Σλοβενία: Επιλέγει απόψε τη συμμετοχή της!

Η χώρα που μετρά ήδη 20 παρουσίες στη Eurovision από το 1993, 2 έβδομες θέσεις  αλλά και αρκετές αγαπημένες επιλογές των fans όπως No One (2011), Cvet y Juga (2007), Energy (2001), Zbudi se (1997) ετοιμάζεται σε λίγες ώρες να επιλέξει το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στον επερχόμενο διαγωνισμό. Απόψε στις 20:00 CET λαμβάνει χώρα η εθνική επιλογή της Σλοβενίας, Evrovizijska Melodija 2015 γνωστή και ως EMA. Να υπενθυμίσουμε ότι παρουσιαστές είναι οι Maja Keuc (2011), Darja Švajger (1995 & 1999), Tinkara Kovač (2014) και ο Nejc Šmit. Οι υποψήφιοι κατά σειρά εμφάνισης  είναι οι παρακάτω:

  1. Alya & Neno Belan – Misunderstandings
  2. Tim Kores – Once too many times
  3. Jana Šušteršič – Glas srca
  4. I.C.E. – Vse mogoče
  5. Clemens – Mava to
  6. Maraaya – Here for you
  7. Rudi Bučar & Figoni – Šaltinka
  8. Martina Majerle – Alive

Έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα snippets από τα υποψήφια τραγούδια. Η επιτροπή θα επιλέξει τα 2 καλύτερα από τα παραπάνω τα οποία και θα ακούσουμε ξανά στο δεύτερο γύρο. Στη συνέχεια θα επιλεγεί το νικητήριο με συνδυασμό televoting και επιτροπής.

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην πορεία της χώρας από το 1993 ως και σήμερα, μπορούμε να σημειώσουμε 10 αποκλεισμούς από τον μεγάλο τελικό, μία 3η θέση σε ημιτελικό (2011) καθώς και δύο μοναδικά 12 Points από την Κροατία (και τα 2) το 1999 στο A Thousand Years και το 2011 στο No One. Να ευχηθούμε τα καλύτερα στη φετινή τους επιλογή η οποία και θα εμφανιστεί στο Β μέρος του 2ου ημιτελικού τον Μάιο. Τον τελικό της Σλοβενίας μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από εδώ.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Here for you και Šaltinka ήταν αυτά που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον (το καθένα στο είδος του). Ωστόσο κρατάω μια επιφύλαξη για το πρώτο καθώς δε νομίζω ότι μπορεί να αποδοθεί εύκολα LIVE όπως στη studio version!

  2. Εμένα πιο πολύ μου αρέσει το Alive, αλλά βλέπω πως το Here For You έχει πολύ μεγαλη απήχηση. Ασφαλώς δεν είναι κακό κομμάτι, αλλά αισθάνομαι πως κάπου το έχω ξανακούσει. Και να νικήσει πάντως ευχαριστημένος θα είμαι.

  3. Έχουμε και λέμε για τη συμπαθέστατη Σλοβενία:
    1. Martina Majerle – Alive (Μόνο σε περίπτωση που πρόκειται για ροκ τραγούδι ή πάει και με πρόσμιξη electro πινελιών τύπου Feed you my love, που για εκεί το βλέπω)
    2. Maraaya – Here for you
    3. Jana Šušteršič – Glas srca
    4. Tim Kores – Once too many times
    5. I.C.E. – Vse mogoče
    6. Clemens – Mava to
    7. Alya & Neno Belan – Misunderstandings
    8. Rudi Bučar & Figoni – Šaltinka
    Καλή επιτυχία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ