ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Από την Ουκρανία με αγάπη!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Κισινάου της Μολδαβίας ο εθνικός τελικός της χώρας με τον τίτλο «O Melodie pentru Europa»! Νικητής του και φετινός εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στη Βιέννη είναι ο Ουκρανός Eduard Romanyuta  και το τραγούδι I want your love.

24 ήταν τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν φέτος στους ημιτελικούς που έγιναν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και 16 αυτά που είχαν πάρει το εισιτήριο για τον αποψινό τελικό. Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε με 50% televoting και 50% ψήφο επιτροπής.

Η Μολδαβία, παρούσα σε 8 μεγάλους τελικούς από τις 10 συνολικά συμμετοχές της στο διαγωνισμό, θα διεκδικήσει τη φετινή της συμμετοχή στο μεγάλο τελικό της 23ης Μαΐου στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στις 19 Μαΐου.

[youtube id=”mz655avMYyo” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μαλιστα…..
    αυτη η χωρα με απογοητευει δευτερη χρονια σερι! πολυ φθηνιαρικο ποπ,τελειως της σειρας με παιδικους στιχους χωρις νοημα υπαρξης! ηχορυπανση!η μολδαβια φλερταρει με τον 3ο αποκλεισμο της κι μαλιστα 2ο στη σειρα!
    το κομματι δεν μου αρεσει καθολου….19ο.
    Υ.Γ μονο εμενα μου θυμιζει στο ρεφρεν λιγο το poker face της gaga;;; 😛

  2. Με αφήνει εντελώς αδιάφορο, αλλά με τον τίτλο του άρθρου, κατάλαβα γιατί ψηφίστηκε μαζικά. Τι να πω; Απόψε δεν μπορώ να εκπλαγώ με τίποτα, τόσα είδαμε. Πάντως δεν νομίζω ότι η Μολδαβία βάζει με αυτό το κομμάτι τον πήχη ψηλά. Είναι της λογικής τελικός (;) και βλέπουμε. Με όσα τραγούδια έχουν επιλεγεί ως τώρα, φαίνεται ότι ο α’ ημιτελικός-αν και δύσκολος λόγω bloc voting-δεν “μαζεύει” δυνατά κομμάτια και αυτό σίγουρα είναι καλό για εμάς. Εν αντιθέσει ο δεύτερος έχει πιο δυνατά κομμάτια και λόγω του ότι φαίνεται να είναι κάπως “ασαφής” ως προς τις συμμαχίες θα κρύβει εκπλήξεις…
    Το top μου πλέον διαμορφώνεται ως εξής:
    1.Εσθονία
    2.Μάλτα
    3.Λεττονία
    4.Ολλανδία
    5.Ιταλία
    6.Ιρλανδία
    7.Ισλανδία
    8.Λιθουανία
    9.Γαλλία
    10.Ελβετία
    11.Σερβία
    12.Σλοβενία
    13.Αλβανία(μέχρι να ανακοινωθεί το νέο)
    14.Ουγγαρία
    15.Γεωργία
    16.Κύπρος
    17.Μολδαβία
    18.Δανία
    19.Λευκορωσία
    20.ΠΓΔΜ
    21.Φινλανδία
    Επομένως δεν ήταν καλή μέρα σήμερα αλλά αισίως, φτάσαμε τις 20 από τις 40 χώρες ( διότι η Αλβανία θα αλλάξει). Περιμένουμε αύριο με ανυπομονησία το Amanecer από την Ισπανία!

  3. Λίγη ζωή ανάμεσα στις βαρετές μπαλάντες! Όχι ότι είναι καλό τραγούδι αλλά τουλάχιστον δεν είναι μπαλάντα!
    έχει καταστραφεί ο διαγωνισμός…

  4. Πολυ κακη επιλογη για τους μολδαβους, ξεπερασμενη pop σκηνη… Ειχαν καλυτερες συμμετοχες, οπως το lonely stranger, εξαιρετικη εναλλακτικη προταση! Η αν ηθελαν uptempo το day after day. 3/10

  5. φτηνό και αδιάφορο.Η δε φάτσα του αντιπαθέστατη.
    Χίλιες φορές να ακούω μόνο μπαλάντες παρά ποπ σκουπίδια!

  6. Δεν το πιστεύω αυτό που συνέβη σήμερα, ήταν μία πολύ κακή μέρα για τον διαγωνισμό. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε, λοιπόν, από την Μολδαβία, με ένα παλιακό κακόγουστο ποπ. Νιώθω ότι μπήκα σε χρονομηχανή και γύρισα χρόνια πίσω. Ίσως, αν θεωρήσουμε ότι της Φινλανδίας είναι το χειρότερο, αυτό είναι το δεύτερο χειρότερο για φέτος.

  7. Για καλή της τύχη βρίσκεται στον ίδιο ημιτελικό με τη Ρουμανία, ως εκ τούτου έχει εξασφαλισμένο ένα δωδεκάρι. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτό αρκεί.

  8. Κακη μερα σημερα…Μαπα το τραγουδι της Μολδαβιας και της Φινλανδιας,που επρεπε να διαλεξει το Crossroads…Όσονα φορα την Ουγγαρια καλη μπαλαντα ειναι,αλλα προτιμουσα το Fire και το Mesmerize….

  9. φτηνιαρικο,παρακμιακο,απο τα χειροτερα τραγουδια που εχω ακουσει ποτε μου!η παρουσιαση του οτι πιο αθλιο εχω δει!!με λιγα λογια ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!

  10. Συμπαθητικό..παρα να εστελναν μπαλάντα καλύτερα αυτό.Τι να πώ σε σχέση με τα αποτελέσματα.Το μοναδικο κομμάτι που πραγματικά μου αρεσε στο τελικό τους ήταν το I can’t breathe..και; ο απόλυτος πάτος.ηταν το πιο συγχρονο ακουσμα που μπορουσαν να στειλουν και έχασαν την ευκαιρια κριμα!

  11. Συμμαχία Μολδαβίας – Ουκρανίας …
    τελικό θα περάσει…Μην εκπλαγείτε αν το δείτε και δεκάδα (στο κοινό)… το βρίσκω ενοχλητικό.. 4/10

  12. Φθηνό και παλιομοδίτικο σαν ήχος, δεν πιστεύω ότι έχει ελπίδες πρόκρισης. Η Μολδαβία με έχει απογοητεύσει με τη φετινή και την περσινή συμμετοχή της. Στο top μου βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 2/10… Τελικά από τα χθεσινοβραδινά shows την καλύτερη επιλογή την έκανε η Σλοβενία.

  13. Πωπωπω…. τι να πρωτοσχολιάσω από τη χθεσινή βραδιά! Ας ξεκινήσω από τα “καλά” της βραδιάς! Η Σλοβενία έκανε μία εξαιρετική επιλογή για ακόμη μια φορά… σπανίως με απογοητεύει αυτή η χώρα και γενικά είναι από τις πιο αδικημένες του διαγωνισμού! Το 2011 θα μπορούσε να είχε νικήσει!
    Το Melfest πάλι έδειξε ότι είναι απρόβλεπτο αν και το φαβορί πέρασε… Πάντως δύσκολα τα πράγματα και για τη Σουηδία φέτος διότι βλέπουμε το χειρότερο Melfest τα τελευταία 6-7 χρόνια!
    Η Φινλανδία ήταν η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απογοήτευση όλης της βραδιάς και προς το παρόν της φετινής Eurovision! Είναι φανερό ότι στοχεύουν στις “Sympathy Votes” του κοινού και της επιτροπής… ελπίζω να μην το καταφέρουν γιατί η Eurovision είναι διαγωνισμός τραγουδιού και όχι κοινωνικού μηνύματος! Έλεος πια με τα υποκριτικά μηνύματα της κάθε χώρας… Όποιος σκέφτηκε αυτήν την ιδέα είναι πραγματικά απάνθρωπος γιατί βάζει αυτούς τους ανθρώπους σε κάτι που μπορεί να μην το θέλουν οι ίδιοι ή ακόμη και να το θέλουν σε μία πιθανή αποτυχία δεν θα αντιδράσουν όπως οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι… δεν είναι αυτός τρόπος να περάσουμε μηνύματα σχετικά με την ισότητα όταν είναι φανερή η εμπορική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί! ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ.,
    Η Ουγγαρία δεν με ενθουσιάζει, δεν είχε κάτι πιο αξιόλγο βέβαια για να στείλει και επίσης το δήθεν μήνυμα που θέλει να περάσει δεν με πείθει αν και επίκαιρο… πιστεύω είναι αμφίβολο το μέλλον αυτού του τραγουδιού καθώς μπορεί να πλασαριστεί στη δεκάδα (όπως το Tomorrow, το Kedvesem, το Me And My Guitar) μπορεί και να μην περάσει καν τελικό (όπως η Κύπρος φέτος δεν θα περάσει… και να το θυμηθείτε αυτό)
    Η Μολδαβία (εδώ γελάμε) έκανε επίσης μια αισχρή επιλογή που δικαιολογείται και εμπορικά αν σκεφτούμε ότι ο τραγουδιστής είναι Ουκρανός και εκπροσωπεί την Ουκρανία που δεν μπορεί να συμμετέχει μέσω μιας άλλης χώρας! Το τραγούδι αν είχαμε 2002 μπορεί και να πέρναγε τελικό!
    Η κατάταξη μου:
    1 Εσθονία (10/10)
    2 Λετονία (8.5/10)
    3 Ιταλία (8/10)
    4 Μάλτα (7.5/10)
    5 Σλοβενία (7.5/10)
    6 Ελβετία (7.5/10)
    7 Δανία (6.5/10)
    8 Λιθουανία (6.5/10)
    9 Ιρλανδία (6/10)
    10 Ολλανδία (6/10)
    11 Ουγγαρία (5.5/10)
    12 Ισλανδία (5/10)
    13 Λευκορωσία (4/10)
    14 Γεωργία (4/10)
    15 Κύπρος (3.5/10)
    16 Σερβία (3/10)
    17 Γαλλία (3/10)
    18 Μολδαβία (2/10)
    19 Π.Γ.Δ.Μ (0.5/10)
    20 Φινλανδία (0/10)

  14. Όταν μία χώρα που έχει στείλει την εκπληκτική Αlion Moon και το “Ο mie”, στέλνει αυτό το κομμάτι, είναι τουλάχιστον άδικο για τη χώρα… Δεν μου αρέσει καθόλου. Πιθανότατα να περάσει όμως και στη δεκάδα. Παρωχημένο, ενοχλητικό, βαρετό, θορυβώδες, χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης.

  15. Κακέκτυπο από boybands που μεσουρανούσαν την δεκαετία των 90s.
    Δυστυχώς η Μολδαβία έχει πάρει την κατρακύλα μετά το εκπληκτικό Ο Μie του 2013! Άλλη μια χρονιά φλερτάρει με τον αποκλεισμό!
    Από μένα 3/10 και το #18 μου από τα 20!
    15.Ουγγαρία
    16.Γαλλία
    17.Λευκορωσία
    18.Μολδαβία
    19.Γεωργία
    20.Φινλανδία

  16. Ρυθμικό μεν αλλά παλιομοδίτικο και η φωνή του μεσιέ μου τρυπάει τ’ αφτιά…έλεος!!! Τελείως άκυρο…4/10!!!

  17. Παρόλο που είναι μαλακία και κλεμμένο το βλέπω να περνάει με μια καλή και έξυπνη παρουσίαση.. αν εμφανιστούν σε αυτό το στυλάκι πάνω στη σκηνή θα είναι σαν να εμφανίζονται στη eurovision 2005…

  18. κι ομως εμενα σαν τραγουδι μ’αρεσει!! αλλα σιγουρα θα εχει δυσκολη σκηνικη παρουσια. πρεπει να στηθει εξυπνα και οχι κιτς!

  19. Το τραγουδι κ μενα μ αρεσει..Πολυ δυνατο κ πιασαρικο..Το μονο ασχημο στη συγκεκριμενη συμμετοχη,ειναι η σκηνικη παρουσια κ η χορογραφια,που αν αλλαξει..με τοσες μπαλαντες περναει ανετα!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ