον περναμε ευκολα με τα τσαρουχια. Για να δουμε πως ειναι μια χρονια να ευνοουμαστε απτις επιτροπες!

  10. Ο κόσμος αδιαμφισβήτητα ήθελε Σάγια! Φαινόταν από το πολλ, από τα στοιχήματα, από την αντίδραση της Ντορέττας μετά την ερμηνεία της Σάγια, όταν ήθελε να πάει παρακάτω και είπε στον αέρα “Οι τηλεθεατές από το σπίτι μας ακούνε τουλάχιστον, γιατί εδώ όχι…” Τώρα η Κυριάκου ΠΡΟΦΑΝΩΣ και βγήκε 1η λόγω της επιτροπής που σίγουρα την είχε 1η και καλά έκανε, αλλά και το κοινό που μάλλον την είχε 2η έφερε ως αποτέλεσμα την τελική επικράτησή της! Ερμηνευτικά ήταν σαφέστατα καλύτερη από όλους αλλά δύσκολα μας βλέπω τελικό! Οψόμεθα! Η Θωμαΐς με απογοήτευσε. Η φωνή δεν έβγαινε με τίποτα…αυτή η κοπέλα δεν το ‘χει με το live, αλλού τα φωνητικά αλλού αυτή, τα ίδια έκανε και το 2013 αν θυμάστε! Οι άλλοι μετριότητες και η Σάγια πέταγε ή ξέχναγε κάτι Εα εα εα στο άκυρο! Άλλη μια αδιάφορη χρονιά…

  11. άοσμο, άχρωμο, άγευστο, άνευρο…
    φλερταρουμε με τον πρωτο μας αποκλεισμο φετος…

  12. Δεν το περίμενα! Νόμιζα πως θα κέρδιζε η Shaya και εξεπλάγην όταν ανακοινώθηκε ο νικητής! Όπως και να ‘χει, δεν μπορώ παρά να ευχηθώ καλή επιτυχία στη συμμετοχή μας.

  13. signomi paidia, den patise kai polles notes gia na mporei i shaya na paei. as edine simasia sto pos tha tragoudisei kai oxi sto pos tha kounithei na kerdize. I maria elena itan sigklonistiki kai sostotati. mpravo tis kai to axize. kali epitixia mas loipooon

  14. Άλλος ένας εθνικός τελικός περνά στην Ιστορία…Η βραδιά απόψε ήταν πράγματι πολύ καλή, η σκηνή εξαιρετική, ενώ και οι καλεσμένοι ήταν όλοι ενδιαφέροντες (πλήν Boys and Noise, sorry…). Όμως οι παρουσιάστριες σαν δίδυμο δεν μου άρεσαν προσωπικά. Νομίζω δεν είχαν χημεία μεταξύ τους…. Όσο για τα κομμάτια, είναι γεγονός πως η Κυριάκου ήταν άψογη live, όμως νομίζω πως όλα τα κομμάτια είχαν ένα θεματάκι με τον ήχο (εγώ το είδα στη ΝΕΡΙΤ HD δεν ξέρω αν φταίει αυτό), και μετά την Κυριάκου η καλύτερη ερμηνεία ήταν των C:Real. Η Θωμαή στο τέλος του κομματιού “έτρεχε και δεν έφτανε” να προλάβει τα backing vocals αλλά ούτε η Shaya συγχρονιζόταν καλά, δυστυχώς. Όσο για το αποτέλεσμα, Ok δεν ήταν και τόσο ουρανοκατέβατο και πιστεύω πως αυτή τη φορά η επιτροπή του έδωσε μεγαλύτερη διαφορά από το κοινό (θα το δούμε αυτό αν ισχύει). Τον Μάιο ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει, ελπίζω σε ότι καλύτερο και πιστεύω πως η Κυριάκου θα δώσει μια ανάλογη και καλύτερη ερμηνεία. Εύχομαι ολόψυχα στην Ελλάδα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
    Υ.Γ.: Donnie Darko κρίμα για τα 20 Ευρώ σου…

    • ΝΤΡΟΠΗ ! για ΚΥΠΡΙΑ το λες αυτο ρε φιλε; Ενω η Σαγια και ο Μπαρις ξερω εγω ειναι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ! ΑΙΣΧΟΣ ακου μη ελληνιδα η κυπρια!

    • Αν το βλέπεις έτσι, ούτε η Βίσση, ούτε η Ελευθερίου, ούτε ο Γιώρκας είναι… Δεν σε χάλασαν όμως… Έλληνας είναι όποιος εκπροσωπεί την ελληνική παιδεία. Ξεκολλήστε, έχουμε 2015.

  15. τελειαααα! 😀 εξαιρετική ερμηνεία και εξαιρετικό τραγουδι!!…(ευχομαι να το σκηνοθετήσει ο Φωκάς για να το απογειώσει) καλη επιτυχία να εχουμε στην Βιενη!

  16. Μπραβο στο mad για ακομα μια χρονια….μου αρεσε πολύ και ο φετινος τελικος….τελικα επιλεχτηκε το μοναδικο τραγουδι που δεν περιμενα με τιποτα μεχρι και σημερα ότι θα κερδιζε….παρολα αυτά το αποτέλεσμα είναι δικαιο γιατι ηταν η μονη συμμετοχη που ξεχωρισε σημερα,οι υπολοιπες συμμετοχες και φωνητικα και σκηνικα ηταν πολύ μετριες….ειδικα η Απεργη και η Σαγια που πιστευα ότι θα τα δωσουν όλα ηταν απογοητευση σκετη….και δεν θα σχολιασω καν τον βραζιλιανικο χορο της Σαγια με συνδυασμο το κλαρινο….ελεος!!!!

  17. Οκ αυτο θα πω για το αποτέλεσμα ενα καλο αδιάφορο τραγουδι!! Αυτο π με εκνευρίζει απίστευτα ειναι οτι η κυριακου εχει απίστευτη αλαζονια στην όλη συμπεριφορά της!!!! Να κάνω μια πρόβλεψη ναι μεν έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση αλλα ανάμεσα σε τόσο καλές μπαλάντες θα πατοσουμε κ φοβάμαι οτι δν θα παμε κάν τελικό !!!!!τουλαχιστον με τν σαγια θα ξεχωρίσαμε μόνο κ μόνο επειδή δν ήταν μπαλάντα!!!!!!

  18. Έπαθα σοκ! Δεν το περίμενα καθόλου οτι θα πήγαινε η Μαρία Έλενα! Μπράβο Μπράβο! Αξιοπρεπέστατη παρουσία, καταπληκτικό live τι άλλο θέλουμε;; Θα μας κάνει περιφανούς και δεν θα τολμισει ουτε ένας ευρωπαίος να πει οτι δεν έχει φωνή. Σεμνοτατη , σοβαρή και «ξυνή» (που εγώ προσωπικά ήθελα να το έχει ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπούσε φέτος, θέλω μια σοβαρή τραγουδίστρια που να τους σνομπαρει και λίγο ! Πως να το κάνουμε, είδαμε με τις γλυκιες και τα γλυψιματα πως τα πήγαιναν.*Ελευθερίου*). Ας πατωσουμε, με τέτοια παρουσία και φωνη λίγο που θα με ένοιαζε.

  19. Οκ αυτο θα πω για το αποτέλεσμα ενα καλο αδιάφορο τραγουδι!! Αυτο π με εκνευρίζει απίστευτα ειναι οτι η κυριακου εχει απίστευτη αλαζονια στην όλη συμπεριφορά της!!!! Να κάνω μια πρόβλεψη ναι μεν έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση αλλα ανάμεσα σε τόσο καλές μπαλάντες θα πατοσουμε κ φοβάμαι οτι δν θα παμε κάν τελικό !!!!!τουλαχιστον με τν σαγια θα ξεχωρίσαμε μόνο κ μόνο επειδή δν ήταν μπαλάντα!!!!!!ps το φορεμα δν τν κολάκευε καθόλου!!!!

  20. Έπαθα σοκ! Δεν το περίμενα καθόλου οτι θα πήγαινε η Μαρία Έλενα! Μπράβο Μπράβο! Την πιστευα απο την αρχη, πριν καν ακουσουμε τα τραγουδια. Αξιοπρεπέστατη παρουσία, καταπληκτικό live τι άλλο θέλουμε;; Θα μας κάνει περιφανούς και δεν θα τολμισει ουτε ένας ευρωπαίος να πει οτι δεν έχει φωνή. Σεμνοτατη , σοβαρή και «ξυνή» (που εγώ προσωπικά ήθελα να το έχει ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπούσε φέτος, θέλω μια σοβαρή τραγουδίστρια που να τους σνομπαρει και λίγο ! Πως να το κάνουμε, είδαμε με τις γλυκιες και τα γλυψιματα πως τα πήγαιναν.*Ελευθερίου*). Ας πατωσουμε, με τέτοια παρουσία και φωνη λίγο που θα με ένοιαζε.

  21. Πάντως όλοι οι ξένοι σχολιάζουν λεγοντας “ακόμα μια μπαλάντα…”περίμεναν τη διάφορα και δεν την κάναμε. Τι να πω…με μια τραγουδίστρια που δεν έχει χρόνο για τίποτα εκτός απί τα παιδιά της ουτε δημόσιες σχέσεις ουτε τίποτα.Ας ευχηθούμε να δούμε τελικό…και αναγκαστικά πρεπει να την υπερασπισθούμε…. Τι να πω..άφησα με εξω θωμαη και Σαγια.. Έλεος αυτή η επιτροπή….πρωτη φορά δεν μου αρέσει το τραγούδι που στέλνουμε.ειλικρινά πρωτη φορά…

    • αφου δεν σου αρεσει τοτ μαλλον θα παμε καλα.Ξυπνηστε λιγο απτα ονειρα σας και κατεβειτε λιγο απτα συννεφα σας.Η eurovision τα τελευταια 4 με 5 χρονια δεν θελει πλεον εμφανισεις ποπ και κακεκτυπα παλαιοτερων εμφανισεων.Αν σας ενοχλει που σοβαρευει ο θεσμος επιτελους,μην ασχολειστε.

      • οπα φιλε τι νομιζεις οτι ξερεις παραπανω.Χρόνια ασχολουμαι και ξερω καποια πραγματα.Δεν ειμαστε Σουηδια να στελνουμε τετοια ουτε και κυπρος.Περιμενουν αλλα απο εμας.Απλα για μπαλαντα δεν ειναι κατι ξεχωριστο μια μπαλαντα που θα εντυπωσιασει.Και θα ξεχωριζε μονο αν ολα τα αλλα δεν ηταν μπαλαντες.Νομιζετε οτι θα μας ψηφισουν οι επιτροπες.Μακαρι αλλα να ξερετε δεν ψηφιζουν μονο τις μπαλαντες.Και ολοι εσεις οι υποστηρικτες τις Κυριακου που σχολιαζετε λες και ξερετε τιποτα απο τον θεσμο ασχολειθειτε και με τιποτα αλλο.Εγω σχολιαζω αντικειμενικα δεν εχω κατι με την τραγουδιστρια.Εσυ σχολιαζεις για να μου την πεις.Δεν νομιζω οτι εισαι φαν του θεσμου αλλα της Κυριακου.Δεν λεω να στευλουμε παλι κατι ”βαλκανικο”αλλα κατι που θα ξεσηκωσει και τα αλλα κομματια το ειχαν.H eurovision θελει απο ολα και φετος μονο μπαλαντες εχουμε.Αν ξες απο αυτα θα καταλαβεις τι εννοω….Μαθαμε ολοι κατι και γιναμε ειδικοι.

  22. Μονο Μια Επιμελεια του Φωκα θα μπορουσε να το σωσει..! Οπως πχ το 2013 Με το Αζερμπαιτζαν που ηταν ενα πολυ κοινο τραγουδι και βγηκε 2ο στο Τελικο……

  23. Υπέροχο το τραγούδι μας!!! Μπράβο στη Μαρία Ελενα!!! Τι φωνάρες βγάζει η Κύπρος? Μετά την Απόλυτη Αννα, τώρα αυτή.

    • ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ!!ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ..ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΧΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ,ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΕΠΑΞΙΑ.ΑΥΤΟ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΛΗ Η ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΣΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΑΚΑ ΣΚΕΤΣΑΚΙΑ.ΚΑΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ!
      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ!

  24. Sorry, αλλά με τις σημερινές εμφανίσεις περιμένατε διαφορετικό αποτέλεσμα?

    Η Σάγια τα σκ@τωσε στη σκηνή, η Θωμαή επίσης, οι C REAL ήταν πολύ καλύτεροι του αναμενόμενου (2οι καλύτεροι ματά την Μαρία Έλενα κατ’ εμέ), ο Barrice ασχολίαστος. Ε, ήρθε η Κύπρια, η οποία ήταν η μόνη που ουσιαστικά τραγούδησε και τα πήρε όλα κι έφυγε!

    Δίκαιη νίκη και και παρακαλώ, σταματήστε τα δυσοίωνα! Σάγια και Θωμαή έπαιξαν κι έχασαν με τις ανεκδιήγητες παρουσίες τους.

    Καλή μας επιτυχία!

    • ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ Η ΣΑΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ,ΤΟ ΧΕΙΛΟΦΩΝΟ,ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ.
      Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΗΤΑΝ Η ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ.ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΤΟ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.ΕΝΑΣ ΦΩΚΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕ.

      • Marinek, κ εγώ δεν την υποστήριζα…μέχρι απόψε! όλη η παρέα που βλέπαμε τον εθνικό τελικό σήμερα, Θωμαή και Shaya στηρίζαμε, αλλά καταλήξαμε να ψηφίσουμε την Μαρία Έλενα. Και ΔΕΝ είμαστε Κύπριοι…

  25. Ηταν η πιο αξιοπρεπής φωνητικά εμφάνιση, αναμενόμενο να κερδίσει! Αμέσως μετά οι C-REAL, ομολογώ πως με εξέπληξε η κυρία Λαζοπούλου!
    Απογοητευτική η η Σαγια, εκτός τόνου σε όλο το κομμάτι, έτρωγε τις καταλήξεις, εμφάνιση σαν της Τσίλα στις παλιές εκπομπές της Αννίτας!
    Το τραγουδι της Θωμαής κακοπαρουσιασμένο και η ίδια τρομερά αγχωμένη αλλά πανέμορφη!

  26. Αντικειμενικά η καλύτερη στο live. Περίμενα να μην αποδώσει τόσο καλά λόγω “απειρίας” αν μπορώ να το πω έτσι, αλλά φωνητικά ήταν η καλύτερη. Παρόλο που δεν το θεωρώ και τόσο “ουάου” τραγούδι, είναι μια διαφορετική πρόταση από αυτές που συνήθως στέλνουμε. Πού ξέρεις? Μπορεί να βγει και σε καλό. Όπως και να χει, ολόψυχα εύχομαι καλή επιτυχία!

  27. Καταρχάς καλή επιτυχία στην Μαρία-Έλενα Κυριάκου! Ήδη, από ότι βλέπω στο youtube το έχει αγαπήσει η Ισπανία (που ψηφίζει στον 1ο ημιτελικό)! Γι αυτούς που λένε ότι δεν θα περάσουμε στον τελικό, ο 1ος ημιτελικός έχει πολλούς συμμάχους της Ελλάδας! Ότι θα περάσουμε είναι σίγουρο αλλά δεν ξέρω πως θα πάει γενικά! Μακάρι να μην περάσει αδιάφορο στην Ευρώπη! Μετά από χρόνια η Ελλάδα με μπαλάντα! Όλοι στο eurovision.tv και σε άλλα blogs λέγανε για τα dance κομμάτια της Ελλάδας και ότι φέτος πάλι ίδιο είδος θα στέλναμε! Να πω πως δεν ήμουν φαν (και δεν είμαι ακόμη) της Μαρίας-Έλενας! Για τον τελικό… πολύ καλός και ο καλύτερος των τελευταίων ετών (δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα από πότε)! Συγχαρητήρια σε Ντορέττα και Μαίρη!

    Μια ερώτηση: Πως ψήφισε televoting και επιτροπή;

  28. το τραγουδι των c-real ηταν καλυτερο αλλα επειδη ηταν λιιιιιγο αντιγραφη απο αυτο > disfigure-blank προτιμησα ελενα 😉

  29. den mporw na exw apopsi giati mou einai adynato na to akousw olokliro. apo ta apo dw ki apo kei apospasmata, mou dinei tin entypwsi oti xekinaei apo to pouthena kai kataligei sto pouthena. makari na brei thesi ston teliko, isws na to akousw olokliro tote.

  30. Εγω τα σχόλια που είδα από ξένους, ειναι περισσότερο θετικά παρα αρνητικα! Λογικό να υπάρχουν αυτοί που ήθελαν τα χορευτικά κλπ, αλλα η μεγαλυτερη μερίδα ξένων φανς, αυτα που διαβασα εγω τουλάχιστον, έχουν να πουν για μια ΠΟΙΟΤΙΚΗ συμμετοχη της Ελλαδας επιτελους, χωρις εθνικ στοιχεια.. Και το τραγουδι αρεσει, τοσο ερμηνευτικα όσο και μουσικα! Σίγουρα η Minos EMI – Universal, θα κανει πολυ καλη δουλεια και το αποτελεσμα τον Μαιο θα ειναι καθηλωτικό!! ΑΑΑ!! Και να πω σε ενα φιλαρακι που εριξε μια κωτσανα, οτι δεν ειναι καν Ελληνιδα, να σου πω οτι ειμαστε Ελληνοκυπριοι, η Εθνικοτητα μας ειναι Ελληνικη, εχουμε και Ελληνικη σημαια και Εθνικο Υμνο τον ιδιο καθως επισης και γλωσσα! Η Μαρια Ελενα ειναι περισσοτερο Ελληνιδα παρα η Σαγια!
    Καλη επιτυχια Ελλαδα!!

  31. thelo na klapso! re paidia … alli mia xameni xronia prin pame kan sti Eurovision. TI NA TIN KANOUME TIN BALLADA?? TI?? akoume os laos tetia komatia? einai meros tis kathimerinotitas mas? oute kan sto radio den akoume. edo i kseni idi grafoun ksenerota sxolia giati alla pragmata perimenoun apo tin ellada. einai krima … kseroume oti tha akousoume ballades gia ballades stin Eurovision … alla oxi ekei ta paidia tis kyprou … ekei me to zori na psifisoun tin Kyrikaou! ego prosopika K-O-U-R-A-S-T-I-K-A pia me afto to kypriako televoting. nai ok to akousame kai to katalavame .. i kypros den psifize!! nai alla alla alla ELLNIKA kinita (diladi KARTES) exoun oli tous 😉 😉 idika afti pou zoun ellada! kai mia pou ta leme opios theli na vgali lefta me to The Voice … as pontari apo tora sta stiximata se tragoudisti apo Kypro. LOL. Oso gia tin Eurovision, e toulaxiston i Kypros tha tragoudisi 2 fores gia na prokrithi gia ton megalo teliko. Oso gia to apotelesma to diko mas … tha me thimithite … tha paroume xiroteri thesi apo perisi!!! Isos kai gia proti fora stin istoria mas den tha imaste ston teliko! EKEI THELO NA SAS DO TI THA LETE META!! ta klassika??? oli ksafnika to ikseran apo tin arxi? ta exoume sinithisi! tou xronou kalitera apefthias anathesi … den ginete pia afto to pragma me to televoting!

    • Μπορείς να κατεβάσεις στο mp3 σου τη “λιακάδα” τη Shaya και να πέσεις για ύπνο! Έχεις σχολείο αύριο… τα κλάματα δεν αρμόζουν σε ένα αγοράκι της ηλικίας σου! Είσαι άντρας πια… (φιλική συμβουλή από κάποια που πριν το τραγικό τους live υποστήριζε τη Shaya και τη Θωμαή) 😉 :* <3

      • giota, giotaki mou!! teties simvolues se atoma pou gnorizis, panta filika! 😉 na se rotiso kati? an i Shaya to elege TELEIA to tragoudi … to (kypriako) televoting tha tin afine na kerdisi!? me ta xeria stin kardia! nomizo (kai logou greek idol, the voice kai pai legontas) kseroume oli mas tin apantisi. 😉 afto me enoxli. i NERIT (i malon i ERT tou xronou) prepi kati na kani kai tha kani kalo na alaksi to sistima televoting! 1 klisi (kai MONO mia klisi) apo kathe noumero…

      • Αυτό που λες για το televoting μπορεί να ισχύει για τα talent shows που ψηφίζουν καθαρά από Κύπρο γιατί οι Κύπριοι θέλουν να προωθήσουν “τα δικά τους παιδιά” (αν και θεωρώ ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ένα) … στην ελληνική Eurovision ψηφίζει μόνο η Ελλάδα… πιστεύεις εσύ ότι αυτοί οι πολύ λίγοι σε σχέση με τον πληθυσμό της Ελλάδας Κύπριοι που ζουν στην Ελλάδα, μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα? Εγώ πιστεύω πως δεν μπορούν! Η Μαρία Έλενα νίκησε γιατί ήταν η καλύτερη από τους 5! Όλοι όσοι βλέπαμε τη Eurovision μαζί αυτό είπαν… ακόμη κι εγώ που όπως σου είπα υποστήριζα Shaya ψήφισα 2 φορές τη Μαρία Έλενα και μία τους C:Real γιατί είχαν τις καλύτερες εμφανίσεις … και είμαι Ελληνίδα… δεν έχω καμία σχέση από Κύπρο (και πίστεψέ με πολλοί κάναν ακριβώς το ίδιο με μένα) 😉

      • giota – BOROUN! 😉 gia ena mono logo! an evlepes ta sxolia se twitter, facebook, sites kai blogs tin diakria tou telikou … tha eixes katalavi oti “kanis” (“kanis” pou leei o logos) den ithele na dosi esto 1 lepto/cent gia na psifisi! kai apo tis proigoumenes xronies kseroume oti to televoting pigene xalia (liges klisis). opios perni gia patriotikous logous se reality-show (the voice) san trelos tilefono … tha to kani kai stin eurovision. tha vris pio efkola 10 paidia apo tin kypro na kanoun esto mia klisi para na vris 10 paidia apo tin ellada.

    • Η Μεγαλυτερη ζημια ηρθε απο την επιτροπη το τελεβοτινγκ σε ενοχλησε δεν ειδες το γεροκομειο στην εξεδρα βεβαια μερικοι με γνωσεις κ.τ.λ αλλα παντα κλασσικοι οταν ειδα τον ανδρα της ξανθιας σοπρανο στην επιτροπη ειπα τελοςςςς!

      • ase i epitropi einai allo thema!! fenete ksekathera pios epelekse tin epitropi. idika an tous sigrinis me tous krites apo perisi. perisi itan kathari doulia tou MAD … toulaxiston etsi fanike … fetos eimai sigorous itan kathari epilogi tis NERIT.

  32. Και τι έγινε αν δεν πάμε καλά.. ;;;; Αλλάξαμε επιτέλους σελίδα και προχωράμε… Η Μαρία- Έλενα ήταν μακράν η καλύτερη.. Καλή μας επιτυχία!

  33. Γιατι παραπονιεστε? Ειναι δυνατο να στελναμε κατι αλλο? Ποιον? την απεργη που δεν εφτασε ουτε μια νοτα ή την shaya που η ερμηνεια της ηταν οτι χειροτερο εχουμε ακουσει σε ελληνικο τελικο? (Μεχρι και η jozephine καλυτερα τραγουδησε περυσι). Πριν ακουσω τα υραγουδια live υποστηριζα shaya και πραγματικα απογοητευτηκα οταν την ακουσα να τραγουδα ετσι….

    Συνεπως, η μαρια ελενα επρεπε να νικησει. Η φωνη της ηταν υπεροχη αν και καποια λαθακια υπηρχαν. Φυσικα, ολα θα διορθωθουν μεχρι το μαιο και ειμαι σιγουρος πως θα εχουμε μια εξαιρετικη εμφανιση.

    Μπορει και να μην τα παμε καλα. Και τι εγινε? Ενα παιχνιδι ειναι… Παντως ειναι σιγουρο πως θα παρουσιαστουμε με αξιοπρεπεια!

    Θελω πραγματικα να ευχηθω οτι καλυτερο στην μαρια ελενα και το one last breath.

    Μαρια ελενα… κανε μας περιφανους!!!!

  34. Η Σάγια ήταν τραγική… Πέτυχε ένα πολύ ωραίο στύσιμο αλλά η φωνή της ήταν τραγική. Ακόμα ένα υπέροχο τραγούδι όπως και της Τζωρτζίνας το 2013 που στο λαιβ ήταν απλά απαράδεκτο. Κρίμα. Όσο για την Μαρία Ελενα που προσωπικά αντιπαθώ ιδιαίτερα γιατί είναι πιο ψυχρή και από παγόβουνο νίκησε δίκαια γιατί είχε πολύ καλή φωνή. Για πρώτη φορά οι επιτροπές θα μας έχουν πιο ψηλά απο το κοινό. Όσο για τον Μαιο…. ή Σουηδία 2014 που θα πάει 10αδα ή Αζερμπαιτζάν 2014 που θα καταλήξει χαμηλότερα και από 20οι. όπως και να έχει καλή επιτυχία

  35. Συμφωνώ απόλυτα κι εγώ!! Μετά τη Μαρία Ελενα η μόνη που αξιζε ήταν η Γεωργία Λαζοπούλου! Η Σάγια το πέταξε έξω το τραγούδι απ’ τα φάλτσα!!! η μελωδία του ήταν και clopyright κι η γενικότερη εμφάνιση ήταν καρακιτς, η Απέργη εντελώς αδιάφορη με μια ”ξύλινη” ερμηνεία κι ο έρμος ο άλλος…η επιτομή του trash!!!

  36. Κουραστικά και παιδαριώδη λάθη αρχαρίων από Απέργη και Shaya, με το ζόρι στρίμωγμα άσκοπου ελληνικού στοιχείου από Barrice, όχι κάτι ιδιαίτερο από C-Real. Τελικά κέρδισε η σωστή, αλλά βαρετή μπαλάντα-νανούρισμα της Κυριάκου. Μάλλον δίκαια, αφού με κατάφερε να με πάρει ο ύπνος και να μην δω live την ανακήρυξη του νικητή!!!

  37. Λες και ηταν στημμενο 4 ποπ τραγουδια στην σειρα και μετα η μπαλαντα με μια φοβερη φωνη αλλα τιποτα αλλο ανοστη αυτη και η μπαλαντα της κρυα γυναικα προτιμω την μπαλαντα της Κυπρου.Απο πριν προτιμουσα καπως την Σαγια η οποια μαλλον δεν ειναι επαγγελματιας γιατι φερθηκε ερασιτεχνικα κοιταξε να κουνηθει και να γδυθει και η φωνη χαμενη(αφηστε που η σκηνη ηταν αθλια εθαψε ολες τις συμμετοχες εκτος την μπαλαντα ασχημος φωτισμος).Νιωθω οτι μαλλον ηρθε και εμας η σειρα μας να μεινουμε στον ημιτελικο εκτος αν γινει θαυμα αλλαξει καποια πραγματα στην μπαλαντα και κανει κατι εντυπωσιακο στην σκηνη γιατι εκτος απο την φωνη δεν εχει αλλο προσον η κοπελα.Ξινιλα μονο αυτο φωναρα μεν αλλα και η Μαντω ηταν ειδατε πατο που επιασε…!

  38. 😀 😀 😀
    Ευτηχώς βγήκε το καλύτερο απο τα 5….
    ο Τελικός ήταν τόσοο βαρετός! Και όπως κάθε χρόνο….. είχαμε πρόβλημα με τον ΗΧΟ και στα 5 τραγούδια.. ε, παραδόσεις είναι αυτές να τις χαλάσουμε;; Shaya και Θωμαής.. απογοήτευση, ειδικά η 2η το σκότωσε το κομμάτι.. τρομερό άγχος! Ακόμα και η Μαρία Έλενα έκανε κάποια φάλτσα σε μερικά σημεία 😛
    Ο Τελικός είναι σίγουρος, το θέμα είναι στον τελικό τι θα κάνουμε… το τραγούδι δεν είναι ωραίο αλλά ήταν το καλύτερο απο τα 5 και σε σκηνική παρουσία και σαν τραγούδι!!
    Καλή μας επιτυχία!!!!!!
    Και Χρόνια πολλά στον γιο της Μαρίας Έλενας Κυριάκου που σήμερα έχει τα γεννέθλιά του!!
    ΥΓ: Καταρρίφθηκε και ο μύθος των φαβορί!

  39. Το τραγούδι δεν το υποστήριζα, ως “αδιάφορο” και ακόμα και τώρα έχω αμφιβολίες για το τι μπορεί να καταφέρει στη Βιένη.
    Παρόλα αυτά οφείλω να ομολογήσω πως κέρδισε απόλυτα δίκαια αφού ήταν με διαφορά η πιο σοβαρή και πιο επαγγελματική συνολική παρουσία.
    Η Σάγια με την εμφάνιση που έκανε (την οποία προσωπικά θεωρώ ντροπιαστική) δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο, ενώ και η Θωαμή είχε θέματα και στη παρουσίαση και στην ερμηνεία.
    Οι CReal ήταν σχετικά αξιοπρεπείς αλλά το τραγούδι τους πολύ μέτριο και ο Barrice με πολλά θέματα και αυτός.
    Συνολικά (κατά τη γνώμη μου πάντα) ένας τελικός που έδειχνε πολλά υποσχόμενος όταν πρωτοβγήκαν τα τραγούδια κατέληξε να καταποντιστεί από τις πρόχειρες και κακές ερμηνείες, με αποτέλεσμα να κερδίσει δίκαια, η πιο safe επιλογή.
    Κρίμα και πάλι κρίμα… Καλή επιτυχία στην νικήτρια. Έξυπνες και στοχευμένες βελτιώσεις σε ενορχήστρωση – σκηνική παρουσία μπορούν να βοηθήσουν πολύ και είναι μάλλον απαραίτητες αν θέλουμε να ξεκολλήσουμε από τον ημιτελικό.

  40. Δεν φτάνει που βρέθηκε η Μαρία – Ελενα να σας ξελασπώσει (απο τα φαλτσα των υπολοίπων που πηγαινο-έρχονταν), βρίζετε κι απο πάνω τους Κύπριους. Αν θέλατε να έβγαινε άλλος ας ψηφίζατε. Μην μου πείτε ότι οι μερικές χιλιάδες Κύπριοι που ζούνε στην Ελλάδα αλλίωσαν το αποτέλεσμα. Και μην ξεχνάτε πως και οι Κύπριοι ‘Ελληνες ειμαστε (τα κοινά που έχουμε είναι πολλά, αν δεν τα ξέρετε καλό είναι να τα μάθετε). Δείξετε και μια φορά ομοψυχία και υποστηρίξτε την κοπέλα. Τιμή σας είναι που τραγουδά για την Ελλάδα. Μπράβο Μαρια-Ελενα!!! Ητανν η καλύτερη με διαφορα και θα σχίσει το Μαϊο

    • Και τιμή της που τραγουδά για την Ελλάδα που τις εδωσε τοσες ευκαιριες.

    • Μα φίλε μου δεν έχουμε θέμα με τους Κύπριους! Γι’ αυτό έχετε εξασφαλισμένο το 12 της Ελλάδος! Κάθε χρονιά, πάντα το ίδιο γίνεται, ανεξάρτητα ποιος θα κερδίσει!… Απλά φέτος ήταν η Μαρία-Έλενα, η οποία έλκει καταγωγή από την Κύπρο! Ας προσθέσω κι εγώ ότι οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι ήταν τραγικοί live, οπότε δίκαια κέρδισε, αν θέλει ενδυματολογική υποστήριξη, γιατί δεν ήταν καθόλου κολακευτικό αυτό που φορούσε, Αν αναλάβει τη χορογραφία ο Ευαγγελινός, όχι μόνο έχουμε τον τελικό στο τσεπάκι, αλλά και μια θέση στη 10. Φέτος πιστεύω ότι θα είναι νίκη της Ιταλίας….

  41. λοιπον αποφασισαμε κι εμεις!! ηταν μια ωραια χαλαρη βραδια. μαρια ελενα λοιπον, το απολυτο the voice. απο την αρχη της βραδιας πιστευα οτι η μαρια ελενα θα ηταν αυτη που θα κερδιζε. σαν να το ενιωθα. θεωρω οτι ειναι καλη επιλογη. φοβερη φωνη, ωραιο και δυνατο τραγουδι το οποιο πρεπει να βγει καθηλωτικο στη σκηνη της αυστριας. μ’αρεσει που μια φορα αλλαξαμε και στελνουμε μπαλαντα, που εχουμε να στειλουμε απο το 2006 με τη βισση. ειναι καλο να πειραματιζομαστε και να στελνουμε κατι που δε συνιθιζουμε στην ελλαδα παρα να ακολουθουμε συνεχως την ιδια συνταγη. οσο για τις υπολοιπες συμμετοχες, η θωμαη μ’αρεσε απλα πιστευω πως αυτο το τραγουδι η θα τα πηγαινε πολυ πολυ καλα η θα πατωνε, ειναι απο τα τραγουδια που η σ’αρεσει πολυ η το μισεις (εμενα μ’αρεσει). τον barrice δε μπαινω καν στον κοπο να τον σχολιασω. ομολογω να πω οτι οι c real μου αρεσαν. ωραιο live, καλο τραγουδι αλλα δεν ηθελα να παει, απλα συγκριτικα με τοτε που το πρωτοακουσα. και η σαγια οπου ηταν καλη σε γενικες γραμμες αλλα ειναι αυτο που ειπα παραπανω οτι θα ηταν σαν να πηγαιναμε με την ιδια συνταγη. καλη επιτυχια στη μαρια ελενα.!!!!

  42. Απλά τραγικό…ωραία φωνή,χάλια τραγούδι βαρετό,ούτε μια λέξη δε θυμάμαι από αυτό το τραγούδι κ το έχω ακούσει πολλές φορές,αντιπαθέστατη η τραγουδίστρια,αδιάφορη σκηνική παρουσία.ουτε εγώ που είμαι ελληνίδα και μένω στο εξωτερικό δε θα ψηφίσω αυτό το κομμάτι όχι οι ευρωπαίοι…..άντε του χρόνου πάλι…(ειναι φανερό ότι μας έφαγε η επιτροπή κ καλά ψηφίζει ο κόσμος) παντού λαμόγια κ μέσον σε αυτή τη χώρα…

  43. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Τα σχολια στα μεγαλυτερα sites ειναι διθυραμβικα. Καλη επιτυχια.

  44. Διαλέξαμε το καλύτερα εκτελεσμένο κομμάτι από τα 5!
    Δυναμική μπαλάντα που αρέσει περισσότερο στους ξένους από ότι σε εμάς..ήδη τα στοιχήματα μας έχουν πρώτους στον ημιτελικό.
    Πάντως για μένα είναι μια χρονιά που ξέρω ότι έχουμε στείλει μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και μια πολύ πολύ καλή τραγουδιστρια.
    Ένας Φωκάς να βάλει το χεράκι του και βου α λα τοπ 10 😉
    Καλή επιτυχία αγαπημένη Μαρία – Έλενα
    Καλή επιτυχία Ελλάδα!!

  45. Αρχικά καλή επιτυχία στην Μαρία Έλενα και την χώρα μας! Αν και το τραγούδι δεν μ’αρέσει είχε την πιο ωραία εμφάνιση στην Βραβεία! Η Απέργη με την Σάγια τεράστια απογοήτευση…. Πολύ πολύ κακές φωνητικά και με φτηνές δυστυχώς παρουσιάσεις. Τα ”αουτσάιντερ” C-real και Μαρία Έλενα είχαν τις πιο άρτιες παρουσίες και φωνητικά και σκηνικά!
    Η Ελλάδα κάθε χρόνο στον εθνικό μας τελικό στέλνει αντίθετα από ονόματα, προγνωστικά και τλπ το τραγούδι που θα παρουσιαστεί φωνητικά κ σκηνικά καλύτερα, ακριβώς αυτό έγινε κ φέτος! Καλή μας επιτυχία λοιπόν κ ότι είναι να γίνει θα γίνει το Μάιο!

  46. 1) Μαρια Ελενα (υπεροχη ερμηνεια) 9/10
    2) C-real (με εξεπληξε θετικα) 7/10
    3) Barice (συμπαθης ερμηνεια) 5/10
    4) Θωμαις (μη γινω κακος) 3/10
    5) Shaya (το αυτο) 2/10

  47. Πολλά συγχαρητήρια στη μοναδική ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ και εξαιρετική ερμηνεία της βραδιάς. Πραγματικά αναρωτιέστε μερικοί πως βγήκε?
    C real έτσι κι αλλιώς ήταν εκτός συναγωνισμού με ένα κάτω του μετρίου τραγούδι.
    Barrice απαράδεκτο τραγούδι με τραγική φωνή και παρουσία.
    Απέργη με θαμπή φωνή, επιτηδευμένη τσαχπινιά και παρουσίαση ελληνικής ταινίας του ’60.
    Σάγια-Μπιγιονσέ με κλαρίνα και πολύ κακή φωνή αυτά μόνο σε ελληνικό τελικό eurovision γίνονται!
    Αλήθεια τι έγινε με τα στοιχήματα ρε παιδιά που ήταν και αδιαφιλονίκητο φαβορί?
    Η Μαρία-Ελενα αν και άπειρη έδειξε οτι διαθέτει ΦΩΝΗ και στάθηκε επαγγελματικά χωρίς κιτς και υπερβολές.
    Μάλλον η ”αντιπαθητική” Κυριάκου δεν είναι και τόσο αντιπαθητική όπως πολλοί υποστηρίζουν.Επίσης το ξαφνικό μένος κάποιων για τους Κύπριους είναι χυδαίο.Καλά το οτι δεν θα περάσουμε τελικό που λετε κάποιοι μου προκαλεί γέλιο και το προσπερνώ.
    Καλή επιτυχία.Τουλάχιστον δεν θα γίνουμε ρεζίλι και θα ακουστεί μια φωνή για την Ελλάδα χωρίς καραγκιοζιλίκια, ευρύματα, ξέκωλα κτλ.

    • οσο και αντιπαθητικη να ηταν οταν εχει ολους τους κυπριους να τη στηριζουν και να την ψηφιζουν θα εβγαινε!κι αυτο θα φανει οταν μετα το διαγωνισμο θα χαθει απο παντου!εδω περυσι με τους φρικι δε λεγανε οτι τα παιδια θα κανουν τρομερη καριερα και θα συνεργαστουν με την κειτι περι(εδω γελαμε) και μετα το διαγωνισμο ουδεις ασχοληθηκε μαζι τους!

      • Θράκη boy, είναι αστείο να θεωρείς ότι η Μαρία Έλενα κέρδισε λόγω Κύπριων που την στηρίζουν. Εγώ είμαι Κύπριος και την απεχθάνομαι, δεν μπορώ ούτε να την ακούω, ούτε να τη βλέπω. Ήθελα διακαώς την Απέργη, ακόμη και ως θαμπή, θεωρώ το τραγούδι της απείρως καλύτερο από αυτό που κέρδισε. Αυτά τα στηρίζω τον Κύπριο επειδή είναι Κύπριος είναι τόσοοοο ξεπερασμένα. Εσύ θα ψήφιζες κάποιον επειδή είναι από τη Θράκη ας πούμε; Αν όχι, γιατί νομίζεις ότι το κάνουν οι υπόλοιποι; Μας δίνει ποσοστά απ’ τα κέρδη η Μαρία Έλενα;

      • Ας χαθεί. Και? Δεν με ενδιαφέρει ποιός θα κάνει καριέρα μετά το διαγωνισμό. Το τραγούδι κοιτάω αν μου αρέσει και τι απήχηση θα έχει στη eurovision. Μέχρι εκεί. Άλλωστε κανείς δεν έκανε καριέρα μετά είτε πήρε καλή θέση είτε άσχημη.Ακόμα και οι νικητές της eurovision οπότε άκυρο αυτό που λες.
        Απλά κατάλαβε πως το τι εθνικότητα είναι ο άλλος ή αν έχει ελληνικά ή ελληνικό στοιχείο το τραγούδι έχει ξεπεραστεί πια.Δεν αφορά κανέναν. Όλοι ψηφίζουν συμφωνα με το τι τους αρέσει. Ξεκάθαρα.2015 έχουμε.
        H Κυριακού νίκησε γιατί ΜΟΝΟ αυτή ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ. Τόσο απλά.

  48. φέτος γενικά οι συμμέτοχες..just not my taste…

    H Μαρία Έλενα μες στο Βατερλό των υπολοίπων συμμετοχών επικράτησε φωνητικά και μαγκιά της..αλλά ίσως φέτος..οριακά να μην είμαστε τελικό..αυτή είναι εκτίμησή μου..αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ως γνωστόν..καλή μας επιτυχία σε κάθε περίπτωση.

  49. Θα δούμε τελικό χωρίς άγχος για το πως θα πας η Ελλάδα. Βλέποντας πως στον ημιτελικό μόνο από Αλβανία και Αυστραλία θα ψηφιστουμε ψηλά, και πως 8 άλλες χώρες (Εσθονια, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία κ βάζω κ Αρμενία εγγυημένα) θα περάσουν, με καλή τύχη ίσως περάσουμε τσίμα τσίμα, αλλά ίσως καλύτερα να μείνουμε εκτός – στο τελικό πάνω από 20η με τέτοιο τραγούδι δε πρόκειται. Υπάρχει άλλος που ακούει την ομοιότητα με το rise like a Phoenix? αν το πλασαραμε ως παρωδία θα πήγαινε καλύτερα.

  50. Κάτι ακόμη που δεν έγραψα! Η Σάγια και η Απέργη δεν ακουγόντουσαν… τι ήταν αυτό? Κρίμα!
    Κάτι άλλο… η ονομασία-λέξη “Βιέννη” γράφεται με 2 ν και όχι με ένα όπως το “Γιάνης Βαρουφάκης”!
    Εντυπωσιακοί οι C:Real, το αγάπησα πιο πολύ στο live το τραγούδι! Σ΄ όσους αναφέρονται σε βελτίωση… έχουμε 10 μέρες μπροστά μέχρι την λήξη της τελικής προθεσμίας! Κατά την γνώμη μου, να βελτιωθεί πρώτον το επικοινωνιακό κομμάτι της Μαρίας-Έλενας (να μην είναι τόσο κρύα ρε παιδί μου)!
    Και τελευταίο… σε αυτούς που λένε “δεν είναι καν Ελληνίδα”, “ούτε η Σάγια δεν είναι”! Ο θεσμός του διαγωνισμού έχει δείξει ότι δεν έχει καμία σημασία η καταγωγή, το χρώμα και γενικά η διαφορετικά του καθενός που συμμετέχει σ’ αυτόν. Η ίδια, αν θέλετε, φιλοσοφία περνά και στους εθνικούς τελικούς της Eurovision. Και δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα να πάει κάποιος που δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα! Για την Άννα Βίσση, την Ελευθερία Ελευθερίου, Καλομοίρα τα ίδια λέγατε?

  51. Τί να πρωτο-σχολιάσεις με τα σημερινά… Έχουμε και λέμε για κάθε εμφάνιση κατ’ αύξουσα σειρά:
    5) Barrice: Δεν περίμενα και πολλά, όπως κι έγινε… Αδιάφορο κομμάτι, κακός φωνητικά, άνευρη σκηνική παρουσία.
    4) Shaya: Το πραγματικό σοκ της βραδιάς… Στη χειρότερη στιγμή της από όλες της απόψεις… Όταν βγήκε με το λευκό χιτώνα, λες και είδα την Samara από το θρίλερ Ring και λέω τώρα θα βγει από την τηλεόραση στο σαλόνι μου! Η μετέπειτα στυλιστική αλλαγή πολύ ‘αφαιρετική’ στα τσακ να περάσει τα όρια, λες κι έβλεπα Βραζιλιάνα χορεύτρια στο καρναβάλι του Rio! Η πραγματική κατραπακιά, ωστόσο, ήταν το φωνητικό… Την κοπέλα την ήξερα για φωνάρα και αποδείχτηκε ότι δεν πάτησε νότα για νότα, δεν ξέρω οι ψιλές, το άγχος, η κακή προετοιμασία, στην κυριολεξία το πέθανε το τραγούδι… Στα μόνα συν η χορογραφία. Πραγματικά, δεν το περίμενα τοοοοόσο άσχημο.
    3) Απέργη: Επίσης, καθόλου καλή φωνητικά, όχι τόσο με τις αστάθειες, τα φάλτσα και τις άκυρες φωνητικές τοποθετήσεις της Shaya, όσο με την συνολική παρουσία της, το ερμήνευσε πολύ σκληρά και σε τελείως διαφορετικό τόνο, ενώ εμφανές το άγχος της, χωρίς άνεση και σκέρτσο, μου θύμισε και σε πολλές κινήσεις της το one last kiss. Η χορογραφία αρκετά καλή, ταίριαζε στο τραγούδι (Τελικά, Legend ήταν το ένα από τα παιδιά από την Πάτρα!)
    2) C Real: Η μόνη σημερινή θετική έκπληξη για μένα! Αποδόθηκε αξιοπρεπέστατα φωνητικά, όπως έπρεπε, δυναμικά, με επίσης δυναμική και καλαίσθητη παρουσία της ερμηνεύτριας, που ήταν κουκλάρα και αλώνισε στη σκηνή (μου θύμισε έντονα παρουσία στα mad music awards), το group ο.κ. και ο πιτσιρικάς με το μπουζούκι έξυπνη επιλογή.
    1) Μαρία – Έλενα: Η καλύτερη φωνή σήμερα μακράν, αξιοπρεπής – όμορφη παρουσία, με το πιάνο της, λιτή κι απέριττη. Δίκαιο το αποτέλεσμα… Το αρνητικό του τραγουδιού αυτού, γενικότερα, είναι ότι αποτελεί μία κλασική μπαλάντα φεστιβαλική και δεν έχει κάτι που να την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και να θυμίζει Ελλάδα, δεδομένου ότι φέτος θα μπουχτίσουμε από δαύτες…
    Συμπερασματικά, οι κυρίες Απέργη και Shaya, ενώ χορογραφικά σήμερα ήταν σε γενικές γραμμές o.k., αυτοκτόνησαν μέχρι εκεί που δεν πάει φωνητικά κι έδωσαν τη νίκη στη μόνη μπαλάντα, πράγμα που ήταν κι ό,τι πιο δίκαιο! Κρίμα, γιατί με τόσες μπαλάντες φέτος, θα ήταν ιδανικό να συμμετέχαμε με δυναμικό τραγούδι, πιστεύω θα είχαμε καλύτερη τύχη…
    Αν αποδοθεί το νικητήριο σκηνικά με καλλιτεχνικό τρόπο το Μάιο κάτι μπορεί να κάνει (τύπου Hold me 2013 του Φωκά που ανέφερε κι ο EuroVIsionFan παραπάνω), όπως επίσης αν πάρουν τη γενναία απόφαση να προσθέσουν κάποιο ελληνικό μουσικό όργανο (όχι μπουζούκι!) για να το ‘δυναμώσουν’ και να του δώσουν ελληνικό χρώμα. Η μόνη ευχή φέτος είναι να περάσουμε τελικό, το φοβάμαι να πω την αλήθεια, κι από κει και πέρα ουδεμία απαίτηση, ό,τι βρέξει ας κατεβάσει… 🙂

  52. Το top μου μέχρι στιγμής

    1)Ιταλία 10/10
    2)Λετονία 9,5/10
    3)Εσθονία 9/10
    4)Σλοβενία 9/10
    5)Μάλτα 8/10
    6)Ισπανία 7.5/10
    7)Ολλανδία 7/10
    8)Ιρλανδία 7/10
    9)Ελβετία 6,5/10
    10)Γεωργία 6,5/10
    11)Ισλανδία 6/10
    12)Κύπρος 6/10
    13)Δανία 5,5/10
    14)Ουγγαρία 5.5/10
    15)Ελλάδα 5/10
    16)Μολδαβία 5/10
    17)Λευκορωσία 4,5/10
    18)Γαλλία 4/10
    19)Φινλανδία 4/10
    20)Σκόπια 3,5/10
    21)Λιθουανία 3/10
    22)Σερβία 2/10

  53. που ειναι τωρα κατι λουκαδες και λοιποι που μας επρηζαν για τη σαγια κι ειχαν βαλει και στοιχημα οτι θα κερδιζε κι εκαναν 100 σχολια? πολυ γουσταρω το αποτελεσμα. Μαρια Ελενα και Barrice οι μονοι ωραιοι επι σκηνης. Οι υπολοιποι ασχολιαστο.

  54. αρε κατι ηλιθιους που βλεπω να απαντανε . αντε απο δω και συνερθετε . αμα θελετε γραψτε τραγουδι και πηγαινετε να τραγουδεισετε…

  55. Σαν πολύ δεν ασχολείστε για 3 λεπτά στην τελική…….; έχουμε στείλει απίστευτες αηδίες σε τραγούδια. Τουλάχιστον τούτο ακούγεται. Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε. Έχετε αναγάγει ένα φλωροδιαγωνισμό σε μέγιστο εθνικό θέμα….Έλεος….!

    • Κοίτα, επειδή είναι αργά και ταλαιπωρούμε την κοπέλα να εγκρίνει τα σχόλια του καθενός… Το ότι ασχολείται κόσμος με την Eurovision, δεν σημαίνει πως έλυσε τα προβλήματα της καθημερινότητας… αύριο πάλι μπροστά μας θα είναι… αλλά απόψε (;) τουλάχιστον θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτά… πάλι καλά που είχαμε και Eurovision σήμερα και ασχοληθήκαμε με κάτι…

    • Μου κάνει εντύπωση που σπαταλάς τον χρόνο σου για να γράψεις για αυτόν τον “φλωροδιαγωνισμό”. Σου φαίνεται αυτό εδώ για site με πολιτική επικαιρότητα; Αν ναι, κάτι λάθος συμβαίνει με εσένα.

    • Αγαπητέ είσαι πλήρως άκυρος με το χαρακτηρισμό “φλωροδιαγωνισμό”. Είναι δε τόσο πολύ που κάθε χρονιά, πάνω από 35 χώρες συμμετέχουν, κάτι ξέρουν!… Άσε που φέτος παίρνει μέρος και η Αυστραλία (μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη). Αν αυτή είναι η γνώμη σου, γιατί μπήκες στον κόπο να το σχολιάσεις;
      Εμείς είμαστε εδώ σε ένα site φαν του διαγωνισμού και πιστοί στο έθιμο, ανεξάρτητα ποιος θα κερδίσει, πάντα θα ξεφωνίζουμε (σαν το μικρό γαλατικό χωριό που πλακώνονται για να ξεμουδιάσουν…)

  56. εσυ τι κανεις εδω τοτε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;εδω ειναι site για την γιουροβιζιον………..

  57. Γι’ αυτο δεν θα παει ποτε μπροστα αυτος ο τοπος. Δεν κερδισε αυτο που θελατε? Να πατωσει το αλλο. Ασχετα αν το δικο σας αγαπημενο δεν ηταν το καλυτερο της βραδιας. Θελει ανωτεροτητα να παραδεχτεις την ηττα σου ή εστω να πεις, ηθελα αυτο, δεν κερδισε, οκ, καλη επιτυχια στον νικητη. Καθε μα καθε χρονο τετοια ωρα, οσοι δεν κερδισε το αγαπημενο τους κομματι προβλεπουν οτι το νικητηριο δεν θα περασει τελικο. Τα ιδια για τον Αλκαιο, τον Λουκα, τους Κοζα Μοστρα, τους Freaky Fortune. Ελα ομως που ολοι περασαν. Χαλαρωστε λιγο και μην βγαζετε τοσο μενος για ενα μουσικο διαγωνισμο που και τελευταιοι να βγουμε δεν εγινε και τιποτα. Διοχετευστε ολη αυτην την αντιδραση και την ενεργεια σε πραγματα που πραγματικα αξιζει περισσοτερο να το κανετε. Καλη επιτυχια στην Μαρια Ελενα και ο,τι καλυτερο.

  58. επειδή τ τραγούδι στάνταρ θα αλλάξει ελάχιστα,ελπίζω να βάλουν κ σε άλλα σημεία υψηλές νότες γιατι πραγματικά εχει φωνάρα…πώς θα φανταζόσασταν αυτό το τραγούδι οπτικά στον τελικό??

  59. Να πω την αλήθεια, αφού παρουσιάστηκαν και τα πέντε τραγούδια, σκέφτηκα πως καλύτερα να μην μας εκπροσωπήσει κανένα από αυτά. Τα δύο ρυθμικά αγαπημένα μου (Shaya-Θωμαΐς) καταστράφηκαν κυριολεκτικά στο live με τραγελαφικές εμφανίσεις και φωνητικά. Ο Barrice, αν και καλύτερος φωνητικά, πάλι κιτς. Οι καλύτεροι ήταν οι C:Real και η Μαρία Έλενα, μόνο που η μπαλάντα ειδικά, όπως έχω πει, δεν μου αρέσει. Πραγματικά, δεν περιμένω ιδιαίτερα υψηλή θέση στην Βιέννη, πιστεύω γύρω στην 17η. Αλλά με τόσες ανατροπές που έχει ο διαγωνισμός, ποτέ κανείς δεν ξέρει… Πάντως αν πηγαίναμε με Shaya ή Θωμαΐς, θα ήταν 100% σίγουρος ο αποκλεισμός, δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτά που είδα. Εκτέθηκαν και οι δύο στην κυριολεξία.

  60. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους!! δεν ήταν εύκολο αυτό που έκαναν,μπήκαν στον διαγωνισμό για την εκπροσώπηση της χώρας τους.Ως τραγούδι μου άρεσε της Shaya και της Μαρίας Έλενας . Σήμερα στον τελικό είδα την Shaya να έχει άγχος και λόγω του ασταμάτητου χορευτικού να μην ακούγεται καθαρά και κάποιες στιγμές καθόλου.Το σωστό θα ήταν όλοι οι διαγωνιζόμενοι να τραγουδήσουν με το ίδιο μικρόφωνο.Πάντως πολύ όμορφη παρουσία. Η Μαρία Έλενα τραγούδησε υπέροχα και δεν υπήρχε ούτε μια στιγμή αδυναμίας στο τραγούδι της.Ίσως λόγω του voice συνήθισε να τραγουδά σε μεγάλο κοινό.Ήταν όμορφη και το τραγούδι μα μέτρια μπαλάντα που στο τέλος αρχίζει να έχει ενδιαφέρον αλλά στο κόβει απότομα.Ελπίζω την εμφάνιση στον τελικό να την επιμεληθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός και πιστεύω πως θα ανεβάσει το κομμάτι σε άλλο επίπεδο.Όπως και να έχει Μαρία Έλενα Κυριάκου Eurovision 2015 Greece. Όσο για τους shayers και εγώ περίμενα να βγεί η κοπέλα αλλά ήταν μια κακιά στιγμή για αυτήν αλλά να είστε σίγουροι ότι το καλοκαίρι θα είναι hitακι στα clubάκια. by the way good luck Maria Elena and all my love to Shaya <3

  61. Καλή επιλογή φέτος και πιστεύω πως θα πάει μία χαρά στην Βιέννη. Πριν το τελικό φοβόμουν ότι ή shaya θα κερδίσει αλλά μόλις είδα το live ήταν σίγουρα πως δεν μπορεί να τραγουδήσει. Απογοητευτικό ήταν η θωμαις, περιμένα καλύτερα από αυτήν. Καλό παρουσίαση φέτος και καλύτερο επίπεδο από άλλα χρόνια. Λυπάμαι για Κύπρο, σίγουρα ο Καραγιάννις θα έρθει τελευταίος στο ημιτελικό αλλά φέτος μπορούμε να πάμε δυνατά και χωρίς να δρεπομασταν, one last breath θα έρθει πρώτο δεκάδα τουλάχιστον.

  62. 8a h8ela na pw kati! Arhika an to doume adikeimenika mono I Maria Ellena kiriakou axize to epa8lw on stage eihe tin kaliteri emfanisi!! Ok oute emena den mou arese to tragoudi kai 8a to stirixw h8ela na paei h shaya alla den nomizw oti skinika kai fwnitika to stirixe toso kai kapws apogoiteytika!!! Deuteron arnoume na pistepsw oti to tilevoting tin evgale prwti den mporei I Shaya 8 meres prwti sta pols kai na min vgei katse ligo!! Triton GIA OSOUS lete gia tn kiriakou Legodas se kapoion ekprwsopo mas oti epeidi einai kipriakis katagwgis den axizei na paei einai san automata san an8rwpoi pistevw na anairoume to dikaioma kai se allous an8rwpous apo alles xwres na ekprwsopisoun ton ellada ELEOS!!! Kai emena me enohli poy se ola ta tallend show stirizoun tis kuprikes summetohes alla ti na kanoume 8a zisoume 😛

  63. Μπορουν ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ εκει στη νεριτ και στο μαντ να πουν εστω τι ψηφισε το κοινο και τι η επιτροπη? Τοσο πολυ ντρεπονται να το ανακοινωσουν στα πλαισια της διαφανειας? τι τριτοκοσμικη χωρα. Συγχαρητηρια στην μαρια ελενα και ευχομαι να ΜΗΝ ξαναδουμε την αφωνη απεργη ΠΑΛΙ σε κανα δυο χρονια γιατι εχει παραγινει αυτο που βλεπουμε τους ιδιους και τους ιδιους καθε χρονο. Και σιγα το ταλεντο που πρεπει να δολοφονει και ενα τραγουδι καθε χρονο με την ανυπαρκτη φωνη της…..Καλη επιτυχια στη μονη φωναρα σημερα και τη μονη αξιοπρεπη παρουσια, τη Μαρια Ελενα. Ειχα αναλυσει διεξοδικα γιατι επρεπε να ειναι αυτη που θα παει.

  64. Η Σαγια ήταν παράφωνη. Η Απέργη χάλια φωνή και χορογραφία για παιδικό θέατρο. Η μόνη που τραγούδησε σωστά ήταν η Κυριακου. Δίκαιο το αποτέλεσμα

    • η γιουροβιζιον ειναι σοου και οχι διαγωνισμος φωνης!διοτι και η μαντω φωναρα εχει αλλα πατωσε!και η βισση φωναρα εχει αλλα ειδες που κατεληξε!

      • Δεν ξέρω την ηλικία σου και πόσα χρόνια βλέπεις eurovision αλλά κάποια πράγματα αλλάζουν.
        Η eurovision την δεκαετία του 2000 μετατράπηκε από διαγωνισμός τραγουδιού σε διαγωνισμό σόου.
        Όμως όπως έχεις διαπιστώσει μετά το 2010 ξαναέγινε διαγωνισμός κυρίως τραγουδιού.Αρα ναι και η φωνή μετράει και φυσικά το τραγούδι.
        Η Ουκρανία πέρσυ που είχε το μοναδικό ποπ που μπήκε στην 10αδα είχε μια προσεγμένη εμφάνιση σύγχρονη και λιτή.Τέλος τα φορτωμενα κιτσάτα σόου.
        Η Μαντώ έχει φωνάρα αλλά είχε νερόβραστο τραγούδι και μια πολύ κιτς εξεζητημένη παράταιρη εμφάνιση.Όμως αν ψήφιζαν και επιτροπές θα έπαιρνε καλύτερη θέση.

      • παρακολουθω το διαγωνισμο απο το 1994 και ειμαι 29 ετων!και ειναι η πρωτη φορα που ειλικρινα δεν μου αρεσει η συμμετοχη μας και ακομη περιμενω να δω τα στοιχεια αναλυτικα τι ψηφους πηρε καθε ενα τραγουδι!!!να δω θα περιμενω για πολυ η μηπως τα μαγειρεψαν λιγακι?το τραγουδι της το θεωρω ακαιρο,ανευρο,αδιαφορο και εκτος εποχης!!αλλα οπως προειπα να ναι καλα οι κυπριοι εν ελλαδι οι οποιοι χαλασαν τις καρτες τους για να στηριξουν την συμπατριωτισσα τους!!

  65. Αναμενόμενο αφού στο live ήταν μακράν η καλύτερη.όπως και οι C REAL ήταν πολύ καλοί.H Shaya πολύ κάτω του μετρίου φωνητικά και η Θωμαή Απέργη εκτός τόνου και τρομερά στρεσαρισμένη.Ασε που δεν το έστησαν καθόλου καλά το τραγούδι και έκανε και κάτι υπερβολικές γκριμάτσες.
    Τώρα με μια μέτρια μπαλάντα μέσα σε τόσες μπαλάντες δεν νομίζω να τα πάμε καλά.Ας περάσουμε στον τελικό τουλάχιστον.

  66. Ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει στην ενορχήστρωση και στη σκηνή της eurovision δε θα κάθεται σαν παγοκολώνα με το μακρυ αερινο φόρεμα. Αν σκεφτούν το “κάτι” θα εχουμε μια αξιοπρεπές εμφάνιση.

  67. 1.ΜΕ ΕΛΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ C REAL ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ SHAYA-BARRICE-APERGH ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΤΣΟΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΑΡΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΡΩΥΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ
    2.Η ΒΛΑΧΟΑΡΧΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΝΗΡΟΕΛΛΗΝΑΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΑΧΤΑΡΜΑ STYLE ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ SHAYA-APERGH ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
    3.ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ EUROFUN ΑΣ ΒΑΖΑΤΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΝ ΤΡΥΠΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ.ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΟΜΠΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΚΟΝΗ ΧΑΖΟΥΛΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
    4.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 80 ΗΤΑΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΖΟΣΥΡΤΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗ.ΜΟΝΟ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΓΙΩΡΚΑΣ ΝΤΟΡΕΤΑ-ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΥΡΓΙΑΚΟΥ ΑΞΙΖΑΝ

    • η αποψη σου για το τραγουδι της Κυριακου ποια ειναι????ειναι η μπαλανταρα που θα μαγεψει την Ευρωπη????

  68. Δίκαιο αποτέλεσμα!
    Το “απόλυτο φαβορί” Shaya δεν πάτησε νότα σωστά, άσε που από την αρχή δυσκολευόμουν να πιστέψω πως ο μέσος Έλληνας άνω τον 25 ετών θα ψήφιζε ποτέ ένα τέτοιο τραγούδι…
    Η άλλη (Θωμαή) που και καλά θα συσπείρωνε την ψήφο λόγω Ελληνικού χρώματος ήταν φανερά στρεσαρισμένη και εκτός τόνου (έχασα και στο στοίχημα).
    Του Barrice δεν είχε ουδεμία ελπίδα εξαρχής με τέτοια άκυρη γέφυρα οπότε μένουμε με C Real που πραγματικά η τύπισσα επισκίασε κάθε θηλυκό επί σκηνής! και με Μαρία Έλενα η οποία όσο υπερτιμημένη και να υπήρξε στο The Voice ερμήνευσε αρτιότατα το κατά τ’άλλα μέτριο κομμάτι της!
    Για μένα μετά το live:
    1.One last breath = 6/10
    2.Crash and burn = 5/10
    3.Jazz & syrtaki = 4,5/10
    4.Ela = 3/10
    5.Sunshine = 3/10

  69. ta idame ola afta ta xronia. to mono pou apomeni na doume tora einai to eksis: eki pou milousan oli gia tin Shaya kai ksafnika to girisan apo to pouthena OLI MAZI sto poso poiotiko tragoudi einai to “one last…” na doume tin vradia tis Eurovision tin gnosti kolotoumba tou tipou “e ok itan logiko oti den tha pame kala giati to tragoudi itan apla metrio”! lol. to vlepo tora kiolas brosta mou pos apo to “epitelous ena poiotiko tragoudi apo tin ellada” tha gini ena “logika ta pigame xalia to tragoudi den den den”. me pianoun apo tora ta gelia.. einai tromero … mono stin ellada … tsoup alazoume apopsi kai gousta ana pasa stigmi (i malon ana pasa apotelesma tha eprepe na legete). ti politiki, ti athlitsimos, ti eurovision … pantou to idio kanoume. simera o olympaikos einai thrylos, avrio omada oute gia 3h katigoria. prin akpies meres oi aristeri apla OK stis fatsoules tous, simera apla theogomeni. (nai einai, alla to 36% perimenate gia na to katalavete? lol). to proi i Shaya thea, to vradi i Kyriakou i apoliti thea. statherotita miden stis apopsis kai sta gousta! pame PANTA vasi tou apotelesmatos 😉 😉 …… re paidia pos einai dinaton na stiloume mia tetia ballada?? i Conchita tragoudouse gia RISE (!) like a phoenix kai pame emis na tradoudisoume to allo akros!?! PIOS na psifise kati tetio melancholiko se enan XAROUMENO thesmo? pios? mono pou tha akousoun ton titlo tha mas riksoun X prin kan targoudisi i kopela!

  70. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η EUROVISION GIA THN ELLADA APO THN STIGMH POY DEN EXOYME KAN THN ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΝΙΚΗΣΟΥΜΕ(ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ).ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΑΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΑΝΕΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 100 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΗΝ 10 ΘΕΣΗ.ΟΤΙ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΙΟ ΞΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ PLUS ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ.

  71. ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ EUROVISION EXOYME ΔΕΙ ΟΤΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΤΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΖΗΣΕ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 80 ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΩΣ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ
    ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ

  72. Καλημέρα!! Παιδιά κι εγώ Shaya στήριζα… τη λατρέυω, περίμενα χρόνια να εμφανιστεί στη eurovision και το τραγούδι της μου άρεσε πολύ και το θεωρώ πιο κατάλληλο θεωρητικά για το διαγωνισμό. Αλλά γι’ αυτο γίνονται τα live, ας μην το ξεχνάμε! Για να κρίνουμε πώς αποδίδει ο κάθε καλλιτέχνης ζωντανά την εμφάνιση. Και χθες η Shaya ήταν χάλια… Κρίμα, απογοητεύτηκα… Την “έφαγαν” τα πολλά μπουζούκια υποψιάζομαι, σαν να έχασε τον επαγγελματισμό της. Ψήφισα Μαρία Έλενα τελικά, γιατί αντικειμενικά ήταν η καλύτερη. Αυτά τα τραγούδια είχαμε, αυτές τις εμφανίσεις έκαναν οι καλλιτέχνες, ανάμεσα σε αυτές είχαμε να κρίνουμε και κρίναμε. Καλή επιτυχία να πούμε, ας μην το ξεχνάμε και ας ευχηθούμε για τα καλύτερα!!

  73. prin tin dieksagwgi tou ethnikou telikou upostiriza to na paei h shaya exwntas ena ksesikwtiko kommati apoteloumeno apo diaforetika stoixeia opou anamesa se balades tha ekane tin diafora…stin diarkeia twn imerwn eixe anevei stin ektimisi mou kai to tragoudi tis apergi exwntas sto mualo mou oti einai ena amigws elliniko kommati(kati to opoio aresei stous ksenous) kai pou stin gefura me to surtaki tha ksesikwne to stadio…telika apodeixtikan kai oi duo polu liges sto live me apotelesma to eisitirio telika gia tin vienni na to parei to artiotero apo kathe apopsi kommati auto tis kuriakou…fwnara,wraia parousia kai mia liti emfanisi arkousan…tha diafwnisw me arketous pou lene oti einai mia vareti balada kathws thewrw oti exei dunamiki kai ena stisimo apo ton fwka euaggelino san auto tou azerbaijan to 2013 mporei na to apogeiwsei…c real kai barrice metria tragoudia me tin diafora oti to live twn c real itan to deutero kalutero(meta tis kuriakou) apotelwntas tin ekpliksi tis vradias…telos,kali epituxia sto tragoudi mas kai epitelous as stamatisoume to thapsimo…h ellada mas summetexei…upostiriksi eite mas aresei to tragoudi eite oxi…auta vlepoun oi ksenoi kai mas kavalane…h arnitiki energeia kathe allo para kalo kanei kai metaksu mas oloi kseroume oti kai fetos tha perasoume ston teliko gia akoma mia xronia…apo ekei kai pera ston teliko ola einai anoixta…kai pali kali mas epituxia!!!

  74. Θα προσπαθήσω να μιλήσω αντικειμενικά για τα όσα είδα εγώ τουλάχιστον στον ελληνικό τελικό: Αρχικά, να πω ότι αυτό που νομίζω είναι ξεκάθαρο από όλους είναι ότι η Μαρία – Έλενα είχε την καλύτερη εμφάνιση και ερμηνεία και αυτό φάνηκε στο ότι είχε σταθερή φωνή, δεν έδειξε ότι είχε άγχος (μπορεί να είχε όμως) αλλά σε γενικές γραμμές ήταν η πιο απλή, λυτή και αξιοπρεπής εμφάνιση από τους διαγωνιζόμενους. Δεν θα μπω στη διαδικασία να προβλέψω την πορεία του τραγουδιού μας στη Βιέννη, γιατί και πέρυσι αυτό έκανα με το Rise up και απογοητεύτηκα με την 20ή θέση (ενώ ονειρευόμουν 10άδα). Θα ευχηθώ απλά καλή επιτυχία στην Ελλάδα και μια καλή θέση.

  75. Απλό, λιτό και απέριτο! Τι τα θέλουμε τα φρου φρού και τα αρώματα; Πολλά συγχαρητήρια στη Μαρία-Έλενα, δικαιώθηκα. Ουφ, ανάσανα. Μα έλεος! Να βλέπω μια Shaya να κουνιέται σαν βραζιλιάνα στο σαμπαδρόμιο? Μου έκανε φτηνή, φτηνιάρικη, τι σεξι λέγανε, πέρασε και δεν ακούμπησε. Επι τέλους τους φώτισε ο Θεός. Μια χρονιά να στείλουμε κάτι ποιοτικό, να μη μας λένε τσακλοκούδουνα οι έξω που μια ζωή την ίδια πεπατημένη συνταγή τύποθ Καλομοίρα, ελαφρύ ποπ μπέρδεμα με 500 στοιχεία μέσα και κούνημα ποπού! Μπράβω και πάλι μπράβω. Δεν το περίμενα, ακούγαμε συνεχώς υπέρ Σάγια. Τωρα ας βγούμε και πάτος. Τουλάχιστον έχουμε αξιοπρέπεια με αυτή μας την επιλογή. Πήρα το αίμα μου απο πέρσυ που φώναζα υπέρ Κρυσταλλίας και μου στείλανε τα αντε μην τα πω τωρα!!!!

  76. ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟ ΟΙ C REAL ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΑΡΑ ΚΑΙ ΨΑΡΩΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ LIVE,TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΑΠΑ.SHAYA BARRICE ΑΠΕΡΓΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ.ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΟΛΔΑΒΙΚΟ VOICE ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΑΝ AUDITIONS OI ΑΦΩΝΟΙ ΣΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΙΟ ΚΙΤΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΝΑΙ Η ΚΥΡΙΚΟΥ ΔΥΣΙΚΑ ΕΙΧΕ ΤΟ TELEVOTING OLΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΑΙΣΧΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ VOTES ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΗ ΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΖΟΤΡΑΓΟΥΔΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ Η ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΚΑΙ ΤΗΝ SHAYA ΤΗΝ ΕΚΑΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΞΗ ΖΟΥΛΟΥ ΑΦΡΙΚΑ ΜΕ ΚΛΑΡΙΝΟ.Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΣΤΥΛ ΜΑΛΛΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ ΕΙΧΑΝ ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ.

  77. Οι ξένοι γραφουν,πως φέτος ίσως δεν περάσουμε τελικο..λένε ότι η Κυριακου έχει καλή φωνη,αλλά η μπάλαντα πολύ παλιομοτικη….

  78. η νικη της κυριακου προηλθε απο τους κυπριους εν ελλαδι που ψηφισαν μαζικα την μοναδικη κυπριακη υποψηφιοτητα!μεχρι 50 ψηφοι ειναι δεκτοι απο ενα τηλεφωνο??παμε καλα??εννοειται οτι θα αλλοιωθει η ψηφοφορια!εγινε με αποδειξη το 1998 κατι αναλογο!πραγματικα θελω να δω τι ψηφισε ο κοσμος και τι η κριτικη επιτροπη!

  79. Ήθελα Σάγια μέχρι να την ακούσω live. Με δεδομένες τις χτεσινές εμφανίσεις, η Κυριάκου ήταν η καλύτερη. Αφήστε τους τσακωμούς τώρα και ας ελπίσουμε όλοι να πάει καλά η Ελλάδα φέτος. Το τραγούδι είναι καλό( εννοείται όχι εξαιρετικό) και η φωνή της είναι υπέροχη. Καλή της επιτυχία!

  80. Συγχαρητήρια στη Μαρία Έλενα, πραγματικά χθες με την ερμηνεία της, απέδειξε ότι τα στοιχήματα δεν μπορούν να προβλέψουν τι τελικά μπορεί να συμβεί στο live. Πιο αναλυτικά:
    C-Real: Σκηνικά και φωνητικά με έπεισε παρά το αδιάφορο τραγούδι.
    Θωμαή Απέργη: Εκτός τόνου συνέχεια, την έφαγε το άγχος της.
    Barrice: Η γέφυρα εντελώς άκυρη, το όλο στήσιμο τίποτα το ιδιαίτερο.
    Shaya: Για εμένα, η χειρότερη παρουσία του χθεσινοβραδινού τελικού, φάλτσαρε σε πολλά σημεία και όσο για τη σκηνική παρουσία, φθηνή, κιτς και υπερβολική.
    Μαρία Έλενα: Άψογη ερμηνεία και όμορφη σύνθεση, άξιζε το εισιτήριο για Βιέννη.
    Προς το παρόν, δίνω 6/10 στην ελληνική συμμετοχή και εύχομαι να έχουμε καλή επιτυχία!!!

  81. Κέρδισε το καλύτερο τραγούδι και μία εξαιρετική ερμηνεύτρια. Είμαι πολύ χαρούμενος. Βρίσκω πολύ διασκεδαστική την αντίδραση αυτών που είχαν επενδύσει στους ατάλαντους και τους άφωνους.Η Κυριάκου δεν είναι ξινή όπως πολλοί γράφουν. Είναι συγκρατημένη και σεμνή και κυρίως όχι χαζοχαρούμενη. Για το Μάιο το τραγούδι θέλει πολύ promotion γιατί με τη πρώτη φορά δε το συγκρατείς αλλά πιστεύω έχει δυνατότητες. Το ότι έχει φέτος πολλές μπαλάντες δεν έχει σημασία, και πέρισυ 2 μπαλάντες ήταν στην πρώτη θέση. Μερικές θα ξεχωρίσουν. Γενικά τα περιμένω όλα από αυτό το τραγούδι μη πρόκριση στο τελικό έως και ΝΙΚΗ.Δεν υπάρχει και κανένα ασυναγώνιστο τραγούδι έως τώρα. Πιστεύω στο τραγούδι και στην ήρεμη δύναμη και αποφασιστικότητα της Μαρίας Έλενας. Καλή τύχη Ελλάδα.

    • Φίλε συμφωνούσα σε όλα όσα έλεγες, μέχρι την προτελευταία σου πρόταση. Προφανώς δεν έχεις ακούσει της Ιταλίας τη συμμετοχή. Ακόμη κι αν δεν πεις ότι είναι Masterpiece, όπως πιστεύω, ε, δεν σε αφήνει και αδιάφορο.

    • Φτου, φτου, φτου, φτου! Μη γλωσσοτρώς με νίκη! Αυτή φέτος είναι της Ιταλίας, και μια και είναι από το Σαν Ρέμο, τα παιδιά έχουν εμπειρία από σκηνική παρουσία… ΜΟΝΟ για αξιοπρεπή συμμετοχή πάμε!….

      • Δε με πείθει το τραγούδι της Ιταλίας. Πιστεύω ότι θα έχει τη τύχη του Αζερμπαιτζάν του 2010, της Γαλλίας του 2011 ή της Αρμενίας του 2014 δηλαδή αρχικών φαβορί που δεν επιβεβαιώθηκαν. Το ότι κέρδισε στο Σαν Ρέμο δε λέει τίποτα είναι εθνικό φεστιβάλ και ικανοποιεί την τοπική μουσική κουλτούρα και στάνταρντς. Δε λέω ότι το τραγούδι μας είναι φαβορί αλλά έχει τις δικές του πιθανότητες. Θεωρώ ότι την τελευταία βδομάδα στις πρόβες που πολλά τραγούδια καταρρέουν και άλλα απογειώνονται η ερμηνεία και το πάθος της Μαρίας Ελένης θα το απογειώσουν. Το ελπίζω δηλαδή. Επιπλέον ποιος περίμενε πέρισυ νίκη της Αυστρίας ή απογείωση της Ολλανδίας την τελευταία βδομάδα? Ας μη προεξοφλούμε τίποτα.

    • ΟΚ, πολλα μπορείς να πεις τώρα, επόψεις και απόψεις που έλεγε παλιά τηλεοπτική εκπομπή. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά αυτά έχουν άστρο. Και η επιτυχία είναι ότι είναι νέα παιδιά. Το τραγούδι δεν θα χε την ίδια τύχη αν το λεγανε 3 μεσόκοποι τενόροι. Όχιιιι. Θα κανει appeal και στο νεανικό κοινό, γιατί αυτή ακριβώς είναι η επιτυχία του, τα φρέσκα παιδιά. Μη συγκρίνεις με άλλες χρονιές.

  82. νικησε ενα μετριο τραγουδι σε ενα τελικο με κακα τραγουδια…πολυ χαμηλο το επιπεδο και φετος,οπως και πολυ χαμηλη θα ειναι η θεση που θα παρουμε και φετος….

  83. Βλεπω πολλα σχολια εδώ μεσα του τυπου δεν θα περασουμε τελικο κτλ….πραγματι κι εγω το πιστευω αυτό,είναι δυσκολο να μας περασουν τελικο με ένα τοσο μετριο τραγουδι απλα και μονο γιατι η κοπελα εχει ωραια φωνη…..μην ξεχναμε που κατέληξαν η Βοσσου,η Μαντω αλλα και η Βισση….αλλα και παλι ρε παιδια κανεις δεν είναι Θεος,ποτε δεν ξερεις τι θα γινει….και επειδή ειμαστε ολοι μας πανω από όλα Ελληνες ας στηρίξουμε την συμμετοχης μας οποια και αν είναι αυτή και να αφήσουμε τις γκρινιες και τις κοντρες….θα προτιμούσατε να μην παμε καθολου;

    • H Βισση τι έπαθε;; 9η κατέληξε. Αξιοπρεπέστατη. Και δεν ειχε να κανει με προκριματικους. Διαγωνιστηκε κατ ευθείαν στον τελικό, αφού εμείς είμαστε διοργανώτρια χώρα τότε. Μην μπερδευόμαστε.

    • H Mαντώ το σκότωσε με το φόρεμα και το τραγούδι δεν ήταν τόσο δυνατό ούτε ερμηνείας…. επιπλέον έκανε και άσκοπή επίδειξη φωνής δεν είναι διαγωνισμός φωνών. Η άνοιξη τεράστιο τραγούδι αλλά το χτένισμα χάλια έμοιαζε με τραβεστί και το σαξόφωνο το κατέστρεψε τελείως, το έχεις ακούσει live… χάλια. Η Βίσση μια χαρά τα πήγε αν και όπως έχει πει και ο Α.Καρατζίκος δεν ξεκούρασε τη φωνή της δουλεύοντας συνεχώς και ακουγόταν κουρασμένη.

  84. Επιτέλους μία μπαλάντα… Με μία φωνάρα!!!
    Ήθελα τη Σάγια αλλά μέχρι εχθές στις 20:30.. Μετά άλλαξε γιατί απλά το κατέστρεψε ερμηνευτικά κάτι που και η ίδια παραδέχτηκε.. (Δε στηρίζομαι στην ερμηνεία αλλά στο σόου, είπε)..
    Το πρόβλημά μου όμως είναι άλλο… Γιατί σαν διοργάνωση δεν ανακοινώνεται ποτέ το αποτέλεσμα αναλυτικά; Όπως σε άλλες χώρες… Η επιτροπή έδωσε τόσους βαθμούς εκεί ενώ το κοινό τόσους.. Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτό αντί στα άστοχα intervals που μόνο intervals δε θα έπρεπε να λέγονται; Ευχαριστώ!

  85. Τη Shaya φαίνεται οτι κάποιος τη μισεί πολύ. Αν είχε άλλη σκηνική παρουσία θα πήγαινε καλύτερα. Πρώτο όμως ήρθε η μπαλάντα και με τις κατάλληλες αλλαγές θα πάει καλά. Τελικό και δεκάδα μας φτάνει.Αλλά εχει να γίνει “ττου κουτρούλη ο γάμος”.Περιμένετε να δείτε τη ψηφοφορία.Που θα πέσει ο κλήρος φέτος; Τι πιστεύετε;Τα περσινα παιδιά τα λυπήθηκα.Ε δεν ήμαστε και για αυτή τη θέση.Για να δούμε ποιος θα μας δώσει πόντους; Γιατί θυμάμαι ποιος μας ψηφίζει καθε φορα.Και δυστυχώς……

  86. Καθε χρονο η ιδιες γκρινιες………..φετος γιναμε και ρατσιστες….ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!! Μα ολα τα απωθημενα σας εδω θα τα βγαλετε?????? Μια γιορτη τραγουδιου ειναι τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο……….χαρειτε το επι τελους……..κι οσον αφορα τη θεση που θα παρουμε καμμια σημασια δεν εχει. Καλη επιτυχια Μαρια Ελενα!!!

  87. Νίκησε το καλύτερο τραγούδι από τον πιο ταλαντούχο ερμηνευτή…ευτυχώς. Καλή επιτυχία στην Μαρία Έλενα. Βέβαια με τέτοιο αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα σε ολόκληρη την βόρεια και Δυτική Ευρώπη, λόγω της οικονομικής ασφυξίας, η ειρωνεία που θα υποστούμε με το τίτλο του τραγουδιού ONE LAST BREATH θα είναι μεγάλη και συνεχόμενη. Ας είμαστε προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι. Το τραγούδι μπορεί ανεξάρτητα από αυτό να πάει απρόσμενα καλά.

  88. Τι σημαίνει πρέπει να θυμίζει το τραγούδι Ελλάδα; Τι κόμπλεξ είναι αυτό και τι βραχνάς; Ό,τι είναι κλασσικό και δυτικό είναι μίασμα; Πού ζούνε πια μερικοί; Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δυστυχώς ακόμα. Αλλιώς δε θα λικνίζονταν στο τσιφτετέλι με την πρώτη ευκαιρία! Πάντως, αν η άποψη του μέσου θεατή-ακροατή για τη μουσική γενικά είναι το κατά πόσο μας επιτρέπει να εκτονώνουμε την καταπιεσμένη φύση μας με αχαχούχα και ντιριντάχτα λυπάμαι… αλλά μην απορείτε για το που έχουμε φτάσει σαν χώρα. Δεν έχουμε υπομονή να καθήσουμε ήρεμοι να αφουγκραστούμε βαθειά τη μουσική, να εστιάσουμε στην εκφραστική δύναμη μιας ερμηνείας, να εμπνευστούμε, να συγκινηθούμε. Θέλουμε όλα να περνάνε σα νεφέλωμα με χρυσόσκονη και να τελειώνουν πριν καλά καλά ξεκινήσουν. Ανούσιες ατραξιόν επί σκηνής άνευ περιεχομένου, αυτό αξιώνουν μερικοί, αν όχι οι περισσότεροι, με αντίτιμο μια καλή θέση στο scoreboard. Όχι κύριοι, πρέπει να αλλάξουμε προφίλ προς τα έξω, είμαστε πια γραφικοί με τα συρτάκια, τα τσιφτετέλια και τα ζεϊμπέκικα. Ας αφήσουμε ελεύθερη την έμπνευση των δημιουργών και ας μην ψυχαναγκαζόμαστε με βλακείες που άφησαν την Ελλάδα στο έρεβος της μουσικής ιστορίας, ως παράρτημα-τραβεστί της Μέσης Ανατολής.

  89. Μια χαρά είναι το τραγουδι που σε μερικούς δεν αρέσει τίποτα αμάν δηλαδή !Η Σαγιά ηταν εκφαμβοτικη αλλά δεν τραγούδησε καλά!

  90. Πατωσε η γιουροβιζιον στα νούμερα τηλεθέασης χθες ! 13% στο σύνολο μονο ! Λογικο! Με μέτρια τραγουδακια και μη αγαπητούς καλλιτεχνες υποψήφιους ποιος θα κάτσει να το δει;; Οσο για την επιτροπη , διάβασα το θεϊκό : τι δουλεια ειχε μια συνταξιούχα στην επιτροπη; Άλλους εν ενεργεια δεν είχαν ; Τελος να πω οτι οι παρουσιάστριες το φτηνιζαν το θεμα και με εκνευριζαν ενω ακομα και τωρα δεν μας λεει κανεις αναλυτικα τι ψηφισε κοινο και επιτροπη.

    • Για τα δεδομένα της ΝΕΡΙΤ θρίαμβος είναι. Τουλάχιστον δεν είναι μονοψήφια.

  91. Eλπιζω η χθεσινή βραδιά να έγινε μάθημα σε όλους ΝΕΡΙΤ, MAD, δισκογραφικές!
    Ωραία τα MAD AWARDS, αλλά στη Eurovision (ακόμα) τραγουδάνε live….
    Κάποιοι φαίνεται να το ξεχνούν αυτό!!

  92. Το δίδαγμα από χθες, είναι τελικά πως η δημόσιά μας τηλεόραση, μετά από προσπάθειες μερικών ετών (από το 2010), κατάφερε να απαξιώσει το πιο εμπορικό προϊόν της. Το Eurosong 2015 δεν έκανε νούμερα και πάω στοίχημα πως και τον Μάιο στις τρεις βραδιές της Eurovision, η τηλεθέαση θα πέσει κι άλλο σε σχέση με πέρσι. Όλα αυτά μου δίνουν την αίαθηση ότι κάνουμε τον διαγωνισμό να επιστρέψει στην Ελλάδα σε μεγέθη προ 2001, κυρίως δεκαετίας 1990. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά αυτό θα έχει σίγουρα επιπτώσεις στις θέσεις της Ελλάδας, με την δεκάδα που είχαμε κάθε χρόνο δεδομένη να είναι πλέον δύσκολη και τεράστια επιτυχία αν επιτευχθεί. Άποψή μου, με βάση το χθεσινό σόου και τη συμμετοχή μας.

  93. Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου έχει μια υπέροχη φωνή και θα τα πάει τέλεια στην Βιέννη.Το τραγούδι είναι απλά φανταστικό.Καλή Επιτυχία Ελλάδα!

  94. Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη που επιτέλους θα στείλουμε ένα αξιοπρεπές τραγούδι και μια υπέροχη φωνή για τα οποία κανείς δε θα μας κατηγορήσει. Ξέρω οτι οι νεότεροι όλης της Ευρώπης παρακολουθούν τη Eurovision για να κάνουν χαβαλέ και να γελάσουν, αλλά ας μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού και οι νικητές πρέπει να έχουν ακριβώς αυτό: ένα όμορφο τραγούδι – πολύ καλή φωνή και πρωτότυπη ή αξιοπρεπή σκηνική παρουσία, άσχετα αν αυτό δε συνέβαινε πάντα στην ιστορία του θεσμού (βλέπε τέρατα Φινλανδίας κλπ). Είμαι αισιόδοξη οτι οι επιτροπές και οι απλοί άνθρωποι που ψηφίζουν αυτό που τους αρέσει κι όχι το χαβαλέ θα υπερψηφίσουν το τραγούδι μας. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ο μεγάλος αριθμός από μπαλάντες φέτος. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω οτι θα τα πάμε πολύ καλά αλλά ακόμα κι αν δεν τα πάμε καλά τουλάχιστον θα έχουμε ψηλά το κεφάλι γιατί το τραγούδι που θα έχουμε στείλει ήταν αξιοπρεπές και πανέμορφο.

  95. Από τα σχόλια που γράφονται από Έλληνες, κατάλαβα τελικά οτι οι περισσότεροι ενω θα ψήφιζαν Σάγια, κατέληξαν σε Μαρια – Ελενα! Τόσοι και τόσοι το λένε, τι επιμένετε οτι την στήριξαν οι Κύπριοι.. Ναι, σίγουρα μια μερίδα Κυπρίων θα την ψήφισε αλλά οχι σε βαθμό για να της δωσει και την νίκη! Και με την Ελευθεριου dance κομματι με εθνικ στοιχείο είχαμε αλλά δεν μιλά κανείς για αξιοπρεπή συμμετοχή γιατί ίσως και να μην ήταν και τόσο τελικά! Η Μαντώ, τραγούδησε με την φωνάρα της, ήρθε 17η.. Και τι εγινε? Έχασε την αξία της ή έγινε θέμα για μη καλη εμφάνιση. Αντίθετως, συνεργάστηκε και με την Sertab Erener την νικητρια του 2003 στο τραγούδι Φως/Αşκ (για όσους δεν τον γνωρίζουν).. Τι κλαψουρίσματα είναι αυτά εαν δεν μπει 10δα η Ελλάδα (γιατί στον τελικό σίγουρα θα περάσει).. Ηρεμήστε λιγο! Και κανένα ποιοτικο τραγούδι για αλλαγή, καλό θα κανει στην χωρα! Ψευτοτσιφτετέλια και συρτάκια της ωρας, δεν τα μασάνε οι Ευρωπαίοι! Και για να τελειώνει το θέμα Ελλάδα – Κύπρος, όπως και να το κάνουμε είμαστε αδέλφια! Κάποιοι ανιστόρητοι, ας ανοίξουν κανένα βιβλίο να ξεστραβωθούν… η Κυπριακή διάλεκτος δεν θεωρείται άλλη γλώσσα, γιατι ετσι θα ηταν και οι Κρητικοί και αλλοι τοσοι! Πολλοί Ελλαδίτες (γιατι ετσι μας αρεσει να το λεμε οχι γιατι δεν ξερουμε Ελληνικα) ερχονται στην Κύπρο για δουλεια, ακομα και γνωστοι, παραδειγματα? Λευτερης Ζαμπετακης, Μπουγιουρης, Φιλιππος Σοφιανος, Κατια Νικολαιδου, Μπουρδούμης, Τσιμιτσέλης, Δανδουλάκη, Βογλης, Παναγιωτα Βλαντή, Χρηστος Λουλης, Αλεξανδρος Παρίσης, Δακης, Ολγα Βενετσιανου και άλλοι τόσοι ακομα που παρελαύνουν στο νησί μας και είμαστε πάντοτε φιλόξενοι… Και οι 2 χωρες έχει ανάγκη η μια την άλλη (δες το αγαπητε φίλε Παντελή και λίγο πολιτικά, με την αγορά των Ομολόγων που έκανε η Κυπρος για να στηρίξη την Ελλάδα) και να σου πω οτι και οι Κύπριοι στην Ελλάδα, αλλοδαποί θεωρούνται ! Εύχομαι αυτό το θέμα να τελειώσει με κάποιους (που νομιζω είστε παιδιά από 12 χρονών – 18 χρονών και λέτε οτι να’ναι χωρις να γνωρίζεται ιστορία και γεγονότα). Ειμαστε σε σαιτ Γιουροβίζιον και δεν λυθούν εδω οι διαφορες! Καλη επιτυχια στην Μαρία Έλενα, απέδειξε οτι ήταν η καλύτερη, είτε αυτό αρέσει είτε όχι !

    • Η Μαντώ με την Sertab συνεργάστηκαν τουλάχιστον ενα με δυο χρονια πριν την eurovision του 2003.

  96. παρακολουθω το διαγωνισμο απο το 1991!ειμαι 30 ετων και ειλικρινα ειναι η πρωτη φορα που μια συμμετοχη μας με αφηνει παγερα αδιαφορο!ειλικρινα αναρωτιεμαι πως γινεται ενα τετοιο τραγουδι να ψηφιστηκε απο τη νεολαια??εχω αρχισει και πιστευω οτι κατι περιεργο συνεβη!προσωπικα πιστευα οτι οι ψοιφοφοροι νεαρης ηλικιας που συνηθως ψηφιζουν θα εβγαζαν σαγια η απεργη με διαφορα!!φαινεται σε καποιους δεν εγινε μαθημα η 17η θεση της μαντους ουτε η 13η της βοσσου και θελουν επαναληψη!!δεν με ενδιαφερει καθολου η θεση που θα παρει η κυριακου!εμενα προσωπικα δεν με εκπροσωπει ενα τοσο αδιαφορο κια αχρωμο τραγουδακι ερμηνευμενο απο μια αχαρη τραγουδιστρια!περαστικα σε αυτους που τη στηριξαν!ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ!ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ!!!ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ!!!

    • Η ίδια νεολαία που κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια ψηφίζει το 80-90% των τραγουδιών που μπαίνουν στη δεκάδα και είναι μπαλάντες!
      Ευτυχώς έγινε μάθημα για τα τραγούδια του κώλου τύπου afrodisiac που τα χλευάζουν και ελληνες και ξένοι.
      Πάντως για 30 χρονών να ευχεσαι καλό πάτο επειδή δεν βγήκε αυτό που ήθελες, δεν συνάδει με την ηλικία σου. Στο λέω γιατί κι εγώ περίπου τόσο είμαι.
      Έχουν εκπροσωπήσει την χώρα μας πολλές συμμετοχές που δεν μου άρεσαν αλλά πάντα ήθελα να τα πάμε καλά.Τέτοια λογική την έχουν 18 χρονών και κάτω:Δεν πέρασε το δικό μου?Εύχομαι τα χειρότερα.Εσύ είσαι ο πατριώτης έλληνας?Φάσκεις και αντιφάσκεις λοιπόν.
      Επίσης επειδή stratos και thraki boy είστε ο ίδιος χρήστης καλό είναι να επιλέξεις ποιό θες να χρησιμοποιείς.

      • λοιπον και που μπαινω στον κοπο να σου απαντησω παρα πολυ σου ειναι!!καταρχην απο τη στιγμη που δεν μου αρεσει μια συμμετοχη δεν καταλαβαινω γιατι να τη στηριξω?το θεωρω ακρως σοβινιστικο και ανουσιο να στηριζω κατι που δεν με εκφραζει και δεν μου αρεσει!!και επειδη εχω συνομιλησει με παρα πολλους φαν απο χωρες οπως ισραηλ,σερβια,ισπανια!αυτο κανουν και αυτοι οτι δεν τους αρεσει δεν το στηριζουν!τι παει να πει οτι μ αρεσει δεν μ αρεσει επειδη ετυχε να παει ενα κομματι πρεπει σωνει και καλα να το στηριζω φανατισμενα!ακρως φασιστικη λογικη!μηπως να πληρωσουμε και επιπλεον ενφια οσους δεν μας εκφραζει η νεροβραστη μπαλαντα της κυριακου?ελεος!

  97. Λοιπόν φέτος πολλές μπαλάντες έχουμε και θα γίνει χαμός!!! Βρε παιδιά αξιοπρεπέστατο τραγούδι είναι.Είπαμε τελικό και δεκάδα θέλουμε.Όμως Μη ξεχνάτε τις ψήφους. Επιμένω!!!!!Ψήφους που είχαμε, δε τις έχουμε. Παιζουν όμως ρόλο και τα τραγούδια π.χ με το afrodisiac τι να περιμέναμε.Πέρσι κρίμα για τα παιδιά αλλά για ψάξτε τη βαθμολογία. Και μη μου πείτε για Έλληνες στο εξωτερικό. Άφαντοι πέρσι. Οπότε όλα παίζονται. Προσωπική μου εκτίμηση για το 2016 ή θα πρέπει να μάθουμε βέσπα ή θα πάμε να μαζέψουμε παπαρούνες!!!! Νότια, Βόρεια, Δυτικά, Ανατολικά; Που γέρνει η ζυγαριά οεο;

  98. Με όλη την ειλικρινια τωρα..ας ακυρωσει καποιος την φετινη Eurovision παρακαλω! Δεν θα αντεξω να την δω και αν συνεχισουμε ετσι φοβαμαι οτι θα ειναι η πρωτη χρονια οσο ζώ που δεν θα μπω στο κοπο να την δω!Α ρε Shaya το σκοτωσες το κομματι σου..ενω ολοι ξεραμε οτι εχεις φωναρα χτες κατι δεν πήγε καλα.Οσο για το νικητηριο δεν σχολιαζω καν.Φωνη εχει τραγουδι δεν εχει.

  99. Ασχετο αλλα ολοι εσεις που υποστηριζατε κ συνεχιζετε να υποστηριζετε Shaya κ Απεργη…Μηπως εχετε προβλημα ακοης;;…Δλδ μετα απο αυτο το αθλιο live..που ουσιαστικα ‘γκαριζαν’,συνεχιζετε κ λετε την ιδια καραμελα;;;…Και να ειχαν κ καλα τραγουδια,παει στο διαολο,αλλα μην μας σκοτωσετε κιολας!!Κ το λεω εγω που δεν ψηφισα ΤΙΠΟΤΑ χθες..,

  100. Θεωρώ το χθεσινό ελληνικό τελικό τον καλύτερο των τελευταίων χρόνων, καθώς δε βαρέθηκα καθόλου σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Τώρα σχετικά με τα τραγούδια:
    1. C:Real – Crash and Burn – Αν και το τραγούδι δεν το θεωρώ τίποτα το ιδιαίτερο, πιστεύω ότι ήταν πολύ καλοί επί σκηνής.
    2. Θωμαή Απέργη – Jazz & Συρτάκι – Η φωνή δεν έβγαινε με τίποτα. Τι άγχος ήταν αυτό;
    3. Barrice – Ela – Εντελώς αδιάφορο, η δε γέφυρα με το μπουζούκι τελείως άκυρη.
    4. Shaya – Sunshine – Την υποστήριζα. Ήθελα να νικήσει. Μόνο που η Shaya στον τελικό δε μας τα ‘πε. Τόσο απλά: ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ‘ΠΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Με απογοήτευσε.
    5. Μαρία-Έλενα Κυριάκου – One Last Breath – Ποτέ δεν του είχα πολυ-δώσει σημασία αυτού του τραγουδιού, ωστόσο οφείλω να πω ότι η τραγουδίστρια το ερμήνευσε πολύ καλά χτες. Δεν περίμενα να βγει αυτό, αλλά είναι εμφανές ότι ήταν αυτή που έκανε τα λιγότερα λάθη χτες (στους τυφλούς ο μονόφθαλμος δηλαδή). ‘Ντάξει, το τραγούδι δε μ’ ενθουσιάζει κιόλας, τουλάχιστον όμως είναι αξιοπρεπές.
    Τέλος πάντων, ο γέγονε γέγονε. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα και πρωτίστως μία θέση στον τελικό του Μαΐου.

  101. Παιδια ας σταματησουμε να τσακωνομαστε. Η αληθεια ειναι οτι κι εγω την Shaya προτιμουσα αλλα μετα απο το live αλλαξα γνωμη επειδη η Μαρια Ελενα ειχε τελεια φωνη!! Δεν εχουμε παρα μονο να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην χωρα μας!!

  102. Είναι γεγονός πως έχουμε “δύσκολο δρόμο” μπροστά μας. Είναι άλλη μια χρονιά μπαλάντας και για την ακρίβεια τόσες μαζεμένες μπαλάντες από τα 90s είχαμε να δούμε. Το μόνο που δεν είναι μπαλάντα φέτος (προς το παρόν) είναι το Αina mun pitaa της Φινλανδίας (Θεός φυλάξοι!) Α και το Ceo Svet Je Moj από Σερβία, που κάπου διάβασα πως μπορεί για πρώτη φορά να το στείλουν στα Αγγλικά (μέγα λάθος για μένα, εάν συμβεί). Anyway, η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές μπαλάντες, όμως δεν είναι όλες ίδιες.Δεν είναι ίδιες οι μπαλάντες της Κύπρου, της Εσθονίας, της Μάλτας και της Ελλάδας (τυχαία παραδείγματα). Της Κύπρου είναι πολύ down-tempo και θέλει να αντιγράψει κάποιες μπαλάντες ανάλογου ύφους που τα πάνε καλά στα charts σε Ευρώπη και Αμερική. Νομίζω πως δεν το πετυχαίνει και για μένα από τις προαναφερθείσες χώρες είναι το πιο ριψοκίνδυνο ύφος μπαλάντας. Η Εσθονία, δεν είναι ακριβώς κλασσική μπαλάντα αλλά έχει και πιο country στοιχεία και είναι ένας συγκερασμός Calm After The Storm και Need You Know (από Lady Antebellum) και απ’ότι φαίνεται δουλεύει. Η Μάλτα από την άλλη έχει ως παράδειγμα την Sia και το Chandelier που ξεκινάει χαλαρά και στο ρεφραίν γίνεται μια ξαφνική “έκρηξη” και αυτή μάλλον θα πάει καλά. Εμείς από την άλλη έχουμε στείλει ένα διαφορετικό είδος, την κλασσική μπαλάντα Eurovision. Όπως έχει γραφεί τέτοιες μπαλάντες υπάρχουν στο διαγωνισμό με μικρές τροποποιήσεις από το 1956. Με αυτό το είδος ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει γιατί είναι πολύ mainstream για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Η ιστορία όμως εχει δείξει πως εν τέλει κάπως τα φέρνει η “τύχη ” τα πράγματα και τα πάνε συμπαθητικά, με μόνη προϋπόθεση μια πολύ καλή live ερμηνεία.
    Yπάρχουν ασφαλώς άπειρα παραδείγματα από τέτοιες μπαλάντες αλλά θα ήθελα να σταθώ σε μερικά. Για εμάς το πιο κοντινό είναι το Everything του 2006, άλλωστε ήδη πάρα πολλοί έχουν κάνει λόγο για Everything 2.0. Προσωπικά δεν μου άρεσε και το έχω πεί πολλές φορές, όμως κατέκτησε μια αξιοσέβαστη 9η θέση. Βέβαια, η συγκεκριμένη θέση μάλλον οφείλεται περισσότερο στο γεγονός του ότι ήμασταν οι διορανωτές και η Βίσση ήταν (και είναι) πασίγνωστη παρά στο τραγούδι, διότι λίγα χρόνια πρίν η Μαντώ με ανάλογο ύφος τραγουδιού ήταν 8 θέσεις πιο κάτω. Όμως οι χρονιές αυτές ήταν σε πιο παλιούς διαγωνισμούς, που αφ’ενός ήταν καθαρά ψήφος κοινού (άρα ψηφίζοταν τραγούδια πιο up-tempo και πιο kitsch μερικές φορές) και αφ’ετέρου οι κλισέ Eurovision μπαλάντες ήταν πολύ περισσότερες απ’ότι τώρα (έχουμε περισσότερες μπαλάντες πλέον αλλά διαφορετικού στύλ, όχι κλισέ κατά κανόνα). Μερικά χρόνια μετά το 2009 (πρώτη φορά 50% κοινό-50% επιτροπή στον τελικό) τα δεδομένα ανατρέπονται και κερδίζει το Fairytale αλλά πρέπει να προσέξουμε και την 2η θέση. Το Is It True από την Ισλανδία.2η θέση επιτροπές και 4η! κοινό (πιο πάνω και από Σάκη…), ενώ στον ημιτελικό του με μόνο Televoting είχε πάρει την 1η θέση. Βέβαια το Is It True είναι πολύ καλύτερο από το δικό μας αλλά είναι στο πλαίσιο κλισέ μπαλάντα eurovision. To 2010 έχουμε το Shine της Γεωργίας 9η θέση στον τελικό (9ο στο κοινό-3ο στις επιτροπές). Το 2011 C’est ma vie από Λιθουανία 20ο στο κοινό και στις επιτροπές (στο σύνολο 19ο). Το 2012 έχω δυο παραδείγματα: Το Quedatte Commingo από Ισπανία (10άδα πρώτη φορά μετά από χρόνια-18ο κοινό-5ο επιτροπές) αλλά και το Korake Ti Znam από Βοσνία (που δεν μας συνήθιζε σε τέτοια) 16ο στο κοινό-15ο στις επιτροπές-18ο στο σύνολο. Το 2013 O Mie από Μολδαβία 5ο στις επιτροπές 19ο στο κοινό-11ο στο σύνολο. Για το 2014 (επίσης χρονιά μπαλάντας) έχω ξανά δύο παραδείγματα από κορυφή και πάτο: Undo από Σουηδία (2ο επιτροπές-4ο κοινό) και Maybe από Σαν Μαρίνο (23ο κοινό-25ο επιτροπές).
    Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτά τα τραγούδια (όπως το δικό μας φετινό) πάντα είναι στον τελικό, αλλά εκεί είναι πολύ ανοιχτό το τι θα συμβεί. Κυμαίνονται από 2η έως 24η θέση. Προσωπικά δεν θεωρώ πως το One Last Breath είναι ούτε Is It True ούτε Undo. Πιο πολύ θα το κατέτασσα σε Korake Ti Znam. Όμως ειλικρινά πιστεύω πως στον τελικό θα είμαστε ξανά, και άλλωστε είναι άδικο να συγκρίνουμε το δικό μας televoting (που σε ημιτελικό συγκεκριμένα η χειρότερη θέση που μας έχει δώσει είναι 5η το 2012 και 2014) με το televoting άλλων χωρών όπως Μολδαβίας ή Σαν Μαρίνο. Στον τελικό φυσικά όλα είναι ανοιχτά, αλλά νομίζω πως η διασπορά μας πολύ πιο εύκολα θα ψηφίσει το One Last Breath απ’ότι το Rise Up πέρυσι, διότι για να πούμε την αλήθεια όσοι ψηφίζουν Ελλάδα δεν είναι 18άρηδες και συνεπώς ταυτίζονται περισσότερο με μια μπαλάντα παρά με ένα “clubby” κομμάτι όπως το Rise Up. Από κει και πέρα έχουμε δυστυχώς το μειονέκτημα να έχουμε και εμείς τραγούδι στα Αγγλικά, και φέτος γίνεται χαμός με την συγκεκριμένη γλώσσα. Θα μας βοηθούσε πολύ περισσότερo ένα κομμάτι όπως το “Πεταλούδα στην Αθήνα” αλλά τώρα πάει αυτό. Για άλλη μια φορά λέω Καλή Επιτυχία και εύχομαι λιγότερη γκρίνια και μια πολύ καλή θέση, και γιατί όχι μέσα στην 10άδα. Υπομονή προς το παρόν!
    Sorry for the very long post….

    • Χαλάλι ο κόπος σου, ωραία σκέψη! Στα παραδείγματά σου θα προσέθετα και το Κuula της Εστονίας Νομίζω ότι το δικό μας είναι βελτιωμένη βερσιόν αυτού του στιλ (δραματική, μελωδική μπαλάντα) Το γεγονός ότι τερμάτισε 6ο μου δίνει κρυφές ελπίδες…

    • Κατ’αρχήν ευχαριστώ και τους δυο σας. Όσο για το Kuula και εγώ το σκέφτηκα αλλά είπα να επικεντρωθώ στις “γυναικείες” μπαλάντες

  103. Δεν ήταν η πρωτη μου επιλογη…αλλα μετά τα χάλια της Shaya και Aπεργη…ηταν η καλύτερη επιλογή. Μπορεί το τραγούδι να συνηθισμένο…αλλά απογειώνεται με την φωνή της Mαριας-Ελενας πο το αναδεικνύει πλήρως! Και σοβαρή παρουσία και πολύ καλή φωνή! Είναι και πολύ όμορφη! Ευχομαι τα καλύτερα για την κοπέλα και την Ελλάδα. Τουλάχιστον δεν θα ντρεπόμαστε για την φωνή της και την παρουσία της…Προσωπικά, θεωρώ ότι θα περάσουμε με ευκολία. Πολλά από αυτά που εχω ακουσει στον 1ο ημιτελικό…θα πάνε ακλαφτα! Καλή επιτυχια στην Ελλαδα μας!

  104. 1. C:Real – Crash and Burn : για μένα η έκπληξη της βραδιάς, πάρα πολύ καλοί και φωνητικά και σκηνικά.
    2. Θωμαή Απέργη – Jazz & Συρτάκι : κακή φωνητικά με ψεύτικο νάζι και απίστευτο άγχος που μου το μετέφερε κι εμένα, το τραγούδι δεν μου άρεσε…και η μόνη που έφυγε τρέχοντας μετά το τέλος της βραδιάς!!
    3. Barrice – Ela : αδιάφορο και άκυρο.
    4. Shaya – Sunshine : το υποστήριζα και ήθελα να νικήσει. Είχε δυναμισμό και αυτοπεποίθηση αλλά φωνητικά το σκότωσε. Πραγματικά δεν ξέρω τι έφταιξε…μεγάλη απογοήτευση!
    5. Μαρία-Έλενα Κυριάκου – One Last Breath : αξιοπρεπέστατο τραγούδι και φωνητικά άψογο!!! Η μόνη που τραγούδησε και δικαίως νίκησε!! Χωρίς πολλά φρου φρου, απλά και λιτά όπως αρμόζει εξάλλου στο τραγούδι.
    Αν στηθεί σωστά επί σκηνής μπορεί να τα πάει και καλά. Ας αφήσουμε τις γκρίνιες και τις μουρμούρες και ας ευχηθούμε στην κοπέλα καλή επιτυχία!!! Γνωρίζει κάποιος πότε θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα; Στο πρωινό του Αnt1 νομίζω ανέφεραν ότι 1. Μαρία Έλενα, 2. Απέργη, 3. Shaya, 4. Barrice, 5. C-Real.

  105. Ο χθεσινός τελικός συγκριτικά με τους προηγούμενους ήταν σαφώς πολύ πιο προσεγμένος και άρτιος. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα Ματσίκα ιδιοκτήτη του “Έναστρον” για τα εντυπωσιακά σκηνικά που έχει στήσει, γιατί αν περιμέναμε απο το MAD και ειδικά τη Νεριτ, σωθήκαμε!! Αν και με 13% τηλεθέαση που να βρεις όρεξη να δαπανήσεις κανα σοβαρό κονδύλιο ή να βρεις χορηγούς. Κρίμα που δεν πήγε καλά, ήταν ωραία δουλειά.

    Όσον αφορά το νικητήριο τραγούδι απο την πρώτη στιγμη ειχα πει οτι δεν με ενθουσίαζε η ιδεα στο να μας εκπροσωπήσει μια κύπρια και εξακολουθεί να μην με ενθουσιάζει, καθε άλλο, αλλα θα πρέπει να της αναγνωρίσω το αυτονόητο, ήταν πολυ καλή. Το τραγούδι της ειναι ή του υψους ή του βαθους, θα δείξει. Η αγαπημένη μου συμμετοχή θεωρω οτι τα πηγε πολυ καλά επι σκηνής και μιλαω φυσικα για τους C:real, πολυ καλοι, ήλπιζα βέβαια να μην ‘εβαζαν τη γέφυρα με το μπουζουκι, αν και το πλάσαραν ωραια με τον πιτσιρικα.

  106. Και πάλι καλά να λέμε. Αποφύγαμε τα χειρότερα (τσίρκο, κλαρίνο, tzatziki & souvlaki) και στέλνουμε κάτι απλώς αδιάφορο, όπως οι περισσότερες χώρες. Αφού δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε προς το καλύτερο, ας μην ξεχωρίζουμε καθόλου. Συνετή επιλογή λοιπόν η χθεσινή.
    Ελπίζουμε στον Φωκά, να κάνει κάτι με το μαγικό του ραβδί και να δώσει κάποια δυναμική στο κομμάτι. Αν μπορέσει και η Μαρία-Έλενα να βάλει λίγη γλύκα και ζεστασιά στην ερμηνεία της, καλό θα ήταν. Δεν αρκεί να λες σωστά τις νότες.
    Καλή μας επιτυχία!

  107. Να πω την αλήθεια πως ήμουν φαν της shaya αλλά όταν την ακουσα live………………………..Η Μαρία Έλενα ήταν καθηλωτικη και πιστεύω ήταν η καλύτερη μας επιλογή……. Πάντως η ξένοι το προτιμούν

  108. Σε ένα διαγωνισμό που από τους 40 συμμετέχοντες οι 30-35 έχουν φωνάρες δεν είναι δυνατόν να στέλνεις άφωνους και ατάλαντους κατά συνέπεια η Μαρία Έλενα ήταν μονόδρομος, ήταν η μοναδική που τραγούδησε στον τελικό.
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τις συγκρίσεις πχ με τη Μαντώ η οποία με το αποκαλυπτικό φόρεμα κατέστρεψε το τραγούδι το οποίο δεν ήταν καν δυνατό. Το one last breath είναι ένα τραγούδι που στηρίζεται στην ερμηνεία και στο συναίσθημα και αυτό υπό προϋποθέσεις μπορεί να απογειώσει το τραγούδι. Μπορεί να φτάσει ψηλά ειδικά φέτος που δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο φαβορί όπως το 2009, το 2012 ή το 2013. Πριν λίγο καιρό διάβαζα στα πλαίσια μίας εργασίας τον ελληνικό τύπο του 1987. Στον διαγωνισμό τότε οι ανταποκρίσεις έδιναν φαβορί την Ιταλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο. Κανείς δε περίμενε την Ιρλανδία. Η συγκλονιστική ερμηνεία ψυχής συγκίνησε τις επιτροπές και νίκησε. Δεν λέω ότι αυτό θα γίνει και με τη Μαρία Ελένη αλλά έχει πιθανότητες με ένα τραγούδι ερμηνείας να μας εκπλήξει πηγαίνοντας ψηλά.

  109. Παρακαλω το σαιτ να μη σβηνει σχολια που δεν προσβαλουν. Οταν ακουμε για παραδειγμα οτι η κυπρια δεν ειναι ελληνιδα…τοτε πρεπει να ακουγεται και ο αντιλογος.

  110. to gegonos oti simera OLES (!!!!!) i ekpombes kai OLA ta MME pasxolithikan pano sto thema tou ellhnikou telikou MONO (!) me a) tis dio parousiastries, b) ta fota, c) o kakos ixos stin Shaya kai d) oti Paparizou kani pleon poli lathos epiloges (tragoudia & rouxa) … alla den edosan idieteri simasia stin Kyriakou kai to tragoudi tis … afto kai an leei pola! re paidia edo emeis afinoume to nikitirio tragoudi stin akri les kai den iparxi … kai perimenoume apo tous evropeous stin Eurovision na to psifisoun?? oso gia to thema oti den borousma na stiloume kapio allo targoudi logo tis kakes fones tis Shaya kai tis Apergi …einai paramithia afta. stous ellhnikos telikous eixame PANTA kapio thema me ton ixo!! PANTA! les kai exoume texnologia prin 20 xronia. oute mou thelo na thimitho to 2007. na sas thimiso oti i Kalomira to 2008 ston ethniko teliko episis eixe tragoudisi XALIA (opos kai o Martkais kai Xryspa) … alla 3 mines argotera me ta mikrofoa kai tin texnologia tis EBU akoustike “PERFECT”. toso kali pou pire dio (!) dodekaria apo tis 2 ethnikes epitropes pou eixan psifisi ekino to vradi (san marino & albania). ti mania more kai i kypros me tis ballades kai genika me ta melanxolika tragoudia kathe fora … den boro na to katalavo. ma den tous kathete afti i sintagi … des tous vgike oute to 2009, oute to 2010, oute to 2011 oute to 2013. tha tous vgi tora?? den piran mathima apo to 2012 me ti tragoudia prokrinese ston teliko? i moni tous epitixia apo to 2005 kai meta … kai malista me up-tempos! tixeo?? kai distixos fetos tha tin plirosmoume kai emis san Ellada tin mania tous gia ballades. ellada kai ballada einai opos tsipras kai kasidiaris … oute na vleponte de theloun. den mas vgike me tin vossou, den mas vgike me tin mando … oute me tin vissi. (nai nai nai kai i vissi ta pige “xalia” gia mia STAR pou einai kai sto eksoteriko gnosti me epitixies. kai os diorganotria xora/tragoudistria tou 2006 pou psilopernis stin vathmologia kapia “dorakia”. tin 9h tin pire mono kai mono gia to onoma tis … kathe alli tragoudistria me to everything den tha itan oute kan Top20. vevea afto dixni tin terastia terastia terastia aksia tis vissis (pou emena den mou aresoun ta tragoudia tis, alla paradexome oti einai terastia tragouditria) … alla taftoxrona mas dixni oti den mas kathonte i ballades!!). leei leei kai para leei para pola oti gia proti fora o mesos oros fan/tiletheatis skeftete apo tora tin eurovision 2016.

    • Ρε αγόρι μου, φτάνει πια! Έχεις κουράσει!
      Επιχειρήματα μηδέν, εδώ και μια βδομάδα έχεις επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου hype της Shaya και με γεια σου με χαρά σου, όσο το έκανες ΠΡΙΝ τον ελληνικό τελικό. Αλλά το να εξακολουθείς να επιμένεις μετά τη χτεσινή βραδιά ότι δεν κάναμε τη σωστή επιλογή, σε εκθέτει.
      Πάρτε το χαμπάρι, πλέον δεν αρκεί ένα απλό έθνικ κομμάτι του σωρού, μπουτάκια, βυζάκια έξω και να ξεχνάμε τη φωνή σπίτι μας! Η Shaya πήρε το μάθημά της και αν αποφασίσει να επιστέψει, θα έιναι σίγουρα πιο διαβασμένη και καλύτερα προετοιμασμένη! Εσένα δηλαδή σε ικανοποίησε η απόδοσή της, όχι μόνο φωνητικά, αλλά και σκηνικά; Πιο φτηνό θέαμα δεν μπορούσε να είχε ετοιμάσει! Το δήθεν επιχείρημα της “βελτίωσης” δε με συγκινεί. Θα παίξουμε στα ζάρια την εμφάνισή μας; Αν δηλαδή δε βελτιωνόταν η Σάγια το Μάιο, τότε τί; Στη ρουλέτα θα πούμε ότι παίξαμε και χάσαμε, ενώ ξέραμε ήδη τί γινόταν;

      Υ.Γ1 PERFECT η Καλομοίρα το 2008? Κλαίω από τα γέλια! Εγώ άκουγα 2 φωνές. Τη δική της και της Χαλκίτη.

      ΥΓ2. Η Γιουροβίζιον του 2012 ανέδειξε ερμηνευτές, αγαπητέ μου (Αλβανία, Εσθονιά, Ισπανία, Σερβία κτλ) και μια άκρως επαγγελματική και θεατρική σκηνική παρουσία ως νικήτρια (Σουηδία)…

      • agori mou? gei xara sou? agapite mou? kai alla tosa… ligo SEVASMOS kai ligo andrila den vlapti re Jamie. oso gia ola ta alla … dikeoma mou na ta pistevo kai dikeoma sou na pisevis afta pou thelis! 😉 siga min kathome na dikeologoume… DEN MOU ARESI I KYRIKAOU! den mou aresoun i ballades. me kourasan ta kypriaka televtoting sta shows!! dimokratia den exoume?? telia kai pavla…

  111. Ένα στοιχείο μόνο αναφέρω. Σήμερα το πρωί στα γραφεία στοιχημάτων η Ελλάδα ήταν εκτός εικοσάδας στο μέσο όρο όλων των εταιρειών πχ στη betfair παιζόταν 1/200. Σήμερα το απόγευμα στην ίδια εταιρεία παίζεται 1/14. Στο μέσο όρο όλων των εταιρειών είναι στην έβδομη θέση και ισοδυναμεί με Αζερμπαιτζάν και Σλοβενία. Μία ένδειξη ότι το τραγούδι έχει δυναμική. Αφήστε λοιπόν τη μιζέρια.

  112. Ακόμα οι ξένοι το 2013 λέγανε τι τραγουδι είναι αυτό μερικοί το αντίθετο τους άρεσε τώρα το το ειπαν ίσως 2 3 ατομα απο εξωτερικο και το έχετε πάρει σκηνή κορδόνι πρώτον όσοι το λένε ας στείλουν καλυτερα τραγούδια και δεύτερον γούστο μας καπέλο μας καο τρίτον θα τα πάει περίφημα έτσι για να μην λέτε

  113. davide αν και ειχαμε τις διαφωνιες μας οφειλω να ομολογησω οτι συμφωνω απολυτα με το σχολιο και την προσεγγιση σου!κι εγω προτιμουσα 1.000 φορες το δυναμικο κομματι της σαγια εστω και με μια μετρια ερμηνεια παρα την χιλιοακουσμενη σουπα της μαριας ελενας!αληθεια τα αποτελεσματα θα τα βγαλουν καποια στιγμη?η θα κανουν τις αλχημειες τους και μετα??να μου το θυμηθειτε οτι φετος κατι δεν πηγε καλα στην ψηφοφορια!

  114. Το να λέει κάποιος ότι οι ελληνοκύπριοι δεν είναι έλληνες δύο πιθανότητες υπάρχουν: ή είναι πολιτικά ακραίος και έχει πολιτικά κίνητρα ή ανιστόρητος ηλίθιος….αυτά.

    • Το ότι κάποιοι ενοχλούνται από τη συμμετοχή Κυπρίων αλλά από την άλλη υποστηρίζουν με τέτοιο σθένος ένα τραγούδι αγορασμένο από ένα Δανό συνθέτη και τραγουδισμένο από μια Δανέζα… με ξεπερνά!

  115. Να σας εβλεπα εσας που υποστηριζατε shaya τι θα κανατε αν πηγαινε και οι επιτροπές την εβγαζαν τελευταια. Γιατι κακα τα ψεματα, ενα εθνικ τραγουδακι με κλαρινα και ΚΑΚΙΣΤΗ ερμηνεια, πανω απ την 22η θεση δεν θα ερχοταν… Μαγκια της Μαριας Ελενας που ηταν αριστη φωνητικα και απλη. Αμα καταφερουν και πείσουν τον Φωκά να αναλάβει θα παει μια χαρα.

  116. Η Πατουλίδου πήρε το χρυσό το ’92 επειδή έπεσε η Αμερικανίδα. Κάτι αντίστοιχο έγινε και χτες. Υποστήριζα εξ’αρχής φανατικά Shaya διότι έχει πραγματικά εξαιρετικές ικανότητες και μπορεί με σωστές επιλογές να πάει πολύ ψηλά. Ωστόσο χτες, προς έκπληξή μου αλλά και προς έκπληξη όλων απ’όσο κατάλαβα, ήταν μία άτυχη στιγμή. Άτυχη διότι δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες μας και κυρίως επειδή δεν αξιοποίησε τις δυνατότητές της. Το οτι μία τραγουδούσε “Έα έα” και μία το ακούγαμε από πίσω σαν δεύτερη φωνή (δεν ξέρω πως λέγεται δεν είμαι και μουσικός) κατέστρεψε όλο το κομμάτι διότι σε αποπροσανατόλιζε και δεν θύμιζε με τίποτα αυτό που είχαμε ακούσει τις προηγούμενες ημέρες. Θεωρώ δεν έπρεπε να τραγουδά/φωνάζει “έα έα” καθόλου. Ήταν αντιαισθητικό (και λίγο εκνευριστικό, βλέπε Ελευθερίου 2012 με το “ο ο ο ο” που έλεγες “πότε θα σταματήσει”). Εάν δεν το είχε αυτό αλλά ούτε και την άτοπη χρήση του “Πρρρρρ” στη μέση του τραγουδιού που νόμιζες πως το έκανε κάποιος απ’το κοινό διότι δεν κολλούσε με το υπόλοιπο κομμάτι, είμαι σίγουρος πως αυτή θα ήταν η νικήτρια, ακόμη και με τα διάφορα φωνητικά λάθη που έγιναν. Από εμφάνιση, προσωπικά, την βρήκα εκθαμβωτική και πολύ όμορφη.
    Από την άλλη η Μαρία-Έλενα ήταν ακριβώς όπως την περιμέναμε. Εντυπωσιακή φωνητικά αλλά και σκηνικά και ύστερα από την άτυχη στιγμή της Shaya ήταν επόμενο πως θα κέρδιζε. Αυτήν ψήφισα και εγώ.
    Όσο για το τραγούδι της, μου άρεσε από την πρώτη στιγμή αλλά δεν έχει από μόνο του αυτό που θα το κάνει να ξεχωρίσει. Βέβαια επειδή η eurovision είναι εικόνα+ήχος, εάν η εικόνα είναι ευρηματική-εντυπωσιακή-πρωτότυπη, θα γίνει ο,τι έγινε και με το Azerbaijan το 2013 που δίχως Φωκά δεν θα έφτανε τόσο ψηλά αλλά και πέρυσι με την Conchita που εάν το τραγουδούσε κάποιος άλλος/η δεν θα κέρδιζε.
    Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!

  117. Με βάση τη wikipedia ορίστε τα αποτελέσματα:

    Κοινό:

    1.”One Last Breath” – 12,38%
    2.”Sunshine” – 11,21%
    3.Jazz & Syrtaki” – 10,92%
    4.”Ela” – 8,47%
    5.”Crash And Burn” – 7,02%

    Επιτροπή:

    1.”One Last Breath” – 11,54%
    2.”Jazz & Syrtaki” – 10,78%
    3.”Sunshine” – 10,16%
    4.”Ela” – 9,29%
    5.”Crash And Burn” – 8,23%

    Σύνολο:

    1.”One Last Breath” – 23,92%
    2.”Jazz & Syrtaki” – 21,70%
    3.”Sunshine” – 21,37%
    4.”Ela” – 17,76%
    5.”Crash And Burn” – 15,25%

    • μα αφου η νεριτ δεν εχει βγαλει ακομη επισημη ανακοινωση για τα αποτελεσματα πως τα εχει η βικιπαιδεια?μη λεμε κι οτι θελουμε!

      • Με βάση είπα οπότε δεν είναι τίποτα επίσημο…Τέλος πάντων η σειρά του κοινού είναι σίγουρα έτσι γιατί το έχουν πει και άλλες εκπομπές λογικά και της κριτικής επιτροπής.

  118. οι κυπριοι ειναι αδελφια μας.ειμαστε απο την ιδια ρατσα.μαθετε οτι σταα σχολεια και στις εκκηλισιες εχουν ελληνικη σημαια,γιορταζουν τις εθνικες επετειους(28η και 25η),επισης δεν εχουμε δει ποτε εθνικη Κυπρου π.χ στο ποδοσφαιρο και το τελευταιο και το σημαντικοτερο εχουν τον ιδιο εθνικο υμνο με εμας καια αυτο ομολογει πολλα.

  119. Συμφωνώ με ESC8. Περιμένετε να δείτε τις ψήφους. Περιμένετε να δείτε τις χώρες πως θα ψηφίσουν. Αν θα θέλαμε να ήμαστε δίκαιοι για χθες, ας βγάζαμε τους c-real γιατί επί σκηνής ήταν οι καλύτεροι. Δε μπορώ να πω ότι η μπαλάντα δε μου αρεσε,αλλά ήθελα της shaya. Μόλις την είδα όμως κάτι δε μου έκανε. Η shaya στο κοινό ήρθε τρίτη και στην επιτροπη δεύτερη. Κοινό και επιτροπή ψήφισε πρώτη τη Μαρία-Ελενα.Γιατί αυτή η επιμονή ότι πρέπει να πάμε με ελληνικό τραγούδι; Να στείλουμε αυτό που μας αρεσει γενικά.

  120. Eίμαι πολύ χαρούμενη είναι η πρώτη φορά που μου αρέσει η ελληνική συμμετοχή από το 2008 και το Secret Combination. Μετά από τόσα χρόνια από άθλιες και φτηνές παραγωγές κάτι αξιόλογο και όμορφο.

  121. moor Δε φαντάζεσαι πόσο πολύ συμφωνώ! Ελπίζω, ωστόσο, λόγω αυτής της αρκετά απρόβλεπτης νοοτροπίας της ψηφοφορίας στο θεσμό, να μην εκτεθεί η Μαρία Έλενα και το αριστούργημά της. Κατά τ’άλλα, το τραγούδι είναι εξαιρετικό και ερμηνεύτηκε με άρτιο τρόπο από μία πραγματική επαγγελματία 🙂

  122. ας στηριξουμε μια φορα την ελληνικη συμμετοχη!!καθε χρονο γκρινια και κλαμα!!!θα περασουμε και φετος στον τελικο για πλακα……..στους ξενους αρεσει το κομματι………αυτοι ξερουν απο μουσικη………εμεις για τιποτα κλαρινα ειμαστε………ελεος πια…….

    • εννοειτε πως θα την στηριξουμε.βεβαια καποιους δεν μας αρεσει και βαζω και τον ευατο μου μεσα αλλα αγαπω τον θεσμο και εχω μαθει οτι δεν πρεπει να μενουμε στον αν το τραγουδι ειναι καλο αλλα να χαιρομαστε.Ειμαι χαρουμενη μονο που θα παμε φετος και που συνεχιζουμε να συμμετεχουμε οποτε το οτι δεν μου αρεσει και οτι ηθελα αλλο το ξεπερνω…απλα και τα σχολια ειναι μεσα….οσο για την μουσικη μην μας υποτιμας.τι ξερουν οι ξενοι απο πολιτισμο….στελνουμε πολυ καλα τραγουδι ακαθε χρονο και ειμαστε απο τις χωρες με τις καλυτερες συμμετοχες..

  123. Λες και ηταν διαφορετικες απο αυτες στο video clip χθες.Απλα υπηρχαν λαθη και λαθος συγχρονισμος.Οι φωνες θα ηταν αλλιως το Μαιο.Τι να πω προτιμουσα Σαγια ή Θωμαη.Βλεπω πολλα σχολια απο ασχετους που δεν γνωριζουν τιποτα και απλα υποστηριζουν Κυριακου.Και επειδη προαναφερθηκε οτι να την ευχαριστουμε που ηρθε με την Ελλαδα,να θυμισω οτι εμεις την καναμε διασημη με το voice,που φυσικα βοηθησε στο να βγει νικητρια και μαλλον βοηθησε και το Δεσποινακι(Βανδη).Δεν ειχε μελλον με Κυπρο αλλα μ ετην Ελλαδα θα φανει οπως και τοτε η Ολυμπιου μ ετη φωναρα/Ας ελπισουμε να μην χαντακωθουμε.Παντως μπορω να πω οτι στεναχωρηθηκα γιατι μπαινουμε με ολες τις μπαλαντες χωρις να εχουμε κατι διαφορετικο…Αλλα ειμαι ευχαριστημενη μονο που συμμετεχουμε οποτε…Ελπιζω,πρωτα ο Θεος,να δω ξανα τη Σαγια…Θα τα πουμε το Μαιο και θελω ενα καλο στησιμο μπας και το σωσουμε το κομματι..Αυτα ολα ειναι γνωμη μου φυσικα υπαρχουν και διαφορετικες αποψεις.Ο τελικος ηταν ευχαριστος και ηταν κατι διαφορετικο δεν θα μπω σε λεπτομεριες απλα δεν μου αρεσε ο χωρος..Και επειδη διαβασα κατι λαθος σχετικα με τν ψηφοφορια,η Σαγια ηταν δευτρη στο κοινο,και τριτη στη συνολικη ψηφοφορια που φαινεται οτι μαλλον δεν την ηθελε η επιτροπη και λογικο αφου ποιος απο ολους τους μεγαλους ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ αφου δεν υπγρχε νεος θα προτιμουσε το κουνημα της σαγια.Αλλο λαθος η επιτροπη…τριτη σε κοινο η θωμαη και δευτερη συνολικα….

  124. Λοιπόν, επειδή διαβάζω πολλά σχόλια αρνητικά για τη φετινή μας συμμετοχή, και κάθε χρόνο την ίδια ιστορία έχουμε σε επανάληψη, θα πω απλά ότι η Ελλάδα φέτος πάει με διαφορετικό ήχο στη Βιέννη από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Η Μαρία – Έλενα αντικειμενικά έχει αγγελική φωνή, πολύ όμορφη κομψή εμφάνιση και αυτό φάνηκε το βράδυ του τελικού. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψήφιους που δεν είχαν ωραίο στήσιμο και τα φωνητικά τους ήταν αδύναμα. Αντί, λοιπόν ορισμένοι να “θάβουν” το τραγούδι μας (και ακόμα δεν πήγε στην Αυστρία), καλό θα ήταν να υπερασπιζόμαστε την ίδια μας την επιλογή, διότι έχουμε καταντήσει κουραστικοί κάθε χρόνο να θέλουμε ντε και καλά να στέλνουμε χαρωπά χορευτικά hit, με το σκεπτικό ότι θα γίνει χαμός στην Ευρώπη και τέτοια κλασικά εικονιγραφημένα. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας και με ένα καλό αποτέλεσμα!

  125. Το ιδανικό για κάθε χώρα είναι να στέλνει ένα τραγούδι που να αντιπροσωπεύει την μουσική της κουλτούρα την ΔΕΔΟΜΕΝΗ χρονική στιγμή. Αλλιώς θα έπρεπε να στέλνουμε κάθε χρόνο μπουζούκια, συρτάκι κτλ κτλ. Είναι ουτοπικό να θέλουμε κάθε τραγούδι που στέλνουμε να “μυρίζει” Ελλάδα τη στιγμή που τα περισσότερα τραγούδια που ακούμε καθημερινά σε ραδιόφωνα κτλ δεν “μυρίζουν” και τόσο Ελλάδα.
    Το θέμα είναι να έχουμε πολύ καλό τραγούδι και εξαιρετική παρουσία, όχι το εάν θα υπάρχει μπουζούκι, κλαρίνο, γκάιντα και δε ξέρω τι άλλο. Καλοδεχούμενα εάν υπάρχουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητα.
    Όσο για τη γλώσσα, εάν λάβουμε υπόψιν πως τα περισσότερα κομμάτια από Έλληνες καλλιτέχνες που κάνουν επιτυχία στην Ελλάδα είναι στα ελληνικά, θα μπορούσαμε να στείλουμε και κάποιο στα ελληνικά (αλλά όχι από την άποψη οτι καταναγκαστικά πρεπει να έχει ελληνικό στοιχείο άρα ας πάμε είτε με μπουζούκι, είτε με ελληνικά).

  126. πάμε Ελλάδα♥Μαρία-Έλενα να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και να μας εκπροσωπήσεις επάξια!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
    Οι Ευρωπαίοι άρχισαν να στέλνουν πολύ θετικά σχόλια,όσο και αν φέτος θεωρείται η χρονιά των μπαλάντων.Με την κρυστάλλινη φωνή και το καλό τραγούδι θα ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλα μέτρια!

  127. Ακομα δεν μπορω να καταλαβω τα ατομα που γραφουν σχολια τυπου Δεν θα παμε τελικο, θα αποκλειστουμε, θα πατωσουμε κ.τ.λ καθε χρονο. Τι ειστε; Τα χιλιεγγονα της Πυθιας; Ακομα και την Ελεονωρα Ζουγανελη να στειλουμε τα ιδια θα λετε. Εχει γινει πιο κουραστικη αυτη η κινδυνολογια και απο αυτη του Αντωνη Σαμαρα. Το Μαιο θα μαθετε αν θα παμε τελικο η οχι αν και απο οτι βλεπω θα παμε τελικο ως συνηθως. Οσο για το τραγουδι πολυ ωραιο το τραγουδι και με την καταλληλη σκηνικη παρουσια πιστευω οτι θα τα παμε καλα. Και σε οσους δεν αρεει η φετινη ελληνικη συμμετοχη δικαιωμα τους αλλα τι να κανουμε αυτο στειλνουμε αυτο υποστηριζουμε. Αυτα τα λεει ενας που δεν ειναι θαυμαστης της Μαριας Ελενας Κυριακου.

  128. Προσωπικά ήθελα Απέργη, όμως μόλις άκουσα live τις υποψηφιότητες, η Κυριάκου ήταν πραγματικά μακράν καλύτερη απ’όλους. Όπως και να χει ψήφισα και την Απέργη γιατί τα τεχνικά προβλήματα θα λύνονταν στην Βιέννη αλλά ψήφισα και την Κυριάκου γιατί θεωρώ πως το τραγούδι είναι πολύ ωραίο και με τέτοια φωνή και με μια πολύ καλή παρουσίαση(ίσως του Ευαγγελινού) πχ κάτι σαν το Is it true? της Ισλανδίας το 2009?:Ρ θα μπορέσει να πάει καλά. Θα είναι σίγουρα μια πολύ καλή πρόταση ΚΥΡΙΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, και επίσης μου αρέσει που η Κυριάκου είναι ξινή και σνομπ γιατί χρειάζεται στο εξωτερικό με τόση απέχθεια που μας έχουν :Ρ
    Τέλος, καλή επιτυχία στην Ελλάδα, είμαι βέβαιος για την πρόκριση.!

  129. η θωμαη ευχαριστει στο facebook της τον κοσμο για την πρωτια που ειχε στα τηλεφωνηματα!!οπως επισης και για τη 2η θεση που πηρε!τι μπιπ παιχτηκε ηθελα να ξερα?καλα το ψυλιαστηκα το ολο θεμα….

    • Aλήθεια? Γιατί έκανε κάτι τέτοιο όταν ξέρουμε ότι δεν κέρδισε το televoting? Πολύ παιδιάστικη αντίδραση!

      • στα τηλεφωνηματα ηρθε πρωτη!στα μηνυματα αγνωστο!και ακομη λοιπον να δωσουν αναλυτικα τις ψηφους!μετα ειναι να μην αρχισουμε τις υποψιες??

    • Tι μπουρδολογίες είναι αυτές! Ντροπή πραγματικά! Η βαθμολογία είναι 50% επιτροπή & 50% televoting! Ποτέ ξανά αναφέρθηκαν χωριστά τα τηλεφωνήματα από τα SMS;; Πείτε μου μια χρονια που ήταν η βαθμολογία δια 3, δηλαδή SMS-κλήσεις-επιτροπή!
      Ακόμα και έτσι να ήταν(που δεν είναι) τα SMS είναι πάντα συντριπτικά περισσότερα από τις κλίσεις, συνεπώς πάλι δεύτερη είναι!
      Επίσης κάποια χρόνια πριν η Δάφνη Μπόκοτα είχε πει σε συνέντευξή της πως οι καλλιτέχνες που χάνουν ζητούν από την (τότε) ΕΡΤ να μην ανακοινώνονται τα επίσημα αποτελέσματα!!!! Υποθέτω για να μπορούν να ισχυριστούν ότι βγήκαν κάπου πρώτοι! LOL!

  130. Η χρονια της μπαλαντας λοιπον…Η Ελλαδα στελνει κατι το διαφορετικο απο οτι ειχαμε συνηθισει τα τελευταια χρονια…μπαλαντα μετα απο 9 χρονια…Στον ελληνικο τελικο τα πηγε περιφημα η Μαρια Ελενα…ηταν η μονη που απεδωσε καλα το κομματι της δικαιως και παει στη Βιεννη!! Για μενα η Shaya παραμενει στο νουμερο 1 αλλα οκ…ας ελπισουμε οτι οι επιτροπες θα εκτιμησουν την κινηση μας αυτες μπας και μας δωσουν κανα βαθμο και μια θεση στη δεκαδα…οσο για το κοινο ελπιζω να το κρατησουμε μαζι μας και να μας στηριξει ακομη περισσοτερο γιατι ο διαγωνισμος αυτος ειναι ενα ευχαριστο διαλειμμα για τον απλο ανθρωπο-Ελληνα που περνα τοσα στις μερες μας!!

  131. H Shaya αμέσως μετά τον τελικό της Eurovision έκανε δηλώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, για το νικητήριο τραγούδι αλλά και για το εάν η ιδία έμεινε ικανοποιημένη από την όλη εμφάνιση της.

    Η Shaya σχολίασε:

    “Το μόνο τραγούδι που φοβόμουν ήταν η μπαλάντα της Μ.Ε. Κυριάκου. Η Μαρία Έλενα έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση. Περίμενα ότι θα κερδίσει ή το δικό μου τραγούδι ή η μπαλάντα που νίκησε τελικά. Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένη από την δική μου εμφάνιση.” Η Shaya δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην Μαρία Έλενα Κυριάκου και να της ευχηθεί να πάρει την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

  132. ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ SHAYA AΛΛΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ.
    ΑΠΟ ΤΑ 5 ΟΝΤΩΣ Η ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΞΕΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ.
    ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΟ ΝΤΥΣΙΜΟ(ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ)
    ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 4.ΧΟΡΕΥΤΕΣ Ή ΒΙΟΛΙ.
    ΝΑ ΤΗΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙ Ο ΦΩΚΑΣ.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΟ HOLD ME TOY ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ.ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ.
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤORNERO TO 2006 ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΗΡΕΜΗΣΑ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η EURO-VISION ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

  133. Μετά τις άθλιες και ντροπιαστικές αποδόσεις των Shaya, Barrice & Apergi (βγάζω έξω τους C:Real διότι πιστεύω πως η τραγουδίστρια το είπε καλά!) βγήκε η Μαρία Έλενα και τους “πετσόκοψε” όλους με τα κρύσταλλα που πέταγε η φωνή της… Βγήκε πρώτη σε κοινό και επιτροπή, δεν το περίμενα να βγει πρώτη και σε κοινό, μπράβο. Αν δεν σας αρέσει η φετινή συμετοχή (και η κάθε ελληνική συμετοχή) μην την “κράζετε” , ξεχάστε την τελείως και αφήστε αυτούς που τους αρέσει να την στηρίζουν, στηριξτε συμετοχές άλλων χωρών αν είναι, απλά ΜΗΝ ΚΑΚΟΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΕΤΟΧΉ, η συμετοχή της χώρας σας είναι , αμάν.

  134. gia mena an perasei teliko epituxia tha nai …. protimousa shaya estw an dn to pe kala me toses mpalantes o kosmos tha 3esikonotan me tn shaya fetos den vlepw na anevazw tn entash opws alles xronies…..

    • Ναι είδαμε και πέρσι που οι θεατές στο στάδιο χόρευαν σαν ξεβιδωμένοι το rise up πόσο καλά τα πήγε. Τι σχέση έχει αν ένα τραγούδι ξεσηκώνει με τη θέση που θα πάρει τελικά. Μάλιστα πέρσι λόγω του αμοκ που επικρτατούσε στο στάδιο δόθηκε η εντύπωση οτι θα σαρώσουμε!

      • μας εχεις ζαλισει πια…προσπαθεις να μας πεισεις οτι το τραγουδι της Κυριακου θα παει καλα…ακομα και αυτη που το ψηφισαν δεν το πιστευουν….τελικος και πολυ μας ειναι με αυτη τη παλιομοδιτικη μπαλαντα!!!

  135. πριν τον τελικο μου αρεσε η Shaya αλλα live τραγουδαγε σαν την μανα μου…..ψηφισα την καλυτερη της βραδιας και νικητρια Μαρια-Ελενα…μου αρεσει το τραγουδι και αυτη η “ξυνιλα”και η “θρασυτητα” που βγαζει μεσα απο αυτο !!! Μπραβο!!! τελικος σιγουρα και μια θεση απο 1-15…..και μια χαρα θα ημαστε !!! αντε και του χρονου 😉

  136. Το τραγούδι ήταν το καλύτερο της βραδιάς. Ήταν από την πρώτη στιγμή που τα άκουσα το επικρατέστερο. Τα άλλα ήταν λίγο απ’ όλα. Το κακό είναι οι στίχοι. Είναι λίγο απισιόδοξο και οι ξένοι που καταλαβαίνουν καλά, ίσως δεν το στηρίξουν πολύ. Ελπίζω στην συμμετοχή του Φωκά που ξέρει τι πρέπει να κάνει για να το απογειώσει πάνω στη σκηνή. Καλή επιτυχία.

    • Άκουσα ότι και το κοινό και η επιτροπή το έβγαλαν πρώτο. Διάβασα σε άλλον ότι στο κοινό ήταν δεύτερο. Τελικά τι έγινε από τα δύο;

  137. Απορω που οι περισσοτεροι θεωρουσατε την Σαγια φαβορι.Για μενα αυτο που ακουγα και εβλεπα τοσες ημερες ηταν το αδιαφιλονικητο φαβορι για την παταγωδη αποτυχια ,η οποια συνεβει χθες.Δεν χρειαζονται ν αναλυσω τα πως και γιατι τα εχουν πει αλλοι πριν απο μενα και πολυ καλυτερα μαλιστα.
    Η φετεινη μας συμετοχη ηταν οτι καλυτερο ειχαμε να διαλεξουμε.Προσωπικα το τραγουδι μου αρεσει αν και η τραγουδιστρια απλα τραγουδαει ωραια το κομματι.Θα ηθελα να τη δω να γινεται ενα με αυτο.
    Καλη μας επιτυχια .

      • @kate φιλεναδα γεια σου.
        Επιτελους σε βρηκα.
        Αν και δεν μπαινω συχνα φετος , οποτε διαβαζω αρθρα του OGAE ψαχνω να σε δω στα σχολια.
        Ιταλια
        Σλοβενια
        Εσθονια
        για μενα μεχρι στιγμης. Με Ολλανδια, Μαλτα ν ακολουθουν απο πισω.Τα δικα σου καλυτερα?

      • marika μου και ‘γω δεν έμπαινα συχνά…τώρα όμως αρχίζει το πραγματικό ενδιαφέρον και θ’ αρχίσω να μαζεύομαι σιγά σιγά… 🙂
        Συμφωνώ με τα δικά σου αγαπημένα. Μέχρι στιγμής, αυτά τα τραγούδια φαίνεται να ξεχωρίζουν και θα προσθέσω και την Ισπανία, που μου αρέσει πολύ. Απ’ όλα όσα ανέφερες μ’ αρέσει περισσότερο το τραγούδι της Ιταλίας. Παίδαροι, φωνάρες και τραγουδάρα! 🙂
        Όμως ακόμη είναι νωρίς. Αναμένω όλα τα τραγούδια. Και αναμένω επίσης και το τραγούδι/ερμηνευτή/τρια που θα με “συγκλονίσει”. Όπως το είχε κάνει ο Τρανσυλβάνιος σικάτος Θεός πρόπερσι και ο μαμάκιας Μπούλης από το Βέλγιο πέρσι! 😉

    • παντως αν και ευθυς εξαρχης ειχα ταχθει φανατικα υπερ της απεργη το τραγουδι της σαγια ακομη και με μια μετρια ερμηνεια ειναι τοσο ξεσηκωτικο και δυναμικο και η σαγια τοσο εκρηκτικη που θα το απογειωνε στη βιεννη!εξαλλου ειχε μπροστα της 3 μηνες για να προετοιμαστει.δεν γινοταν κι αυριο ο διαγωνισμος…παντως οσες φορες και να τα ακουσω νομιζω οτι επελεγει ΛΑΘΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ και ελπιζω να μην το πληρωσουμε ακριβα!ηδη απο φιλους μου στο ισραηλ μου εχουν πει οτι παιζει πολυ χαμηλα η ελλαδα φετος..

  138. Σε αυτούς που καταστροφολογούν θυμίζω ότι η Ελλάδα ήταν εκτός 20άδας πριν τον τελικό στο μέσο όρο των στοιχημάτων και μετά την επιλογή είναι στην έβδομη θέση με 1/17 η Ιταλία πρώτη με μ.ο. 1/2.75. Με την επιλογή του τραγουδιού η Ελλάδα πήδηξε σχεδόν 20 θέσεις. Δείχνει δυναμική. Πέρισυ η Ελλάδα παιζόταν μεταξύ 15-20 και ποτέ δε πλησίασε τη δεκάδα και επιβεβαιώθηκε. Στα στοιχήματα για το ΤΟΠ 10 είναι στην όγδοη θέση με απόδοση 1,58 δηλαδή πολύ πολύ πιθανό. Στο στοίχημα ποιος θα πάρει 12άρι από Αυστραλία χτυπάει και τοπ 5 στη 4η θέση. Σε ότι αφορά τη πρόκριση παίζεται με 1,02 δηλαδή σχεδόν σίγουρο. Αυτά για τις ανακρίβειες που γράφονται ότι η Ελλάδα παίζει πολύ χαμηλά φέτος.

  139. Οτι και να πείτε θα τα παει πολύ καλά η χώρα μας κοροιδευετε τώρα μέχρι να βγουν τα αποτελεσματα αφού δεν θελετε να πείτε ουτε μια καλη επιτυχία ντροπή δηλαδή τόση κακία

  140. Πρέπει επιτέλους αυτοί που γράφουν τραγούδια για την Eurovision στην Ελλάδα να καταλάβουν ότι έχουν περάσει οι εποχές του βλαχοέθνικ ποπ ( βάλε και λίγο μπουζούκι , κλαρίνο κλπ. κι ας μην ταιριάζει στο ύφος του κομματιού) ΓΡΑΨΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΨΙΟΠΡΕΠΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ !!! Σωστά, ολοκληρωμένα , σύγχρονα… κι ας είναι dance , παραδοσιακό , μπαλάντα ή οτιδήποτε. Έχουμε το υλικό ,αξιοποιήστε το . Εμείς πάλι τρωγόμαστε για το ποιο είναι το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να παθιαζόμαστε τόσο εάν μας σερβίρουν τέτοιο επίπεδο τραγουδιών. Εχθές απογοητεύτηκα γιατί εκτέθηκαν πολλοί και δεν βλέπω το λόγο να το παθαίνουν αυτό κάποιοι που θεωρούνται επαγγελματίες στο είδος τους. Εγώ παρόλαυτα θα συνεχίσω να βλέπω eurovision γιατί μ αρεσει με όλα τα καλά και τα κακά της , κάποιοι άλλοι όμως θα πάψουν να ασχολούνται και θα ζήσουμε πάλι εποχές του 80- 90. ΛΥΠΑΜΑΙ αλλά οι δισκογραφικές θέλουν να κρατάνε πολύ χαμηλό το επίπεδο στην Ελλάδα.

  141. Κάναμε την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε! Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!!!!!!!!

  142. Aρεσει παντως πολυ το τραγουδι μας. Καλη επιτυχια στην Μαρια-Ελενα Κυριακου και με την νικη.

  143. Η ΝΕΡΙΤ αν δεν κανει συνδυαστικο σύστημα επιλογής τραγουδιών ( τελικος 12 συνολικά τραγουδιών οπου: 5-6 θέσεις καλύπτονται απο τραγουδια που στέλνονται στη ΝΕΡΙΤ απο όλους σύμφωνα με ανοιχτο διαγωνισμο /προκηρυξη , 2-3 θέσεις να πιάνουν αυτομάτως στον τελικο καποιες αξιόλογες προτάσεις δισκογραφικών , και , αλλες 2-3 θέσεις στον τελικο να δίνονται σε συμμετοχές που ζητήθηκαν απο γνωστούς συνθέτες απευθείας ) τοτε δεν θα δουμε ποτε άσπρο προσωπο. Απορώ και φετος τι εμπόδιζε τη ΝΕΡΙΤ να δώσει μια μικρη διορία 15 ημερών να σταλούν συνθέσεις απο όλους για να διερευνήσει αν βρεθει καμμιά Κομματαρα ωστε ειτε να την βάλει να διαγωνιστεί μαΖι με τις προτάσεις των δισκογραφικων ειτε απλα να θέσει υποψιν των δισκογραφικων καποιες απο τις καλές συνθέσεις που μαζεύτηκαν. Το χειρότερο ομως που δείχνει την αδιαφορία των εταιριών ειναι αλλο : Δε θα γίνει επισημο βιντεο κλιπ στη συμμετοχη μας ούτε φετος. Και ρωτάω εγω : Τοσο πολυ πιστεύει στην Κυριακου η Μίνος που βαριέται να βρει ενα χορηγό και να της γυρίσουν ενα κλιπακι μενα χιλιαρικο ; Ήμαρτον.

  144. Μάλλον κάποιοι εδώ επηρεάζονται από τα στοιχήματα και τα προγνωστικά και γιαυτό λένε ότι λένε. Απλά να σας ενημερώσω ότι και το 2011 με τον Λούκα το ίδιο έλεγαν τα στοιχήματα ότι θα πατώσουμε και θα αποκλειστούμε και όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν πήραμε την έβδομη θέση. Αναφέρω το παράδειγμα του Λούκα γιατί και τώρα με την Κυριάκου κάτι αντίστοιχο γίνεται: μόνο 5/10 (από Έλληνες) πιστεύουν στο τραγούδι της, ενώ οι υπόλοιποι μιλάνε για αποκλεισμό επειδή δεν κέρδισε η συμπάθειά τους η Σάγια.

  145. Σε γενικές γραμμές όσα γράφτηκαν από άλλους περί Σάγιας, κακής εμφάνισης, κλπ κλπ με καλύπτουν και συμφωνώ. Θέλω μόνο κάτι να τονίσω: Ας σταματήσουμε να κρίνουμε τα τραγούδια βάσει στρατηγικών του τύπου αυτό το στιλ αρέσει, το έθνικ δεν πουλάει πια, οι μπαλάντες φέτος είναι ήδη πολλές , αυτό είναι ίδιο στιλ με το περσινό νικητήριο κλπ.
    Το καλό τραγούδι, ό,τι κι αν είναι, αν είναι καλό πάει καλά. [και αν ερμηνευτεί σωστά βέβαια!]
    Τεκμήρια:
    -Είναι κανείς που αμφισβητεί ότι ένα δυνατό έθνικ σαν το derniere danse δε θα κερδίζε ακόμη και σήμερα;
    – Το Rise up και το Moustache ήταν τα μοναδικά γρήγορα χορευτικά σε μια χρονιά με άπειρες μπαλάντες και αντί έστω να πλασαριστούν καλύτερα λόγω της διαφορετικότητάς τους δεν ψηφίστηκαν, γιατί απλά δεν άρεσαν (ίσως λόγω παρουσίασης, λόγω έλλειψης ρεφραίν το δικό μας κλπ) αλλά πιστεύω ΟΧΙ λόγω είδους!! Αντ΄αυτού είχαμε στις 6 πρώτες θέσεις 6 μπαλάντες..στρατηγικά..αδύνατο κι όμως συνέβη!
    Ηθικόν δίδαγμα -Ας μην κοιτάμε είδος, μόνο αν ένα τραγούδι απλά θα το ακούγαμε με ευχαρίστηση…
    Φέτος πιστεύω πως αυτή η μπαλάντα (μου δημιουργεί βέβαια κάποια ανησυχία) αλλά θα μπορούσε πραγματικά να πάει και καλά κυρίως στον νότο και την ανατολή. (φοβάμαι η δύση δεν πολυψηφίζει δραματικές μπαλάντες) ιδιαίτερα αν στηθεί έξυπνα και αν ίσως δουλευτεί ενορχηστρωτικά η κορύφωσή της, κι αν προσέξει και λίγο την προφορά της,. Μην το υποτιμούμε, ειδικά σε μια μπαλάντα μετράει και για να πιάσει ο άλλος τον στίχο και για να μη γελάει..(πχ. ακόμη παλεύω να καταλάβω τι έλεγε η κοπελιά του περσινού τραγουδιού του Αζεμπαιτζάν που θεωρώ πολύ καλό και ακούω συχνά)..
    Άρα με αυτά τα δεδομένα πρόβλεψη: Τελικός 4η-23η θέση! (Ωραία πρόβλεψη θα μου πείτε.. αλλά όλα είναι ανοιχτά φέτος)
    Αν δουλευτεί κι άλλο το στήσιμο και το κομμάτι τείνω προς 4-9.

  146. Εν τω μεταξύ ρε παιδιά ο Γιώρκας το 2011 στο televoting είχε βγει 3ος! Αλλά οι επιτροπές μας χαντάκωσαν και βγήκαμε τελικά 7οι. Κάθε φορά που ακούω για το 2011 αισθάνομαι την υποχρέωση να το υπενθυμίσω για να μην το ξεχάσει κανείς 😉

  147. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΡΓΙΑΚΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΦΟΥ Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΕ ΤΗΣ ΣΥΝ ΟΤΙ ΘΑΤΟ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ LIVE.AΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΣ SHAYA KAI ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΦΩΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΚΕΣ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ EUROVISION.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ LIVE TOYS ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΟΥΣ Η ΜΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΡΙΝΟΑΧΤΑΡΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΙ ΣΥΡΤΑΚΙ

    • ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ σε δυσκολο τόνο γιαυτο δεν καταφερε να πιασει νοτα!!! Πες το μου να τρελαθω!!! Που το τραγουδι της ηταν σε τοσο χαμηλη οκταδα γραμμενο που ακομα και αφωνο ψαρι μπορουσε να το ερμηνευσει αψογα! Αντιθετως αυτη δεν καταφερε ουτε αυτο το απλο τραγουδακι να ερμηνευσει και το ειπε μιλητά και όχι τραγουδιστά! Μιλαγε η κοπελιτσα, απαγγελια το εκανε και λαχανιαζε. Η πιο τραγικη παρουσια στην ερμηνεια ηταν της απεργη πραγματικα. Και θα επρεπε να ντρεπονται αυτοι που της επετρεψαν να συμμετεχει ΠΑΛΙ μεσα σε δυο χρονια σε εναν κλειστο ελληνικο τελικο λιγων καλλιτεχνων. ΤΟΣΟ ΒΥΣΜΑ ΠΙΑ?? σιγα τη φωναρα που την επιλεγουν καθε χρονο, ημαρτον.

  148. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ.ΣΤΟ YOUTUBE ΠΑΙΖΕΙ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΓΙΟΥΡΟΦΑΝΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ 2,3 ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΕΣΗ 5,6

  149. Είναι ένα από τα αξιοπρεπέστερα τραγούδια που στέλνουμε στην Eurovision (συμπεραλαμβανομένων των συμμετοχών μας το 2001 και το 2006). Μπορεί να είναι “an another ballad” όπως λένε οι ξένοι, αλλά αυτό να κρατήσουμε, ότι έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία. Κανείς δεν θα μας κοροϊδέψει, γιατί δεν στέλνουμε κανένα σούργελο. Δεν έχει σημασία για το αν θα πάμε καλά ή όχι, αν θα περάσουμε τελικό ή όχι, αλλά ότι έχουμε μια αξιοπρεπή συμμετοχή. Εν πάσει περιπτώσει, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας, με όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

  150. Αχ αχ αχ!!!! Περιμένετε ακομα. Εκτός απο τους eurofans έχουμε και τις επιτροπες. Να δούμε μετα τη πρώτη πρόβα και τους δημοσιογράφους τι θα ψηφίσουν (συνηθίζεται σε κάθε διαγωνισμό και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα).Όλα παίζονται. Ας ελπίσουμε το καλύτερο!!!!!

  151. Καλη επιτυχια Ελλαδα ….παμε με ποιοτητα & αξιοπρεπεια στην Ευρωπη……….. στην 5δα μας βλεπω………………

  152. Δεν ξέρω κατα πόσο θα συμφωνήσετε με αυτο που θα πώ αλλα στον ημιτελικό μας ορισμένες μπαλάντες δεν σου μένουν ενώ έχουμε και αυτες που με το πρώτο άκουσμα θα συγκρατήσεις τη μελωδία τους.

  153. ΠΑΛΙ ΓΚΑΦΑ ΚΑΝΑΜΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ SHAYA ME TO TELEYTAIO KLARINO H ΑΠΕΡΓΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΡΤΑΚΙ(MOYSAKA)

  154. Παιδια στο ονειρο μου ειδα πως ημουν στις επιτροπες της ελλαδας και βγηκαμε 9 …. 12 στο κοινο και 7 στις επιτροπες.,,! Μακαρι και στα αληθεια να μπουμε 10αδα !!!
    Καλη επιτυχια στην Ελλαδαρα μας …!

  155. Σε γενικές γραμμές καλές….Στα στοιχήματα είμαστε στη δεκάδα και ακούγονται καλά λόγια από τους φαν…Δεν μας θεωρούν φαβορί,αλλά λένε πώς είναι αξιοπρεπής συμμετοχή….

  156. ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.
    1) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΙΣΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 60ο/LX/Ξ’, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ EUROPEENE ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΜΑΙΟ. ΗΤΑΝ, ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ EUROSONG 2015 ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΗΣΤΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΕΝΕΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΞΕΣΠΑΣΑ ΣΕ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΣΗΣ, ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ 2 ΨΗΦΟΥΣ,ΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΕΤΡΩΓΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΜΗΡΑΣΩ ΤΙΣ 6 ΨΗΦΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΜΕΝΟΣ,ΕΝ ΟΛΙΓΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΒΑΛΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    2) ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΥΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΑΓΑΛΙΑΣΕ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ.
    [Η ΕΛΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ!!!]
    3) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    α) ΣΑΓΙΑ: Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ YFSF(ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ), ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΛΦΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΗΓΑΣ.
    β) BARRICE: ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ (ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ) ΤΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΣΑΣ,ΑΠΟΡΡΩ! ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ πχ ΠΕΡΥΣΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ…….. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ…ΜΩΡΑΚΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΑΑΑΛΛΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ Ή ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ. ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΧΩΡΕΨΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΕΕΕΕΕΡΡΡΡΟΟΟΧΧΧΧΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!! ΣΥΡΤΑΚΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ BARRICE. ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ BARRICE”ΑΚΟ” ΜΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ… ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΓΕΙΤΟΝΙΑ!ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟ 16ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ “ΤΑΛΛΕΝΤΑΡΕΣ” ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΝΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ……. ΑΘΛΗΜΑ, ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΡΑΟΚΕ-ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ “ΕΙΔΩΛΛΑ ή η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, ΤΗΣ ΣΑΚΙΡΑ, ΤΟΥ ΣΑΚΗ” ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ “ΜΑΝΑΡΙΑ” ΚΑΙ ΝΑ “ΑΝΑΒΟΥΝ” ΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ή ΑΓΟΡΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!.
    γ) C:REAL ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΣΤΗ LIVE ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΑΝ, ΟΠΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΟΜΩΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΚΙΑΣ ΕΜΦΑΝΗΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ (ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΑΛΛΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ” ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ), ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ΟΠΩΣ Ο ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΤΩΝ MINUS ONE ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΡΙΨΟΚΥΝΔΥΝΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΑΣΧΕΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΑΘΩΝΑ, ΟΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ “ΕΔΕΝΕ” ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
    δ) ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΗΣΑ ΤΗΝ, ΕΠΙΣΗΣ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΘΩΜΑΙΣ ΑΠΕΡΓΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ, ΕΞΙΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 4 ΨΗΦΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 6, ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΜΥΡΡΑΣΑ .ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ , ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΙ, ΙΣΩΣ, ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΤΕ.
    ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΛΑΣΣΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΝΤΑΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
    1. 1976-ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!-13η ΘΕΣΗ-20 ΒΑΘΜΟΙ
    2. 1978-ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ-ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ-8η ΘΕΣΗ-66 ΒΑΘΜΟΙ(ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΥΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ,10)
    3.1979-ΕΛΠΙΔΑ-ΣΩΚΡΑΤΗΣ,Ο ΣΟΥΠΕΡ-ΣΤΑΡ-8η ΘΕΣΗ-69 ΒΑΘΜΟΙ
    4.1981-ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ-ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ-8η ΘΕΣΗ-55 ΒΑΘΜΟΙ
    5.1983-ΚΡΙΣΤΙ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΥ ΛΕΣ-14η ΘΕΣΗ-32 ΒΑΘΜΟΙ
    6.1985-ΤΑΚΗΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ-ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ-16η ΘΕΣΗ-15 ΒΑΘΜΟΙ
    7.1989-ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ-ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΣΤΕΡΙ-9η ΘΕΣΗ 57 ΒΑΘΜΟΙ
    8.1990-ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΛΟΟΥ-ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ-19η ΘΕΣΗ-11 ΒΑΘΜΟΙ
    9.1992-ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ-ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΛΠΙΔΑ-5η ΘΕΣΗ-94 ΒΑΘΜΟΙ
    10.1995-ΕΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!-12η ΘΕΣΗ-68 ΒΑΘΜΟΙ
    11.1996-ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ-ΕΜΕΙΣ ΦΟΡΑΜΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ-14η ΘΕΣΗ-36 ΒΑΘΜΟΙ
    12.1998-ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΑΡΟΚΙ & ΘΑΛΑΣΣΑ-ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ-20η(Ααααχχχχχχ!)ΘΕΣΗ-12 ΒΑΘΜΟΙ
    13.2001-ANTIQUE- I WOULD DIE FOR YOU-3η ΘΕΣΗ-147 ΒΑΘΜΟΙ
    14.2003-ΜΑΝΤΩ-NEVER LET YOU GO-17η ΘΕΣΗ-25 ΒΑΘΜΟΙ
    15.2006-ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΥ-EVERYTHING-9η ΘΕΣΗ-128 ΒΑΘΜΟΙ.
    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!
    ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΞΑΝΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠ’ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ,ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΡΥΒΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΔΑ!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΩΣΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΥΓΝΟΜΟΝΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!
    Η ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ.ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΝ!!!!!!!!!

  157. Μπορειτε να μου πειτε π ακριβως βλεπετε τα στοιχηματα? σε ποια site εννοω

  158. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ.
    ΑΝΤΕ,ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ!

  159. πεσαμε 12η θεση(απο 9η για νικη και 12η(απο 2η) για ημιτελικο(1η φορα)

    -ΤΙ ΕΓΙΝΕΕΕΕΕ?

  160. Εγώ πάντως είδα ορισμένα σχόλια ξένων eurofun και διάβασα ενδεικτικά 10 σχόλια και τα 9 μιλούσαν για μια εξαιρετική επιλογή και γενικά έδειχναν ενθουσιασμένοι με την Μαρία Έλενα. Επίσης ένα σχόλιο έγραφε ότι η Shaya αν και είχε ένα πολύ ωραίο τραγούδι, στο live ήταν άχρωμο και χωρίς ενδιαφέρον.

  161. Πολλα πολλα μπράβο στο κορίτσιμας ,με την απίθανη φωνή και ερμηνεία της.Πιστέυω ότι θα πάμαι πολύ καλά φέτος!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ