10 ερωτήσεις του OGAE Greece για την Μαρία Έλενα Κυριάκου!

του Κρικόρ Κιφορκιάν

Μαρία-Έλενα, πως νιώθεις που συμμετέχεις στον Ελληνικό τελικό φέτος και διεκδικείς την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2015;

Νιώθω υπέρτατη χαρά που συμμετέχω στον Ελληνικό τελικό καθώς θα βρίσκομαι ένα βήμα πριν από την πραγματοποίηση ενός ονείρου να τραγουδήσω στο μεγαλύτερο μουσικό θεσμό της Ευρώπης. Είναι επίσης μεγάλη μου τιμή να διεκδικώ την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2015.

Γνωρίζω ότι είσαι φανατική του διαγωνισμού! Από πότε τον παρακολουθείς και τι σημαίνει για σένα ο θεσμός της Eurovision;

Το θεσμό αυτό της Eurovision τον παρακολουθώ από πολύ μικρή ηλικία. Θυμάμαι πως ενώ είχα πάρα πολλά διαβάσματα γιατί πάντοτε έπεφτε σε περίοδο εξετάσεων τα άφηνα όλα στη μέση για να τον παρακολουθήσω. Είχα μεγάλη αγωνία κάθε φορά που έρχονταν η σειρά είτε της Ελλάδας είτε της Κύπρου. Τον τελευταίο καιρό θύμωνα όταν έβλεπα πολύ καλές Ελληνικές συμμετοχές μας να παίρνουν άσχημη θέση λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ευελπιστώ οτι αυτά θα αρχίσουν να φθίνουν και να υπερνικά η ποιότητα.

Είσαι υποψήφια για να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα και όχι την ιδιαίτερη πατρίδα σου την Κύπρο. Θα προτιμούσες να γινόταν το αντίθετο ή δεν έχει σημασία για σένα;

Δεν έχει σημασία για μένα ποια πατρίδα θα εκπροσωπούσα. Για μένα η Ελλάδα είναι η δεύτερη μου πατρίδα και νιώθω την ίδια αγωνία και ζεστασιά γι’ αυτήν.

Πες μας δυο λόγια για το τραγούδι σου…

Το τραγούδι μου είναι μια δυναμική μπαλάντα. Έχει τίτλο «One Last Breath» είναι σύνθεση δική μου και του Ευθύβουλου Θεοχάρους σε στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και της Εβελίνας Τζιώρα.

Είσαι γενικά τραγουδίστρια μπαλάντας. Αν σου δινόταν ένα πιο χορευτικό κομμάτι και σου ζητούσαν να διαγωνισθείς με αυτό στον Ελληνικό τελικό, θα το έκανες;

Πιστεύω πως ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να επιλέγει το ύφος του τραγουδιού που τον εκφράζει και μπορεί να το στηρίξει τα μέγιστα γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Δεν πρέπει να δοκιμάζεται κανείς μας σε ένα είδος που δεν είναι σίγουρος. Εγώ επέλεξα μπαλάντα γιατί είναι το ατού μου!! Χορευτικό θα επέλεγα εάν και εφόσον είχα το χρόνο να δουλέψω σε αυτό!

Στις μέχρι τώρα αντιδράσεις του κόσμου εσύ και η Shaya έχετε τα θετικότερα σχόλια και τις περισσότερες πιθανότητες εκπροσώπησης της χώρας. Σε αγχώνει αυτό;

Όλα τα κομμάτια είναι πολύ καλά κι έχουν τα δυνατά τους σημεία. Αυτό δε με αγχώνει, τουναντίον μου δίνει κίνητρο να βάλω τα δυνατά μου γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα υψηλού επιπέδου τελικό. Για μένα είναι μεγάλη πρόκληση αυτός ο διαγωνισμός.

Θεωρείς πως με το δικό σου τραγούδι, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε μία σίγουρη πρόκριση της χώρας από τον ημιτελικό στον τελικό;

Θεωρώ οτι το κομμάτι μου αξίζει μια θέση στον τελικό. Πρέπει να ακουστεί! Φέτος μάλιστα που είναι η χρονιά της μπαλάντας θα είναι κρίμα να μην μπει κι αυτή ανάμεσά τους. Έχει μια πρωτότυπη εξέλιξη και μαζί με το δυνατό συναισθηματικό του στίχο γίνεται μια πολύ δυναμική μπαλάντα.

Έχεις συζητήσει με την ομάδα σου για το πώς θα είναι η σκηνική σου παρουσία στον Ελληνικό τελικό;

Το έχουμε συζητήσει κι η αλήθεια είναι οτι θέλω να είναι όσο πιο λιτή γίνεται η σκηνική μου παρουσία ώστε να φανούν οι δυναμικές του κομματιού.

Δισκογραφικά να περιμένουμε κάτι καινούργιο από εσένα ή δεν είναι ακόμη στα άμεσα σχέδιά σου; Το κομμάτι σου θα κυκλοφορήσει σαν single;

Δισκογραφικά ετοιμάζουμε καινούριο δίσκο. Τώρα όμως με την Eurovision το αναβάλαμε για πιο μετά. Φυσικά και θα το κυκλοφορήσουμε ως single.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα μέλη και στους φίλους του OGAE Greece;

Θα ήθελα να τους παρακαλέσω να ψηφίσουν το καταλληλότερο, το πιο δυναμικό και αξιοζήλευτο κομμάτι ώστε να μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας στην Ευρώπη και να διεκδικήσει μια καλή θέση στην Eurovision.
Κρικόρ Κιφορκιάν

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χαχαχχα σιγα ρε Κυριακου που πρεπει το τραγουδι σου να ακουστει…σιγα τη μπαλαντα…

  2. η μπαλαντα της κυριακου δεν ειναι φυσικα η μπαλανταρα του αιωνα αλλα ειναι πολυ καλυτερη απο τις περισσοτερες που συμμετεχουν φετος!
    ειναι η πρωτη μου επιλογη μαζι με τη θωμαιδα! 😀

  3. Θεωρώ οτι η απλότητα και η λιτότητα της θα κερδίσει τους τηλεθεατές .. Αφου ειναι και η μονη που δεν εχει κατι ελληνικό στο τραγουδι κατι που εχει γινει αχταρμας και κλισε με τα αλλα!! Μην ξεχναμε και την επιτροπή που θα ψηφίσει που λογικά θα της δώσει την πρωτια γιατι ερμηνευτικά ξέρουμε ολοι οτι θα το σκίσει το κομμάτι. Την επιμέλεια για την ολη εμφανιση έχει κανει η Δεσποινα Βανδη! Επίσης να επισυμάνω κατι… Έχει κυκλοφορήσει το φόρεμα που θα φορέσει η Σάγια, δεν ξερω αν ειναι όντως αυτο που θα βάλει στην παρουσιαση του τραγουδιου ή μετα που θα το τελειωσει, παντως αν ειναι εκεινο που θα ειναι στην ερμηνεια, σιγουρα το χορευτικο στοιχειο απο μέρους της θα απουσιαζει αφου με μάξι στενο φόρεμα δεν μπορεις να κανεις και πολλά!

  4. Για μένα, είναι η καλύτερη επιλογή από τα φετινά τραγούδια! Θεωρώ πως είναι μακράν το ωραιότερο.

  5. ΣΙΓΟΥΡΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ.ΠΟΙΟ ΤΙΜΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΟΝ TUS ME TH ΘΩΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΟΠΟΥ ΛΑΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ

  6. μαλιστα!μια ακομη μπαλαντα που αναμεσα στις τοσες μπαλαντες που εχουμε φετος θα χαθει!εχω εγω μια ερωτηση για την κυριακου γιατι αφου τις αρεσει να βρισκεται τοσο πολυ στην κυπρο και συμφωνα με δηλωσεις της δεν καιγεται και για καριερα στην ελλαδα λαμβανει μερος??ασε που τη νικη περυσι αξιζε η κοσμιδου στο the v oice αλλα οι κυπριοι στηριξαν την αντιπαθεστατη κυριακου μιας και ψηφιζουν με εθνικιστικα κριτηρια!ε ρε θωμαη που εχει να πεσει αυριο!

  7. ελπιζω ειλικρινα αν δεν παει η απεργη να παει οποιοσδηποτε αλλος εκτος την κυριακου!εκτος απο το οτι τη θεωρω ακρως αντιτηλεοπτικη φυσιογνωμια!θεωρω οτι το κομματι της θα εχει την τυχη της μαντους(καλη φωνη,αθλια θεση)

  8. Εκπληκτικη ελληνιδα ερμηνευτρια!!! Μπραβο Μαρια Ελενα. Δεν παρακολουθω τηλεοραση. Δεν ειχα δει το βοις. Δεν την ηξερα. Ειδα κλιπ της στο γιου τιουμπ αυτες τις μερες. Εξαιρετικη. Και η μπαλαντα ειναι αρκετα συμπαθης. Ερμηνευτικα ομως την απογειωνει. Πρωτο απο τα υπολοιπα με διαφορα…κλαση…και στυλ. Καλη επιτυχια.

  9. Μακάρι να πάει αυτό ελπίζω εμείς οι Έλληνες να το προτιμήσουμε και όχι να επιλέξουμε της shayas μόνο επειδή έχει κλαρίνο…… Τέλος πάντων καλή τύχη της εύχομαι μιας που είναι και το καλύτερο από αυτά τα πέντε

  10. Βαρεθηκα ειλικρινα να ακουω οτι της Κυριακου θα χαθει μεσα στις τοσες μπαλαντες…..ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ 8-9 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΔΑΣ ΤΟ ΜΑΙΟ ειναι ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ. Καταλαβετε το, η μπαλαντα ψηφιζετε ΠΟΛΥ περισσοτερο απο τις επιτροπες και οσο για το κοινο ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟ (εξαιρεση αποτελουν οι ελληνες) ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Εδω οι ελληναρες ΔΕΝ ψηφισαν την ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΤΟΥ 2009 και ακουγα απο παρεες σχολια που βλεπω και εδω τυπου ” τι υπνος ειναι αυτος”….Και ολα αυτα για την Ισλανδια 2009….. Ο λογος που η ελλαδα εδωσε τελικα 4 βαθμους το 2009 στην Ισλανδια ηταν η επιτροπη που του εδωσε 10. Οποτε αφηστε τα σαπια. Οι ελληνες εχετε κολλημα με τις μπαλαντες , ακομα και αυτες που σαρωσαν γιουροβιζιον δεν τις πολυ γουσταρε το ελληνικο κοινο.

    Παραδειγματα πολλα: Σερβια 2007 που εκτος των γιουροφαν οι αλλοι ελληνες δεν το πολυγουσταραν, Ρωσσια 2008 (που παλι κοιμησικο το λεγατε), Ισλανδια 2009, Εσθονια 2009, ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ 2011 (παλι μπαλαντα που νικησε και δεν αρεσε σχεδον σε κανενα στην ελλαδα), Αζερμπαιτζαν 2013, Αυστρια 2014, Ολλανδια 2014, Σουηδια 2014. Λοιπον να μην πιασω τη δεκαδα του 2014 οπου τα 9 στα δεκα κομματια ηταν ΑΡΓΑ κομματια, ειτε καθαρες μπαλαντες ειτε μπαλαντες με ροκ ενορχηστρωση κτλ….

    Και στην τελικη, Ο ΛΟΥΚΑΣ ΤΟ 2011 ηταν ενα ΑΡΓΟ ΚΟΜΜΑΤΙ για τα αυτια των ξενων. Λαικη (φολκ) μπαλαντα τη χαρακτηρισαν που αν δεν ηταν μπασταρδεμενη θα πηγαινε και καλυτερα.

    Ξεκολλατε ειλικρινα, η γιουροβιζιον αλλαξε μετα το 2009 χρονο με το χρονο. Δεν ειμαστε στο 2003 που ηταν σοου και εθνικ ποπ….

    Και οσο για το επιχειρημα οτι της Μαριας ελενας δεν ειναι απο τις καλυτερες μπαλαντες φετος, συγγνωμη αλλα ποιος το λεει? Με εξαιρεση την Ιταλια, ποια αλλη χωρα μπορει καποιος να πει με σιγουρια οτι εχει πολυ καλυτερη μπαλαντα απο της Κυριακου? Ημαρτον δηλαδη μη λεμε οτι θελουμε. Φρικτες μπαλαντες εχουν βγαλει οι αλλες χωρες με εξαιρεση τη φινετσατη μπαλανταρα της Ιταλιας (που θα κερδισει κιολας).

    Και κλεινοντας ας σας γραψω τις 8 ΧΩΡΕΣ που το 2014 καταφεραν να μπουν δεκαδε με ΑΡΓΑ κομματια (8 στα δεκα οι μπαλαντες δηλαδη): ΑΥΣΤΡΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΡΩΣΣΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ. Στη δεκαδα απο ρυθμικα μπηκε ΜΟΝΟ η Ουκρανια , και ενα mid tempo της Δανιας.

    Οσο για τις επιτροπες, ο τροπος που βαθμολογουνε τα τραγουδια επηρρεαζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 50% το τελικο αποτελεσμα. αυτο ειναι συνθετο να το εξηγησω τωρα αλλα οποιος εχει σπουδασει μαθηματικα ή ειναι οξυδερκης θα δει οτι επηρρεαζουν στην πραξη περισσοτερο καθως πχ αν ενα τραγουδι ειναι στη δεκαδα των επιτροπων και ειναι και στη δεκαδα του κοινου, ειναι πολυ πιθανο να καταληξει σε μια θεση οπως 3 ή 4….ενω αντιθετα ενα τραγουδι που σαρωσει το κοινο και βγει ας πουμε τεταρτο και βγει επιτροπες 15, τοτε αν τα ανταγωνιστικα του στο τελεβοτινκ τραγουδια πανε καλα στις επιτροπες, τοτε πιθανο να βγει και ΕΚΤΟΣ δεκαδας.

    Και τελος, ανεξαρτητως θεσης και παρολλο που στατιστικα εχουμε πιο πολλες πιθανοτητες να παμε καλα με την Μαρια Ελενα Κυριακου, σε καθε περιπτωση ειναι το πιο αξιοπρεπες τραγουδι να μας εκπροσωπησει. Αν ειχαμε καποιο ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ρυθμικο τραγουδι θα ελεγα ΟΚ ας παει. Οποτε τι να στειλουμε ενα χιλιοφορεμενο ρυθμικο τραγουδι που δεν θα δειξουμε ουτε καν οτι εχουμε καλες φωνες στην ελλαδα? Η μπαλαντα ειναι και ωραια με συναισθημα και καλο στιχο αλλα και να μην αρεσει σε καποιους, ειναι αξιοπρεπεστατη, δεν γινομαστε καρναβαλοι της ευρωπης και δειχνουμε μετα απο χρονια οτι εχουμε φωναρες.

    • και μονο που γραφεις οτι ειναι καλη η μπαλαντα της Κυριακου δεν μπορουμε να σε παρουμε στα σοβαρα….

  11. έχω πραγματικά βαρεθεί να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια…
    Πρώτον,η Ελλάδα έχει 10εκατ πληθυσμο η Κύπρος δεν έχει ούτε το 1/5 και σας φταίνε οι κύπριοι..??Άμα θέλατε ας ψηφίζατε κ εσείς την κοσμιδου ΓΤ όλο λόγια είστε. σας φταίνε αλλά εσείς δεν ψηφίζετε(ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ)
    Δεύτερον,η Ελλάδα κάθε χρόνο επιλέγει τέτοια εποχή.Λογικό είναι να έχουν βγει κ άλλες μπαλάντες πιο πριν…Με αυτή τ λογική δεν θα στείλουμε ποτέ τίποτα διαφορετικό πέρα από έθνικ παρακμή…
    ΚΟΥΡΆΖΕΤΑΙ ΟΣΟ ΤΊΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΣ…
    (έλληνας είμαι κ δεν στηρίζω Κυριακού πριν αρχίσετε να ψελνετε)

  12. Αύριο ψηφίζουμε:
    500 φορές Μαρία Έλενα και 500 φορές Θωμαής.
    Εγώ θα προτιμούσα την πρώτη αλλά στην ανάγκη ας πάει και η δεύτερη… το θέμα είναι να μην πάει η Shaya!! (Για τους άλλους 2 δεν μιλάει κανένας πια 😛 )

  13. Με διαφορα το καλυτερο κομματι. Ενα τραγουδι και μια ερμηνεια που με συνεπηρε απο το πρωτο ακουσμα. Δεν εχει καθε χρονο την δυνατοτητα η Ελλαδα να στειλει μια τοσο δυνατη μπαλαντα και μια τετοια φωνη. Τραγουδια σαν τα υπολοιπα και εχουμε ξαναστειλει και θα υπαρχουν καθε χρονο στους ελληνικους τελικους. Ας δειξουμε οτι η ελληνικη μουσικη δεν περιοριζεται σε μπουζουκι και Zorba dance. Αυτη ειναι η αποψη μου. Καλη τυχη σε ολους και ο καλυτερος ας κερδισει.

  14. THRAKIBOY, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΕΙ ΕΧΩ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΜΩ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΩ ΔΗΛΑΔΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, Η ΜΑΝΤΩ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΙΩΣΗ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ – ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.
    ΤΩΡΑ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΠΡΩΤΑΣΗ-ΙΔΕΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΕΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ “CLICHE” ΕΘΝΟΠΟΠ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠ’ΟΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ 2012&2014 ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ “ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ”.!!!!!!!!!

    • αυτα περι ιωσης το 2003 τα θεωρω φτηνες δικαιολογιες αναξιες σχολιασμου!και η παπαριζου το 2001 πηρε κορτιζονη για να τραγουδησει και πηρε την 3η θεση!επισης η περσινη μας συμμετοχη απο που κι ως που ηταν εθνοποπ??ενα αδιαφορο κλαμπιστικο μπιτακι ηταν με αγγλικο στιχο και καταποντιστηκε!εγω το συμπερασμα που βγαζω ειναι οτι οταν τραγουδαμε ελληνικα(2010.11.13) ειμαστε εντος δεκαδας και οταν πιθηκιζουμε αγγλικα με δυτικους ηχους(2012,14)πηγαινουμε ακλαφτοι!ευχομαι αποψε να καταφερει να μας εκπροσωπησει η απεργη!η μοναδικη συμμετοχη που εχει αρωμα ελλαδας!

    • Πολύ αστείο Δημήτρη, γελάσαμε!!! Θα τα πάρει ολα και θα φύγει για Βιέννη η Μαρια-Ελενα, να μου το θυμηθείς απόψε..

      • η κυριακου ας παρει την πρωτη πτηση για λευκωσια να κανει εκει καριερα και να τραγουδαει στα αγγλικα που τοσο θελει!απεργη και ξερο ψωμι!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ